Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kuntoutustarveselvitys/tutkimus Verve Oulu

Kuntoutuuko?

Onko teillä kellään kokemuksta kuntoutustarveselvityksestä tai kuntoutustutkimuksesta Oulun Vervestä (entinen Merikosken kunt.laitos)?

Olen itse hakenut sinne, kun masennus vain uusii (nyt 4. sairasloma kymmenen vuoden sisällä). Viimeksi olin vuoden sairaslomalla ja puolitoista vuotta kuntoutustuella. Sen jälkeen irtisanouduin vanhasta työpaikasta ja opiskelin uuden ammatin. Nyt olen ollut vuoden työttömänä valmistuttani ja masennus on taas vienyt voimat.

Vieläköhän tästä työkuntoon pääsisin ammatillisen kuntoutuksen avulla? Onko teillä kokemuksia vastaavasta?

69

8546

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ))))))))))))))))))))

      Ikävä kyllä siellä oli hometta ja kosteusongelmaa ainakin vuosi sitten. Me koko keuhkovammaisten ryhmä saatiin oireita ja jouduttiin lisäämään lääkitystä. Majoitus oli samassa rakennuksessa missä opiskelijatkin asuvat, ei suinkaan siinä hotellissa. Se on kuulemma liian kallis kuntoutettaville. Aika ikävä oli 2 viikkoa päivä-päivältä lisästä astmalääkkeitä ja yrittää sitten nauttia kuntoukseen kuuluvasta liikunnasta. Se liikunta puoli olisi kyllä ollut todella hyvä, mutta eihän siitä mitään hyötyä.

      Tässä linkissä keskustelua Vervestä.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/8781970

    • vahtimestarina jo 3v

      Ammatillinen kuntoutus on kyllä tosi hyvä juttu. Vervestä ei ole minulla kokemusta, mutta sellainen työhönvalmentaja auttoi minua löytämään työpaikan, missä pärjään vaikka terveys ei ole sama kuin vuosia sitten.

    • ölskyri

      Oulun Noposesta olen kuullut hyvää, kaveri sai niiden avulla työpaikan.

      • --Pirkko-Liisa

        En voi todellakaan suositella verveä. Ei ollut hyvä kokemus minulle. Ammatillinen kuntoutus sen sijaan on hyvä, muitakin paljon parempia on kuin verve, onneksi siirtivät minut toiselle ammatillista kuntoutusta jatkamaan.


      • pöysti-66
        --Pirkko-Liisa kirjoitti:

        En voi todellakaan suositella verveä. Ei ollut hyvä kokemus minulle. Ammatillinen kuntoutus sen sijaan on hyvä, muitakin paljon parempia on kuin verve, onneksi siirtivät minut toiselle ammatillista kuntoutusta jatkamaan.

        Minut siirrettiin Vervestä Noposelle, johon olin tosi tyytyväinen. Vervestä en voi sanoa samaa, sanotaanko vaikka näin kauniisti..


      • Verven kokemuksia
        pöysti-66 kirjoitti:

        Minut siirrettiin Vervestä Noposelle, johon olin tosi tyytyväinen. Vervestä en voi sanoa samaa, sanotaanko vaikka näin kauniisti..

        Vervessä olin minäkin ja se ei ollut minun paikka.


    • Poweria nyt

      Kannattaa pyytää pääsyä Oulun katjannoposelle eläkeyhtiön kautta. Luulen, että siitä olisi sinulle enemmän hyötyä. Itse olen käynyt sekä Vervellä että Noposella ja näin jälkikäteen ajatellen olisin jättänyt verven väliin, sillä se oli turha viivytys vaan työhön paluussa.

    • hengitysoireinen

      Verve on ilmeisesti homessa, ei kannata itseään pilata siellä.

      • Toukokuu 2011 tämä

        Homeesta en saanut oireita, mutta siitä että ihmisarvokokemus oli alhaalla tuli henkisiä näppylöitä. Lähdin kesken pois.


    • dfsdfvgasfb

      Home sweet home.

    • 1219

      Aivan turha semmoiselle, joka tietää, ettei parannusta ole.

      • Oulussa ollut myös

        Minä luulin, että en pysty tekemään enää mitään,mutta uravalmentajan kanssa löydettiin mulle koulunkäyntiavustajan homma, siinä työssä olen nyt ja ihan hyvin on mennyt. Joskus onneksi niinkin päin, minullakaan ei parannusta sairauteen ole, mutta onneksi sain vielä palata töihin kun töihin tosi paljon takaisin halusin.


      • Oulussa ollut myös
        Oulussa ollut myös kirjoitti:

        Minä luulin, että en pysty tekemään enää mitään,mutta uravalmentajan kanssa löydettiin mulle koulunkäyntiavustajan homma, siinä työssä olen nyt ja ihan hyvin on mennyt. Joskus onneksi niinkin päin, minullakaan ei parannusta sairauteen ole, mutta onneksi sain vielä palata töihin kun töihin tosi paljon takaisin halusin.

        Tuttava oli ollut Vervellä ja siellä ei hänen asiansa edistynyt mihinkään. Kotona on vieläkin.


      • selvinnyt---

        Mä luulin ettei parannusta ole, mutta niin sitä vaan ollaan oltu uudessa työssä jo parisen vuotta, ei siis kannata heittää koskaan toivoa nurkkaan. Paranin syövästä ja todella pahasta selkävaivasta.


    • Matti A.

      Mut vaihdettiin verveltä noposelle kun en pystynyt olemaan siellä. Noponen oli ihan ok.

      • Kutsu tuli..

        En haluaisi Vervelle, tuleeko joku karenssi jos en mene sinne? Tuo paikan vaihtaminen kuulostaa hyvälle idealle.


    • kutsustakieltaytynyt

      Minä luin Vervestä kokemuksia, ja kuulin kaverilta myös huonoa, sanoin sitten eläkeyhtiölle että en halua niille ja ne vaihtoivat paikan ennen kuin aloitin siellä. Onneksi sinne Vervelle oli niin pitkä jono, että vaihto ehdittiin tehdä.

    • kokemusta on siis

      Ei tullut mulle karenssia kun Vervestä kieltäydyin

      • Verve ei oo mun jutt

        Ei mullekaan, onneksi olin lukenut siitä täältä ja kuunnellut myös kahden henkilön ihan vastaavia tosi huonoja kokemuksia.


    • Verve, Helsinki

      Mä menin Noposelle, pyysin sitä itse, oli hyvä kokemus ja pääsin heidän avulla opiskelmaan, eli oli ihan konkreettista hyötyä. Verveäkin tarjottiin, onneksi olin lukenut siitä ensin!

    • Verve kokemus

      Mulle sanottiin eläkeyhtiöstä, että Verveä en sinulle suosittele, en tiedä oliko Verve vaan niin huono vai soveltumaton minulle. Näiden perusteella olen siitä iloinen, että pääsin toisaalle!!

    • Epäilevä Tuomas

      Onkohan nuo kaikki Noposen toimipaikkojen kehujat ihan oikeita ihmisiä vai mainosteleeko Noponen täällä läpinäkyvästi itseään? Jotenkin jää epäilyttävä fiilis kun sitä kaikissa kuntoutuskeskusteluissa niin kehutaan ja vieläpä lähestulkoon samoin sanakääntein...

    • Viikkeli

      Enpä usko että tarvitsee kehua kun asiakkaita heillä on tarpeeksi muutenkin. Paljon kun heillä käy ammatillisessa kuntoutuksessa porukkaa itse olin heillä Oulussa ja paras kaverini Saarijärvellä, molemmat käytiin läpi samanlaiset asiat kun eläkeyhtiö meidät heille lähetti, ei mikään ihme jos muutkin siitä kertoo samanlaisin kertomuksin. Väännetään vielä sun epäilevän tuomaan puukkoa haavassa ja sanotaan että minulla tai kaverilla ei ole huonoa sanottavaa, homma toimi siellä ihan hyvin.

    • fgdgdfgdgf

      Minne voi mennä kuntoutumaan, jos ei ole koskaan ollut työelämässä?

      • jlasdjlier34

        Kela hoitaa ne tapaukset, joilla ei työhistoriaa, kannattaa kysyä sieltä.


    • ahdistu

      Onko ainoa vaihtoehto palata vanhaan työpaikkaan työkokeiluun, kun kuntoutustuki loppuu?

    • anonymous1

      Mikä Vervessä oli erityisen negatiivista? Mulla on myös ammitillinen kuntoutuskurssi pian ajankohtainen ja mietin vaihtoehtoja, onneksi niitä on muutamia.

      • Anonymous 2

        Tampereella Vervessä henkilö, joka omassa yksityiselämässään ei ole saanut vaimoaankaan 10 vuoteen täyspäiväisesti töihin... Kun se ei ole tavoitekaan, vaan tukien maksimointi ja maksujen (kuten tarhamaksut) minimointi. Vaimo mukatyöttömänä säilyen ansiosidonnaisella. Näin sitä perhettä muilla elätetään. Eli semmoisella moraalilla liikkeellä. Joku jos tuota firmaa tonkis, tiedä mitä valtion ja kuntien rahojen väärinkäytöksiä löytyis.


    • juupajoojaa

      Oulun Verve täysin asiatonta toimintaa. Kuntoutuslääkäri pyysi psykiatrin konsultaatiota, Psykiatri suositteli 6kk sairauslomaa ja kirjoitti lääkityksen. Lääkkeestä turposi kurkku ja nenä umpeen, Allerginen reaktio.
      Kun en voinut syödä kyseistä lääkettä, Sanoi kuntoutuslääkäri, Ettei hän voi kirjottaa sairauslomaa, Kuulemma lääkitys on sen ehto kelalle. Kuitenkaan mitään vaihtoehtoista lääkitystä ei suostuttu kirjoittamaan, Eikä uutta aikaa kyseiselle psykiatrille.

      Eli pärstäkerroin ei miellyttänyt kyseistä lääkäriä.

    • ammatillinen kuntout

      Kamalaa oli vervessä tampereella tempon talossa ja en voi suositella kenellekään. Mitään ihmisarvoa ei ollut, ihan kuin minulla ei olisi ollut omia ajatuksia ollenkaan. Myöskään mitään ei saatu konkreettisesti aikaiseksi, siivoamaan olis pitäny mennä, en sitä työtä pystynyt tekemään, joten sitten tämä kuntoutus"asiantuntija" päätti, että en kai sitten kykene tekemään mitään ja lausunto työeläkeyhtiöön.

    • sgrsg

      eikö kellään ole mitään positiivista sanottavaa tästä oulun vervestä?

      • kia87

        ei ole


    • Verve kokemuksia

      Eikä Tampereesta!

    • kokemusta on verve

      Tampere oli ehkä vielä kamalampi.

    • Verve Oulu

      Ei ole positiivista. Olin kuin joku paketti liukuhihnalla ilman ihmisarvoa. Oulu, Verve. Kokemuksia...

      • Ezb

        Samoin Mikkelin verve, jotenkin erikoista toimintaa, naaman edessä ovat toista ja papereissa yllättäen onkin sitten ihan jotain muuta..


    • Riittuska81

      Aiva sama edelleenkin, ei voi suositella kenellekään jos haluaa ihmisarvonsa säilyttää

    • SeinäjoenkokemusVervestä

      On ihan kamalaa, että työeläkeyhtiöt vielä ostaa palveluja tuommoiselta taholta. Olemmeko kaikki muistaneet kertoa kokemuksistamme sinne joka laskun maksaa. Itse ainakin aion tehdä niin. Mitään hyötyä ei ollut minulle tästä, olin Verve Seinäjoella, kokemus oli iljettävä, minun asiat minua itseäni paremmin tietävä konsultti, joka olisi laittanut minut sellaiseen työhön, jota en todellakaan voi tehdä paria päivää enempää. No ehkä se oli urakkapalkalla, kun vaan johonkin työntää mut ja laskuttaa, sit seuraava sisään

    • olispitänykertoa

      Mä en uskaltanut kertoa Elolle, joka mut ohjasi Vervelle miten huonoa ja ammattitaidotonta siellä oli. Nielin vain kiukun ja pahan mielen. Mitään hyötyä siitä ei minulle ollut. Ystäväni oli vähän minun kokemukseni jälkeen katjanoposella ja hänellä oli ollut ihan toisenlainen kokemus. Tosin hänellä eri sairauskin, mutta hän on nyt töissä ja minä työkkärin rahalla kotona.

      • Vervekokemus1000

        Sama täällä, minäkin vain kärsin. Mitään hyötyä ei ollut Vervestä, olisi pitänyt uskaltaa sanoa, kun noin moni muukin on saanut Vervestä tuommoisia kokemuksia.


    • kuntoutukseenmenossa

      Luin just tosi monesta paikkaa pelkkää huonoa Vervestä. Itsellä olisi mahdollisuus sinne mennä, mutta alan katsomaan myös muita vaihtoehtoja. Ei oikein houkuttele tuo.

      • ukuki

        Kerro toki muillekin mikäli löytyy mielekäs kuntoutuspaikka. Taitaa vaan olla niin, että nuo kuntoutuspaikat pelaa omaan pussinsa asiakkaidensa mielenterveyden kustannuksella.


      • Tuirrrre
        ukuki kirjoitti:

        Kerro toki muillekin mikäli löytyy mielekäs kuntoutuspaikka. Taitaa vaan olla niin, että nuo kuntoutuspaikat pelaa omaan pussinsa asiakkaidensa mielenterveyden kustannuksella.

        Mä oon ollu vaan ammattillisessa kuntoutuksessa eläkeyhtiön kautta, mutta olin todella tyytyväinen Tampereen yksikköön Noposella. Eläkeyhtiö myös suositteli tuota firmaa ja minulla ainakin on pelkkää hyvää sanottavaa. Sain heidän avullaan oppisopimustyöpaikan unelma-ammattiin. Valmentaja oli mukava ja kuunteli mitä mä haluun tehdä. Noista kelakuntoutuksista mulla ei oo kokemusta, mutta sellaista vähän ennaltaehkäisevämpää touhua harkitsen tulevaisuudessa uuden työpaikan kautta, siksi tänne sivulle eksyin kun paikkoja vähän vertailen.


    • Mansesta

      Ite oon Tampereen Vervessä ja luulin että saisin uuden urapolun, mutta tuntuu että ne pakottaa omalle alalle jossa nimenomaan ei ole töitä tarjolla. Samoiten kans mietin että kuka ottaa yrittäjä ottaa harteilleen mielenterveyskuntoutujan kun voi saada terveenkin sellaisen vähemmällä vaivalla? Täs ny panikoin että mitäs sitte ku ei työpaikkaa löydykään niin jäänkö taas neljän seinän sisälle....

    • Heiskanen7

      Voi, toi sun tarina on ihan kuin mun! Vervestä yritän just jotenkin päästä pois, kun väkisin ovat laittamassa mua sellaisiin hommiin, mistä eläkeyhtiökin ilmoitti etteivät lähde maksamaan sitä, onneksi niin.

    • Werve

      Onkohan meillä kaikilla ollu sama ohjaaja siellä Vervessä, kun kokemus on niin sama. Mun eläkeyhtiön virkailijakin ihmetteli, että miten ne voi ehdottaa jotain tuommoista mulle, jonka jo ihan maallikkokin tajuaa vääräksi ammatiksi. Kaiken lisäksi se ala ei edes kiinnosta mua. Katsotaan nyt miten homma muuttuu, vai muuttuuko, kun eläkeyhtiökin hieman ärjähti heille.

    • Werve

      No sehän muuttui niin että mut ohjattiin Noposelle, saa nähdä mitä siellä saadaan aikaan vai onko meno samanlaista. Hyvää olen sieltä lukenu mut uskon vasta kun omalle kohdalle sattuu...

      • Werve

        Mulla on nyt työkokeilupaikka, joka johtaa oppisopimukseen jos kaikki menee suunnitelman mukaan. Tähän asti oon ollu tyytyväinen noposen toimintaan.


    • ettäsemmonenkokemus

      Tampereella olin vervessä ja ei mitään hyötyä ollu, työeläkeyhtiö maksoi ja ihan turhasta maksoikin, älä mene

    • AAADAADaadAA

      ei vittu mitään hyötyä :D siellä on lisäks vitun paska sisäilma :D

      • Gisseli

        Niin, siellä on todettu hometta!


    • VerveMikkeli

      Kamala kohtelu, missä ihmisarvoni?? Voikohan tästä valittaa johonkin Aviin tms?

      • bbjack

        eri paikas kavin mut 2 paivaa jaksoin ees jotenki sita psskaa ja sit kolmas paiva olin jo taysin loppu ja kuntoutus kedkeytettiin siihen. ei voi kuin ihmetella mita kakkaa kela kustaakaan. apua hoitoa ja kuntoutusta, hienoja danoja vaan kaytannos kakkaa ei ikana enaan mulle :)


    • DanSami

      Verve Oulu on hirvein paikka missä olen aikaani tuhlannut. Kuntoutus siellä ei tuottanut mitään. Sisällöltään kuin suoraan jostain lasten kerhosta päiväohjelma.

      Työntekijät todella epäammattimaisia ja osa suoraan sanottuna ihan väärällä alalla.
      Aikuista ihmistä kohdellaan kuin vajaaälyistä.
      Omalla kurssillani puolet keskeytti, kolme oli kyllästynyt työntekijöiden alentavaan käytökseen ja jättivät kesken.


      Älkää menkö, Siellä menettää vaan ihmisarvonsa.

    • Soile1978

      Verve tampere ihan samaa kuin yllä. Älä mene!!

    • www

      Mjooh...
      Verve Helsinki. Sosiaalityöntekijänä oli mies, joka ei kyllä ollut osaamisalueellaan. Silleen juu peruskiva, mutta ammattitaidosta ei tietoakaan. Tietokonetta näppäili kahden sormen tekniikalla. Ei tajunnut klikata esim. selaimen ehdottamaa www- sivua. Täydennystoiminto oli käytössä, mutta silti näppäili hitaasti ja hartaasti koko www- sivun osoitteen. Tyhmempikin olisi huomannut, että yhdellä klikkauksella olisi homma tehty himppasen vikkelämmin.
      Samoin työntekijä ehdotti ammatteja, jotka eivät rajoitteistani johtuen tulleet kysymykseen. Ehdotti jopa useammalla käyntikerralla samanlaisia lapsuksia.
      Hän myös saattoi poistua kesken tapaamisen mitään ilmoittamatta jonnekin (ilmeisesti wc kutsui).
      Sittemmin ko. työntekijä on näemmä poistunut Vervestä vähemmän vaativaan työpaikkaan.

      • selkäsökö

        Oon varma että kävin jonkin aikaa sitten samalla kuin sinä, ihan hullu kokemus kun ajattelin että mitä ihmettä mä teen tuon ihmisen kanssa täällä. :D Nyt oon toisessa paikassa ja ihan normaaleja ja ammattitaitoisia on nämä konsultit.


      • Juoksejojärveen

        Höpö höpö.
        Itse olin Vervessä Oulussa 5vuotta sitten kolmen viikkoa kuntoutuksessa.
        Ammattitaitoisia työntekijöitä.
        Masennuksen vuoksi olin sitä ennen vuoden sairauslomalla.
        Kuntouduin Verven kautta ja pääsin taas työelämään.
        No jos tyyppi on v*ttuuntunut elämäänsä, eikä edes halua kuntoutua, niin siihen ei auta vaikka sata vuotta kuntouttaa tuollaista luuseria.


    • SATU200

      Olen ollut kahdesti Oulun Vervessä kuntoutumassa ja mä sain avun, neuvot ja oppia.

      Olihan se mielenkiintoista yöpyä opiskelijoiden kanssa samassa tiloissa, mutta kuntoutujat olivat 5 ja 6 kerroksissa.

      Ei valitettavaa

    • Sini789

      Olin Verven ammatillisessa kuntoutuksessa ja mitään uutta en sieltä saanut, enkä myöskään heidän avulla uusiin töihin. Ihan itse työpaikan löysin, mutta varmaan Verve siiräkin yrittää pisteet itselleen saada.. vaikka mitään ei heiltä siihenkään apua tullut, ihan älyttömiä ehdotuksia, ihan ajanhukkaa oli minulle se.

      • Anonyymi

        Sama mulla, hyödytön


      • Anonyymi

        Hyvät kommentit on varmaan työntekijöiden. Ei Verve kuntoutus kokemuksia


    • Anonyymi

      Ketju on vanha, mutta jaanpa nyt oman kokemukseni, jos joku etsii kuntoutustarjoajaa. En voi todellakaan suositella Verveä. Kokemusta on Tampereelta ja siellä ei yhtään kuunnella asiakasta. Perustelin, miksi terveydentilani vuoksi en todellakaan enää sovi alkuperäiselle alalleni ja meni perustelut kuuroille korville. No mutku sulla on niin hieno tutkinto ja se menisi ihan hukkaan! En kai piruvie ole mikään meedio, joka osaa ennustaa miten elämä menee. Menin siihen vanhaan koulutukseen ihan eri tilanteessa, nuorena, terveenä ja hyvinvoivana. Ihan yhtä tyhjän kanssa oli koko Verve. Ei enää ikinä Vervelle, siellä pidetään asiakasta ihan hölmönä ja ei kuunnella.

      • Anonyymi

        Sama on Jyväskylän Vervessä, en kokenut hyötyvän mitään koko 'palvelusta'.
        Näillä jaksoilla meille kävi mm. fysioterapeutti kertomassa että selkänikamien välissä on välilevyt ja muita itsestäänselvyyksiä.
        Minulla oli itse hankkimani opiskelupaikka valmiina, mutta heidän mielestään opinnot eivät edesauta työllistymiseeni, vaan kuntouttava työtoiminta (minulle todella epäsopivassa paikassa) auttaisi paremmin. No, olin jotain kuukausia siellä, porukka siellä lähinnä lojui sohvilla näpyttämässä kännyköitään. (Olisin voinut itsekin tehdä saman kotona.)
        Jäin sairaslomalle, ja nyt Vervessä ei ole enää mitään tarjottavaa minulle. Tuntuu että pitää tehdä niinkuin he haluavat eikä niinkuin itse ajattelee. Nyt meni opiskelupaikka ja olen edelleen työttömänä, suunnilleen luu jäi käteen jos sitäkään. Palkattomiin töihin pääsisi johonkin mikä heidän mielestään olisi hyvä, ei sitä mitä asiakas haluaa.
        Nämä ovat näitä ns. palveluita joilla siivotaan tilastot hetkeksi mutta mitään todellista hyötyä ei synny. En todellakaan voi suositella.


    • Anonyymi

      Baronalla oli ihan samanlaista, tuli tunne että ne haluu mut vaan tosi nopeesti johonkin, ei väliä minne ja uutta vaan sisään. Onkohan niillä veloitukset sellaisia, että urakkahommia tekevät, kun eivät voi yhtään rauhoittua miettimään vaan tyrkkäävät puoliväkisin johonkin vaan.

    • Anonyymi

      Lappeenrannan verve.huonot kokemukset.pakolla vaaditaan vastauksia.kaunistellaan asioita,rahastus ja kilpailua haaliva yhtiö

    • Anonyymi

      Onko kukaan ollut Tikkurilan Vervessä Vantaalla? Itellä alkais ammatillinen kuntoutus siellä.

      • Anonyymi

        Olin mutta ei jäänyt mitään erityistä käteen. Yksi dg vaihtui mutta ei tullut suunnitelmaa, jonka avulla olisin päässyt elämässä eteenpäin.
        Henkilökumta oli ihan perus, yksi lääkäri vain oli tosi tyly. Teki silti perustason hommaa. Nähnyt parempiakin.


    • Anonyymi

      Tuttu kävi Noposella ja kuulemma parempi kuin Oulun verve.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe