Pieni matkailuauto naiskuskille, vinkkejä?

Karavaanitar

Haluaisin hankkia hyvin pienen matkailuauton naisen ja pienen lapsen käyttöön. Sellaisen, jonka kanssa olisi suht helppo liikkua matkaillessa kaupungeissakin. Tarkoitus olisi siis liikkua auton kanssa, ei pysähtyä viikoiksi samaan paikkaan oleskelemaan eli sisätiloissa on tarkoitus vain nukkua, laittaa vähän murkinaa, yms. Auto olisi siis retkien huoltokeskus ei kesämökki.

Millaista matkailuautoa minun kannattaisi ryhtyä etsiskelemään? Millaisia kokemuksia ihmisillä on pienimmistä matkailuautoista? Onko alustan valmistajalla kuinka suuri merkitys? Iso osa tuntuu olevan tehty Fiatin pohjalle. Mutta olisiko esim Volkswagen kestävämpi?

36

10263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koitapatätä

      Laita hakusanaksi "retkeilyauto"!

    • AsiantuntijaMukaan

      Peltikuoriin tehdyn retkeilyauton ostat. Jos Fiat -95 ylöspäin, ne vanhemmat on meluisia. VW Transporter etuvetoinen , VW LT vanhemmatkin hyviä ajaa, tai Mersun sprinter. Renault unohda ja Ford Transit täytyy olla ensimmäisestä viistokeulasta uudempi malli.

    • as.autoilija
    • Reinohöpöttäjä_Joksu

      Älä vaan Fiattiin sekoa.

      • Automaattikahvi

        OSTA MERSU NIIN SAAT AAMUKAHVEET ILMATTEEKSI KUN JOKA AAMU KÄYT VEHOLLA KORJAAMASSA JOTAKIN PIENTÄ!


    • Reinottaa

      Jokinen tuo taas on Jokinen

    • fewrw22

      Pisti tuossa toiveessa silmää toive että auto olisi kahdelle henkilölle ja "hyvin pieni" .
      Niitä on näppäriä ja pieniä vaikkapa juuri VW koriin kiinteällä tai nostokatolla, mahtuu parkkihalliin ja parkkiruutuun, sopivia kahhdelle. MUTTA sellaisista maksetaan meillä autovero ja ne ovat aika kalliita. Nuo Westfaliat ja vastaavat on niistä esimerkkejä.
      Autoveroa ei meillä tarvitse maksaa sellaisesta joka on jo pikkuisen kömpelö. Sisäkorkeutta pitää olla 190 senttiä tietyllä tavalla mitattuna ja muitakin vaatimuksia on. Niistä pienimmät on yleensä Fiatin alustalle tehtyjä kuten vaikka nämä
      http://www.nettikaravaani.com/possl/kaikki/matkailuauto
      Ei noita oikein pieninä ja näppärinä voi enää pitää

      • Reinohöpöttäjä_Joksu

        Kyllä vituttaa, kun ei voittanut Fiatti formuloita Sotshissa


    • alte.kameraden

      Vaikea antaa neuvoja kun budgetista ei ole mitään tietoa. Uusi, 5-vuotias vai joku halpa/vanha. Onhan noita van-malleja sekä retkeilyautoja, joista voi aloittaa. Ovat kohtuu akselivälillä eli melko helppoja kaupungissakin.
      Kannattaa vaikka katsella Casa Car valmistajan sivustoja ja valita sieltä sopivin sisustusratkaisu omien mieltymysten mukaan.

      • van-mallit

        Hyviä vaihtoehtoja löytyy myös, jos laittaa "nettikaravaani" sivustojen hauksi retkeilyauto tai matkailuautojen hauksi 2-3 makuupaikkaa.


    • retkuilija

      Itse katsellut retkeilyautoja, sellaisella pärjää normaaliajossakin hyvin. Suosittelen kokeilemaan sellaisen vuokraamista ensin mikäli mahdollista. Valtaosa autoista tehty Fiatin alustalle, itse katsellut vm -07 eteenpäin. Nyt syksyllä näyttäisi olevan autoja myynnissä, eikun valitsemaan mieleinen!!!

      • en-palele

        Kyllä se fiatkin raksuttaa helposti 300 tkm asiallisella hoidolla. Kestävin ja pitkäikäisin noista koneista lienee se 2,5 td. Ongelmahan Fiateissa tuntuu olevan satunnaisesti pyörän laakereissa ja joustintuen yläpäässä.
        Kaikki vaan ei ole tehty suomen olosuhteisiin.
        Jos haluaa harmittoman korin, niin peltikuorinen retkiauto on varma valinta. Niissä tosin eristyspaksuudet ovat vaatimattomia, joten ihan kireimpiin pakkasiin en lähtisi.


      • fewrw22

        Joustintuen yläpäätkin kestää kun laittaa lokarit.
        Eri ikäisissä on eri koneet. Se 90 luvulla ollut 2,5 sekä vaparina että turbona oli kestävä, kun jakohihnan vaihdosta huolehdittiin. Laatikkokin kesti, kun ei vedätetty 5-vaihteella liian pienillä kierroksilla.
        Nykyisistä koneista pitkäikäisin ja huolettomin on 2007-2014 malleissa 3-litrainen Ivecon kone. Jakoketjulla ja kestää 300-500tkm eikä tule hihnan jäätymistä ja konerikko-ongelmia niinkuin 2,3 litraisessa.

        Kaikki Fiatin koriin tehdyt peltikuoriset retkiautot ovat kuitenkin aika isoja. Onpa sisustan sitten tehnyt CasaCar tai Adria tai Pösll tai joku muu merkki. Ja korkeus on noin 2,7 metriä eli esimerkiksi parkkihalleihin ei pääse. Tuo korkeus ja noin 5,6 - 6,4 metrin pituus on joissakin käyttötarpeissa ongelma, toisissa taas ei. Ketjun aloittajan on tärkeä miettiä, onko se hänelle liian iso koko vai vielä sopiva. Tuo tieto ohjaa autovalintaa ratkaisevasti.


      • Reinohöpöttäjä_Joksu

        Minulla on Fiatti 3.0 l ropottivaihteilla täällä Kuopiossa. Talvella en ajele , on rumatikki


    • Palstavahtijoksu

      Niinkuin yöllä jo kolmenaikaan mainitsin se on REINO on se

      • Palstavahti_Joksu

        Totta klo 03.08 silloin, kun kaipasin Reinoani kädelläni


      • SunLiving

        Fiat ducato retkeilyauto esim. Adria Twin / SunLiving Flexo.
        Meillä ollut 4,5 vuotta ja ei mitään vikaa.
        Tosi näppärä ja hyvä ajaa. Kulutus kokoajan alle 8 l/100km.
        Suosittelen 3 vuodenajan autoksi.


    • pannu_porisemaan

      Jos se autona myydään, niin kyllä se perille vie, alustan merkistä riippumatta. Pienimmät Suomeen tuotavat tehdastekoiset retkeilyautot taitavat olla nykyisin noin 5,5 metrisiä, ehkä hieman alle. Suosituin ja monikäyttöisin malli on sellainen, jossa on parivuode perässä poikittain ja keskipöydästä saa lisävuoteen lapselle. Vessakoppi on noissa pienimmissä todella pieni ja keskipöytä kapea. Kuusimetrisissä on vähän enemmän tilaa noissa molemmissa paikoissa. Sen sijaan niissä isoimmissa 6,4 metrisissä on hyvin samanlainen kalusteiden mitoitus kuin kuusimetrisissä. Pitkittäiset vuoteet syövät osassa niistä tilaetua. Kuusimetrinen poikittaisella takavuoteella on ehkä paras kompromissi eri käyttötapojen välillä. Se on tarvittaessa myös kelpo tavarankuljetusauto. Mieluiten vielä se matalampikattoinen malli, jossa on sisäkorkeus juuri ja juuri lain edellyttämä 190 cm. Se mahtuu esimerkiksi moneen TI-pesuhalliin, kun korkeammat mallit törmäävät monin paikoin jopa kattovalaistukseen.
      Paras setti tehdastekoisia pieniä autoja on juuri nyt Knausilla. Pösslillä ja Globecarilla on varma valikoima (samoja) perusautoja. Rapidolla on innovatiivinen vaatekaappi-suihkukoppiyhdistelmä ja Malibulla mainio kuusimetrinen variosuihkulla. Kotimainen Casa Car tekee sellaisen kuin haluat, tehdastekoisen saksalaisen hinnalla. Casa-autoon saat aidot lasi-ikkunat myös takaosaan. Ne ovat huolettomammat pestä. Jos olisin nyt itse ostamassa, niin ostaisin kuusimetrisen Malibun Fiatin alustalla ja kolmen litran koneella, tosin yhdellä lisäehdolla: siinä pitäisi olla upotetut ikkunat. Ei ole. Knausissa ja Globecarissa on. Joten: kuuden metrin Pössl tai Globecar "riittävällä" lisävarustepaketilla on aina varma valinta. Myös käytetyissä. Miksi ei Knaus? No siksi, kun sitä ei meinaa päästä katsomaan, saati koeajamaan missään päin Suomea. Enkä kuulu heihin, jotka ostavat auton kuvastosta.
      Huonoin puoli noissa on se, että ovat herkkiä kuopille. Ajaminen on alussa yhtä helvetin nyökkimistä, kunnes menoon tottuu. Onkos muuten kukaan teettänyt Casaan kunnon suihkutilaa? Meinaan, että kiinnostaisi kuulla, mikä on pajan osaaminen noissa märkätiloissa. Nettimalliston perusteella se ei ole ykkösasioiden joukossa heidän asialistallaan.
      Saanko lähettää tässä samalla terveisiä? Kiitos. Terveisiä Reinolle/Joksulle sivupersoonineen! Lääkitys kuntoon, niin kyllä se siitä. Jätin tässä kirjoituksessa pelikentän avoimeksi lämmitysjärjestelmien suhteen. Luotan siihen, että aukko tulee täytetyksi. Ja nopeasti.

      • Reinohöpöttäjä_Joksu

        Olen aina kirjoittanut, että peli täytyy olla 3.0l viiu ropottivaihteilla.


      • Kova_vai_pehmeä
        Reinohöpöttäjä_Joksu kirjoitti:

        Olen aina kirjoittanut, että peli täytyy olla 3.0l viiu ropottivaihteilla.

        Miksi sinulla reppanalla nyt sitten on se 2.2l foordi manuaalivaihteilla, eikö sinun CocaCola-pullonkorkkisi riittäneet automaattiin?


      • Reinohöpöttäjä_Joksu

        Meillä rikkailla on kunnon peli alla, On Viiu 3.0 l ropottivaihteilla, varustettuna peruutuskameralla ja karjapuskurilla lisävaloineen


      • Niin_rikkailla
        Reinohöpöttäjä_Joksu kirjoitti:

        Meillä rikkailla on kunnon peli alla, On Viiu 3.0 l ropottivaihteilla, varustettuna peruutuskameralla ja karjapuskurilla lisävaloineen

        Niin on rikkailla, mutta eihän tuo sinua koske pöpireinojokinen. Sinullahan on vain se Voorti 2.2 l keppivaihteilla, varustettuna lastulla, jääkaapin huoltoluukulla ja roiskeläpillä.


      • Tuopa

        " Tuopa" oli hyvä kommentti Palstavahti Joksulta


    • Palstavahtijoksu

      Rumatikki tuo ilmapuhalin on meille Savolaisille tärkeä kesämenoon

      • siilistä.länteen

        Kerroppa lisää ! Erityisesti kiinnostaa se, onko Tarinaharjussa mustia !


    • Karavaanikaunotar

      Menet kauppaan ja myyjän kanssa katsotte sinulle sopivan vaihtoehdon, ei se sen kummempaa ole.

    • Karavaanijulli

      Myyjälle pitää painokkaasti sanoo että haluaa värkin Rumatikillä, muilla ei saa puhallusta aikaiseksi mitehää

      • Joksu_fanit

        Viimeisensanan sanoo vaunun hankintaan Reinohöpöttäjä Joksu Kuopiosta. Joksu on ikuinen rumatikki ja Fiat fani. Joksu avustaa sinun yötä päivää palstalla.
        Käänny Joksun puoleen rohkeasti


    • Kotihoidossako

      Mitenkäs tuo Joksun suhde Reinoonsa?Palstavahtijoksu ollut hiljaa puolisostaan tänään.

      • Joksu_Fanit

        Reinohöpöttäjä Joksu avautuu vasta yöllä suhteestaan Reinoonsa. On luvassa taas mielenkiintoisia tarinoita Joksun sairaskertomuksillaan


    • vanittaa

      Kannattaa katsella pieniä autoja kuten Knaus van tai Dethleffs van.

    • Tyäeläkeläinen

      Tuo on myös liiankova vaatimus, että pitää olla Rumatikillä, vaikka minulla kokeneelle karavaanarilla, harrastanut jo kuusi ja puolivuotta, on tuo Rumatikki.

    • muitavaihtoehtojaeikö

      Nokkaketju pitäisi olla, ei nokkahihna, jonka vaihto 700 € ja tehtävä joka neljäs vuosi vaikka ei ajaisi yhtään.

      Matkailuautossa on aina jotakin vikaa. Sisustus on sekundaa (pumput, katkaisimet...). Tulee kalliiksi pitää. Näin 11 vuoden kokemukseni todistaa.

    • Palstavahtijoksu

      Minä käyn täällä Kuopiossa Bingossa, Reinon luona välillä Kotkassa.

    • Reinohöpöttäjä_Joksu

      On varauduttava kaikkeen

      2106 km Portapotin pumppu lakkasi toimimasta Klo.13.09. Jäätyi Portapotti

      Renkaita kyllä löytää "raakkirengaskasasta" jos vanha rikkoutuu

    • Reinohöpöttäjä_Joksu

      Jos et ole remonttitaitoinen , niin unohda Fiat ja Transiit .Osta oikea auto

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe