Sadannen kerran:Suomi tarvitsee oman rahan !

frompesonen

Euron tulevaisuudesta on aloitettava avoin keskustelu. Näin vaatii valtionvarainministeri Alexander Stubb.

Hän sanoi puheessaan 24.8.2015,että "Euro on ollut Suomen historian ylivoimaisesti vakain valuutta. Se tekee meidän valuutasta niin hienon,että ensimmäistä kertaa meillä on sananvaltaa.Aiemmin meidän markkahan oli suurvaltapolitiikan väline".

Jaa,että Suomen markka(1860-2002) oli suurvaltapolitiikan väline? Millä ihmeen tavalla? miten pienen maan oma raha voi olla suurvaltapolitiikan väline? Onko Ruotsin kruunu nyt suurvaltapolitiikan väline?

Stubbin mukaan "meidän"valuutta on niin hieno,että ensimmäistä kertaa meillä on sananvaltaa. Mihin suomalaisilla on nyt sananvaltaa??? Ei ole omaa rahaa,ei omaa rahapolitiikkaa,ei itsenäistä talouspolitiikkaa.

Kun rahan kurssi ei jousta,pitää ihmisten joustaa.Työttömyys ja köyhyys lisääntyvät.Yhteiskunnallisen kehityksen ohjat on annettu pois käsistä.(laukaustakaan ampumatta)

Ja todellakin, euro on suurvaltapolitiikan väline -eikä markka! Eurolla alistetaan valtiot ja kansalaiset markkinakuriin.Valtiot on alistettu yksityispankkien laina-asiakkaiksi,vaikka nuo valtiot-siis kansalaiset ,veronmaksajat-joutuvat takaamaan pankkien pystyssä pysymisen.

Euron avulla viedään pohja julkisilta palveluilta ja yksityistetään kansallisomaisuuksia. Tästä harvainvallasta harvat hyötyvät,mutta monet kärsivät.

On pakko olla tyly. lainaan prof.Keijo korhosta,joka 1990-luvun alussa sanoi,että elämme poliittisten kääpiöiden aikaa.Myöhemmin Korhonen on todennut ,että EU-Suomi muistuttaa yhä enemmän potilaiden runnaamaa hullujenhuonetta. Pahinta arviossa on totuuden mukaisuus.

Stubbin väite(ei perusteltu) euron vakaudesta on kaiken muun keskellä vähemmän huomiota herättävää. Mutta millainen olisi ollut epävakaa euro ? euro vahvistui muutamassa vuodessa esim. suhteessa USA:n dollariin yli 90 prosenttia. Se tuli Suomessa hyvin kalliiksi.

Entä se AVOIN keskustelu euron tulevaisuudesta? Mitään todellista AVOINTA keskustelua EU-asioista EI Suomessa ole ollut tähän mennessä.(jänskättää ,tuleeko se nyt?)

Hallituksessa on nyt keskusta,joka rakaisi Suomen EU-jäsenyyden 1994 VASTOIN omien äänestäjiensä enemmistön tahtoa.

Siellä on perussuomalaiset ,joka nousi suurpuolueeksi(vanhaksi puolueeksi),koska esitti olevansa VAIHTOEHTO europolitiikalle,ja valtamedia tarjosi tämän näennäisopposition äänestäjille tarjottimella.

Siellä on kokoomus,joka yhdessä edellisten kanssa toteuttaa hyvässä hengessä kansalaisten enemmistöä kyykyttävää politiikkaa.

Meneillään on harvainvallan ja kansanvallan kamppailu .Harvainvalta on nyt tukevasti niskan päällä,koska kansalaiset on vallannut alistuminen.(tämäkö on se kuuluisa niskaote?)

Taisi olla Snellman,joka 1800-luvun synkkinä hetkinä kirjoitti,että:


"Suomen kansa on laskettu hautaansa. siitä itsestään riippuu nouseeko se sieltä."

Antti Pesonen Itsenäisyyspuolueen entinen pj.

fp. Mitäpä tuhon on lisättävää?,ehkä sen verran ,että sdp edustaa vale oppositioa ,he eivät ole esittäneet ,eivätkä esitä Suome itsemääräämisoikeuden palauttamista ,jotta pääsisimme toteuttamaan järkipolitiikaa. He ovat pettäneet kannattajansa ,kute keskustakin on otehnyt.


.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • p.paarma

      Stubbin lausunto on täyttä roskaa. Euro on aiheuttanut sotun leikkauksia kaikissa jäsenmaissa sekä valtionvelan kasvua samaan aikaan. Euro vaikuttaa olevan pikemminkin väline, naamio, leikkauspolitiikan toteuttamiseksi. Oma erityislukunsa on Saksan mahti pitää Kreikka velallisena ja lypsää siltä ikuisuuden loppuun saakka. Euron avulla on ensin "sopeutettu" valtioita pakottamalla luopumaan osasta sosiaaliturvaa, myös niissä maissa joissa se on muutenkin ollut alhainen.

      Vahvat suuret taloudet ovat vahvoilla myös tulevaisuudessa. Niiden etulyöntiasema suurteollisuudessa estää vähemmän teollistuneita maita kehittymään. Suurteollisuus vapaasti toimiessaan tuhoaa ennenpitkää pienteollisuuden. Se olisi muuten edistystä mutta valtioiden välisissä suhteissa nykykomennolla se sorsii vähemmän kehittynyttä maailmaa.
      Stubb tietää, että eu ja euro ovat poliittisia projekteja ja talouden kannalta euro on katastrofi. Pesosen artikkeli kuvaa tilannetta realistisesti.

      • kaikhävitty

        Euro on jokaiselle säästäjälle ollut pelkkä tuho. Sensijaan velkaijoita on paijattu loputtomiin. Tämä on johtanut velkakriisiin ja säästöistä on jäljellä vain muisto. Säästäminen on aina pienituloisten mahdollisuus vaurastua,nyt köyhtyä. EKPn ohjauskorkoa on käytetty härskisti väärin. EU on rosvovaltio. Suomen on itsenäistyttävä ja meidän on päätettävä itse asioistamme troikkien sijaan.


    • kaikkiekäsitettävä

      Omalla rahalla ei ole paljon merkitystä jollei valtio ole itsenäinen ja määrää omasta taloudestaan . Kelluvalla rahalla ei ole kovin isoa merkitystä vaikka toisin puhutaan.Tiukka raha ja talouspolitiikka tarvitaan,ei mitään lepsuilua kolmikantoineen.

      • uusisuomi

        Kelluva valuutta on kuitenkin paras kilpailukyvyn korjaaja. millään yhteiskuntasopimuksilla ymv. ei päästä samaan vaikutukseen,koska on aivan liian monta asiaa mistä on sovittava.

        Kelluvan valuutan arvo asettuu aina talouden suorituskyvyn mukaan ja antaa myös aikaa tehdä muita tarpeellisia toimenpiteitä kilpailukyvyn parantamiseen,kuten tuotteiden/palveluiden edelleen kehittämistä. Myös kotimarkkinoilla olisi huomattavasti paremmat toimintaedellytykset nykyiseen verrattuna.

        Mutta,niin kuin totesit, kansakunnan on päätettävä kaikista omista asioistaan ,jotta tasapainoinen kehitys olisi ylipäätään mahdollista. Suuri toive olisi myös se,että kansalaiset ymmärtäisivät näiden perussasioiden merkityksen ,mikä vähentäisi turhia puheita vääristä asioista jyrkästi.

        Me olemme kuunnelleet aivan tarpeeksi "asiantuntijoita" ,jotka pääasiassa puhuvat virkansa puolesta paskaa. Kansalaisten ymmärrys lopettaisi tämänkin suuntauksen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3827
    2. 209
      3058
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2594
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1485
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      178
      1402
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1287
    Aihe