Kiusaaja saattaa vainota vielä yliopistossakin

- -

"Kiusaaminen tai ainakin kiusaajan haamu seuraa montaa koulukiusattua nuorta vielä yliopistoon asti. Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen mukaan joka kahdeskymmenes yliopisto-opiskelija on kokenut kiusaamista. Kiusaaminen saattaa tutkijan mukaan olla tätäkin yleisempää, sillä yli kymmenen prosenttia opiskelijoista kertoo nähneensä kiusaamista.

Jos Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen tulokset pätevät koko Suomessa, kiusaamista kokee yli 8 000 yliopisto-opiskelijaa. Päivittäisestä kiusaamisesta kertoi kyselyssä 21 opiskelijaa. Koko maan tasolla tämä tarkoittaisi, että yli tuhat opiskelijaa kokisi kiusaamista päivittäin.

Kyselyssä kolme neljästä kiusaamista kokeneesta kertoi kiusaajan olleen toinen opiskelija, neljäsosa oli kokenut henkilökunnan edustajan kiusanneen.

Tutkimusryhmään kuulunut erityispedagogiikan yliassistentti Kristiina Lappalainen kertoo ryhmän yllättyneen siitä, miten syviä kiusaamisen aiheuttamat haavat ovat myös aikuisille.

- Oli aika karmeaa luettavaa, kun kiusatut kertoivat, mitä se heidän olemisensa ja elämisensä on arkipäivässä. Ne haavat ovat jo niin syviä, Lappalainen kertoo.
Kouluaikojen kiusaaminen pysyy mielessä

Yllättävä tutkimuslöydös oli Kristiina Lappalaisen mukaan myös kiusaamisen jatkumo. Noin puolet kiusaamista kokeneista ja puolet kiusaajaksi tunnustautuneista oli ollut kouluaikoinaan samassa roolissa. Kiusaaja ei välttämättä ole tarkoittanut kiusata, mutta aiemmin kiusattu käsittää helposti esimerkiksi rajun huumorin väärin.

Vaikka tutkimuksessa kiusaamista kokeneita naisia oli yhtä paljon kuin miehiä, yliopistoissa kiusaamisen jatkumo piinaa erityisesti nuoria miehiä. Yhteisöterveyden ylilääkäri Kristina Kunttu Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiöstä kertoo, että jopa viidesosa yliopistoissa opiskelevista miehistä on joutunut kouluaikoinaan kiusaamisen kohteeksi.

- Tulkintani on, että yliopistossa opiskelevat pojat ja tytöt ovat koulussa olleet hyvin menestyviä, ja peruskouluissa ei välttämättä siedetä hyvin menestyviä poikia ainakaan. Heitä helposti nimitellään pingoiksi ja nörteiksi, Kunttu pohtii. "

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/09/kiusaaja_saattaa_vainota_viela_yliopistossakin_2863247.html?origin=rss




Mitä ajatuksia tämä herättää? Voiko kiusatuksi tuleminen olla oma vika? Millaisia ihmisiä nämä kiusaajat ovat? Entä kiusatut ja miksi heitä kiusataan?

34

434

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • peruskoulusta mallia

      Kiusaaminen on opittu strategia selvitä elämässä. Nykyään yleensä peruskoulussa yritetään puuttua siihen tiukasti. Lukiossa ja muilla ylemmillä asteilla ei kuitenkaan ole järjestelmällistä puuttumista asian korjaamiseksi, vaikka kiusaamista esiintyy sielläkin yhtä lailla.

    • niin se on

      Lukioaikana 90-luvun lopulla näin kun kahta hiljaisempaa poikaa kiusattiin urakalla, molemmat jättivät lukion kesken. Yliopistotasolla tätä samanlaista touhua näkee joissakin tutkimusryhmissä erittäin heikkona ilmapiirinä, johon kukaan ei puutu. Jostakin se kiusaajan touhu kumpuaa, liekö sitten kotoa opittua.

      Mutta millaisia keinoja olisi kiusatulle saada kiusaaminen loppumaan aikuisiällä?

      • Anonyymi

        Miksi opiskelutoverit eivät auta kiusattua ja puutu kiusaamiseen? Miksi ihmiset ovat niin välinpitämättömiä?


    • hate crime emeriitus

      Ainakin Helsingin yliopistossa kiusaamista tapahtuu,niin opiskelijoiden,kuin henkilökunnan keskuudessa.Oikea käärmeiden pesä!

      • VassaritOvatTuollaisia

        Punikkien käärmeenpesä.


      • MOT-googletus-auttoi

        Tukholmassa asuva virolainen dokumentaristi ja kirjailija Jüri Lina hämmästelee, että suomalaismedia ei ole kiinnostunut Vapaamuurareiden kulissientakaisista toimista. Useissa Euroopan maissa on jo kauan paljastettu heidän yhteiskunnallisia kytkentöjään sekä politiikkaan ja rikollisuuteen sekaantumistaan.


      • DeFacto

        Minkälaisia ihmisiä kaiken julkikuoren takana salatuissa hyvä-veli piireissä pyörii ?


    • lukekaa.pois

      Näin Suomen yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa kiusataan
      http://nyt.fi/a1458531738293

      Millaista ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kiusaaminen sitten on?
      Tyypillisintä on opintoihin liittyvä perusteeton arvostelu, vähättely ja nolaaminen. Eli väheksytään toisen osaamista ja aikaansaannoksia.
      Toiseksi yleisintä on sanallinen hyökkääminen eli suorasukainen solvaaminen ja haukkuminen, nimittely, jopa uhkailu.
      Seuraavaksi tulevat henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, kuten sukupuoleen, ulkonäköön tai etniseen taustaan perustuva haukkuminen sekä syrjiminen ja muu sosiaalisten suhteiden vahingoittaminen.
      Suora fyysinen kiusaaminen on yleistä peruskoulussa, mutta korkeakouluissa harvinaista. Silti sitäkin tapahtuu.
      Sekä seksuaalista väkivaltaa, ahdistelua ja vainoamista eli stalkkausta.
      Suomen yliopistoissa esiintyvää väkivaltaa ja vainoamista on tutkinut Katja Björklund vuoden 2010 väitöskirjassaan Stalking and violence victimization among Finnish university students. Sen tuloksia Björklund esittelee Bullying Among University Students -kirjassakin – ne ovat jo aivan oman juttunsa aihe.

      • jatkuu.toisaalla

        Toisiaan kiusaavat opiskelijat siirtyvät jossain vaiheessa työelämään....
        Todennäköisesti jatkavat samaan malliin.
        Ei mikään pikkujuttu, koska tilanteet vaikuttavat koko työyhteisöön jolloin työn tuottavuus heikkenee.

        - Työtä tehtäessä nälvitään useimmiten työsuorituksista nimittelemällä erilaisilla halventavilla ilmauksilla. Myös toisen yksityiselämää saatetaan repostella vinoilevassa sävyssä. Kiusaaminen työpaikoilla etenee seuraavasti: Lievimmässä vaiheessa työpaikan ristiriitoja ei kyetä sovittelemaan, ja ongelma syntyy. Henkistä häirintää alkaa esiintyä. Tilanne kiristyy, ja kiusattuun aletaan kohdistaa henkistä väkivaltaa.
        Hänen oikeuksiaan loukataan ja viimeisessä vaiheessa tilanne vaikuttaa koko työyhteisöön, jolloin esimerkiksi työn tuottavuus heikkenee.


      • yliopistokiusattu

        Joo, no tuollahan voisi jakaa oman kokemuksen kiusatuksi tulemisesta. Vaan kun en uskalla. Pelkään että kiusaajat tunnistavat minut, ja laittavat myllyt pyörimään entistä lujempaa, esittäen minusta vieläkin v*ttumaisempia valheita koko koululle ja jopa henkilökunnalle. Enkä yhtään ihmettelisi, jos minut erotettaisiin näiden valheiden pohjalta. Nykyäänhän on pari taikasanaa, esim. "rasisti", jonka jostakusta lausuttuaan kiusaaja voi olla varma, että kiusattu on todellisen uhan alla eikä kukaan asetu hänen puolelleen sen pelossa että itse leimautuu rasistiksi. No, onneksi tämä alkaa olla minun kohdaltani loppusuoralla, ja kiusaajatkin ovat jo valmistumassa tai valmistuneet. Vahinkoa kiusaamisesta aiheutuu minulle tällä hetkellä eniten siten, että en voi verkostoitua, mikä olisi elintärkeää, sekä siten, että myös alan harvat toimijat on käännetty tai tullaan kääntämään minua vastaan.


    • eiarmoaheikoille

      Jos on niin heikko ettei osaa puolustautua niin voi voi. Kiusaaja ei ole mikään kiusaaja, vaan vahva, dominoiva alfayksilö, joka osoittaa heikommilleen olevansa ylempiarvoinen. Tämä on perusluontoa; heikot kärsivät, vahvat menestyvät.

      • NyrkkiPuree

        Väkivalta auttaa dominanttipsykonarsistien kanssa, kaikki liha tottelee tuskaa ja psykoosiin hakkaamista pimeällä kujalla.
        Myös kunnon lääkkeet eväisiin piristää kummasti päivää.


      • tappolistalle

        Kommenttisi perusteella kuulut selkeästi tappolistalle: olet valmis hyväksymään sen, että kiusaaja tuhoaa kiusatun koko elämän vain hänen heikkoutensa tai erilaisuutensa pohjalta. Lisäksi, olet niin s*atanallisen tyhmä, ettet käsitä, että kiusatun on lähes mahdotonta puolustaa itseään kokonaista kiusaajien laumaa vastaan, vaikka hän olisi kuinka vahva. Kaltaisesti idiootit tulee poistaa yhteiskunnasta, tai vähintään laittaa lisääntymiskieltoon. Kastrointi olisi hyvä ratkaisu oikeudellisena rangaistusmuotona, kuten myös kiusaajille.


      • Anonyymi

        Oletko yhä tuota mieltä?

        JOS, niin
        lmeisesti sitten sinun mielestäsi ne Koskelassa 16-vuotiaan sadistisesti murhanneet - ja häntä sitä ennen vuosikausia RÄÄKÄNNEET - ansaitsisivat Valkoisen ruusun ritarikunnan kunniamerkin presidentin kädestä tulevana itsenäisyyspäivänä. Miettisit vähän mitä kirjoitat.


    • PitääSaadaPuolustautua

      Kiusatulle ei yleensä anneta edes oikeutta puolustaa itseään.
      Näin ainakin työelämässä.

      Opettajat ja työnantaja pääsevät helpommalla, kun eivät puutu kiusaamiseen ja ovat siis tosi raukkoja kusipäitä

    • pulleroinen.fil

      Kunttu pohtii ettei peruskoulussa hyväksytä nörttipoikia. Väärin tulkittu. Närttiys ja kiusaaminen ei liity toisiinsa vaan huonot sosiaaliset taidot. Kouluhan on sosiaalisten taitojen areena. Jos et siellä pärjää, tiput kahteen ääripäähän. Kiusaajilta taas empatia on kehittymätöntä.

    • koulut-opistot-työpaikat

      Tutkimus on selvästi osoittanut sen, että kysymys on paljon vakavammasta asiasta, kuin mikä on yleinen käsitys ilmiöstä.
      Kysymys on kiusatun ihmisen koko elämästä.
      Jos ihmisen elämä pilataan kiusaamisella, antamalla kiusaajille siihen mahdollisuus, niin kenellä on vastuu ilman omaa syytään kiusatuksi joutuneen uhrin tulevaisuudesta?
      Vastuu on mielestäni jokaisella, joka on tekemisissä näiden kiusaamistapahtumaan osallistuvien kanssa.
      Nykyään on jo havaittavissa merkkejä oikeasta suuntauksesta kiusaamisen ehkäisemiseksi. Kuntia on mm. määrätty oikeuden päätöksellä maksamaan korvauksia kiusatuille oppilaille.
      Mutta riittääkö pelkkä rahallinen korvaus parantamaan kiusaamisesta koituneen henkisen vahingon? Kunnat pitäisi velvoittaa hoitamaan uhreille kiusaamisesta aiheutuneita vammoja koko loppuelämän ajan tai ainakin niin kauan, kunnes uhri on selviytynyt saamistaan vammoista kokonaan.
      Tällainen velvoite, joka voisi käydä kunnille hyvinkin kalliiksi, voisi nopeuttaa sellaisten, kouluille annettavien määräysten voimaantuloa, jotka velvoittaisivat koulut kiinnittämään entistä enemmän huomiota lasten oikeuteen käydä koulua ilman pelkoa tulevansa nöyryytetyiksi, alistetuiksi tai hyljeksityiksi.

      Sama korvauskäytäntö tehoaisi varmasti myös työnantajiin ja saisi heidät enemmän ottamaan huomioon työyhteisön jäsenten keskinäiset suhteet työpaikalla.
      Vuoden 2003 alusta kiellettiin työpaikkakiusaaminen lailla. (Työturvallisuuslaki 738/2002) Laki koskee niin työntekijöitä kuin työnantajiakin.
      Lain pykälissä (esim. 28 ja 18) sanotaan seuraavasti: Jos työssä esiintyy työntekijään kohdistuvaa hänen terveydelleen haittaa tai vaaraa aiheuttavaa häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, työnantajan on asiasta tiedon saatuaan käytettävissään olevin keinoin ryhdyttävä toimiin epäkohdan poistamiseksi. --- Työntekijän on työpaikalla vältettävä sellaista muihin työntekijöihin kohdistuvaa häirintää ja muuta epäasiallista kohtelua, joka aiheuttaa heidän turvallisuudelleen tai terveydelleen haittaa tai vaaraa.
      http://docplayer.fi/20971404-Tampereen-yliopisto-koulu-ja-tyopaikkakiusaamisen-seuraukset-eli-onko-kiusaamisen-jalkeista-elamaa.html#show_full_text

    • yliopistokiusattu

      "Mitä ajatuksia tämä herättää? Voiko kiusatuksi tuleminen olla oma vika? Millaisia ihmisiä nämä kiusaajat ovat? Entä kiusatut ja miksi heitä kiusataan?"

      Jokainen, joka väittää että kiusatuksi tuleminen on kohteen oma vika, ansaitsee tulla ruoskituksi, tai vähintään ERITTÄIN korkeat sakot.

      Kiusaaminen yliopistoissa on yhtä yleistä kuin muuallakin. Kiusaamista on KAIKKIALLA missä on ihmisiäkin. Yleisimpiä kiusaamisen muotoja aikuisten keskuudessa ovat syyllistäminen, tuomitseminen ja ulkopuolelle sulkeminen, joka usein tapahtuu tekijöiden tiedostamatta mistä on kyse. Ensin valitaan sopiva kohde, esim. joku joka on yksin ja ulkopuolinen sen johdosta, että häntä ei ole hyväksytty erilaisuuden tai jonkin heikkouden vuoksi. Tämän jälkeen lähdetään tulkitsemaan kohteen käytöstä mahdollisimman negatiivisesti, jotta päästään syyllistämään ja tuomitsemaan ja siten raivaamaan yksi kilpailija pois muiden tieltä. Kaikki käännetään kohdetta vastaan ja hän jää sosiaalisten piirien ulkopuolelle ja syrjäytyy yhteiskunnasta, sillä nykyisin kaikki tulee sosiaalisten verkostojen kautta, jopa työpaikat. Kiusaajat eivät välttämättä tiedosta koko prosessia tai sen motiiveja. Tämä tiedostamaton kiusaamisen metodi on hyvin yleinen, ja sitä tapahtuu kaikkialla, ja jopa n. 90% koko ihmispopulaatiosta osallistuu siihen. Pahinta on se, että kiusattu ei voi kääntyä kenenkään puoleen, ainakaan omassa organisaatiossaan, esim. yliopistossa, sillä myös henkilökunta on mukana kiusaamisessa, usein hekin tiedostamattaan, eli siis tuomitsevat kohteen täydeksi kusipääksi tajuamatta että käsitys perustuu täysin väärille, mahdollisimman negatiivisille tulkinnoille.

    • yliopistokiusattu

      Eikös muuten olekin jännä ilmiö: ihmiset puhuvat kauniita sanoja siitä, kuinka kiusaaminen on paha asia, mutta kun paikalle ilmaantuu oikea kiusattu, nämä samat ihmiset kaikkoavat kuin taivaan tuuliin. Kuten kävi tässäkin ketjussa, heti minun kommenttini jälkeen. :) Kyllä ihmiset ovat kaksinaamaisia raukkoja.

      • Anonyymi

        Ihan kuin kiusatussa olisi joku tarttuva tauti.


    • Tutkimusta.pukkaa

      Tutkimus kiusaamisesta: Narsismi on periytyvää – merkit nähtävillä jo hiekkalaatikolla.
      Sosiaalipsykologi Janne Viljamaa kertoi 15.11. Radio Rockin Korporaatiolle narsistien olevan ilkeitä ja pahoja hyväksikäyttäjiä.
      Lapsesta, jolla on narsistisia piirteitä, voi kasvaa hirviö, ellei hän saa oikeanlaista kasvatusta.

      • nähnyttämän

        Lisäisin tähän, että kiusaajan vanhemmista myös nähtävissä heidänkin olevan kiusaajia


      • trewqoi

        Jep- periytyvää ainakin 50%:sti.


      • kyl-kyl

        Yksinkertaisimmillaan tilanne on niin, että siellä on takana joku sinulle kateellinen, katkera, kostonhimoinen tyyppi.
        Sitten lietsotaan mukaan muita kytistelemään vaikka pitkin kaupunkia missä liikut, mitä teet, mitä puhelet jne.
        Päivitykset nettiin, Facebookkiin, siellä on hyvä tehdä tiedusteluita, kuka tuntee , kuka tietää mitä.......olisiko jotain negatiivista sanottavaa henkilöstä.
        Hakkerointi.....Mukavaa harjoittaa verkkovakoilua, viritellä ansoja ja selvitellä kirjoittamasiasi asioita tähän verkkopalveluun vuosien takaa.
        Jos oikein huonosti sattuu, niin se kaiken alullesaattaja sattuu samaan työpaikkaan.


      • Anonyymi
        kyl-kyl kirjoitti:

        Yksinkertaisimmillaan tilanne on niin, että siellä on takana joku sinulle kateellinen, katkera, kostonhimoinen tyyppi.
        Sitten lietsotaan mukaan muita kytistelemään vaikka pitkin kaupunkia missä liikut, mitä teet, mitä puhelet jne.
        Päivitykset nettiin, Facebookkiin, siellä on hyvä tehdä tiedusteluita, kuka tuntee , kuka tietää mitä.......olisiko jotain negatiivista sanottavaa henkilöstä.
        Hakkerointi.....Mukavaa harjoittaa verkkovakoilua, viritellä ansoja ja selvitellä kirjoittamasiasi asioita tähän verkkopalveluun vuosien takaa.
        Jos oikein huonosti sattuu, niin se kaiken alullesaattaja sattuu samaan työpaikkaan.

        Tiedän tapauksen. Perättömiä väitteitä, mustamaalaamista ja kytäystä, jotta kilpailija saadaan syrjäytettyä. Sikamaista touhua!


    • KäskeLopettaaKiusaaminen

      Koulukiusaaminen jatkuu miehillä uudestaan armeijassa, vaikka ammattikoulun tai lukion olisi saanut rauhassa suorittaa.

      Sauli Niinistö Armeijan Ylipäällikkö ei halua mitenkään tarttua armeijassa tapahtuvaan kantapeikkojen eli valtion viranhaltijoiden suorittamaan terroriin. vaikka olevinaan onkin koulukiusaamista vastaan - hän valehtelee kuten on tehnyt kaiken aikaa

      Pojat jotka ovat joutuneet koulukiusaamisen uhreiksi => menkää sivillipalvelukseen, koska siellä on älykkäämpiä ihmisiä - älykäs ihminen ei kiusaa ketään

      Entinen työnjohtajani nyrkkeilyn Suomen mestari sanoi, että väkivalta lopettaa vittuilun ja se on täysin totta.

      Kauhavan ja Jokelan ampujat olivat koulukiusattuja ja se se sopi niin opettajille kuin muille opiskelijoille.

      Kun nämä kiusaajat saivat pienen luodin otsaansa niin siihen loppui kiusaaminen ja kaikki herjaaminen eli tosi raukkoja ovat.

      Kouluaikaan vanhemmat voivat aina lopettaa kiusaamisen. Isä tai Äiti menee ja mätkii kiusaajia turpaan ja otttaa tuttavia apujoukoiksi mukaan ja sanoo, että tämä toistuu ellei kiusaaminen lopu.

      Työpaikoilla tai opiskelussa opettajat ja työnjohtajat voivat aina lopettaa kiusaamisen jos haluavat - mutta eivät halua. koska pääsevät itse helpommalla.

    • oottoko

      Toisaalta aikuisiällä kiusaaminen ei ole enää samanlaista kuin ala-asteella. Todennäköisesti aikuinen osaa käsitellä kiusatuksi tai syrjityksi tulemista paljon paremmin kuin pikkulapsi.

      Pahuutta on ollut maailmassa aina ja tulee aina olemaan, siihen pitää vain totutella.

    • FazerOnPaskaa

      Kannataa kuitenkin muistaa että kiusaaminen ei ole välttämättä rikos

      • mas22

        Eikös Kauhajoella kiusattu ja ruumiita tuli sitten - ja se oli rikos.


      • Anonyymi

        Kiusaaminen pitäisi määritellä rikokseksi ja sille pitäisi määrätä myös rankaisu. Siten se tulisi näkyväksi. Nythän se on piilossa ja se jatkuu, kun se jää vaille huomiota. Kiusattu häpeää eikä kerro, kun kokee olevansa huonompi kuin muut. Kiusaajat eivät tiedosta kiusaamisessa olevan mitään väärää.


    • kaikilla.vastuu

      https://timopurjoatnfg.wordpress.com/2012/03/22/henkinen-pahoinpitely-on-rikos/

      Pahoinpitelyä koskevassa 5 §:ssä todetaan:
      Joka tekee toiselle ruumiillista väkivaltaa taikka tällaista väkivaltaa tekemättä vahingoittaa toisen terveyttä, aiheuttaa toiselle kipua tai saattaa toisen tiedottomaan tai muuhun vastaavaan tilaan, on tuomittava pahoinpitelystä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Yritys on rangaistava.

      Pykälän alussa todetaan siis, että pahoinpitelyssä voidaan käyttää tai olla käyttämättä ruumiillista väkivaltaa.
      Keskeistä pahoinpitelyn kriteerien täyttymisen arvioinnissa onkin se, onko kyse toiminnasta, joka vahingoittaa toisen terveyttä, aiheuttaa toiselle kipua tai saattaa toisen tiedottomaan tai muuhun vastaavaan tilaan.

      Helsingin Sanomissa (toimittaja Peppiina Ahokas) rikosoikeuden professori Terttu Utriainen arvioi, että henkinen pahoinpitely (eli psyykkinen väkivalta tai kiusaaminen) voi täyttää rikoksen tunnusmerkistön, jos toiminta vahingoittaa ihmisen henkistä terveyttä.
      Olennaista on myös, että tekijällä on tahallinen pyrkimys vahingoittaa toisen terveyttä.

      Henkinen väkivalta, kuten eristäminen, sivuuttaminen tai ihmisarvon loukkaaminen, voi tietyissä tapauksissa olla lain tarkoittama henkinen pahoinpitely.
      Utriaisen mukaan henkisessä pahoinpitelyssä pyritään musertamaan uhrin ihmisarvo, itsekunnioitus tai omanarvontunto. Tämä voi ajaa ihmisen masennukseen tai muihin henkisiin sairauksiin.

    • Anonyymi

      Hyvin usein kiusaaja on älyllisesti vammainen muiden kehityshäiriöidensä lisäksi, kiusaajan vanhemmat taikka toinen vanhempi on yleensä narsisti.

      • Anonyymi

        Valitettavasti kiusaamista esiintyy vielä akateemisissa ammateissakin, kuten opettajat ja lääkärit. Politiikassa se on arkipäivää.
        Luonnehäiriöisiä riittää joka lähtöön.

        Akateemisella alalla usein syynä on Koskenniemen runoa mukaillen:
        Ken haluaa yksin valkeutena loistaa, se ei halua ympäriltään pimeyttä poistaa.


    • Anonyymi

      Mies voi päästä kiusaamisesta eroon lukion/ammattikoulun aikana.

      Kiusaaminen kuitenkin alkaa uudestaan kun ollaan suorittamassa asevelvollisuutta
      Naiset eivät käy armeijaa joten heidän kiusaaminen ei aktivoidu.

      Sotaväki on hierarkiansa takia hyvin helppo yhteisö kiusaamiselle!

      Myös armeija-aikaan olisi henkilökunnan hyvin helppo lopettaa kiusaaminen, mutta kantapeikot voivatkin olla ne pahimmat kiusaajat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 115
      2396
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2237
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2001
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1442
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      13
      1378
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1373
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1357
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe