olisiko ketään raamatun lukenutta

OneManWithNoFace

Jos on niin sanotaanko raamatussa mitään riippuvuuksista jos on kirja/kirje jae ja kappale

6

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Me uskovat olemme kaikki Raamatun lukeneita. Raamattu puhuu paljon riippuvuuksista, vaikka ei niinkään addiktioista riippuvuussairauksina (päihteet, peliriippuvuus, kleptomania, nettiriippuvuus, seksiriippuvuus jne.)

      Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja olemme hänelle hyvin rakkaita ja tärkeitä. Ihminen kuitenkin lankesi syntiin ja alkoi elää itsekkäästi erossa Jumalasta – ihminen itse ei pidä Luojaansa rakkaana eikä tärkeänä. Jumala tahtoi alun perin, että ihminen eläisi lähellä Jumalaa, riippuvaisena Hänestä ja kaiken hyvän Häneltä saavana. Näin hän saisi ”elämän ja yltäkylläisyyden”.
      YHTEYDESSÄ JUMALAAN ON TERVE RIIPPUVUUS

      Kun ihminen ei suostu olemaan riippuvainen Jumalasta, joutuu hän turhautuneena etsimään tyydytystä muista tyydytyksen lähteistä. Jeesus puhuu paljon riippuvuudesta maailmallisuuteen ja mammonaan. Krisityn elämää Jeesus kuvaa "ristin ottamisena ja Hänen seuraamisenaan". Itsekkäästä, omahyväisestä ja maailman tarjoamista houkutuksista irtautuminen on meille vaikeaa - olemme niin riippuvaisia kaikesta näkyvästä ja tunteissamme hyvältä tuntuvasta, että Jeesuksen seuraamisessa meidän on vastoin omia halujamme otettava kannettavaksemme risti.
      ITSEKÄS ELÄMÄ TUOTTAA VÄÄRIÄ RIIPPUVUUKSIA.

      Moni Raamatun kuvaama ihminen elää riippuvuuksissa. Erittäin surullinen on rikkaan nuoren miehen riippuvuus rahasta, Luukas 18:18-23. Hänen sisintään polttaa kysymys, miten päästä Taivaaseen. Hän ei kuitenkaan koskaan tunnusta syntinä riippuvuuttaan rahaan ja sen antamiin nautintoihin ja jää näin Jeesuksen armon ulkopuolelle. Itse asiassa nuori mies on sokea näkemään, että kohdatessaan Jeesuksen hän kohtaa jumalan, eikä vain oikeanlaisen elämän opettajaa. Kertomus antaa meille mm. seuraavia näköaloja vääriin riippuvuuksiimme:
      1. Et saa apua hyvistä neuvoista, vaan sinun on kohdattava Jeesus Jumalana.
      2. Et saa apua hyvästä moraalistasi. Jos kuvittelet eläväsi täydellistä elämää (käskyjen täyttäminen), elät itsepetoksessa, joka estää sinua katsomasta peiliin. Jeesus voi auttaa vain epäonnistuneita syntisiä.
      3. Et saa apua, ellet tunnusta riippuvuutesi todellista luonnetta. Sinun on tunnustettava riippuvuutesi synniksi ja pyydettävä sitä Jeesukselta anteeksi.

      Riippuvuussairauksissa elävä haluaa Jeesuksen ja samalla pitää kiinni riippuvuudestaan. Hän on kuin vuorikiipeilijä, joka saa otteen pienestä oksan tyngästä ja huutaa hädissään Jumalaa. Yllättäen hän kuulee Jumalan puheen ja neuvon: ”Päästä irti siitä oksasta!”. Kiipeilijä kysyy: ”Onko siellä joku muu?” Ei ole olemassa ketään muuta, on vain Jumala, joka haluaa sinun turvaavan kaikessa sinuun.

      Betesdan lammikolla makaava sairas mies on tullut riippuvaiseksi uskomuksesta, että lammikon kuohuva vesi voisi hänet parantaa, Joh. 5:2-9
      1. Tämä mies oli maannut 38 vuotta odottaen pääsevänsä ensimmäisenä lammikkoon, jotta pohjavirroista kuohuva vesi tekisi hänet terveeksi. Mikä on meidän lammikkomme, mistä odotamme saavamme apua – jos saisin eukon, työpaikan tai kämpän? Ei ole olemassa kaiken parantavaa kuohuvaa vettä.
      2. Miksi tämä mies saa avun toisin kuin rikkauteensa riippuvainen mies? Ensiksikin hän puhuttelee Jeesusta oikein Herraksi, jolla nimellä puhuteltiin Jumalaa; Jeesus on todellakin Herra. Toiseksi hän toteaa, että ”minulla ei ole ketään”. Usein ihmispelko laittaa paulan, ettemme turvaudu Jeesukseen. Jos sinulla ei ole ketään sinulle jää Jeesus.
      3. Jakeesta kuusi tulee ilmi kaksi tärkeää asiaa: Jeesus näkee miehen makaamassa ja tietää hänen jo kauan siinä olleen. Juuri siksi, että Jeesus on kaikkinäkevä, -tietävä ja –valtias hän kysyy meiltä: ”Tahdotko tulla terveeksi" ja vapautua riippuvuuksistasi?

      On ehkä yllättävää, että Raamattu vertaa elämää Jeesuksen lähellä elämään alkoholin kanssa. "Älkää juopuko viinistä, sillä siitä tulee rietas meno, vaan täyttykää Hengestä". Vertaus on, kuten kaikki Raamatun vertaus, täysosuma. Alkoholismilla ja Jeesuksen seuraamisessa on paljon yhtäläisyyksiä: 1. Alkoholisti on täysin riippuvainen viinasta, ja hänen on pakonomaisesti sitä saatava - uskova on täysin riippuvainen Pyhästä Hengestä, sen lohdutuksesta ja johdatuksesta, 2. Alkoholistille viina on kuningas, joka määrää hänen elämäänsä - uskovalle Jeesus on kuningas, jonka Sanaan hän luottaa ja turvaa, 3. Alkoholisti on riippuvainen muista juopoista, muiden tarjoamasta alkoholistisesta seurasta ja juomasta - uskova viihtyy muiden uskovien seurassa ja virvoittuu seurakunnassa, 4. Alkoholisti elää vääjäämättä rietasta, vääränlaista elämää - uskova elää Sanaan turvautuen uutta elämää haluten irtautua maailmallisesta, syntisestä elämästä, 5. Alkoholistilla ei riippuvuutensa tähden ole mitään erityistä tarkoitusta elämässä, ainoa päämäärä on saada viinaa - uskovalla on Jeesuksen seurassa päämääränä Taivas ja halunaan olla todistamassa elämän tiestä.

      • TMarko

        Tekee mieli sanoa, että hyvä kirjoitus.

        Riippuvuus Pyhästä Hengestä antaa sisimpään sen todellisen täyttymyksen, mitä mikään muu päihde ei voi antaa. Jumalan Henki on ratkaisu kaikkiin riippuvuus ongelmiin. Sillä riippuvuudella kannattaa täyttyä joka päivä.


    • Lue tämä

      Sananlaskujen kirja 23 : 29 - 31 esim.

    • _________

      Varokaa ettei teidän sydäntänne raskauta päihtymys eikä juoppous, eivätkä elatuksen murheet. Evankeliumeissa tämä kohta jossa Jeesus neuvoi valvomaan.
      Paavali puhui miten on "ajateltava itsestään kohtuullisesti".
      Tiedän kokemuksesta, että raivoraitis ja muutoin terve ihminen voi sairastua outoon riippuvuuteen, joka selvästi tunnistettavissa orjuuttavaksi, kun jää koukkuun johonkin ihmiseen, jolle ei voi sanoa "ei".
      Uskon sen johtuvan riivaajahengestä.
      Henkilöstä voi pitää syvästi, mutta suhde ei silti ole terve.
      Jonkun pitäisi puhua asiasta ihan opettamismielessä, koska sellaista todella on.

      • _________

        Luuk. ev. 21 luku, jakeet 34-35
        Apostolien teot 13 luku, jakeet 6-10, 39


    • Hei !

      Riippuvuuksia (addiktio) voidaan ajatella Raamatun näkökulmasta riippuutta synnillisille tavoille.
      "Älä himoitse" käsky on voimassa aina lain yhtenä käskynä.

      Mutta kristinuskossa hengellisessä uskossa on myönteinen vahva riippuvuus Ylipappiin= Jeesus Kristus- Pyhään Henkeen joka on ihmisen opettaja, kasvattaja, puolustaja, syyttäjä ja tuomari. Tämä riippuvuus on oltava. Hebr 8:1-2, 4:14-16, 1:14.
      Uuden liiton uskovan etuoikeus on nimenomaan jatkuva riippuvuus Jumalasta/ Pyhän Hengen olemassa olo ihmisen itsensä henkilökohtaisessa seurassa: Hebr 8:10, 10:16, Jer 31:31-33.

      Raamattu varoittaa riippuvuudesta maailman tavoille 1 Joh 2:15, ja esittää vastakohtana Jumalan. Tämä on yksi näkökulma asiassa.
      Pyhitys että kaikissa maailman arkitoimissaan on Jumalan kanssa sovussa on ratkaisevan tärkeä:; Hebr 12:14, Joh 14:17


      Olen kirjoittanut erilaisista kysymyksistä täällä siellä oikeassa yläkulmassa;
      http://jarinhotelli.blogspot.com

      Jumalan siunausta 2014
      Yst. t. Jari Laurila

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2062
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1936
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1885
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1598
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1330
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1311
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe