Yksinyrittäjä palkkaa yhden

1töihin5hviikossa

Onko mitään keinoa millä yksinyrittäjä voi vähimmällä byrogratialla palkata 1 osa-aikaisen / väliaikaisen työntekijän muutamaksi tunniksi viikossa?

Tuleeko siitä hirvittävä paperisotku ja uusia velvotteita?

30

226

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Etätyöhön

      "Jos palkkaat työntekijän, astuvat työtilan suhteen aivan uudet lait ja kuviot esiin. Perusideana kuitenkin on, että työtilojen on oltava asialliset, siistit, valoisat, kapasiteetiltaan riittävät ja henkilöstöllä on oltava taukotilat."

      Pitääkö tämä paikkansa, silloinkin kun työ tehdään etänä? (mm. verkkokaupan ylläpito, uusien tuotteiden tuotekuvaukset, jne.)

    • Mikä_on_työtila

      Toimin itse rakennusalalla ja muutama vuosi sitten oli työsuojelutarkastus.
      Näytin hallitilat, kahvihuone ja vessa sekä pieni nurkkaus vaatteiden vaihtoa varten.
      Pointti oli että varsinaiset työtilat ovat muualla, eli työn teko paikka ratkaisee.

    • laskuvaan

      Mikset ostaisi toiselta yrittäjältä tarvittavaa palvelua? Maksaa laskun ja sillä siisti.

      • EiköMitäänKeinoa

        Haluan palkata sen saman henkilön joka ne on alunperin tehnyt ilmaisessa puolen vuoden työkokeilussa.

        Havaitsin työkokeilun aikana hänet hyväksi työntekijäksi.

        Valitettavasti ei ole varaa palkata kokopäiväiväiseksi, mutta luulis että edes tarvittaessa töitä annettava työsopimus on parempi kuin ei mitään?

        Koska hän on työtön, ei tmiyrittäjyyskään onnistu koska muuten työkkäri katsoo hänet kokoaikaiseksi yrittäjäksi ja hän menettää kaikki tuet.

        Laskutuspalvelun kautta teoriassa voisi palkkauksen hoitaa, mutta koska siinäkin on hänelle riski että työkkäri väittää yrittäjäksi, niin sekään ei onnistu.

        Eikö todellakaan ole mitään keinoa palkata jotakuta kevyesti?

        Eihän kotitalouskaan palkatessaan jonkun lastenhoitajan muutamaksi tunniksi, joudu hirvittävään byrogratia rumbaan, miksi siis yksinyrittäjänkään pitäisi?

        Todennäköisesti edes se että palkkaa yksityishenkilönä ei onnistu koska työ liittyy nimenomaan yrityksen toimintaan.


    • jklkg

      https://www.palkka.fi/Koti/Yritys
      Tuolta nyt vähän apua byrokratiaan.

      Työttömälle 0-tuntisopimus on vähän arvaamaton paikka, noin hyöty/haitta-suhteeltaan. Tosin onhan noita joustoja lisätty työttömyysturvaankin...

    • googlaase

      suosittelen vaikkapa eezyä. kaikkein vaivattominta. tai ukko. ja mitä näitä on.

      • AntakaaPalkata

        Ongelma onkin ettei palkattava uskalla tehdä töitä laskutusosuuskunnan kautta koska työkkäri katsoo sen sitten yrittäjäksi jolloin se menettää kaikki tuet.

        Palkka muutamasta tunnista on niin pieni ettei se pelkällä sillä palkalla elä.

        Miksi palkkaaminen on tahallaan tehty näin hankalaksi?

        Jos ne haluaa että pienyrittäjät antaa oikeita palkallisia töitä, niin sitten säännöt pitää tehdä sellaiseksi että työntekijä pystyy ottamaan työtä vastaan ja yrittäjä pystyy palkkaamaan vaikeuksitta.

        Miksi työkkäri haluaa kaikin keinoin estää työntekijää saamasta töitä edes joksikin aikaa?

        Työttömälle on muutenkin jo tarpeeksi hankalaa muutaman tunnin työn takia taistella työttömyyskorvausten takia, koska ne katkeavat siihen saakka kun hän saa kaikki tarvittavat todistukset, kuten palkka ym.

        Eihän kukaan elä muutaman tunnin palkalla kuukausia kunnes työttömyyskorvaus saadaan laskettua ja maksettua?

        Juuri tämän takia jonkinlainen perustulo olisi taivaan lahja yrittäjille. Kun työttömät saisivat 100% varmasti jonkun pienen summan esim. 500 e/kk ja saisivat sen lisäksi tehdä toiset 500 e/kk verottomana ilman byrogratiaa, kaikki voittaisivat.

        Työttömien kannattaisi ottaa hyvinkin lyhyitä työrupeamia vastaan jolloin yrittäjän riskit palkata pienenisivät ja kaikki olisivat tyytyväisiä?


    • SallikaaTyönTeko

      Joku kertoi että "Sain töitä jotka oli tarkoitus laskuttaa Odealin kautta. Liityin YTK kassaan, että työssäehto lähtisi heti kertymään, ja voisin joskus tulevaisuudessa saada ansiosidonnaista. Sain kassasta tylyn viestin, kassan jäseneksi ei oteta, eikä ansiosidonnaista saa Odealin maksamien palkkojen perusteella. Odeal väittää siis päinvastoin, ja markkinoi selitellen "muutamia toimialapoikkeuksia kukuunottamatta". Kassasta kuitenkin kerrottiin, ettei mitkään Odealin laskutuspalvelun maksamat palkat kerrytä työssäoloehtoa."

      Kaikille tälläkään ei olisi väliä, mutta sillä on ettei menetä koko työttömyysturvaansa muutaman laskutettavan työtunnin takia?

      Suurin pelko on että työkkäri katsoo yrittäjäksi (vaikkei ole perustanut mitään yritystä) ja evää kaikki työttömyystuet.

      Työttömälle on tärkeää että olisi oikeutettu soviteltuun työttömyyspäivärahaan sekä se että työttömyystuki tulisi joka kuukausi säännöllisesti siitä huolimatta että tekee muutaman tunnin töitä satunnaisesti.

      Miksei oikeistohallitus tee mitään näiden ongelmien ratkaisemiseksi?

    • säkkipillit.pussiin
    • Arhinmäki-puikkoihin

      >> Miksei oikeistohallitus tee mitään näiden ongelmien ratkaisemiseksi?>>

      maahan pitää saada nopeasti Paavo Arhinmäen ja Antti Rinteen ja Jutta Urppilaisen johtama vasemmistolainen hallitus. Nuo kaksi miestä ja akka tekivät erinomaista ja tuloksellista työtä koko edllisen 4 vuotisen hallituskauden.

      Muistaakseni Arhinmäen Pave oli jakamassa Espanjan yksityisille pankkiireille 100 Miljardin euron edestä pankkitukea, suomalaisten veronmaksajien takauksella. Sen jälkeen Kreikka-2, Kypros-1 etc. tukipaketit pankeille.

    • keka.tietaako

      tjjahas, ehkäpä laskutuspalvelut eivät olekaan ideaaleja työttömille. Niin työntekijähän voi leikkiä laskutuspalvelujen kautta, toki ongelmana voi olla että työnantaja ottaa herneen ns nenuun ja potkaisee eezeilijän pihalle, tai työkkäri samalla perusteella, onpi yrittäjä.

      Kaannattaisiko tuunailla se sallittu tuntimäärä kuussa minkä työkkäri hyväksyy.

      Tietenkin työkkäriltä voisi toivoa, että maksetaan normaalisti ja esim, seuraavassa tilissä hoidetaan edelliskuun lussat ja miinukset.

      • PerustuloRatkaisu

        Niin siksi nyt ajetaan sitä perustuloa, jotta työtönkin voi ottaa vaikkapa vaan muutaman tunnin työn, kun tietää että saa 100% edes sen perustuen palkan lisäksi.

        http://areena.yle.fi/1-929128

        http://www.hs.fi/hstv/talouttajapolitiikkaa/Perustulo jokaiselle mit%C3%A4 siit%C3%A4 seuraisi/v1444799637213

        Keskusteluista huomaa ettei päättäjillämme ole pienintäkään hajua todellisuudesta.

        Nykyisessä demareiden luomassa systeemissä hesalainen maisteri saa jopa yli 1200 e/kk tukia jotta voivat asua Hesan keskustassa. Yksinhuoltaja saa 1700 e/kk.

        500 e/kk perustulo käteen pudottaisi tukia sen verran että työnteko saattaisi alkaa maistumaan?


      • LiikaaByrogratiaa

        > Kaannattaisiko tuunailla se sallittu tuntimäärä kuussa minkä työkkäri hyväksyy. <

        Siinä se ongelma onkin ettei ole mitään tiettyä tuntimäärää jonka työkkäri hyväksyy ennen kuin se katsoo yrittäjäksi.

        On täysin mielivaltaista kenet katsotaan ja keitä ei katsota.

        Riippuu ihan asiaa käsittelevästä työkkärin virkailijasta.

        Pahinta ettei sitä voi millään tietää etukäteen josta syystä työtön ei uskalla ottaa sitä riskiä että menettää kaikki tuet eikä pääse enää millään takaisin työttömäksi.

        Vaikka suojaosa on 300 e/kk siis mikä voi tienata menettämättä tukiaan, se koskee vain ja ainoastaan palkkaa.

        Mutta koska työkkäri katsoo laskutuspalvelun kautta saadun palkan yrittäjätyöksi suojaosa ei koske sitä.

        Suojaosa koskee ainoastaan soviteltuun työttömyystukeen oikeuttavaa työtä, ei siis suurta osaa palkallisesta työstäkään.


    • 23erqf

      Koska hommaa on ilmeisesti niin vähän tarjota "osa-aikaiselle" ja byrokratia vaikuttaa pirun kinkkiselle(?) niin mikset maksaisi pimeänä niinkuin niin moni muukin..

    • yrittäjä2002

      Mikset käytä palkka.fi, minun mielestä erittäin toimiva palvelu. Teetin viime kesänä kahdella timpurilla autotallin ja ajattelin että nyt kokeilen palkka.fi palvelua. Ensimmäistä kertaa kokeilin ja olin yllättynyt kuinka hyvin se meni ja kaikki tuli laillisesti tehtyä.

      Toki olisi ollut helpompi oman yrityksen kautta kierrättää ja laskuttanut itseään, mutta ajattelin että tähän ei yritystä sotketa, vaan hoidetaan muuten.

      • AntakaaTeettääTöitä

        Niin täysin hullua ettei työtön voi tehdä edes muutamaa tuntia viikossa laskutettavaa työtä, ilman sitä riskiä että työkkäri katsoo heti kokopäiväiseksi yrittäjäksi.

        Mitään ongelmaahan ei olisi jos työtön hyväksyttäisiin työkkärissa osa-päivä yrittäjäksi joka saa tehdä laskutettavaa työtä ja saa sen lisäksi soviteltua työttömyyspäivärahaa.

        Nyt tilanne on absurdi kun työtön parin tunnin työn takia katsotaan kokopäiväiseksi yrittäjäksi vaikkei hän edes ole perustanut yritystä eikä maksa mitään YEL-maksuja ym. jolloin työtön menettää kaikki sosiaalitukensa.

        Miksei persuporvarihallitus anna heti määräystä että tämä järjestely onnistuisi mutkitta?


      • PalkkausHelpommaksi

        Yksityisyrittäjä (tmi) ei voi teettää palkka.fiin kautta yksityishenkilönä töitä, jos ne mitenkään liittyy yrityksen toimintaan.

        Kotitaloutena palkaaminen oliskin helppoa kun voisi teettää töitä ilman mitään paperitöitä tiettyjen ehtojen mukaan ihan laillisesti (harva tietää tätä).

        Mutta yrittäjän on heti otettava kaikki pakolliset sairasvakuutukset vaikkei se mitenkään liitykkään työntekijän sairaslomiin, vaan pelkästään työergonomiaan.

        Jos työntekijä tekee töitä omasta kotoaan käsin etätyönä, ei ole mitään järkeä maksaa siitä että joku tulee yksityisyrittäjän tiloihin selittämään jostain työergonomiasta jotain?

        Miksi Suomessa samat vaatimukset koskevat yksinyrittäjää heti kun hän palkkaa edes tunniksi jonkun kuin mitä vaaditaan suuryrityksiltä?


      • HelpommatMääräykset
        PalkkausHelpommaksi kirjoitti:

        Yksityisyrittäjä (tmi) ei voi teettää palkka.fiin kautta yksityishenkilönä töitä, jos ne mitenkään liittyy yrityksen toimintaan.

        Kotitaloutena palkaaminen oliskin helppoa kun voisi teettää töitä ilman mitään paperitöitä tiettyjen ehtojen mukaan ihan laillisesti (harva tietää tätä).

        Mutta yrittäjän on heti otettava kaikki pakolliset sairasvakuutukset vaikkei se mitenkään liitykkään työntekijän sairaslomiin, vaan pelkästään työergonomiaan.

        Jos työntekijä tekee töitä omasta kotoaan käsin etätyönä, ei ole mitään järkeä maksaa siitä että joku tulee yksityisyrittäjän tiloihin selittämään jostain työergonomiasta jotain?

        Miksi Suomessa samat vaatimukset koskevat yksinyrittäjää heti kun hän palkkaa edes tunniksi jonkun kuin mitä vaaditaan suuryrityksiltä?

        > PalkkausHelpommaksi kommentti, jossa annettiin ymmärtää että hän haluaisi palkata työntekijän ihan ilman työnantajan velvotteita. <

        Noup, vaan niin ettei yksinyrittäjän tarvitse palkatessaan 1 osa-aikaisen määräaikaisesti tarvitsisi tehdä valtavia investointeja.

        On aivan eri asia palkkaako joku suurkonserni työntekijän vai pienyrittäjä.

        Miksi silti pienyrittäjän pitää esim. ottaa pakollinen sairasvakuutus joka ei hyödytä ketään? Sehän sisältää ainoastaan työergonimia neuvoja, ei mitään varsinaista sairaudenhoitoa.


      • LiianHankalaa

        Heti kun yksinyrittäjä palkkaa edes tunniksi jonkun hänelle tulee valtava määrä erilaisia velvoitteita.

        Työnantajan pitää mm. laatia työsuojelun toimintaohjelma, josta käyvät ilmi työhön ja työpaikkaan liittyvät riskit turvallisuudelle ja terveydelle sekä se, miten näitä riskejä työpaikalla vältetään.

        Työnantajan pitää myös järjestää ja kustantaa työntekijöille työterveyshuolto, riippumatta työntekijöiden määrästä tai siitä kuinka monta tuntia töitä tekee. Jopa 1 tunti riittää velvoitteen syntymiseen.

        Ei siis todellakaan riitä että jonkun palkka.fiin kautta maksaa palkat ja ottaa kaikenmaailman vakuutukset, vaan sen lisäksi pitää työpaikalle rakentaa jotkut ihmeen henkilöstötilat ym. vaikka työntekijä tekisikin kokonaan etätyötä?

        Näistä syistä johtuen olisi paljon helpompaa että pienet työt voisi laskuttaa esim. freelance kortilla tai laskutuspalvelun kautta.


    • EtätyöKotoaKäsin

      Suomi.fi palvelun työsopimuksessa on kohta: "Työn tekopaikka tai selvitys niistä periaatteista, joiden mukaan työntekijä työskentelee eri kohteissa"

      Tässä tapauksessahan työntekijä ei tulisi työskentelemään asiakkaan kohteissa eikä työnantajan kohteessa, vaan omassa kotonaan etänä.

      Eikö sitä katsota normaali palkkasuhteeks, koska työnantaja EI voi valvoo työaikaa paikanpäällä?

      Eikö vaikka työnantaja valvois työntekijiää etänä kameran kautta?

      • IsoRiskikö

        Eikö kukaan osaa sanoa voiko palkata työntekijän jatkuvaan etätyöhön?

        Vai tuleeko siitä ongelmia verottajan kanssa?

        Eli vaikkei työkkäri väittäisi työntekijää yrittäjäksi, niin kuinka todennnäköistä on että verottaja väittää etätyöntekijän olevan yrittäjä koskei työnantaja voi valvoa häntä paikanpäällä?

        Voiko tämän riskin välttää sillä että kertoo etävalvovansa työntekijää vaikkapa netin kautta kameralla? Vai miten se menee?

        Ja jos työntekijä saa olla pelkässä etätyössä eli ettei se koskaan tule yksityisyrittäjän toimipisteeseen, tarvitseeko siellä tehdä vaaditut toimenpiteet? Siis ne jotka tarvitsee tehdä jos palkkaa työntekijän suoraan toimipisteeseen töihin.


      • ValvonnanAlaisena
        IsoRiskikö kirjoitti:

        Eikö kukaan osaa sanoa voiko palkata työntekijän jatkuvaan etätyöhön?

        Vai tuleeko siitä ongelmia verottajan kanssa?

        Eli vaikkei työkkäri väittäisi työntekijää yrittäjäksi, niin kuinka todennnäköistä on että verottaja väittää etätyöntekijän olevan yrittäjä koskei työnantaja voi valvoa häntä paikanpäällä?

        Voiko tämän riskin välttää sillä että kertoo etävalvovansa työntekijää vaikkapa netin kautta kameralla? Vai miten se menee?

        Ja jos työntekijä saa olla pelkässä etätyössä eli ettei se koskaan tule yksityisyrittäjän toimipisteeseen, tarvitseeko siellä tehdä vaaditut toimenpiteet? Siis ne jotka tarvitsee tehdä jos palkkaa työntekijän suoraan toimipisteeseen töihin.

        Työsopimuslakihan edellyttää että työntekijä sitoutuu henkilökohtaisesti tekemään työtä työnantajan lukuun tämän johdon ja valvonnan alaisena palkkaa tai muuta vastiketta vastaan.

        Ero yrittäjän ja työntekijän välillä on mm. se että kun yrittäjä tekee toimeksiantosopimuksen hän voi teettää työn jollain muulla mutta kun työntekijä tekee työsopimuksen hänen on itse henk.koht. tehtävä työ.

        Mitä käytännössä tuo "valvonnan alaisena" tarkoittaa?


      • fsaah
        IsoRiskikö kirjoitti:

        Eikö kukaan osaa sanoa voiko palkata työntekijän jatkuvaan etätyöhön?

        Vai tuleeko siitä ongelmia verottajan kanssa?

        Eli vaikkei työkkäri väittäisi työntekijää yrittäjäksi, niin kuinka todennnäköistä on että verottaja väittää etätyöntekijän olevan yrittäjä koskei työnantaja voi valvoa häntä paikanpäällä?

        Voiko tämän riskin välttää sillä että kertoo etävalvovansa työntekijää vaikkapa netin kautta kameralla? Vai miten se menee?

        Ja jos työntekijä saa olla pelkässä etätyössä eli ettei se koskaan tule yksityisyrittäjän toimipisteeseen, tarvitseeko siellä tehdä vaaditut toimenpiteet? Siis ne jotka tarvitsee tehdä jos palkkaa työntekijän suoraan toimipisteeseen töihin.

        Tietysti voi tehdä etätöitä. Ei sen pitäisi olla mikään ongelma.

        Enkä ole koskaan kuullut, että mikään muu taho kuin työttömyyskassa vääntäisi työntekijästä yrittäjää. Yksinyrittäjistä väännetään kyllä työntekijöitä, jos katsotaan että "yrittäjyys" ei ole todellista.

        En nyt ihan ymmärtänyt mistä ongelmakohdista tuossa edellä oli kyse, mutta etätyöntekijä on työntekijä siinä missä muutkin työntekijät, ja molemminpuoliset velvollisuudet pätee, osin tietysti sovellettuna tilanteeseen. Kaikkein älyttömin oli edellä nimimerkin PalkkausHelpommaksi kommentti, jossa annettiin ymmärtää että hän haluaisi palkata työntekijän ihan ilman työnantajan velvotteita.
        (onko nuo kaikki samantyyppiset NimiMerkit yksi ja sama henkilö? Yritätkö hämätä meitä, vai miksi et voi käyttää yhtä ja samaa nimimerkkiä koko ajan?)


      • SelvätSäännöt
        fsaah kirjoitti:

        Tietysti voi tehdä etätöitä. Ei sen pitäisi olla mikään ongelma.

        Enkä ole koskaan kuullut, että mikään muu taho kuin työttömyyskassa vääntäisi työntekijästä yrittäjää. Yksinyrittäjistä väännetään kyllä työntekijöitä, jos katsotaan että "yrittäjyys" ei ole todellista.

        En nyt ihan ymmärtänyt mistä ongelmakohdista tuossa edellä oli kyse, mutta etätyöntekijä on työntekijä siinä missä muutkin työntekijät, ja molemminpuoliset velvollisuudet pätee, osin tietysti sovellettuna tilanteeseen. Kaikkein älyttömin oli edellä nimimerkin PalkkausHelpommaksi kommentti, jossa annettiin ymmärtää että hän haluaisi palkata työntekijän ihan ilman työnantajan velvotteita.
        (onko nuo kaikki samantyyppiset NimiMerkit yksi ja sama henkilö? Yritätkö hämätä meitä, vai miksi et voi käyttää yhtä ja samaa nimimerkkiä koko ajan?)

        > mikään muu taho kuin työttömyyskassa vääntäisi työntekijästä yrittäjää <

        Itseasiassa on ainakin 3 tahoa jotka voivat päättää täysin eri tavoin samasta asiasta:

        1) Työkkäri, joka päättää yleensä aina että laskutettavaa työtä tekevä on yrittäjä
        2) Kela/työttömyyskassa joka voi tulkita yrittäjäksi vaikkei tykkäri niin väitä
        3) Verottaja jolla on aivan omat perusteet joilla määritellään yrittäjyys.

        Tästä syystä on täysin mielivaltaista kuka milloinkin katsotaan yrittäjäksi.

        Jos olisi esim. perustulotyyppinen ratkaisu että saa vapaasti tienata vaikkapa 500 e/kk perustulon lisäksi toiset 500 e/kk joko palkkana tai laskutettavana työnä, niin työttömillä olisi töitä ja yrittäjillä työntekijöitä.

        Vasta kun alv. raja (10.000 e/v) ylittyy, olisi pakko perustaa yritys. Rajan alle jäävä laskutus voitaisiin tehdä freelance verokortilla tai laskutusosuuskunnan kautta ja silti olisi oikeutettu perustuloon.


    • pääm

      Pimeänähän tuo onnistuisi ja hyödyttäisi molempia osapuolia, mutta kun Suomi on se EUn häirikkö.

    • EnPalkkaaKetään

      Yrittäjän velvollisuus laatia kaikenlaisia suunnitelmia:

      Omavalvonta-, pelastus-, työsuojelu-, tasa-arvo-, tulityö-, laitoshuollon-, tuhoeläinten torjunta-, työterveyshuollon sekä räjähdysvaarallisten tilojen Atex-suunnitelma.

      Työnantajan on huolehdittava muun muassa työturvallisuusasioista:

      Työolojen turvallisuutta koskevat vaatimukset (työtilat, henkilöstötilat, toistotyö, ilmanvaihto, jauhopölyn ym. pölyn poisto, työtilojen lämpötilat, valaistus, yleinen järjestys ja siisteys, työntekijän henkinen sekä fyysinen kuormitus, työergonomia, näyttöpäätetyö, työntekijän työnopastus ja ohjaus), koneet ja työvälineet (kaikkien koneiden, laitteiden ja työvälineiden toimivuus ja turvallisuus) työterveyshuolto, työpaikkakiusaamisen ja muun epäasiallisen kohtelun estäminen, työsuojelun toimintaohjelman laatiminen ja riskien arviointien tekeminen.

      Lukemattomiin muihin työnantajan erilaisiin velvoitteisiin kuuluvat esim. elintarvikelainsäädäntöön (omavalvonta ym.), ympäristö- ja pakkausjätelainsäädäntöön ja vakuutusasioihin (kuten vahinko-, vastuu-, keskeytys- ja henkilövakuutukset) liittyvät velvoitteet.

      Lisäksi työnantajan tulee pitää huolta työntekijöiden luvista kuten:

      Hygieniapassi, tulityökortti, trukinajokortti, ensiapukortti ja kuljettajan ammattipätevyyskortti, jne.

      Puhumattakaan palkanmaksuvelvoitteista. Yksinyrittäjän pitää liittyä verottajan työnantajarekisteriin jos palkkaa enemmän kuin 1 työntekijän.

      Työntekijän peruspalkka, palkankorotukset, palvelusvuosilisät, ylityökorvaukset, vuorolisät, iltalisät 16–21, yötyölisät 21–06, lauantailisä, sunnuntaityönkorvaus, erityisolosuhdelisä, pakkasvarastolisä, tuote-esittelylisä, työnopastuslisä, ammattitutkintolisät, hälytystyökorvaus, luontaisedut, kilometrikorvaukset, päivärahat, ruokaraha, 50- ja 60 -vuotisvapaapäivät, luottamusmiehen sekä työsuojeluvaltuutetun vapaa-aika ja korvaukset, omat vihkiäiset, lähiomaisen sairaus tai hautajaiset, työvaatteet, kengät, päähineet, päivittäiset, vuorokautiset ja viikoittaiset lepoajat, työajajan tasoittumisjärjestelmä, työvuoroluettelo, työaikakirjanpito, vuosiloman ansainta, vuosiloman antaminen, vuosiloman siirto, vuosilomapalkkalaskelma, vuosiloman säästäminen, vuosilomakirjanpito, vuosilomapalkan ja lomarahan maksaminen, pekkaspäivät/työajan lyhennysvapaat, äitiys-, erityisäitiys-, isyys-, vanhempain- ja hoitovapaa, osittainen hoitovapaa, sairaslomat ja -palkat, lapsen sairaus, terveystarkastukset, lääkärikäynnit, opintovapaa, vuorotteluvapaa, palkan maksaminen sekä palkasta tehtävät vähennykset /pidätykset (ennakonpidätys, työeläke- ja työttömyysvakuutusmaksu, työntekijän ammattiyhdistyksen jäsenmaksu), palkkasummasta maksettavat lisämaksut (sosiaaliturvamaksu, työnantajan osuus työeläkemaksusta, tapaturmavakuutusmaksu, ryhmähenkivakuutusmaksu, työnantajan osuus työttömyysvakuutusmaksusta), jne.

      Lisäksi tulee työaikakirjanpito sekä normaali kirjanpito, ym. palkka- ja työtodistusten laadinta. Perehdyttämiset ym.

      Kaiken tämän byrokratian lisäksi pitäisi vielä jaksaa tehdä ne varsinaiset työt?

    • lhku

      Tämä NimiMerkki, joka vaihtaa NimiMerkkiänsä joka ikisessä viestissä, on joko trolli tai MalliEsimerkki ihmisestä, jonka ei pitäisi yrittäjäksi ikinä ruveta. Tai jos on ihan pakko ruveta yrittäjäksi, niin ei ainakaan pidä työllistää ketään eikä yrittää sellaisella alalla, jossa joutuu täyttämään erilaisia yhteiskunnan velvotteita.

      Jos ei pysty pelaamaan annetuilla säännöillä, ei pelaa lainkaan. Pelin säännöt määritellään eduskunnassa, ministeriöissä ja Brysselissä - joten jos säännöt ei miellytä niin voi toki pyrkiä kyseisiin paikkoihin laatimaan parempia sääntöjä.

      • Hyvin pienellä byrokratialla siis onnistuu


      • Työnantajarekisteri

        Satunnaisesti palkkaa maksava työnantaja tarkoittaa työnantajaa, jolla on verovuoden aikana palveluksessaan vain yksi palkansaaja tai, enintään viisi palkansaajaa, joiden työsuhde ei kestä koko kalenterivuotta.

        Eli voi palkata joko:
        1) kokopäiväisesti toistaiseksi jatkuvaan työsuhteeseen 1 työntekijän tai
        2) max. 5 määräaikaista
        ilman että tarvitsee ilmoittautua työnantajarekisteriin?

        Mitä hyötyä tai haittaa tästä verottajan työnantajarekisteristä on?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5500
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3517
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1642
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1604
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1058
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe