Galatalaisten harhaoppi vie helluntailaisia

Moni helluntaiseurakuntaan kuulunut on luopunut Kristuksen terveestä opista ja liittynyt Galatalaisten orjuuttavaan lain noudattamisen oppiin, jota Suomessakin ahkerasti levitetään julistusten ja kirjojen toimesta.

Vapaakirkko palstalla on yksi seikkaperäinen tutkielma eräästä opin levitykseen käytetystä kirjasta.

Kummallista, että vaikka niin moni helluntailainen on eronnut helluntaiseurakunnista tuon harhaopin takia, helluntaiherätys ei ole ottanut voimakkaammin kantaa tuohon harhaan, joka vie ihmiset orjuuttavaan lain noudattamiseen ja kirousten pelkäämiseen.

Joissakin helluntaiseurakunnissa nuo harhaopin levittävät saavat oikein luvan kanssa levittää omaa oppiaan ja monet seurakunnat ovat kutsuneet noita puhujia puhumaan.

Kyse ei ole Messiaanisista juutalaisista, vaan amerikkalaisesta hapatusversiosta, jota rahan voimalla voimakkaasti on levitetty ja levitetään Suomessa uskovien keskuudessa.

Helluntaiseurakuntien pitäisi tässä asiassa herätä!!

24

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lainnoudattajienorjuus

      Israel Harel, Messiaanisen seurakunnan johtaja Israelissa KRISTITYT KONTRA MESSIAANISET JUUTALAISET Kooste: TV7: Kuningaskunnan tuuli (osa 17); Jyrki ja Mia Valkeakari

      Tänään messiaanisessa juutalaisuudessa ovat vastakkain: amerikkalainen ja israelilainen. ”Kun kuulen, mitä Amerikassa opetetaan, saan kylmiä väreitä. Mistä he oikein keksivät kaiken epäraamatullisen opetuksen?”
      Juutalaisuus –varottava oja” Israel Harel on huolissaan siitä, että osa kreikkalais-roomalais pakanuudesta vapautumaan pyrkivistä kristityistä näyttää olevan kaatumassa suoraan toiseen ojaan eli juutalaisuuteen” (Mia Valkeakari). Tänään osa kristityistä näyttää olevan kaatumassa toiseen ojaan eli juutalaisuuteen. Kristityt luulevat, että juutalaisuus on oikea suunta.

      Samasta aiheesta kritiikkiä esitetään siis oikeiden messiaanisten seurakunnan johdon talholta Israelista.

      Samasta aiheesta kritiikkiä esittää myös Väinö Hotti arvioinneissaan tästä amerikkalaisesta harhaopista.

      Kannattaa tutustua heidänkin arvioihinsa!

      Valitettavasti minäkin tunnen useita entisiä helluntailaisia, jotka ovat lähteneet tähän amerikkalaiseen harhaoppiin ihan tosissaan ja elävät kirousten pelossa ja yrittävät noudattaa kaikkea harhaopin vaatimuksia tosissaan.

      Nukkuukohan helluntaikirkon johto tässä asiassa?

      • * Ja mistähän harhaopista nyt on kyse, kun avauksesta ei mitään saanut tietää ?


      • näinkö-se

        Siksikö heluntalaiset ovat tapajia ja murhaajia alusta asti, kuten raamattu kertoo, kun eivät ole kuuliaisia laille?


      • rakastalähimmäistä

        Jeesuksen seuraajat noudattavat Jeesuksen rakkauden käskyä tai ainakin tavoittelevat elämässään sitä, vaikka eivät toki aina kovin hyvin onnistukkaan.

        Me olemme vasta matkalla täydellisyyttä kohti, emme vielä täydellisiä.


      • JESHUAonHerraJHWH

        Onkohan aloittajan harminaihe Keijo Lindeman ja Karmel-yhdistys, ja Suomen karismaattisten Helluntai-JeshuaMessiaanisten kasvava vaikutus Suomen Siionissa? Pyhästä Vanhurskaasta Vaelluksesta ja Hyvistä teoista kiinnostuneille:

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/9316517/keijo-lindeman-ja-helluntaiheratys


      • emmeolejuutalaisia

        Öljypuuhun oksastettuna kirjasta lähinnä taitaa olla kysymys, vapaakirkko osiossa tuota kirjaa käydään läpi Raamatun kanssa ja kaikilta osin tuo kirja ei kestä Raamatun valossa.

        On siis olemassa kahdenlaista Messiaanista juutalaisuutta, oikea Messiaaninen juutalaisuus ja amerikasta lähtenyt väärä juutalaisuus, joka opettaa, että pakanoista on tultava juutalaisia, voidakseen olla oikeita kristittyjä.

        Juutalaiseksi synnytään, siihen ei voi muuten tulla!


      • ei.lausuta.v.tuomiota
        näinkö-se kirjoitti:

        Siksikö heluntalaiset ovat tapajia ja murhaajia alusta asti, kuten raamattu kertoo, kun eivät ole kuuliaisia laille?

        Meidän srk:ssa on n. 140 jäsentä, eikä yksikään ole tappja, joten mielipiteesi on perätön.


    • vapauteenvapautettu

      Tutustukaa ja varokaa tuota harhaoppia, jossa oikea ja väärä on mestarillisesti sekoitettu keskenään.

      Oletko lapsi vai orja? Siitä on uskossa kysymys. Jeesus tuli vapauttamaan meidät Jumalan lapseuteen synnin orjuudesta ja lain orjuudesta. Laki tuomitsee synnin tekijän kuolemaan, mutta Jeesus meni kuolemaan meidän edestämme.

    • onkohansaatukerättyä

      Tuolta vapaakirkko palstalta poimittu näyte:
      'Kultaa

      Kirjoittaja vakuuttaa, että luopumalla kaikista vääristä kristillisistä hapatuksista ja palaamalla Tooran noudattamiseen, Pyhä Henki voi avata aivan uusia ulottuvuuksia armolahjojen käyttöön ja herätyksen alkamiseksi kaikkialla maailmassa.

      Tässä yksi todistus siitä, mitä voi seurata, kun kristityt uskovat ja seurakunnat luopuvat antikristillisistä perinteistä ja palaavat Raamatulliseen juutalaiseen perinteeseen:

      Kirjan sivu 75

      ’On kuin ihmiset olisivat löytäneet kauan etsimäänsä kultaa, tosin tämä kulta on Hänen läsnäolonsa puhdistamaa! Ja tämän vahvistukseksi olemme monissa kokouksissamme löytäneet kultapölyä kaikkialta alttarilla ja monesti myös sitä on ihmisten kasvoissa, käsissä, vaatteissa jne. Tämä on lopun ajan merkki, joka kutsuu seurakuntaa Jumalan kirkkauteen! Ostamaan tulessa puhdistettua kultaa!’ näin siis Bierman'

      • kultapölyeimerkki

        Edellä olevasta jokainen tajuaa, että kultapöly ei ole lopun ajan merkki. Raamatun sana ei tunne tuollaista merkkiä. Mistä hän on se keksinyt, sitä en tiedä.

        Pitäisi tässä viimeistään jokaisen tajuta, että jossain väärässä mennään, jotain omaa kunniaa haetaan.


    • selibaatissa7päivää

      Maistuuko tämä laki:
      'Bierman vetoaa myös määräykseen naisten kuukautisista, ettei silloin saanut 7 päivään harjoittaa yhdyntää.'

      • hohoijaa

        hyvin maistuu olen ollut jo seitsemäntoista vutta ilman yhtymisiä eikä tunnu missään.
        on lapsellisia tarinoitra täällä.


    • erttkkl

      Eli ei helluntalaisillla ole tuollaista harhaoppia, vaan muhamedit sielllä dimininuoivat Galattalaiskirjettä! Ainut vka helluntalaisiila on uudestukastee kärjistäminen yli kristilllsien seurakunnan käytännön, joossa olii ikehoitus kastaa uudesti, jos ei ollut kastettu Isän,Pojan ja Pyhän Hengen nimeen vaan ainostaan Jeesuksen nimeen.

    • laintekoihintakaisin

      Ei kyse olekaan helluntailaisten opista, vaan harhaopista, amerikkalaisesta messiaanisesta juutalaisuudesta, joka näyttää kiehtovan joitain ihmisiä, jotka mieltyvät omiin tekoihin tullakseen paremmiksi kristityiksi ja saadakseen enemmän siunauksia, kuin Jeesus voi antaa.
      Helluntailaisia on siis lähtenyt tuon harhaopin vaikutuksesta helluntaiseurakunnista pois!
      Tuon harhaopin levittäjiä on Suomessa jo useita. Eräs kirja, jota tuolla vapaakirkko palstalla on selvitetty ja ei suositeltu, on tuon harhaopin levittämisväline.

      Koska juuri helluntaiseurakuntien jäseniä on lähtenyt omista seurakunnistaan tuohon harhaoppiin, on ihmeteltävää, että siitä ei ole varoitettu uskovia.

      Galatalaiset jo Paavalin aikoihin eksyivät tuohon Tooran noudattamisen orjuuteen ja Paavali joutui kovin sanoin heitä tulemaan takaisin Kristuksen luokse ja pysymään Jumalan armossa, eikä omissa ansioissa.

      • vanhaanliskuunlangetaan

        Varoitettu? Koska helluntaissa tai vapaakirkossa olisi tohdittu varottaa mistään maailmalta tulevasta opista?! Torontoakin seurattiin "sivistyneesti" ja "mieli avoimena" vaikka olisi hyvinkin ollut raitista noudattaa jonkinlaista tervettä harkintaa eli raittiutta. Ja Torontosta ei opittu kyllä yhtään mitään. Sama peöi jatkuu. Vapaista suunnista kun puuttuu nykyvikseen sekä oppi että hengelliset johtajat.


    • Israelilaisetjuhlat

      Tässä vähän lisää tuosta harhaopista:
      'Kirjoittaja antaa myös selkeästi lukijan ymmärtää, että ellei hän luovu kristillisistä tavoistaan ja palaa Israelin kansalle Toorassa määrättyihin juhla-aikoihin ja tapoihin, hän joutuu kaikkiin kirouksiin, joita Toorassa luvataan synnintekijöille. Varsin orjuuttavaa ja minusta erittäin haavoittavaa luettavaa. Uskovaa yritetään viedä Kristuksen luota takaisin lain tekoihin ikään kuin niissä olisi jotain enemmän, kuin Kristus antaa.' Bierman

    • nainenpiispanajaToora

      Sekin aika erikoista, että tuon opin kirjan kirjoittaja on nainen, jota kutsutaan piispaksi ja hän painottaa erityisesti Tooran noudattamista! Eihän Toora antanut naisille mitään papillisia oikeuksia!

    • MoosesvaiJeesus

      Sley sivuilta löytyy luentopätkä Galatalaiskirjeestä:
      'Galatalaiskirje on Paavalin vastaus. Se on oikea pyhä primitiivireaktio. Täynnä suuttumusta harhaopin takia ja täynnä rakkautta seurakuntalaisiin Paavali torjuu väärän opin. Hän ei ole kiertänyt omalla asiallaan. Kristus itse kutsui hänet tehtävään ja asetti hänet pakanain apostoliksi. Pakanakristittyjen ei pidä eivätkä he saa alkaa noudattaa Mooseksen lakia. Mooseksen lain noudattaminen merkitsisi kokonaan uuden tien valitsemista. Silloin ei enää oteta lahjaksi sitä, mitä Kristus ansaitsi ristillä. Silloin pyritään omilla teoilla miellyttämään Jumalaa ja tulemaan paremmaksi. Näitä kahta tietä ei voi sovittaa yhteen. On valittava joko Mooseksen laki tai Kristus. Mooseksen lain tielle lähteminen vie pakanat kadotukseen. Kristuksen seuraaminen vie iankaikkiseen elämään. Yhtään vähemmästä ei ole tässä kysymys.'

    • mihintämäjohtaa

      Mikä niissä omissa lain teoissa ja juutalaisuudessa kiehtoo uskovia?

      Miksi Jumalan armo Kristuksessa ei riitä?

      Haluaako ihminen ansaita aina jotain?

      Jumalan armossa elänyt ihminen viehättyy Tooran määräyksiin ja hänestä tulee juutalaisempi, kuin oikeat syntyperäiset juutalaiset? Sitten hän lähettää amerikoihin geeninäytteen ja saa vastauksen, että hänessä on kuin onkin juutalaisten geenejä - siitäkös hän riemastuu ja innostuu olemaan tosi juutalainen?

      Onko seurakunnissa enää Raamatun opetusta ollenkaan, vain onko kaikki opetus jätetty netin syövereihin ja jokainen syö sieltä osaamatta arvioida, onko opetus oikeaa vai väärää?

      Mihin helluntaiherätys on menossa?

      Miksi harhaopit saavat niin helposti jalansijaa?

    • miksihaluatjuutalaiseksi

      Ihmiset teettävät geenitestejä ja saavat tuloksia, joiden luotettavuus on täysin kyseenalainen.
      Esim. jos testi väittää sinun olevan juutalaisten jälkeläinen, tuossa testissä ei ole lainkaan otettu huomioon, että sinä voit olla palestiinalaisten tai muiden seemiläisten kansojen jälkeläinen, koska juutalaisetkin ovat alunperin seemiläisten kansojen jälkeläisiä. Tuo kysymys ohitetaan noissa halvoissa geenitesteissä kokonaan. Koko Eurooppa on asutettu aikanaan lähi-idän kautta, joten sinun juutalaisuutesi ei selviä niin yksinkertaisilla testeillä. Sinun esi-isäsi saattoi jo paljon ennen Aabrahamia lähtenyt Eurooppaan tai Aasiaan ja kiertänyt sieltä eri vaiheiden kautta ja eri paikkakuntien kautta Suomeen. Silti sinun geeneissäsi löytyy seemiläisten kansojen geeniperimää, mutta et ole kuitenkaan Aabrahamin sukulinjaa lainkaan.

      Sinä et siis voi halpojen testien perusteella lainkaan tietää, onko tuo juutalaisperimä sinussa ollenkaan juutalaista perimää, vaan voit olla siis vaikka persialaista sukulinjaa osaltasi ja sen jälkeen sinun esi-isäsi ja esi-äitisi ovat sekaantuneet valtavan moniin erilaisiin perimälinjoihin matkallaan Suomeen.

      Jostain syystä suomalaisille kaupitellaan halpoja geenitestejä, joilla pystytään todistamaan vain joitain geenilinjoja lähi-idän kansoihin, mutta mihin kansaan siellä jää kokonaan selvittämättä. Eurooppa on asutettu lähi-idän kautta, samoin Aasia ja koko maailma, joten halvat testit kertovat vain valheita. On todella kallista tutkia geenit niin perusteellisesti, että voitaisiin todentaa, mihin kansoihin sinun esivanhempasi ovat aikoinaan kuuluneet. Puhumattakaan siitä, millaisia reittejä pitkin he ovat Suomeen tulleet ja mitä vaiheita se on sisältänyt isän ja äidin sukulinjojen puolelta. Sellainen perusteellinen selvitys ei ole halpaa lystiä.

      Joidenkin lähteiden mukaan Aabraham syntyi vasta 2170 eaa, joten Suomen asutuksen pääosa oli jo tullut Suomeen paljon ennen Aabrahamin syntymää. Siltä osin kumoutuu täysin juutalainen alkuperä! Emme ole siis juutalaisia.

      Miksi jotkut niin innokkaasti haluaisivat olla juutalaisia? Ajattelevatko he, että olisi jotenkin hienompaa tai peräti arvokkaampaa olla juutalaista sukujuurta - miksi?

    • eiollajuutalaisia

      Sitten tuohon Israelilaisten muuttoaaltoon Eurooppaan voisi vielä lisätä, että Israelin 10 sukukuntaa karkoitettiin vasta Assurian aikana n. 722 eaa ja Juuda vasta vielä myöhemmin, joten Suomi oli todella jo runsaasti asutettu, ennenkuin Israelin sukukunnat lähtivät vaeltamaan Eurooppaan.

      Emme ole juutalaisia!

    • luopumuksenaikako

      Miksi ihminen ei halua vastaanottaa lahjaa, vaan haluaa ansaita pelastuksen ja omissa teoissa vaeltaen yrittää ansaita Jumalan hyväksynnän?

      Kyllä tämä ihmetyttää?

      Missä ovat varoittavat puheet?

      MIksi eksytykset kiehtovat yhä?

      Miksi valhe menestyy?

      Miksi valheapostolit saavat vapaasti kiertää helluntaiseurakunnissa?

    • kuinkalevinnyt

      Monessako kylässä ja kaupungissa on jo noita galataiseen juutalaisuuteen kääntyneitä ja Kristuksen sovitusta halveksivia lahkolaisia?

    • Luopumus.Nyt

      Eiköhän se suurin ongelma Suomen Siionissa ole se laittomuus. Armo on käännetty irstaudeksi ja ryvetään synnissä tämän maailman tavoin. Siinä seurakuntien suuri eksymys: maailman himot, elämän korska, ahneus, jne. Kaikkea tätä on nyt seurakuntien sisällä. Ennen se suljettiin ovien ulkopuolelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 125
      3196
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2926
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2258
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      24
      1795
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1529
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe