Typissä vai ei?

typpi

Mistä tietää, että on typissä?

Työllistymissuunnitelmassa se ei ainakaan lue, mutta virkailija laittoi minut johonkin sellaiseen kategoriaan, johon laitetaan ne, joista saadaan työllistymistukea. Olenko siis typissä, jos se ei lue missään allekirjoittamassani paperissa?

58

1380

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Typ on pop

      Minulle tuli ainakin virallinen kutsu aktivointisuunnitelman tekoon rangaistuksen uhalla. Paikalla typ-akka ja Sossu-akka.

      Koko sessio oli mielestäni paskaa ja onneksi sossu-akka ei montaa kertaa jaksanut olla sessioissa mukana.

      Mutta typ-akka uusii työllistymissuunnitelmaa n3kk välein.

      • typpi

        Onko aktivointisuunnitelma eri kuin työllistymissuunnitelma? Vasta kävin jälkimmäisessä.


    • 8 + 18

      "Onko aktivointisuunnitelma eri kuin työllistymissuunnitelma? Vasta kävin jälkimmäisessä."

      On! on! on!.

      Jos sinulla on aktivointisuunnitelma, joka on yksilöllinen koska siinä on sinun nimesi ja sotutunnuksesi, niin minä päivänä hyvänsä suuri kurpitsa voi järjestää juuri sinulle mahdollisuuden päästä palkattomiin pakkotöihin.

      Ja olemalla palkattomissa pakkotöissä sinua ei enää ole tilastoitu työttömäksi.
      Ja jos sinä et ole tilastoitu työttömäksi niin silloin sinun työttömyytesi on päättynyt.
      Ja sitä paitsi jos ja kun olet palkattomissa pakkotöissä ja kiltisti teet sen mitä siellä käsketään, niin yhtäältä välttämättä tehtävät työt tulevat tehdyiksi ja toisaalta kiitos työntekosi palkattomuuden ja eläkettä kerryttämättömyyden siten säästyneet palkka/eläkevarat voidaan ohjata toisaalle parempien ettei peräti sanottaisi Liliustelevimpien taskuihin ilman että työntekijöille maksettu kokonaispalkka- tai eläkesumma kohoa suorastaan sietämättömiin.


      Olipa kyynistä tuo tuossa edellä, siksi ihan tasapuolisuuden nimissä jo aiemminkin esillä ollut positiivinen esimerkki aiheesta työttömän yksilöity aktivointisuunnitelma:

      Työttömän omalla nimellään ja sotu-tunnuksellaan yksilöity aktivointisuunnitelma, tuo ihmiskunnan hienoin keksintö sitten CD-levyn ja voitaikinasta leivotun kanelipullan, on osoittautunut riemuvoitoksi työttömyyden vähentämisessä. Eilen oli työttömiä virallisestikin vielä 292 500 mutta tänään enää vain 292 499 henkeä.

      Tapaammekin nyt Ullan, 45 vuotta, yrittäjä keski-Suomesta, Ulla on juuri palkannut uuden palkkatyöntekijän yritykseensä.

      Mikä sai sinut Ulla palkkaamaan uuden työntekijän sinne yritykseesi? Onko lama alkanut hellittää, tarvittiinko yritykseesi lisää työvoimaa?

      "No se yksilöity aktivointisuunnitelma jonka tämä nyt aloittava uusi työntekijäni minulle työnhakijana jostain syystä näytti, sai minut heti vakuuttuneeksi että hänet minä palkkaan, ja palkkaan siltikin vaikka tarvetta uudelle työntekijälle ei oikeastaan yrityksessäni ollutkaan"

      Ja mikä siinä yksilöidyssä aktivointisuunnitelmassa nimenomaan sinun huomiotasi kiinnitti?

      "No sen työttömän nimi ja sotu joka nimenomaan teki siitä aktivointisuunnitelmasta niin yksilöllisen. Huomasin nimittäin melkein heti että sehän nimi siinä aktivointisuunnitelmassa oli sama kuin tyttäreni Emilian nimi ja sotukin oli juuri sama kuin hänellä, ja kun katsoin tuota työnhakijaa tarkemmin huomasinkin että tyttäreni Emiliahan se siinä töitä kyselee"

      Siis nimenomaan se, että tuo aktivointisuunnitelma oli työttömän nimellä ja sotutunnuksella niin yksilöity että vain tyttäresi Emilia saattoi sen esittää oli päätöksesi palkata uusi työntekijä perustana?

      "No mutta nimenomaan" vastasi tähän yrittäjä Ulla 45 vuotta keski-Suomesta.

    • Vatti Manhanen

      Ulla - 45v - yrittelijä keski-Suomesta - oikea arjen sankari.

    • Vatti Manhanen

      Jokohan Ulla arjensankari ja yrittelijä keski-Suomesta on täyttänyt 46 vuotta?

      • JoukkoäitejäLoimaalta

        Jo kolme vuotta kulunut, mutta yhä jaksaa niin sydäntä lämmittää tuo sankarityöllistäjä Ullan ja palkkatyöhön, kiitos yksilöidyn aktivointisuunnitelman, päässeen Emilian tapaus.


    • Duunarin vapaatunnit

      On toisenlaisiakin yrittäjiä. Olen yhdellä sellaisella duunissa tuottotuntiliksalla. ei teetä ihan oikeita töitä millään ilmaisvoimalla, kun tykkää että ihmiset sitoutuvat- eli hommat pyörii oikeesti.
      Samalla tietty kekseliäisyys/ammattiosaaminen/jne. tulee käyttöön, ja työntekijäkin kokee että hänellä on hyvä, kun voi asioihin itsekin vaikuttaa.
      Älkää yleistäkö. Työnantajani iloisi pahoillaan, kun tietäisi että hartiapankista itsekin tekevien mainetta mustataan- minun ta ainakin tekee parin ihmisen työt, ja jaksaa vielä olla kunnollinen pomo, jolta saa- tukeakin, arjessa. Joskin toki se vastuu työjäljestä ja muusta on paljolti työntekijällä. Joskus kiireaikoina kovilla ollaan, mutta on pomokin silloin... että samassa paatissa. Ja tietyillä aloilla itse yrittäjä saa lakisääteisen jälkeen tunnille jotain saman kuin matalapalkkaduunari nettona tunnille.
      Olen jo tältä pv. vapaalla, kun huominen on kova päivä, ja La on ja duunii.

    • MNBGO

      Yhtä typerää pelleilyä, työkkärin kautta ei pääse elämässään eteenpäin, johan sen sanoo järkikin.

      Siellä ne vain määrittelee toisia vaikka miksi, mutta itse eivät osaa edes lähettää kirjettä, kerran laittoivat minulta korvaukset poikki kun en muka ollut ilmoittanut muutostani. Oikeasti en ollut muuttanut ja sain korvaukset taas pyörimään.

      Oikeasti työkkäri erilaisine liitännäisineen on pelkkä sokea ja tunteeton tuhoamiskoneisto jonka ainut tehtävä on tuhota minunlaiseni. Virkailijaa kohtaan ei tarvitse tuntea minkäänlaista sääliä tai kohteliaisuutta, aina ne keksii syyn juonittelulleen.

      Niiltä paskiaisilta ei pidä ottaa vastaan yhtikäs mitään ellei ole ihan pakko.

      Jos heitä ei voi aina voittaa niin tappion eli vitutuksen voi minimoida.

    • Aktiivi Ulla 46v.

      Typissä vai ei ketjun otsikossa kysyttiin.

      Yksiselitteistä vastausta tuohon tuskin on, mutta ehkä tutustuminen erään satunnaisesti valitun TYP-virkailijan ihan tavanomaiseen työpäivään antaisi jotain osviittaa ketjun avaajalle?

      TYP. Moniammatillista apua työttömille annellaan, nyt sen avun kohteena päivän 1. asiakas:

      Päivää, niin miksi sinä oletkaan työtön?
      Ai että maasta puuttuu yli 400 000 palkkatyöpaikkaa, ja sinä olet yksi tuon puutteen uhreista. Niinhän se varmaan on, mutta arvaa mitä: nyt on valetohtori Filatovin kehittämä ihmelääke, joka saattaa parantaa vaikka ei olisi edes sairas. Se on sitä että mennään ilman palkkaa töihin! Sillä kukapa tietää ehkä juuri sinun palkaton työntekosi jossain aiemmin palkkatyöpaikkana toimineessa työpaikassa saa aikaan sen että maahan alkaa syntyä uusia palkkatyöpaikkoja kuin sieniä sateella! Joten miten ois? ...että et halua?, että palkkatyötä vaan?
      Sinähän ronkeliksi heittäysit, tiedätkö muuten mitä tarkoittaa sana karenssi?

      TYP. Moniammatillista apua työttömille annellaan, nyt sen avun kohteena päivän 2.asiakas:

      Päivää, no miksi sinä oletkaan työtön?
      Ai että maasta puuttuu yli 400 000 palkkatyöpaikkaa, ja sinä olet yksi tuon puutteen uhreista. Ja sen lisäksi silloin aiemmin kun sinulla vielä oli työpaikka se silloinen työ oli semmosta ryttyytystä että meni siellä selkäpuolella nikamat ja pukamat vähän sekaisin, ja siksi nyt on selkäkin niin kipee että...
      No niinhän se varmaan on kipee se selkä, mutta arvaa mitä?: nyt on valetohtori Filatovin kehittämä ihmelääke joka saattaa parantaa vaikka ei olisi edes sairas. Se on sitä että mennään ilman palkkaa töihin! Kyllä se yhden kipeän selänkin parantaa. Ja kukapa tietää ehkä juuri sinun palkaton työntekosi jossain aiemmin palkkatyöpaikkana toimineessa työpaikassa saa aikaan sen että maahan alkaa syntyä uusia palkkatyöpaikkoja kuin sieniä sateella!Joten mites ois?... että et halua?, että palkkatyötä vaan?
      Sinähän ronkeliksi heittäysit, tiedätkö muuten mitä tarkoittaa sana karenssi?

      TYP. Moniammatillista apua työttömille annellaan, nyt sen avun kohteena päivän 3.asiakas:

      Päivää, no miksi sinä oletkaan työtön?
      Ai että maasta puuttuu yli 400 000 palkkatyöpaikkaa, ja sinä olet yksi tuon puutteen uhreista. Ja sen lisäksi sinulla oli niin kova lapsuus - niin kova lapsuus että se sai aikaan että olet vähän ihmisarkakin etkä ehkä siksi oikein pärjää työhönotto haastatteluissa, joten ehkä sekin vähän olis syynä...
      No tuo on tosi ikävää, mutta arvaa mitä?: nyt on valetohtori Filatovin kehittämä ihmelääke joka saattaa parantaa vaikka ei olisi edes sairas. Se on sitä että mennään ilman palkkaa töihin! Kyllä sillä ujoudet ja ihmisarkuudet kaikkoaa! Ja kukapa tietää ehkä juuri sinun palkaton työntekosi jossain aiemmin palkkatyöpaikkana toimineessa työpaikassa saa aikaan sen että maahan alkaa syntyä uusia palkkatyöpaikkoja kuin sieniä sateella! Joten miten ois?...että et halua?, että palkkatyötä vaan?
      Sinähän ronkeliksi heittäysit, tiedätkö muuten mitä tarkoittaa sana karenssi?

      TYP. Moniammatillista apua työttömille annellaan, nyt sen avun kohteena päivän n:s asiakas:

      Päivää, no miksi sinä oletkaan työtön?
      Ai että maasta puuttuu yli 400 000 palkkatyöpaikkaa, ja sinä olet yksi tuon puutteen uhreista... Niinhän se varmaan on, mutta arvaa mitä: nyt on valetohtori Filatovin kehittämä ihmelääke, joka saattaa parantaa vaikka ei olisi edes sairas. Se on sitä että mennään ilman palkkaa töihin! Sillä kukapa tietää ehkä juuri sinun palkaton työntekosi jossain aiemmin palkkatyöpaikkana toimineessa työpaikassa saa aikaan sen että maahan alkaa syntyä uusia palkkatyöpaikkoja kuin sieniä sateella!

      ...että palkkatyötä vaan? Sinähän ronkeliksi heittäysit, tiedätkö muuten mitä tarkoittaa sana karenssi?.
      ...

      • juoppohullutyötön

        Valetohtori Filatov?
        Joku ehkä on aprikoinut, mutta ei ole viitsinyt kysyä, että mitä tuo nyt muka tarkoittaa?.

        No kuten jotkut meistä työttömistä ehkä muistavat sen ajan kun maassa vallitsi työttömiin kohdistuva isoviha, siis kun rva Filatov oli työministeri ja saimme vitsauksen nimeltä kuntouttava työtoiminta, niin silloin erään kerran kyseinen rva silloinen työministeri jossain julkisessa tilaisuudessa päätti tehdä ministerin suullaan AntiPR-työtä pitkäaikaistyöttömien hyväksi, ja loihe lausumaan että kaikki pitkäaikaistyöttömät ovat juoppoja ja/tai hulluja.

        Mutta kun alkoholismi kuten hulluuskin ovat sairauksia, ja kun rva Filatov ei tiettävästi ole lääkärin tutkintoa suorittanut eikä omaa lääkärin oikeuksia, niin kuinka hän silti saattoi diagnosoida kaikki Suomen silloiset pitkäaikaistyöttömät? Vastaus on että hän tuolloin oli olevinaan lääkäri, mutta koska ei omaa lääkärinkoulutusta eikä lupaa hän tosiasiassa silloin oli valelääkäri.

        Niinpä ja noinpa ollen oli ihan perusteltua käyttää rva Filatovista tittelliä valelääkäri.


      • Santran_sisko
        juoppohullutyötön kirjoitti:

        Valetohtori Filatov?
        Joku ehkä on aprikoinut, mutta ei ole viitsinyt kysyä, että mitä tuo nyt muka tarkoittaa?.

        No kuten jotkut meistä työttömistä ehkä muistavat sen ajan kun maassa vallitsi työttömiin kohdistuva isoviha, siis kun rva Filatov oli työministeri ja saimme vitsauksen nimeltä kuntouttava työtoiminta, niin silloin erään kerran kyseinen rva silloinen työministeri jossain julkisessa tilaisuudessa päätti tehdä ministerin suullaan AntiPR-työtä pitkäaikaistyöttömien hyväksi, ja loihe lausumaan että kaikki pitkäaikaistyöttömät ovat juoppoja ja/tai hulluja.

        Mutta kun alkoholismi kuten hulluuskin ovat sairauksia, ja kun rva Filatov ei tiettävästi ole lääkärin tutkintoa suorittanut eikä omaa lääkärin oikeuksia, niin kuinka hän silti saattoi diagnosoida kaikki Suomen silloiset pitkäaikaistyöttömät? Vastaus on että hän tuolloin oli olevinaan lääkäri, mutta koska ei omaa lääkärinkoulutusta eikä lupaa hän tosiasiassa silloin oli valelääkäri.

        Niinpä ja noinpa ollen oli ihan perusteltua käyttää rva Filatovista tittelliä valelääkäri.

        Niin, rva Filatovin syyllisyys 9-euron pakkotyösysteemiin on ilmeinen. Tosin Santra joka tuon selvityksen miksi kutsui rva Filatovia valelääkäriksi noissa edellä olevissa kirjoituksissaan joita silloin aikanaan kirjoitti, pyysi kertomaan kun kuuli että olen kaivanut esiin tämän vanhan ketjun tänne että 9-euron pakkotyösysteemi on siinämäärin pirullisen nerokas keksintö siitä miten lisätä löysää rahaa parhaan aineksen omiin taskuihinsa suhmuroitavaksi että rva Filatovin järjenlahjat tuskin sen keksimiseen olisivat riittäneeet. Joten varsinaiset syylliset 9-euron pakkotyösysteemiin löytyvät TEM-ministeriön ylimmistä stalinistivirkamiehistä, sillä gulag, jonka nykyaikainen muunnos 9-euron pakkotyösysteemi on, on jokaisen kunnon stalinistin märkäuni, sillä ei voi olla stalinismia ilman toimivaa gulagia.

        Ja lopuksi: pari vuotta aikaa on taas kulunut ja koti-Vihtori kursseja ei edelleenkään järjestetä työttömille miehille, ja ei järjestetä vaikka tarve ylemmän akateemisten loppututkinnon suorittaneiden naisten parissa osaavien koti-Vihtorien suhteen on suorastaan polttavan kutiseva eli huutava. Siinä sen edelleen näkee että vallitseva massatyöttömyys on aina vain edelleen tarkoituksella ylläpidetty vitsaus rahvaan kurissa pitämiseksi.


    • rahat loppuu varmast

      11 % on se virallien työtömyys luku nyt. 2013.
      Mutta se todellinen luku on varmaan n. 30 %.

      Töissä olevia on enää n. alle 60 % jne...

    • 16 + 9

      TYP, siellä sitä moniammatillista apua työttömille annellaan, on väitetty.

      • Kiroiluttaa ja kovas

        Joo, siellä kaksi veronmaksajien rahoilla virkailevaa, useimmiten akkaa, huseeraavat niitä näitä.
        Hävettää tämä veronmaksajien rahoilla huseeraaminen


      • tjhuu
        Kiroiluttaa ja kovas kirjoitti:

        Joo, siellä kaksi veronmaksajien rahoilla virkailevaa, useimmiten akkaa, huseeraavat niitä näitä.
        Hävettää tämä veronmaksajien rahoilla huseeraaminen

        Työkkäri taitaa muistaa sinua 3 kk:n karenssilla työstä eroamisen vuoksi, joten varaudu tuohon.


    • let me tell you baby

      Mistä tietää että on TYP:issä. Kysy joku.

      No, TYP:in ulko-ovessa on teksti: "Tästä käynti saattaa vaarantaa terveytesi"
      TYP:in ulko-oven päällä on valomainos jossa teksti "Arbeit macht frei".
      TYP:in eteisaulassa on kaksikymmentä metriä korkea kullattupatsas joka esittää Tarja Filatovia. Palkattoman pakkotyön teettämisen "äitiä".

      Sisällä siellä TYP:issä on töissä henkilöitä jotka luulee että sinun, työttömän, jotkut henkilökohtaiset ominaisuudet tai niitten puute, aiheuttaa sen että työnantajat eivät viitsi tai halua tai heillä ei kertakaikkiaan ole tarvetta avata uusia palkkatyöpaikkoja.
      Josta työnantajien palkkatyöpaikkojen avaamattomuudesta taas johtuu Suomessa(kin) vallitseva massatyöttömyys.

      Lisäksi ne henkilöt siellä TYP:ssä, noudattaen edellisen eduskunnan älykästä tahtoa, ponnistelevat parhaansa mukaan jotta mahdollisimman moni vielä olemassaoleva duunaritason palkkatyöpaikka muuttuisi palkattomaksi pakkotyöpaikaksi.

      On siis niin että niitten TYP-henkilöiden oman työnteon ainoa tarkoitus ja päämäärä on hoitaa työttömyyttä eli palkkatyöpaikkapulaa siten että mahdollisimman paljon vielä olemassaolevia palkkatyöpaikkoja häviäisi muuttumalla palkattomiksi pakkotyöpaikoiksi.

      Ja tätä tehdään vaikka jopa kalevi tietää (vaikka ei myönnäkkään) että massatyöttömyysmaassa kuten Suomi, joka kerta kun yksi palkkatyöpaikka lakkaa olemasta työttömyys tosiasiassa kasvaa yhdellä.

      Mutta mihin tarvitaan ne kaikki tuhannet ja tuhannet palkattomat pakkotyöpaikat? No, työttömien rankaisemiseksi siitä että työnantajat eivät viitsi tai halua tai heillä ei ole tarvetta avata uusia palkkatyöpaikkoja jotta työttömyys siten omia aikojaan häviäisi.

      • Suuri kurpitsa

        Aivan älytöntä liiottelua tuo tuossa edellä. Ei se TYP.in aulan Tarja Filatovia esittävä kullattu patsas ole kuin 2 metriä korkea.


      • Kyn sy mys tä
        Suuri kurpitsa kirjoitti:

        Aivan älytöntä liiottelua tuo tuossa edellä. Ei se TYP.in aulan Tarja Filatovia esittävä kullattu patsas ole kuin 2 metriä korkea.

        (Hei ton täytyy olla "faktahomma", kuka nyt raskii valtion kultavarantoja törsätä edes lehtikultana näin mitättömiin asioihin.)
        En tunne oikein tuota TYP asiaa, olen osa-aika jotakin, mutta täydet lomat kertyy. Työkkäri ei auta asiassa yhtään, että saisin tunteja viikolle/jaksolle jostain lisää, muttei mitään muutakaan tarjoa... Mikä ihime tää typ on? Olen useita vuosia sitten viimeksi ollut työtön kokonaan, ja olen ihan pihalla noista. Työkkäri täällä on. Lisäksi jokin monen toimijan kylätalo, jossa on myös työpajat naisille/miehille, työttömille. Ja mt- kuntoutujille, joille jotain palveluja sitten oikeasti tarjotaan, kuten tilannekartoitusta, asumispalveluissa... ym. ja fyysistä terveyttäkin selvitetään- mutta en ole kuullut, että yksikään oikea työtön saisi mitään tukevia/ter.h. palveluja/hammashuoltoa, jne.
        Mikä tää typ on, se vissiin minua ei auta ollenkaan, vaikka tartteisinkin teitä etteen päin- täysaikatyöhön.
        Onko nää työpajat sitten se typ? Mitään palveluja näissä ei käsittääkseni ole työttömille, vaan- tekevät nikkarointia/tuotteita myyntiin(matkailujuttuihin, kaupungin hommia), lumitöitä, remontteja, mitä kaikkee tekevätkin... Asdiassa on mukana jokin kotityöpalveluita tarjoova pulju, jolta näille työttömille tulee keikkoja.
        Olen itse duunari, eikä nämä näkyy vie keikkoja puljulta jossa olen... ihime tonttijakoa näissä, jotkut jutut voisi kait sovitella, että mikä pulju tai systeemi ne sopuhinnalla hoitaa.
        Saakohan ta minusta mitään typ-tukea? Keikkahommissa olevasta? Miten sil on muuten vara... lomakin pitää maksaa, ja tuottotunneista työkorvaus.
        Saanko tiedon mistä, milloinka mahd. tuki, eli työpaikkani, on finito?Nyt yli 2 v. ollut sopparii toisen perään.


      • Vatti Manhanen
        Kyn sy mys tä kirjoitti:

        (Hei ton täytyy olla "faktahomma", kuka nyt raskii valtion kultavarantoja törsätä edes lehtikultana näin mitättömiin asioihin.)
        En tunne oikein tuota TYP asiaa, olen osa-aika jotakin, mutta täydet lomat kertyy. Työkkäri ei auta asiassa yhtään, että saisin tunteja viikolle/jaksolle jostain lisää, muttei mitään muutakaan tarjoa... Mikä ihime tää typ on? Olen useita vuosia sitten viimeksi ollut työtön kokonaan, ja olen ihan pihalla noista. Työkkäri täällä on. Lisäksi jokin monen toimijan kylätalo, jossa on myös työpajat naisille/miehille, työttömille. Ja mt- kuntoutujille, joille jotain palveluja sitten oikeasti tarjotaan, kuten tilannekartoitusta, asumispalveluissa... ym. ja fyysistä terveyttäkin selvitetään- mutta en ole kuullut, että yksikään oikea työtön saisi mitään tukevia/ter.h. palveluja/hammashuoltoa, jne.
        Mikä tää typ on, se vissiin minua ei auta ollenkaan, vaikka tartteisinkin teitä etteen päin- täysaikatyöhön.
        Onko nää työpajat sitten se typ? Mitään palveluja näissä ei käsittääkseni ole työttömille, vaan- tekevät nikkarointia/tuotteita myyntiin(matkailujuttuihin, kaupungin hommia), lumitöitä, remontteja, mitä kaikkee tekevätkin... Asdiassa on mukana jokin kotityöpalveluita tarjoova pulju, jolta näille työttömille tulee keikkoja.
        Olen itse duunari, eikä nämä näkyy vie keikkoja puljulta jossa olen... ihime tonttijakoa näissä, jotkut jutut voisi kait sovitella, että mikä pulju tai systeemi ne sopuhinnalla hoitaa.
        Saakohan ta minusta mitään typ-tukea? Keikkahommissa olevasta? Miten sil on muuten vara... lomakin pitää maksaa, ja tuottotunneista työkorvaus.
        Saanko tiedon mistä, milloinka mahd. tuki, eli työpaikkani, on finito?Nyt yli 2 v. ollut sopparii toisen perään.

        "(Hei ton täytyy olla "faktahomma", kuka nyt raskii valtion kultavarantoja törsätä edes lehtikultana näin mitättömiin asioihin.)"

        Mitättömiin asioihin? Onhan se sentään erityisen ansiokasta jos on onnistunut 1. mailmassa palauttamaan orjuuden demokratiaksi itseään määrittävässä valtiossa. Kyllä siitä kullattu patsas kuuluu saada.

        Ja arvaa keiden saamatta jääneistä palkoista ja aikanaan tulematta jäävistä eläkkeistä sen palkattomien pakkotöidenäidin Filatovin patsaan kultauksen teko on maksettu?


      • kohta uudelleen
        Vatti Manhanen kirjoitti:

        "(Hei ton täytyy olla "faktahomma", kuka nyt raskii valtion kultavarantoja törsätä edes lehtikultana näin mitättömiin asioihin.)"

        Mitättömiin asioihin? Onhan se sentään erityisen ansiokasta jos on onnistunut 1. mailmassa palauttamaan orjuuden demokratiaksi itseään määrittävässä valtiossa. Kyllä siitä kullattu patsas kuuluu saada.

        Ja arvaa keiden saamatta jääneistä palkoista ja aikanaan tulematta jäävistä eläkkeistä sen palkattomien pakkotöidenäidin Filatovin patsaan kultauksen teko on maksettu?

        No mutta nyt joku ei ymmärtänyt. Suomessahan ollaan nimenomaan tekemässä säästöjä, kuntien ja valtionkin puolelle, kun moni tärkeä asia vaatii oikeasti huomiota, kuten viennin saaminen nousuun, eli ulkomaisten tilausten lisääminen, yrityksille.
        Ja tässä yhtälössä ei niin ykksittäisen ihmisen työllistymisellä ennen sitä aikaa ole yhtikäs mitään merkitystä, koska tuottoa maahan tulee. a) kotimaisen kulutuksen ja kysynnän suhteessa, tai b) ulkomaisen kysynnän seurauksena.

        Ainoa järkevä tapa on työllistää tuoton suhteessa. No... lienen hölmö, mutta minä tulen silleen toimeen jotenkin, että teen oikeita töitä, jopa tällaisena aikana. Siinä on oikeestaan vaan yksi merkittävä juttu muistettava, sitä työtä on, kun on tilausta, hiljaiset ajat olen ihan samassa paatissa sen "Ullan" kanssa... Hänkin repii hermojaan semmoisina aikoina. Minä voin repiä niinä aikoina muuta tekemistä, oli se sitten vapaata, tai muuta työtä kun löydän, kun kukaan ole maaritellyt miten monta sopimusta voin tehdä- kun selvitän niiden jutut.
        Markkinoillahan tässä ollaan. Myyty, lukisi seläsasäni olevassa lapussa jos se olisi pakollinen...
        Vitsi on siinä, että yritysten myynti pyörittää systeemiä, mutta typ touhu ei pyöritä... Oikeasti itse läheltä joskus näen, ettei toisessa osoitteessa asuva ansiosid. siippani edes- halua- hakea duunia. Tiedän mihin hänen kohdallaan menee, ja toivon että edes minun ta:ni jaksaa pitää puljun pystyssä, että kouralliselle ihmisiä on töitä.
        Siipaltani olen jonkun kerran kysynyt, minkä hän luulee elättävän parin vuoden kuluttua. Ei osaa vastata.


    • Nepotismi go go

      Kävin työkkärin patistamana ellei peräti pakottamana työnhakukurssin.

      Siellä kurssilla opetettiin monia asioita, mutta yhtä, sitä kaikkein tärkeintä ja onnistuneessa työn haussa yhä useammin merkityksellisintä ei opetettu.

      Nimittäin miten päästä samaan ollasukuatilaan jonkun työnantajan kanssa kuin tuolla eräässä edellä olleessa kirjoituksessa kerrotusti itselleen palkkatyöpaikan saanut Emilia oli tuon samaisen kirjoituksen sankarityöllistäjä Ulla - 45v - yrittelijä keski-Suomesta suhteen.

      Miksi ne ei niillä työkkärin työhakukurseilla opeta oikeaa asiaa?

      • puh5

        työnhakukurssi????

        voi ei, aivan kuin se vähentäisi työttömien määrää.
        Eikö ne tajua että ei hyödytä kilpailuttaa työttömiä keskenään.
        Sitä se on, kaikki työnhakukurssit, video CVt ... voi v....

        Mitä se hyödyttää tulla mestariksi työnhaussa. Silloin vie vain paikan joltain toiselta työttömältä.

        Tietty kaikenlaiset kurssit työllistää kurssittajia. Mutta se nyt on sama kuin vettä kaivoon kantaisi.
        Eikö prkl ole opittu esim Nokian tapauksesta mitään. Liika byrokratia ja epäoleellisiin tuloksiin tuijottelu pilasi kaiken.
        Samaan suuntaan alkaa TE:tkin mennä.


      • työnhakija1234

        "Ollasukuatilaan" pääsee lähinnä ainoastaan menemällä oikean henkilön kanssa naimisiin. Siellä työnhakukurssilla olisi pitänyt antaa iskuvinkkejä, miten isket yrityksen x omistajan tyttären tai pojan, jonka avulla voisit työllistyä kyseiseen firmaan.


      • koti-Tikru
        työnhakija1234 kirjoitti:

        "Ollasukuatilaan" pääsee lähinnä ainoastaan menemällä oikean henkilön kanssa naimisiin. Siellä työnhakukurssilla olisi pitänyt antaa iskuvinkkejä, miten isket yrityksen x omistajan tyttären tai pojan, jonka avulla voisit työllistyä kyseiseen firmaan.

        ""Ollasukuatilaan" pääsee lähinnä ainoastaan menemällä oikean henkilön kanssa naimisiin. Siellä työnhakukurssilla olisi pitänyt antaa iskuvinkkejä, miten isket yrityksen x omistajan tyttären tai pojan, jonka avulla voisit työllistyä kyseiseen firmaan."

        Tuo on totta.
        Olenkin jo vuosia sitten ehdottanut paikalliselle työkkärille että kaikenmailman höpökurssien sijaan järjestäisivät koti-Vihtorin kursseja työttömille miehille.

        Perusteluna se että kun akateeminen mailma se senkuin naisistuu, olisi yhä useammalla sivistyneellä akateemisilla naisella varaa pitää koti-Vihtoria, mutta koti-Vihtorin pitäisi olla laadukas.

        Vihtorin tulisi osata keskustella akateemista naista kiinnostavista aiheita kuten kyldyyri, siis kirjallisuus ja teatteri ja uusimmat trendit atoonalisessa musiikissa.

        Vihtorin tulisi osata kaikki paritanssit kuten mambo ja tango.

        Vihtorilla tulisi olla kultivoituneet pöytätavat jotta akateemisen naisen ei tarvitse Vihtorin kahvi- tai ruokapöytäkäytöstä hävetä kun parhaat ystävätterensä kanssa-akateemiset Tiina ja Lotta-Marjaana tulevat kylään.

        Ja ennenkaikkea Vihtorin tulee osata tantra- ym seksit eli olla varsinainen tiikeri petissä.

        Kaiken tuon ja vielä paljon muuta voisi Koti-Vihtori kurseilla työttömille miehille opettaa, ja varsinkin peti-tiikeriyden työharjoittelu olisi varmaan niin suosittua että kukaan ei kurssia keskeyttäisi eikä kuukausienkin palkattomasta työharjoittelusta marisisi.

        Vaan onko koti-Vihtorin kursseja järjestetty? Ei ole, ei ole vaikka kysyntää Koti-Vihtoreille olisi.


      • Lorttimynämäeltä

        Melkein jo kaksi vuotta aikaa mennyt eikä kotivihtorikursseja vieläkään järjestetä työttömille miehille.
        Se osaltaan kertoo että vallitsevaa massatyöttömyyttä tarkoituksella ylläpidetään.


    • kozkiz kohizee

      Ei löylykauha kuulu TYP-asiakkaan arkeen.
      Se on kalevin kaappihömöilyyn kuuluva asia.

      Mutta kummia kuuluu, eräässä suuressa kaupungissa on TYP kuulemma siellä lakkautettu, ehkä kun se ei oikein saanut mitään aikaiseksi oletikin.

      Kummalista on että ei löytä työpaikkoja työttömille etes siihen löytämiseen koulutettu TYP-virkamies, silti työtön on syyllinen kun ei löyty, ehkä sittenkin on että ei löyty koska sellaista mitä ei ole ei voi löytääkään, mutta sittenhän jos työpaikkoja ei ole, niin miten työtön voisi olla syyllinen että niitä ei ole? Eikö se olekkaan yrittelijä tahi kapitalisti kun omistaa ja päättää työpaikan olemassaolosta?

      Vaan, nyt siellä sitten on kyseisen kaupungin oma upouusi virasto joka pyrkii parhaansa mukaan löytämään 9-euron pakkotyöpaikkoja työttömille.

      Lisäksi kun Risikon vastike palkattomientyöpaikkojen etsintä jossain vaiheessa alkaa, taitaa käydä että sen kaupungin duunaritason työpaikoista ei jää jäljelle ensimmäistäkään, kaikki ne pitää uhrata työttömyyden hoitoon eli 9-euron orjien kuntoutua tai vastikkeellistua.

      On se sitten synkkää sen kaupungin palveluksessa olleella duunarilla joka pikapuolin irtisanotaan vakivirastaan ihan vain jotta se sitten vuoden puolentoista päästä hänet voitaisiin rekrytoida siihen entiseen hommansa mutta sillä kertaa 9-euron orjaksi, jotta se siitä työttömyydestään kuntoutuisi tai peräti vastikkeellistuisi.

    • 15 + 11

      Onpa kalevi ollut vilkkaalla päällä viime päivinä. Spämmiä on suorastaan satanut palstalle.

      Aiemmin usein kalevin moiseen käytökseen on ollut syynä jokin kalevin mailmankuvaa uhkaavan kirjoituksen ilmaantuminen palstalle, jolloin herkeämätön spämmäys saa sen katoamaan pois silmistä hakemiston syvyyksiin.

      Niinpä nostakaamme uudelleen esiin näitä asiallisia ketjuja joista ketjusta jokin lienee kalevia niin vaivaa.

      Esim tässä ketjussa on paljon hyvää asiaa koskien kalevinkin niin arvostamasta TYP-nimistä työttömien "palvelua".

      Tosin väitetään että TYP:ejä ollaan nyt lopettamassa. Tampereella se on jossain piilossa - kukaan ei tiedä missä se sijaitsee. Jos moniammatillista apua tarvitsevansa luuleva työtön ei sitä löydä niin miten se voi häntä auttaa edes teoriassa?

      Myös eräässä lähikaupungissa ollut TYP on kuulemma lakkautettu, vaikka itse työkkäri siellä edelleen täyttä häkää myy "Ei oota".

      • "TYP_PALVELU"

        Tampereen akat taitaavat pelätä... Minä olen peloton enkä uhkaa ketään: ainoastaan osaan haveksia.


      • jaa?

        tuskin ovat lopettamassa, kun nimenomaan määrärahat vakinaistettu.. ja treen typpihän on edelleen samalla paikallaan tullintorin nurkilla.


    • 1 + 18

      "tuskin ovat lopettamassa, kun nimenomaan määrärahat vakinaistettu.. ja treen typpihän on edelleen samalla paikallaan tullintorin nurkilla."

      Että on vai? Montakohan pitkäaikaistyötöntä Tmpreen TYP on saanut soljutettua vapaille työmarkkinoille palkkatyöhön?

      Tilastoja asiasta olisi, mutta niitä ei kerrota.
      Syy moiseen lienee se että aikaan ennen TYP:iä pitkäaikaistyöttömistä työllistyi vapaille työmarkkinoille tietty hyvin pieni %-luku.

      Sama satunnainen työllistyminen jatkuu yhä edelleen, mutta TYP:n - jos siitä hyötyä olisi ollut, olisi pitänyt aiheuttaa se että tuo %-luku olisi kasvanut, tosiasiassa se kuitenkin lienee on entisestään pienentynyt.

      Hyi TYP:jä, ne ovat veronmaksajien rahojen tuhlaamista tehottoman ja täysin turhan rinnakkaisorganisation pyörittämiseen. Kyllä se työkkärin ihmispuoli olisi TYP-asiakkatkin pystynyt hoitamaan.

    • niin kale sekosi

      kun TYPpi syrjäytti hapen

    • Ulostettu

      No sen tietää siitä, kun sisään huudetaan nimellä: normaalipuolella on jonotusnumerot...

    • filatovin kissa

      TYP-asiakas eli ennemmin tai myöhemmin 9-euron pakkotöissäkäyvä,

      sillä 9-euron pakkotyöt, se on TYP:in ainoa vastaus kaikkeen,

      hän 9-euron pakkotöissä olevana on yhteiskuntatalouspolittisesti kuin Schrödingerin kissa, yhtäältä hän ei ole työtön koska häntä ei tilastoida 9-euron pakkotöiden kestoajalta työttömäksi,

      toisaalta hän ei ole työssäkäyväkään koska hän ei ole työsuhteessa,

      vasta kurkistus ostovoimaansa romauttaa yhteiskuntatalouspolittisen tilansa työttömän tilaksi,

      ja kokoaikaistyöttömän eli täystyöttömän eli eityössäkäyväntyöttömän eli työttömätyöttömän mutta myös 9-euron pakkotöissäkävijän eli työssäkäyväntyöttömän ostovoima ei ostoshelveteissä kassakoneita kilisyttele kuten pitäisi.

      Ja kun kassakoneet eivät ostoshelveteissä siinä määrin kilise kuin niiden pitäisi kilistä uusia palkkatyöpaikkoja ei avaannu, ja kun uusia palkkatyöpaikkoja ei avaannu työttömyys ei laske.

      Mutta mikä on Jyrkiboyn hallituksen vastaus kaikkeen tuohon? Se on Risikosta allikkoon: yhä lisää ja lisää palkatonta pakkotyötä työttömille. jolloin yhä vähemmän ja vähemmän tarvetta teettää yhtään mitään palkkatyönä - josta yhä enemmän ja pitempään kestävää työttömyyttä.

      • risikon malli

        sosiaalistaa henkilöä hyvinvointivaltiota kannattavaan arvomaailmaan


    • Farja Tilatov

      Miksihän tämä oli päätynyt jo 2. sivulle?

    • Karjatilaton

      "Aivan älytöntä liiottelua tuo tuossa edellä. Ei se TYP.in aulan Tarja Filatovia esittävä kullattu patsas ole kuin 2 metriä korkea."

      Aivan älytöntä liiottelua tuokin, eilen erään toisen onnettoman kanssa moniammatillisesti (niin, minä olen kylmäkkö ja aiempi fartisaani ja se toinen on avomerikalastaja ja aiempi Ruotsin armeijan ruotusotamies) mittasimme sen Tarja Filatovin kullatun patsaan pituuden siellä TYP.in eteisessä, se oli vain 179 cm korkea.

    • Vatti Manhanen
    • ruotusotamies evp.

      ettei peräti viivana nostetaan tämä arjen sankarin Ulla 45 vuotta yrittelijä keski-Suomesta työvoimapolittinen menestystarina takaisin 1. sivulle.

    • hemmetinheppu

      enpä ole nähnyt toista ketjua jossa olisi enempi hyvää ja puntaroitua tietoa TYP-asiakaaksi joutuvalle työttömälle.

      Vain maininta siitä että Mayojen kalenterissa on sanottu jotta kiltisti 9-euron pakkotöissä käyvälle työssäkäyvälletyöttömälle suuri kurpitsa vielä joskus tuo ihka oikean palkkatyöpaikankin tästä ketjusta ehkä puuttuu, vai puuttuuko sittenkään?

    • kysyvä kysyjä

      Miksi tämä kalevin suolentoiminto raportointia niin usein innostanut ketju on jo vajonneena kakkossivulla.

      Tässä ketjussa selkeästi kerrotaan kaikki olennainen mitä uuden TYP-asiakkaan tulee TYPistä tietää.

    • Go Ulla go!

      Ahkeraan on kehoitettu työttömiä hakemaan töitä, on jopa sanottu että se semmoinen tekeminen on työttömän työ.
      Mutta vastanarinaa työttömien taholta on esiintynyt.

      Mutta muistammeko me Ullan, tuon nyt 46 vuotiaan sankarityöllistäjän keski-Suomesta? Hänestä kerrotaan tämän ketjun 4. viestissä.

      Hän Ulla työnantajana teoin jo todisti että työttömän yksilöity aktivointisuunnitelma, jonka suunnitelman valmiin standardirungon työkkärin täti tarvittaessa lataa koneelleen ja josta tehdään mitä yksilöllisin lisäämällä siihen kulloinkin käsittelyvuorossa olevan tapauksen nimi ja sosiaaliturvatunnus, oli erittäin tärkeä mutta ei sittenkään ainoa syy siihen miksi sankarityöllistäjä Ulla palkkasi yritykseensä uuden palkkatyön tekijän Emilian.

      Vaan antakaamme Ullan itsensä tilittää:

      "Niin tosiaan": sanoi Ulla työllistäjä ja yrittäjä keski-Suomesta ja vielä jatkoi: "Työttömiä on kuulemma kehoitettu väsymättä ja periksi antamatta ottamaan yhteyttä työnantajiin, ottamaan yhteyttä jo ihan siksi että tosiasiahan on että me työnantajat olemme hieman yksinkertaista porukkaa emmekä siksi aina huomaa omaa parastamme, kuten että olisi jo aika palkata joku uusi työntekijä yritykseemme töihin, joten kun yhä uudestaan ja uudestaan työnkysyjiä ilmaantuu häiritsemään yrittäjän työpäivän rauhaa, niin saattaapa hyvinkin sattua että tuolla yrittäjällä ja työnantajalla ikäänkuin suomukset putoavat silmiltä, jotta tämä havahtuu että tosiaan otanpa ja palkkaan jonkun töihin ja niin uusi työsuhde tuota pikaa solmitaan."

      "Minultakin," :sanoi Ulla työllistäjä ja yrittäjä keski-Suomesta, ja yhä jatkoi:" joka olin yrittäjä mutta samalla myös yritykseni ainoa työntekijä kysyttin töitä joka päivä niin monen työttömän toimesta ottamalla minuun yhteyttä joko hölökohtaisesti firman toimipaikan ovelle tullen tai soittaen tai sähkö- tai normaalipostitse että en enää oikein kerennyt varsinaisia töitäni tekemään ja yritykseni alkoi jo olla pulassa. Juuri tuota nimenomaista pulmaa selvittämään palkkasin uuden työntekijäni Emilian, jonka työtehtävistä tärkein onkin ollut käännytellä pois töitä kyseleviä työttömiä, kysyivät he työtä sitten firman toimipaikan ovelle tulemalla tai puhelimesssa tai sähkö- tai tavallisen postin kautta. Ja homma tosiaan toimii, Emilia vastailee töitä kyseleville työttömille että firmaan ei tarvita työntekijöitä lisää, ja minä sillävälin pyöritän tätä yritystäni ja teen mitä tehdä täytyy ja kaikki sujuu firman suhteen taas kuin rasvattu."

      Hienoa, mutta sanoisitko yrittäjänä ja työnantajana että juuri työttömien sinuun ja yritykseesi kohdistunut väsymätön töiden perään kysely, oli ei ehkä ainoa mutta kuitenkin erittäin tärkeä osasyy siihen miksi palkkasit yhden uuden työntekijän eli Emilian yritykseesi?

      "No mutta nimenomaan!, " vastasi tuohon yrittäjä ja sankarityöllistäjä Ulla, 46 vuotta, keski-Suomesta.

    • Ilahtunut Erikson

      Ihan sydäntä lämmittää kun ensin voi lukea tuota työllistämismenestystarinaa jossa yrittäjä ja sankarityöllistäjä Ulla keski-Suomesta hyödyntää erään työnhakijan henkilökohtaista aktivointisuunnitelmaa työmarkkinapolittisesti mitä parhaalla tavalla, ja nyt sitten vielä tulee todistetuksi että nimenomaan työttömien hellittämätön töiden perään kysely myös näytteli todella isoa roolia siinä miksi työttömiä vielä äsken oli peräti 327 600 henkeä mutta nyt Emilian työllistyttyä heitä enää on vain 327 599 henkeä.

    • 12 + 10

      Jo 6. sivulla hakemistossa. miksi tätä ei saada stickyksi, tässä ketjussa on kaikki se tieto mitä uusi TYP-asiakas tarvitsee.

      Jotain vähäistä kritiikkiäkin TYPiä kohtaan esiintyy, mutta rakentavasti, jolloin se tosiasiassa hyödyttää kaikkia asian osapuolia.

    • 9 + 8

      Ulla sankarityöllistäjä keski-Suomesta

    • kus essa

      On jäänyt yhä osa-aikaduunarille epäselväksi, mikä se TYP- homma oikein on, palvelujen puolesta työttömille. Koitin jostain lukea jotain. Siinä puhuttiin kkovin taustaorganisaatioista, jotka pyörittää homman, ja esimerkiksi ongelmaisten(terveys, päihteet, ym.) ohjaamisesta sopivien palvelujen piiriin, ja ylös siihen lukemaani oli kirjattu jotain terveystietojen luovutuksesta- että tulee kuulemma ongelmallista olemaan.
      Typpi voisi olla osa-aikaduunarille oiva lisä- varmat 9 euroa, mutta onko se mahdotonta jos on normaali työsoppari olemassa?
      Itsellä työterveyshuolto järkkää vain- työhönsoveltuvuustarkastuksen, ja muutahan ei ole. Pieni palkka, soviteltua päälle...

      En itse pidä typpiä pahana, jos ihmisen yksityisyydensuojaa kunnioitetaan. En tiedä mikä sen tuoton typpinä tehdystä tuottotyöstä (vai onko ne muuta kuin tuottavaa työtä?) ottaa. Ottaako ne kukin kunta, vai jopa yrittäjät vai mikä? Tuskin mitään tointaa järjestää ellei tuotot ja kulut, kuten byrokratia asiasta, ja vt. palkat- jne ja tarvike-, työkalustus, ym. kulut...

      No, jään oottamaan onko mitään oikeaa tietoa kellä tuosta typistä. Ihmeen katkerilta suurin osa kirjoittelijoista tuntuu. itse taas etsin mitä tahansa keinoja saada toimeentuloon silkkoja setelirahoja lisää, ja myös mielekkyyttä aikaan- en ole enää niin nuori että ois perheen pikkuisia jaloksissa.
      Ta kielsi ottamasta toista varsinaista työtä. Jotain ois keksittävä- vaikkei sopparissa ole kilpailukieltolausekettakaan.

      Käyn jossain vaiheessa työkkärissä kysymässä kumman ikeen alla elän, soviteltua saavana työnhakijana, vai onko heittäydyttävä osa-aikatyönantajan varaan kokonaan, kun tuloshan on etten voi olla työmarkkinoiden käytettävissä, kun en saa tehdä muita osaamiani hommia- tuurauksia ja kiireaputöitäkään.

      • en suosittele

        "itse taas etsin mitä tahansa keinoja saada toimeentuloon silkkoja setelirahoja lisää, ja myös mielekkyyttä aikaan- en ole enää niin nuori että ois perheen pikkuisia jaloksissa."

        Moni sinne on mennyt siinä uskossa, että sitä kautta voisi työllistyä.

        Jos haluaa suojella omaa mielenterveyttään, niin kannattaa pysyä kaukana.


    • Reimari?

      "" jos ihmisen yksityisyyden suojaa noudatetaan"

      Tosiaan, mutta onko Typ-asiakas ihminen?
      Mutta tosiaan, mihin joutuvat ja ketkä voivat ja saavat lukea niitä kuulustelupöytäkirjoja joita kustakin TYP-asiakkaasta tehdään? Heitähän kuulustellaan varsin tarkasti esim yksityiselämästään.

    • 12 + 13

      " jos ihmisen yksityisyyden suojaa noudatetaan"

      "Tosiaan, mutta onko Typ-asiakas ihminen?
      Mutta tosiaan, mihin joutuvat ja ketkä voivat ja saavat lukea niitä kuulustelupöytäkirjoja joita kustakin TYP-asiakkaasta tehdään? Heitähän kuulustellaan varsin tarkasti esim yksityiselämästään."

      Niin, yhä askaruttaa että mihin tarkoitukseen ja keiden kaikkien nähtäväksi niitä kuulustelupöytäkirjoja kootaan ja niitä näytetään joita jokaisesta TYP-asiakkaasta asiakassuhteen alussa tehdään, ja kuinka kauan ne kootut tiedot jossain säilytetään?

    • KotiVihtori

      Jokohan Ulla sankarityöllistäjä keski-Suomesta on täyttänyt 47 vuotta?

    • 5 + 5

      "Jokohan Ulla sankarityöllistäjä keski-Suomesta on täyttänyt 47 vuotta?"

      jo, tarjosi sinä päivänä kakkukahvit ainoalle työntekijälleen Emilialle.
      Jotkut työnantajat yhä ovat reiluja prolejaan kohtaan.

    • 16 + 3

      Olisiko taas aika nostaa esille kysymys TYPissä vai ei?

      Jostain syystä jos käyttää hakua ja antaa tämän ketjun otsikon hakutermiksi niin haku ei tätä ketjua löydä, ja kuitenkin tämä ketju sisältää kaiken olennaisen tiedon mitä nykyinen tai tuleva TYP-asiakas TYP:in toimintatavoista päämääristä ja pyrkimyksistä tarvitsee.

    • Schrödingerin_työtön

      Yrittelijä Ulla keski-Suomesta on oikea arjen sankari .

    • tättähättärätäti

      Näyttää että kalevi on alkanut loispummikaleviksi eikä enää päivittäin käy kertomassa meille kuinka syyllisiä me työttömät olemmekaan siihen että työnantajilla ei enää vuosikymmneniin ole ollut tarvetta tahi halua availla uusia palkkatyöpaikkoja siinämäärin kuin mitä niille olisi kysyntää.

      Joten on melkein pakko nostaa näitä ikivanhoja mutta paljon tietoa sisältäviä ketjuja jotta palstalla edes jotain tapahtuisi.

    • KieroaPorukkaa

      Siitä, kun suoriin kysymyksiin ei saa suoria vastauksia.

    • 85000_tarpeess
    • jämsäläinenjämsäsistä

      Jokohan Ulla, tuo sankarityöllistäjä keski-Suomesta, on täyttänyt 49 vuotta?

      • Anonyymi

        "Jokohan Ulla sankarityöllistäjä keski-Suomesta on täyttänyt 49 vuotta?"

        On, hänhän nykyään on jo selkeästi yli 50 vuotias.

        Katselin tuossa työttömille tai työttömyysuhan alla oleville erillaisten kurssien tarjontaa ja vieläkään koti-Vihtorin kursseja ei ole missään tarjolla. Esim mainittu Ulla, sankarityöllistäjä keski-Suomesta asiaa kysyessäni uskoutui että hän hiljattain erottuaan tyttärensä Emilian isästä ihan mielellään nyt ottaisi tehtäviinsä hyvin koulutun koti-Vihtorin elämäänsä sulostuttamaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jokohan Ulla sankarityöllistäjä keski-Suomesta on täyttänyt 49 vuotta?"

        On, hänhän nykyään on jo selkeästi yli 50 vuotias.

        Katselin tuossa työttömille tai työttömyysuhan alla oleville erillaisten kurssien tarjontaa ja vieläkään koti-Vihtorin kursseja ei ole missään tarjolla. Esim mainittu Ulla, sankarityöllistäjä keski-Suomesta asiaa kysyessäni uskoutui että hän hiljattain erottuaan tyttärensä Emilian isästä ihan mielellään nyt ottaisi tehtäviinsä hyvin koulutun koti-Vihtorin elämäänsä sulostuttamaan.

        Semmoisia nämä työttömien kyylääjät ovat. Keski-ikäisiä tai sen ylittäneitä äijiä, joilla tuppaa jöpöttämään niin siksi pitää kaikin tekosyihin vedoten päästä autoilla seuraamaan naisia ja teknisin apuvälinein vakoilemaan.


    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4853
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2300
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1826
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1520
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1161
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1136
    Aihe