Venetpalon koulu kiinni???

yms yms

Päättäjät vaikeiden asioiden edessä: Leikkauslistasta pitkä ja pureva


KÄRSÄMÄKI Talousahdinko on ajanut Kärsämäen kunnan isojen ja vaikeiden päätösten eteen. Kuntaan on perustettu talouden tasapainotustyöryhmä, jonka tehtävänä on penkoa esiin säästöjä.

Esiin on kaivettu vanha kunnon juustohöylä, mutta sen rinnalla heilutellaan myös isoa lekaa. Vielä tällä hetkellä raakileasteella olevat säästösuunnitelmat ovat kokoluokaltaan erittäin tuntuvia.

Kuka tahansa voi osallistua säästöjen ideointiin. Talouden tasapainotustyöryhmä ottaa vastaan ehdotuksia.

Työryhmän työ on vasta alussa. Suunnitelluista säästötoimista ei ole vielä päätetty, mutta niiden toiminnallisia ja euromääräisiä vaikutuksia arvioidaan. Asiat tulevat aikanaan valmisteltuina kunnan päättäjien päätettäviksi.

Yksi suurimmista esille nousseista leikkausehdotuksista on Venetpalon koulun sulkeminen. Talouden tasapainotustyöryhmän alustavissa suunnitelmissa koulun sulkeminen on ajoitettu vuodelle 2016.

Koulun sulkemisen on laskettu tuovan kunnalle 150 000 euron säästöt vuodessa. Venetpalon oppilaat kuljetettaisiin Frosteruksen koululle ja Välikylän oppilaat kuljetettaisiin puolestaan Saviselän koululle.

Pelkkiä säästöä Venetpalon koulun sulkeminen ei kartuttaisi. Jos koulu pantaisiin kiinni, muuttuisivat Kärsämäen opetusryhmien rakenteet siten, että kunnan ei enää olisi mahdollista saada opetusministeriöltä opetusryhmien pienentämiseen tarkoitettua avustusta.

Vuoden 2016 yhdeksi säästötoimeksi on suunniteltu myös kunnaninsinöörin viran täyttämättä jättämistä. Yhdeksän kuukauden mittainen aukko toisi arviolta 40 000 euron säästöt. Työt tekisi kyseisenä aikana esimerkiksi rakennusmestari, tai kunta ostaisi ne muualta.

Ensi vuodelle on suunniteltu useita erilaisia taloutta tasapainottavia toimenpiteitä. Uimahallin täydellinen sulkeminen ensi vuonna voisi tuoda kunnalle jopa 50 000 euron säästöt. Jos kärsämäkisille järjestettäisiin kuljetuksia naapurihalleihin, säästösumma pienenisi.

Jos kunnansihteeri olisi töissä vain neljänä päivänä viikossa, ja heinä-elokuussa Kärsämäki ei palkkaisi kunnansihteeriä ollenkaan, kunta säästäisi 12 000 euroa vuodessa.

Jos taas työpajatoiminta siirtyisi kunnan omaksi toiminnaksi, kertyisi vuositasolla arviolta 20 000 euron säästöt. Niitä toivotaan syntyvän, kun kunnan maksettaviksi lankeavat työttömyyssakkomaksut mahdollisesti pienenevät. Samoin toimeentulotukimaksujen odotetaan pienenevän 10 000 euroa.

Opetustoimen hankinnoista on suunnitelmassa juustohöylätty 15 500 euroa pois, ja lukion kurssitarjottimen kuluista on karsittu 5000 euroa. Kunnan myöntämiä avustuksiakin on ajateltu karsittavaksi. Jos avustuksia pienennettäisiin 3000 eurolla, jaettavaa muun muassa erilaisille kulttuuritapahtumille jäisi vielä 10 000 euroa.

Selvitettävänä on myös korjausneuvontaan ja rakennustarkastukseen liittyviä säästöjä. Lisäksi mietitään, voisiko Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen henkilöstö siirtyä kunnantalolta terveyskeskuksen tiloihin. Näin terveyskeskuksen tilojen käyttöaste nousisi.

Kunnantalolta vapautuviin tiloihin voisivat puolestaan siirtyä kunnan teknisen puolen työntekijät, jotka pitävät majaansa Liikekeskuksessa. Tällöin Liikekeskuksen tiloja voitaisiin vuokrata muun muassa yksityisille tahoille.

Lomautuksista Kärsämäen kunta on päättänyt jo aiemmin. Ensi vuoden aikana toteutettava henkilöstön seitsemän päivän lomautus tuo arviolta 65 000 euron säästöt. Yhteensä kaikki suunnitellut toimenpiteet kerryttäisivät ensi vuonna 130 000 euroa säästöjä. Seuraaville kolmelle vuodelle on saatu tässä vaiheessa ideoitua 277 000 euron säästöt.

150

1007

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei riitä mihinkään

      Voi herrajumala, odotetaan toivotaan syntyvän säästöjä ehkä vuokratuloja jos sitä ja tätä?! Täysin merkityksetöntä nappikauppaa jolla ei ole todellisuudessa mitään merkitystä noilla summilla. Kolme miljoona otitte jo elinkeinojen kehittämistahastosta ja nyt leikitään tuhatlappusilla sieltä täältä. Ottaakaa reporahoista kuten olette suunnitelleet ottavanne. Kyläläisen vihat saatte niskaan koulujen lakkauttamisesta mutta sehän ei teitä kiinnosta. Kyläläisiä myötäillään ja kouluja puolustetaan mutta äänestetään lakkauttamisen puolesta. Nähty ja koettu ennenkin

      Eikös sen pitänyt olla Kataisen hallitus joka lakkauttaa koulut jne?

    • kustannustehokas

      Mikä on toimintakeskuksen käyttöaste/vrk, asikkaat 6h, paljonko on tunninhinta. Säästöä tulisi 100 000 euroa.

    • Punainen vaate

      Nousee venetpaloset kapinaan. Pitäisi lakkauttaa kaikki palvelut kärsämäestä jos oikeasti aiotte saada alijäämät katettua säästöillä. Hieno homma jos kuntalaiset saa tuoda kantansa esille mutta siinä on se huono puoli ettei niitä ole koskaan kuultu. Pelkkää suostumuksen kalastelua että saisivat kuntalaisilta hyväksynnän ottaa reporahat käyttöön.
      Milläs keput sitten kuntalaisia pelottelee liitoksilla kun sivukoulut yms. piti kadota liitoksissa ei kunnan toimesta ennen liitoksia?

      • Siitä se sitten alka

        "– Verotulokertymää tarkastellaan, toiminnallisia ratkaisuja tarkastellaan, reporahastoon liittyviä tarkasteluja tehdään. Tämä on se kokonaisuus, jolla mennään vuoteen 2014, Hokkanen kertoo."

        Reporahojen piti mennä liitoksissa naapurikunnille mutta näyttää siltä että ne menee ennen liitoksia..? Nytkö siellä herättiin kun kriisikunta-nimike kolkuttelee ovelle eikä sen jälkeen kärsämäkisiltä kysytä yhtään mitään? Kiire tulee joka tapauksessa. Lakkauttaa palveluja, kouluja jne.


    • Jyrätään ihan itse

      "Oppositio julkisti vetoomuksensa iltapäivällä juuri ennen kuntarakennelain täysistuntokäsittelyn alkamista. Juha Rehula (kesk) perusteli vetoomusta sillä, että ei pidä tehdä äkkinäisiä päätöksiä siinä pelossa, että joku jyrää (perussuomalaisten ja keskustan kuntapäättäjille osoittamasta vetoomuksesta, jossa kehotettiin panemaan jäitä hattuun liitosselvitysten tekemisessä)."

    • Parempi myöhään.

      Johan alkoi tapahtumaan. Kuntaliitosselvitykset pitää aloittaa ja kunnan palveluiden alasajaminen. Ihan hyvä juttu jos unohdetaan se tosiasia että ei riitä. Menot ovat edelleen säästötalkoista huolimatta suuremmat kuin tulot. Reporahoihin kajotaan viimeistään seuraavan valtuustokauden aikana.
      Niin ja ne liitokset, ne tulee joka tapauksessa.

    • tuottamattomat seinä

      Kuntasategia Kärsämäki 2011 - 2014 kukaiskaapa tämä. Siellä on käppyröitä joka lähtöön, myös koulujen lakkauttamisiin, että lukion tappiolliseen toimintaan. Näistä ne säästöt syntyvät, jos kuntalaiset niin haluavat?

      • hum tämä!

        Järsämäen koulut kiini, järki ei siittään vähene, vaan lisääntyy, ja kaikki lisääntyminen on Pula-aikana plussaa!!


      • Baikal-hallinto

        Käppyröitä on helppo muutella haluttuun asuun tavalla jolla saadaan huonot asiat näyttämään hyviltä. Alijäämät muuttuu ylijäämiksi tilisiirrolla ilman kkorjaavia toimenpiteitä. Kuntajohdon aika menee puoluepolitikoinnissa tai kuten viimekaudella, varpaille astuneen tarkastan potkuissa johon löytyi aikaa ja energiaa. Leikkauksia ja säästöjä tuskin edes mietittäisiin vieläkään jos ei olisi ihan pakko lakipykälien takia? Ihme touhua muutenkin kuinka herätään tekoihin vaiheessa jossa on jo liian myöhäistä.

        Kuntalaiset haluaa ihan jotain muuta kuin säästöjä. Kuten esimerkiksi keinoja joiden ansiosta ei tarvitsisi edes miettiä säästöjä.

        Positiivisena palautteena on se sentään hyvä ettei täällä mietitä yhtä aikaa mistä säästetään ja minne sijoitetaan uusi jäähalli? Jokin yhtälössä ei täsmää..


    • patman

      Kunnaninsinööristä voisi todellakin säästää, samaan syssyyn voisi tukkia kunnanjohtajankin. Nämä kaksi tihulaista tulevat kuntalaisille niin kalliiksi että moisiin ei todellakaan ole varaa. Säästöä tulisi merkittävästi enemmän kuin pelkät palkkakulut.

      • ryyd man

        Kunnanjohtajalle potkut eikä uutta tilalle. Ei irtisanomisajan palkkaa viidelle vuodelle niin johan syntyy säästöjä enemmän kuin verojen kiristämisellä. Lähemmäs puoli miljoonaa tulisi säästöjä


      • manpat

        Kunnaninssi vois potkia pellolle ja ens vuoden alusta.Lieneeköhän hänelle myönnetty edes sivutoimilupaa.Äijä näyttää tekevän muita hommia työnsä ohessa.Nytkin valvojana kaivurikeisarin omakotitalo työmaalla ja mikä lienee ollut se kivikodan kohtalo?


      • Kumiterä

        patman ei ole huomannut varmaankaan ettei meillä ole enään Korpela insinöörinä kertoillessaan tähän sävyyn. Kyllä insinööri kerkeää kaksi työmiestä johtamaan ettei siihen tarvita kumisaapasmestaria.


      • isompi
        Kumiterä kirjoitti:

        patman ei ole huomannut varmaankaan ettei meillä ole enään Korpela insinöörinä kertoillessaan tähän sävyyn. Kyllä insinööri kerkeää kaksi työmiestä johtamaan ettei siihen tarvita kumisaapasmestaria.

        ei se siitä kerkiämisestä ole kiinni vaan siitä ettei insinöörillä ole tekoa raksalla. Äijät polkee jo anturavaluun semmoset jotka käytännöstä tiiä hevon persettä. Paperilla on helppoa kaikki. Noloimmillaan lautapoikakin on enemmän perillä käytännön rakentamisesta kuin ravattipelle joka käy suurinpiirtein manikyristillä kyntensä hoitamassa


      • Tunnen MP
        isompi kirjoitti:

        ei se siitä kerkiämisestä ole kiinni vaan siitä ettei insinöörillä ole tekoa raksalla. Äijät polkee jo anturavaluun semmoset jotka käytännöstä tiiä hevon persettä. Paperilla on helppoa kaikki. Noloimmillaan lautapoikakin on enemmän perillä käytännön rakentamisesta kuin ravattipelle joka käy suurinpiirtein manikyristillä kyntensä hoitamassa

        Tämä k-mäen Inssi ei käy manikyristillä ja tietää käytännön asioista pysyy tusshi näpeiss osaa räknätä on sopuisa ja sosiaali.


      • INsinööri Pesonen
        Tunnen MP kirjoitti:

        Tämä k-mäen Inssi ei käy manikyristillä ja tietää käytännön asioista pysyy tusshi näpeiss osaa räknätä on sopuisa ja sosiaali.

        Jos on oikia insinööri, niin ajaisi nelostien tarpeellisuutta ja rahoitusta sille. Lehtijutusta sai käsityksen, ettei haluaisi ohitustietä.


      • Lankkuaita
        isompi kirjoitti:

        ei se siitä kerkiämisestä ole kiinni vaan siitä ettei insinöörillä ole tekoa raksalla. Äijät polkee jo anturavaluun semmoset jotka käytännöstä tiiä hevon persettä. Paperilla on helppoa kaikki. Noloimmillaan lautapoikakin on enemmän perillä käytännön rakentamisesta kuin ravattipelle joka käy suurinpiirtein manikyristillä kyntensä hoitamassa

        Kaikki rakentaminen on onnistunut ihmeenhyvin nykyisen kunnaninsinöörin johdolla ja kustannusarviotkin ovat pitäneet paikkansa.
        Mistähän aliarvostus mahtanee johtua, siitäkö ettei Hokkanen onnistu tansittamaan kuten Korpelaa, lankkuaitoja rakentamaan ilman asianomaista lupaa.


      • Leikki sikseen jne
        Lankkuaita kirjoitti:

        Kaikki rakentaminen on onnistunut ihmeenhyvin nykyisen kunnaninsinöörin johdolla ja kustannusarviotkin ovat pitäneet paikkansa.
        Mistähän aliarvostus mahtanee johtua, siitäkö ettei Hokkanen onnistu tansittamaan kuten Korpelaa, lankkuaitoja rakentamaan ilman asianomaista lupaa.

        Rakentamista ei insinööri johda ja kustannusarviossa pysyminen riippuu mestarista, muuten ihan jees.


      • p rkle
        ryyd man kirjoitti:

        Kunnanjohtajalle potkut eikä uutta tilalle. Ei irtisanomisajan palkkaa viidelle vuodelle niin johan syntyy säästöjä enemmän kuin verojen kiristämisellä. Lähemmäs puoli miljoonaa tulisi säästöjä

        sillä rahalla ilman vastiketta pyöritettäs yli kolme vuotta venepalon koulua


    • lukijalta

      Lehdissä puhutaan säästöistä.. mutta onko ajateltu esim. sitä että millä saatais tähän kuntaan syntyvyyttä lisää.. elikkä suomeksi sanottuna lisää lapsia ja lapsiperheitä.. mikä tietysti edellyttäis sitten sitä että noille lasten vanhemmille pitäs olla työpaikkoja.. eri aloilta..

      Kuntakin vois ottaa ihmisiä töihin esim. työllistämistuen turvin.. Keinoja on vaikka kuinka paljon jos vain niitä halutaan käyttää..

      • Pesonen,,

        Onpa siinä harvinaisen tyhmää tekstiä. Kaikki ongelmat johtuvat liian suuresta väestömäärästä ja joku hörhö olisi siihen tekemässä lisää työttömiä.
        Työpaikkoja ein tarvita vain sen takia, että ihmisille olisi töitä. Sellainen ihminen, joka joutuu ahertamaan kahdeksantuntisen tai jotkut ylikin, on tavallaa epäonnistunut elämässään. Sellaiselle ihmiselle porvari nauraa räkäistä naurua ja elää tuon onnettoman siivellä makeaa elämäänsä.


    • onnea perheelle

      Selänteessä oli vauvauutiset, kaksoset oli syntyneet äskettäin Kärsämäellä.

      • lisää

        mustilaisia jee


    • Harkitsematonta,,

      Mitähän siinäkin on ajateltu? Itsekeskeistä touhua tuollainen.

    • Airotkin hukassa

      Tulpattomassa paatissa äyskäröidään. Hirveää heilumista hiki päässä ja vene uppoaa joka tapauksessa.
      oisivat maksaneet lujabetonille vaikka miljoonan reporahoista niin olis työpaikkoja ja verotuloja jne. Voisi tulla jopa uusia asukkaita perheineen.

      Säästöjä tärkeämpää olisi elinkeinojen kehittäminen talouden tasapainottamisessa ei leikkaukset.
      Ai niin mutta elinkeinojen kehittämisrahaston miljoonathan meni jo. Alijäämien maksamiseen..Kannatti ottaa rahat millä olisi ostettu tulppa veneeseen?

      • Rojektit kukkii

        Elinkeinoja on kehitetty Nihakilta ostetulla miehellä, mitämuuta on saatu aikaan kuin toiminimet muutettu yhtiöiksi, ei siis yhtään työpaikkaa, irti Nihakista ja sen projekteista.


    • lukijalta

      Ihan kiva että tänne tulee kiinalaisia ja vaikka nyt sitten japanilaisia, korealaisia ym. muiden maiden kansalaisia jotta tähänkin kuntaan saadaan lisää ihmisiä.,. Pesonen nimimerkillä kirjoittanut ei hyväksy uusia työpaikkoja näköjään jotta palvelut säilyis ja koulut.. Kun taas minä olen hieman toista mieltä.. silloin kun Kärsämäelläkin oli Incapin teollisuushallissa toimintaa, tuli kuntaankin niitä verotuloja.. Pitäs ajatella asioita vähän eteenkin päin.. ja Kärsämäkisten ihmisten parasta..

      Olen lukenut täällä kirjoittavien ihmisten kommentteja.. jo usean vuoden ajan.. ja nähnyt mitä tänne tekonimillä kirjoitetaan.. Minusta on tosi ikävää, kun ihmiset toisista ihmisistä kirjoittaa sellaiseen "mollaavaan " sävyyn.. Eikö parempi olis se rakentava linja.. ja yhteistoiminta, jolla kasvatettais Kärsämäkeen lisää palveluja ja työpaikkoja.. sitä kautta säilyis koulut ja ne palvelutkin..

      Nimimerkillä Pesonen kirjoittava.. voitko ja osaatko pyytää anteeksi sitä että "mollaat" toisten ihmisten ajatuksia ja kirjoituksia.. osaatko sellaisen taidon kun anteeksi pyytämisen taidon?

      • lukijalta

        Ja sitten sellainenkin asia.. ei Venetpalon koulu lopu.. eiköhän se rakennuksena säily ja siitä kehity aikaaan sellainen palvelukeskus josta saa monenlaisia palveluita.. Näitä palvelukeskuksia voisi rakentaa jokaisesta entisestä kyläkoulusta.. mm. Rannankoulusta.. Sama juttu tulee koskemaan joskus myös Saviselkää ja Sydänmaan kylää.. mikäli väki vähenee vielä tästäkin.. Jäljelle jää sitten vain tuo kuntamme keskustassa sijaitseva. koulu.. Oppilaiden kuljetukset kunta kustantaa joka tapauksessa.. kävi ne peruskoululaiset missä tahansa koulua.. Näin kunnat / kuntayhtymät ovat tehneet sen iät ja ajat ja joutuvat tekemään myös jatkossa.. Se on vain niin..

        Koitettais elää ihmisinä.. ja rakastettais sitä lähimmäistä.. ja annettais apua niille ihmisille jotka sitä tarvitsee.. Kysyttäis tarvitsetko apua.. eikä oltais vain omaan napaan tuijottajia.. vaan pyrittäis siihen että autetaan sitä lähimmäistä yhteistyössä sen ihmisen kanssa..


      • MollaMaija

        Mitä sinä ymmärrät sanalla provoaminen?

        Älä ruoki trollia


      • tätä ois hyvä miettiä

        Ja noita verotuloja kuntaan vois jokainen omalla käyttäytymisellään tuoda nytkin, käytetään oman kylän palveluja, niitä jotka maksaa niitä veroja tälläkin hetkellä. Ei käydä naapurikunnissa tai kannateta niitä yrityksiä joiden verot maksetaan mihin lie...


    • Pesonen,,

      Vedän omaa linjaani ja tiedän sen olevan oikean. Vain laittamalla munat naulaan, voi Kärsämäki pelastua. Väestömäärän kasvattaminen ei luo työpaikkoja eikä paranna palveluita. Toisekseen mitä palveluita tässä entisen lisäksi tarvitaan. Kaikki on kunnossa, mutta tuo kanitehtailu pitäisi loppua.

      • Viherpeipponen

        Semmonen viitisensataa ihmistä tämmönen suopitäjä pystyisi elättämään. Meinaan pääomatuloilla. En minäkään ymmärrä, miten jotkut ovat niin höngööllään teollisuustyöpaikkojen perään. Onha niitä muualla tarjolla, menkööt sinne.
        Onko väen väkisin pilattava oma elinympäristö. Maajusseissa yksin on jo liikaa kärsimistä


    • lukijalta

      Nimimerkki Pesonen voi laittaa itse omat vehkeensä naulaan.. ihan vapaasti..

      Toisten ihmisten "mollaaminen" ei ole koskaan oikein.. Yhteiskunta ja kunta perustuu kaikessa siihen että rakennetaan ja eletään sovussa.. toistemme kanssa..

      Rakastetaan sitä lähimmäistä ja autetaan toinen toistamme.. mutta jätetään täältä yleisiltä keskustelupalstoilta se toisten ihmisten kirjoitusten "mollaaminen" pois.. Kirjoitetaan sivistyneesti ja ajatellaan että se toinenkin kirjoittaja on ihminen jolla on ihan samanlainen oikeus sanoa mielipiteensä, mutta niin että sillä ei loukkaa toista ihmistä..

    • lukijalta

      Nimimerkki ne meni jo.. voi mennä itse.. miksi tulee tänne yleisille keskustelupalstoille "mollaamaan" toisia kirjoittajia.. Onko hänessä sivistyneisyyttä ollenkaan, kun kirjoittaa tuolla tavoin? Mistä kunnasta tuo nimimerkki ne meni jo on? Missä hän asuu ja kuka hän on oikealta nimeltään? Sama kysymys nimimerkille Pesonen.. kuka olet ja missä asut?

      • LUKIJALTA

        Ja sitten sekin että antas ihmisten elää kuten ne elää.. minusta on kamalaa kun täällä yleisillä keskustelu palstoilla joiden tulee luoda kuva kunnasta ja sen ihmisistä ihmiset puhuu kuin toinen ihminen ei olis ihminen.. Eiköhän jokainen ole ihminen ja annettais toisenkin ihmisen elää.. Mikä viha tuolla nimimerkillä Pesonen ja nimimerkillä ne meni jo on Kärsämäkisiä ihmisiä kohtaan.. Mitä on sellaista tapahtunut että toista ihmistä pitää julkisella keskustelu palstalla " mollata", eikö voi mennä sen ihmisen kanssa puhumaan asioita nenätysten.. vaikka tuonne Nesteen Baariin tahi Jonekselle istumaan iltaa.. Tarjoaa toiselle kupposen ja sanoo että nytpä jutellaan.. Kuin sen että täällä yleisillä palstoilla tekonimien turvin ollaan kuin suojassa.. Jos täällä ihmiset sanois oikeat nimensä niin sen vois yhdistää kun näkee kasvotusten että kuka se oli ja mitä sanoi.. Sillä jokainen vastaa sanoistaan ja toista ihmistä ei saa ikinä loukata ei millään konstin.. eikä millään tavalla.. Ainoa tie on se lähimmäisen rakkauden tie ja toisen auttaminen, se että hyväksytään ihmiset sellaisina kuin ne on ja arvostetaan jokaista lähimmäistä.. Ihmisenä.


      • Muista lääkkeet!

        Sama kysymys nimimerkille lukijalta.. kuka olet ja missä asut?


      • LUKIJALTA
        Muista lääkkeet! kirjoitti:

        Sama kysymys nimimerkille lukijalta.. kuka olet ja missä asut?

        Onneksi minä elän sovussa luojani kanssa.. Tiedän senkin että kaikki ihmiset ei ole tehneet oikein.. ja nuo ihmiset tuntevat itseään kohtaan syyllisyyttä.. Tulee aika jolloinka hekin oppivat vielä pyytämään anteeksi.. On sanonta.. että kaikki kääntyy aikanaan sitä pahantekijää itseään vastaan.. Minä en ole koskaan tehnyt kenellekkään mitään pahaa.. en edes kärpäselle.. vaan annan kaikkien kukkien kukkia.. ja ihmisten elää rakkaudessa ja uskossa turvaten siihen taivaan isään jumalaan.. Isään joka jumala on meille jokaiselle.. Hän näkee asiat kuten ne on oikeasti..

        Minä olen monesti ihmetellyt tuota että miksi noin nuo kirjoittajat kirjoittaa.. en ymmärrä heidän motiivejaan.. Ei ihmisiä pidä tuhota.. vaan yhteiskuntaa pitää rakentaa,.. näin on tehty iät ja ajat.. yhteiskuntaa on rakennettu.. Jos on niin kamala viha toista ih mistä kohtaan jostain syystä niin eikö silloni voi olla vain ja elää omaa elämäänsä..

        Kaikkea hyvää teille kaikille.. Jumala pitää huolen omistaan.. Rakastetaan lähimmäistä niin kuin itseäkin pitää rakastaa.. ja annetaan ihmisten elää..

        Minä toivon rauhaa.. ja sopusointua.. NÄKEMIIN..


    • Pesonen,,

      Tahtovat urputtaa vaikka kuinka selittäisi asioiden olevan. Mutta minkä sille mahtaa. Ei mittään.

    • Pyrrönen

      Venetpalon koulu olisi pitäny lakkauttaa jo aika päiviä sitten.

    • lukijalta

      Sama juttu Pyrrönen.. Venetpalon koulussa on tälläkin hetkellä 3 opettajaa ja lisäksi kouluavustaja.. siivooja.. siellä on töissä ihmisiä.. Jos kouluja lakkautetaan mistä hommaat työpaikat näille ihmisille? Monella on talot ja asunnot täällä.. ymmärrätkö kenties sitä..

      Ei talojakaan voi autioiksi jättää, ne mene pilalle.. JOka rakennusta pitää lämmittäää.. vaikka nyt sitten sitä Incapin entistä teollisuushallia.. sitäkin joudutaan lämmittämään.. jottei putket ja muut jäädy.. Eikö sen vertaa ole ymmärrystä noilla kirjoittajilla.. voi hyvänne aika.. ottakaan nyt se maalaisjärki edes käyttöön.. ja ajatelkaa nyt edes niitä asioita.. Yhteiskuntaa pitää rakentaa.. ja jos entiset yritykset loppuu on luotava uusia yrityksiä.. ja sitä kautta ihmisille töitä, vai miten kuvittelette asuntolainoja maksettavan, tahi sitä että hankittais kenties uusia autoja tahi jotain muuta uutta..

    • Tämä on totuus

      Kärsämäen koululaiset soppii yhteen kouluun kaikki ettei tarvi vanhoja hataria kyläkouluja lämmittää ja olis helpompi ja halvempi linjureillekkin että kaikki kerralla samaan paikkaan.

      • Pyrrönen

        Jos on kolme opettajaa, kouluavustaja ja siivooja, niin siitähän säästyy pitkä penni kun ne laitetaan kilometritehtaalle. Minkälaista törsäystä tässä kunnanssa oikein harrastetaan?


    • 123456

      Miksi Pyrrönen haluaa viedä ihmisiltä työpaikat? Siksikö kun Pyrrönperällä ei ole koulua? Eikö Pyrrönperän koulunkin vois ottaa käyttöön jottei sitä tarvitse pitää tyhjillään? Mimmonen rakennus se nykyään on?

      Jospa Pyrrönen sitten ruokkii nämä ihmiset ja tuo ruoan pöytään myös tänne.. ja antaa sen täyden ylöspidon ihan ilmaiseksi.. Maksaa myös näiden työttömäksi jäävien opettajien/ kouluavustajien/ siivojien elämisen ja asumisetekin.. ja jos on lapsia niin vielä niidenkin perheiden elämiset.. Kannattaa muuten kokeilla, jääkö Pyrröselle tuolla konstin itselleen mahdollisuutta elää kun pitää alkaa ruokkimaan myös muut..

    • '''

      Luetun perusteella onko mielenterveysongelmat kovinkin yleinen vaiva Kärsämäessä?

    • 123456

      Ei ole Kärsämäellä ole mielenterveysongelmaisia ollenkaan.. eiköhän ao. palvelujen käyttäjät jotka tänne tulee asiakkaaksi tulevat sitten noista naapurikunnista..

      Ja mielestäni tuo aihe ei koske koulu asioita ollenkaan.. miksi puhut mielenterveysihmisistä palstalla jossa pitäs puhua ihmisten ja etenkin lasten opetuksista ja opiskeluista?

    • Pesonen

      Joko se rauhottu se veneppalon muiija? Kylläpä se sieppasi lujasti.

      • 123456

        Pesonen, ymmärrätkö mistä Kärsämäen talousahdinko kenties johtuu.. ei suinkaan Venetpalon koulusta.. vaan siitä että silloin kun Kärsämäeltä loppui INcapin toiminta, niin Kärsämäki viis veisasi oman kunnan terveydenhoitopalveluiden kehittämisestä omatoimisesti ja lähti perustamaan joitain Selänteitä.. kuin joku Selänne voisi tuoda säästöjä.. Tuoko, mä luulen että tuopi enempi vain menoja.. Miten on?

        Ja Pesoselle.. sinunkin pitää ottaa huomioon myös muut ihmiset jotka elää tässä samassa kunnassa missä sinäkin.. Elä sopu soinnussa ihmisten kanssa niin aina hyvin menee.. Ja se missä minä asun se ei kuulu sinulle yhtään.. Minä asun siellä missä mulla on koti..

        Näe asiat niiden oikeassa valossa.. elä elä kuvitelmissa..

        Jumalan rauhaa myös Pesoselle..


    • 123456

      Pesonenkin voi elättää meidät Kärsämäkiset.. ei kun ostat ruokaa ja tykötarpeita meille kaikille.. Jouluna voit tuoda kinkkuja kaikille sekä muutakin hyvää syötävää..

    • 123456

      Pesonen toisitko vielä tullessasi lumilinkoja muutaman, niin mekin jotka ei jakseta työntää lumikolaa, saatais pihamme auratuksi kun tulee lunta..

    • Pesonen,

      Se joka on köyhyyven kuoppaan puonnu niin kuopassa pysyköön, jos ei sieltä omin konstein pysty ylös kiipiämään. Kyllä sitä toisten varoilla yritettäs rakentaa ja yrittää vaikka itellä ei ole kun tuulen huuhtelema perse. Ja naijakki pitäs oikein urakalla.
      Kyllä melekosia maalimanparantajia on nuo Veneppalon eukot.

      • 123456

        Jumalan rauhaa Pesoselle.. tarkoitan asiota yleisesti.. ja se missä minä asun se ei kuulu sinulle.. minulla on oma koti jossa minä asun..

        Jos haluat minua nenäkkäin tavata niin soita ja pirauta.. sovitaan vaikka kahvihetki tuonne Nesteelle.. Milloin olisi sinulla vapaata, tarjoatko kupposen?


      • 123456

        Pesone, jos muutaman kerran käyt potilaan Oysin teholla.. niin puhu sitten miten sieltä noustaan ylös.. Kokeile, minä haluaisin kuulla miten sinä onnistuit nousemaan sieltä ylös..

        Ja sitten käy muutama kerta vaikka Helsingissä mutka.. reissaa vähän niin näet muutakin maailmaa kun tätä kaunista kotikuntaamme.. se on katsos niin että matkailu avartaa niitä näkemyksiäkin..

        Voit kokeilla vaikka asua siellä Helsingissä jonkun aikaa.. niin opit tuntemaan Hesalaisetkin.. ja samaa voit kokeilla vaikka asua tuolla Oulussa,.. näet vähän maailmaa.. ei tarvitse ihan kotinurkissa pyöriä ja valittaa siitä mistä niitä säästöjä etsitään

        Kato ihmisten on elett'ävä ja kuntien.. Ei koko kuntaa tarvitse sulkea.. ja elää Salon oppien mukaan.. Ainakin Pyhäjokiseudussa luki että Salo oli noin sanonut että Venetapalon koulu olis seuraava.. joskus muutaman vuoden päästä vasta.. ei tänä vuonna, ei vielä ensi eikä vielä sitä seuraavanaakan vuonna.. ehkä joskus jos tulee koskaan olemaan.. kaikki riippuu siitä onko tulossa oppilaita.. Nytkin niitä tulee muistakin kunnista tänne opiskelemaan.. on lapsia yli kuntarajojen Venetpalossa.. Uudet tilat melkein vasta korjatut..


        Luo sinä Pesonen uusia työpaikkoja Kärsämäkeen.. niin sitten vasta puhut asiaa.. ja anna työmahdollisuuksia niille ihmisille jotka työtä haluaa tehdä..


    • Totuuden paikka

      Tasapuolisuuden nimissä kaikki keskuskouluun niin saavat tasapuolisen opetuksen toisin kuin kyläkoulujen kokemattomien opettajien puoskaroimina kylmissä vetosissa kyläkouluissa voi lapsiparkoja miten ne kärsii !

    • kingisdeadlongliveth

      jos yksi syistä miksi kärsämäki on kontillaan johtuu työpaikkojen ja sitä kautta työntekijöiden katoamisesta kunnasta, miten asiaa edistää lakkauttamalla lisää työpaikkoja, sitä minä en ymmärrä? Siis, kärsämäestä katosi työpaikkojen myötä veromarkat pitäjiin joilla oli tarjota töitä, kuinka kärsämäen talous muuttuu paremmaksi jos veromarkkojen katomisesta johtuva korjausliike on lakkauttaa edelleen työpaikkoja joista veromarkkoja tulee?
      Rautalangasta jos meni liian vaikeaksi: Työpaikat ja veromarkat katosi jonka seurauksena on edessä mm. leikkauksia. Miten tilanne korjaantuu lakkauttamalla lisää työpaikkoja? Montako työkykyistä ihmistä perheineen pitää vielä ajaa kärsämäen kuntarajojen ulkopuolelle koska kunta ei pysty vastaamaan ainoaan oleelliseen puutteeseen, työpaikkojen luomiseen?

      Merkkejä epätoivosta ei korjausliikkeistä.

      • enewking

        Siitä kertoo edelleen kuntajohdon viesti kuntalaisille : Mistä leikataan auttakaa? Ei millä keinoin nostetaan kärsämäki ylös vaan mistä säästetään?

        Ei sillä ole merkitystä mistä säästetään tai leikataan koska ei muuta tilannetta miksikään. Menot ovat suuremmat kuin tulot jonka seurauksena edessä on lisäleikkaukset tulevaisuudessakin. Eikä sekään riitä. Lopuksi syödään kunnan omaisuus


    • Näin se on tehtävä

      Joo vieläkö saatas tämänvuoden aikana kaikki sivukylien koulut kiinni niin kunta säästäs eniten koska edessä se on kuitenkin että miksi kituuttaa ja antaa lasten kärsiä kun on hieno iso koulu keskustassa jonne kaikki sopii ?

      • kaikki?

        Niitä on tasan 2 jäljellä. Saviselänkin koulu menee kiinni jos etäisyys ei sitä pelasta. Sitten menee lukiot jne. Lista on jo kirjattu siitä ei ole vain kerrottu ja nyt ollaan kuntalaisilta neuvoja vailla mistä säästetään voi v mitä teatteria...

        Harmillinen juttu että viivätystaktiikalla palvelut lakkauttaa kärsämäen kunta ennen liitoksia. Ei ole kepuilla aseita millä vastustaa liitoksia kun kuntalaisia on tähän asti peloteltu sivukoulujen ja lukion jne. lakkauttamisella kun sen tekee nykymenolla kuntajohto ihan itse.
        Jos eivät pese käsiään ottamalla reporahat käyttöön kulissien ylläpitämiseksi.


    • Näinhä se on tehtävä

      Ei me tehdä niin kuin sinä sanot.. vaan luot Kärsämäkeen uusia työpaikkoja.

      • lannan luontia?

        Kärsämäen työpaikat kuntasektorin ulkopuolella on yksityisihmisten perustamia yrityksiä.

        ONNELLISEN ASUMISEN JA INNOSTAVAN YRITTÄMISEN KUNTA

        Yhtäkuin tervetuloa kärsämäkeen töihin (jos perustat yrityksen jolla työllistät itsesi ja toivottavasti myös muita).


    • 60676

      Jos menee kiinni niin koulun työntekijät siirretään keskuskoululle ja lapsille järjestetään kyyti. Koulu pysyy kunnalla ja Salo järjestää siellä tonttuiltoja. Mistä säästöt?

    • Pyrrönen

      Koulut pitäisi vaikka lahjoittaa yksityisille asunnoksi jos ei niitä saa myytyä.
      Eikö tuota helekutin tonttuilua saada kuriin?

      • Pörrynen

        Homepommeista tahdo saada muuta kuin kutsun käräjille jos ei maksa uuden omistajan remontteja tai kaupanpurkua. Incap tulisi halvemmaksi antaa ilmaiseksi


    • v oivoi

      kun menee pennilleen samalla kaavalla kuin kuntaliitoksien pääidea. Kaikki yhteen nippuun pääkallopaikalle ja sivukylät hiljaisiksi ...

    • vain yksi

      Luin kirjeet,em perusteella kallonkutistajalle ollisi töitä

    • kunta nousuun.

      Kunta ottaa pakolaisia, jotta saa täytettyä tyhjät seinät. Valtio maksaa ruhtinaallisesti.
      Lukio lakkautetaan, sillä eihän kärsämäen opiskelijat pidä lukiota edes pystyssä, vaan naapurikunnat opiskelijat tilkitsevät puuttuvan osan.
      Peruskoulu jäisi vain kirkolle, muut lakkautetaan. Säästöjä syntyy.

    • t..ryhmä vastaa itse

      "Talouden tasapainotustyöryhmä ottaa vastaan ehdotuksia."

      Kasselia6.7.2013 00:32-1 SULJE
      Jos kunta joutuu pakkoliitokseen niin eiköhän tuo ole lukion ja kyläkoulujen loppu välittömästi eli uusi liitoskunta joutuu leikkaamaan palvelujaan kovalla kädellä.
      Kun lukio loppuu niin sieltä keskuskoululta vapautuu oppilaspaikkoja molempien kyläkoulujen oppilaille eli ainakin venetpalo loppunee, liekkö saviselän koulun syrjäinen sijainti sitten pelastaisi lakkauttamiselta sen yksikön.
      Terveyskeskus sijaitsee uudessa rakennuksessa mutta tuleeko näillä pitäjille jäämään lääkärinpalveluja joka sivukylään, henkilökohtaisesti en siihen jaksa uskoa. Tietääkseni pyhännältä käydään jo nyt lääkärissä haapavedellä 60km päässä ja uudessa 8 kunnan liitoksessa meidän Mikkosen lääkärin jäädessä eläkkeelle jonkun vuoden päästä jää varmaan lääkäripalvelut Nivalaan, haapajärvelle, Haapavedelle ja pyhäsalmeen, muista kunnista palvelut lopetetaan.
      Kyllä minä edellytän kuntapäättäjiltä sitä että ne viimeiseen asti pitäisivät kunnan itsenäisenä ja pidetään palvelut niin kauan kuin pystytään.
      Kunnallahan on revonsähkön rahoja osakesalkussa jotain 8 miljoonaa euroa eli kunnan ei ole pakko tehdä mitään rahan loppumisen takia. Nyt tappiota Pyhäjokiseutu-lehden mukaan noin 1 miljoona euroa ja ne on kertynyt useammalta vuodelta eli maksetaan osakkeilla tappiot pois ja mennään taas jokunen vuosi eteenpäin ja kassellaan mihin maailma meitä vie.

      Elämä jatkuu11.8.2013 20:16-24 SULJE
      Ensin leikataan reunaalueilta kaikki palvelut, tekniset toimet, lukiot, kyläkoulut, vanhustenhoitoyksiköt, sairaanhoitoyksiköt jne ja näillä leikkauksilla vahvistetaan jäljelle jäävien yksiköiden asemaa.
      Kahdeksan köyhää, osa entisiä ja tuleviä kriisikuntia, osa vasta tulevia kriisikuntia kun lyö köyhät kassat yhteen kuten valtion olemassaoleva ehdotus tällä alueella on niin lukioita jäänee Pyhäsalmeen, Haapajärvelle, Nivalaan ja Haapavedelle, Kärsämäen, Pulkkilan ja Reisjärven lukiot loppunee heti ellei välittömästi. Ja jokaisesta kunnasta lakkautetaan kaikki lukiolta vapautuviin tiloihin mahtuvat kyläkoulut, käsittääkseni kärsämäen molemmat kyläkoulut mahtuvat lukiolta vapautuviin tiloihin.
      Teknisen toimen palveluja ei luultavasti anneta kuin yhdestä paikasta eli ilmeisesti haapajärveltä käsin hoidetaaan nämä toimet, joku kiertävä asiamies hoitaa aina yhden päivän kerrallaan tointa joka kunnassa.
      Terveydenhuollon suhteen Kärsämäki on aika arvailujen varassa mutta mitä tapahtuneita kuntaliitoksia katsoo niin pienet kunnalliset vanhustenhoitoyksiköt on lakkautettu aika tehokkaasti monessa paikassa, vuodeosastoja ei pidetä joka kylässä ja lääkäripalvelutkin hoituu kyllä helposti alle tunnin ajomatkojen sisällä eli päivystys virka-aikana haapajärvellä, viikonloppuisin oulaskankaalla, niin kauan kuin se on toiminnassa, ja sitten ouluun kun oulaskangas valtion ohjelman mukaisesti suljetaan jonkun vuoden kuluessa.
      Eli elämä Kärsämäellä jatkuu liki entisellään, joitain palveluja tullaan karsimaan, lukio, kyläkoulut, koivupuisto, vuodeosasto ja suurin osa tk:n palveluista sekä tietenkin myös kunnantalo menee kiinni ja Nesteen yläkerrasta teknisen tiloista saadaan kiertäviltä viranhaltioilta kerran pari viikossa tai kuussa palveluja mitä kunta sopimuksen mukaan asukkailleen tarjoaa.
      Veroprosentti nousee ja palvelut laskee mutta muuten en luule mullistavia tapahtuvan.
      Poliittinen valta siirtyy muualle, en usko että monikaan lähtee edes ehdokkaaksi nykyisistä istuvista ehdokkaista. Laskennallisesti muutama, 2-3 Kärsämäkistä voinee päästä uuteen kahdeksan kunnan valtuustoon, käytännössä henkilöstä riippuen ehdokas Persuilta ja keskustalta mennee läpi ja ehkä joku kolmaskin.

      gftyuiiuytrtyui31.7.2013 05:18-24 SULJE
      kyllä kärsämäki olisi pienimpänä kuntana se joka palveluja menettäisi vaikka liitoksen keskimmäinen kunta onkin.
      Lukio,hammaslääkäri,laboratorio,sairaala,kunnantalo tekninen toimisto veneppalon kyläkoulu ja saviselkä lakkaisi siinä samassa
      rytäkässä ja terveyskeskus on liikaa Mikkosen varassa...vesihuolto yhdistyisi yms yms listaa voisi vielä jatkaa mutta koska kunnalla on reporahoja käyttämättä ja rahaa kassassa tottakai sitä syödään pois ei omalla kohdalla työttömänä ole käynyt mielessä pitää myydä talo pois ja muuttaa vuokralle vaan olen elänyt perintörahoilla ylittäen tuloni...tästä jo luulisi ymmärtävän että jos liitokset tulisi silloin raha olisi liitoskunnan rahaa eikä kärsämäen

      • phantomofopera

        Niin että miksi tasapainotustyöryhmä ottaa neuvoja vastaan kuntalaisilta kun lakkautuslistat ja toimenpiteet miten menetellään ovat jo valmiina?


    • Toiminnallinen tyhmy

      ys [muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

      Toiminnallinen tyhmyys on kriittisen pohdinnan poissaoloa, jota esiintyy esimerkiksi työpaikoilla. Tyhmyys luo organisaatioon yhtenäisen ja yksimielisen tilan, jossa työntekijä alkaa välttää päätösten, rakenteiden ja visioiden kyseenalaistamista. Samanaikaisesti tyhmyys kuitenkin nostaa organisaation tuottavuutta ja tehokkuutta. Jos liian moni terävä yksilö ehdottaisi vaihtoehtoisia toimintatapoja tai kysyisi kriittisiä kysymyksiä, työ hidastuisi. Tyhmyyttä ei vain saa olla liikaa.[3]

      • ..tanan lampaat

        Eikö se "toiminnallinen tyhmyys" tarkoita kärsämäen kuntapolitiikassa puoluekuria?

        "Toiminnallinen tyhmyys (puoluekuri) on kriittisen pohdinnan poissaoloa, jota esiintyy esimerkiksi työpaikoilla. Tyhmyys (puoluekuri) luo organisaatioon yhtenäisen ja yksimielisen tilan, jossa työntekijä alkaa välttää päätösten, rakenteiden ja visioiden kyseenalaistamista. Samanaikaisesti tyhmyys (puoluekuri) kuitenkin nostaa organisaation tuottavuutta ja tehokkuutta"

        Miksi ne (keput) ei laita reporahoja menemään jos se on epävirallinen tavoite?


      • 4 1
        ..tanan lampaat kirjoitti:

        Eikö se "toiminnallinen tyhmyys" tarkoita kärsämäen kuntapolitiikassa puoluekuria?

        "Toiminnallinen tyhmyys (puoluekuri) on kriittisen pohdinnan poissaoloa, jota esiintyy esimerkiksi työpaikoilla. Tyhmyys (puoluekuri) luo organisaatioon yhtenäisen ja yksimielisen tilan, jossa työntekijä alkaa välttää päätösten, rakenteiden ja visioiden kyseenalaistamista. Samanaikaisesti tyhmyys (puoluekuri) kuitenkin nostaa organisaation tuottavuutta ja tehokkuutta"

        Miksi ne (keput) ei laita reporahoja menemään jos se on epävirallinen tavoite?

        Ei ne vielä kehtaa vaan leikkaavat sitä ennen palveluja ja korottavat veroja. Sitten kun(jos) pitäisi jo leikata palveluita joita ei lakivelvotteiden takia voi leikata, sitten ovat jo väistämättömän edessä eli reporahat käyttöön. Kunhan nyt ei olla kriikunta sitä ennen? Sen jälkeen muut vie ja me vikistään.
        Itseasiassa muut vie joka tapauksessa teki kuntajohto mitä tahansa. Korjausliikkeet ovat auttamattomasti myöhässä Lähinnä ollaan tekevinään jotain tyyppistä puuhastelua jotta kuntalaiset saisi kuvan että kuntajohto on tekevinään jotain. Kuntajohto tietää tasan tarkkaan miten kärsämäelle käy ja mikä sen lopputilanne on kuntana ja palveluiden järjestäjänä. Aikataulu milloin k.mäki ajetaan alas on se ainoa kysymysmerkki.


      • revot hevon..sinne
        4 1 kirjoitti:

        Ei ne vielä kehtaa vaan leikkaavat sitä ennen palveluja ja korottavat veroja. Sitten kun(jos) pitäisi jo leikata palveluita joita ei lakivelvotteiden takia voi leikata, sitten ovat jo väistämättömän edessä eli reporahat käyttöön. Kunhan nyt ei olla kriikunta sitä ennen? Sen jälkeen muut vie ja me vikistään.
        Itseasiassa muut vie joka tapauksessa teki kuntajohto mitä tahansa. Korjausliikkeet ovat auttamattomasti myöhässä Lähinnä ollaan tekevinään jotain tyyppistä puuhastelua jotta kuntalaiset saisi kuvan että kuntajohto on tekevinään jotain. Kuntajohto tietää tasan tarkkaan miten kärsämäelle käy ja mikä sen lopputilanne on kuntana ja palveluiden järjestäjänä. Aikataulu milloin k.mäki ajetaan alas on se ainoa kysymysmerkki.

        Vuosi-Alijäämät (noin summia)
        2011 -570 000€
        2012 -520 000€
        2013 -560 000€
        2014 -560 000€(arvio)
        2015 -790 000€(arvio)

        Elinkeinojen kehittämisrahasto pistettiin lihoiksi 2013 ja niillä maksellaan vielä 2015 alijäämät ja siitä reilusta kolmesta miljoonasta jää vielä n150 000€. Sitten on pakko löytää satojatuhansia tai miljoonia euroja lisää jostain riippuen miten kauan elinkelvottomaksi kunnaksi luokiteltua kärsämäkeä ylläpidetään?

        Sen perusteella nuo listat kohteineen ja summineen on pisara meressä kokonaisuudessa jos ei saada avustuksia (joka vuodelle) tms? Reporahoilla menojen kattaminen polttelee ihan varmasti näppejä. Toinen vaihtoehto kun on lyödä laudat ikkunoihin muuallekkin kuin venetpalon koulun ikkunoihin.

        Siinäpä sitä on kuntaisillä miettimistä. Lakkautetaanko itse palvelut vai otetaanko reporahat käyttöön joilla miinusmerkkistä toimintaa voisi jatkaa vielä vuosia? Liitoksien jälkeen ne palvelut menee jokatapauksessa. Kirves on jo kaivossa mutta milloin naulataan kaivon kansi lopullisesti kiinni on vielä mietinnässä. Kirvestä kukaan ei edes yritä naarata


      • 19 12
        revot hevon..sinne kirjoitti:

        Vuosi-Alijäämät (noin summia)
        2011 -570 000€
        2012 -520 000€
        2013 -560 000€
        2014 -560 000€(arvio)
        2015 -790 000€(arvio)

        Elinkeinojen kehittämisrahasto pistettiin lihoiksi 2013 ja niillä maksellaan vielä 2015 alijäämät ja siitä reilusta kolmesta miljoonasta jää vielä n150 000€. Sitten on pakko löytää satojatuhansia tai miljoonia euroja lisää jostain riippuen miten kauan elinkelvottomaksi kunnaksi luokiteltua kärsämäkeä ylläpidetään?

        Sen perusteella nuo listat kohteineen ja summineen on pisara meressä kokonaisuudessa jos ei saada avustuksia (joka vuodelle) tms? Reporahoilla menojen kattaminen polttelee ihan varmasti näppejä. Toinen vaihtoehto kun on lyödä laudat ikkunoihin muuallekkin kuin venetpalon koulun ikkunoihin.

        Siinäpä sitä on kuntaisillä miettimistä. Lakkautetaanko itse palvelut vai otetaanko reporahat käyttöön joilla miinusmerkkistä toimintaa voisi jatkaa vielä vuosia? Liitoksien jälkeen ne palvelut menee jokatapauksessa. Kirves on jo kaivossa mutta milloin naulataan kaivon kansi lopullisesti kiinni on vielä mietinnässä. Kirvestä kukaan ei edes yritä naarata

        kyllä ne vielä yrittää saada liitokset siirrettyä siihen asti kun sipilä on pääministeri. Pala on kurkussa niillä joilla kuntapolitikointi loppuu jos katainen onnistuu viemään liitetyistä kunnista paikallishallinnon. Siksi yrittävät vielä pelata aikaa ja sehän on helppoa kun tietää miten joka kunnan sisälle on syntynyt oma hyvävelijärjestö joka ei valtikasta anna suosiolla muille. Kärsämäen ketkut on samassa juonessa. Meni vain pikkusen vaikiammaksi kun pelottelivat liitoksien vievän palvelut ja koska aloittivat viivyttelemään ne palvelut vievätkin he itse. Kepulien käsikirjotuksessa oli virhe. Ei ollu loppuunasti mietitty kun iski hätä kun kuntarakennelakiin ilmestyi merkintä ei paikallishallintoa liitetyille kunnille. Kiireessä ei tule kun kuspäitä kakaroita. Vielä kun jatkavat viivytystaktiikkaa, kunnat on kohta kerjäämässä liitoksia. Ainakin kuntalaiset nousee kohta johtoporrasta vastaan kun leikkauksista ei voi syyttää hallitusta vaan kohteeksi joutuu kuntajohto.


    • MollaavaMaija

      oli se hyvä että Remes esti kepujen potkut tarkastajalle joille ei ollu edes valtuuksia. Oltas saatu käräjiltä semmoset summat maksettaviksi että hohhhoijjaa. Kunnan kassasta olisivat kuitenkin maksaneet oikeudenkäyntikulut ja korvaukset. Helposti kymmeniä tuhansia euroja

      • kaukana hyvästä

        Pääsivät kuin koira veräjästä ja mikä pahinta myös jatkamaan. Oikeudessa olisivat joutuneet vastuuseen tekosistaan ja sen jälkeen kuntajohdossa toimiminen olisi vaikeutunut oleellisesti.
        Ainoa äänestys jota eivät onnistuneet junttaamaan enemmistön turvin koko kärsämäen kuntahistorian aikana sattui sitten olemaan juuri se äänestys jonka junttaus olisi vienyt koko kepulauman käräjille. Sadoista jos ei tuhansista äänestyksistä keput enemmistönä ovat juntanneet KAIKKI läpi halujensa mukaan ja sitten häviävät ensimmäisen kerran YHDEN ainoan äänestyksen jolla olisi ollut tuhoisimmat vaikutukset keskustan uskottavuudelle kyvystä yleensä toimia kuntajohdossa. Kaiken hyvän lisäksi yrittivät vielä kumota äänestyksen jonka hävisivät mutta kun ei ole tuuria niin ei ole tuuria vaan epäonnistuivat siinäkin..Nyt persut&co jotka esti kepujen perseiden tervaamisen huutaa kokouksissa samoille naamoille joista olisivat päässeet eroon että ajatte kunnan konkurssiin heh heh. Niin epätodellinen tilanne lopputuloksineen että ei voi kun nauraa


    • Viherpeipponen

      Kyllä minä oon aina laskenu Kärsämäen keput ja persut samaan joukkoon kuuluvaksi. Vähä niin kuin vanhoillislestatialaiset ja lestatialaiset. Niissä mittään eroa ole.

      • MollaavaM

        Vanhoillislestatiolaisissa ja kepuissa ei ole mitään eroa. Luopiot hylätään yhteisön ulkopuolelle jne.
        Samojahan ne, keput ja persut. Poloset sitä itse edes tiedosta. Persut ole mitään muuta kuin kepujen tolloilusta seurannut kepujen sivuhaara. Hiukan luojalta saaliseen jääneitä juntteja. Molempien puheenvuorot kyselytunnilla herättää lehterissä lähinnä huonosti peiteltyä halveksintaa ja huvittuneisuutta turhautumisen lisäksi. Katainen nuolee koska tiedostaa ettei passaa ääneen julkisuudessa nauraa koska suomen historian ollessa niin nuori, puolella ääni-ikäisestä väestöstä on vieläkin paskanajossa pelloilla. Poloiset tajua tänäpäivänäkään että kepujohto on porvarijohtoa eikä mitään kepua. Hakevat vain äänensä böndeltä jotka luulee kepujen olevan maaseudun puolue. Eikä mene jakeluun ettei ole vaikka miten alas keput maaseudun ajaa, ei sitten millään


      • porvareista esim
        MollaavaM kirjoitti:

        Vanhoillislestatiolaisissa ja kepuissa ei ole mitään eroa. Luopiot hylätään yhteisön ulkopuolelle jne.
        Samojahan ne, keput ja persut. Poloset sitä itse edes tiedosta. Persut ole mitään muuta kuin kepujen tolloilusta seurannut kepujen sivuhaara. Hiukan luojalta saaliseen jääneitä juntteja. Molempien puheenvuorot kyselytunnilla herättää lehterissä lähinnä huonosti peiteltyä halveksintaa ja huvittuneisuutta turhautumisen lisäksi. Katainen nuolee koska tiedostaa ettei passaa ääneen julkisuudessa nauraa koska suomen historian ollessa niin nuori, puolella ääni-ikäisestä väestöstä on vieläkin paskanajossa pelloilla. Poloiset tajua tänäpäivänäkään että kepujohto on porvarijohtoa eikä mitään kepua. Hakevat vain äänensä böndeltä jotka luulee kepujen olevan maaseudun puolue. Eikä mene jakeluun ettei ole vaikka miten alas keput maaseudun ajaa, ei sitten millään

        Kepujen suosio lähti pohjalta nousuun kun Sipilä keskustan edustajana meni vinkkaamaan että tuo entinen keskustalainen pääministeri Vanhanen tuossa meinaa teidän huomaamatta lobata porvareille verohelpotuksia, ottakaa pää pois persiistä niin näette paremmin heh heh.

        Politiikasta muuta tajua kuin että se on parasta viihdettä. Pienenä miinuksena että se satumaailma on totta


      • 3g34g5r3
        porvareista esim kirjoitti:

        Kepujen suosio lähti pohjalta nousuun kun Sipilä keskustan edustajana meni vinkkaamaan että tuo entinen keskustalainen pääministeri Vanhanen tuossa meinaa teidän huomaamatta lobata porvareille verohelpotuksia, ottakaa pää pois persiistä niin näette paremmin heh heh.

        Politiikasta muuta tajua kuin että se on parasta viihdettä. Pienenä miinuksena että se satumaailma on totta

        eipä tiiä Sipilä vielä mihin leikkiin lähti. Sarasvuon pöljän ohjelmasta sai kuvan ihan liian herkästä ihmisestä politiikkaan. Melkein lapsellisen naivi vaikka kiltisti kepujen kirjoittamia sanoja toisteleekin. Kaukana johtajasta muutoin kuin teatterimielessä. Hajuaa vielä polla kun alkaa paskasade pääministeriä kohtaan . oppositiossa on helppo mukavia puhua mutta hallituksessa oleminen on ihan eri asia.
        Jos eivät revi kappaleiksi jo vaalien alla? Mediakin kääntyy vielä vastaan se on ihan varma. Sen se on tehny aina ennenkin. Ensin nostaa ylös ja sitten pudottaa alas. Liian aikasin keput alotti pelinsä. Ei välttämättä kestä vaalien yli. Sipilän paikallekkin on tunkua. Pekkarinen siedä koko miestä mutta on pakko kun kepujen suosio perustuu vain ja ainoastaan Sipilän ansioihin. Tai eihän niitä ansioita ole kuin entisen kepujen puheenjohtajan porvareiden lobbaamisen kampitus ja mukavien puhuminen. Meinas Sarasvuon ohjelman aikana päästä nauru kun Sipilä pokkana kertoi ettei suurten yrityksien johtajat edes halunneet verohelpotuksia. Herrajumala mitä *****puhetta


    • Veneppalonen

      Aivan sama ketä äänestät lopputulos on sama kaikki kuitenkin pellaa omaan pussiin mutta tämä kylmien kyläkoulujen kohtalo huolestuttaa minua koska ei niitä kannata korjata eikä pittää lämpöjä päällä ne syö koko kunnan konkurssiin kaikki vaan keskuskoululle niin saavat tasaarvoisen kohtelun.

      • fe e

        Kyllä minä äänestän seuraavissa vaaleissa Flankkilaa ihan sen takia että uskaltaa nousta yksin enemmistöä vastaan jos katsoo siihen aihetta olevan (ja sitähän on). Remeskin jää jo toiseksi. Siellä ei ole monta joka uskaltaa poiketa ryhmän päälinjoista eikä heillä edes ole mitään ajatuksia päissään jos sinne ei niitä valmiiksi asenneta muiden toimesta.
        Kova veto muutenkin näin sisäänpäin kääntyneessä kepukylässä haistattaa kepuille p*skat ja erota kepuista.

        Siis jos yleensä tulee vielä yhdet kuntavaalit mitä uskallan epäillä?


      • Kirkonkylänen,
        fe e kirjoitti:

        Kyllä minä äänestän seuraavissa vaaleissa Flankkilaa ihan sen takia että uskaltaa nousta yksin enemmistöä vastaan jos katsoo siihen aihetta olevan (ja sitähän on). Remeskin jää jo toiseksi. Siellä ei ole monta joka uskaltaa poiketa ryhmän päälinjoista eikä heillä edes ole mitään ajatuksia päissään jos sinne ei niitä valmiiksi asenneta muiden toimesta.
        Kova veto muutenkin näin sisäänpäin kääntyneessä kepukylässä haistattaa kepuille p*skat ja erota kepuista.

        Siis jos yleensä tulee vielä yhdet kuntavaalit mitä uskallan epäillä?

        Minä kokoomuslaisena annan jäsenkirjani takaisin, jos nuita otetaan jatkossaki riveihin. OIkija mies ei hypi puolueesta toiseen ja ymmärtää oman asemansa yhteiskunnassa. Vielä nyt tuommosta joku aikoo äänestääkkin.


      • Ilmoja pitänyt.
        fe e kirjoitti:

        Kyllä minä äänestän seuraavissa vaaleissa Flankkilaa ihan sen takia että uskaltaa nousta yksin enemmistöä vastaan jos katsoo siihen aihetta olevan (ja sitähän on). Remeskin jää jo toiseksi. Siellä ei ole monta joka uskaltaa poiketa ryhmän päälinjoista eikä heillä edes ole mitään ajatuksia päissään jos sinne ei niitä valmiiksi asenneta muiden toimesta.
        Kova veto muutenkin näin sisäänpäin kääntyneessä kepukylässä haistattaa kepuille p*skat ja erota kepuista.

        Siis jos yleensä tulee vielä yhdet kuntavaalit mitä uskallan epäillä?

        Oliko asia mistä riemastui vai siitä, että joutui päätöksen perusteella maksamaan n.1000€ ylimääräistä kiint.veroja entiseen verrattuna? Edellisessä lehtijutussa kaunisteli kovin historian eri tapahtumia ja niiden seuraamuksia. Vaikka eipä silti. Parempi joskus kaunistella kuin sanoa suoraan toimittajalle miksi erosi keskustapuolueesta ja miksi aikoi haistattaa pitkät koko kuntapolitiikalle? Ei kestä päivänvaloa tietyn ryhmittymän ja heidän edustajien toimet niin silloin voi puhua niitä näitä.


      • Älä jauha
        Kirkonkylänen, kirjoitti:

        Minä kokoomuslaisena annan jäsenkirjani takaisin, jos nuita otetaan jatkossaki riveihin. OIkija mies ei hypi puolueesta toiseen ja ymmärtää oman asemansa yhteiskunnassa. Vielä nyt tuommosta joku aikoo äänestääkkin.

        kepu kepua (p*skaa). Oikia mies ei ala ihan mihin tahansa jos yksi kepu jolla nousi kusi päähän niin muilta kepuilta vaatii, älä höpötä joutavia iso aikuinen mies. Vaikka kepu oletkin


      • Saviselekänen
        Älä jauha kirjoitti:

        kepu kepua (p*skaa). Oikia mies ei ala ihan mihin tahansa jos yksi kepu jolla nousi kusi päähän niin muilta kepuilta vaatii, älä höpötä joutavia iso aikuinen mies. Vaikka kepu oletkin

        Kirkonkylänen puhuu asiaa. On Kärsämäkinen ilmiö, että jätkämiehet, kuten linja-autokuskit ja taksimiehet menevät persujen riveihin. Tai kepuihin, tai kepuista kokoomukseen. Mistä kumman syystä ovat höngööllään porvareihin vaikka itellä ei olisi kun tuulen huuhtelema perse.
        Se on sitä Wattusen tarkoittamaa luokkapetturuutta.


      • fe e
        Kirkonkylänen, kirjoitti:

        Minä kokoomuslaisena annan jäsenkirjani takaisin, jos nuita otetaan jatkossaki riveihin. OIkija mies ei hypi puolueesta toiseen ja ymmärtää oman asemansa yhteiskunnassa. Vielä nyt tuommosta joku aikoo äänestääkkin.

        Montako kokoomuslaista oli edellisessä valtuustossa? Jos sinä annat jäsenkirjasi pois sen perusteella että sinun puolueesi sai valtuustopaikkoja herää kysymys mistä helvetistä on kysymys?
        Minä en välttämättä katso edes puoluekirjaa vaan pääasiassa sitä, ettei minun ääneni ainakaan mene nahkansa myyneille joojoo-miehille.


      • Kirkonkylänen
        fe e kirjoitti:

        Montako kokoomuslaista oli edellisessä valtuustossa? Jos sinä annat jäsenkirjasi pois sen perusteella että sinun puolueesi sai valtuustopaikkoja herää kysymys mistä helvetistä on kysymys?
        Minä en välttämättä katso edes puoluekirjaa vaan pääasiassa sitä, ettei minun ääneni ainakaan mene nahkansa myyneille joojoo-miehille.

        Kyllä miehellä pitää olla selekärankaa ennen kuin sitä voi äänestää. Onko sitä semmosella joka puolueen jäsenenä hyväksyy sen puolueohjelman, mutta seuraavana päivänä näkee jo toisen leirin parempana. Vain Kärsämäkinen voi arvostaa sellaista miestä, mutta ei Kärsämäkinen kokoomuslainen.


      • Luokalleen jäänyt?
        Saviselekänen kirjoitti:

        Kirkonkylänen puhuu asiaa. On Kärsämäkinen ilmiö, että jätkämiehet, kuten linja-autokuskit ja taksimiehet menevät persujen riveihin. Tai kepuihin, tai kepuista kokoomukseen. Mistä kumman syystä ovat höngööllään porvareihin vaikka itellä ei olisi kun tuulen huuhtelema perse.
        Se on sitä Wattusen tarkoittamaa luokkapetturuutta.

        Taitaa Flankkilalla olla hiukan muutakin kuin tuulen huuhtelema ***** sen perusteella että hänen kiinteistövero nousi tonnin kuussa?

        Sehän se on se ykkösjuttu kuntapolitiikassa, puolueet? Vai oliko peräti niin, että se on mm. kärsämäen kuntapolitiikan suurin vitsaus? Kunnan asioiden hoitamisella ole mitään väliä kun puoluepolitiikka menee kaiken edelle.

        Laitappa kepu valtuustossa tai hallituksessa olevien kepujen ammattialat listalle ja tule sen jälkeen puhumaan luokkapetturuudesta..?

        ps. Luokkapetturuudesta ja porvareista. Lue viesti : "porvareista esim5.11.2013 21:02" ja perustele Kärsämäkinen ilmiö uudestaan?


      • Ja tyhmäkin vielä?
        Kirkonkylänen kirjoitti:

        Kyllä miehellä pitää olla selekärankaa ennen kuin sitä voi äänestää. Onko sitä semmosella joka puolueen jäsenenä hyväksyy sen puolueohjelman, mutta seuraavana päivänä näkee jo toisen leirin parempana. Vain Kärsämäkinen voi arvostaa sellaista miestä, mutta ei Kärsämäkinen kokoomuslainen.

        Kerro sinä kenellä oli selkärankaa kun ex-pj ajoi tilitarkastajaa virastaan pihalle ja Flankkila ei siihen suostunut? Viitaten edelliseen mikä ihmeen puolueohjelma?

        Olit ihan oikeassa. "miehellä pitää olla selekärankaa ennen kuin sitä voi äänestää."


      • Saviselekänen
        Luokalleen jäänyt? kirjoitti:

        Taitaa Flankkilalla olla hiukan muutakin kuin tuulen huuhtelema ***** sen perusteella että hänen kiinteistövero nousi tonnin kuussa?

        Sehän se on se ykkösjuttu kuntapolitiikassa, puolueet? Vai oliko peräti niin, että se on mm. kärsämäen kuntapolitiikan suurin vitsaus? Kunnan asioiden hoitamisella ole mitään väliä kun puoluepolitiikka menee kaiken edelle.

        Laitappa kepu valtuustossa tai hallituksessa olevien kepujen ammattialat listalle ja tule sen jälkeen puhumaan luokkapetturuudesta..?

        ps. Luokkapetturuudesta ja porvareista. Lue viesti : "porvareista esim5.11.2013 21:02" ja perustele Kärsämäkinen ilmiö uudestaan?

        Ei Kärsämäessä ole porvareita. On vain köyhiä ja vielä enenemmän köyhiä.
        Nauraa teille maailman rikkaat.


      • osoite joka kylässä?
        Ja tyhmäkin vielä? kirjoitti:

        Kerro sinä kenellä oli selkärankaa kun ex-pj ajoi tilitarkastajaa virastaan pihalle ja Flankkila ei siihen suostunut? Viitaten edelliseen mikä ihmeen puolueohjelma?

        Olit ihan oikeassa. "miehellä pitää olla selekärankaa ennen kuin sitä voi äänestää."

        Eipä ne keputkaan äänestäneet pääpiruja jonka takia ne tippui takariviin ja sen ulkopuolelle. Että se siitä arvostamisesta. Tosin nousivat ylös vaikka äänimäärien perusteella ei pitäisi olla mitään asiaa paikoille missä ovat.


      • Kirkonkylänen
        Ja tyhmäkin vielä? kirjoitti:

        Kerro sinä kenellä oli selkärankaa kun ex-pj ajoi tilitarkastajaa virastaan pihalle ja Flankkila ei siihen suostunut? Viitaten edelliseen mikä ihmeen puolueohjelma?

        Olit ihan oikeassa. "miehellä pitää olla selekärankaa ennen kuin sitä voi äänestää."

        Remeshän sen erottamisen tyssäsi niin kuin kunnon kepulaisen kuuluukin. Jos Flankkila oli samaa mieltä, niin miksi hän lähti puolueesta jonka ohjelman hän oli omakseen mieltänyt. Kaikilla puolueillahan on puolueohjelma, mutta persuista en ole varma. Tuntuu niin haparoivaa olevan heidän politiikkansa.
        Toisekseen mikä mies se Flankkila on jos ei haluaisi maksaa veroja rötisköistään. Samalla tavallahan ne määritellään jokaiselle. Jolla enempi on se enempi maksaa ja sehän se vasta oikein on.


      • Remeksen suurin moka
        Kirkonkylänen kirjoitti:

        Remeshän sen erottamisen tyssäsi niin kuin kunnon kepulaisen kuuluukin. Jos Flankkila oli samaa mieltä, niin miksi hän lähti puolueesta jonka ohjelman hän oli omakseen mieltänyt. Kaikilla puolueillahan on puolueohjelma, mutta persuista en ole varma. Tuntuu niin haparoivaa olevan heidän politiikkansa.
        Toisekseen mikä mies se Flankkila on jos ei haluaisi maksaa veroja rötisköistään. Samalla tavallahan ne määritellään jokaiselle. Jolla enempi on se enempi maksaa ja sehän se vasta oikein on.

        Miten tyhmä sinä olet? Edellä kerrottiin miten F ei suostunut x-puheenjohtajan huoraksi asian kanssa millä ei ollut mitään tekoa puolueohjelmien kanssa ja sinä kysyt samaa asiaa uudestaan? Onko kaikki inkkarit kanootissa vai jäikö iltalääkkeet ottamatta?

        Selkärangattoman merkki edellisen perusteellla on sinun arvomaailman mukaan se, joka ei odota kutsua käräjille. Kokeile nyt hiukan kaivella muistia ja mieti missä kohtaa keskustan puolueohjelmassa luki hommatkaa koko porukka oikeuteen?

        Ei ole helppo päätellä ettet omista edes sitä rötisköä. Se korotus ei osunut kuin muutaman kohdalle ja silloin kyse se ei ole tasa-arvosta vaan vilkkaampi mielikuvitus voi kuvitella sen olevan palaute puolueen pettämisestä.


      • Kirkonkylänen
        Remeksen suurin moka kirjoitti:

        Miten tyhmä sinä olet? Edellä kerrottiin miten F ei suostunut x-puheenjohtajan huoraksi asian kanssa millä ei ollut mitään tekoa puolueohjelmien kanssa ja sinä kysyt samaa asiaa uudestaan? Onko kaikki inkkarit kanootissa vai jäikö iltalääkkeet ottamatta?

        Selkärangattoman merkki edellisen perusteellla on sinun arvomaailman mukaan se, joka ei odota kutsua käräjille. Kokeile nyt hiukan kaivella muistia ja mieti missä kohtaa keskustan puolueohjelmassa luki hommatkaa koko porukka oikeuteen?

        Ei ole helppo päätellä ettet omista edes sitä rötisköä. Se korotus ei osunut kuin muutaman kohdalle ja silloin kyse se ei ole tasa-arvosta vaan vilkkaampi mielikuvitus voi kuvitella sen olevan palaute puolueen pettämisestä.

        Kyllä minä olen iliman iltalääkkeitäkin sitä mieltä, että voi olla eri mieltä kuin muu ryhmä, mutta että lähtee puolueesta jonka arvot on vasta omakseen omaksunut.
        Se osoittaa selkärangattomuutta. Olisi ollut parempi odottaa, että erotetaan. Miten tuollaiseen voi kukaan jatkossa luottaa.
        On sitten eri asia miten voi ajaa suurpääoman asiaa omaa yhteiskuntaluokkaansa vastaan. Ei tule lasta eikä paskaa Kärsämäen kuntapolitiikasta, jos siellä nuinkin äkkinäiset on sitä hämmentämässä.


      • Kirkonkyylänen
        Kirkonkylänen kirjoitti:

        Kyllä minä olen iliman iltalääkkeitäkin sitä mieltä, että voi olla eri mieltä kuin muu ryhmä, mutta että lähtee puolueesta jonka arvot on vasta omakseen omaksunut.
        Se osoittaa selkärangattomuutta. Olisi ollut parempi odottaa, että erotetaan. Miten tuollaiseen voi kukaan jatkossa luottaa.
        On sitten eri asia miten voi ajaa suurpääoman asiaa omaa yhteiskuntaluokkaansa vastaan. Ei tule lasta eikä paskaa Kärsämäen kuntapolitiikasta, jos siellä nuinkin äkkinäiset on sitä hämmentämässä.

        Tekihän ne keput korjausliikkeen ja otti semmosia tilalle jotka ei aatetta petä. Tyhmä kun saapas mutta ei sio kengännauhojaan ennenkun kysyy pesoselta luvan. Se sinun luottamus kun tarkottaa käytännössä pikkusta lammasta joka sanoo määmää sen jälkeen mun isolammas sanoo MÄÄMÄÄ. Jos joku pikkulampaista menee sanomaankin että mååmää isolammas sanoo että saatanan lammas. Sinut on keput hyvin aivopessy kun nuin määit. Joko kävit ristin polttamassa muitten luopioitten pihalla?


      • lihaväli
        Remeksen suurin moka kirjoitti:

        Miten tyhmä sinä olet? Edellä kerrottiin miten F ei suostunut x-puheenjohtajan huoraksi asian kanssa millä ei ollut mitään tekoa puolueohjelmien kanssa ja sinä kysyt samaa asiaa uudestaan? Onko kaikki inkkarit kanootissa vai jäikö iltalääkkeet ottamatta?

        Selkärangattoman merkki edellisen perusteellla on sinun arvomaailman mukaan se, joka ei odota kutsua käräjille. Kokeile nyt hiukan kaivella muistia ja mieti missä kohtaa keskustan puolueohjelmassa luki hommatkaa koko porukka oikeuteen?

        Ei ole helppo päätellä ettet omista edes sitä rötisköä. Se korotus ei osunut kuin muutaman kohdalle ja silloin kyse se ei ole tasa-arvosta vaan vilkkaampi mielikuvitus voi kuvitella sen olevan palaute puolueen pettämisestä.

        Miksi se tilitarkastaja perääntyi käräjistä?


      • rosvo rosvon tuntee
        Luokalleen jäänyt? kirjoitti:

        Taitaa Flankkilalla olla hiukan muutakin kuin tuulen huuhtelema ***** sen perusteella että hänen kiinteistövero nousi tonnin kuussa?

        Sehän se on se ykkösjuttu kuntapolitiikassa, puolueet? Vai oliko peräti niin, että se on mm. kärsämäen kuntapolitiikan suurin vitsaus? Kunnan asioiden hoitamisella ole mitään väliä kun puoluepolitiikka menee kaiken edelle.

        Laitappa kepu valtuustossa tai hallituksessa olevien kepujen ammattialat listalle ja tule sen jälkeen puhumaan luokkapetturuudesta..?

        ps. Luokkapetturuudesta ja porvareista. Lue viesti : "porvareista esim5.11.2013 21:02" ja perustele Kärsämäkinen ilmiö uudestaan?

        Siksihän se Katainen kepuista tykkää kun kepujen johto on porvareita vaikka kuntakentällä lapioidaan lehmänpaskaa. Tuleva pääministerikin miljonääri. Passaa siinä herrakerhon persuja sitten alas ajaa yhteistyössä. Persuista tajua mitään muut kuin Soini että keput ja porvarit on samaa leiriä.


      • 3+11
        Kirkonkyylänen kirjoitti:

        Tekihän ne keput korjausliikkeen ja otti semmosia tilalle jotka ei aatetta petä. Tyhmä kun saapas mutta ei sio kengännauhojaan ennenkun kysyy pesoselta luvan. Se sinun luottamus kun tarkottaa käytännössä pikkusta lammasta joka sanoo määmää sen jälkeen mun isolammas sanoo MÄÄMÄÄ. Jos joku pikkulampaista menee sanomaankin että mååmää isolammas sanoo että saatanan lammas. Sinut on keput hyvin aivopessy kun nuin määit. Joko kävit ristin polttamassa muitten luopioitten pihalla?

        Niidenkö kepujen pihoilla jotka äänesti persuja minkä seurauksena keput tippui oppositioon? Vanha vitsi mutta jaksaa vieläkin naurattaa. Sitten jos sen että keput petti keput hintana on kepuhallinnon menetys maakunnissa niin saadaan nauraa taas. Kärsämäessä sama homma. Viimekaudella kepupäälliköt pönttöili oikein urakalla jonta takia tippuivat korkealta ja nyt on täysi työ takarivistä saada uudet märkäkorvakeput alistettua ettei mene liitoksien mukana valta. Asiasta ei edes neuvoteltaisi jos x-pj olisi edelleen johdossa.
        Vaikka siellähän se johtotehtävissä taitaa olla vaikka viimeisenä tuli valituksi?


      • Välikylästä
        3+11 kirjoitti:

        Niidenkö kepujen pihoilla jotka äänesti persuja minkä seurauksena keput tippui oppositioon? Vanha vitsi mutta jaksaa vieläkin naurattaa. Sitten jos sen että keput petti keput hintana on kepuhallinnon menetys maakunnissa niin saadaan nauraa taas. Kärsämäessä sama homma. Viimekaudella kepupäälliköt pönttöili oikein urakalla jonta takia tippuivat korkealta ja nyt on täysi työ takarivistä saada uudet märkäkorvakeput alistettua ettei mene liitoksien mukana valta. Asiasta ei edes neuvoteltaisi jos x-pj olisi edelleen johdossa.
        Vaikka siellähän se johtotehtävissä taitaa olla vaikka viimeisenä tuli valituksi?

        Kyllä vanhanhevosen varsa on jälleen virkeänä viemässä muiden kepujen kanssa kuntalaisia ojasta allikkoon.


      • Narsismi on sairaus
        Välikylästä kirjoitti:

        Kyllä vanhanhevosen varsa on jälleen virkeänä viemässä muiden kepujen kanssa kuntalaisia ojasta allikkoon.

        Jospa se uusi pj sanoo entiselle pj:lle että meneppä poika paikallesi ja puhu jos annetaan lupa?
        En tosin usko. Toivon mutta en usko.


    • veneppakolainen

      uutisissa joku kuntapamppu sano jo etteivät ota juustohöylää käyttöön vaan korjataan rakennetta koska muulla ei ole merkitystä.

      • veneppakolainen

        sama sanottiin jossain paikallislehdessä kuntaisille kansanedustjien puolelta aikaisemmin lässyttämisen jälkeen että pistäkää hynttyyt yhteen jos aiotte selvitä ja järjestää palvelut kuntalaisille. Vielä heitti perään kysymyksen onko teistä siihen?


    • M-liitto

      Venetpalo ja Saviselkä kiinni, samoin lukio on lakkautettava ja siirrettävä Haapajärvelle. Kunnanjohtaja 3 päiväiseen työviikkoon rakennusmestaria ei kahdelle työmiehelle tarvita. Ruokohuolto ja koulun siivous yksityistetään. Keskuskoulun talonmiehen tyhjätoimi lakkautetaan ja yhdistetään kenttämestarin toimeen.
      Näillä päästään hiukan eteenpäin tulevissa kuntaliitosneuvetteluissa, mutta mitä sanookaan KEPU ?

    • p.jokiseudusta

      Olipa pöhlöjä juttuja pyhäjokiseudussa persun suusta koskien teknisen työpaikkoja jos niillä tarkoitettiin rak.mestaria? Mestarin työnkuvaan kuuluu paljon muutakin kuin kahden timpurin ohjeistaminen. Kyllä siellä on paljon muitakin peräänkatottavia kuin kirvesmiehet eikä esim. kirvesmiehien työnkuvaan kuuluu mestarin työt. Jos kuuluisi kuka tekisi timpurintyöt? Sama homma insinöörin toimessa. Rakentaminen kärsämäessä loppuu niin noista kahdesta insinöörin hommat loppuu ja mitä tulee, ne voi tilata muualta tarpeen mukaan. Kaavahommat eli tyhjiksi jäävien tonttien paikat on katsottu jne. joten silläkään sektorilla ei töitä ole. Vastaavasti kunnan vuokra-asuntojen kunto ja muiden huoltotyöt edellyttää timpureita ja mestaria. Suunnitelmat voi tilata jos sattuu rahaa edes olemaan remontteihin. Eläkesiirtymillä ylimääräiset pois mutta ette te pärjää kahta viikkoa ilman mestaria ja ainakin yhtä timpuria ja paria sekatyömiestä. Siinähän tilaatta timpurin firmalta niin huomaatte kuinka tuntitaksat minimissään kaksin- tai kolminkertaistuu välistävetäjien takia. Vielä täytyy sanoa miten harvinaisen hyviä, osaavia ja ahkeria timpureita on kärsämäen kuntaan löytynytkin? Muualla maailmassa kuntyöpaikat kun tahtoo olla enempi suojatyöpaikkoja, kärsämäen timpureiden käsi ei vapise palkkapäivänä.

      • peri

        Ompa tainnut rakennusmestari tehdä paljon insinöörille kuuluneita töitä.Tämä lipu lipu inssi ottaa niistäkin kunnian omiin nimiinsä ja on niin ölöviä äijää


      • Timpuri,,

        Jos ei ole ollut työelämässä, niin ei tiedä työlainsäädönnästä tai työturvallisuuslaista tuon taivaallista. Ei kolmea kirvesmiestä, (ei yhtäkään) voi olla työssä, ellei työtä valvomaan ja ohjaamaan ole nimetty työnantajan edustajaa. Eli työnjohtajaa, joka vastaa työturvallisuudesta. Tehtävää ei voi sälyttää jollekin konttorirotalle.
        Oliko persu taas asialla?


      • dönnästä
        Timpuri,, kirjoitti:

        Jos ei ole ollut työelämässä, niin ei tiedä työlainsäädönnästä tai työturvallisuuslaista tuon taivaallista. Ei kolmea kirvesmiestä, (ei yhtäkään) voi olla työssä, ellei työtä valvomaan ja ohjaamaan ole nimetty työnantajan edustajaa. Eli työnjohtajaa, joka vastaa työturvallisuudesta. Tehtävää ei voi sälyttää jollekin konttorirotalle.
        Oliko persu taas asialla?

        Yllättävän harva niistäkin tietää joiden työkuvaan ne kuuluu. Kepu taas asialla?


      • Korppi
        peri kirjoitti:

        Ompa tainnut rakennusmestari tehdä paljon insinöörille kuuluneita töitä.Tämä lipu lipu inssi ottaa niistäkin kunnian omiin nimiinsä ja on niin ölöviä äijää

        Olisipa hyvä tietää mitä insinöörille kuuluvia töitä on tehnyt ja mitä itselle kuuluvia töitä on jättänyt tekemättä.
        Ei kaikki ole niin kuin varikset kylällä raakkuu.


      • Kanslistipa hyvinkin
        Timpuri,, kirjoitti:

        Jos ei ole ollut työelämässä, niin ei tiedä työlainsäädönnästä tai työturvallisuuslaista tuon taivaallista. Ei kolmea kirvesmiestä, (ei yhtäkään) voi olla työssä, ellei työtä valvomaan ja ohjaamaan ole nimetty työnantajan edustajaa. Eli työnjohtajaa, joka vastaa työturvallisuudesta. Tehtävää ei voi sälyttää jollekin konttorirotalle.
        Oliko persu taas asialla?

        Saaranenko siellä toimiikin valvojana, kanslisti.


    • Lukio kiinni
    • Välikylänen

      Ekekää sulkeko lukiota. Se on ainoa paikka jossa etes vähänki voi saada sivistystä.
      Jos kaikki käy pölvästinkoulua, kuten tähän asti, niin surkea on tulevaisuus Kärsämäellä. Poishan ne lähtee lukion käyneet, mutta voivat kertoa vanhemmilleen, että nämä ovat kepujen ja persujen harhaanjohtamia tolloja.

      • Joutaa kiinni

        Suurin menoerä kouluista joista voi yleensä karsia. Poishan ne lähtee joka tapauksessa kävi ne lukion missä tahansa. Juuri ne sinun pölvästinkoulun käyneet jää nurkkiin syleksimään. Osa. Lukion käyneet jatkaa opiskelua ihan jossain muualla kuin mäessä eivätkä todellakaan jää haisemaan kuolleeseen kylään jolla ei ole tarjota yhtään mitään.


    • Timpuri,,

      Käyhän ne joskus kotonaan. Vaikkapa jouluna ja voivat silloin kertoa vanhemmilleen, että maailma jatkuu Nuttuperän takanakin. Että on olemassa seutukuntia missä ei lietelanta haise. Ja että kunnalliselämä saadaan pyörimään paremmin ilman kepuja ja persuja.

      • Maalari

        Ei ennen pystyny köyhät lukioita käymään, mutta nykyään paremmin kun on omalla paikkakunnalla. Keput tietysti mielellään lakkauttas, ettei nuoret sais vääriä vaikutteita. Pääsevät perille totuudesta, joka kepu-vanhemmille voi olla kiusallista.


      • missä ajassa te elät
        Maalari kirjoitti:

        Ei ennen pystyny köyhät lukioita käymään, mutta nykyään paremmin kun on omalla paikkakunnalla. Keput tietysti mielellään lakkauttas, ettei nuoret sais vääriä vaikutteita. Pääsevät perille totuudesta, joka kepu-vanhemmille voi olla kiusallista.

        Ei lukiolla ole samaa statusta kuin ennen. Ei enää ajeta hevosella eikä ylioppilaat keikaroi lakki päässä koko kesää. Ei valmista muuhun kuin tiettyihin jatko-opiskelupaikkohin minne murto-osa edes jatkaa lukion jälkeen. Suosittu jos ei ole mitään hajua mille alkaisi.

        Kepulaisuus on historiaa mutta kannattajat ei sitä vielä tiedä. Aate murenee liitoksissa ja seuraavassa hallituksessa kun keput taas töpeksii.


      • Timpuri,
        missä ajassa te elät kirjoitti:

        Ei lukiolla ole samaa statusta kuin ennen. Ei enää ajeta hevosella eikä ylioppilaat keikaroi lakki päässä koko kesää. Ei valmista muuhun kuin tiettyihin jatko-opiskelupaikkohin minne murto-osa edes jatkaa lukion jälkeen. Suosittu jos ei ole mitään hajua mille alkaisi.

        Kepulaisuus on historiaa mutta kannattajat ei sitä vielä tiedä. Aate murenee liitoksissa ja seuraavassa hallituksessa kun keput taas töpeksii.

        Eihän tässä statuksesta ole ollut puhetta. Siitä vain, että lukion käyneellä on aina paremmat mahdollisuudet lähtiessään pesästä. Yksinomaan kielitaito ja yleissivistys sen takaavat. Eipä niistä sorvin ääreen lähteneistä ole juuri kuultu, mutta jokunen ylioppilas on onnistunut hyppäämään vihreälle oksalle.


      • jaskajokunen
        Timpuri, kirjoitti:

        Eihän tässä statuksesta ole ollut puhetta. Siitä vain, että lukion käyneellä on aina paremmat mahdollisuudet lähtiessään pesästä. Yksinomaan kielitaito ja yleissivistys sen takaavat. Eipä niistä sorvin ääreen lähteneistä ole juuri kuultu, mutta jokunen ylioppilas on onnistunut hyppäämään vihreälle oksalle.

        kärsämäen "menestyjät" ovat juuri näitä sorvaajia, muuten ihan jees. Kouluttautuneet hakee jo siivojan pestejä yms.


    • Timpuri,

      Onko ihminen menestynyt erityisemmin, jos on sorvaaja? En ole tuota ennen tiennytkään vaikka olen yli seitenkymppinen ukko. Toisekseen ei kaikki kouluttautuneet hae siivoojan paikkoja. Pääsee niitä aina jokunen virkaankin.
      Tiedän, että tuolla sorvaajalla on nykyään samat mahdollisuudet edetä korkeakouluopintoihin kuin ylioppilaalla. Siinä on vain noustava tyvestä puuhun ja se vie huomattavasti enemmän aikaa kuin lukiopohjalta.

      • jaskajoku

        Kärsämäen "talouselämässä" jengillä on haalarit niskassa ei kravattia kaulassa. Metsässä ajetaan traktoria ei siellä pidetä väitöstilaisuuksia. "Sorvaaja" voi olla korkeakoulun käyneen työantaja.
        Eihän täällä edes ole työpaikkoja korkeakoulutetuille kuin murto-osalle koko työväestä. Siinä mielessä kärsämäen lukiokin ruokkii lähinnä suuria kasvukeskuksia siinä missä amikset yms. sentään tuo työvoimaa jopa kärsämäelle. Siis jos niitä töitä olisi

        Korkeakoulun oppiaineet poikkeaa alasta riippuen niin suuresti ettei lukiopohjalla ole välttämättä merkitystä.


      • Maisteri Pesonen
        jaskajoku kirjoitti:

        Kärsämäen "talouselämässä" jengillä on haalarit niskassa ei kravattia kaulassa. Metsässä ajetaan traktoria ei siellä pidetä väitöstilaisuuksia. "Sorvaaja" voi olla korkeakoulun käyneen työantaja.
        Eihän täällä edes ole työpaikkoja korkeakoulutetuille kuin murto-osalle koko työväestä. Siinä mielessä kärsämäen lukiokin ruokkii lähinnä suuria kasvukeskuksia siinä missä amikset yms. sentään tuo työvoimaa jopa kärsämäelle. Siis jos niitä töitä olisi

        Korkeakoulun oppiaineet poikkeaa alasta riippuen niin suuresti ettei lukiopohjalla ole välttämättä merkitystä.

        Sellainen, joka katelee maailmaa metsätraktorin hytistä on jäävi arvioimaan akateemisen koulutuksen merkitystä. On siitä kielitaidosta hyötyä maailmalla.
        Vaikka menisi viimeisessä hädässä Malesiaan ajamaan sitä metsätraktoria.


      • Korppi

        Kärsämäelltä lähteneitä on kaksi edennyt kansakoulupohjalta insinööriksi ja toinen näistä aina tekniikan tohtoriksi saakka, ei tyhjösiä vaikka toista haukutaankin ilman tietoa.


    • ajatusta vain

      Olisko aihetta ao. töitä tekevien tehdä töitä talkoilla? Voisko talouden vakauttamis jaosto tehdä esityksen palkkojen alennuksesta.. tahi vaikka niin että opettajat olisi pakkolomalla kesäkuukausina jolloinka heillä ei ole virallista opetusta kouluissa.. Ei tarvis kouluja lakkauttaa.. keinoja on muitakin..

      • Pölhölä

        Eläisitkö itse esim. siivoojan palkalla tai jonkun muun joka saa nyt alle 2000 € kk bruttona , verojen ja esittämäsi palkanalennuksen jälkeen? K:mäellähän on tehty aina typeriä päätöksiä; rakennettiin uusi terveysasema ja aikoinaan että 1:ssä keittiössä valmistetaan koko kunnan koulujen ja laitosten ruuat. Paljonkohan tullut säästöä ruokahommasta, ei varmaan kukaan osaa sitä laskea?


      • t4t3

        Tahtoo koko nykyinen yhteiskunta perustua siihen että ihminen tekee rahallista korvausta vastaan töitä. Maksetuilla veroilla ylläpidetään mm. palveluja. Jos kulutusjuhla loppuu esim. talkootyöhön rahat menee työnantajan taskuun ja koko roska kaatuu. Nyt se kaatuu kun ei ole niitä talkoo töitä. Työnhakija ei saa töitä koska niitä ei ole ja edellisen takia sama työnhakija osoitetaan pakkotyöhön karenssin uhalla ilman palkkaa. Sairastaa koko yhteiskunta

        Koulujen lakkauttamisesta esim. Haapavesi. Kouluja lakkautetaan samalla kun suunnitellaan jäähallin rakentamisesta. Yksimielisesti yli puoluerajojen. Toisessa äänestyksessä jo nuristiin kun ehdoksi laitettiin valtion avustukset. Ei mene tyhmemmän jakeluun leikkaukset ja investointisuunnitelmat yhtäaikaisesti.

        Jos sinä lakkautat opettajilta palkat kesäkuukausilta tulet huomaamaan ettei ammattikuntaa opettajat sen jälkeen ole. Rokota mieluummin kansanedustajien etuisuuksia. Kaksi kautta ja valtio tarjoaa täyden ylläpidon loppuiäksi. Esimerkkejä löytyisi epäkohdista vaikka kuinka paljon


    • 65985984

      Opettajat saa kyllä liitolta korvaukset lomautuksen ajalta, kuten muutkin lomautetut. Ja ei taida kansanedustajien etuudet vaikuttaa kunnan talouteen.

      • t4t3

        Jos opettajat lomautetaan kesiksi ja maksajana on liitto, loppuu liiton toiminta.
        Kuntien talous on kuralla koska valtiolla ei ole rahaa ja miksi sitä rahaa ei ole on monen asian summa. Jos valtio esim. elättää ilman velvottaita kahden kauden edustajia nekin rahat ovat ns. yhteisestä hyvästä pois. Edun takia em. etujen nauttijat eivät näy missään esim. työvoimatoimiston listoilla koska tarvetta työnteolle ei ole em. syystä. Vastaavasti köyhä joka hakee töitä eikä sitä saa, joutuu 9€:n pakkotyöhön jos työnhaku pitkittyy. Paino sanalla työnhaku. Eläkeikiä ollaan nostamassa yms. mutta ei koske edelleen entisiä kansanedustajia.


      • Y.Sirola
        t4t3 kirjoitti:

        Jos opettajat lomautetaan kesiksi ja maksajana on liitto, loppuu liiton toiminta.
        Kuntien talous on kuralla koska valtiolla ei ole rahaa ja miksi sitä rahaa ei ole on monen asian summa. Jos valtio esim. elättää ilman velvottaita kahden kauden edustajia nekin rahat ovat ns. yhteisestä hyvästä pois. Edun takia em. etujen nauttijat eivät näy missään esim. työvoimatoimiston listoilla koska tarvetta työnteolle ei ole em. syystä. Vastaavasti köyhä joka hakee töitä eikä sitä saa, joutuu 9€:n pakkotyöhön jos työnhaku pitkittyy. Paino sanalla työnhaku. Eläkeikiä ollaan nostamassa yms. mutta ei koske edelleen entisiä kansanedustajia.

        Miten liiton toiminta voisi loppua? Työttömyyskassoiltahan ne korvaukset tulevat ja asialla ei ole mitään tekemistä liittojen kanssa. On sitkeässä harhaluulo, että on kuuluttava johonkin liittoon, jotta pääsisi työttömyyskassan jäseneksi. Mihin tahansa työttömyyskassaan voi liittyä kuulumatta ammattiliittoon.
        Taitaa sekin kassojen maksama korvaus olla peräisin etupäässä valtiolta.


      • lakimummeli
        t4t3 kirjoitti:

        Jos opettajat lomautetaan kesiksi ja maksajana on liitto, loppuu liiton toiminta.
        Kuntien talous on kuralla koska valtiolla ei ole rahaa ja miksi sitä rahaa ei ole on monen asian summa. Jos valtio esim. elättää ilman velvottaita kahden kauden edustajia nekin rahat ovat ns. yhteisestä hyvästä pois. Edun takia em. etujen nauttijat eivät näy missään esim. työvoimatoimiston listoilla koska tarvetta työnteolle ei ole em. syystä. Vastaavasti köyhä joka hakee töitä eikä sitä saa, joutuu 9€:n pakkotyöhön jos työnhaku pitkittyy. Paino sanalla työnhaku. Eläkeikiä ollaan nostamassa yms. mutta ei koske edelleen entisiä kansanedustajia.

        KETÄÄN ei voida lain mukaan lomauttaa lomallaan, ei edes opettajia. Tutustupa tarkemmin työsopimuslainsäädäntöön, niin ymmärrät asian.


    • Timpuri,

      Tuo on totta ja lain säätämä asia, mutta kovat turpakäräjät on ensin käytävä liiton virkailijoiden kanssa. He ikään kuin antavat ymmärtää, että jäsenyys kassaan, edellyttää jäsenyyttä itse liitossa. Liitot kun ovat ottaneet tehtäväkseen pyörittää kassoja ja saavat siitä valtiolta korvauksen. Loimaan kassaan (huom. ei liitto) voi tietysti liittyä paljon kivuttomammin.

    • tarkennus

      Totta turiset tuossa edellä helposta loimaalaiseen liittymisestä , mutta helposti sieltä apuja ei löydy.

    • Trukkimies,

      Jokin taloudellinen tuki ja turvahan pitää palkkatyöläisellä olla. Tapauksessa, että työpaikalla on kelvoton luottamusmies, Loimaan -kassaan liittyminen on paikallaan.
      Avun saaminen, kun omalta liitolta voi olla kiven alla.
      On tapauksia, että luottamusmiehet ajavat vain omia asioitaan ja kuoppakorotuksetkin tahtovat mennä vain kavereille.
      Itse luottamusmiehen työnantaja pyrkii "ostamaan" ensi vaiheessa. Nostaa palkan pilviin ja vie neuvotteluseminaariin. Tarjoaa konjakkia ja sikarin. Yksi riittää. Puhuttelee etunimellä ja taputtelee selkään. Luottamusmies muuttuu hetkessä firman mieheksi. Ei ole eroa onko suomalainen herra vai narri. Aina yhtä helposti se on höynäytettävissä ja lahjottavissa. Päivän uutisethan sen kertoo.
      Kärsämäkinen duunari on erittäin helposti höynäytettävissä. Täällähän pitkäaikaistyötönkin kuvittelee olevansa työnantaja.

      • Timperman

        Joo, ja ne kaikki höynäytetyt on persujeen riveissä.


      • Tuppimies

        Luottamusmies voi olla riesa työnantajalle jos kyseessä on lähinnä omia etujaan ajava eli tapauksessa missä luottamusmieheksi valikoituu ihminen joka varmistaa viralla vain oman työpaikkansa säilymisen. Riesa jos kyseessä on esim. huono tai yksinkertaisesti laiska työntekijä josta työnantaja ei tahdo päästä luottamusaseman takia eroon ei sitten millään. Työantaja esim. syystä tai toisesta joutuessaan karsimaan työpaikkoja, joutuu luottamusmiehen kohdalla silloin tilanteeseen jossa joutuu pitämään luottamusmiehen rivissä ja potkimaan parempia työmiehiä pihalle. Ei siinä auta selkään taputteleminen vaan palkattu työntekijä voi tapauskohtaisesti olla työnantajalle iso ongelma. Erikoinen tilanne missä työnantaja on altavastaaja vaikka on nimenomaan työnantaja. Yhdellä työntekijällä luottamusaseman turvin on jopa suuremmat oikeudet kuin työnantajalla.
        Yleensä luottamustehtäviin itseään tarjoava työntää itsensä yleensä muihinkin vastaavankaltaisiin tehtäviin lähinnä omien tarpeiden kuin itse asian ajamina. Hyviäkin luottamusmiehiä toki löytyy.


      • Trukille Terve!

        Harvoin on nuin osuvaa ja asiantuntevaa kannanotoa, 40 v työelämässä palveleena allekirjoitan täysin "Trukki sanat, noin se menee luottamus" Luottomieheltä, se vielä, ettei sitä voi pois potkia jos itse ei älyä lahotuksi tulleensa, yleensä sellaiselta puuttuu se aivo-osa ja ymmärrys, ettei ymmärrä sätkyksi joutuneensa, K-mäelläkin tiedä ainakin yhden joka on nyt Kepun riveissä olematta kepu", ja toinen samanmoinen herranpastaan astunut solikki!


      • Haalija

        Näyttöjä riittää Lionsklupiin presidentiksi ja sitten kokoomukseen ehdokkaaksi, onneksi ei tullut luottamusta.


    • köyhiä

      monologeja

    • Työmies Pesonen

      Ei ole helppoa työmiehellä. Omat koirat purevat ja persut puukottavat selkään.

    • "ingap

      Onhan teillä kilometri tyhjää seinää, sopii kaikki kouluasteet saman katon alle!

      • lifetime.

        Sinne pitäisi loppusijoittaa ongelmajäte kuntahallinnosta jonka jälkeen oveen suuri munalukko ettei yksikään pääsisi tekemään lisätuhoa kärsämäkisille ja kärsämäelle kuntana. Valvontakamerat ja vartijat varmistamaan että tyhmät pysyy tyhjien seinien sisäpuolella.


      • 15+1=?
        lifetime. kirjoitti:

        Sinne pitäisi loppusijoittaa ongelmajäte kuntahallinnosta jonka jälkeen oveen suuri munalukko ettei yksikään pääsisi tekemään lisätuhoa kärsämäkisille ja kärsämäelle kuntana. Valvontakamerat ja vartijat varmistamaan että tyhmät pysyy tyhjien seinien sisäpuolella.

        Jospa liitoksien jälkeen kun ollaan yhtä suurta (onnellista) kuntaa fiksummat kuntapäättäjät muista kunnista löytää sinne yrittäjän? Silloin voi tulla vaikka se lujabetoni tms. koska kuntarajoja (suurin ongelma asiassa kuin asiassa) ei silloin enää ole.

        Olette miettineet liitoksia esim. juuri tuolta kantilta? Suurin ongelma poistuu kärsämäestä kun hallinto menee ja silloin voi haapajärven tai nivalan pomot tulla siihen tulokseen että kärsämäessähän on suuri iso tehdas sinnehhän me viedään se tai se firma. Tulot kun menee yhteiskassaan niin jo olevat tilat voi hyödyntää koska tuppukylien hallinto ei ole enää esteenä.
        Esim. lujabetoni jäi haapajärvelle kun haapajärven kunta alkoi pelaamaan mutta jos oltaisi oltu samaa kuntaa asiasta olisi tuskin edes neuvoteltu kuin maks. firman sisällä?
        Hyvä vaan että liitokset tulee kun sisäsiittoisuus tapetaan poistamalla liitetyistä kunnista paikallishallinto joka on monesti myös se kunnan suurin ongelma.


      • Miettikääpä sitä.
        15+1=? kirjoitti:

        Jospa liitoksien jälkeen kun ollaan yhtä suurta (onnellista) kuntaa fiksummat kuntapäättäjät muista kunnista löytää sinne yrittäjän? Silloin voi tulla vaikka se lujabetoni tms. koska kuntarajoja (suurin ongelma asiassa kuin asiassa) ei silloin enää ole.

        Olette miettineet liitoksia esim. juuri tuolta kantilta? Suurin ongelma poistuu kärsämäestä kun hallinto menee ja silloin voi haapajärven tai nivalan pomot tulla siihen tulokseen että kärsämäessähän on suuri iso tehdas sinnehhän me viedään se tai se firma. Tulot kun menee yhteiskassaan niin jo olevat tilat voi hyödyntää koska tuppukylien hallinto ei ole enää esteenä.
        Esim. lujabetoni jäi haapajärvelle kun haapajärven kunta alkoi pelaamaan mutta jos oltaisi oltu samaa kuntaa asiasta olisi tuskin edes neuvoteltu kuin maks. firman sisällä?
        Hyvä vaan että liitokset tulee kun sisäsiittoisuus tapetaan poistamalla liitetyistä kunnista paikallishallinto joka on monesti myös se kunnan suurin ongelma.

        Jos oltaisi jo liitoksissa incapin tiloissa voisi olla jo esim. se lujabetoni koska haapajärven kunta olisi ollut pois neuvottelupöydästä. Rahat kun menisi joka tapauksessa yhteiskassaan ei yksittäiselle kunnalle.


      • Mietin jo!
        Miettikääpä sitä. kirjoitti:

        Jos oltaisi jo liitoksissa incapin tiloissa voisi olla jo esim. se lujabetoni koska haapajärven kunta olisi ollut pois neuvottelupöydästä. Rahat kun menisi joka tapauksessa yhteiskassaan ei yksittäiselle kunnalle.

        Ei-se-mene-niin, "kuntarajat säilyy vanhojen kunta-isien korvienvälissä kunnes hautaantuu, vasta uusis-ukupolvi lopulta on yhtenäinen kolhoosiin.


      • Totta mutta
        Mietin jo! kirjoitti:

        Ei-se-mene-niin, "kuntarajat säilyy vanhojen kunta-isien korvienvälissä kunnes hautaantuu, vasta uusis-ukupolvi lopulta on yhtenäinen kolhoosiin.

        eipä niiltä kysytä. Sehän se liitoksissa parasta onkin


    • J korkiakoski

      kYLLÄ VENETPALON KOULU SULJETAAN SE ON JO PÄÄTETTY.

    • Pyrrönen

      No siinähän on päätetty ihan oikein. Lieneekö ensimmäinen kerta historiassa.

    • Juha Korkiakoski

      Venetpalon koulun sulkemisesta ei ole tehty vielä mitään päätöstä. Asia on tuotu esille talouden tasapainottamistyöryhmässä yhtenä mahdollisuutena. Eiköhän odoteta selvitykset rauhassa ja katsota sen jälkeen mitä tapahtuu.

      Kuka lienee tuo J korkiakoski joka tietää asian varmasti. Minä se en ainakaan ole. Jokaisen pitäisi uskaltaa kertoa mielipiteensä omalla nimellään, eikä ainakaan antaa väärää tietoa toisten ihmisten nimellä. Jos minä kirjoitan tänne, uskallan kirjoittaa reilusti omalla nimelläni.

      Mikäli Venetpalon koulun toiminta kiinnostaa, tervetuloa käymään!

      Juha Korkiakoski

      • Joulu pukki

        Tarkotit varmmaan ettei virallista päätöstä oo tehty? Epävirallinen on jo vanaha asia. Kiinni mennee mutta vuosien päässä. Saviselekäsetkin on suunniteltu laitettavan lukion tilloihin kunhan sen aika tullee. Meinnaa vaan olla lukio semmonen pyhä lehemä että se tekkee keppuille kipiää sen sulukeminen. Ei riitä reporahat ihan joka paekkaan.

        Laeta ilimotus asiattomasta viestistä niin poestavat. Ite kirjotan nimettömänä mutta en muita nimellä haoku. Haukun sitte päen naammaa jos aehetta on.

        Miilurannan pentuja kävi sääliksi kun niin kaukkaa räkänokat jouttuu kulukemmaan. Miilurannan koulullaki valtuutettuja istu iltamissa koulua suojelemassa mutta äänestivät sulukemmaan. Ääniä kävivät kalastelemassa kurjat.


    • Pyhäntä auttaa

      Kärsämäen Lukion pitää Pyhäntä pystyssä, jos sieltä ei kuskattais lisäys-oppilaat, ois vajaus ja puute, kun Kämäkeillä ei ole varaa ostaa eikä vitämiiniä, että siemenet ois itukykysiä?

    • oihohhjohh

      eiköhän ne lasten pitkät koulumatkat oo lähinnä tyhmistä vanhemmista johtuv
      ia. kuka käskee mennä asumaan jonnekin jumalan selän taakse? kävisitte perkele ite koulunne siihen malliin , notta ois vara ostaa kunnon asunto ihmisten ilmoilta!

      yleensä näissä koulujen lopettamisasioissa pitäisi osata laskea ne oikeat säästöt, ei kuviteltuja. henkilökunta maksaa veroa, työn loppuessa verotulot laskevat ja mahdollisesti toimeentulotukimenot kasvavat, kiinteistöt pitäisi saada myytyä rahalla tai në aiheuttavat menoja. taksiralli ympäri kylää ei ole ilmaista. meillähän on kokemusta monen koulun sulkemisesta. eikö kunnantalolta löydy ketään , joka osaisi laskea TOTEUTUNEET säästöt lakkautetuista kouluista?

      nyt kunnan terävä pää laskemaan toteutumia, jos ei omalta väeltä onnistu, niin kysykää paikallisilta tilitoimistoilta apua. niissä osataan auttaa! näin isoissa asioissa ei voida luottaa arvioihin, se on kuntalaisten huijaamista!

    • Lukio menee kiinni.

      Olevat annetaan valmistua uusia ei oteta tilalle. Mikä ihmeen kunnan terävä pää?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3530
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2942
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2830
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2718
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      22
      2624
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2425
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      237
      2034
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1857
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      42
      1763
    10. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      161
      1694
    Aihe