Mikä siinä on ettei EU:lla ole rajavalvontaa

viestintyyppivoiperse

Nyt puhutaan, että Shengen-sopimuksesta joudutaan luopumaan. Miksi? Eihän Shengen-sopimus koske muita kuin EU:n kansalaisia. Ei ulkomailta tänne tullut ole EU-kansalainen. Miksi hänen pitää saada liikkua täällä vapaasti.

Miksi EU-alueelle voitulla kuka vain? Sitten, kun hän on tänne luovinut, häntä koskevat samat säännöt kuin EU:n kansalaisia, ikäänkuin hän olisi EU:n kansaslainen! Ei hemmetti. Tyhmiähän te olette! Kuka on sopinut näin ja miksi? Eihän siinä ole mitään järkeä.

EU:lla pitää olla ulkorajavalvonta. Siis ulkoiset rajat, joita ei ulkomaalainen ylitä. Miksei ole? Tämä EU:n politiikka on syvältä. Tämäkin tilanne oltaisiin vältetty, jollain olisi ollut edes hivenen järkeä!!

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olet_vääräss

      Onko vähän tyhjä aloitus, ellet kerro, että se tuli eilen voimaan? Koita linkittää nyt uutinen. Iltalehti ei muuten kerro tästä FT:n uutisesta, erikoista. Levitelkää nyt valmiita linkkejä, en jouda koko ajan tietoa levittämään, on paljon töitä. Vaikka joku toinen toi tänne tiedon esiin, sitä saa aivan vapaasti täällä laittaa muihinkin ketjuihin. On tärkeää, että ei-kielitaitosetkin pysyvät kärryllä ainakin vähän. Vaikuttaa politiikan suuntaan, äänestävät ja kun rikkaat eivät kerro, he ovat mukamas siveita, puhtaita pulmusia, eivät pelureita ja sutkeja. Halonen sais nyt sulkea suunasa, yöäk.

      Eilen tullut FT:n uutinen.

      Financial Times: EU haluaa rajajoukot vaikka väkisin
      Ulkomaat Julkaistu 11.12.2015 13:27
      http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/financial-times-eu-haluaa-rajajoukot-vaikka-vakisin/5605942

      Lehdet: EU suunnittelee rajavartiojoukkoja
      Ulkomaat Julkaistu 11.12.2015 10:14
      http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/lehdet-eu-suunnittelee-rajavartiojoukkoja/5605504


      IS sanoo asian näin päin.

      FT: EU suunnittelee yhteistä rajavartiostoa – oikeus sulkea rajat vastoin valtion tahtoa
      http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1449809519304.html

    • jui99

      No, Schengen oli vaarassa, Kroatia ei halua päästää ainuttakaan aidan läpi, Unkarissa on kai 50 000. Saksaan pyritään sitä kautta tai Italian ja Itävallan kautta. Itävalta on sanonut, että EU:lla ei ole kykyä noitaa tätä määrää eikä se päästä pakolaisia eteenpäin, joten mutti on räyhännyt. Hän ja Timmermansa muka puhuivat sodasa balkanilla, siis se ymmärsi suoraan niin, että EU ja Merkel alkavat sotia, jos ei suoraan, sitten proxy-sota, muut juonitellaan sotimaan keskenään, Usa ja Venäjä jouskus tekevät niin.

      Schengen ei hyväksy, että ruotsi tai kukaan sulkisi rajoja. Schenngen on tyrannisopimus, natsi-sopimus. Se on elinehto eu-eliiton valtapyrkimyksille, siitä on Juncker sanonut, että ilman Schengen sopimusta eurolla ei ole mielekkyyttä, eli sitä pitää päästä käyttelemään joka maassa, että raha leviää. Tavaran, ihmisten, rahan vapaa liikkuvuus-kuvitelma.

    • hgdazx31

      Olisiko tästä artikkelista tietoapua?

      joulukuu 11, 201512:11
      Terho Ykkösaamussa: EU:n rajavartiojoukko erikoinen valtioiden itsenäisyyden kannalta
      https://www.suomenuutiset.fi/terho-ykkosaamussa-eun-rajavartiojoukko-erikoinen-valtioiden-itsenaisyyden-kannalta/
      --
      "Schengenin viime pelastus?

      Tarkoitus olisi pelastaa Schengen-sopimuksen periaate niin, että EU:n ulkoraja voitaisiin pitää kiinni vastaavassa tilanteessa, joka vallitsee nyt EU:n ulkorajoilla esimerkiksi Kreikassa ja Unkarissa.

      Saksa ja Ranska ovat ajaneet yhteistä rajavalvontaa jo pidemmän aikaa, parikymmentä vuotta. Suomi on ilmoittanut valvovansa rajojaan itse. Kreikka suostui vastaanottamaan apua vuotavien rajojensa valvontaan EU:lta vasta äskettäin pitkän kädenväännön jälkeen."

    • täyttäsoopaa

      Schengen oli yksinkertaisesti susi jo syntyessään. Hyväuskoisten typerysten keksintöä. Jos Eurooppa halutaan pelastaa vielä pahemmalta kriisiltä, siitä pitää luopua kiireimmiten.

    • TeurastajanEtsijä
      • P.Alkio

        Eu /Vapaaliikkuvuus edellyttää toimiakseen Euroalueen ulkoisen rajan tiukkaa valvontaa Eu:n ulkopuolisiin valtiohin kohdentuen.

        Autonomisten itsenäisten valtioiden rajavalvonta on kuitenkin oltav kunkin valtion itsenäisessä hallussa ja valvonnassa,sillä kunkin valtion suvereniteetti vaatii sitä.

        http://www.kymensanomat.fi/Mielipide---Sana-on-vapaa/2012/12/06/Itsenäisen valtion tunnusmerkit uhattuna/2012314758583/69

        Mikään ei kuitenkaan estä avunpyyntöä,niin tarpeelliseksi katsottaess,mutta avun on toimittava kulloisenkin avunpyytäjän alla ja valvonnassa, jotta autonomia ei vaarannu ja edetä lähemmäksi liittovaltio astetta ,jossa liittovaltion joukot toimisivat itsenäisen ulkoisen käskyvallan alla ,jäsenvaltioita miehittäen.

        http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/63117/7f5cd39104


      • Jos suvereniteetti vaatii jotain tuollaista, niin sen on mentävä. Mitään itseisarvoa sillä tuskin on kuitenkaan.

        Vaihtoehtona olisi tietysti sanoa, ettei suvereniteetti vaarantuisi siitä, että rajavalvontaa suorittaisi EU oman rajavalvonnan ohella. Eihän se siitä rikki menisi, vähän vain muuttuisi.


    • Schengen koskee Schengen -maita ja kaikkia niitä ihmisiä, jotka noissa maissa ovat. Kyse on sopimuskumppanimaiden välisten rajatarkastusten laadusta ja määrästä. Alue on laajempi kuin EU, sisältäen mm. Norjan.

      Hyvä sopimus, kovasti oikeansuuntainen. Ongelma, jos sellaisen haluaa nähdä, on ulkorajojen vuotaminen. Siksipä ollaan puuhaamassa EU:n yhteistä rajavalvontaa. Jota muuten Suomi ei erään ministerimme puolesta ole hyväksymässä (olisihan se juuri sitä, mitä persut haluavat (=vähemmän maahanmuuttoa), mutta kun toisaalta se olisi askel yhtenäisempään Eurooppaan).

      • P.Alkio

        En pitäisi tuota kovin hyvänä sopimuksena,enkä juuri sopimuksena ollenkaan jos voidaan päättää ,että rajavalvontaa suoritetaan maan tahdosta huolimatta.Pikeminkin pidän toimeä tällöin raja loukkauksena,johon ei ole Eu:lla oikeutta.Ei edes ennemistöpäätöksen myötä ,vaan pidän sitä silkkana maahan väkisin tunkeutumisena. Maahan joukkojen tuominen ja varsinkin valvontaa suorittavien joukkojen tuominen edellyttää maan hallinnon lupaa ja toiminta kulloisenkin maan lakien mukaan toimimista.

        http://yle.fi/uutiset/ft_eu_suunnittelee_rajavalvontaa_jopa_ilman_maiden_suostumusta/8520414

        Tuo nyt tuskin menee läpi edes EU tasolla,sillä käytännössä se tarkoittaa sitä ,että autonomiset valtiot antaisivat ulkoisen tahon miehittää maansa ,kun ulkoinen taho katsoo sen tarpeelliseksi. Oikeastaan se olisi suoranainen autonomisen vallan luovutus ulkovaltojen käsiin.

        On aivan eri asia jos jokin maa esittää avun pyynnön kulloisenkin tilanteen mukaan ,maan hallinnon punnittua itse tilanteen ja katsottuaan tarpeelliseksi esittää avunpyynnön.


    • Schengenin edellytys on pitävät ulkorajat. Vapaa liikkuvuus on tarkoitettu Euroopan sisällä. Ulkorajat unohtui siinä hurmoksessa millä Eurooppaa lähdettiin laajentamaan. Tässä Saksalaisten maailmanvalloituksessa oli johtajana meidän oma Ren. Miten paljon paremmin asiat nyt olisivatkin, jos oltais pysytty siinä tilasteessa kun Baltian maat liitettiin Eu;niin. Turkin havittelu tähän kolhoosii on täysin epärealistinen. Vain Venäjä toivoo sitä, koska se varmistaisi Eu;n hajoamisen ja siis helpon vastustajan. Kukaan ei enää kyselisi Venäjältä Krimista, Ukrainasta eikä demorratiastakaan. Historia on jo näyttänyt monta kertaa miten Saksalaisten maailman valloitus johtaa katastrofiin. Niin tässä nytkin näyttää käyvän.

      • Kolmasmaailmansota

        Kyllä taitaa hajota koko homma. Tavallaan sääli,hyvä idea...ei toiminut.
        Mutta muistakaa yksi asia, jos Eurooppa alkaa hajota niin sitä suurempi on uuden maailmansodan mahdollisuus. EU luotiin alunperin sille ajatukselle ettei koskaan enää.... Kaksi maailmansotaa, paljonko kuolleita ?


      • Savolaisetkin sen jo ties: Ahneudella on paskanen loppu !!


    • tyhmyysmaksaapaljon

      Mamu tulva johtuu siitä ettei sengen ulkorajoja suljettu.
      Kreikka on suurin syntipukki,kreikan kautta sengen alueelle on tullut valtaosa pakoloisista.
      Venepakolaiset ja salakuljettajien paatit olisi heti alussa pitänyt käännyttää takaisin,tai upottaa.

    • joukotonjo

      Mikä tämä pakko on?

      "Suomesta yli 40 rajavartijaa voisi joutua EU:n yhteisen ra­ja­var­tios­ton nopeisiin joukkoihin"

      http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/suomesta-yli-40-rajavartijaa-voisi-joutua-eun-yhteisen-rajavartioston-nopeisiin-joukkoihin/715160/

      Kuinka moni tietää, että EU:lla on jo nyt Suomessa nopeantoiminnan joukkonsa ja taisteluosastonsa, ja nämä ovat ollee Suomessa hälytysvalmiudessa molempina vaalikeväinä - vuonna 2011 ja vuonna 2015.

      Kun otin jo vuosia sitten asian esille, minua syytettiin valehtelusta. Tiedot ovat Suomen puolustusvoimien sivuilta - otetaan nyt jälleen kerran esille, kun ihmetettää tämä "uusi" nopeantoiminnan joukko.

      Puolustusvoimien sivujen linkkiä ei pysty kopioimaan, mutta tässä tietoa:

      "Euroopan Unionin taisteluosastot

      Suomi osallistuu Euroopan Unionin valmiusjoukkoihin osana kansainvälistä kriisinhallintaansa.

      Euroopan Unionin valmiusjoukkotoiminta alkoi vuonna 2005 ja se saavutti täyden kapasiteettinsa vuonna 2007. Toiminta perustuu mukana olevien maiden vapaaehtoisuuteen. Suomi on ollut mukana vuodesta 2006. Valmiudessa olevat taisteluosastot voivat toimia 6000 kilometrin säteellä Brysselistä ja niiden tehtävät voivat liittyä humanitaarisiin operaatioihin, katastrofityöhön, rauhanturvaamiseen tai RAUHAAN PAKOTTAMISEEN."

      Kirjoitin tuon lopun itse isolla. Tärkeä asia, jos vaikkapa jokin vaali- tai politiikkajuttu ei mene toivotulla tavalla lävitse. Tai vaikka haluttaisiin tehdä jotakin EU-mukaista rikkoen perustuslakia, ja joku koittaisi puuttua eduskunnan äänestystoimintaan maan sisältä esimerkiksi vallankaappauksella.

      Suomalaisilla sotilailla ei ole ollut tähän mennessä lupaa tappaa, joten tämä uusi EU-turvalausekelaki liittyy siihen, että tämän saman systeemin nimissä olisi lupa tappaa - ei siihen, että antaako Suomi aseellista apua "terrorismia vastaan" vai eikö, jolla tavalla asia on kaupattu suurelle yleisölle.

      Tässä sitten lisää tietoa näistä joukoista:


      "Maavoimien perustama NLBG11-osasto - Erikoisoperaatio-osasto

      EU:n nopean toiminnan etujoukko

      Erikoisoperaatio-osasto on Utin Jääkärirykmenttiin tehtävän ja tilanteen vaatimusten mukaisesti perustettava joukko.

      Vuonna 2011 Suomi on sitoutunut kahteen Euroopan Unionin taisteluosastoon (EUBG). Tätä tarkoitusta varten Uttiin rakennettu Erikoisoperaatio-osasto (EOS) kuuluu Alankomaiden johtamaan taisteluosastoon (Netherlands Battle Group, NLBG11). Osaston nimi englanniksi on Task Group 111, joka tarkoittaa vuonna 2011 mahdolliseen operaatioon ensimmäisenä aktivoitavaa osastoa.

      Taisteluosaston kehyksessä Erikoisoperaatio-osaston tehtäviä ovat muun muassa tiedustelu- ja valvontatehtävät, yhteysupseeritehtävät sekä valmistautuminen voimankäyttöön joukon tai kolmannen osapuolen suojaamiseksi.

      Osaston runko aloitti toimintansa huhtikuussa 2010 ja pääjoukko astui palvelukseen heinäkuussa. Osaston koulutusvaihe päättyy 31.12.2010, ja se asetetaan päivystysvalmiuteen 1.1.2011. Syksyn koulutuskausi muodostuu kansallisesta koulutuksesta sekä monikansallisesta yhteistoimintakyvyn harjoittelusta Hollannissa. Tammikuun alusta 2011 alkaen suomalaisosasto on viiden vuorokauden lähtövalmiudessa osana monikansallista taisteluosastoa. Valmiusaika kestää 6 kuukautta. Mikäli operaatiota ei käynnisty, osasto jatkaa kouluttautumistaan Utissa.

      Erikoisoperaatio-osaston vahvuus on 110 sotilasta. Osasto muodostuu
      # taisteluosaston esikunnassa työskentelevistä upseereista (Force HQ)
      # osaston johdosta ja esikunnasta
      # operaatiotukikohdasta
      # erikoisjääkärikomppaniasta
      # kansallisesta tukiosasta.

      Esikunta vastaa osaston komentajan tukena ja ohjauksen mukaisesti osaston tehtävien suunnittelusta, suunnitelmista ja tehtävien suorituksen seurannasta. Operaatiotukikohta vastaa komentajan ja esikunnan johtamisedellytysten luomisesta ja ylläpidosta. Yksikkö tukee myös tehtävässä olevia operatiivisia osia täydennyksillä ja lääkintähuollolla.

      Erikoisjääkärikomppania toteuttaa komentajan määrittämät taktiset tehtävät ja se muodostaa joustavasti tehtävän vaatimia kokoonpanoja. Kansallinen tukiosa vastaa kansallisen huollon ja logistiikan järjestelyistä ja toteuttamisesta. "

      Luultavasti nämäkin tiedot ovat vain jäävuoren huippu. Se on jättimäärä tietoa, jota on peitetty suomalaisille pelkällä tissiviihteellä - en tosin tiedä, että häiritseekö se ketään suomalaista edes.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      55
      5391
    2. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      48
      2232
    3. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      60
      2216
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1049
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1004
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      870
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      3
      833
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      753
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      751
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      27
      736
    Aihe