Suomen polkupyörätukku sekä heidän asiakaspalvelu ja huolto

AllnightAlone

On tuossa pari pyörää ostettu sieltä. Ihmiset ovat varoitelleet, että älä osta sieltä. Ja ostin. Syynä oli hinta/laatu- suhde verrattuna "oikeisiin" pyöräkauppoihin. Ensimäisen pyörän kanssa oli ongelmia, kyseessä siis alle kk käytetty, n. alle 100km ajettu, reiluilla alennuksilla. Jalka kun asennettiin, myyjä oli kömpelö ja sotki vaijerin sen väliin. Kuukauden päästä hajosi etuvaihtajan valitsin (Shimano Altus). Pyörä liikkeeseen ja takuuseen. Kysyin että laitetaanko samanlainen tilalle. Sain myöntävän vastauksen. Määräaikaan mennessä kävin kysymässä pyörää, ei vieläkään vaihdettu. Korjaukseen meni sitten viikko. Kun sain pyörän, valitsin oli eri (Shimano Alivio), mutta en valittanut, koska se on perjaatteessa laadukkaampi osa. Kokeilin ajaa sisällä ja huomasin, että vain 1 ja 3 ratas toimi, vaihtaja ohitti aina kakkosen. Syynä kuulemma joku isku vaihtajaan. En jaksanut vänkätä asiassa. Ajoin kotiin, laitoin uuden vaijerin (edellinen oli katkennun, niin että asennus oli mahdoton) ja etuvaihtaa toimi kuin uusi. Siis myyjä huijasi suoraan päin naama! Olisi kait halunnut lisää myyntiä, että maksaisin korjauksesta.

Seuraava pyörä ei tullut minulle, mutta huolsin sen heti oston jälkeen. Heti ensimmäiseksi kiinnitin huomiota huonosti kiinnitettyyn jalkaan ja löysiin jarruihin. Kumma kun ei luovutushuoltoa ole tehty!

--
Loppupäätelmänä, että pyörät (Insera) ovat hyviä hinta/laatu- suhteeltaan, mutta myyjien ja korjaajien asenteet ja taidot ovat Suomeksi sanottuna perseestä. Ylimielinen asenne ja kusetus. Ja laiskuus.

Mitä olisi voitu tehdä paremmin (ilmaisia vinkkejä Suomenpolkupyörätukulle!)?
A Vaihdevalitsemen vaihto olisi voitu tehdä paikan päällä. Se olisi ollut vain vartin homma, eikä olisi tarvinnut odottaa viikkoa. Asiakas olisi ollut tyytyväinen.
B Luovutushuolto. Sellainen olisi tehty, edes jalka kiristetty kunnolla ja jarrut säädetty. Aluksi jarrut olivat vaaralliset, koska olivat liian löysällä ja osuivat tankoon.
C Parempi asenne korjaajille ja myyjille, enemmän palvelua, vähemmän tuottoa, perjaatteella.
D Lopettakaa rahastus. Säätäkää vaihteistot oikein, älkääkä rahastako asiakkaita tarpeettomilla ensihuolloilla. Jos vanteet ovat kasattu väärin, einiitä korjata ensihuollossa. Osaan itsekkin huoltaa navat ja laakeristot.

Jos vaihtaisitte asennettanne ja tyyliänne, kauppa kävisi niin että kassa kilisisi, mutta kun pitää olla noin vittumainen asenne ja ihmiset haukkuvat Teidät paskaksi ihan syystä. Miksi pitää olla noin vittumainen?

13

1490

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pyöräilijä13

      "D "
      Kai tiesit muuten, että jokainen pyörämerkki velvoittaa suorittamaan ensihuollon. Erityisesti pinnojen kiristyksen takia. yleensä 150-300km. Se on kyllä ihan suotavaa, että myyjä sanoo sen asian. Käsittääkseni monella merkillä ihan takuuehtonakin.

      "A "
      Käsittääkseni Spt:ssä kesä hessut eivät ole välttämättä mitään pyörien täys asiantuntijoita, vaan osaavat perus asiat, säädöt ja kasaukset. Eikös niillä erikseen ole huoltomies liikkeessä.

      B ja C
      Tässä ihan oikeassa, pitäisi kyllä olla kaikki kunnossa kun pyörä lähtee.
      Tosin 150-300km kohdalla voi joskus jokin uusi vaieri hieman venyä tai pinnat löystyä, silloin kannattaa tosiaan ensihuolto teettää. Joskus voi jopa keskiölöystyä tai jokin muu.

      Nimimerkillä, itse joka pyörääni ensihuollot pinnauksesta lähtien tehnyt.

      • AllnightAlone

        "Kai tiesit muuten, että jokainen pyörämerkki velvoittaa suorittamaan ensihuollon. Erityisesti pinnojen kiristyksen takia. yleensä 150-300km. Se on kyllä ihan suotavaa, että myyjä sanoo sen asian. Käsittääkseni monella merkillä ihan takuuehtonakin."
        -- Kyllä tiedän. Mutta vanne on yksinkertaisesti kasattu väärin, jos kiristyksiä tarkastellaan 150-300km päästä. Tästä ollaan aika montaa mieltä ja minä olen tätä mieltä. Eihän auton osiakaan kiristellä 1tk päästä?
        Mutta olen toki sitä mieltä, että vanteet tulisi rihdata säännöllisesti, jos pyörällä ajetaan päivittäin.

        "Käsittääkseni Spt:ssä kesä hessut eivät ole välttämättä mitään pyörien täys asiantuntijoita, vaan osaavat perus asiat, säädöt ja kasaukset. Eikös niillä erikseen ole huoltomies liikkeessä."
        -- Oikeassa olet. He eivät tiedä kokemukseni mukaan mitään, ei edes, kun Helkama osti koko firman. Nykyisin lähimmästä toimipisteestäni löytyy huoltomies, ennen kasasi avuton myyjä. Mutta mielestäni (ja monen muun) myyjän tulisi osata tehdä tarpeellisia huoltotöitä ja säätäjä. Viimeksi myyjä ei tiennyt, miksi jarrupalat lasittuvat.

        "Tässä ihan oikeassa, pitäisi kyllä olla kaikki kunnossa kun pyörä lähtee.
        Tosin 150-300km kohdalla voi joskus jokin uusi vaieri hieman venyä tai pinnat löystyä, silloin kannattaa tosiaan ensihuolto teettää. Joskus voi jopa keskiölöystyä tai jokin muu."
        -- En voi vain käsittää, kun sain pyörän käsiini, joka oli ostettu 2 päivää sitten ja ajettu alle 20km, että jarruvaijerit oli n. 1-3 cm liian löysällä. Jarrut eivät edes pitäneet. Kuvittele nyt 24- vaihteinen pyörä ja avuton pyöristä tietävä nainen ajamissa, joka ei tuskin tajunnut, että jarrut olivat liian löysällä.


    • kona jake the snake

      300-400€ pyöristä nyt on turha odottaa mitään muuta kuin mielipahaa, kertakäyttövehkeitä jotka ostetaan keväällä ja hylätään syksyllä. Seuraavana vuonna ostetaan taas uusi koska se viimevuonna hankittu on mennyt jo niin huonoon kuntoon ja rikki ettei kannata edes korjata ja on vielä unohdettu pihalle pyörätelineeseen talveksi niin eihän siitä enään kalua saa kun on läpeensä ruosteessa, joten romikselle kierrätyskeskukseen tms ja uusi samanlainen tilalle... opetelkaa ihmiset hankkimaan laatua ja ennenkaikkea pitämään sitten siitä pyörästä vielä huolta...

    • Pyöräilijä13

      No en tiedä ketä tarkotat nimimerkki vaihtumisella.

      Mutta kyllä se on vaan että 150-300km ja nee pinnat voi löystyä. Jarruvaijerit nyt tuskinpa 20km päästä heti löystyy, ihan ainakaa n 1-3cm. Ehkä jäänyt vähän huonosti säädökset.. Ja jarrujen lasittumiseen voi olla eri syitä. Jotkut keilanaamat menevät tökkimään öljyä vääriin paikkoihin tai sitten voi johtua siitä, että pyörällä ei ole tarpeeksi jarruteltu vahvoja jarrutuksia. Vaan melkein aina vain "himmataan" vauhtia ja siitä nee palat nopeasti lasittua. Vaikea sanoa täydellisesti oikeata syytä.

      Levyjarrulla muuten menee sisäänajossa 100-200km, että tulee se paras pitävyys esiin. Uutena ne ei pidä ihan parhaiten. Vanteet käsittääkseni tulee ihan samoilta valmistajilta kuin kaikilla muillakin. En usko että nee inseran tehtaalla niitä kasaa. Käsittääkseni rungot tehään siellä ja loput osat tulee osien valmistajilta, niin kuin muillakin ja pistetään runkoon kiinni.

      Mutta joktapauksessa on harmillista jos ei saa asiantuntevaa palvelua. Mutta ei se kaikki oo aina yrityksen syytä.

    • AllnightAlone

      Jatkoa kyseiselle pyörälle, tapahtui 2012 syksyllä. Pyörä siis Insera Reflex Evo.
      Pyörän levyjarrut eivät lukkiutuneet uusista paloista huolimatta. Tiesin, että levyt ovat vialliset (silloin vuoden vanha pyörä) Pyörä liikkeeseen ja sanoivat, että vika on minun, kuulemma olen huijannut liikettä ja korjaamopäälikön mielestä vika ei ole levyissä (perusteet korjaajan taidoille olivat maastopyöräilyharrasus tms.). Eikä pyörälle ollut kuulemma takuu voimassa. Kysyin, miten saan sen huoltoon, pitää kuulemma tehdä Helsinkiin reklamaatio. Otin yhteyttä sinne ja kerroin myyjän asiattomasta käytöksestä, ihmettelivät kummasti. Sanoivat, että vie pyörä sinne liikkeeseen, korjaavat kuulemma sen välittömästi. Vein sen liikkeeseen, sanoivat, että menee 3 päivää (korjaamomies ei ole joka päivä), mutta meni viikko. No, tämän jälkeen liikkeeseen, levyissä oli kuulemma ollut jotain, mutta pyörässä oli uudet levyt ja jarrut toimivat. Tähän koko rumbaan meni 2kk.

      2013 Kesällä myin pyörän ja ostin toisesta liikkeestä ihan oikean, siellä myyjät tietävät oikeasti ja palvelu on kohdallaan.

    • Huh huh

      Tässä on kai kerran taas todistettu, että köyhän ei kannata missään tapauksessa ostaa halpaa. Se nyt vaan on niin, että hyvät ja halvat pyörät sekä palvelu ovat eri liikkeissä.

      Jos osaa itse huoltaa ja korjata pyöränsä, on ihan sama mistä sen ostaa. Mutta jos on myyjäliikkeen huollon varassa, pysyisin tosi kaukana Polkupyörätukusta. Niillä vaan ei ole asiantuntevaa henkilökuntaa kun myyjät on hyvin pienellä palkalla ja provikat tulee siitä paljonko myy niitä eniten myytäviä tuotteita...

      • AllnightAlone

        Ei todellakaan kannata ostaa halpaa. Uudessa vehkeessäni on nyt kaikki vaihteiston ja voimansiirron osat Deore-sarjaa, ja huomaa käytössä selvästi paremman laadun. Sekä jarrut ovat paremmat. Kannattaa oikeasti ostaa pyörä liikkeestä, jossa ei ajatella pelkää myyjän palkkaa ja palvelu on paljon parempaa.


      • Jösses
        AllnightAlone kirjoitti:

        Ei todellakaan kannata ostaa halpaa. Uudessa vehkeessäni on nyt kaikki vaihteiston ja voimansiirron osat Deore-sarjaa, ja huomaa käytössä selvästi paremman laadun. Sekä jarrut ovat paremmat. Kannattaa oikeasti ostaa pyörä liikkeestä, jossa ei ajatella pelkää myyjän palkkaa ja palvelu on paljon parempaa.

        AllnightAlone

        Ettei vaa herra olis ruiskunu öljyä levyihin ja pilannut itse. ;)


    • Cube_

      Joo kyllä se niin on että halpaa uskallan ostaa vasta sitten jos voitan lotossa. Normi palkansaajalle halvan ostaminen ei kannata. Muutenkin kannattaa ennemmin suosia nettikauppoja pyöräostoksissa, hinnat on huomattavasti mielekkäämpiä. Itellä ei Suomen polkupyörätukusta (kuopio) ole pahaa sanottavaa. Jonkinverran osia on tullut osteltua sieltäkin ja myyjä on asiantunteva. Mutta hinnat tosiaan on kovat.

    • InseraFani

      AllnightAlone, mistähän liikkeestä ostit kyseisen fillarin?

      • AllnightAlone

        Lahden Suomen Polkupyörätukusta


    • köyhä

      totta on se köyhän ei kannata ostaa paskaa 2 v vanha insera aivan hajalla ja normi ajoilla..marketista 14 v sitten ostettu scott pelaa vieläkin vaikka on ollu perushuolloilla, jarrupaloja ja renkaita mennyt. Pilipali osat ei kestä, laakerit ja vaihteet sökönä..

    • kannattaa-ajatella

      Suomen polkupyörätukku kokemuksia-
      Kyllä tarkkana saa olla, usein tuntuu että ohjehinnat on ilmoitettu hurjasti yli jotta saadaan heikompia huijattua.
      Kun katsoo jotain ja sen ohjehintaa ja samaa tuotetta ulkomailal, nin myydään usei alle puolen hinnan.

      Varovainen kannatta olla Suomen polkupyörätukku kanssa kaupoissa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      334
      3270
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      226
      2023
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1622
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1457
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      82
      1329
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      286
      1257
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1071
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      83
      1033
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      146
      888
    Aihe