Ihmisoikeusrikoksista tietosuojarikoksiin- Espoon turvakoti

Espoon turvakoti

Moni asia muuttui paremmaksi, kun Espoon turvakoti lopetti toimintansa 31.12.2012. Tämä ei ole vain katkerien miesten mielipide, vaan myös monen ammattilaisen kanta, sillä Espoon turvakotia pitänyt Lyömätön Linja Espoossa ry ei ollut ammattimainen hoivaorganisaatio, vaan ennemminkin aatteellinen yhdistys.

Aate oli outo, se oli miesten syyllistäminen ja väkivaltaisiksi leimaaminen. Lyömätön Linja Espoossa ry tarjosi myös miehille samannimistä ”terapiaa”, joka ei asiantuntijoiden mukaan ollut terapiaa ollenkaan, vaan omituista syyllistämistä ja äärifeminismiä.

Vaikka ei voi kieltää, etteikö Espoon turvakoti olisi voinut tarjota apua myös oikeassa hädässä olijoille, se silti myös hajotti perheitä ja esti sovun syntymistä leimaamalla miehet ”sioiksi”, ja kiltisti puhuvat ja sopua hakevat miehet ”valehteleviksi sioiksi.” Erityisen tärkeäksi nousi lasten erottaminen isistään.

Turvakodin lopettamiseen liittyy myös juuri paljastunut tietosuojarikos: turvakotia lopetettaessa arkaluontoisia asiakirjoja ei tuhottu, vaan ne päätyivät sellaisenaan jätteiksi, ja löytyivät sieltä. Ohessa kuva löytyneestä asiakirjapinosta.

Pino sisältää salaista tietoa ihmisten perheongelmista, mutta myös turvakodin sisäisiä ohjeita ja muistioita, jotka ovat hyvin paljastavia ja todentavat sitä, miten turvakodista ja sen yltiöfeminismistä asiantuntijapiireissä jo tiedettiinkin. Nämä asiat johtivat toiminnan lopettamiseen ja yhteistyön loppumiseen Espoon kaupungin kanssa.

Eräs löytynyt kyselylomake muun muassa ohjaa naisia tunnistamaan perheväkivallan, ja perheväkivaltaa on lomakkeen mukaan sekin, jos mies ei ole ystävällinen, jos mies ei huomioi naisen tunteita, jos mies vaatii naista hoitamaan lapsia ja jos mies ei anna riittävästi talousrahaa. Näillä kriteereillä, kun tilapäisyyskin riittää, jokainen espoolainen perheenäiti kuuluisi turvakotiin.

Turvakodin sisäisissä ohjeissa komennetaan myös nuhakuumeiset lapset ja aikuiset ulkoilemaan. Toisaalta taas pieninkin nuhakuume on hyväksyttävä este olla tapaamatta lasten isää. Tällaisia kummallisuuksia paljastuu varmasti lisää, kunhan asiapaperit on kaikki läpikäyty.

Olisi harkittava Espoon turvakotia pitäneen yhdistyksen vastuuseen saattamista tietosuojarikkeistään. Lisäksi olisi esitettävä anteeksipyyntö kaikille niille perheille, jotka täysin asiantuntematon turvakotitoiminta ja terapointi rikkoi. Yhteistyötä liian pitkään jatkaneet espoolaiset päättäjät saisivat myös hävetä ja katua.

R. Järnefelt blogi

1

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvä kommentti

      Äärifeminismiäkö? En usko
      Onpa hullu juttu, tosiaan, että laitos jättää heitteille salaiset asiakaspaperit.
Mutta mielestäni Espoon turvakodilla ei ole tekemistä feminismin kanssa. Käypä kysymässä turvakodissa työskenneiltä ovatko feministejä. He vastannevat kielteisesti. He tietysti kertovat kannattavansa tasa-arvoa, mutta eivät halua luokitella itseään feministeiksi, ja tässä siihen on varmasti järkevät perusteetkin.
Feminismi on jotain ihan muuta kuin ihmisten laitostamista ja nimenomaan naisten ja heidän lastensa laitostamista.


      Kiitos, Kaisa!
      Kiitos, Kaisa, viisaasta kommentista. Ehkä määrittelen feminismin väärin, mutta kun olen kuunnellut Espoon turvakodin "käyttäjäkokemuksia", niin aika monen luotettavina pitämäni ihmisen suusta on kuulunut, että jonkinlaista miesvihaa siellä kyllä on selvästi esiintynyt. Ehkä tosiaan käytin väärää termiä, sorry.
 
Minäkin katson kyllä tavallaan olevani feministi, sillä kunnioitan naisia ja pidän miehiä ja naisia tasa-arvoisina.


      Kirjoitus kommenteineen löytyy blogista:
       http://www.touche.bz/fi/?
      q=content/ihmisoikeusrikkomukset-päättyivät-tietoturvarikokseen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      309
      3658
    2. 208
      3009
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2564
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      241
      2027
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1455
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      170
      1344
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1337
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1328
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe