Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Loksuva ääni, vetari vai laakeri?

loksuva_ääni

On ruennut hiljaisessa nopeudessa ehkä eniten kääntäessä tai joustoliikkeissä kuulumaan epämääräistä loksahtelevaa ääntä kuskin puolelta. Etuvetoinen auto niin tarrasin kokeeksi vetoakselista kiinni ja heilutin akselin suunnassa. Tuntui pieni välys ja kuului loksahduksia pyörän navasta. Onkos tämä nyt sen merkki että vetarin ulompi nivel vaiko pyöränlaakeri on mennyt vai tarvitaanko tarkempia tutkimuksia sen päättämiseksi?
Heiluttelin myös alatukivarresta ja kallistuksenvakaajan tangosta sekä koiranluusta mutta niistä ei kuulu mitään.

5

1908

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • testaappa1

      (ulomman)vetarin ääni kuuluu selkeiten, jos ajat pientä ympyrää hitaasti.

      Pallonivelten ja laakerin välys tuntuu kun ylöstunkatusta renkaasta kokeilee heiluttaa. Jos välys häviää jarrua painaessa on kysessä pyöränlaakeri.

      • loksuva_ääni

        Ei tunnu välyksiä renkaasta heiluttamalla eikä pientä ympyrää ajaessa kuulu mitään. Sen sijaan vähän kääntäessä kuuluu sellaista harvakseltaan ja epämääräistä, epäsäännöllistä loksahtelua, ei tunnu riippuvan vauhdistakaan. Ikäänkuin vetoakselissa olisi päittäisvälystä kun kokeilee kädellä vetelemällä. Mahtaako tuo olla sitten sisempi nivel, on näköjään suojakumi ruennut siellä hieman päästämään rasvoja ulos.


      • loksuva_ääni

        Sittenkin ehkä ihan pientä välystä tuntuu ylösnostetusta renkaasta heiluttelemalla. Kokeilin kädellä myös vetoakselin sisäpään niveltä ja välystä tuntui sielläkin. Pyörä pyörii kyllä herkästi käsin pyörittäen. Jos pyörittelee edes-taas niin suunnanvaihtokohdassa kuuluu loksahdus.
        Vääntelin myös tunkin kammella maan ja renkaan välistä ja katsoin samalla pyörännavan takapuolelle kohtaan jossa vetoakselin abs kehä ja pyörännapa liittyvät toisiinsa, en huomannut siinä kohti mitään liikettä. Luulisin että jos pyöränlaakerissa olisi vikaa niin tuossa kohtaa abs kehä keinuisi pyörännapaan nähden?
        Tosiaankin tiukkaa ympyrää ajaessa ei kuulu mitään kumpaankaan suuntaan ajaessa. Sen sijaan liikkeellelähdössä eteen- tai taaksepäin, satunnaisesti hiljaisessa vauhdissa ajaen joustoliikkeessä ja joskus hieman kääntäessä kuuluu sitä epäsäännöllistä loksumista.
        Aika heikkoa tekoa on vetoakseli kun ei kestä edes 40.000km ajoa, itseasiassa joku nivel on tältä puolelta uusittu jo joskus 10.000km ajettuna.
        Tai sitten taustalla on jokin vika mistä johtuen auto syö vetoakseleita aamupaloikseen.


      • Vääntöävaan

        Vetonivel naputtaa kun alkaa tunnit olla täynnä. Akselissa pitääkin olla päittäisvälystä, akselin pituus kun muuttuu joustossa.

        Tutkisin tarkemmin pallonivelet ja tukivarren puslat, jos joustoissa ja liikkeellelähdöissä kuuluu epäsäännöllistä lonksumista. Nurkka ylös ja rengasrautaa tms napakkaa tavaraa väliin ja vääntämään. Kyllä se sieltä löytyy kun tarpeeksi ajatuksen kanssa kopeloi.


      • loksuva_ääni

        Kokeilin etsiä välyksiä nivelistä pyöränmutteriavaimella vääntelemällä mutta ei löytynyt, kaikki on välyksettömiä. Ainut mistä saan sitä loksumista kuulumaan on vetoakseli. Tosin yksi mahdollisuus voisi olla pyöränlaakeri vaikkakaan en saanut mitään välystä esiin.
        Avasin etujarrutkin ja puhdistin palojen liikuntapinnat sekä laitoin kuparitahnaa niihin, lisäksi putsasin ja voitelin liukutapitkin. Ei vaikutusta, no auto tuntuu rullaavan hyvin kevyesti nyt vaikka mielestäni jarrut ei kyllä kummemmin laahanneet ennenkään.
        Pitänee maanantaina käydä näyttämässä autoa korjaamolla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      92
      2421
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2133
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1780
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1575
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1505
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1468
    8. 54
      1340
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe