Jakamattoman pesän osakkaiden ristiriidat

Sisaruuus

Autakaa minua!Minulla on sisarteni kanssa jakamaton kuolinpesä ja omistamme yhdessä asunnon,jossa yksi sisareni asuu.Tällä hetkellä kaikki asumismenot (perikunnan asunnosta) kuuluvat yhtäsuurina osakkaille.Eihän tämä voi näin mennä???Maksanko nyt hautaan asti sisareni asumiskuluja,mikäli pesä pidetään jakamattomana?Tämän lisäksi vain asunnossa asuja voi käyttää kiintöistössä olevaa omaisuutta.siis esim. kukaan ei voi lainata omaan käyttöön pesän moottoripyörää tai muutakaan. Siis onko näin, että jakamattoman pesän tavaroita ei saa lainata omaan käyttöön?Siis,kun ilmoitaa muille osakkaille.Tällä hetkellä vain asunnossa asuva pesän osakas käyttää yhteistä omaisuuttamme niinkuin haluaa,mutta muut eivät saa.Mitä voin tehdä? Tilanne alkaa jo olemaan sellainen, että keskustelu yhteydet ovat menossa.

28

6033

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei muuta kuin

      Yhteisen pöydän ääreen ja pelisäännöt selviksi.
      Se joka asuu pesän asunnossa on velvollinen maksamaan vuokraa jolla katetaan juoksevia menoja.
      Sama juttu muun omaisuuden kanssa, pesä omistaa ne ja käyttäjä maksaa.

      Jos näistä ei päästä yhteisymmärrykseen on jako ainoa järkevä vaihtoehto.

      Jaonkin voi toteuttaa 2 tavala, kalliisti tai halvasti.
      Joko sovitte keskenään jolloin pääsette halvalla tai sitten hommaatte pesänselvittäjän/jakajan joka sitten ottaa palkkionsa pesästä ja loput jaetaan osakkaille.

      Fakta on että teidän muiden ei tarvitse maksella mitään kuluja, kuluthan kuuluvat pesälle ja jos pesässä ei ole rahavaroja niin kyllä se vouti pistää pesän omaisuuden myyntiin.

      • Kiitos kamalasti!Oon jo repinyt hiuksia päästä ja miettinyt ja yrittänyt keskustella asiasta osakkaiden kanssa, mutta tämä yksi,joka asuu tässä on sitä mieltä,että kulut kuuluu kaikille,kun yhdessä omistetaan.Toisena perusteena käytetään sitä,että hän pitää asuntoa "kunnossa" siis asuu (ei tee mitään remonttia yms asuu vain).

        Tää ajatusmalli niin kakana omasta,että sota on jo lähellä, kun pitäisi sisarta muiden "elättää",olemme kaikki kuitenkin täysi-ikäisiä.

        Toinen asia on noiden tavaroiden käyttö,siis mulle sanotaan ettei tavaroita voi lainata,kun kuuluvat pesälle ja ne pitää siellä säilyttää,mutta asunnossa asuja voi käyttää niin paljon kuin haluaa.Onko oikeasti jotain lakia,joka kieltää viemästä lainaan pesän tavaroita?

        Heh taitaa tulla ositus ei tästä muuten kai mitään tule,tuntuu vain niin typerältä,kun heti uhkaillaan jos edes ehdottaa,että voisinko lainata pesän tavaraa esim.tätä moottoripyörää reissun ajaksi,omistanhan minäkin siitä osuuden.Ja en todellakaan ole mitään viemässä lainaan toisten osakkaiden tietämättä.

        Saa nähdä,mitä tästä sotkusta tulee,ainakin yöunet menny tämän takia=(


      • Taustatukea
        sisaruuus kirjoitti:

        Kiitos kamalasti!Oon jo repinyt hiuksia päästä ja miettinyt ja yrittänyt keskustella asiasta osakkaiden kanssa, mutta tämä yksi,joka asuu tässä on sitä mieltä,että kulut kuuluu kaikille,kun yhdessä omistetaan.Toisena perusteena käytetään sitä,että hän pitää asuntoa "kunnossa" siis asuu (ei tee mitään remonttia yms asuu vain).

        Tää ajatusmalli niin kakana omasta,että sota on jo lähellä, kun pitäisi sisarta muiden "elättää",olemme kaikki kuitenkin täysi-ikäisiä.

        Toinen asia on noiden tavaroiden käyttö,siis mulle sanotaan ettei tavaroita voi lainata,kun kuuluvat pesälle ja ne pitää siellä säilyttää,mutta asunnossa asuja voi käyttää niin paljon kuin haluaa.Onko oikeasti jotain lakia,joka kieltää viemästä lainaan pesän tavaroita?

        Heh taitaa tulla ositus ei tästä muuten kai mitään tule,tuntuu vain niin typerältä,kun heti uhkaillaan jos edes ehdottaa,että voisinko lainata pesän tavaraa esim.tätä moottoripyörää reissun ajaksi,omistanhan minäkin siitä osuuden.Ja en todellakaan ole mitään viemässä lainaan toisten osakkaiden tietämättä.

        Saa nähdä,mitä tästä sotkusta tulee,ainakin yöunet menny tämän takia=(

        Et ole ainoa perheenjäsen tällä planeetalla, jota näissä asioissa käytetään hyväksi. Aika usein perheissä kai on tämä epäjumalan jalustalle nostettu pullasorsa, joka tietää itsekin ponnistuksitta saavansa kaiken ja jolla yleensä on joukko peesaajia taustavoimana. Perheenjäsenten keskeinen solidaarisuus on jossain vaiheessa jäänyt kaukaiseen historiaan, jos sitä oikeastaan koskaan olikaan. Annas olla jos esität poikkipuolisen sanan - kyllä olet taas se hankala vastarannankiiski jota ei oikein millään viitsisi edes aloittaa kuuntelemaan. Usein juuri kiltteys on ajanut tähän tilanteeseen. Ymmärrän tunteesi todella hyvin. Miksei sitä pesää voi jakaa? Hanki taustatuki itsellesi!


    • Juu..

      Ihminen on ahne ja se tarttuu heti mahdollisuuteen.
      Kun alat selvittämään tätä asiaa niin laita selvät realisteiset aikarajat asioille.
      Pistä vaikka kuukauden päähän takaraja jolloin sopimus asumisesta ja vuokran maksusta tulee olla selvä, jos ei niin siirryt 2 vaiheeseen, perinnönjakoon.
      Perinnönjaossakin selvä takaraja, sen jälkeen käräjäoikeuteen pesänjakajan haku.

      Pakota muut tekemään sopimukset tai käytät lain suomaa mahdollisuutta.
      Perustele että pesänjakaja ei tule sulle sen kalliimmaksi kuin ikuinen maksujen makselu, saattaapi tulla paljon halvemmaksikkin.

      • Venkulat

        Kannattaa sopia pesä jo vanhempien elin aikana.Halusimme yhden lähiomaisen vanhusteni asianhoitajaksi.Vihon viimeinen virhe suuri virhe pistää nyt "pukki kaalimaan vartijaksi"Annoimme pankkikortin lähiomaisen tilille.Tilin piti aina muutamia tonneja.Kysyttyäni rahatilanteesta hän ilmoitti ylimalkaisesti ei kuulu minulle. Vanhuksen ollessa tietämätön rahan arvosta markka tai euro "miljonäärimielestään.Niimpä niin halusin tietää vanhuksen asioista.Mainitsin joskus tilillä oltava rahaa kiinteistön ylläpitokustannuksiin eipä ollut riittävästi.No aika jätettyään e.m henkilöstä ilmoitin talo pitää myydä onks sulla jokin kiire mikä kiire sulla on niimpä.Sitten tuli aika kiinteistö myyntiin hän ilmoitti polleesti laittavansa talonmyyntiin lisäliitteen kiinteistön puutteista hupsista kaikkea ei merkannut myös olevat asiat suodattui pois tietoisesti.Mainitsin hänelle myynti tilanteessa pariin otteeseen asioiden ylöskirjauksesta.Nyt ongelmat kertautuivat kiinteistön myytyämme uuden omistajan kanssa koska olen ollut tietämätön asioista hänen kommunikaatiopuutteen vuoksi.Olenko vastuussa osaltani kiinteistön myynnistä puutteista koska en ole laiminlyönyt mitään.


    • fdhff fhj dyj

      Meidän piti ottaa pesänjakaja, yhden ahneen osakkaan takia, joka asusti perikunnan talossa, vaihtoi lukot ja maksatti muilla kiinteistön kuluja. Pesänjakaja myi sen sitten tuolle osakkaalle (joka oli tyhmä ja maksoi kohtuuttoman hinnan, ihan vain, ettei muut saisi siellä käydä - talolla kun oli tunnearvoa, vaikkei rahallista arvoa hometalolla ollutkaan) ja piti itse lähes puolet palkkionaan, 16 000€.

      Yksikin ahne, typerä, neuvottelukyvytön osakas voi tulla pesälle kalliiksi, mutta minkäs teet? Lynkkauskin on valitettavasti laitonta.

    • 17+15

      Lusikka kauniiseen käteen ettei soppakuppi tyhjene.
      ei pesänjakajaa.
      Pesäjako on ihan vapaa toimitus maalaisjärjellä.

    • nasse-setä.

      Jakamattoman kuolinpesän omaisuuden käytöstä on sovittava kaikkien osakkaiden kesken. Pesän asunnossa asuvalla ei siis ole mitään etuoikeutta irtaimiston, kuten moottoripyörän, käyttöön.

      Asumismenot kuuluvat sille, joka asuu. Peruskunnostusmenot ovat pesän menoja, muut menot asunnossa asuvan menoja.

      Asumisestakin siis tulisi kaikkien osakkaiden sopia. Jos sovitaan, että sisar saa toistaiseksi asua kuolinpesän asunnossa, samalla olisi sovittava pesälle (tai muille osakkaille) suoritettava hyvitys asumisesta. Pesä voi myös tehdä vuokrasopimuksen yhden osakkaansa kanssa. Vuokratulo on silloin pesän tuloa, josta peritään pääomatulon vero 30 %.

      Perinnönjako tapahtuu yksinkertaisimmillaan siten, että kaikki perilliset saavat määräosuuden kaikkeen omaisuuteen. Jos sisaruksia on kolme, kukin tulee omistamaan 1/3 osan asunnosta, samoin moottoripyörästä yms:sta; rahaomaisuus jaetaan tasan. Jaossa voidaan myös sopia, että joku osakkaista lunastaa toisten osuuden (asuntoon, asuntoirtaimistoon, moottoripyörään ...) rahalla.

      Tämän jälkeen kuolinpesä on lakannut ja tilalle on tullut yhteisomistussuhde (jota koskee laki eräistä yhteisomistussuhteista). Jos yhteisomistus ei toimi, yhteisomistaja voi milloin tahansa (jollei muusta ole sovittu) vaatia yhteisomistussuhteen purkamista, mikä tapahtuu yhteisen esineen (kuten asunnon) myymisellä.

      Jos perinnönjaosta ei päästä osakkaiden kesken sopimukseen, käräjäoikeus määrää osakkaan pyynnöstä pesänjakajan toimittamaan perinnönjaon. Jakajan kustannukset menevät pesästä eli jakaantuvat osakkaille perintöosuuden suhteessa.

    • Kiitos teille kaikille,tuon sisaren kanssa "tapellessa"tuntuu,ettei tässä maailmassa ole mitään järkeä.Kaikki muut sen ymmärtää,mutta hän ei.Ei ajatusmallit ole lähelläkään toisia.No onneksi asiat voi järjestää,halvalla tai kalliilla...Pitääpä taas alkaa järjestelemään,jos vaikka saisin sen jääräpään puhelimella kiinni,jotta asiat etenisi.En toivo muuta kuin,että asiat saadaan järjestykseen ja tämä alkava sota loppumaan,ennenkuin kaikki menee.

    • loisiin_vittuuntunut

      Vuokrankin voi kaiketi jossain määrin periä takautuvasti. Tämäkin kannattaa ilmoittaa niin saattaa tulla halukkuutta asioiden sopimiseen. Ja juuri kuten yllä on kerrottu. Asian hoitamiselle selvä takaraja, josta pidetään kiinni. Jos ei asia ole takarajaan mennessä järjestynyt niin sitä mukaa järeämpiä keinoja käyttöön.

    • mustikka..

      Vaadi perinnönjakoa.Meillä kun äitini oli op-pankin jäsen niin saimme sieltä edullisen lakimiehen joka teki meille jaon.Pesänhoitaja vei kaikki tarvittavat paperit hänelle ja asia oli pikaisesti selvä.
      Vuokranmaksu kuuluu sille joka on sen kiinteistön vuokrannut.Olehan nyt kovana vaan sille joka pistää hanttiin.Ei hänkään saa käyttää sitä irtaimistoa teidän muiden lupaa kysymättä.
      Jos teillä ei ole muuta jaettavaa kuin se talo ,niin se pitää jonkun osakkaan lunastaa itselle ja jakaa siitä saatavat rahat muiden kesken.Jos kukaan ei halua lunastaa, niin se pitää vaan myydä ulkopuoliselle.

    • Kiva,etä olen saanut neuvoja.Tuntuu niin kohtuuttomalta maksaa yhden sisaren menoja,joka asuu yksin kiinteistössämme työttömänä(rahasta ei ole pulaa,kun muut maksaa asumiskuluja,tosin hänkin saman osan kuin muut,päivät kuluu yhteiskunnan ja sisarien elätettävänä ja faceboookissa) Olen pyrkinyt jo niin kauan sovintoon ja huomannut ettei tule mitään.

      Järjestämme perinnön jaon.Pyrimme pitämään sen "halpana" eli tehdä sopimusjakona,mutta saapa nähdä.Kun ilmoitin asiasta,eräät vanhemmat perhetutut jo alkoivat soittelemaan minulle,kuinka voin olla niin julma ja ankara,sekä ahne,kun vaadin perinnönjakoa ja asumiskuluista sopimusta.Siis heidän mielestään meidän muiden sisarten tulisi maksaa ja auttaa tätä kysyistä siskoa loputtomiin,kun hänellä menee "huonommin" kuin toisilla(siis ei ole töissä).Itse hän ei toisia auta,eikä suostu,että mitään tavaraa kuolinpesästä käytetään.Hän kai yrittää saada minua mustamaalaamalla ja perhetuttuihin vetoamalla tilanteen jatkumaan ennallaan ja sympatiat puolelleen,mutta ei auta enää.Ihan oikeasti,mistä tällainen ajattelumalli tulee? En ymmärrä.Minusta jokaisen aikuisen ihmisen tulee huolehtia itsestään.

      • Kyllästyttää

        Voisitko jo lopettaa lässyttämisen toisen ihmisen menojen maksamisesta?

        Kuten varmasti täyskasvuisena ihmisenä - nyt lisäksi neuvoja täältä saaneena - ymmärrät, niin sellaista velvollisuutta ei ole. Joten voit lopettaa lässytyksen.

        Toki sisaresi joka siellä jakamatonta pesää asuu, voi esittää laskujaan muiden maksettavaksi. Voin vaikka minäkin lähettää sinulle laskujani maksettavaksi. Eri asia sitten maksatko tms. Vapaa maahan tämä on.

        Lopeta ruikutus ja päivänselvien asioiden jankkaaminen.

        Tuossa tuli yllä hyvät neuvot jo. Jakamaton pesä on oma juridinen oikeustoimihenkilö, ts. perii vuokraa jos joku sellä kämpässä asuu ja sitä rataa. Jos ei mene selvä asia jollekin paviaanille joka siellä asu jakeluun tai leikkii tahallaan "tyhmää" säästääkseen rahaa, niin sitten käytät lakitietä eli viime kädessä vaikka pesä jakoon tuomioistuimen päätöksellä.

        Miksi helkutissa erittäin yksinkertaisista asioista joku vinkupetteri saa täälläaina vaikeita??


    • omanonnen seppä

      Totta turiset,
      ei se sisko koskaan opi auttamaan itseään jos jatkuvasti saa siipeillä.
      Tsemppiä!

    • Niinpä.Jos ei itse viitsi kouluja käydä ja töitä etsiä,niin ei kai vanhempien kuoltua "perinnöksi"saa loista.Ja tämä vielä pitäisi hyväksyä.huh huh.no toivottavasti saadaan jako aikaiseksi,tai siis hyvällä ta pahalla,mutta tämä loppuu nyt.Tosi kivaa itsellä olla töissä ja miettiä,että toinen vain makaa ja odottaa,milloin laskut on maksettu,uimarannalta soittelee töihin ja kyselee,jos voitaisiin tulla kantamaan hänelle uusia huonekaluja(jos hän ne kävisi valitsemassa) ja osallistuuko kuolinpesä niiden maksuun,kun yhteiseen kiinteistöömme tulisi...Ajatelkaa,jos tämä jatkuisi näin,ei sellaisia rahoja tienaa kukaan... ja kokoajan törkeemmäksi mennyt.Onneksi näihin ei ole kukaan suostunut,mutta en tajua,miten hän kehtaa edes kysyä.Tämä meidän perheen"prinsessa" taitaa tipahtaa ja korkeelta,kun todellisuus tulee vastaan.

    • Pesärikko

      "Meillä" tilanne vakaa, paitsi pesän kiinteistö rapistuu pystyyn.Leski pitää jakamattomana, asumatta koko paikassa. Perillisillä ei ole lupaa käydä kiinteistöllä, se mitä on, on lesken ilmoittamana perukirjassa. Suvun valokuvatkin on jääneet pilaantumaan kosteusvaihteluihin.
      Talossa on kuulemma kosteusvaurioita, ja tuskin paranevat ajan kanssa... Tiilikatto, jo aiemminkin on ollut tarvetta vaihtaa kattotiiliä, mutta ei mitään tietoa, kuka tai mikä nykyisin saa asian hoitaa.
      Aika- toki luonto omaansa ottaa takaisin, kun luvan saa. Leski kieltänyt yhteyttäkin ottamasta.
      Hukkaamiskieltokin pesässä taitaa kestää pitempään, kuin talon kunto... Ja mitään ei tapahdu.

      • Tää on vaan niin väärin,milloin yhdestä ihmisestä voi tulla tyranni,joka päättää "muidenkin" puolesta.


    • Hei.Elikkäs,jos "yritämme" tehdä pesän jaon sopimusjakona, niin mitä lappuja tarvitsee toimittaa eteenpäin?Teenkö jaon jälkeen ositus-ja perinnönjako kirja,jonka kaikki sisaret allekirjoittavat,viedäänkö tämä minne,verotoimistoonko?Perukirja tehty aikaisemmin lakimiehellä,josta tieto viety verottajalle ja perintöverot maksettu.Tähän asti siis meillä ollut jakamaton kuolinpesä.Miten kuolinpesä lakkautetaan tämän jälkeen?

      Toinen kysymys,kun sitten teemme "vuokrasopimuksen"tai jonkinlaisen asumismeno sopimuksen,mitä kohtia siinä tulee ottaa huomioon ja muistaa laittaa paperille?

      • Anonyymi

        Ensin perinnönjako, mahdollisen osituksen jälkeen. sitten vasta fyysisesti jaetaan, mitä kukin saa.
        Etenkin kun kyse on kiinteistöstä, jaon tulee olla paperilla, osakas joka saa sitten osuutena jotain, hakee itse määräalalleen lainhuutoa- ja lohkomista/halkomista.
        Jos kiinteistö on niin pieni, ettei ole järkevää lohkottaa tms, voi tehdä hallinnanjakosopimuksen. Itse kiinteistö pysyy siinä kokonaisuutena, mutta hallinta on jaettu(esim karttaan piirretyn mukaan). Näinkin saa kaikille oikeutta käyttää yhtäläisesti, sitä perittyä omaisuutta.
        Meillä kuoli hiljattain leski.
        Kohta 3 kk on mennyt, eikä vieläkään kutsua perunkirjoitukseenkaan ole tullut. Epäilemättä jokin on vinossa, vaan viikon odottelen vielä. Yksi sisarus otti äidin kuolinpesän haltuunsa. Irtaimiston sanojensa mukaan lahjoitti eräälle taholle, kysymättä lupaa/kysymättä mitä tehdään.
        En tiedä, onko perunkirjoittajalle mennyt edes se elossaolotodistukseni, jonka sisarelle toimitin. Meitä on 4 sisarusta. Pieni kiinteistö, jolla huonokuntoiset rakennukset- mutta ainahan metsämaalla jotain arvoa on. Tämä yksi sisarus myös vaati, että pidetään paikka jakamattomana. Kävin miettimään, voiko yksi osakas vaatia tällaista.
        Kätännössä viime kädessä yksi osakas yksin voi määrätä vain omasta kuolinpesäosuudestaan, senkin asian että se pysyy kuolinpesässä.
        Muiden osuuksiin ei käsittääkseni hänellä ole mitään pidätysoikeutta.


    • Googleta..

      Perinnönjakokirja niin eiköhän malli löydy.
      Sitten tuo asiakirja verottajalle allkiejoituksineen, niin ja muistakaa tehdä riittävästi kopioita kun sitten alkaa kina todellisesta jaosta niin voitte käyttää virkavaltaa apuna kun haette teille kuuluvaa omaisuutta pois.
      Tai jos esim talo menee myyntiin niin käräjäoikeuteen todistus hyväksytystä jaosta.

      Hommaa ei pidä jättää kesken tuon sopimuksen allekirjoituksen jälkeen.

      Mahdolliset vuokrasopimukset ovat teidän välisiä asioita eikä miiden dokumentteja lähetellä minnekkään.
      Huomioikaa vuokrissa indeksikorotukset.

    • Löysin vanhan,olikohan 2007 keskustelun Suomi 24 osastolta,jossa paljon samaa ,kuin meidän jutussa,paitsi,että siinä yksi perinnön saaja valittaa,miks toiset ei maksa hänrn laskujaan ja syövät vielä marjapensaista marjatkin=)harmi,kun meillä ei oo marjapensaita,joista voisi käydä syömässä "toisen"marjoja yhteisomistuksessa olevan kiinteitön pensaista

      • Anonyymi

        Asukkaan kotirauhaa ei saa mennä häiritsemään marjoja riipimällä ilman lupaa paikalle saapumisesta.
        Normaali kotirauhaa koskevia säännöksiä noudatetaan. Asukkaalla ovat omat tavalliset asukkaan oikeutensa.


    • samalla_mitalla

      Kysynpä täälläkin, kun aloittajan tilanne on varmaan omaakin tulevaisuuttani että voiko joku muu sisarista vapaasti muuttaa kirjansa tähän yhteiseen asuntoon? Voi olla ettei kauan kodilta yhteisomistusasunto tuntuisi kun kulkisi "kyläilemässä" kuten kotonaan ja kutsuisi myös kaveritkin kahville (vaikka jonkun lähimetsän juopot). Ei tietysti särkisi mitään.

    • 34p59hpaiän

      Ihan vapaasti voi muuttaaa kunhan se joka jo on kirjoilla hyväksyy muuton

      • epäilen

        Miten se joka on jo kirjoilla voi evätä muilta asumisen/käytön? Mihin tämä väite perustuu?


      • nasse-setä.
        epäilen kirjoitti:

        Miten se joka on jo kirjoilla voi evätä muilta asumisen/käytön? Mihin tämä väite perustuu?

        Oletpa yksinkertainen! Lue lakipuolelta vastaus (ei minun) samaan kysymykseen.


    • vapaaneuvoksetar

      Haloo! Nettikin on nykyään täynnä lakihemmoja, jotka nämä asiat hoitaa kuntoon. On oikeusapu.nettiä, lakipalveluinfoa ym. Tekevät hyvää työtä ja voit itse elellä omaa elämääsi. Suosittelen!

      • erkki

        höpö höpö! Etkö lakihemmo tiedä, että mainostaminen on Suomi24:n keskustelupalstoilla kielletty?!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11154
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3113
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2964
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2167
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1928
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1765
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1749
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1704
    9. 85
      1678
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe