Keskustelu pakkoruotsista kielletään vaalien alla?

j.ryyti

Keskusta yrittää rajoittaa poliittista keskustelua eduskuntavaalien alla. Erityisesti pakkoruotsi on kiellettyjen aiheiden listalla.

Pöyristyttävää demokratian halventamista! Kun Keskusta haluaa rajoittaa keskustelua "kouluruotsista" se tarkoittaa suomennettuna sitä,että suomenkieliset eivät saisi itse keskustella omista kieliopinnoistaan eli pakkoruotsista.

Samaan aikaan Rkp:n lehdistössä on päivittäin useita artikkelitajoissa keskustellaan suomenkielisten kieliopinnoista. Kummallinen ilmiö. Asianosaisilta kiellettäisiin keskustelu, mutta ei-asianosaiset saisivat keskustella. Tämä on Keskustan käsitys demokratiasta. ...............................................................................................................
"Keskusta haluaa koota suurimmat puolueet keskustelemaan kouluruotsin käsittelystä vaalikampanjoissa, kertoo Hufvudstadsbladet. Neuvottelun päämääränä olisi estää aihetta koskevan keskustelun kärjistyminen ja välttää populistiset yritykset hyödyntää pakkoruotsiteemaa vaaleissa."

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/01...ua_kouluruotsista_2272405.html

"Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen vahvistaa Hufvudstadsbladetille, että keskustelua on suunniteltu ja se on hänen mielestään tarpeen. Hän toivoo, että ruotsin asemasta ei tule vaalien suuri kysymys, vaikka se onkin varmasti läsnä kaikissa vaalikeskusteluissa."
...................................................................................................................

Sovittaisiin,että ei keskustella! Onko vanhat puolueet sopineet edellistenkin vaalien aikana olla keskustelematta tietyistä "sopimattomista" teemoista? Ei ihme,että äänestysaktiivisuus laskee!Perussuomalaisia tarvitaan pelastamaan demokratia Suomessa.

Jos pakkoruotsista ei saisi edes eduskuntavaalien yhteydessä keskustella niin missä yhteydessä sitten. Tämähän on leikkidemokratiaa! Eduskuntahan lainsäädännöstä päättää. .Kepulaiset on selityksen velkaa puoluesihteeri Lankisen mielipiteistä. Onko Keskustan hallituskumppanit samaa mieltä? Siis Rkp,Kokoomus, De Gröna?

http://ryyti.puheenvuoro.uusisuomi.fi

8

234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pois pakkoruotsi!

      Myös Yleä pitää moittia, koska uutinen on ilmeisesti sensuroitu, sillä linkki ei toimi.

    • linkvisti

      Haloo!! Onko oikein pakottaa kaikki suomalaiset lapset opiskelemaan naapurimaamme kieltä. Tästä aiheesta persujen pitäisi myös puhua.

    • Lalli.

      Kyse on puoluesihteeri Laanisen yksityisajattelusta, joka vielä on suunnattu suruyleisölle. Keskusta ei ole mitään keskustelua rajoittamassa, eikä sitä tietysti voidakaan.

      Laaninen entisenä päätoimittajana kuuluu maamme Nomenklatuuran HyväVeli-verkostoon ja siten on tottunut, että asiat päätetään pienessä piirissä. Pakkoruotsikeskustelu on jo niin laaja, että sen suitsiminen ei ole enää mahdollista.

    • huusianna

      Kannattaa laajentaa keskustelua Virheiden-De gröna, Keskustan, SDPn ja Kokoomuksen keskustelupalstoille
      Pitää avata keskustelu kyseisillä palstalla. Täällä ei muiden puolueiden kannattajia paljon keskustele.

      Pakkoruotsista/koulutuksesta kannattaa keskustella opiskelu- ja koulupalstalla.

    • postialaaniselle

      Timo Laaniselle osoitteeseen: [email protected].
      Onko Keskustan tarkoitus tukkia ehdokkaiden suut pakkoruotsista ja sopia neljän seinän sisällä pikkuryhmässä kaikkia suomalaisia koskettavan pakkoruotsin aseman?

      • Vaalit2011!

        "Onko Keskustan tarkoitus tukkia ehdokkaiden suut pakkoruotsista ja sopia neljän seinän sisällä pikkuryhmässä kaikkia suomalaisia koskettavan pakkoruotsin aseman?"


        Kun asioista sovitaan suljettujen ovien takana valikoitujen henkilöiden toimesta niin lopputulos on sellainen kuin ennalta on odotettukin. Tämä on juuri RKP:n toiveiden täyttämistä. Luultavasti RKP on ehdottanut muitten puolueitten jäsenetkin tähän ryhmään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      184
      11493
    2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      147
      2280
    3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      248
      1461
    4. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      61
      1050
    5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      53
      930
    6. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      60
      868
    7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      42
      767
    8. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      52
      719
    9. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      26
      706
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      42
      689
    Aihe