Valeuutissivustot ja sosiaalinen media!

Karlan

Suhtautukaa rakkaat sisaret ja veljet kriittisesti kaikkeen, mitä sosiaalisessa mediassa luette. Viime aikoina on erilaisia valesivustoja noussut ja niitä niin monet linkittävät. Paljon jaetaan sellaisia linkkejä, joilla ei ole mitään totuuden pohjaa. Harmillista kyllä, moni valeuutissivustojen jutuista päätyy myös valtamedian lehtiin, koska niissäkin toimii vain tavallisia ihmisiä. On hyvä muistaa terve mediakritiikki, kun mediaa seuraatte!

Viime vuosina rakkaasta kristillisyydestäkin on kirjoiteltu jos minkäkinlaista. Kaikkeen ei ole uskominen, mitä lehdistä saamme lukea. On hyvä asia, että vaikeita asioita nostetaan esille, mutta millä tavalla ne nostetaan, onkin ihan toinen asian haara! On ollu paljon myös panetteluja ja suoranaista vihaakin meitä kohtaan! Ja ne blogit, keskustelupalstat jne... Rakkaat sisaret ja veljet, kun niitä luette ja heikoksi tulette, ottakaa rohkeasti yhteyttä tuntemaanne uskovaiseen sisareen tai veljeen, tai vaikka puhujaan. Ottakaa rohkeasti esille mieletä painavat asiat ja jutelkaa ihan face to face. Ei ole oikein, eikä sopivatakaan lähteä sosiaalisessa mediassa asioita käsittelee. Siellä kun niin paljon on niitä eksyttäjiä. Etenkään tämä Suomi24 ei ole hyvä paikka keskustella mieltä painavista asioista.
Täällä voi nimimerkkien takaa huutaa mitä tahtoo. Mutta rakkaudella neuvon teitä, ettei FB ja muut vastaavat, joissa keskustellaan oikeilla nimillä, ole nekään hyviä paikkoja käydä keskustelua uskon asioista. Kasvotusten aivan, kuten Herra Jeesus Kristuskin kehoitti meitä tekemään, yhdessä kilvoitellen. Ja saamme panna yhdessä syntiä pois ja tehdä tätä matkaa, että kerran perisimme taivaan kunnian!

Ja rakkaudella haluan teille rakkaat sisaret ja veljet sanoa: Tämä keskustelupalsta ei ole turvallinen paikka asua ja elää. Tämän luettuanne toivon, että ette enää tällä keskustelupalstalla aikaa kuluta, vaan hakeutuisitte aivan, kuin ennen uskoneetkin ovat tehneet, yhdessä keskustelemaan tiestä ja matkasta. Ja ettemme lähtis lukemaan kaikkia niitä valheellisiakin uutisia kristillisyydestämme, mitä media meistä julkaisee. Helpommin pysymme pienen paikalla, kun keskitymme oman uskon hoitamiseen. Emme halua uskoamme asettaa vaaroille alttiiksi, emmehän! Siksi on turvallista, ettemme seurais sitä ikävää kesksutelua, mitä nyt viime vuosina meistä uskovaisista on kirjoiteltu.
Jumalan valtakunta on kuin peltoon kätketty aarre. Hakomaja yrttitarhassa. Vioilla ja virheillä peitetty. Salattu maailmalta. Tärkeintä on, että me uskon kautta saamme kokea ja tuntea, että tämä on se oikea joukko. Tässä joukossa haluan matkaa tehdä. Tässä joukossa on se sanoma pelastuksesta. Tämän joukon keskuudessa on pyhähenki. Ja tämän joukon mukana kun jaksaa matkaa tehdä, niin kerran saa päästä perille taivaan kunniaan, laulamaan ilovirttä yhdessä muiden rakkaiden uskovaisten sisarien ja veljien kanssa. Ja se virsi ei koskaan pääty! Siellä lauletaan ja ylistetään karitsaa iäti. Ja siellä on hyvä olla! Ja kun muistamme pitää mielessä, että on myös se toinen paikka. Me haluamme julistaa evankeliumia kaikille luoduille, ettei kukaan ikinä sinne paikkaan joutuisi!

8

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huohjahuoh

      Hyviä neuvoja, mutta kenen kanssa keskustelet asioista. Keskustelukulttuuri liikkeessämme on tasan nollan arvoista. Jos kipeistä asioista keskustelee, niin kohta on joku jakamassa juttua eteenpäin ja sitä puidaan pitkin kyliä.

    • rakyraky

      Tee, Melperi, parannus, niin loppu tuo räkyttäminen

    • kytkimellä

      ..Tämä ei ole oikea paikka puhua näistä asioista..
      Tämähän se just sitä on. Meneppä naamatusten puhumaan näistä asioista jonkun weljen tai sisaren kanssa niin olet äkkiä yksinäsi asiasi kanssa.
      ...Rakkaudella, painostaen...
      Näin se menee

    • Tie_Totuus_Elämä

      Raamattu kehottaa meitä seuraamaan Jeesusta opissa, elämässä ja kärsimisessä. Uskon perusta pitää olla Raamattu, Jumalan sana. Uskon perusta ei siis ole Rauhanyhdistys. VL-ihmiset nimittävät yhdistystä Jumalan valtakunnaksi ja se tulee esille myöskin heidän puheissaan. Tarvitsee vain pysyä Ry:n kuuliaisena lapsena, niin kaikki on hyvin ja ollaan turvassa.

      Raamattu kuitenkin opettaa toisin. Vanhurskaus tulee yksin uskosta, yksin Kristuksen tähden. Jeesus sanoo: Minä olen tie, totuus ja elämä. Muuta tietä ei ole.

    • Itse olen entinen VL ja voin sanoa että medialla ei ollut osallisuutta eroamiseni syyhyn. Se syy löytyi yksinkertaisesti sieltä piireistä. Mutta on tämä kyllä harvinaisen tyhmä tapa käsitellä asioita. Ollaan omassa yhteisössä, eikä tiedetä mistään muusta kuin tästä. Tulee mieleen ihan pohjois-koreassa eläminen.

    • tthhjkl

      Yritettiin kovasti keskustella Jyväskylän Ry:llä, mutta huonosti onnistuttiin. Ei johtunut yksinomaan johtokunnastamme, vaan Herran pelosta=SRK:n pelko.

    • Freewilly

      Onneksi en kuulu ko. kaartiin ja minua eivät mitkään SRK:n ohjeet kosketa nyt eikä koskaan...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe