Yksinäisyys musertaa itsetuntoni

yksinäinenpoika

Hei!

Olen lukioa käyvä poika, joka kokee itsensä hyvin yksinäiseksi. Kavereita minulla on pari, mutta heidän kanssaan tulee vietettyä aikaa melko harvoin. Minulla ei ole yhtään hyvää ystävää, jonka kanssa voisi puhua asiasta kuin asiasta, mikä on johtanut siihen, että olen alkanut miettiä, mikä minussa on vikana. Tästä syystä itsetuntonikin on aivan nollissa, enkä enää edes uskalla yrittää tutustua uusiin ihmisiin, sillä pelkään aina uusien ihmisten seurassa, mitä he minusta ajattelevat. Tiedän olevani vainoharhainen, mutta kuvittelen muiden aina vain nauravan minulle ja halveksuvan minua. Ystävien saaminen näyttääkin toivottomalta.

16

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Myösyksinäinenpiirakki

      Saat vielä kavereita varmasti jostain, älä huoli : ) Ja sun pitää yrittää muistaa, ettei sussa ole mikään vikana. En ehkä osaa auttaa paljon, mutta toivon sinulle onnea.

      • yksinäinenpoika

        Kiitos :)


    • 17v_lukiolainen

      Yksi kysymys, miksi sinulla on tarve tutustua muihin ihmisiin? Itse en ole koskaan ollut vapaa-ajalla yhdenkään "kaverini" kanssa, enkä silti tunne oloani yksinäiseksi. Miksi? Koska mielestäni maailmassa on tärkeämpiäkin asioita, kuin muiden miellyttäminen.
      Mutta jos todella haluat tutustua muihin ihmisiin, suosittelen, että etsit saman henkisiä ihmisiä, jolloin et ehkä tuntisi itseäsi naurunalaiseksi.

    • kohtalontoverisi

      Tääl ois yks kohtalontoveri! Oon myöskin lukiossa eikä mulla oo kun yks kaveri jonka kans heittää small talkia silloin tällöin. Itekin oon miettiny että mitä mä oon edellisessä elämässäni tehny niin pahaa tai mikä mussa on niin vikana ettei kukaan halua olla mun kaveri... nykyään uusien ihmisten tapaaminen on aika vaikeeta ku keskittyy vaan ihan liikaa siihen mitä sanoo ja mitä se henkilö siitä ajattelee jne. Ja mun mielestä kenelläkään ei oo oikeutta tulla sanomaan että "et sä tarvii ystäviä ku ei mullakaan oo enkä oo yksinäinen". Jos joskus oon kymmenen puolitutun seurassa niin musta voi siti tuntua että oon yksin.
      Ois kiva jutella sun kanssa, onks sul kikkiä tms?

    • 17v

      Menen nyt lukion ekalle, ja kavereita mulla ei ole ollut pariin vuoteen. Mitenköhän käy.

      • lauleskelija

        Yrität vaan heti päästä muiden mukaan. Moikkaat kaikkia ja yrität kysellä jotain tms.Tee itsestäsi sellainen vaikutelma, että sun kans vois olla mukava jutella.
        Syrjään ja nurkkaan ei ensimmäisinä päivinä kannata jäädä. Ei sivustaseuraajaksi.

        Mun mielestä voi hienovaraisesti esittää vähän muuta kuin oikeasti on. Ei kuitenkaan aivan mitä vaan voi esittää. Ja joku susta luultavasti pitää, kun olet ihan oma itsesi.

        Älä tee sellasta vaikutusta muille että "joo mää oon yksinäinen jo valmiiksi, turha minuun on tutustua..."

        En tiiä, onko lukio sulle aivan uusi, ettet tunne sieltä ketään vai onko siellä jotain saman paikkakunnan tyyppejä. Molemmissa hyvät ja huonot puolet...

        (en tiiä hyötyykö näistä mun neuvoista mitään, mutta yritän... Mun ajatuksia ja päätelmiä nämä on.)


    • Yksinäinentyttö

      Hei! Mä olen ysille menossa oleva tyttö ja mun kaikki kaverit ovat hälvenneet johonkin. Varsinkin nyt kesällä oon tuntenut itseni todella yksinäiseksi. Mulla on ollut vähän ns. vaikeita vuosia ja olen työntänyt ihmisiä luotani. Vähän aikaa sitten tajusin ettei minulla ole kuin yksi ystävä. Muut kaverisuhteeni ovat todella tyhjiä, enkä ole ollut oikein kenenkään kanssa tekemisissä, kun sitä ainoaa yhteistä asiaa (koulua) ei ole ollutkaan.

      Olisiko sulla esim. kikkiä, jossa voitaisiin mahdollisesti jutella? Sama kysymys kaikille muillekin tähän kirjoittaneille yksinäisille! Olisi tosi jees saada jutella joidenkin kanssa.

      • kolmaskommentoija

        emppuliini98 on mun kik!


    • Koeta päästä sisään johonkin sinua kiinnostavaan harrastustoimintaan.

    • yksinäinenpoika

      Kiitos viesteistänne!

      Kik: lukiopoju. Vapaasti saa tulla juttelemaan :)

    • yksikseskös.itkeskelet

      Täällä on amista käyvä tyttö, jolla on samanlaisia ongelmia. Mulla ei oo ns. oikeita kavereita opiskelupaikkakunnalla. Koulussa oon vaan muien mukana, mutta mitään kaverisuhteita esim. vapaa-ajalle ei oo.
      Ongelma on se, että monet varmaan ajattelee mua hiljaiseksi ja jotenki oudoksi ja syrjäänvetäytyväksi. En mä sitä ole, kun opin olemaan toisten kanssa. Mutta en myöskään halua tunkeutua muiden mukaan, jos ne ei halua. Ongelmia tuottaa myös se, että olen erilainen kuin muut samanikäiset. Mun ikäiset on vielä aika teinejä mutta ite oon vähä aikuismainen.

      Onneksi mulla on yläasteen ajoilta kaverit vielä olemassa ja tehdään sitten viikonloppuisin jotain yhessä kun kaikille sopii. Että en aivan yksinäinen ole. Myös sisko ja muut läheiset on olemassa. :3

      Joka tapauksessa joskus koulussa tuntuu siltä että miksi en vaan pääse mukaan toisten porukkaan. Miksi mulle ei löydy sellasta kaveria jonka kans vois puhua vähän muustakin kuin kouluasioista...

    • jokineimuutu

      Niin sen tulee tehtävä tehdä, mutta hella on yhä keittiössä hiilen ja lotan seulassa.

    • Ryti34

      Hei! Älä pelkää olla oma itsesi! Toivotan onnea ja parasta tulevaisuudellesi! Muista aina, ettei kenelläkään toisella nuorella ole sen parempi itsetunto kuin sinulla. Harvoin, yleensäkään ihmisellä, jokainen miettii samoin..olenko tarpeeksi hyvä, mitä nuo minusta ajattelevat jne!!! Joten lopeta moinen, olet yhtä hyvä kuin muutkin!

    • Ketttul

      Yksinäisyys ei ole kenenkään valinta, harvoin, vaan yleensä siihen joutuu monien sattumusten kautta. Älä siis syytä itseäsi. Moni saa vasta aikuisiällä kavereita. Kuten itselleni käynyt. Itsetuntosi saa turhaa kolhuja. Mieti positiivisesti, vaikka vaikeaa olisi.. Aina on niitä,jotka ovat pahemmassa jamassa.

    • Tsemii_oot_hyvä_tyyppi

      Mä oon kans ihan samassa tilanteessa mutta enimmäkseen pohdin miten saisin hengen lähtee kivutta... Kavereita ei kino mun seura ja kun en edes enää osaa keksiä aiheita mistä jutella, ne varmsti pätkäisee välit pian... Kiusattu mua on jo pienestä sillä oon ylipainonen ja monien mielestä (myös itseni) ihan liian ruma elämään... Toisia tosi kannustan jatkamaan! :) Sä löydät kyllä ystäviä ja mikäli se vaan on mahdollista, mene vaikka vaan ruokalassa jonkun kanssa samaan pöytään ja kysele kuulumisia yms. Sitten jos pääsette juttuun, kysele että mitä valinnaisii on, millä luokalla, puhukaa vaikka opettajista ja sen sellasist :) kyllä se siitä, itellä ei oo toiminu mutta en olekkaan sinä... :))

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2201
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1700
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe