Perussuomalaisten tiedepolitiikka

Korevu

On ainakin yksi tieteellinen / teknologinen asia, joka liittyy epäsuorasti perussuomalaisten agendaan ja yhteiskunnalliseen linjaan:

Koska perussuomalaiset pyrkii vähentämään ruotsin kielen opetusta ainakin jonkun verran(lähemmäs Eurooppalaista tasoa), tulee hieman syytä korvata sitä jollain. Tärkein korvaamisen keino voisi olla konekääntäminen. Jo nyt lienee joku ilmainen suomi-ruotsi ja ruotsi-suomi konekääntäjä netissä, mutta tietääkseni ei ole mitään ilmaista tietokoneelle tai älypuhelimelle otettavaa ohjelmaa joka on riippumaton netistä. Ja jos se ilmaisversio kääntää englannin kautta, käännöksen laatu huononee entisestäänkin.

Konekääntämisessä on paljon parantamisen varaa ja on hyvät syyt arvata, että erityisesti suomen ja ruotsin välisessä konekääntämisessä on paljon parantamista.

Tämän ajatuksen voi ottaa esim. markkinavihjeenä siitä miten vaalitulos tulee vaikuttamaan tietynlaisen konekääntämisen kysyntään.

Tai voi pohtia sitä, että jos pienikin osa ruotsin opetukseen käytetyistä resursseista suunnattaisiin suomi-ruotsi konekäännösohjelmien kehittämiseen, niin miten paljon parempia käännösohjelmia meillä tulisi olemaan ja vieläpä ilmaiseksi open source eli avoin lähdekoodi -muodossa. Voi jotenkuten kuvitella, että sellaisen konekäännösohjelmiston kehittämisen edistäminen olisi osa perussuomalaisten tiede- ja teknologiapolitiikkaa.

Linkitän tämän viestin "perussuomalaiset" -foorumilta ja myös "yleistä ohjelmoinnista" -foorumilta.

4

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hakrute4

      Tai vähennetäänkö turhan tai turhaksi katsotun tieteen tukemista verorahoilla. Esim. CERN in hiukkaskiihdyttimet ja siihen liittyvät säieteoriat ym. yhtenäisyysteoriat, aurinkokunnan ulkopuolinen astronomia, esoteerinen matematiikka, kirjallisuustiede, naistutkimus...

      • Turhaako?

        Perustelisitko vielä miksi hiukkaskiihdyttimistä ja aurinkokunnan ulkopuolisesta tutkimisesta pitäisi luopua? Ymmärrän kyllä että joitain saattaa sellaiset asiat pelottaa, joita oma pieni pää ei ymmärrä. Mutta tämä ei ole peruste lopettaa tutkimusta.


    • sssuuss

      Persuista ja tieteestä ei kannata puhua yhdessä,

    • Ei mitään pakkoruotsia. Suomi on julistettava yksikieliseksi maaksi. On jo aika irrottautua vuosisataisen tyrannian kahleista.

      Pakkoruotsin tilalle sitten joku muu kieli. Suurempi maailmankieli, ei mitään kääpiökieltä. Jos jossakin ylimääräistä rahaa riittävästi löytyy, niin olkoon ruotsi vapaaehtoisena kielenä niille, jotka sitä kuvittelevat joskus tarvitsevansa.

      Suomen julistaminen yksikieliseksi maaksi säästää valtavasti rahaa. Ja loppuu se muitten valtioitten pilkka, kun häntä heiluttaa koiraa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      422
      1806
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      183
      1444
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1388
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      142
      1333
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      960
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      956
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      913
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      93
      900
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe