Esa Suojala (Profeetta)

UKKOPOHJOSESTA

Esa Suojala on todellinen "ydinpommi" Jumalan kädessä, hänestä tullaan kuulemaan vielä paljon! Jumala seisoo hänen takanaan koko armeijansa kanssa!

Hän on profeetta joka paljastaa seurakunnille ja ihmisille heidän tilansa, sentakia häntä ei "uskalleta" käyttää monissakaan seurakunnissa (nössöjä päättäjiä), onneksi on vielä olemassa ihmisiä jotka haluavat kuulla sanaa Jumalalta suoraan ilman suodattimia! Helppo on kuunnella sanaa joka vain hellii!

Jumala haluaa puhdistaa kansansa lopunaikana jotta he voisivat palvella Jumalaa niinkuin hän haluaa, eikä niinkuin me haluamme tähän hän käyttää profeettojaan!

Jumalan profeettoja vastaan on aina kautta historian hyökätty ja niin näköjään tänäkin päivänä tehdään! Sentakia Esa Suojalaa ja monia muitakin profeettoja ammutaan alas johtajien taholta.

Rukoillaan, että Jumala siirtäisi syrjään sudet jotka ovat lammasten vaatteissa soluttautuneet helluntailaisuuteenkin!

63

5285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Te eksytte.

      Onko Esa jokin V-L henkiin herätetty profeetta. Raamatun mukaan oikeat profeetat loppuivat: Luuk.16:16. Laki ja profeetat olivat Johannekseen asti.....Kyllä näitä tämänajan vääriä profeettoja saa ampua alas, niin paljon kun ehtii.

      • teapot

        Pieni korjaus. Raamattu ei sano että Jumala olisi lopettanut profeetan tehtävän seurakunnassa. Luukas 16:16 ei sovi perusteluksi tähän kohtaan, koska yhtä hyvin voitaisiin jakeen perusteella sitten väittää että laki on loppunut, lakannut olemasta, että sillä ei enää ole mitään merkitystä eikä virkaa. Kuitenkin Jeesus jatkaa, heti seuraavassa jakeessa: ennemmin taivas ja maa katoavat, kuin yksikään lain piirto häviää.

        1.Kor.12 kertoo nimenomaan UT:n seurakunnasta - ei VL:n aikaisesta järjestyksestä - ja sen mukaan Jumala on asettanut seurakuntaansa profeettoja, jae 28.

        Luukas 16:16 maininta LAISTA JA PROFEETOISTA koskee erään aikakauden päättymistä. On hyvä huomata asiayhteys. Fariseukset vetosivat lakiin ja profeettoihin - Jumalan ilmoitukseen, jonka mukaan luulivat elävänsä, kun pitivät yllä ulkonaisia muotoja ja oppeja, vaikka heidän sydämensä oli kaukana elävästä Jumalasta! jae 15 - ja nyt Jeesus sanoo, että laki ja profeetat (VL:n aikaisessa muodossa ja tarkoituksessa!) ovat olleet Johannekseen asti. VL:n aikaisten profeettojen (jotka viittasivat Messiaaseen) aika on päättynyt: Jumalan lupaama Kristus on tullut, on siirretty uuteen profetaaliseen aikaan, johon VL:n profeetat ovat viitanneet ja jota Jumalan kansa on odottanut.

        Uuden testamentin srk:n profetian lahja (ja profeetan virka eli tehtävä, joka nykyisellään lienee harvinainen, tämä on minun käsitykseni) toimii sovituksen täyttymyksessä, Kristuksen täyteydessä, ei sitä odottaen vaan siitä käsin.


    • Otto-boy

      Vanhan Testamentin aikaan, jos joku. joka sanoi itseään profeetaksi ja ennusti valheellisen ennusteen, kivitettiin heti.

      Nykyään, jos sama laki olisi vielä voimassa, saisi olla jatkuvasti kivet kourassa, sillä valheprofeettoja - näitä itseäänkorottajia tuntuu olevan pilvin pimein.

      Ihmiskunniaa he etsivät, eivät Jumalaa.

      • oikea prof.

        helluntaikiike on otollinen maaperä väärille profeetoille.


      • jaikal.se
        oikea prof. kirjoitti:

        helluntaikiike on otollinen maaperä väärille profeetoille.

        >>>helluntaikiike on otollinen maaperä väärille profeetoille.


    • Itse itsensä profeetaksi julistanut.
      Täyttä huuhaata ja paskaa
      niinkuin palstan patriarkankin julistus!

      • kuules tyttö

        Mihin perustat väitteesi? Oletko koskaan Suojalaa itse kuunnellut?


    • tkftjreywgr

      Profetaalinen ilmestystieto lakannut! (tunnustaa helluntailainen)



      Kannattaaako näitä nykajan profeettoja uskoa enää ketään, tuhansia ennustuksia on mennyt väärin, mukana joukossa tunnettuja tele-evankelistoja ja niin sanottuja suurmiehiä.Tämä ei tietenkään tarkoita, että profetian henki olisi kuollut Kirkossamme tai Seurakunnissamme. On lukuisia tapauksia, joissa pyhät ihmiset ja muutkin seurakuntalaiset ovat jollain tavalla vastaanottaneet profeetallisia näkyjä ja unia. Mutta termi profeetta sellaisenaan on yleisesti varattu vain Vanhan testamentin henkilöille. Nykyisin julkaistaan paljon kirjoituksia siitä kuinka enkelit ilmestyvät uutta sanomaa tuoden. On sanottu: Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin. Matteus 24:24 Jotkut protestanttiset (ja samalla harhaoppiset uuskarismaattiset suunnat, pitävät kiinni ajatuksesta, että profeettojen aika jatkuu tänäkin päivänä, tosiasiassa se se lakkasi n 2000 vuotta sitten. Näin tehdessään he usein väheksyvät pyhän perimätiedon osuutta ylikorostaessaan omia uusia "ilmestyksiään".

    • PROFEETTOJAON

      Upeeta kun profeettoja on! Kristushan asettaessaan seurakuntavirkoja puhuu nimenomaan paimenten, evankelistojen, apostolien ja opettajien lisäksi profeetoista!

      Ei niin upeaa on huomata kuinka heti kun puhutaan profetaalisuudesta tai profeetoista ollaan puhumassa vääristä profeetoista, pessimistit! On olemassa aitoakin profetaalisuutta jota toivottavasti ketjun avaaja tarkoittaa puhuessaan Esa Suojalasta. Uskon että on miehiä joita Jumala käyttää profeettoinaan!

    • gdfjfhjfgjyh

      Joo, vaikutti ihan asialliselta mieheltä. Kaikki nuo profeetat on vain vääriä ennustajia. Ei kai nyt hän itseään profeetaksi sano? Minä antaisin kaverin olla rauhassa.

      • tiuntaun

        Sulle gdfjfhgjyh sanoisin: miksi ei profeetta saisi sanoa itseänsä siksi mikä hän on?! Tottakai saa sanoa. Profeetta on seurakunnalle annettu tehtävä sinä missä muutkin, lahjaksi Jumala on senkin 'viran' antanut.
        Raamatussa kehotetaan tekemään kutsumus lujaksi ja varmaksi. Jos on kutsumus profeetaksi, niin ei sitä saa poiskaan millään: eikä se kieltämällä parane.
        On turhaa nöyristelyäkin sellainen, jos joku ei saa sanoa tehtäväänsä julkisesti ääneen, tunnustavathan paimenetkin olevansa seurakunnassa paimenia. :)


    • löäjkiopötfuestwujht

      Täällä helposti syyllistyy syntiin: koska tuomitaan ilman todisteita ihmisiä, itsestänikin tuntui jo pahalta.

    • ngnhfh

      missä helluntai seurakunnassa hän vaikuttaa, onko hän pastori tms?

    • TUTTUJAOLLAAN

      Tunnen Esan henkilökohtaisesti, hän on hieno mies! Arkielämässäänkin hän elää Jumalan antamaa kutsua todeksi. Esa on monille nuorille miehille ja naisille suuri ja oikea roolimalli!

      Esa on tällähetkellä Heinolan helluntaiseurakunnan evankelista, mutta myöskin Israelin Huminitäärisen Avustustyön toiminnanjohtaja!

      Esa on todella arvostettu ja hyvä julistaja!

      • väärä foorumi

        on kyll muutakin tietoa, mutt en ala niistä näillä foorumeilla kirjoittamaan, oletko tietoinen ettei Suojalan entinen työnantajaseurakunta suosittele veljeä vastaanotettavaksi seurakuntiin ja on suuri maakunta joka on kokonaan sulkeutunut helluntaiseurtakuntien osalta yhtä poikkeusta lukuunottamatta?


      • Ihan oikeasti

        Kannattais vaihtaa roolimalli Jeesukseen.

        ""Esa on monille nuorille miehille ja naisille suuri ja oikea roolimalli!""


      • senakeekukaelaa

        Niin oli Markku. Koivistokin


    • Eaeuö

      En tiedä mitä peliä Suojala pelaa,mutta ei ainakaan Rakkautta hänellä ole!

      • öölep

        Minäkin tunnen ja sanon että Raha on Esan rakkaus eikä mikään muu,mammonaa hän palvoo....


    • Suojala eksyttää

      Ei ole mikään ihme, ettei Esa Suojalaa kutsuta raitishenkisiin seurakuntiin, kun
      hän on eksytyksen edustaja! Sen huomaa kaikista hänen epäraamallullisista opetuksistaan ja ihmeitten tekemisistä, joitten tekemisen hengen Suojalakin on Amerikasta hakenut.

      Niin että tälleen.

      • Joopajoo

        aina kun esität syytöksen epäraamatullisuudesta tai opetuksesta joka ei ole raamatun kanssa pitävä, niin sinun täytyy kertoa esimerkki tai perustella tämä?

        Sitä odotan!


      • TotuuskomissioPARANN
        Joopajoo kirjoitti:

        aina kun esität syytöksen epäraamatullisuudesta tai opetuksesta joka ei ole raamatun kanssa pitävä, niin sinun täytyy kertoa esimerkki tai perustella tämä?

        Sitä odotan!

        Onko tämä se Suojala, jonka takia erä seurakunta joutui maksumieheksi. aika isoihin korvauksiin?


    • Onhan siellä hellareitten kokouspaikan kirjatelineessä kuuluisien profeettojen teoksia myytävänä, kuten esimerkiksi David Wilkerson.

    • ex- helluntalain

      Rakaat ystävät kun luen tätä foorunia,niin en voi kuin ihmetellä,kuinka riitaista joukkoa täällä on ja paljon sellaisia kommentteja,jotka eivät ole Jumalan melen mukaisia.. Kristus kehoitaa rakastamaan kaikkia..

      Kun me tunnemme kirjoitukset,ei meitä kukaan voi eksytää.. Raamattua lukien ja sitä sanaa kun ammennamme itseemme,níin emme eksy,sillä lukemalla opimme tuntemaan krjoitukset... Teitä kaikkia siunaten...

    • Kiivas on luonne

      En tiedä, onko veli tehnyt parannusta, mutta myöskään "maallisissa bisneksissä" ei ole asiat ihan kohdallaan. Sovi kaikki kirjallisesti ja pyydä myös takuu töille. Tulistuu helposti, jos on jotain huomautettavaa. Toimii ensin(kiivaus johtaa sanoja ja toimintaa) ja miettii, jos miettii, vasta sitten. Mitään ei kadu! Ottakoon selvää ken uskaltaa. Silti siunausta ja kaikkea hyvää toivottelee toinen veli "vajavainen".

    • DoctorT

      Eli olisiko narsistista persoonallisuutta, kuten niin monilla hengellisillä huseeraajilla tahtoo olla!!!?

      Jos itse itsensä profeetaksi nostanut, ollaan valtateologian alueella!

      En ole kuullut aikaansaannoksista mitään. Aikoinaan Jorma Finnilän tavaramerkki oli, että hän haukkui kutsuneen srkn vanhimmiston ensitöikseen pöntöstä. Sali tietysti täynnä väkeä, jotka Finnilän ihmeitä odotti.

      Mielenkiintoisinta oli, että nämä haukutut vanhimmat kutsuivat Finnilän uudelleen!!!! Miksikö? NO siksi tietysti,e ttä rahaa tuli, koska sali aina täysi vaikkei mitään ihmeitä tapahtunutkaan. Ihmeellisyyksiä kyllä!

      Onko Suojala samanlainen melskaaja?? En tiedä, en ole koskaan kuullut miestä ja vältän kuulemastakin niillä tiedoilla, jotka käsillä ovat.

    • DoctorT

      Tämä Israel-apu tai sellainen, lienee perustettu hyväksi bisnekseksi. Sillä, Israelillahan pääsee höynäytettävien lompakoille. Kaikki kunnon uskovat lämpiävät Israelille. Onko joku tutkinut, paljonko organisaatioon uhratuista varoista menee?

      Israelin Ystävillä se oli joskus jopa 60%!!!! Ja toimii edelleen????

      Luotettavaa tietoa Suojalasta kiitos. POHJOSENUKKO, kerro!

    • DoctorT

      Suojalasta tietävät, odotan mielipiteitänne!

      • Olkaa varuillanne

        Menen häntä pian kuuntelemaan, ihan omastakin mielenkiinnosta. Sain eräässä kokouksessa huonoa palautetta hänen entiseltä autonkuljettajaltaan. Haukkui hänet kaksinaamaiseksi pelimieheksi, silloin en osannut vastata hänelle juuta enkä jaata.

        Herra on antanut minulle Henkien erottamisen armolahjan, joten käyn katsomassa, mistä lähteestä Suojalan jutut tulevat. Pyhä Henki on erehtymätön. Palaan senjälkeen asiaan.

        Eksyttäjiä on nykyisin paljon liikkeellä, myös ulkomaalaisia. Eräs seiskassakin ollut puhuja kertoi meille eräässä kokouksessa, miten hän käy aina Intiassa silloin tällöin latautumassa! Siellä on kuulemma pyhä paikka, jossa hän aina alkaa tömistellä ja kiertää ympyrää. Se kuulemma voimaannuttaa tätä ulkolaista "profeettaa".

        Ja seurakuntnat eivät tajua mitään. Samainen ulkomaalainen opetti tämän suomalaisen naiskutsujan kanssa, että Jumalalta voi nyt vaatia kaikki tässä ja nyt heti. Porukka on niin tietäjähengen valtaama, ettei edes Raamattu kerro heille enää missä mennään.


      • Olkaa varuillanne
        Olkaa varuillanne kirjoitti:

        Menen häntä pian kuuntelemaan, ihan omastakin mielenkiinnosta. Sain eräässä kokouksessa huonoa palautetta hänen entiseltä autonkuljettajaltaan. Haukkui hänet kaksinaamaiseksi pelimieheksi, silloin en osannut vastata hänelle juuta enkä jaata.

        Herra on antanut minulle Henkien erottamisen armolahjan, joten käyn katsomassa, mistä lähteestä Suojalan jutut tulevat. Pyhä Henki on erehtymätön. Palaan senjälkeen asiaan.

        Eksyttäjiä on nykyisin paljon liikkeellä, myös ulkomaalaisia. Eräs seiskassakin ollut puhuja kertoi meille eräässä kokouksessa, miten hän käy aina Intiassa silloin tällöin latautumassa! Siellä on kuulemma pyhä paikka, jossa hän aina alkaa tömistellä ja kiertää ympyrää. Se kuulemma voimaannuttaa tätä ulkolaista "profeettaa".

        Ja seurakuntnat eivät tajua mitään. Samainen ulkomaalainen opetti tämän suomalaisen naiskutsujan kanssa, että Jumalalta voi nyt vaatia kaikki tässä ja nyt heti. Porukka on niin tietäjähengen valtaama, ettei edes Raamattu kerro heille enää missä mennään.

        Kävin kuuntelemassa Suojalaa, niinkuin lupasin. Hyvin hän puhui ja erittäin uskottavasti, jos ei ole arviointikykyä. Yhdestä asiasta olen täysin varma, hän ei puhunut Pyhässä Hengessä. Pyhä Henki ei ollut läsnä koko kokouksessa.

        Hän puhui siis vain, niinkuin luennoitsija tekee esityksensä, jolloin pyrkii tekemään saarnansa/ luentonsa yksistään oman järkensä avulla. Eikä siinä mielestäni paljoa pahaa ole. Mutta silloin ei pitäisi rehvastella olevansa profeetta, jos ei Pyhä Henki ole kerran mukana.

        Pahinta on sellaiset puhujat, joissa on tietäjähenki, niitä alkaa olla nykyisin yhä yleisemmin puhumassa eri seurakunnissa, eivätkä edes vanhimmat tai pastorit ymmärrä tilannetta lainkaan. He pyrkivät sekoittamaan väärää oikeaan mahdollisimman paljon. Sellaisista kokouksista on pakko lähteä kesken pois.


      • samalla mitalla
        Olkaa varuillanne kirjoitti:

        Kävin kuuntelemassa Suojalaa, niinkuin lupasin. Hyvin hän puhui ja erittäin uskottavasti, jos ei ole arviointikykyä. Yhdestä asiasta olen täysin varma, hän ei puhunut Pyhässä Hengessä. Pyhä Henki ei ollut läsnä koko kokouksessa.

        Hän puhui siis vain, niinkuin luennoitsija tekee esityksensä, jolloin pyrkii tekemään saarnansa/ luentonsa yksistään oman järkensä avulla. Eikä siinä mielestäni paljoa pahaa ole. Mutta silloin ei pitäisi rehvastella olevansa profeetta, jos ei Pyhä Henki ole kerran mukana.

        Pahinta on sellaiset puhujat, joissa on tietäjähenki, niitä alkaa olla nykyisin yhä yleisemmin puhumassa eri seurakunnissa, eivätkä edes vanhimmat tai pastorit ymmärrä tilannetta lainkaan. He pyrkivät sekoittamaan väärää oikeaan mahdollisimman paljon. Sellaisista kokouksista on pakko lähteä kesken pois.

        Vau, nyt sitten on löytynyt kaiken yläpuolella oleva henkien erottaja, joka kykenee ilmaisemaan kaikelle kansalle kenen kokouksessa on PH ja kenen ei! Olet tuomiosi antanut ESASTA. Muista että millä mitalla mittaat myös sinulle mitataan.


      • Armoitettu
        Olkaa varuillanne kirjoitti:

        Kävin kuuntelemassa Suojalaa, niinkuin lupasin. Hyvin hän puhui ja erittäin uskottavasti, jos ei ole arviointikykyä. Yhdestä asiasta olen täysin varma, hän ei puhunut Pyhässä Hengessä. Pyhä Henki ei ollut läsnä koko kokouksessa.

        Hän puhui siis vain, niinkuin luennoitsija tekee esityksensä, jolloin pyrkii tekemään saarnansa/ luentonsa yksistään oman järkensä avulla. Eikä siinä mielestäni paljoa pahaa ole. Mutta silloin ei pitäisi rehvastella olevansa profeetta, jos ei Pyhä Henki ole kerran mukana.

        Pahinta on sellaiset puhujat, joissa on tietäjähenki, niitä alkaa olla nykyisin yhä yleisemmin puhumassa eri seurakunnissa, eivätkä edes vanhimmat tai pastorit ymmärrä tilannetta lainkaan. He pyrkivät sekoittamaan väärää oikeaan mahdollisimman paljon. Sellaisista kokouksista on pakko lähteä kesken pois.

        Hienoa . Oikea kommenti ja asiasta. Kyllä henkien erottaminen on tarkoitettu seurakuntaan . Lopunajassa kun ollaan niin raamattu sanoo että näitä eksyttäjiä tulee mutta meidän Jumalamme on tähän eksyttäjien tunnistamiseen antanut avun . ei hän meitä ole yksin jättänyt päättelemään mistä lähteestä kukakin ammentaa . Lupa on armolahjoja käyttää . Ja hienoa että on rohkeita ja Jumalalle uskollisia jotka kulkevat pyhän hengen johdatuksessa. Ei aina voi päätä silittää ja kiitellä . Jos on aihetta niin silloin on aihetta.


    • DoctorT

      TV 7 on valitettavasti sontalaatikko, jossa nisu ja luste kylvetään yhdessä!

      Viimeiset 16-17 vuotta, maassamme olisi tarvittu ihmisiä armolahjoilla. Toki heitä kaikissa srkssa olikin, mutta heidät vaiennettiin, kuten harhaoppeja arvioiville tehdäänkin! Tämän vuoksi hajaannus,hengellinen kuolema, Pyhä Henki jättänyt srkn,väkipako jne.

      Suojala, ilmeisesti itse itselleen antama arvonimi, profeetta! Pitäisi aina korvien herkistyä, kun ihminen alkaa kutsua itseään hengellisellä arvolla; parantaja, profeetta, voideltu!!!

      Käypä kuulemassa, pohjoisissa näinä päivinä.

    • DoctorT

      Ukkopohjoisesta! Arviosi Esa Suojalasta, kiitos!

    • anti profeetta7

      Olkaa helluntailaiset inhimillisiä, ja putsatkaa teidän väärien profeettojen pilkkaamien ihmisten maineet.

    • UKKOPOHJOSESTA

      Arvioni Suojalasta on se, että ne jotka eivät tunne häntä arvostelevat.
      Jos koette kehotusta siihen edelleenkin jatkakaa, mutta jos ette niin lopettakaa ja pyytäkää anteeksi.

      Muistakaa, että taustalla on aina ihminen, todellinen elävä ja tunteva ihminen. Joten miettikää mitä kirjoitatte.

    • j.t.p.

      Miehestä on kirjoitettu ja varoitettu jo vuosien, vuosien ajan. Kaikki ei ole kultaa, mikä kiiltää. Sehän se näiden "profeettojen" opetuksessa onkin niin mainiota, että siinä voi olla aitoa, ja raamatullista, enemmän kuin yhdeksän kymmeneosaa. Loppu on sitten lustetta - jokasitten kasvaa ja tukahduttaa lopulta vähitellen koko terveen uskon kasvun.

      On suuri vahinko, ettei helluntaissakaan ole tänä päivänä (vai pitäisikö sanoa tänäkään päivänä) sellaisia vastuunkantajia, jotka kykenisivät erottamaan harhan ja väärän evankeliumin. Eiväthän he kyenneet silloinkaan, kun torontolaisuus laskeutui tämän maan hengellisen tilan mädättäjäksi. Tai jos kykenivätkin, eivät ihmispelossa uskaltaneet sitä vääräksi julistaa ja sanoutua siitä irti.

      On täysin mahdollista, että Suojala edustaa tätä niin sanottua "uuskarismaattisuutta", jonka pohja on muualla, kuin terveissä raamatuissa. Vain se valvova, raamatuissa harjaantunut ja "valveutunut" kristitty näkee ja käsittää, mikä on todellista Pyhän Hengen työtä ja mikä ei sitä ole.

      Laitan alle vielä erään henkilön kokemaa ko. henkilöstä.

      http://soltanto.vuodatus.net/blog/1761938

    • DoctorT

      Kuuntelin erään hänen puheensa hiljattain. Poika paukutti täyttä asiaa reippaan tovin, MUTTA, jotain puuttui!!!

      Puuttui PYHÄN HENGEN MURTAVA JA MUUTTAVA VOIMA! Ilman tuota voitelua julistettu täysinkin totuus kimpoilee sydänten seinistä puheiden avaruuteen!

      Totuus ja Sanan totuus ilman Pyhää Henkeä, on luento, asiapitoinen, mutta kuulijan ei tarvitse, eikä kykene ottamaan sitä opikseen.

      En usko Jumalan sotajoukkojen olevan hänen rinnallaan, kuten Pohjosenukko väitti.

    • HELLUNTAI JATKUU

      Esa Suojala on Jumalan valitsema sanansaarnaaja. Hän ei enää tosin ole helluntaiseurakuntien suosiossa, koska on alkanut opettaa raamatullista seurakuntatotuutta sellaisena kuin se oli alussa ennen kirkkoja. Profeetallista julistusta. "Palatkaa te luopuneet lapset!"

      • HELLUNTAI JATKUU

        Ja vielä lisäys:
        Esa Suojala opettaa armolahjoista oikein. Hän myös rukoilee Pyhän Hengen kastetta etsivien puolesta kuten alussakin. Apt.8:14-17. Lue.


      • von bulke

        Merkillistä on, jos mies ei ole "helluntaiseurakuntien suosiossa", kuten viittaat. Suojala kuitenkin toimii Heinolan helluntaiseurakunnan evankelistana. Vaikeata toiminta varmaan olisi, jos hän opettaisi ristiriitaisesti sen suhteen. Näitä "suojaloita" on ollut kuitenkin tavan takaa seurakuntahistorian aikana, joten siinä ei ole mitään uutta.


    • Profeettaaseuraillut

      Suojala on menossa seurakunnan linjoille. Ei ole kauaa helluntailainen.

    • DoctorT

      Ai, onko hän profeetta? Kuka sellaiseen virkaan voidellut ja valtuuttanut? Itsekö?

      Erikoisia rukoilijoita Pyhän Hengen kasteen saamiseksi on ollut ja taitaa tulla olemaankin. Loppujen lopuksi se on lahja, joka kuuluu uudestisyntyneelle ilman ponnisteluja.

      Rahantekotavat ovat moninaiset!

    • Rehellisesti menee

      Esa Suojala ei ole menestysteologi, eikä hän kerää rahaa itselleen. Saa palkan toistaiseksi helluntaiseurakunnasta kokouspalkkiot.

    • Caius Clnd

      Näinhän se yleensä on että "jeesus pelastaa" jne... Tuskinpa kukaan on Suojalalta kysellyt "humanitäärisistä" asioista liittyen esim. Goldenin verkostomarkkinointiin, "rakennusprojekteihin" yhdysvalloissa joista tosin venäläiset kovasti kiinnostuneita, jne... Maahantuontia ym "välistä vetämistä" - koulutustausta ei liene ekumeeninen vaan ihan puhtaasti ammattikoulusta valmistunut jos sieltäkään. näinhän se toki on että taivasosuuksia markkinoidessa on mieluimmin korvaus otettava ennakkoon ja mielellään maanpäällä, kuten ko herran liiketoimet aikaisemmista yhteyksistä antavat aihetta olettaa... Uskoo ken tahtoo ja tulkoon autuaaksi... Ketä tai keneltä kupannut... Kumppanina mm Juha Mertaniemi, ym ja jostain kumman syystä ei tälläkään herralla suomessa tuloja tai omaisuutta mutta "rekvisiittaa" ja herätyskokouksia pidetään... Huh huh

    • Kyseinen henkilö korkottaa Pyhää Hengeä, rukoilee Pyhää Hengeä ja "ohjaa" rukouksella" Pyhää Hengeä.

      Tästä Jumalani ei ole minulle maininnut, ei sanonut sanaa.
      Jos tämä henkilä on jossain vältän sitä paikkaa kuin ruttoa.

      Muutaman kerran mainitsee Herran Jeesuksen nimen.
      Yleensä olen kovin avrovainen jos puhuja puhuu jatuvasti termillä, "voideltu", eli kristus.

      On erilaisia voideltuja.
      on voideltu
      on Herra voideltu
      on Jeesus voideltu
      on Herra Jeesus voideltu.

      tulisi olla selvää kenestä on kyse.
      Pyhä Henki ei korsosta itseään.

      • Pyhä Henki ei korosta itseään.


    • milbona

      suojalan liiketoimista en tieda. olen kuullut hanen opetustaan ja monia muita 20 v aikana. En nae opetuksessa raamatunvastaista ja olen kerran nahnyt hanen itkevan ja rukoilevan polvillaan pitkaan hiljaa, vaikutti olevan pyyan hengen koskettama.

      saarnoissaan han on painottanut seurakunnissa vallitsevaa omavanhurkautta ( jonka minakin olen havainnut haitaksi)

      Persoonana han on johtajahahmo ( en tarkoita dominointia) ja ilmeisesti oma aloitteinen.Talousasioissa en ole ollut tekemisissa.

    • DoctorT

      ES on rahan perään aivan erityisesti! Kirpputoritoimintaa ratsasti Israel-rakkaudella!

      Verottaja taisi kiinnostua?

      Ollut srktyössä ja erittäin huonoilla arvosanoilla,niin Suomessa kuin Kanadassakin?. HARHAOPPINSA oppinut ja nyt ilmeisemmin hengellisen työn puolella ovet kiinni.

      Kovin oli heppoiset nuo sinun perusteesi ja arviosi "milbona".

      ESuojalan kaltaisia pettureita on ollut ja edelleen on,suomalaisiakin!!

    • Armolahjoista

      Esa Suojalan kokoussarjaa Pyhän Hengen armolahjoista kävin kuulemassa, mutta siitä on jo yli 10 vuotta. Asiallinen ja selkeäsanainen voimakas puhuja, hyvä kokoussarja.

      Paras kokonaisesitys armolahjoista, jonka olen kuullut. Suosittelen lämpimästi !

    • opetustakuullut

      Kuulin hänen julistustaan lähes 15 v sitten ensi kerran. Sitten olen aina kuullut silloin tällöin. Pidän hänen tavastaan opettaa, selkeää opetusta Raamatusta. On rukoillut puolestani ja en ole kokenut mitään väärää. En voi kehua, että minulla on henkien erottamisen lahja, mutta olen kyllä joidenkin muiden puhuessa ja rukoillessakin kokenut ihan epämiellyttäväksi tai he ovat kokonaan minut ohittaneet rukousjonossa. En tiedä syytöksistä, joissa ES syytetään talous yms jutuista. En voi niihin ottaa kantaa.
      Yhden kerran tiedän ES:n saaneen ihan varmasti Pyhän Hengen kautta tiedon sanat erääseen tilanteeseen, jossa olin mukana (oli eräs kotikokous). En ole kuullut hänen myöskään itseään mainostaneen profeettana. Välillä on kyllä kiivastunut joistain asioista, mutta en tiedä, onko se hyvä vai huono merkki. Sanakin sanoo, että saa vihastua, mutta ei vihata.

    • DoctorT

      Voin vakuuttaa teille epävarmoille;Hän ei ole profeetta, ei edes profeetanoppilas!!

      Huonolla srkmaineella liikkunut, rahaan ja ihmisten manipulointiin ihastunut, väärän evankeliumin sanansaattaja. Jopa petturi!!

      Tutkikaa taustat ja erityisesti hedelmät ja uskokaa heitä, joilla likeisempi kokemus miehestä ja toimista.

      • Anonyymi

        Eli ihan esikuvansa Jeesuksen kaltainen koijari:
        "Hölmöt teillä on aina keskuudessanne..."
        Olisi synti olla ottamatta rahat parempaan talteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli ihan esikuvansa Jeesuksen kaltainen koijari:
        "Hölmöt teillä on aina keskuudessanne..."
        Olisi synti olla ottamatta rahat parempaan talteen.

        Joo, ihmeellisen usein nuo erilaiset 'evankelistat' ovat käsi ojossa pyytämässä rahaa milloin mihinkin.
        Ja huonon itsetunnon omaavat maksavat, koska tuntee silloin tehneensä jotain hyvää. Ja hyvää ne tekevätkin, mutta vain 'evankelistan' tilille!!!

        Älkää olko sinisilmäisiä!

        Ei korkillisveronkaan kautta mene hyväntekeväisyyteen kuin murusia. Melkein kaikki hukkuu palkkakuluihin, tolkuttoman byroktayian pyörittämiseen ja kinteistöjen ylläpitoon. Uskomisen kannalta kirkko on täysin turha!


    • Laitetahan Raamattu ja Esa Suojala punnittavaksi, niin kevyesti nousee Suojala.

    • Anonyymi

      Olen menettänyt uskoni ensimmäinen pastori joka kiroilee niin paljon ja haluaa
      toisten maallisen omaisuuden.
      Kokouksessa käynyt uskonsa menettänyt

    • Anonyymi

      Ainakin joskus hänellä oli vastaus kaikkiin kysymyksiin, mutta ei suostunut kertomaan, sillä se olisi kuulemma lisännyt kuulijoiden epäuskoa. Erikoista???

    • Anonyymi

      Uuden liiton profeetan virka on ihan raamatullinen.
      Moni uuden liiton profeetta vain ei ole raamatullinen.

      • Anonyymi

        Mutta kylläkin rahan perässä.


    • Anonyymi

      Ennen Galileota oli vallalla maakeskinen maailmankäsitys. Pohjalla eli paradigmana oli ajatus, että Maa on kaiken keskipiste ja kuu ja aurinko kiertävät maata. Galileo esitti, ettei näin ollut vaan että maa kiersi aurinkoa. Hän toisin sanoen esitti väitteen, joka perustui täysin uudelle paradigmalle eli pohja-ajatukselle. Hänen mukaansa Maa ja ME IHMISET MAAPALLOLLA emme muodostaneet universumin keskipistettä vaan tuon keskipisteen muodosti aurinko. Me kiersimme aurinkoa eikä aurinko meitä. Meidän näkökulmamme, jonka mukaan auringon on kierrettävä meitä, koska sen kiertoradanhan saattoi todeta taivaalla, oli väistyttävä, "kuoltava pois".
      Jokainen Galileon vastustamiseksi esitetty väite oli väärä, koska se POHJAUTUI VÄÄRÄÄN PARADIGMAAN - väärään NÄKÖKULMAAN. Ja tuosta väärästä näkökulmasta tarkasteltuna KAIKKI TUNTUI OSOITTAVAN kyseisen väärän näkökulman OIKEAKSI; mikään eii ppuhunut sitä vastaan, koska havainnot - auringon ja kuun liike taivaalla - "todistivat" sen "oikeaksi".

      Tämän foorumin suurenmoisen "nöyrät" raamatunsiteeraajat helvettioppeineen edustavat evankeliumin ymmärtämisessä Galileota edeltävää maakeskistä todellisuuskäsitystä. He olettavat mm. seuraavia asioita: Raamattu ja sen sanoma on kuin taivaalla liikkuva aurinko tai kuu, johon heillä kaiken keskipisteenä on luonnostaan "oikea näkökulmä" ja tästä "oikeasta näkökulmastaan" käsin he ovat täysin kykeneviä lukemaan ja tulkitsemaan Raamatun "totuutta".

      Kenenkään heidän sanomisistaan ja nippelitulkinnoistaan ei löydy Raamatun tulkinnan Avainta: sitä, että universumin keskipiste ei ole Raamattu eivätkä uskovat eivätkä uskovien muka-syvälliset ja muka-hartaat raamatuntulkintayritykset ja "totuuden siilaamiset", vaan universumin keskipiste on Jeesuksen Kristuksen risti. Sadassa tapauksessa sadasta näiden röyhkimysten argumentit karttavat Jeesuksen Kristuksen ristiä kuin kuumaa puuroa.
      Nollassa tapauksessa tuhannesta he ottavat Raamatun tulkintansa lähtöpisteeksi, alkuajatukseksi, paradigmaksi ja KESKIPISTEEKSI Jeesuksen Kristuksen ristinkuoleman, sen sisällön ja MERKITYKSEN.
      Heitä ei kiinnosta teerenpaskan vertaa se, MITÄ JEESUKSEN RISTINKUOLEMASSA TAPAHTUI.
      TÄTÄ MAAILMAN TÄRKEINTÄ ASIAA HE EIVÄT SELVITÄ SEN ITSENSÄ AVULLA - SEN AVULLA, MITÄ PAAVALI SIITÄ SANOO - VAAN HE AMPUVAT AIVAN MUUALTA RAAMATUSTA MYRKYLLISIÄ RAAMATUNJAENUOLIAAN, JOILLA HE TEKEVÄT KRISTUKSEN RISTINTYÖN TYHJÄKSI. JA NIIN ON SAATANALLINEN HELVETTIOPPIKEITOS VALMIS JA TUOTA MYRKKYÄ HE HALUAVAT MUILLEKIN JUOTTAA SAMALLA TAVOIN KUIN ZOMBIET EIVÄT VOI VASTUSTAA HALUA TEHDÄ ELÄVISTÄ IHMISISTÄ ZOMBEJA.

    • Anonyymi

      Suurin runkkari, mitä ikinä ollut!!

    • Rauhan tervehdys.

      Hieman ennen kuin Esa kuoli, hän uhosi seurakunnalle että tulkoot korona, ei hän pelkää. Korona tuli ja hän kuoli siihen.

      "Älkää yhä ylpeitä puhuko, älköön suustanne lähtekö julkeita sanoja; sillä Herra on kaikkitietävä Jumala, hänen edessänsä punnitaan teot. " - 1. Samuelin kirja 2:3

      Siunauksin, MM.

    • Anonyymi

      Räävintön huijari ja pelle......oli jopa kehuskellut, kun erään srkn työntekijän paikalta pois jäi; ettei ystäviä hänen jälkeensä ole jäänyt!! Kaikenlaisia Herran nimissä huseeraa ja on huseerannut!

      Korona vei öykkärin tilille teoistaan ja sanoistaan!

      Käsittämätöntä oli se sokeus hänen toimiinsa nähden. Rahanahneus suuri ja teot räikeitä.

      DoctorT

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4223
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3824
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2631
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1629
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1615
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1511
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe