Montako turvapaikanhakijaa on kuollut??

ityfiygiubup

Montako turvapaikanhakijaa on kuollut tai loukkaantunut suomalaisten tekemissä ”iskuissa”?
Uutisoinnin ja julki tulleiden mielensäpahoittajien määrän perusteella voisi kuvitella, että Suomessa turvapaikanhakijoita kohtaan on tehty ennätysmäärä vakavia rikoksia.

02.01.2016 12:28, 818 lukukertaa

InstaCasino antaa uusille pelaajilleen huimat edut. Tarkista tästä!

Ovatko suomalaismiehet, mukaan lukien alaikäiset, raiskanneet tai ahdistelleet seksuaalisesti turvapaikanhakijanaisia tai raiskanneet alaikäisiä turvapaikanhakijoita? Ahdistelevatko suomalaismiehet laumoittain nuoria turvapaikanhakijatyttöjä?

Vastaus lienee, että ei ole yhtään kirjattua tapausta. Kantaväestön rikokset matuja kohtaan ovat harvinaisia, ne ovat niitä paljon puhuttuja yksittäistapauksia. Valtamediallahan yleensä on tapana vähätellä matujen tekemiä toistuvia rikoksia nimittämällä niitä yksittäistapauksiksi.
Saksa matutappelu

Matut ovat kovia tappelemaan keskenään.

Suhteellisuudentaju näyttää olevan kateissa. Uutisoinnin ja julki tulleiden mielensäpahoittajien määrän perusteella voisi kuvitella, että Suomessa turvapaikanhakijoita kohtaan on tehty ennätysmäärä vakavia rikoksia. Muistutettakoon, ettei kukaan ole loukkaantunut tai kuollut kuitenkaan näissä iskuissa. Ellei mukaan lasketa henkisesti loukkaantuneita.

Uusi vuosi alkoi jälleen kantasuomalaisiin kohdistuvilla moitteilla, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö yhtyi kuoroon tuomitsemaan suomalaiset. Niinistö toi esiin polttopulloiskut vastaanottokeskuksiin.

”Olen itse vanhan opin juristi, silloisen lain mukaan polttopullo rakennukseen, jossa saattoi olla ihmisiä, oli nimikkeeltään murhapoltto ja sitä se on minulle vieläkin. Raskas rikos. Niin kuin on pakolaisiin kohdistuva vaino tai vihan lietsonta.”

Sauli Niinistö mainitsee murhapolton. Sitä nimitystä aiemmin käytettiin asuttuun rakennukseen kohdistuneesta tuhopoltosta. Mutta murhapoltosta tulee mieleen väistämättä muutakin: lenkkeilijätytön murha, jossa afganistanilainen oleskeluluvalla Suomessa asustanut mies raiskasi ja poltti elävältä kuoliaaksi suomalaisen nuoren naisen.
Ramin-Azimi-pieni

Ramin Azimi raiskasi ja poltti elävältä porilaistytön.

Tämä ja lukuisat muut turvapaikanhakijoiden tekemät raakalaismaiset rikokset eivät nähtävästi huolestuta yhtä paljon presidenttiä kuin kantasuomalaisten ”rikokset turvapaikanhakijoita kohtaan? Tasapuolisuuden nimissä Niinistö olisi voinut tuomita ja tuoda esiin räjähdysmäisesti lisääntyneet puskaraiskaukset ja naisten ja lasten ahdistelut ja muut rikokset, joita maahan tullut ”pakolaisvyöry” on aiheuttanut.

Suomalaisten iskut vastaanottokeskuksiin eivät ole kuitenkaan aiheuttaneet henkilövahinkoja. Imatralla vastaanottokeskukseen heitettiin savupommi, jossa kukaan ei loukkaantunut.

Kauhistelu vaikuttaa liioitellulta ja tarkoitukselliselta suurentelulta. Jos iskuissa olisi syntynyt henkilövahinkoja ja suurta aineellista tuhoa, olisi tämä kansalaisten tuomitseminen ymmärrettävää.

Jopa ”sokea Reettakin” huomaa, että nämä maahamme tunkeutuneet turvapaikanhakijat eivät ole oikeita pakolaisia, vaan veronmaksajien eläteiksi tulleita elintasosurffareita, maustettuna terroristeilla, murhamiehillä, rikollisilla, sotilaskarkureilla ym. Pieni osa saattaa olla aitoja pakolaisia.

Ei tarvitse suvaitsevaiston ihmetellä, jos suomalaisilla alkaa keittää, kun kansalaisille edelleenkin syötetään satua sodan kauheuksia paenneista pakolaisista. Muualla olisi jo tapahtunut kauheampia ”viharikoksia” tällä nöyryytyksen määrällä, jota päättäjät ”parempien ihmisten hännysteleminä ovat kaataneet suomalaisten niskaan.

73

364

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wqwqww

      Empä tiiä onko suomalaiset tappaneet yhtään mamua. Muut maat USA kumppaneineen tappaneet kai satoja tuhansia mustia siviilejä maailmalla riehuessaan.
      Montako suomalaista mamut on sitte tappaneet suomessa?

      • realismi

        satoja väittäisin?


      • Totuus.tässä

        Paremminkin meinaavat kuolla huutaviin nauruihinsa kun katselevat suomalaisten kännipöhköjen toilailuja ja syljeskelevät olkansa ylitte. Heille on kerrottu, että suomalaisissa on muutamat tuhat siis muutama kourallinen idiootteja, jotka ovat reppanoita ja pelle-klovneja, jotka eivät uskalla edes pieraista ilman rohkaisuryyppyjä, ovat niin ujoja ja häveliäitä puskissa köyriviä arkoja jänöjä. Että kännissä ne toilailöevat mutta niitä ei voi ottaa vakavasti, he ovat sairaita juoppoja, oikeita edustuskelpoisia känni-ääliöitä.


      • No_nii-in
        Totuus.tässä kirjoitti:

        Paremminkin meinaavat kuolla huutaviin nauruihinsa kun katselevat suomalaisten kännipöhköjen toilailuja ja syljeskelevät olkansa ylitte. Heille on kerrottu, että suomalaisissa on muutamat tuhat siis muutama kourallinen idiootteja, jotka ovat reppanoita ja pelle-klovneja, jotka eivät uskalla edes pieraista ilman rohkaisuryyppyjä, ovat niin ujoja ja häveliäitä puskissa köyriviä arkoja jänöjä. Että kännissä ne toilailöevat mutta niitä ei voi ottaa vakavasti, he ovat sairaita juoppoja, oikeita edustuskelpoisia känni-ääliöitä.

        Vastaanottokeskuksissa asuu lähinnä parhaassa armeijaiässä olevia, sodan karaistamia miehiä. Suomi on muutamassa tunnissa polvillaan, kun nuo päättävät aloittaa mellakoinnin ja terrorismin. SVL:n läskeistä kiljuskineistä ei ole näille partalapsukaisille mitään vastusta, ja ainakin pienemmillä paikkakunnilla myös poliisit pakenevat paskat housuissa kuka minnekin, kun Isis-terroristi alkaa Allahuakbaria kiljuen tulittaa vääräuskoiseen väkijoukkoon.


    • väkivaltatuomittavaa

      Vaikka kukaan ei olisikaan kuollut niin polttopullohyökkäykset ovat silti törkeää rasistista väkivaltaa ja sellaisena vakavia rikoksia. Presidentti Sauli Niinistö tuomitsi aiheellisesti suomalaiset polttopullojen viskelijät. Nämä rasistit kuuluu tuoda tuomiolle ja heidän tulee saada terrorismistaan maksimirangaistus.
      Kenelläkään ei ole oikeutta käydä pakolaisten eikä SPR:n vapaaehtoisten kimppuun Suomessa, jokaisen tulee noudattaa lakia ja kunnioittaa toisten koskemattomuutta.
      Vastaanottokeskuksia suojelemaan suomalaisia vastaan voidaan käyttää jopa asevoimia tarvittaessa. Vartijoiden otteet rasististen vihaiskujen ennaltaehkäisemiseksi ovat jo koventuneet ja hyvä niin.

      • kylliintynyht

        Ei kai niitä polttopulloiskuja kukaan puolustakaan, häiryynteneiden humalaisten tekosia. Eikös niistä ainakin yksi ole jo vankilassa, menisi sinne Presidentti ja arkkipiispa ja Yle voisi tehdä oikein luokkaretken ja siellä saarnata parannusta murhapolttajalle, niin menisi oikeaan osoitteeseen.


      • suvakitvalehteleeaina

        Ne polttopulloiskut on miltei kaikki hyysäreiden tekemiä, rikotaan joku pieni ikkuna ja tuikataan vokin ulko-ovi hetkeksi tuleen ja sitten aletaan syyttämään suomalaisia "rasisteiksi". Sitten vahingot korjataan suomalaisten verorahoista ja keskus alkaa toimia suunnitelmien mukaan täysin ajallaan, mutta mediapeli suvakit vastaan suomalaiset meni ihan 10-0.


      • mielenkiintoinenhavainto

        Huomionarvoista tässä on se, että virallinen Suomi tuomitsee jyrkästi turvapaikanhakijoihin kohdistuneet iskut, joissa ei ole kuollut tai loukkaantunut ketään, muttei mainitse sanallakaan turvapaikanhakijoiden tekemistä törkeistä henkeen ja terveyteen kohdistuneista rikoksista, joiden uhrit ovat useimmiten suomalaisia. Juhlapuheista huolimatta monikulttuurisessa Suomessa kaikkien henki ei siis ole yhtä arvokas.


    • suhteellisuutta

      Voi kauheeta!
      mamut on kyllä tottuneet paljon, paljon pahempaan kuin ilotulitteet ja polttopullot.
      Kyllä tuo pressankin kauhistelu oli lähinnä irtopisteiden keräilyä.
      Vaalit on aika lähellä.
      KERTAAKAAN EI ARVON PRESSA MAINITSE SITÄ, ETTÄ ULKOMAALAISTEN
      RAISKAUKSET JA RIKOKSET ON TUOMITTAVIA JA PITÄÄ SAADA LOPPUMAAN.
      EIPÄ TIETENKÄÄN, KOSKA SUVAKKIVÄKI KÄVISI HÄNEN KIMPPUUNSA.

    • mamuraiskattu

      Muistatteko sen kun joku persu raiskasi sen somalitytön?
      Jaa. En minäkään...
      Entäs sen kun mamu poltti elävältä suomalaisen teinitytön?
      Tai sen kun se niegeri hakkasi kirveellä pari valkoihoista hengiltä?
      Somalien ruotsinlaivan joukkoraiskauksen?
      Jne.jne...

    • hyjujkuk

      Missä niin on tapahtunut?

      • realismi

    • SuomalaisiaKUOLLUT
      • SuomalaisetUHRIT

        Mamujen tahallaan sytyttämässä murhapolttotulipalossa kuoli kolme suomalaista.

        Videolla nähdään kuinka kaksi ulkomaalaista miestä häärivät hetken aikaa Tampereen Hämeenkadun varrella sijaitsevan pizzerian sisällä ja edustalla.

        Parikymmentä sekuntia miesten poistumisen jälkeen pizzeria räjähtää kohtalokkain seurauksin!

        https://youtu.be/8GE7F_ewz1U


      • SuomalaisetUHRIT
        SuomalaisetUHRIT kirjoitti:

        Mamujen tahallaan sytyttämässä murhapolttotulipalossa kuoli kolme suomalaista.

        Videolla nähdään kuinka kaksi ulkomaalaista miestä häärivät hetken aikaa Tampereen Hämeenkadun varrella sijaitsevan pizzerian sisällä ja edustalla.

        Parikymmentä sekuntia miesten poistumisen jälkeen pizzeria räjähtää kohtalokkain seurauksin!

        https://youtu.be/8GE7F_ewz1U

        Räjähdyksessä kuoli kolme ihmistä. Viisi joutui sairaalaan, joista yksi tehohoitoon.

        Huomattavasti useampi olisi voinut kuolla koska paikka oli aivan Tampereen keskustassa jos kadulla olisi kävellyt ihmisiä juuri sillä hetkellä.

        Oletteko unohtaneet jo nämä suomalaisuhrit?


    • ftvtifv9t

      15-vuotiaan seurakuntatytön raaka murha Tampereella

      Koska Helsingin hovioikeus päätti tällä viikolla vapauttaa elinkautista istuvan Abdigadir Osman Husseinin, uudelleenjulkaisemme 2014 kirjoitetun artikkelin pedofiilisomalin ”saavutuksista”.

      Useimmiten, kun suomalaisessa valtamediassa muistellaan 90-luvulla sattuneita ”kulttuurien kohtaamisia”, annetaan esimerkkinä mustaihoinen koripalloilija Parker Davis, jonka joensuulaisskinheadit häätivät toiminnallaan takaisin USA:han. Sen sijaan monikulttuurisuuden suomalaiset uhrit on jätetty unholaan. Vasta 15-vuotias Tuuli Maria Ikonen joutui raa’an murhan uhriksi Tampereella marraskuisena iltana vuonna 1995. Rikoksesta sai elinkautisen tuomion somalialainen Abdigadir Osman Hussein. Murhasta tullut rangaistus ei toki ollut ainoa miehen saama tuomio Suomessa.

      abdigirhussein

      Tuuli oli ystävien rakastama sekä hyvätahtoinen ja fiksu nuori. Koulussa keskiarvo oli 9,3. Rippikoulun jälkeen hän oli jäänyt isoseksi seurakunnan nuorten pariin. Päivää ennen murhaansa Tuuli oli kirjoittanut kouluainetta, jonka otsikko oli ”Varpaat taivasta kohti”. Kirjoitus oli ollut tarkoitus palauttaa opettajalle jo surmapäivänä, mutta hän kuitenkin päätti hioa tekstiä vielä viikonlopun yli. Tämän tekstin poliisit löysivät Tuulin repusta, joka oli ruumiin vieressä.

      10. marraskuuta vuonna 1995 Tuuli päätti koulun jälkeen lähteä tapaamaan kavereitansa Tampereen Koskikeskukseen. Tämä jäisi viimeiseksi kerraksi, kun hän näkisi ystäviään tai ystävät häntä. Kello 19.40 hän nousi bussiin matkalla kotiin yhdessä kaverinsa kanssa. Kaveri jäi edellisellä pysäkillä pois. Tuuli nousi bussista pois kotikadullansa, muttei koskaan päässyt kotiin. Aitovuorentiellä musta mies hyökkäsi hänen kimppuunsa. Tuuli koetti rimpuilla itseään irti päästäkseen karkuun, mutta puukolla varustautuneen entisen sotilaan ja teinitytön välinen tappelu oli jo ennalta tuhoon tuomittu. Mies sai raahattua uhrinsa tien sivuun, jossa hän alkoi lyödä Tuulia puukolla. Kymmenen iskua. Kaksi sydämeen. Ainakin yksi isku kasvoihin. Korvat oli leikattu osittain irti.

      Ohi ajoi auto, jonka valot osuivat murhaajaan. Murhaaja säntäsi välittömästi karkuun. Autoilija nousi ulos autosta ja löysi Tuulin. Hän soitti paikalle poliisin sekä ambulanssin, jotka saapuivatkin nopeasti. Tuulin elämää ei kuitenkaan enää voinut pelastaa. Poliisi lähti sankoin joukoin murhaajan perään. Neljä tuntia kestäneen takaa-ajon aikana surmansa sai myös poliisikoira, joka jäi auton alle ylittäessään tietä. Murhaaja, Abdigadir Osman Hussein, löytyi noin kolmen kilometrin päässä tapahtumapaikasta synkästä metsiköstä.
      15vuotiaanmurha

      Klikkaa kuvaa suurentaaksesi!

      Oikeudenkäynnissä mies kiisti syyllistyneensä rikokseen ja väitti löytäneensä uhrin verisenä tapahtumapaikalta. Oltuaan hetken aikaa hänen luonaan oli Hussein omien sanojensa mukaan mennyt shokkiin ja lähtenyt juosten metsään, jonne hän oli eksynyt pimeän vuoksi. Husseinin avustaja koetti maalata murhaajasta sellaista kuvaa, ettei hän mukavana miehenä voisi syyllistyä tämänkaltaiseen rikokseen. Perusteena annettiin muun muassa se, että hänellä on kaksi lasta ja kallis tietokone, minkä lisäksi hän on vieläpä harras muslimi.

      Keväällä 1996 Hussein tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen, jota hän suorittaa edelleen. Mielentilatutkimuksen mukaan murhaaja oli täydessä ymmärryksessä teon tehdessään. Keskimäärin elinkautisvangit istuvat Suomessa hieman alle viisitoista vuotta. Ehdonalaiseen pääsyä voi ryhtyä anomaan kahdentoista vankilassa vietetyn vuoden jälkeen.

      Hussein on tullut Suomeen Venäjältä 90-luvun alussa. Tammikuussa 1993 hän meni naimisiin suomalaisen kanssa, jonka kanssa hän saikin jo ensimmäisen lapsensa samana vuonna. Töitä ei ollut, joten yhteiskunta elätti perheen. 19. marraskuuta vuonna 1993 Hussein syyllistyi 13-vuotiaan tytön raiskaukseen. Tässä hän käytti apunaan puukkoa. Tuomio oli kaksi vuotta ja kymmenen kuukautta ehdotonta vankeutta. Hän vapautui syyskuussa 1995, vain kahta kuukautta ennen Tuulin murhaa.

      Vuonna 2005 Hussein oli kolmen tunnin valvomattomalla vankilomalla, jonka aikana hän ehti käyttää 4-vuotiasta lasta seksuaalisesti hyväksi. Hussein tuomittiin vuoden ja kolmen kuukauden mittaiseen vankeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä. Elinkautisvangille tällä ei sinänsä ole merkitystä, koska tuomiot sisällytetään jo istuttavaan elinkautiseen. Ehdonalaiseen pääsemistä tämä kuitenkin vaikeuttaa.

      Vuodelta 2011 olevan tiedon mukaan yksi vankipäivä maksaa 205 euroa per vanki. Husseinin yhteensä noin kaksikymmentä vankilassa viettämäänsä vuotta on siis maksanut lähes puolitoista miljoonaa euroa suomalaiselle veronmaksajalle. Sitä summaa miettiessä on sopivaa laskea, kuinka paljon olisi voinut säästää, jos Suomen valtio olisi jo ensimmäisen raiskaustuomion jälkeen sijoittanut fiksusti ja ostanut viisi metriä kestävää köyttä antaakseen Husseinin ihmisarvolle sopivamman rangaistuksen. Tai mikä parempaa: jos miestä ei olisi koskaan edes päästetty Suomeen

    • vxcvx

      Ap, enkö sanonut aiemmin, että ota lääkkeesi ja laitoin linkinkin, miksi ne olisi hyvä ottaa. Lyhyesti, tämänhetkisen maniavaiheen mentyä alkaa depressiovaihe, jolloin itsemurhariski kohoaa huomattavasti, jos lääkettä on veressäsi liian vähän. Sama minulle, jos teet itsemurhan, mutta varmasti sinussa on myös sellaisia puolia, joiden vuoksi ei kannata tappaa itseään. Voimia ja ainahan voit soittaa alueesi psyliatrian akuuttiosastolle.

      • Se_menee_aika

        pahasti hyysärihuoran ihon alle kun matuista aletaan faktoja laittamaan.


    • iyg9yg

      Ketkä sitten tekevät henkirikoksia?

      100 000 asukasta kohden Suomen kansalaisuuden omaavat tekevät 2,1 henkirikosta. Virolaiset tekevät 2,4 henkirikosta ja venäläiset 3. Somalit tekevät 3,1 ja kurdit 5,1.


      Mielenkiintoista on myöskin kaiken keskellä se, että:

      ”Ulkomaalaistaustaisten henkirikokset olivat kohdistu-
      neet pääosin kantaväestöön. Rikoksista 63 prosentissa
      uhri oli kantaväestöstä, 24 prosentissa tekijän etnisestä
      ryhmästä ja 12 prosentissa muusta maahanmuuttaja-
      ryhmästä. ”


      ja (tämä on mielestäni tärkeä:)

      ”Ulkomaalaistaustaisten henkirikokset olivat kantaväestön rikoksia
      useammin mustasukkaisuuden tai taloudellisten motiivien motivoimia.”


      Nimittäin itselleni tulee välittömästi sellainen juttu mieleen, että kun kurdien taipumus henkirikoksiin on yli kaksinkertainen verrattuna suomalaisiin, ja uhrina on usein suomalainen ja motiivina mustasukkaisuus, niin olisikohan kotouttamistoimissa puututtava hieman tuohon kunnianmurhailuun tai nostettava esim. mustasukkaisuus vihamotiivin rinnalle tuomiota koventavaksi asiaksi?

      Lopuksi totean, että olen lopen kyllästynyt toimittajien ja jukkarelandereiden ylimielisyyteen, joka perustuu siihen olettamukseen, että me tavikset olemme jotain urpoja, joille voi syöttää ihan mitä tahansa ja sitten me ollaan silmät lautasella, että ”oooooh, noinko se onkin. Kiitos te älykkäät ja sivistyneet, kun kerrotte meille totuuden!”

      Ja se sit jokainen voi käydä lukemassa sitä tutkimusta
      TÄSTÄ.
      http://www.optula.om.fi/Satellite?blobt ... tion/pdf

    • uliuliuli

      Palkkamurhan tilaaja kaasutti ex-perhettään postiluukusta

      Lauantai 2.1.2016 klo 07.31

      Rovaniemen hovioikeus on vahvistanut Oulun käräjäoikeuden tuomion, jossa käsiteltiin Ramin Mansourin ne syytteet, joita ei käsitelty varsinaisessa murhaoikeudenkäynnissä.

      http://static.iltalehti.fi/uutiset/ma_etu_010116TM_uu.jpg

      Kuvassa Mansouri Oulun käräjäoikeuden murhakäsittelyssä.

      Mansouri tuomittiin neljästä ex-vaimoonsa kohdistuneesta lähestymiskiellon rikkomisesta, ex-vaimon pahoinpitelystä, laittomasta (tappo)uhkauksesta, kotirauhan rikkomisesta sekä törkeästä kirjanpitorikoksesta.

      Rangaistus näistä ennen murhaa tehdyistä teoista olisi laskennallsesti ollut pari vuotta vankeutta, mutta koska Mansouri on jo tuomittu elinkautiseen, oikeus yhdisti nämä rikokset elinkautisrangaistukseen. Ajatus tässä on se, että jos ajallisesti varhemmat rikokset olisi käsitelty murhaoikeudenkäynnissä, rangaistus olisi ollut joka tapauksessa sama elinkautinen.

      Uutta maksettavaa Mansourille toki kertyi. Hänen tulee maksaa entiselle vaimolleen erilaisia korvauksia 8 200 euroa, kolmelle lapselleen yhteensä 3 800 euroa, entiselle anopilleen 2 500 ja entiselle apelleen 2 300 euroa.

      "Kyse oli kunniasta"

      Tuoreen päätöksen mukaan Mansouri pahoinpiteli kerran vaimoaan ja uhkasi tappaa tämän. Ex-vaimo pakeni kodistaan vanhempiensa luokse omakotitaloon.

      Mansouri alkoi seuraavaksi häiriköidä ex-vaimon vanhempien luona. Koko naapurusto kuuli arvattavasti huudot.

      Nimittelyn lisäksi Mansouri uhkasi tappaa.

      Kertomansa mukaan hänellä keitti yli, kun hän kuuli läheisiltään tietoja ex-vaimonsa uudesta suhteesta. Mansouri väitti laittomia uhkausia käsiteltäessä oikeudelle, ettei hänellä ollut tässä vaiheessa enää mitään vaatimuksia entistä vaimoaan kohtaan, mutta hän halusi uuden miehen lastensa luota pois.

      Ex-vaimon ja ex-appiukon mukaan Mansourin viesti oli toinen: kyse oli muslimimiehen kunniasta ja ex-vaimon vanhempien olisi tullut käskeä tämän palata Mansourin luokse.

      Mansouri kiisti muslimipuheet. Hän ei mielestään ole muslimi, eikä heillä ei ole kotona ollut koskaan riitaa uskonnosta.

      Perhe pakeni parvekkeelle

      Mansouri rikkoi lähestymiskieltoa useita kertoja. Pahin tapaus sattui elokuussa 2011, kun Mansouri ilmestyi ex-vaimonsa ja kolmen lapsen oven taakse.

      Vaimon mukaan Mansouri ilmoitti tulleensa tappamaan hänet. Vaimo kertoi nähneensä ovisilmästä, kuinka hänen entinen miehensä otti kassistaan jotakin.

      Kyseessä oli pippurikaasu tai vastaava aine. Mansouri suihkutti kaasua eteisen postilaatikosta asuntoon.

      Nainen lapsineen pakeni kaasua parvekkeelle. 11-vuotias poika altistui kuitenkin kaasulle. Hän kärsi iho-oireista ja silmien kirvelystä.

      Poliisi tuli paikalle. Tuntematon kaasu oli sitkeää ainetta. Pelkkä läpivetotuuletus ei puhdistanut asuntoa. Naisen piti tuhota iso osa huonekaluista, tekstiileistä ja vaatteista, koska ne menivät käyttökelvottomiksi.

      Mansouri kiisti teon oikeudessa. Hän totesi, ettei olisi niin mieletön, että kaasuttaisi lapsiaan.

      Firmasta rahaa itselle

      Törkeä kirjanpitorikos liittyy Mansourin yritystoimintaan. Hän piti vuosia Oulun keskustassa persialaista ravintolaa.

      Ravintola menestyi pitkään, mutta viime vuosikymmenen vaihteessa, yrittäjän itsensä terveyden heiketessä ravintolayritys joutui taloudellisiin vaikeuksiin. Liikkeen kirjanpito oli tilitoimiston mukaan kunnossa, mutta poliisi selvitti oikeuden nyt hyväksymällä tavalla, että Mansouri oli ottanut itsensä ja perheensä käyttöön osakeyhtiöstä yli 50 000 euroa.

      Tässä kuvattujen tekojen jälkeen Mansouri muutti Ruotsin Göteborgiin. Oulua ja ex-vaimoaan hän ei kuitenkaan unohtanut. Hän alkoi suunnitella tämän uuden miesystävän murhaa.

      Mansouri sai värvättyä siikajokisen miehen toteuttamaan veriteon. Hän lupasi miehelle 35 000 euroa ja erilaisia taloudellisia etuja ulkomailla. Yhteydenpito siikajokelaisen ja Mansourin välillä tapahtui Facebook-keskusteluin, jotka olivat intensiivisiä.

      Lopulta Spehan Erikkilä toteutti aikeen helmikuussa 2013. Hän kävi oululaismiehen kimppuun kerrostalon rappukäytävässä ja iski tätä veitsellä kaulaan.

      Erikkilä ilmoitti Ruotsiin, että tehtävä on täytetty. Rahoja hän ei teosta koskaan saanut, vaan elinkautisen vankeusrangaistuksen. Todennäköisesti firmansa menettäneellä Mansourilla ei tällaisia rahoja olisi ollutkaan.

    • etertert

      Jos puhutaan asiasta futuurissa niin luvut saattavat olla hieman toisenlaisia.

    • iytfoyv

      Muhoksen perhekodin ohjaajan murhasta epäillyt nuoret vangittu – motiivi poliisin tiedossa



      Oulun käräjäoikeus on vanginnut toisenkin Muhoksen perhekotimurhasta epäillyistä pojista. Vuonna 1998 syntyneet pojat vangittiin todennäköisin syin epäiltynä murhasta ja törkeästä ryöstöstä.

      Poikien epäillään syyllistyneen perhekodin miesohjaajan surmaamiseen lauantaina. Henkirikos tapahtui yhden epäillyn huoneessa. Uhri oli yövuorossa.

      Poliisi on aiemmin kertonut, että epäillyt tekijät pakenivat paikalta anastamallaan autolla. Heidät otettiin kiinni Kuopiossa.

      Poliisi on ollut toistaiseksi vaitonainen tapahtumien yksityiskohdista ja teon motiivista. Henkirikos tapahtui yhden epäillyn huoneessa. Uhri oli yövuorossa.

      – Motiivi ja tapahtumien kulku on kohtalaisen hyvin tiedossamme. Epäillyt myöntävät olevansa osallisia tekoihin, mutta siitä ei ole vielä tietoa, ovatko epäillyt samaa mieltä rikosnimikkeistä, toteaa rikoskomisario Petri Savela Oulun poliisista.

      Ainakin toisella perhekodin ohjaajan murhaepäillyistä on aiempaa rikostaustaa. Toinen epäillyistä on tuomittu ryöstöstä nuorena henkilönä, koska hän oli ryöstänyt iäkkään naisen käsilaukun.

      Ryöstön aikana nainen kaatui maahan, kun ryöstäjä repi laukkua naisen kädestä. Käsilaukussa oli vajaat 200 euroa rahaa, pankkikortti ja muutamia henkilökohtaisia esineitä.

      Oikeus piti tekoa vakavana sen suunnitelmallisuuden vuoksi. Tekijä myönsi rikoksen.

      Alaikäinen tekijä tuomittiin ryöstöstä neljäksi kuukaudeksi ja 15 päiväksi ehdolliseen vankeuteen.

      Klo 19:17 korjattu alaikäisen tekijän aikaisempi ryöstötuomio neljästä vuodesta neljäksi kuukaudeksi ja 15 päiväksi.

    • kauheetatouhua

      Kyllä se on nyt paljon isompi ja pahoiteltavampi rikos jos känniläinen suomalainen heittää polttopullon, joka ei sytä juuri mitään kuin se, että raiskataan tai tapetaan ihmisiä. Niitä nyt sattuu kelle tahansa ja varsin ymmärrettävääkin sattuu kun keittää yli.

      Mutta että viskellään polttopulloja kännissä, niin täysin tuomittavaa. Sellaiset olisi kuohittava ja poltettava elävänä roviolla.

    • ogyougyp

      Tämä raaka henkirikos ansaitsee ehdottomasti enemmän julkisuutta kuin mitä tapauksella on nyt ollessaan "alikäsiteltynä" minfossa. Johtuen kenties siitä, että kun tästä keskustelu avattiin, niin sivustolla oli lukijoita sangen vähän, vaikka aihe nousi taas pinnalle kun tappaja pääsi tuolloin vapaaksi.

      Mutta miten aikajana tuossa tapauksessa kulki...?

      Kuva
      Rikostutkinta on meneillään ja liiketilan edustalla on poliisin nauha. Kuva Murharyhmä 1/1997.

      Pidätys kukkakauppiaan surman tutkinnassa
      Rikospoliisin suururakka lopuillaan

      Helsingin rikospoliisi on pidättänyt Kalliossa tammikuussa tapahtuneesta ns. kukkakauppasurmasta epäillyn miehen. Jo kaksi kuukautta kestänyt tutkinta on ollut monin tavoin poikkeuksellinen suururakka Helsingin rikospoliisille.

      Helsinkiläinen hortonomi Aino Meriläinen surmattiin Hämeentie 26:ssa sijaitsevassa liikkeessään puoleltapäivin perjantaina 14. tammikuuta. Poliisi on luonnehtinut surmatapaa raa'aksi.

      Tutkijaryhmä on käynyt läpi parikymmentä eri tutkintalinjaa ja niiden sivupolut. Tutkinnan apuna on käytetty ns. profilointia eli rikoksen tekijästä on laadittu henkilökuva rikoksen tekotavan ja muiden tiedossa olevien tosiseikkojen perusteella. Surmaaja määriteltiin narsistiseksi psykopaatiksi.

      Profilointimenetelmä on melko uusi Suomessa, mutta mm. Yhdysvalloissa sitä on käytetty menestyksellisesti poikkeuksellisissa surmajutuissa. Profiloinnin onnistuminen on sitä todennäköisempää, mitä erikoisempi surma on.

      Poliisi on saanut tutkinnan kestäessä satoja vihjeitä yleisöltä. Kun poliisi täsmensi tekijäksi epäillyn miehen tuntomerkkejä pari viikkoa sitten ja pyysi samalla yleisön apua, soittoja tuli yli sata.

      Satojen vihjeiden tarkistus onkin ollut yksi tutkijoiden suurimpia urakoita.
      HS 15.3.1995
      ----------------------------------------------------

      Poliisi tutkii kukkakauppiaan surmaajan yhteyksiä muihin henkirikoksiin

      Poliisi tutkii Kallion kukkakauppasurmassa vangitun turkkilaisen miehen osuutta myös muihin väkivallantekoihin, jopa henkirikoksiin.

      Teon motiivi on selvinnyt, mutta poliisi ei toistaiseksi halua kertoa sitä. Motiivia pidetään monisäikeisenä.

      Poliisi on varma, että vangittu turkkilainen on helsinkiläisen hortonomin Anne Meriläisen surmaaja.

      Meriläinen surmattiin Hämeentien varrella sijaitsevassa liikkeessä, keskellä päivää 14. tammikuuta. Jutun tutkinta oli poikkeuksellisen työläs ja poliisi turvautui mm. tietokonekuvaan ja profilointiin. Surmaajasta laadittiin luonneanalyysi tekotavan ja muiden tiedossa olevien tosiseikkojen perusteella.

      Teosta epäilty turkkilaismies pidätettiin viime viikon alussa.
      HS 22.3.1995
      -----------------------------------------------

      Kukkasurmaaja jätti rikospaikalle sormenjälkensä

      Helsingin Kallion kukkakauppasurmaaja jätti rikospaikalle sormenjälkensä, joten miehen syyllisyydestä oltiin varmoja jo ennen kuin turkkilainen 29-vuotias kalastaja tunnusti surman.

      Helsinkiläisen hortonomin Maria Meriläisen surman motiivina pidetään rahaa, jota surmaaja sai muutaman sata markkaa.

      Jutun käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa tiistaina.

      Poliisin mukaan uhri ja murhaaja eivät tunteneet toisiaan kuten aluksi arveltiin. Mies ei todennäköisesti käynyt kukkakaupassa ennen murhapäivää.

      Kukkakauppias surmattiin tammikuun puolivälissä keskellä päivää kukkakaupassaan Helsingin Hämeentiellä.
      HS 8.4.1995
      --------------------------------------------------

      Kukkakauppasurmaaja sai syytteen murhasta

      Helsinkiläisen kukkakauppiaan surmanneelle miehelle luettiin tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa syyte murhasta.

      Syyttäjän mielestä 29-vuotias turkkilainen kalastaja Kemal Sengül on tuomittava murhasta, koska surma tammikuun puolivälissä oli erityisen raaka ja suunnitelmallinen. Syyttäjä, kaupunginviskaali Ritva Santavuori kuvaili surmatapaa teurastukseksi.

      Sengül myönsi surmanneensa Kalliossa kukkakauppaa pitäneen Aino Maria Meriläisen. Hänen mielestään kyse ei kuitenkaan ollut vakaasta harkinnasta tehdystä murhasta, vaan surma-ajatus syntyi aivan yllättäen.

      Rikoslain mukaan ainoa mahdollinen rangaistus murhasta on elinkautinen vankeusrangaistus. Rangaistus voi olla pienempi vain, jos tekijä ei ole ollut täydessä ymmärryksessä rikoksen tehdessään.

      Syyttäjä vaatii Sengülille rangaistusta myös törkeän ryöstön yrityksestä, koska Sengül yritti ensin ryöstää Meriläisen. Aluksi Sengül kuristi Meriläistä minuutin tai pari, jolloin tämä menetti tajuntansa.

      Sengül yritti viedä rahaa sekä Meriläisen käsilaukusta että kukkakaupan kassakoneesta. Kassakone ei avautunut, vaan alkoi hälyttää. Tämän jälkeen Sengül surmasi Meriläisen kukkien sidontaan käytettävällä veitsellä. Hän viilsi uhria syvälle kaulaan useita kertoja. Uhrin välitön kuolinsyy oli kuiviin vuotaminen.

      Syyttäjän mukaan Sengül tappoi uhrin kostoksi epäonnistuneesta ryöstöstä ja estääkseen ilmitulonsa. Syyttäjän mukaan Sengül toimi erittäin harkitusti ja suunnitelmallisesti. Hän antoi kaupassa oman vuoronsa kahdelle muulle asiakkaalle, ja näiden poistuttua hän alkoi toteuttaa suunnite

      • tctyciy

        lmaansa ryöstöstä.

        Surmahetkellä Sengülillä oli käden suojana kukkapussina käytettävää sellofaania, jotta veitseen ei jäisi sormenjälkiä. Poliisi on löytänyt sellofaanista Sengülin kämmenenjäljen.

        Hyvää suomea puhunut Sengül kertoi menneensä kukkakauppaan kukkaostoksille. Ryöstöajatus juolahti mieleen kaupassa: hän kertoi oikeudessa kuulleensa sisäisen äänen, joka ensin kehotti anastamaan rahat ja sitten surmaamaan kukkakauppiaan.

        Marmariksesta kotoisin oleva Sengül on asunut Suomessa nelisen vuotta. Hän on naimisissa suomalaisen naisen kanssa, mutta heillä on avioero meneillään. Pariskunnalla on yhteinen kolmivuotias poika.


      • karkoitettava_sekin

        Tuon kakaralla on rikollisen geenit.


    • iyvoyvub

      Maahanmuuttajat viestimissä - mikä on oleellista journalismia?

      "Bangladeshilaiset tappelivat kirveillä Helsingin Kalliossa", otsikoi Aamulehti uutisensa maaliskuun alussa. Länsi-Savo sen sijaan tyytyi otsikoimaan "Joukkotappelu pizzeriassa Helsingissä".

      Toimiakseen hyvän otsikon on sisällettävä draaman aineksia. Tiedotusvälineiden tehtävänä on kuitenkin totuudenmukainen, monipuolinen ja olennainen tiedonvälitys. Oliko tappelijoiden bangladeshiläisyys oleellinen seikka? Vai oliko suomalaisväestön kannalta viisaampaa toimia, kuten Länsi-Savo teki?

      Vähemmistöistä ja maahanmuuttajista uutisointi ja kirjoittelu ovat eläneet viime vuosina muutosten aikoja. Kun vähemmistöjen oikeuksia on alettu tiedostaa enemmistönkin piirissä, ja kun ulkomaalaisten määrä on alkanut kasvaa Suomessa, ovat tiedotusvälineet joutuneet ottamaan kantaa siihen, miten uutisoinnissa ja toimituksellisissa ratkaisuissa etniset seikat otetaan huomioon. Toimittajat joutuvat pohtimaan, miten ja milloin kirjoittaa, mitä sanoja käyttää ja mitä asioita jättää mainitsematta.
      Kilpailu lukijoista houkuttaa populismiin

      Rasistiset hyökkäykset ja jännitteet eri väestöryhmien kesken eivät johdu tiedotusvälineistä, vaan heijastavat mm. sosiaalisia ongelmia, työttömyyttä ja tyytymättömyyttä. Ne ruokkivat suvaitsemattomuutta ja laukaisevat hyökkäyksiä vähemmistöjen kimppuun. Viestimet eivät luo rasismia ja muukalaisvihaa, mutta ne voivat vaikuttaa ilmapiiriin. Ne voivat olla välinpitämättömiä ja reaktiivisia tai aktiivisia. Ne voivat mennä mukaan toistamaan stereotypioita, jotka heijastavat tutkijoiden mukaan perifeerisyyttä, ylemmyyttä, alemmuutta, vierauden karsastusta ja jopa rasismia.

      Mitä riippuvaisempi tiedotusväline on irtonumeromyynnistä, sitä suurempi kiusaus sillä on käyttää populistisia aiheita ja otsikoita, joilla houkutellaan ostamaan lehti. Lukijoiden ja katsojien mielenkiinto on herätettävä joka numeron aiheilla uudestaan. Lehtikaupan kiihdyttämiseksi käyttökelpoista ainesta ovat viime vuosina olleet esimerkiksi turkkilaismiehen tekemä kukkakauppiaan murha Helsingissä, somalimiehen epäily raiskauksesta ja murhasta Tampereella, tai erilaiset sosiaaliavustuksiin liittyvät epäselvyydet, joissa avun saajina on maahanmuuttajia.

      Kun aiheetonta etnisen alkuperän mainitsemista uutisoinnissa alettiin 1990-luvulla arvostella, siirtyi osa lehdistä kiertoilmauksiin, joilla lukija saatiin ymmärtämään, että rikoksen ovat tehneet romanit, somalit tai venäläiset. Naisten rintaliivivarkaus tuskin ylittäisi paikallislehdenkään uutiskynnystä, elleivät varkaat olisi merkittävässä asemassa, vaikkapa naiskaupunginvaltuutettuja tai kansanedustajan vaimo ja tytär. Keskipohjanmaa katsoi 1995 uutiskynnyksen ylittyneen, kun otsikko voitiin muotoilla "Kansallispukuiset naiset varastivat rintsikoita".

      Se, että rikokseen on syyllistynyt vähemmistön jäsen, näyttää edelleenkin madaltavan uutiskynnystä, vaikka tuon tyyppiset uutiset ovatkin vähentyneet.
      Mikä on vähemmistö, jota ei saa loukata?

      Asiaankuulumaton erottelu ja halventava kohtelu eivät ole Journalistin ohjeiden mukaan hyvää journalismia. Journalistin ohjeita valvovaa Julkisen Sanan Neuvostoa (JSN) on arvosteltu siitä, että se lipsuu, eikä tuomitse selkeästi rasismia. Juttu voi kuitenkin olla vain yksinkertaisesti huono, mutta ei loukkaa Journalistin ohjeita, joiden toteuttamista neuvoston työnä on seurata. Neuvoston tehtävänä ei ole ottaa kantaa journalismin tasoon.

      Ongelmatonta ei ole sekään, millainen ryhmä on vähemmistö, jota voidaan loukata? JSN:n kantana on, että jos ryhmä on riittävän iso, sitä ei voi loukata. Esimerkiksi homoseksuaaleja, naisia tai maanviljelijöitä koskevia loukkauksia ei oteta tutkittavaksi.
      Keskisuomalainen-lehti uutisoi 1995 näyttävästi yökerhossa syntyneestä yhteenotosta otsikolla "Mustat miehet kähmineet naisia Jyväskylän yössä. Hotelli Arctia ei enää päästä mustia miehiä yökerhoonsa". Lehden uutisesta tehtiin JSN:lle kantelu. Kaikkiaan lehti julkaisi asiasta neljä artikkelia, joista yksi oli kahden omalla nimellään esiintyneen afrikkalaisen vastaus. Neuvosto otti kantaa kokonaisuuteen, ei yhteen uutiseen tai sen otsikkoon. Neuvoston mielestä Keskisuomalaisen tapa otsikoida ensimmäinen artikkelinsa sisälsi selvän vaaran yleistyksestä, että otsikon leima ulottuisi kaikkiin paikkakunnalla asuviin vähemmistön miehiin. Toisaalta ihonvärillä oli keskeinen merkitys asian uutisarvon kannalta, koska ravintolan porttikielto oli sillä perusteella annettu. Neuvosto päätyi vapauttavaan päätökseen.

      • ougypb

        Etnisen alkuperän mainitsemiseen voi olla syytäkin

        Milloin sitten etnisen alkuperän mainitseminen uutisessa tai jutussa on tarpeen? Asianosaisten alkuperään liittyvät tiedot saattavat olla oleellisia asioiden ja tapahtumien oikealle hahmottamiselle. Alussa mainitussa Aamulehden uutisessa todettiin, että pizzeria-tappelu tapahtui bangladeshilaisten välienselvittelynä. Etnisen ryhmän mainitseminen voi olla tärkeä tieto esimerkiksi lähistöllä asuville. He tarvitsevat tietoa, siitä ettei kulmakunta ole muuttunut äkkiä vaaralliseksi ohikulkijoille, vaan että kyseessä oli etnisen ryhmän sisäinen yhteenotto. Tällä argumentilla lehdet perustelevat myös sitä, että romanien puukkotappeluita uutisoitaessa kerrotaan tappelijoiden etninen ryhmä.
        Mutta ovatko välienselvittelyistä kertovat rikosuutiset lainkaan oleellista uutisoitavaa? Viestimiä on arvosteltu siitä, että etnisistä ryhmistä tuotetaan yksipuolista ja heidän elämästään väärän kuvan antavaa tietoa. Uutisiin painottuneen journalismin kärjessä ovat edelleen rikokset ja selostukset oikeudenkäynneistä, joissa on käsitelty syrjintää. Pääsääntöisesti päivittäisuutisointiin painottuvien viestinten sisältö määräytyy toimitukseen tulvivien uutissähkeiden, tiedotteiden ja tiedotustilaisuuksien annista. Toimittajat lähtevät valitettavan harvoin aktiivisesti etsimään juttuaiheita. Turun Sanomissa 1.3.1997 ollut artikkeli "Suomessa pärjää bulgarialaisellakin sisulla" on esimerkki aktiivisesta aihehankinnasta. Toimittaja kävi 1995 haastattelemassa maahanmuuttajaperhettä, joka oli juuri saapunut Suomeen. Kahden vuoden kuluttua sama toimittaja kävi uudelleen tapaamassa perhettä ja kertoi, kuinka avustettavat olivat muuttuneet veronmaksajiksi ja työssä käyviksi kansalaisiksi. He opiskelivat, remontoivat asuntoaan ja miettivät keittiön kaappien uusimista.
        Tällaisiin artikkeleihin ei liity suuria otsikoita, eivätkä ne myy peloilla ja ennakkoluuloilla.
        Keski-Pohjanmaa (28.2.1997) ja Etelä-Saimaa (3.3.1997) julkaisivat kiertoartikkelin, jossa käsiteltiin asennekasvatuksen tarvetta monikulttuurisessa ympäristössä. Asenteita pohtiva teoreettinen asiantuntija-artikkeli vetoaa vain niihin, joihin ei enää tarvitse vedota. Ennakkoluuloisesti tai jopa vihamielisesti maahanmuuttajiin ja vähemmistöihin suhtautuvat perustavat ennakkoluulonsa tunteille, eivät älylle.
        Etnisesti monipuolisessa yhteiskunnassa toimittajien rooli on kriittinen. Silloin kun yhteiskunnassa ja päätöksentekijöiden keskuudessa on etnisiä antipatioita, toimittajien tehtävä kertoa etnisistä konflikteista ja syrjinnästä on todella vaikea. Uutistuotantoon painottuvassa tiedonvälityksessä lukijaa ohjaa myös se, mikä puuttuu. Suomen tiedotusvälineissä kiinnittää huomiota se, että uutiset johtavien poliitikkojen maahanmuuttajia koskevista pohdinnoista ja aloitteista puuttuvat lähes täysin. Poikkeuksena olivat monissa tiedotusvälineissä 14.2.1997 julkaistut uutiset Pohjois-Karjalan läänin poliisihallinnon teettämästä tutkimuksesta, jossa selvitettiin joensuulaisten asenteita maahanmuuttajia kohtaan. Muutoin tuntuu kuin korkeassa asemassa olevat viranomaiset ja poliitikot uskaltaisivat kajota muukalaisvihamielisyyteen edelleen vain suurena joukkona, josta yksittäinen äänestäjä ei erota ketään, jota voisi tästä syystä jättää äänestämättä.
        Vaikea rakenteellinen rasismi

        Viestimistämme puuttuvat myös tarkkanäköiset ja analyyttiset jutut, joissa eriteltäisiin vähemmistöjen ja maahanmuuttajien syrjintätilanteita. Esimerkiksi rakenteellinen, tai viranomaisten arkityössään harjoittama rasismi ovat hankalia, paljon tutkimusta, tietojen keräämistä ja yhdistelyä edellyttäviä teemoja. Niistä ei synny nopeasti ja helposti kiinnostavaa ja lukijalle avautuvaa juttua. Niinpä niihin ei kajota lainkaan, vaikka niiden käsittelyssä viestimet toteuttaisivat jaloa tehtäväänsä toimia "neljäntenä valtiomahtina" ja "vallan vahtikoirina".
        Journalismi on kuitenkin siinä mielessä hauskaa osaavalle tekijälle, että hän voi vedota lukijoiden huumorintajuun ja assosiaatiokykyyn. Tunnetasolla liikuttaessa tietty näkökulma, josta asioita tarkastellaan kyseenalaistaen ja myös epäsuorasti arvottaen, tuo journalismiin eloa ja iloa. Suorastaan hauskaa on löytää sellainen otsikko, kuten "Siirtolaisiksi lähtivät kaikkein rohkeimmat" (Pohjalainen 1.3.1997), vaikkakaan rohkeudesta ei itse jutussa kiitetäkään Suomeen rohjenneita, vaan täältä pois lähteneitä. Oman riemunsa aiheuttaa myös monen palstan otsikko "Suomalainen sika menestyy Thaimaassa", vaikka sen löytäminen 4.3.1997 Maaseudun tulevaisuuden sivuilta panee juttua lukemattomankin epäilemään, että kyse olisi sir Vilin heimoveljistä. Sarkasmi ja ironia ovat aina olleet journalismin suuria siunauksia. Niitä toivoisi maahanmuuttajateeman käsittelyyn entistä enemmän. Fiksu toimittaja näyttää


      • oygpb

        Milloin sitten etnisen alkuperän mainitseminen uutisessa tai jutussa on tarpeen? Asianosaisten alkuperään liittyvät tiedot saattavat olla oleellisia asioiden ja tapahtumien oikealle hahmottamiselle. Alussa mainitussa Aamulehden uutisessa todettiin, että pizzeria-tappelu tapahtui bangladeshilaisten välienselvittelynä. Etnisen ryhmän mainitseminen voi olla tärkeä tieto esimerkiksi lähistöllä asuville. He tarvitsevat tietoa, siitä ettei kulmakunta ole muuttunut äkkiä vaaralliseksi ohikulkijoille, vaan että kyseessä oli etnisen ryhmän sisäinen yhteenotto. Tällä argumentilla lehdet perustelevat myös sitä, että romanien puukkotappeluita uutisoitaessa kerrotaan tappelijoiden etninen ryhmä.
        Mutta ovatko välienselvittelyistä kertovat rikosuutiset lainkaan oleellista uutisoitavaa? Viestimiä on arvosteltu siitä, että etnisistä ryhmistä tuotetaan yksipuolista ja heidän elämästään väärän kuvan antavaa tietoa. Uutisiin painottuneen journalismin kärjessä ovat edelleen rikokset ja selostukset oikeudenkäynneistä, joissa on käsitelty syrjintää. Pääsääntöisesti päivittäisuutisointiin painottuvien viestinten sisältö määräytyy toimitukseen tulvivien uutissähkeiden, tiedotteiden ja tiedotustilaisuuksien annista. Toimittajat lähtevät valitettavan harvoin aktiivisesti etsimään juttuaiheita. Turun Sanomissa 1.3.1997 ollut artikkeli "Suomessa pärjää bulgarialaisellakin sisulla" on esimerkki aktiivisesta aihehankinnasta. Toimittaja kävi 1995 haastattelemassa maahanmuuttajaperhettä, joka oli juuri saapunut Suomeen. Kahden vuoden kuluttua sama toimittaja kävi uudelleen tapaamassa perhettä ja kertoi, kuinka avustettavat olivat muuttuneet veronmaksajiksi ja työssä käyviksi kansalaisiksi. He opiskelivat, remontoivat asuntoaan ja miettivät keittiön kaappien uusimista.
        Tällaisiin artikkeleihin ei liity suuria otsikoita, eivätkä ne myy peloilla ja ennakkoluuloilla.
        Keski-Pohjanmaa (28.2.1997) ja Etelä-Saimaa (3.3.1997) julkaisivat kiertoartikkelin, jossa käsiteltiin asennekasvatuksen tarvetta monikulttuurisessa ympäristössä. Asenteita pohtiva teoreettinen asiantuntija-artikkeli vetoaa vain niihin, joihin ei enää tarvitse vedota. Ennakkoluuloisesti tai jopa vihamielisesti maahanmuuttajiin ja vähemmistöihin suhtautuvat perustavat ennakkoluulonsa tunteille, eivät älylle.
        Etnisesti monipuolisessa yhteiskunnassa toimittajien rooli on kriittinen. Silloin kun yhteiskunnassa ja päätöksentekijöiden keskuudessa on etnisiä antipatioita, toimittajien tehtävä kertoa etnisistä konflikteista ja syrjinnästä on todella vaikea. Uutistuotantoon painottuvassa tiedonvälityksessä lukijaa ohjaa myös se, mikä puuttuu. Suomen tiedotusvälineissä kiinnittää huomiota se, että uutiset johtavien poliitikkojen maahanmuuttajia koskevista pohdinnoista ja aloitteista puuttuvat lähes täysin. Poikkeuksena olivat monissa tiedotusvälineissä 14.2.1997 julkaistut uutiset Pohjois-Karjalan läänin poliisihallinnon teettämästä tutkimuksesta, jossa selvitettiin joensuulaisten asenteita maahanmuuttajia kohtaan. Muutoin tuntuu kuin korkeassa asemassa olevat viranomaiset ja poliitikot uskaltaisivat kajota muukalaisvihamielisyyteen edelleen vain suurena joukkona, josta yksittäinen äänestäjä ei erota ketään, jota voisi tästä syystä jättää äänestämättä.
        Vaikea rakenteellinen rasismi

        Viestimistämme puuttuvat myös tarkkanäköiset ja analyyttiset jutut, joissa eriteltäisiin vähemmistöjen ja maahanmuuttajien syrjintätilanteita. Esimerkiksi rakenteellinen, tai viranomaisten arkityössään harjoittama rasismi ovat hankalia, paljon tutkimusta, tietojen keräämistä ja yhdistelyä edellyttäviä teemoja. Niistä ei synny nopeasti ja helposti kiinnostavaa ja lukijalle avautuvaa juttua. Niinpä niihin ei kajota lainkaan, vaikka niiden käsittelyssä viestimet toteuttaisivat jaloa tehtäväänsä toimia "neljäntenä valtiomahtina" ja "vallan vahtikoirina".
        Journalismi on kuitenkin siinä mielessä hauskaa osaavalle tekijälle, että hän voi vedota lukijoiden huumorintajuun ja assosiaatiokykyyn. Tunnetasolla liikuttaessa tietty näkökulma, josta asioita tarkastellaan kyseenalaistaen ja myös epäsuorasti arvottaen, tuo journalismiin eloa ja iloa. Suorastaan hauskaa on löytää sellainen otsikko, kuten "Siirtolaisiksi lähtivät kaikkein rohkeimmat" (Pohjalainen 1.3.1997), vaikkakaan rohkeudesta ei itse jutussa kiitetäkään Suomeen rohjenneita, vaan täältä pois lähteneitä. Oman riemunsa aiheuttaa myös monen palstan otsikko "Suomalainen sika menestyy Thaimaassa", vaikka sen löytäminen 4.3.1997 Maaseudun tulevaisuuden sivuilta panee juttua lukemattomankin epäilemään, että kyse olisi sir Vilin heimoveljistä. Sarkasmi ja ironia ovat aina olleet journalismin suuria siunauksia. Niitä toivoisi maahanmuuttajateeman käsittelyyn entistä enemmän. Fiksu toimittaja näyttää


      • uutytyv

        voivan käsitellä aihetta myös puhuessaan ihan muusta asiasta.
        Journalismin tehtävänä on kertoa faktoja. Mahdollisimman monipuolinen asioiden tarkastelu on osa faktoihin perustuvan tiedon välittämistä. Se johtaa parempaan laatuun ja kiinnostavampiin uutisiin, artikkeleihin ja ohjelmiin.



        Kirjoittaja on helsinkiläinen vapaa toimittaja ja JSN:n jäsen.

        Journalistinen sääntely - Journalistin ohjeet
        Suomen Journalistiliiton hyväksymissä Journalistin ohjeissa korostetaan mm. että "journalistin on työssään pyrittävä totuudenmukaiseen, olennaiseen ja monipuoliseen tiedonvälitykseen". Selkeästi sanotaan myös, että "kaikkien ihmisarvoa ja kunniaa on suojattava" sekä "ihonväriä, kansallisuutta, syntyperää, vakaumusta, sukupuolta tai muuta henkilökohtaista ominaisuutta ei pidä tuoda esiin asiaankuulumattomasti tai halventavasti."
        Lehdistön, radion ja television kustantajien ja toimittajien perustama Julkisen Sanan Neuvosto on painottanut useissa etnisiin ryhmiin liittyvissä kannanotoissaan, että ennakkoluulojen sijaan toimittajan velvollisuus on välittää vieraista kulttuureista oikeaa ja totuudenmukaista tietoa. Rotua, ihonväriä, kansallisuutta tai syntyperää ei saa korostaa, ellei tällä seikalla ole vaikutusta itse pääasiaan. Neuvosto on varoittanut vieraiden kulttuurien ja erilaisten ryhmien yksipuolisesta ja stereotyyppisestä kuvaamisesta erityisesti, koska lukijalla ei yleensä ole mahdollisuutta omakohtaisiin vertailuihin.


    • sierjeg

      Se on iso häpiä että vertaat suomalaisia näiden rikoksiin!!
      En usko että meikäläinen on niin hirveä ja brutaalinen kuin jotkut pakolaiset on olen lukenut monta ja ajatellut kuinka raakoja ihmiset on.
      en usko että suomen poika pystyy näihin tekoihin,

    • ougyoyg

      Ulkomaalaiset rikoksen tekijöinä

      Kun puhutaan maahanmuuttajien rikollisuustasosta, on tärkeää erottaa ne ulkomaalaisten eli ulkomailla asuvien henkilöiden Suomessa tekemistä rikoksista. Ulkomaalaisten osuus rikoksesta epäillyistä on erittäin suuri muun muassa veropetoksissa (34 %), törkeissä varkauksissa(33 %), salakuljetusrikoksissa (32 %), törkeissä maksuvälinepetoksissa(24 %) ja lievissä alkoholirikoksissa (23 %).

      Ulkomaalaiset tekevät Suomessa vuosittain noin 29 000 rikosta, joista puolet ovat liikennerikoksia. Ulkomaalaisryhmien rikollisuuden välillä on huomattavia rakenteellisia eroja. Liettuasta, Itä-Balkanilta ja Valko-Venäjältä tulevien rikokset ovat pääosin omaisuusrikoksia, jotka luokitellaan ammattimaiseen rikollisuuteen. Virosta ja Ruotsista tulevien rikokset ovat pääosin liikennerikkomuksia.

    • toivo_elää_kuitenkin

      Vittu, ei yhtäkään.

    • uliuliuli

      Väittää vain uhonneensa – HS: kunniamurhan valmistelusta tuomittu aikoo valittaa tuomiostaan

      Sisarensa tappamisen valmistelusta tuomittu irakilais­mies valittaa tuomiostaan hovioikeuteen, kertoo Helsingin Sanomat.

      Nuori mies valmisteli oikeuden mukaan sisarensa surmaamista palauttaakseen perheensä maineen. Tuomittu koki, että sisko ei noudattanut islamin perinteitä.

      20-vuotias mies tuomittiin kahdeksi vuodeksi ja yhdeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Kyseessä on Suomen ensimmäinen tuomio kunniamurhan valmistelusta.

      Miehen asianajaja Mikko Helenius vahvistaa Helsingin Sanomille, että hänen päämiehensä aikoo viedä asian hovioikeuden käsittelyyn.

      Mies on kiistänyt aikoneensa tappaa siskonsa ja kertonut pelkästään uhonneensa suuttuneena.

    • 0yguyp

      Kunniakulttuuri

      Kunniakulttuuri on maailman myrkyllisin arvojärjestelmä.[1] Sen mukaan miehinen ego on sillä tavoin arvokas, että sitä voidaan varjella vahingoittamalla muita ihmisiä. Kunniakulttuureissa tasapuolisuus, ahkeruus, luotettavuus, rehellisyys ja muiden hyvinvoinnin huomioonottaminen eivät ole niin arvokkaita kunnian lähteitä kuin välitön valmius kostoon.

      Sitaatteja

      Pia Metsähuone Mannerheimin lastensuojeluliitosta

      Tässä leimataan helposti rasistiksi. Mutta jollei asiasta puhuta eikä ole asiallista tietoa, ei pystytä auttamaan niitä, joita tämä koskee. Tämä ei ole rasismia vaan ilmiö, joka on olemassa ja johon pitää puuttua. - HS 27.02.2011

      Mervi Pantti

      Suomessa kunniamurhia ei tiettävästi ole tehty. Wali Hashin toimittamassa Siveyden Tähden kuitenkin painotetaan, että kunniaväkivallan uhka on kasvamassa. Uhkaraportti esitetään huonoon aikaan, sillä aihe on omiaan herättämään vihamielisyyttä maahanmuuttajia kohtaan. Raportti väittää, että Suomen viranomaiset eivät tunnista kasvavaa uhkaa.Vaikeaa se onkin, sillä kunniaan liittyvä väkivalta on piilotettua, kuten kotoinen perheväkivaltammekin, ja maahanmuuttajat myös pyytävät harvoin poliisilta apua. Kuten ruotsalainen asiantuntija ohjelmassa toteaa, tavallisen nyrkinheiluttajan voi panna häkkiin, mutta kunniaväkivaltaa toteuttavat tai tukevat kymmenet tai sadat suvun jäsenet. - HS 11.01.2010

      HS

      Kunniaväkivaltaan poliisit ja sosiaaliviranomaiset törmäävät usein. Sen uhka on Hukkasen mukaan kasvanut viimeisen puolentoista vuoden aikana. Tyypillinen tapaus on islaminuskoisesta maasta tuleva nainen, joka on ollut pitkään aviossa. Hukkasen mukaan nainen on ollut kaltoinkohtelun kierteessä: hänet on piesty ja raiskattu toistuvasti. Maahanmuuttajien perheväkivalta ei Juhani Iivarin mukaan tule yhtä helposti ilmi kuin suomalaisten. "Maahanmuuttajien joukossa on paljon perheväkivaltaa, mutta se käsitellään erittäin suljetussa piirissä, perheen sisällä. Siellä sillä on hiljainen hyväksyntä." Kunniaväkivaltaa esiintyy eniten Lähi-idän ja joissakin Pohjois-Afrikan maissa. Suomessa viranomaiset ovat Iivarin mukaan herkkiä reagoimaan parisuhde- ja perheväkivaltaan. Ongelma on se, että osa maahanmuuttajista on keskittynyt tietyille alueille. "Jopa tiettyihin taloihin. Siellä kulttuurinen varjeleminen voi toimia, jos naapurit eivät ilmoita perheiden sisällä tapahtuneesta väkivallasta viranomaisille", Iivari sanoo. - 18.3.2006

      Turun Sanomat

      - Pohjoismaiden ulkopuolella perhekulttuuri rakentuu yleensä miehen arvovallalle, jonka yleinen ja sallittu ilmenemismuoto on perheväkivalta. Sitä on kaikissa maahanmuuttajaryhmissä, ei suinkaan vähiten Kaukoidästä tulleissa. Ilman työtä jäänyt mies kokee arvovaltansa uhatuksi. Lasten nopea sopeutuminen ja kielitaito uhkaavat hänen itsetuntoaan. Miehen ja naisen väliset ristiriidat korostuvat, kun vapaamielinen yhteiskunta uhkaa, ja miehen ainoaksi pätemiskeinoksi jää lyöminen. - Eikä vaimo ole ainoa väkivallan kohde. On tavallista, että veljet kurittavat mielestään liian vapaamieliseksi heittäytynyttä sisartaan. Hongellin mukaan perheen sisäinen väkivaltakulttuuri leimautuu nuorten miesten arvoihin. Miehet ylläpitävät väkivallan kierrettä. - Nuoren maahanmuuttajan tyypillinen rikos on pahoinpitely tai raiskaus. Suomalaistyttöjen avoimuus hämmentää heitä: kodin arvot korostavat naisen siveyttä ja toisaalta alemmuutta, eivätkä he tiedä, missä naisen kohtelun raja kulkee. Monella maahanmuuttajapojalla on lisäksi kasvatuksen myötä saatua miehistä ylpeyttä, joka ärsyttää suomalaisnuoria. Siksi he joutuvat helposti tappeluun. Koulun keskeyttäminenkin on usein kiinni ylpeydestä: pojat huomaavat, että tytöt pärjäävät koulussa paremmin. Maahanmuuttajapojilla on lisäksi todettu enemmän oppimista haittaavaa ADHD-oireistoa kuin muilla. - 13.3.2005
      Tuhannet tytöt ja naiset Suomessa elävät kunniaväkivallan uhan alla. Näin arvioi Turun Naiskeskuksen toiminnanjohtaja Raija Ala-Lipasti, joka on ollut piilottamassa pariakymmentä kunniaväkivallan uhria hurjistuneilta suvun jäseniltä. Kunniaväkivalta on perheen tai suvun piirissä tapahtuvaa, kunnianormien puolustamiseen liittyvää väkivaltaa. Turussa sitä esiintyy etenkin Irakista, Iranista, Afganistanista, kurdialueilta, Pohjois-Afrikasta ja Somaliasta tulleiden maahanmuuttajien keskuudessa. - 01.03.2009
      Maahanmuuttajaperheiden kunniaväkivalta on vakava asia, johon suomalaisessa yhteiskunnassa törmätään tulevaisuudessa vielä useammin kuin nyt. Pahimmillaan ristiriidat äityvät kunniamurhaksi, joita Suomessakin on tapahtunut. Näin sanoo vuoden 2010 pakolaisnaiseksi valittu Nasima Razmyar. –Jokapäiväisessä elämässä kunniaväkivalta on harrastusten ja opiskelun rajoittamista, vaatetukseen ja sosiaaliseen kanssakäymiseen puuttumista. Maahanmuuttajatytöt voivat harvoin puhua poikaystävistä tai seurustelusta, jatkaa Razmyar. –Väkivalta on raaistunut ja asiakaskunta nuorentunut. Toivoisin, että päättäjät näkisivät ennaltaehkäisevän työn tarkoituksen, se on myös

    • 9yug9y

      huomattavasti halvempaa kuin kriisityö. Tyttöjen elämä oli vapaampaa omassa kotimaassaan, jossa kulttuuri oli vanhemmille tuttu ja heidän luottamuksensa lapsiinsa vahvempi. - 16.11.2009

      Vihreä Lanka

      Ala-Lipasti esiintyy illalla TV2:ssa esitettävässä kunniaväkivaltaa käsittelevässä Silminnäkijässä. Silminnäkijän mukaan suurin osa suomalaisista viranomaisista ei vielä edes tunnista koko kunniaväkivallan ilmiötä. "Poliisien pitää ymmärtää ilmiö ja suojella naisia. Poliisi ei voi pidättää vain yhtä uhkailijaa, sillä samalla olisi pidätettävä kaikki suvun miehet, jotta nainen olisi turvassa." Ala-Lipastin mukaan kunniaväkivaltaa on kahdenlaista. Kunniamurhaa yritetään välttää pitämällä nuoret naiset niissä rajoissa ja roolimalleissa, jotka kussakin yhteisössä vallitsevat. Jos nuori nainen tekee jotain sellaista, että suku pelkää tämän neitsyyden menetystä, saatetaan kokea, ettei suvun miehillä ole muuta vaihtoehtoa kuin poistaa nuori nainen suvusta joko murhalla tai häätämällä niin, että nainen lähtee kauas ja on suvulleen kuollut. - 11.1.2010
      Maahanmuuttajien yhteisöissä tapahtuu rikoksia, joihin suomalaiset eivät tohdi puuttua, koska arvelevat niiden kuuluvan kulttuuriin. Maahanmuttajanaiset kuitenkin kokevat, ettei heillä ole mahdollisuuksia toteuttaa näitä arvostamiaan asioita. Vastassa ovat aviomies, perhe ja yhteisö, johon he kuuluvat. Kulttuuri estää maahanmuuttajanaisia toimimasta niin kuin he itse haluavat. Kunniarikosten takana on yhteisöissä vallitseva kunnia-ajattelu. Tämän ajattelun mukaan perheen tulee olla aina etusijalla ja perheessä lopullinen valta on se npäällä, eli isällä. Naiset eivät saa itse päättää elämästään, työstään tai avioliitostaan. - 13.04.2009

      Professori Kaarina Kailo

      Tapa, millä pohjoismaalaiset miehet ovat tukeneet ja puolustaneet "kunniamurhiin" syyllistyneitä maahanmuuttajamiehiä kielii kuitenkin siitä, etteivät edistyksellisten tasa-arvon kärkimaiden miehet ole läheskään niin vapaita väkivallan kulttuurista kuin kuvitellaan. Tästä löytyy räikeitä esimerkkejä Ruotsista, missä naisiin kohdistuvaan väkivaltaan erikoistunutta Eva Lundgrenia ja Feministiska initiativ - feministipuolueen jäsentä Tuula Rosenbergiä on uhattu rajusti, myös levittämällä heidän akateemisen kunniansa mustaavia väitteitä tieteellisestä epärehellisyydestä tai pätevyyden puutteesta. - 2006

      Apu-lehti

      Ruotsalainen tutkija, dosentti Hedwig Ekerwald on kiteyttänyt kunniaväkivallan ytimen näin: ”Kunniaväkivaltakulttuureissa miehen kunnia on naisen, eli äidin, vaimon tai tyttären jalkojen välissä. Tämä tarkoittaa sitä, että heidän täytyy olla seksuaalisesti puhtaita. Jos nainen on naimaton, hänen on oltava neitsyt. Jos tytär raiskataan, se tahraa isän kunnian, sillä se osoittaa, että isä ei ole kyennyt suojelemaan tytärtään. Jos tytär rikkoo kulttuurin asettamia sääntöjä, miehen on osoitettava kannattavansa näitä sääntöjä siten, että hän rankaisee sääntöjen rikkojaa.” - 20.2.2007

      YLE

      Kunniaväkivalta on ollut kasvussa viime vuosina Suomessa, kun naimaikään tulevat maahanmuuttajataustaiset nuoret naiset rimpuilevat kahden kulttuurin ristipaineessa. Heitä voidaan pakottaa naimisiin ja kieltää seurustelu suomalaisten kanssa. Monikulttuuristen parisuhteiden myötä myös kantaväestöön kuuluvat ovat joutuneet Ajankohtaisen Kakkosen naisen tavoin kohtaamaan kunniaan liittyvää väkivaltaa. Projektipäällikkö Nasima Razmyar Monika-Naiset liitosta Helsingistä kertoo, että heidän turvakodissaan on ollut suomalaisnaisia kunniaväkivaltaa paossa. - 14.1.2010
      "Naiset ovat muuttaneet Suomeen maista, joissa pari- ja lähisuhdeväkivalta ei ole rikos ja nainen on alisteisessa asemassa nähden perheeseen. Ihminen ei voi tietää, että Suomessa ei tarvitse sietää lyömistä, tönimistä, nöyryyttämistä ja paljon pahempaakin väkivaltaa". Reet Nurmi on varma, että Suomessakin on maahanmuuttajanaisia, jotka ovat kunniaväkivallan ja jopa kunniamurhien uhreja. - 24.01.2009
      Niin kutsuttu kunniaväkivalta on tuttu ilmiö myös Suomen muslimiyhteisöissä. Kunniaväkivalta eroaa perheväkivallasta siinä, että suvun miehet kostavat perheen kunnian loukkaamisen. - Törmäämme usein myös tapauksiin, joissa perheen halveksima tytär on yrittänyt tappaa itsensä, kertoo Turun naiskeskuksen toiminnanjohtaja Raija Ala-Lipasti. Ala-Lipasti julkaisee lähiviikkoina kirjan, joka kertoo kunniamurhista. Suomessa kunniamurhia ei ole vielä tehty, lähin tapaus sattui vuonna 2006 Ruotsissa. Suvun miehet tappoivat Upsalassa 26-vuotiaan Fatimen, joka seurusteli ruotsalaisen miehen kanssa. - 21.02.2009
      Kunniaan liittyvä väkivalta jää usein erilaisten arkipäivän tilanteiden taakse ja julkisuuteen yltävät lähinnä kunniamurhat, todetaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton tuoreessa julkaisussa. Tyypillisiä ovat tilanteet, joissa perheen kunniakäsitykset johtavat tyttöjen elämän liialliseen rajoittamiseen. Jos tyttö esimerkiksi seurustelee suomalaisen pojan kanssa, voi perhe rajoittaa tytön opiskelua tai pakottaa tätä avioliittoon jonkun to

    • trctyv

      isen kanssa. MLL:n julkaisussa muistutetaan myös äitien roolista: kunniaan liittyvä väkivalta mielletään yleisesti miesten aiheuttamaksi, jolloin jää huomiotta se, että myös äidit pitävät yllä kunniasäädöksiä. Suomessa ilmiön tunnistamista vaikeuttaa se, että kunniaan liittyvää väkivaltaa ei tilastoida erikseen. Kunniamurhat voivatkin tilastoissa piiloutua itsemurhien ja onnettomuuksien joukkoon. - 26.11.2009
      Helsingin poliisilaitoksen väkivaltarikosyksikön johtaja Kari Tolvasen mielestä kunniaväkivallan uhka on syytä tunnistaa myös Pohjois-Suomessa. Keskiviikkona Torniossa vieraillut Tolvanen toteaa, että Suomessa poliisin tietoon ei toistaiseksi ole tullut yhtään kunniamurhaa, mutta pääkaupunkiseudulla on jo selvitetty hyvinkin uhkaavia tilanteita, jotka ovat mahdollisia myös maahanmuuttajia vastaanottaneissa pohjoisen kunnissa. Tolvanen kertoo, että usein ne liittyvät maahanmuuttajatyttöjen ja heidän perheidensä erilaisiin näkemyksiin kaveripiiristä, seurustelusta ja pukeutumisesta. - 24.3.2010
      Keski-ikäinen pakistanilaislähtöinen mies saa syytteen pakistanilaislähtöisen naisen murhasta. Syytettä käsitellään huhtikuun 7. päivänä Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa Lappeenrannassa. Syyttäjän mukaan spekuloinnit kunniamurhasta on syytä lopettaa, sillä Suomen laki ei tunne kunniamurhan käsitettä eikä kunniamurha-arvostelmia voida sotkea asian käsittelyyn. - 30.3.2010
      Kunniaväkivalta on vahvasti yhteisöllisten kulttuurien kunnian käsityksiin pohjautuvaa väkivaltaa, jolla pyritään turvaamaan klaanin, suvun tai perheen uskottavuus ja arvovalta yhteisön toisten klaanien, perheiden ja sukujen silmissä. Väkivalta voi olla muodoltaan fyysistä taikka psyykkistä, ja sen sytykkeenä voi toimia myös pelkkä epäilys kunniattomana pidetystä käytöksestä. Kunniaväkivallan muodot vaihtelevat pakkoavioliitosta tai muusta pakottamisesta ja rajoittamisesta, kuten tiukasta liikkumisen kontrolloinnista ja kiellosta opiskella, murhaan. - 10.5.2010

      Kaleva pääkirjoitus

      Se että niin sanottu kunniaväkivalta on yleistymässä Suomessa, ei ole yllättävää. Ilmiön vahvistumista on voinut odottaa sitä mukaa kuin tietyistä kulttuuritaustoista Suomeen saapuneiden ihmisten määrä on kasvanut. Huono kehitys on kuitenkin ollut nopeaa ja siksi hyvin huolestuttavaa. Yhden tutkija-arvion mukaan Suomessa asuu jo kymmeniä tuhansia nuoria, jotka eivät voi valita puolisoaan itse. Merkittävä osa Suomen turvapaikanhakijoista tulee sellaisista maista kuten Irak, Afganistan tai Somalia, joissa kunniaväkivalta on osa kulttuuria. Minkään viranomaisten ei pidä katsoa kulttuurieroihin vedoten läpi sormien, jos maahanmuuttajaperheessä havaitaan merkkejä kunniaväkivallasta. Tätä ilmiötä on kutsuttu käänteiseksi rasismiksi. - 24.1.2010

      Lehdistöneuvos Vesa-Pekka Koljonen

      Kaikki maahanmuuttajaperheet eivät ole tuollaisia. Kyllä suomalaisetkin hakkaavat vaimoaan. Pitää paikkansa, mutta ”tavanomaisessa” kotiväkivallassa, joka tietenkin on yhtä rikollista, ja kunniakulttuuriin perustuvassa väkivallassa on vissi ero. Siitä todistivat edellä mainitussa ohjelmassa haastatellut ruotsalaisasiantuntijat. Sen jälkeen kun ”tavallinen” hakkaaja on pantu vankilaan, uhrin ei tarvitse pelätä, että muu suku hoitelee kesken jääneet kunnianpalautustoimet loppuun. Kunniakulttuurissa uhka ei lopu sitä ennen. Ihmisoikeusliiton konfliktiasiantuntija muistutti, että vastaanottokeskuksissa kytee aikapommi. Ne ovat täynnä kunniakulttuureista tulevia nuoria miehiä, joista monet tulevat solmimaan liittoja suomalaisnaisten kanssa. Kannattaisiko tähän ongelmaan herätä ajoissa? Olisiko kunniakulttuuria oikeampi termi kostokulttuuri? - 24.1.2010

      Juhani Melanen

      Miksi levittelemme Suomessa käsiämme ja tyydymme massamme asuvien naisiin kohdistuviin väkivallantekoihin ja rajoituksiin vain nostelemalla hartioitamme. Syynä on hallintoalamaisuus ja arvoliberalismi. Suomalaisissa vastaanottokeskuksissa kytee todellinen aikapommi. Niissä majailee runsaasti nuoria miehiä, jotka tulevat kostokulttuurin kuuluvista maista. Ennemmin tai myöhemmin huomaamme, että emme ole huomioineet ajoissa tätä uhkaa, vaan asia karkaa käsistä. - 3.2.2010

      Marjo Van Dijke

      Niin sanottu kunniaväkivalta yleistyy Suomessa. Suurin osa turvapaikanhakijoista tulee kulttuureista, joissa kunniaväkivaltaa esiintyy: Kosovosta, Turkista, Afganistanista, Irakista, Somaliasta... "Perheen kunnia" on näissä yhteisöissä kuin luottoluokitus. - Myös kantasuomalaisissa perheissä on valitettavan paljon väkivaltaa. Selvä ero sen ja kunniaväkivallan välillä on, että kotimainen väkivaltamme tunnistetaan ja tuomitaan. Mikään "pohjalainen, pikaistuva kulttuuri" ei kelpaa selitykseksi viranomaisille. Lääkärit tunnistavat pahoinpitelyn jäljet ja rohkaisevat uhria ilmoittamaan tapahtuneesta. Koska pahoinpitely yksityiselläkin paikalla on yleisen syytteen alainen rikos, poliisi voi tutkia tapauksen, vaikka uhri ei siitä uskaltaisikaan rangaistusta vaatia. Samojen sääntöjen on koskettava kaikkia Suomessa asuvia. On

    • yb0bok

      On väärin maahanmuuttajaperheitä kohtaan, jos viranomaiset, terveydenhuolto ja ympäröivä yhteiskunta selittävät heidän ongelmansa kulttuurieroilla. Ei ole tavatonta, että maahanmuuttajanaista suositellaan jättämään rikosilmoitus tekemättä, koska pelätään sen aiheuttavan hänelle vain lisää ongelmia. On käänteistä rasismia sallia maahanmuuttajille asioita, joita suomalaisille ei sallittaisi. Jotta tämä rasismi saadaan kitkettyä, tarvitaan meidän kaikkien toimia. Niin nuorten kuin aikuistenkin on sanottava "ei" lasten ja nuorten oikeuksien rikkomiselle kulttuurisyihin vedoten. - Aamulehti 30.12.2009
      Kunniaväkivalta yleistyy Suomessakin maahanmuuton lisääntyessä. Suuri osa tänne tulevista turvapaikanhakijoista on kotoisin kulttuureista, joissa sitä esiintyy. Perinteisesti Suomessa ajatellaan kunniaväkivallan uhrien olevan maahanmuuttajatyttöjä, mutta olisi tärkeää huomata, että ongelma koskettaa myös muita. Uhreiksi voivat vaimojen, tyttärien tai äitien lisäksi joutua myös miehet. Esimerkiksi naisen epäilty rakastaja tai homoseksuaalinen mies voivat joutua surmatuksi kunnian palauttamiseksi. Joidenkin arvioiden mukaan Turkissa jopa puolet kunniamurhien uhreista olisi miehiä. Kunniakulttuurista joutuvat kärsimään myös etnisten ryhmien nuoret miehet, sillä yhteisö vaatii poikia kontrolloimaan ja uhkailemaan sisariaan. On jopa tapauksia, joissa nuoren veljen on käsketty suorittaa kunniamurha, koska hän alaikäisenä selviää teosta pienimmällä rangaistuksella. Monikulttuuristen avioliittojen myötä kunniasäännöt koskevat myös yhä useampien syntyperäisten suomalaisten elämää ja täällä syntyneiden lasten kasvatusta. Amoral-hankeessa olemme huomanneet, että kunniakulttuuriin törmäävät myös ne suomalaiset miehet, jotka seurustelevat sen vaikutuspiiristä tulevan naisen kanssa. - Rauhan Tervehdys 25.2.2010

    • kuolen_nauruun

      Miten kamelin taluttajalla voi olla kunniaa, jota puolustaa.

    • ouvyovbou

      Nuori nainen surmattiin Tampereella

      Perjantaina 21.1.2011 kello 10:n jälkeen tavattiin Lempäälästä läheltä Tampereentietä Kuokkalankosken rannalta kuolleena vuonna 1991 syntynyt nuori tamperelainen mies.

      Miehen kuolemaa tutkitaan kuolemansyyntutkintana.

      Kuolemansyyn selvittelyissä löydettiin Tampereelta Annalankadun varrelta olevasta

      edellä mainitun miehen asunnosta kuollut vuonna 1993 syntynyt nuori nainen.

      Tapahtumapaikkatutkimusten mukaan naisen kuoleman on aiheuttanut ulkoinen väkivalta

      ja asiaa tutkitaan rikoksena. Tutkintanimikkeenä on tappo.

      Yllä mainitut mies ja nainen ovat tunteneet toisensa.

      Keskeisesti asiassa tutkitaan miehen osuutta naisen kuolemaan. Alustavien tutkimusten mukaan

      molempien kuolema on tapahtunut torstai-illan ja perjantaiaamupäivän välisenä aikana.

      Tutkimukset jatkuvat lähinnä nuorten lähipiirien kuulemisella.

      Seuraavan kerran asiasta tiedotetaan sunnuntaina 23.1.2011 kello 13.




      Poliisin tiedote 2:

      Nuori nainen surmattiin Tampereella, tiedote 2
      23.01.2011

      Pirkanmaan poliisi on jatkanut Tampereella tapahtuneen henkirikoksen tutkimuksia. Perjantaina 21.1.2011 löydettiin vuonna 1993 syntynyt nuori nainen kuolleena poikaystävänsä asunnosta Annalankadulta . Tutkimusten mukaan naisen kuoleman on aiheuttanut ulkoinen väkivalta.

      Teon tekijäksi epäillään naisen poikaystävää.

      Perjantaina 21.1.2011 tavattiin vuonna syntynyt 1991 naisen poikaystävä myös kuolleena Lempäälästä Kuokkalankosken rannalta. Miehen kuolemaa tutkitaan kuolemansyyn tutkintana.









      vas. Mohammed Al-Zubeidi, kesk. Mohammed Al-Zubeidi, oik. Mohammed Al-Zubeidi





      vas. Mohammed Al-Zubeidi, kesk. Mohammed Al-Zubeidi, oik. Mohammed Al-Zubeidi

      Our Angel Muhis-nimisestä Facebook-ryhmästä:

      Our Angel Muhis سألتنــي أيــن أجــدك؟؟ , قلـــ ت:حيــث أنـــت أنــ ا أكـــون♥ لــست بعــيد عــنك♥ أقــرب مــن طـــرف الــعيون ♥ربـــما فـــي دمـــك أكـــون♥ أو فـــي قــلبــك مـــدفون♥♥ فـــأنـــا تـــعديــت مـــرحلة الجنـــون بحبــك
      يــــا مجنون
      Sajid Abdul, Mimi Hussien, Amir la Suhari and 12 others like this.


      اخوانا العزاء يوم الاحد 23.1.2011 فاتحة في جامع تامبرة علا روح المرحوم اخونا محمد سليم الزوبيدي
      en itsekkään vielä usko että muhis on (kuollut) mutta hän elää meidän sydämissä ♥ 23.1.2011 on muhiksen hautajais-muisto Treen Moskejassa klo 16-20
      Hassan Karsani, Abdulla Al-barkat and 2 others like this.


      sydän säilöö muistot ja kertoo ikävän tuon. Kun aika koitti tunsit taivaan siivillä selkääsi koskevan. Lensit joukkoon enkelten ja siellä seuraat meitä katsellen. Nyt loistat tähtenä yötivaan, sua sydämemme aina kaipaa ♥ veljesi akil

      Layla Iraqya, Sajid Abdul, Nuur Al-zubeidi and 7 others like this.




      Pravda:

      Tampereella kuolleet nuoret olivat seurustelleet keskenään
      23.1.2011 13:35

      Helsingin Sanomat

      Tampere. Pirkanmaan poliisi on jatkanut perjantaina paljastuneen henkirikoksen tutkintaa. Vuonna 1993 syntynyt nuori nainen löydettiin perjantaina kuolleena poikaystävänsä asunnosta. Poliisin mukaan nainen oli kuollut väkivaltaisesti.

      Poliisi epäilee taposta naisen vuonna 1991 syntynyttä poikaystävää. Hänet löydettiin kuolleena aiemmin samana päivänä Lempäälästä Kuokkalankosken rannalta.

      Miehen kuolemaa tutkitaan kuolemansyyn tutkintana, joten kuolemaan ei epäillä liittyvän rikosta.

      Alustavien tutkimusten mukaan näyttää siltä, että molemmat ovat kuolleet torstai-illan ja perjantaiaamupäivän välillä.



      Pravda siis jättää kokonaan mainitsematta, että kyseessä oli suomalaisen tyttöystävänsä murhannut muslimi.

      MIKSI PRAVDA VALEHTELEE?!

      Kommentteja hommaforumilta:

      Vs: 2011-01-21 AL: Kaksi nuorta löytyi menehtyneenä - ..."

      Jari Leino (Muutos 2011-puolueen pj:ksi pyrkinyt ex-perussuomalainen):

      Mohammed Al-Zubeidi.

      Voimia perheelle, joka kaikesta päätellen on hyvin kotoutunut, kun isäkin on ollut SDP:n kunnallisvaaliehdokkaana.


      Vs: 2011-01-21 AL: Kaksi nuorta löytyi menehtyneenä - ..."

      Jari Leino (Muutos 2011-puolueen pj:ksi pyrkinyt ex-perussuomalainen):

      Minusta on harmi, että Our Angel Muhis -sivu on suljettu.

      Itse uskon avoimuuteen ja rehellisyyteen. Our Angel Muhis -sivu olisi tarjonnut maahanmuuttajanuorille mahdollisuuden kertoa rehellisesti ja avoimesti siitä, millaisia ajatuksia heillä on Suomesta, suomalaisista ja tuosta tapetuksi joutuneesta tytöstä. Nyt tämä hyvin käyntiin lähtenyt surutyö ja debriefing keskeytyi dramaattisesti.

      Jos Our Angel Muhis -sivu olisi saanut olla pystyssä vielä muutaman päivän, uskon, että lopputuloksena syntynyt kollaasi olisi ollut hyvin silmiäavaava ja ajatuksia herättävä monille suomalaisille.

    • oubbpib

      Miksi kristittyjen pakolaisten vainoista ja murhista ei puhuta?

      Kristittyjen vainot ovat levinneet Lähi-idästä Välimerelle ja Eurooppaan. Välimerta ylittävillä pakolaisveneillä murhataan kristittyjä vain heidän uskontonsa tähden. Valtamediassa tämä on kuitenkin pyritty salaamaan koska se herättää kysymyksen: Kuinka järkevää on ottaa Eurooppaan sellaisia maahanmuuttajia joiden asenne Eurooppalaista kulttuuria ja kristinuskoa kohtaan on ilmeisen vihamielinen, ja potentiaalisesti vaarallinen? Jos jo matkalla kohti Eurooppaa syyllistytään murhiin uskonnon vuoksi, voidaankin kysyä: Tarvitseeko Eurooppa tämänkaltaisia maahanmuuttajia? Rakentavatko he Euroopan tulevaisuuden?

      Distressed_persons_wave_after_being_transferred_to_a_Maltese_patrol_vessel.

      Sisilian poliisin mukaan pelkästään viime huhtikuussa muslimipakolaiset hukuttivat Välimerellä 53 kristittyä pakolaista. Kyseessä lienee kuitenkin vain ilmiön jäävuoren huippu, kun otetaan huomioon Lähi-idässä meneillään oleva kristittyjen kansanmurha. On ilmeistä, että monet muslimipakolaiset tuovat mukanaan vihamieliset asenteet kristittyjä kohtaan. Toistuvat väkivaltaiset hyökkäykset kristittyjä vastaan pakolaiskeskuksissa ympäri Eurooppaa ovat valtava ongelma, joka pyritään lakaisemaan maton alle niin median, kuin viranomaistenkin toimesta. Erityisen vainon kohteeksi joutuvat islamista kristinuskoon kääntyneet. Sharialain mukaisesti rangaistus islamin jättämisestä on kuolema. Monissa tapauksissa kristityt pakolaiset ovat joutuneet oman onnensa nojaan paetessaan uhkailua ja väkivaltaa muslimienemmistöisissä pakolaiskeskuksissa viranomaisten kääntäessä selkänsä poliittisista syistä, uhkailun tai esimerkiksi islamofobia- ja rasismisyytösten pelossa.

      Aprank_or_Surb_David_Monastery_Surb_Hovanes_Church08

      600-luvulla Lähi-idän väestöstä yli 90% oli kristittyjä. Ennen toista maailmansotaa heitä oli vielä noin 25%. Sen jälkeen kristittyjen osuus Lähi-idän väestöstä on kutistunut nykyiseen alle 5%:iin. Viime aikoina erityisesti Irakin ja Syyrian kristityt ovat joutuneet vainon ja massamurhien uhreiksi. Palestiinalaisalueilla kristittyjen osuus väestöstä on pudonnut vain noin yhteen prosenttiin. Tämä vaikuttaa vähintäänkin oudolta, kun kyseessä on kuitenkin alueet jotka tunnetaan kristinuskon synnyinpaikkana. Sama ilmiö toistuu kautta Lähi-idän ja muun islamilaisen maailman, Israelin ollessa Lähi-idässä ainoa maa, jossa kristittyjen määrä jatkaa kasvuaan. Esimerkiksi Turkin väestöstä 19% oli kristittyjä vuonna 1914, nyt heitä on jäljellä vain 0,2% väestöstä. Armenian kansanmurha, Assyyrian kristittyjen ja Turkin alueella asuvien kreikkalaisten kansanmurhat 1914-1923 koituivat kohtaloksi lähes kolmelle miljoonalle ihmiselle, jotka murhattiin uskontonsa vuoksi. Kristinuskoon ja muihin uskontoihin kohdistuva viha, vaino ja massamurhat ovat jatkuneet ympäri Islamilaisen maailman jo 1400 vuotta.

      • xrd7x7rc

        Rationaalisesti havainnoiden, olisi erittäin outoa tulla johtopäätökseen, että Lähi-idästä solkenaan Eurooppaan vyöryvät pakolaismassat eivät toisi mukanaan vuosisataisia asenteitaan sekä uhkaa kristittyjä ja muiden uskontokuntien edustajia kohtaan. Jos Välimerellä pakolaisveneessä muslimi murhaa kanssamatkustajan, kristityn, tämän uskonnon vuoksi, lopettaako hän sitten kuitenkin murhaamisen ja hylkääkö hän ¨vanhat¨ asenteensa välittömästi astuessaan Euroopan maaperälle? Häviääkö murhamiehen psykologinen valmius ja taipumus tappaa hänen saavuttuaan Euroopan maankamaralle? Muuttuuko hän pakolaiskeskukseen saavuttuaan ¨turvalliseksi¨ pakolaiseksi, uhriksi? Olisi naivia olettaa niin. Euroopan poliittinen ¨eliitti¨ kuitenkin näyttää näin uskovan ja toimii täysin kritiikittömästi, saattaen koko Euroopan väestön vaaraan. Isisillä on jo tuhansia taistelijoita Euroopassa. Mitä Angela Merkel sanoo kun pommit ja konekiväärit alkavat paukkua, ¨anteeksi tyhmyyteni, Eurooppa?¨

        Eurooppalainen valtamedia ja poliittinen eliitti tyrmää kaikki keskusteluyritykset kristittyihin kohdistuvista vainoista ja murhista rasismina ja muslimeja loukkaavana islamofobiana. Täten sama kaava, josta on tullut poliittinen normi ja uutisoinnin normi, toistuu uudelleen ja uudelleen, kun vainoista ja murhista puhuminen nähdään suurempana rikoksena kuin murhat itse, uhreista tehdään syyllisiä ja syyllisistä uhreja.

        Meeting_at_the_Human_Rights_Advisory_Council_(3273455146)

        Voidaan ihmetellä ja kysyä: missä on poliittinen tahto estää kristittyjen vainoaminen ja kansanmurha? Esimerkiksi YK ei ole millään lailla tuominnut, saati sitten yrittänyt estää niitä. Tämä ei liene yllättävää monen YK:n järjestön ollessa nykyisin islamilaisten maiden vallassa, kuten esimerkiksi UNESCO ja YK:n Ihmisoikeusneuvosto. Islamilainen yhteistyöjärjestö OIC muodostaa YK:n suurimman yksittäisen äänestysblokin, 58 ääntä. Se riittää yleensä hiljentämään kaikenlaisen kritiikin. (kuvassa: United Nations Human Rights Advisory Council)


    • uoubuh

      "Koulutytön ruumis pilkottiin kebabbiin."

      Älä usko opettajia:

      Voit joutua kebabbiin.

      Nuori englantilainen tyttö uskoo kaiken mitä joka paikasta päälletunkeva "rasisminvastainen" propaganda ja omat opettajat koulussa toistavat: Maahanmuuttajat ovat mukavia ja vain pahoilla ihmisillä on ennakkoluuloja heitä kohtaan. Blackpoolin keskustan pikaruokaloita pitävät "pakit" ovatkin mukavia 14-vuotiaalle tytölle. Hän saa joskus ilmaisen annoksen ja hänelle ollaan ystävällisiä. Sitten tehdään asioita, joihin tyttö on fyysisesti valmis mutta ei henkisesti tarpeeksi kypsä ymmärtämään tapahtuneen merkitystä.

      Charlene Downesilla on kireää kotona, ja eksoottiset aikuiset miehet pizzerioissaan tulevat osaksi hänen arkipäiväänsä. Hän ostaa ruumiillaan huomiota, jota vaille hän on jäänyt, ja itsepetoksen kierre syvenee. Jossakin vaiheessa rikolliset lapsiinsekaantujat, Iyad Albattikhi 29v. ja Mohammed Reveshi 50v., pelästyvät kiinnijäämisen mahdollisuutta, ja murhaavat tytön.

      Vaikka kaikki tragediat eivät pääty kuolemaan, Charlenen kohtalo on surullisen usein "se tavallinen tapaus" 2000-luvun Euroopassa.




      "Koulutytön ruumis pilkottiin kebabbiin."


      Uutinen useissa englantilaisissa lehdissä:

      "Oikeudessa kuultiin tänään, että 14-vuotias koulutyttö on murhattu pikaruokalan omistajan toimesta, ja epäillään tämän jauhaneensa ruumiin ja sekoittaneen vainajan ravontolassaan tarjottuihin annoksiin.

      Prestonin kruununoikeudessa kuultiin, että14-vuotiaan Charlene Downesin murhasi Iyad Albattikhi 29v., joka omistaa Funny Boyz -pikaruokalan Blackpoolissa. Murhaajan myös väitetään harrastaneen seksiä alaikäisen kanssa, jota hän puheissaan kuvaili "kinkyksi ".

      Charlene on vain yksi lukuisista nuorista valkoisista tytöistä, jotka hengailevat "Paki Alleyllä" harjoittaakseen seksiä pikaruokaloissa työskentelevien vanhempien miesten kanssa, kertoi syyttäjä Tim Holroyde jurylle.

      Charlene, joka asui Buchanan Streetillä Blackpoolissa, oli "hyvinvoiva ja onnellinen", mutta hänen kotiolonsa olivat kaoottiset. Tultuaan erotetuksi koulusta hän kulutti aikaansa Blackpoolin kävelykadun shopeissa. Hänet nähtiin viimeisen kerran varhain lauantai-aamuna marraskuun 1:nä v.2003. Hyvästeltyään äitinsä hän katosi omille teilleen, kertoi Mr.Holroyde oikeudelle.

      Tapausta tutkittiin ensin katoamisena, mutta se muuttui murhatutkimukseksi, kun kuultiin huhuja tytön tappamisesta ja pilkkomisesta. Charlenen ruumista ei koskaan löydetty. Syyttäjällä oli kuitenkin todistaja, joka oli kuullut Albattikhin ja muiden puhuvan Charlenesta:

      "Nämä ihmiset puhuivat seksistä valkoisten tyttöjen kanssa, ja Charlenen nussiminen myös mainittiin." "Albattikhi nauroi ja sanoi että Charlene oli hyvin "kinky" ja hyvin lapsi." Tämä on selvin mahdollinen osoitus, että Albattikhi valehteli poliisille kun väitti ettei tuntenut tyttöä.

      "Hän (Albattikhi) ja muut läsnäolleet kertoivat nauraen, että Charlene on mennyt kebabbeihin."

      Albattikhi, maahanmuuttaja Jordaniasta, on syytteessä murhasta ja hänen liikekumppaninsa ja vuokraisäntänsä Mohammed Reveshi, 50v. kotoisin alunperin Iranista, on syytettynä avustamisesta ruumiin hävittämisessä. Molemmat kieltävät syytteet ja väittävät että eivät ole koskaan nähneet Charlenea.

      Charlene hengaili pikaruoka-paikkojen ympärillä, joissa hän toisinaan sai syödä ilmaiseksi.

      Mr. Holroyde kertoi, että "Charlene oli vain yksi lukuisista keskenkasvuisista valkoisista tytöistä, joita liikkui öisin kujalla ravintoloiden takana. Tätä kujaa nimitettiin "Paki Alleyksi"." "Charlene ja muut tytöt menivät sinne tavatakseen paljon itseään vanhempia miehiä ravintoloista, ja on selvää että tässä yhteydessä esiintyi seksuaalista toimintaa" , Holroyde jatkaa..

      Albattikhi sai yhden näistä vastustuskyvyttömistä tytöistä otteeseensa: Charlene Downesin. Mr. Holroyde lisää: "Tämän murhan ja ruumiin-kätkemisen taustalla on ilmeisesti seksuaalista kanssakäymistä uhrin ja toisen tai molempien syytettyjen välillä ."

      "On sanomattakin selvää, että tälläinen seksuaalinen kanssakäyminen näiden aikuisten miesten ja 14-vuotiaan tytön välillä on rikollista toimintaa, mistä heille koituisi vakavia seurauksia, joten heillä oli erityisiä syitä estää poliisia pääsemästä asiasta perille ."



      Kun Charlene oli kadonnut kolme ja puoli vuotta sitten, molemmat syytetyt valehtelivat poliisille etteivät tunne häntä. "Syy valehteluun oli se, että toinen heistä murhasi Charlenen ja toinen auttoi häntä ruumiin hävittämisessä ", kertoi syyttäjä.

      Vuonna 2004 Albattikhi uskoutui veljelleen Tariqille, joka kertoi todistajalle David Cassidylle, ett hän tietää mitä tapahtui Charlenelle: "Hänet tapettiin ja pilkottiin, ja täällä oli paljon verta."

      Väitetään, että Albattikhi uhkaili myöhemmin puhelimitse Mr.Cassidya ettei tämä kertoisi asiasta kenellekään.

    • iyvgbuob

      Väitetään myös, että Reveshi tarjosi Cassidylle myöhemmin 20 000 puntaa korotonta lainaa ostaakseen hänet hiljaiseksi. Joulukuussa 2004 Cassidy kuitenkin meni poliisin puheille.

      Etsinnöissä molempien epäiltyjen asunnoissa Hornby Roadilla ei löytynyt kuitenkaan mitään todisteita. Tämän jälkeen poliisi ryhtyi kuuntelemaan liikehuoneistoja ja Reveshin Fiat-henkilöautoa löytääkseen johtolankoja miesten puheista. Osa nauhoitetuista keskusteluista ovat syyttäjän mukaan "paljastavia".

      Charlenen äiti, isä, kaksi sisarta ja veli istuivat oikeussalin lehterillä, välillä kyynelehtien, kun poliisin nauhoituksia esitettiin oikeudelle. Yhdellä nauhalla Reveshi kertoo "yllättyneensä" kun poliisi tutki tapausta, sillä "Charlene Downes ei ollut mistään hienosta eikä tärkeästä perheestä ".

      Albattikhin kuultiin sanovan: "For some f****** bitch. She was a f****** Maiiah. A f****** horrible Maiiah." "Jonkun v****n huoran takia! ..."

      Syyttäjä Holroyde kertoi ettei poliisi tiennyt mitä "Maiiah" tarkoittaa, mutta se oli halveksiva ilmaus kuolleesta tytöstä. Toisella nauhalla Reveshi käytti sanoja "syödä ruumis".

      "Tämä maininta esitettiin pilailevalla äänensävyllä, mutta on erittäin erikoista että miehet jotka kertoivat etteivät tunteneet lainkaan Charlenea keskustelevat siitä miten hänen ruumiinsa syötiin ", korostaa Holroyde.

      Eräällä nauhalla Albattikhin kuullaan sanovan: "If they find anything I have f****** had it."

      Syyttäjä Holroyde painotti, että poliisin ja syyttäjän käyttämien äänite-asiantuntijoiden välillä on erimielisyyksiä nauhojen tulkinnoista, mutta molemmat tutkijaryhmät ovat yksimielisiä siitä, että yhdellä nauhalla Albattikhi käyttää Charlenestä puhuttaessa sanontaa "killed", "tapettu".

      Reveshi kysyy häneltä: "You did have her, are you easy with that?", "Teit sen hänelle, kävikö se helposti?" Albattikhi vastaa tähän: "Yeah."

      Reveshi puhuu nauhoilla myös "checking the burial place" (hautapaikan etsimisestä), ja yhdessä jaksossa hän murtuu, sanoen itkunsekaisesti: "I can't cope", ("en pysty tähän...").

      Nauhat paljastavat syytettyjen "jatkuvasti harjoitelleen poliisille kerrottavaa tarinaansa", korostaa Holroyde. Tämä osoittaa syytetyillä olleen "jotakin piilotettavaa ja jotakin pelättävää".

      Tämä perustuu ensimmäisen oikeuspäivän uutisointiin.



      Charlene katosi lokakuun viimeisenä päivänä v.2003. Kaksi ja puoli vuotta myöhemmin poliisi saattoi tehdä pidätyksiä, ja kolmesta kiinniotetusta miehestä kaksi joutui oikeuteen syytettynä murhasta ja ruumiin kätkemisestä.

      Iayd Albattkhi , pidätettäessä (maaliskuussa 2006) 29 vuotias, eronnut, syyte murhasta.

      Mohammed Raveshi , 49v., poikamies, kiinteistönomistaja, sosiaalityöntekijä ja kasvatti-isä, syyte ruumiin kätkemisessä avustamisesta.

      Tutkiessaan Charlene Downesin katoamista poliisi löysi todisteita lapsiseksi-ringistä, jonka uhrit saattoivat olla vain 12-vuotiaita. Charlenea ja muita tyttöjä Blackpoolista uskotaan pakotetun prostuutioon ja myydyn seksikäyttöön. Tälläisestä toiminnasta on viitteitä myös paljon lähempääkin.

      Charlenen murhasta syytetty Iyad Albattikhi omistaa "Funny Boyz" -pikaruokalan, joka suljettiin poliisin toimesta: "Viranomaiset näkevät tarpeelliseksi peruuttaa näiden liiketilojen toimintalisenssin yleisen turvallisuuden takia, ja estääkseen lapsille aiheutuvan haitan, rikokset ja yleisen turvallisuuden ja terveyden vaarantamisen ." Blackpool Today 2006 Mar 24th.





      Kaiken tämän takia Charlenen äiti, Karen Downes, on poissa tolaltaan: "... Haluan tietää, missä tyttäreni ruumis on... Kuinka kukaan voi murhata niin kaunista tyttöä, en voi käsittää... Me haluamme hyvästellä tyttäremme asianmukaisesti. Minä rukoilen, että jos hän on kuollut, he eivät satuttaneet häntä eikä hänen tarvinnut kärsiä ..." Blackpool Today 2006 Mar 8th.

      Charlene Downesin kohtalo on kyllin kauhistuttava ilman niitä järkyttäviä yksityiskohtia, joita alkoi tulla julkisuuteen asian edetessä. Manschester Metro -sanomalehden mukaan hänen ruumiinsa oli ehkä käytetty burgereihin ja kebabbeihin, ja tarjoiltu "Funny Boyzin" asiakkaille.

      Näitä useissa nettiblogeissa toistettuja huhuja haluaisi pitää vain huhuina, mutta tälläisestä etnisten maahanmuuttajien käyttäytymisestä on jo ennakkotapauksia, kuten Muhammed Arshad joka murhasi ja paloitteli äitinsä.

      "... Tappaja, joka murhasi ja paloitteli äitinsä lihakirveellä on tänään tuomittu elinkaudeksi vankilaan. Teurastaja Muhammed Arshadilla oli myös työ piirakkatehtaassa. ... Ruumiin paloittelemisen jälkeen Arshadin veli auttoi häntä kuljettamaan kappaleet pikaruokalaan Church Streetille. ... Oikeuslääkärit totesivat, että ruumiinkappaleita on säilytetty ensimmäisessä kerroksessa ennenkuin ne on siirretty keittiöön..."

    • yvbyob

      Vaikka huhuja Charlenen lopullisesta kohtalosta ei voitaisikaan todistaa, hänen tarinansa on jälleen yksi surillisesti päättynyt luku nuorten englantilaisten tyttöjen elämän tuhoutumisesta etnisten maahanmuuttajien toimesta.

      http://tottenhamlad.blogspot.com/2007/05/quick-update.html





      http://www.dailymail.co.uk/news/article-459013/Mother-murdered-girl-kebabs-runs-court-gruesome-testimony.html

      Remembering Charlene Downes

      Maukasta mamun tekemää kebabbia :P

      http://thefallenlist.blogspot.com/

      Police rapped for blunders in murder case of girl 'turned into kebab meat'




      Myös meillä Suomessa:





      Suomalaistytöt maahanmuuttajamiesten uhreina yhä useammin

      Nuoret suomalaistytöt joutuvat yhä useammin aikuisten maahanmuuttajamiesten seksuaalisen hyväksikäytön kohteiksi. Raiskauskriisikeskus Tukinaiseen on tullut tietoa ongelmasta muun muassa sosiaaliviranomaisilta, sillä usein tytöt ovat huostaan otettuja tai muulla tavoin lastensuojelun asiakkaita.

      Tukinaiseen on tullut viime aikoina nuorten tyttöjen ja heidän vanhempiensa lisäksi samansisältöisiä viestejä myös lastensuojelun ammattilaisilta. Puheluiden mukaan alaikäiset tytöt ovat joutuneet maahanmuuttajien seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi. Samansuuntaista tietoa on tullut eri puolilta maata. Ammattiauttajat ja poliisi muistuttavat että kyse on rikollisesta ja usein varsin järjestäytyneestä toiminnasta.

      Puheluita on tullut nuorilta tytöiltä, heidän vanhemmiltaan ja viime aikoina yhä useammin myös lastensuojelun ammattilaisilta. Ammattilaisetkaan eivät tiedä, mitä pitäisi tehdä, kun 13-vuotiaalla tytöllä on seksisuhteita aikuisten maahanmuuttajamiesten kanssa. Aina ei oivalleta, että kyse on rangaistavasta hyväksikäytöstä.

      "Ehkä suurin syy on juuri se, että tytöt ovat mukana vapaaehtoisesti. Mutta kun otetaan huomioon, että he saattavat olla 12–15-vuotiaita, joka tapauksessa kyse on seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja aikuisten tehtävä on suojella näitä nuoria", sanoo Raiskauskriisikeskus Tukinaisen toiminnanjohtaja Kristiina Valkama. Helsingissä miehet tapaavat tyttöjä esimerkiksi metroasemilla, ja toiminta vaikuttaa jo järjestäytyneeltä. Valkaman mukaan miehet kyllä tuntevat Suomen lain, mutta kun kukaan ei puolusta tytön oikeuksia, toimintaa pidetään luvallisena.

      Poliisin tietoon tällaisten miesrinkien toiminta ei yleensä tule. "Meidän jutut enemmän keskittyy tällaisiin yhden illan tapauksiin, eli lasta on käytetty seksuaalisesti hyväkseen esim. jossain julkisella paikalla, kun hän on ollut viikonloppua viettämässä", sanoo rikosylikomisario Kari Tolvanen Helsingin poliisista. "Niitä meillä ikävä kyllä riittää. Tänäkin keväänä on tullut toistakymmentä ilmoitusta."

      Lähde: Nelonen, "Tytöt ja maahanmuuttajamiehet" 15.05.2005




      Tuliko nyt selväksi, mikä on lähi-itä-taustaisten miesten yleisin asenne helposti huijattavia suomalaisia ja eurooppalaisia naisia ja tyttöjä kohtaan? "Eddie" Albattikhin sanoin: "For some f****** bitch. She was a f****** Maiiah. A f****** horrible Maiiah." "Jonkun v****n huoran takia! ..."



      P.S.
      Kuullemma ainakin TAMPEREELLA pizzankääntäjät ovat laajentaneet myös intressejään pizziz-alalle??

    • ytvitvyv
    • yitvyioy

      Kaksi nuorta miestä pahoinpiteli keski-ikäisen Espoossa

      Kaksi tummaihoista miestä pahoinpiteli 55-vuotiaan espoolaismiehen lauantai-iltana Espoon Kalajärvellä.

      Mies oli kävellyt Isonkorventie päähän ja jatkanut siitä metsän läpi kulkevalle polulle, joka johtaa Örkkiniityntielle.

      Polulla häntä tuli vastaan kaksi 20-25-vuotiasta tummaihoista miestä, jotka pahoinpitelivät miehen lyömällä ja potkimalla.

      Pahoinpitelyn jälkeen miehet juoksivat Örkkiniityntielle ja nousivat paikalle pysähtyneeseen punaisen tai ruskean väriseen 2000-luvun alkupuolen japanilaiseen henkilöautoon ja poistuivat sillä paikalta.

      Valkoihoisen naisen kuljettama auto poistui Örkkiniityntietä Vihdintien suuntaan.

      Ennen pahoinpitelyä miehet keskustelivat keskenään kielellä, jota pahoinpidelty mies ei tunnistanut. Miehen mukaan pahoinpitelijät eivät puhuneet hänelle mitään, eikä häneltä anastettu mitään.

      Asiaa tutkii Espoon rikostutkintayksikkö.

      Tapahtumasta jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä Espoon rikostutkintayksikön puhelinnumeroon 071 87 38240 tai Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen tilannekeskukseen 071 87 38003.

    • rdxy7c

      Tuntematonta reiteen puukottanut valitti turhaan

      Lahdessa asunut, nyt 40-vuotias mies valitti Kouvolan hovioikeuteen saamastaan puukotustuomiosta. Mies vaati vankeustuomionsa lyhentämistä, sillä hän ei ollut lyönyt huhtikuussa 2013 puukolla reiteen miestä, joka oli poistunut samaan aikaan hänen kanssaan Vapaudenkadulla sijaitsevasta ravintolasta. Lahtelaismiehen mukaan puukottaja oli ollut joku muu.

      Mies oli tuomittu myös virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja poliisin pahoinpitelystä. Tuomitun mukaan pahoinpitely sisältyi jo virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen.

      Hovioikeus oli eri mieltä molemmista asioista.

      Kaksi todistajaa oli nähnyt puukotuksen Lanun aukiolta. Lahtelaismies ei ollut tuntenut uhriaan aiemmin. Hän oli lyönyt puukolla toista miestä reiteen. Haava oli ollut syvä. Hovioikeus piti lyöntikohtaa vaarallisena.

      Poliisin pahoinpitelykin säilyi miehen syntilistalla.

      Hovioikeus piti voimassa Mohamed Youssef Kasrin kahden vuoden yhdeksän kuukauden vankeustuomion yhdeksästä pahoinpitelystä ja kuudesta muusta rikoksesta. Puukotuksen oikeus oli laskenut törkeäksi pahoinpitelyksi.

      Muista pahoinpitelyistä kaksi oli kohdistunut miehen entiseen vaimoon. Hän oli pahoinpidellyt myös Rautatienkadulla sijaitsevan pizzerian omistajapariskunnan ja heidän 13-vuotiaan poikansa.

      Hovioikeus määräsi miehen pidettäväksi edelleen vangittuna.

    • trcvycyti

      Nyt puhuu helmikuussa 2011 Elielinaukiolla pahoinpidelty bussikuski
      Pahoinpitelijät tuomittiin maksamaan korvauksia, mutta Segercrantz epäilee, ettei heillä ole koskaan varaa maksaa niitä.
      Pahoinpitelijät tuomittiin maksamaan korvauksia, mutta Segercrantz epäilee, ettei heillä ole koskaan varaa maksaa niitä. (KUVA: Seppo Solmela)

      Julkaistu: 20.4.2014 5:36
      Bussikuskin "elinkautinen" Mikael Segercrantz pahoinpideltiin törkeästi kesken työvuoron kolme vuotta sitten. Hän sai elinikäiset vammat. Pahoinpitelijät vapautuivat juuri vankilasta.
      Helmikuu 2011. Mikael Segercrantz, 39, ajoi bussin Elielinaukiolle. Hän oli yövuorossa. Se sopi hänelle hyvin, sillä hän oli jopa pyytänyt myöhäisiä vuoroja. Vähän parempi palkka houkutti.
      Ei hän pelännyt. Miksi olisi? Koskaan hän ei ollut kokenut oloaan uhatuksi.

      Sitten jotain tapahtui.

      - Mun piti lähteä ajamaan Askistoon, olin ehtinyt jo heittää pari keikkaa Rinnekotiin.

      - Olin ajamassa laituriin, kun kaksi poikaa oikaisi pysäkin yli. Pyysin heitä siirtymään syrjään, että saan bussini paikalleen, Segercrantz lukee tutkintapöytäkirjoista.

      Itse hän ei muista tilanteesta mitään.

      "Toinen pojista on ottanut bussinkuljettajana toiminutta Segercrantzia takaapäin kaulan kohdalta kuristusotteeseen. Toisen nuorukaisen pitäessä Segercrantzia kuristusotteessaan, on toinen lyönyt oikealla kädellään useita kertoja nyrkillä Segercrantzia pään alueelle, ja toinen vastaavasti useita kertoja nyrkillä edestäpäin pään alueelle."

      Helsingin käräjäoikeuden tuomio on järkyttävää luettavaa. Bussinkuljettaja Mikael Segercrantzilla ei ollut mitään mahdollisuuksia.

      "Segercrantzin pudottua lyöntien voimasta polvilleen, on kuristaja irrottanut otteensa Segercrantzin kaulan ympäriltä, minkä jälkeen toinen poika on potkaissut oikealla jalallaan voimakkaasti Segercrantzia otsaan, ja toinen poika vielä vartaloon."

      Pahoinpitely oli kohtalokas. Lyöntejä, potku. Vain sattuma pelasti hänet.

      "Segercrantz jäi eloon vain sattuman ja hyvän ensihoidon ansioista. Väkivalta on ollut erityisen raakaa ja julmaa, ja tekijöiden on tullut ymmärtää, että uhri voi menehtyä."

      Segercrantz ei muista tapahtumista mitään, vaan on joutunut lukemaan pahoinpitelystä oikeuden asiakirjoista.
      Segercrantz ei muista tapahtumista mitään, vaan on joutunut lukemaan pahoinpitelystä oikeuden asiakirjoista. (KUVA: Seppo Solmela)


      Pojat poistuivat nauraen paikalta.

      Onneksi teolla oli silminnäkijöitä. Ilman heitä pahoinpitelijöiden tavoittaminen olisi ollut jopa mahdotonta.

      Silminnäkijöiden ansiosta vartijat saivat hyvät tuntomerkit ja kävivät ottamassa pojat kiinni.

      Kolme vuotta myöhemmin iloinen mies avaa helsinkiläisen palvelutalon oven. Toruu hieman hoitokissoja, jotka koettavat karata avoimesta ovesta.

      - Heräsin sairaalassa. Tuoreimmat muistikuvani ovat vuodenvaihteen 2011 tienoilta. Pahimmillaan minulla oli melkein vuosi poissa.

      Segercrantz on joutunut lukemaan työvuorolistoista ja tutkintapöytäkirjoista, mitä hänelle tapahtui.

      - On kyllä hurjaa lukea papereista, mitä itselleni on käynyt.



      Heräsin sairaalassa. Tuoreimmat muistikuvani ovat vuodenvaihteen 2011 tienoilta. Pahimmillaan minulla oli melkein vuosi poissa.


      "Segercrantzille aiheutui oikean nikamavaltimon kallonsisäinen repeytymä ja siihen liittyvä laaja-alainen lukinkalvonalainen verenvuoto, traumaattinen aivoturvotus, selkäydinnestekierron häiriö, erittäin vaikea aivovamma sekä epilepsia. Hänelle on aiheutunut pahoinpitelijöiden menettelyn seurauksena pysyviä vakavia neuropsykologisia ja fyysisiä jälkiseuraamuksia."

      - Olin eri sairaaloissa 14 kuukautta ja 14 päivää. Nykyisin kävelen kohtuuhyvin, mutta tasapainoaistissani on pahoja vaikeuksia. Epilepsia puhkesi päähän potkun takia. Minulla on haittaluokkaa 15 oleva aivovamma, kun 20 on se pahin haittaluokka. Olen 75 prosenttisesti invalidisoitunut loppuelämäkseni.



      On kyllä hurjaa lukea papereista, mitä itselleni on käynyt.


      Segercrantz ei silti tunne katkeruutta tai vihaa. Lähinnä hän säälii pahoinpitelijöitään.

      - Syksyllä 2011 kärsin pienen masennuksen, mutta olen päässyt siitä irti. Tekijöistä en ajattele oikeastaan mitään. Eiväthän he osanneet selittää tekoaan millään.

      Teko ei ole jättänyt Segercrantzille pelkotiloja, vammansakin hän on oppinut hyväksymään.

      - Vamma vaan on osa mua, sen kanssa pitää pärjätä. Onneksi olen aina ollut positiivinen luonne.

      Pahoinpitelijät saivat tuomionsa. Toinen tekijöistä oli tekohetkellä alaikäinen. Hän sai nuorena henkilönä tehdystä pahoinpitelystä ja huumausaineen käyttörikoksesta neljä vuotta ja kuusi kuukautta vankeutta.

      Toinen tekijöistä oli ehtinyt täyttää 18 vuotta. Hän sai törkeästä pahoinpitelystä ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta vankeutta myös neljä vuotta ja kuusi kuukautta.
      Molemmat pojat ovat jo vapautuneet.

      - He ovat jo päässeet ulos. Istuivat puolet tuomiostaan, Segercrantz kertoo.

      Pojat tuomittiin maksamaan myös korvauksia, mutta Segercrantz epäilee, ettei heillä ole koskaan varaa maksaa niitä.

      - Va

    • uliuliuli

      Koiran ulkoiluttajaa uhattiin puukolla

      Tampereen Tesomalla ryöstäjä uhkasi puukolla koiran ulkoiluttajaa ja vaati rahoja.
      Mies oli ulkoiluttamassa puolen yön aikaan Tampereella, Tesomajärven ulkoilureitillä koiraa, kun hänet yritettiin ryöstää. Ulkoilureitillä vastaan tuli mies, joka tarttui kiinni koiran ulkoiluttajan takkiin.

      Mies vaati rahaa huonolla suomen kielellä. Sitten mies otti puukon esille ja huitaisi sillä koiran ulkoiluttajaa kasvoihin. Puukko meni miehen ohi.

      Ryöstäjä ei onnistunut saamaan rahoja. Koiran ulkoiluttaja puolustautui ja aiheutti ryöstäjälle lieviä vammoja. Ryöstäjä lähti pakosalle ulkoilureittiä pitkin etelän suuntaan.

      Poliisi pitää tapausta törkeänä ryöstön yrityksenä. Poliisi pyytää havaintoja ryöstön yrittäneestä.

      Tuntomerkkejä ovat: tummaihoinen, noin 30-40 -vuotias, noin 175 senttiä pitkä, päähineenä pipo, päällysvaatteena iso tumma huppari.

      Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdolliset havainnot tekijästä tai hänen
      henkilöllisyydestään sähköpostiin pitkä[email protected].

    • uliuliuli

      Katujengi hakkaa lapsia ja nuoria Itä-Helsingissä



      Poliisi selvittää muun muassa Itä-Helsingissä riehuvan nuorisojengin toimintaa. Jengi on käyttänyt joissain tapauksissa silmitöntä väkivaltaa sivullisiin ihmisiin, lähinnä lapsiin ja nuoriin.

      Poliisin mukaan jengi koostuu kymmenistä noin 13-18-vuotiaista nuorista, joista suurin osa on eri etnisistä ryhmittymistä. Väkivallantekoja ja ryöstöjä on sattunut Itä-Helsingin Herttoniemen ja Vuosaaren välisen alueen lisäksi erityisesti Alppipuistossa lähellä Kallion kaupunginosaa.

      – Poliisilla on ollut noin parikymmentä epäiltyä kiinniotettuna ja Helsingin käräjäoikeus on vanginnut neljä, kertoo ylikomisario Tuomo Lotta Helsingin poliisilaitokselta MTV Uutisten haastattelussa.

      Kaikkiaan tapauksia on sattunut jo noin 70. Poliisi on selvittänyt osan tapauksista, mutta osa on myös selvittämättä. Lotta myöntää, että tapauksia saattaa sattua vielä lisää.

      – Tilanne on kohtuullisen raju nyt, mutta olemme päässeet kiinni jutun ytimeen.

      Viranomaiset ovat olleet asiassa yhteistyössä. Helsingin kaupungin sosiaalitoimen poliisille lähettämän viestin mukaan nuorten käyttämä väkivalta on joissakin tapauksissa ollut erittäin rajua ja siihen on liittynyt jonkinlaista peliä.

      – Pisteitä saa siitä, jos saa ensimmäisellä lyönnillä maahan. Päähän potkimista, pään päällä hyppimistä, käytetään muun muassa pesäpallomailoja, jotka on hankittu tai ostettu tähän tarkoitukseen, nettiin vuotaneessa viestissä kuvataan.

      Poliisin mukaan tällainen pisteenlasku ei ole paljastunut kuulusteluissa, mutta poliisin mukaan on viitteitä siitä, että nuoret ovat puhuneet pisteistä sosiaalisessa mediassa.

      Sosiaalitoimen viestin mukaan pisteitä saa myös siitä, jos uhri on erityisen heikko tai arka.

    • tfitfiio

      Miestä pahoinpideltiin ratikassa keskellä päivää – "Kukaan ei uskaltanut tehdä mitään"

      Kolme humalassa ollutta nuorta miestä kävi käsiksi keski-ikäiseen mieheen raitiovaunussa Helsingin Töölössä perjantaina.

      Tapaus sattui hieman ennen kello 13.30 täpötäydessä kakkosen ratikassa, joka oli matkalla keskustaan.

      Tapauksen silminäkijä kertoo Helsingin Uutisille, että uhriksi joutunut mies nousi raitiovaunuun lähellä Topeliuksenkatua. Hän istuutui ruuhkaisen vaunun takaosaan.

      – Mies erehtyi istumaan olutta tölkeistä juoneiden nuorten viereen. Yksi heistä huusi heti, että mies oli astunut tämän kengälle. Tämän jälkeen he [pahoinpitelijät] alkoivat möykätä ja huutaa hurjana. He repivät miehen päätä ja läiskivät tätä, viereisellä penkillä ollut nainen kertoo.

      Nainen oli itsekin jäädä kolmikon uhriksi, kun yksi heistä yritti viedä naisen puhelimen.

      – Tilanne oli todella pelottava. Kukaan vaunussa olleista ei uskaltanut puuttua siihen, nainen kertoo.

      Naisen mukaan kolmikko poistui raitiovaunusta Hesperianpuiston jälkeen ja suuntasi kohti läheistä Runeberginkadun Siwaa.

      Tämän jälkeen vaunussa olleet ihmiset uskaltautuivat puhumaan noin 50-vuotiaalle uhrille. Naisen mukaan uhrille ei tullut ainakaan näkyviä vammoja.

      Naisen mukaan nuorukaiset olivat noin 20-vuotiaita, tummaihoisia ja puhuivat hyvin sekavaa suomea.

      Keskustelu suljettu lukuisten asiattomien kommenttien vuoksi.

    • vtfdcrtctr

      Limingantullin joukkotappelussa ammuttiin ja ajettiin autolla yli

      Limingantullissa autogrillin ympäristössä tapahtuneessa joukkotappelussa käytettiin silminnäkijöiden mukaan käsiasetta. Paikalla ammuttiin, mutta tiedossa ei ole että ketään olisi osunut. Ulkomaalaistaustaisten henkilöiden välisellä tapahtumasarjalla oli useita silminnäkijöitä. Poliisi otti neljä henkilöä kiinni tapahtumapaikalta ja sen läheisyydestä ja toimitti heidät laitokselle jatkotutkimuksiin.

      Poliisin mukaan hätäkeskukseen tuli ilmoitus kello 19.11, että Oulussa Kempeleentiellä Limingantullin autogrillillä on useiden henkilöiden välinen tappelu. Poliisi oli paikalla muutamaa minuuttia myöhemmin usean partion voimin. Ainakin yhtä henkilöä pahoinpideltiin myös pesäpallomailalla ja hänen ylitseen ajettiin henkilöautolla. Yksi henkilö vietiin paikalta sairaalaan, mutta hänellä ei ollut tiettävästi hengenvaaraa.

      Rikosylikomisario Markus Kiiskinen Oulun poliisista vahvistaa Kalevalle, että käsiaseella ammuttiin enemmän kuin yhdesti.

      – Laukaukset eivät osuneet keneenkään ja ilmeisesti ne ammuttiin ilmaan.

      Poliisi selvittää tähtäsikö ampuja muita henkilöitä. Ase on poliisin hallussa. Lisäksi kahakassa on ajettu autolla pahoinpidellyn uhrin yli. Poliisi vahvistaa, että autolla on myös vahingoitettu uhria, mutta vielä selvitetään tapahtumien kulkua ja sitä, oliko kyseessä varsinainen yliajo.

      Kaikki kiinniotetut ovat 1980- ja 1990-luvulla syntyneitä ulkomaalaistaustaisia miehiä. Kaiken kaikkiaan välikohtauksessa oli viisi osallista.

      Välikohtauksessa oli kaksi osapuolta ja jokin keskinäinen kauna on taustalla.

      Tällä hetkellä asiaa tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä, ampuma-aserikoksena ja vaaran aiheuttamisena. Kiiskisen mukaan poliisi selvittää myös onko tilanteessa syyllistytty tapon yritykseen.

    • uliuliuli

      Pahoinpitely kärjistyi joukkokahakaksi Turussa - poliisi kaipaa havaintoja

      Poliisi kaipaa havaintoja viidestä miehestä, jotka olivat osallisina pahoinpitelyyn Turun keskustassa viikonloppuna.

      Poliisin mukaan vuonna 1986 syntynyt turkulaismies pahoinpideltiin perjantain ja lauantain välisenä yönä Linnankadun ja Aurakadun puiston puoleisessa kulmassa. Uhri joutui sairaalaan.

      Paikalla olleet uhrin kaverit kertoivat poliisipartiolle, että he olivat kävelleet kolmestaan Aurakadun jalkakäytävää pitkin. Linnankadun kulmassa heitä vastaan oli tullut noin 165 senttiä pitkä tummaihoinen nuori mies. Mies oli tarttunut uhria rinnuksista kaataen tämän maahan.

      Uhrin kaverit kertoivat menneensä repimään pahoinpitelijää pois uhrin päältä. Tuolloin paikalle oli juossut pahoinpitelijän avuksi neljä tummaihoista miestä lisää. Miehet olivat potkineet sekä lyöneet maassa makaavaa uhria päähän ja vartaloon. Uhrin kaverit saivat myös tilanteessa lieviä osumia.

      Paikalle osunut vuonna 1975 syntynyt turkulaismies havaitsi tilanteen, juoksi väliin ja käski joukkoa lopettamaan uhrin pahoinpitelyn. Hän ei ehtinyt suojautua kunnolla ja joutui myös pahoinpidellyksi yhden tummaihoisen miehen taholta. Mies joutui menemään lääkäriin saamiensa vammojensa vuoksi.

      Pahoinpitelijät poistuivat paikalta jalan Raastuvanpuistikon suuntaan.

      Tilanteessa olleet eivät osanneet sanoa pahoinpitelijöistä tarkempia tuntomerkkejä, kuin että he olivat ihonväriltään mustia, ja että yksi heistä oli lyhytkasvuinen ja yksi lähes kaksimetrinen.

      Sairaalassa puhutettu uhri kertoi poliisille, että tummaihoinen noin 165 senttiä pitkä kiharatukkainen mies oli kysynyt häneltä, että "mitä tuijotat" ja siitä tapahtumat olivat edenneet nopeassa tahdissa.

      Tässä vaiheessa poliisi tutkii asiaa kahtena pahoinpitelynä.

      Poliisi pyytää tekijöiden selvittämiseksi vihjeitä virka-aikana numeroon 050 3499 187.

    • ullatusullatus

      Rikosliiga ryösti ja pahoinpiteli vammaisia ja vanhuksia

      Pääosin Turun alueella toimineet miehet tunkeutuivat väkivaltaa käyttäen uhriensa asuntoihin.

      Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut viisi rikosliigan jäsentä 5-7 vuoden vankeusrangaistuksiin. Miehet ryöstivät ja pahoinpitelivät viime syksynä Turussa useita liikuntarajoitteisia ja vanhuksia.

      Tekijät valitsivat tarkoituksella uhreikseen puolustuskyvyttömiä henkilöitä. Miehet seurasivat usein uhriensa liikkeitä pidemmän aikaa saadakseen tietää näiden asuinpaikan. Sen jälkeen he jäivät kerrostalojen rappukäytäviin odottamaan uhriensa saapumista.

      Kun uhri sitten saapui kotiovelle, hyökkäsivät miehet uhrin kimppuun ja työnsivät tämän väkivaltaa käyttäen sisälle asuntoon.

      Sisällä asunnossa tekijät pakottivat kertomaan pankkikortin tunnusluvun pitämällä teräasetta uhrin kaulalla. Yhdessä ryöstössä miehillä oli mukanaan oikeaa pistoolia muistuttava ase, jolla he uhkasivat iäkästä mieshenkilöä.

      Miehet veivät urheiltaan muun muassa lompakoita, pankkikortteja, tietokoneita, matkapuhelimia ja lääkkeitä. Uhriensa pelotteluun miehet käyttivät teräaseita.

      Osalle uhreista ryöstöt ja pahoinpitelyt ovat aiheuttaneet vakavia psyykkisiä oireita.

      Tekijöistä Sajad Qobadi sai seitsemän vuotta vankeutta, Bashir Jibril Hassan viisi vuotta ja yhdeksän kuukautta vankeutta ja Adnan Ahmadi viisi vuotta vankeutta.

      Lisäksi yksi tekijöistä sai 1,5 vuoden vankeustuomion ja tekohetkellä alaikäinen tekijä kaksi vuotta vankeutta.

      Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

    • itfitfiy

      Ainakin viidelle vammoja yhteenotossa Lappeenrannan yössä

      Ainakin viisi ihmistä pahoinpideltiin Lappeenrannan keskustassa tiistaina aamuyöllä. Yhteenotto sattui Valtakatu 54:n kohdalla, ja siinä oli mukana ainakin kahdeksan henkeä.

      Pahoinpitelyn välineinä käytettiin poliisin mukaan teräviä esineitä ja tylppäpäistä esinettä.

      Poliisi pidätti tiistai-iltana pahoinpitelystä epäiltynä 24- ja 30-vuotiaat miehet, joista toinen on vangittu, toinen sittemmin vapautettu. Tänään lauantaina poliisi pidätti teosta epäiltynä vielä 19-vuotiaan miehen. Kaikki kolme ovat taustaltaan ulkomaalaisia, kotoisin Irakista.

      Pahoinpitelyn uhrit ovat suomalaisia, ja heistä yksi on nainen. He saivat eriasteisia vammoja mustelmista viiltohaavoihin.

      Osa uhreista oli sairaalahoidossa, mutta kaikki ovat tiettävästi päässeet jo pois sairaalasta. Poliisi jatkaa tapauksen tutkimista.

    • ifvytivv

      Ryöstö ja pahoinpitely: Kaksi noin 18–20-vuotiasta ulkomaalaistaustaista miestä haussa
      Rauhankadulla ryöstö ja pahoinpitely - poliisi pyytää havaintoja

      18.11.2015 15:52, 12062 lukukertaa

      InstaCasino antaa uusille pelaajilleen huimat edut. Tarkista tästä!

      Turussa Rauhankatu 8:ssa sijaitseva osto- ja myyntiliike ryöstettiin tiistaina 17.marraskuuta iltapäivällä kello 15.30 aikaan.

      Screen Shot 2015-11-18 at 14.50.36

      Yksin liikkeessä ollut mieshenkilö pahoinpideltiin ja vietiin väkisin liikkeen takahuoneeseen. Tekijät anastivat liikkeestä puhelimia, käteistä rahaa ja salkun.

      Tekijöiksi epäillään kahta noin 18–20-vuotiasta ulkomaalaistaustaista miestä. Molemmat miehet olivat noin 170 cm pitkiä ja hoikkia. Miesten päässä oli pipot ja ainakin toisella miehellä oli kasvojen suojana huivi. Toinen tekijöistä oli pukeutunut tummansiniseen toppatakkiin. Uhrin käsityksen mukaan tekijät olivat kotoisin mahdollisesti Lähi-idästä.

      Uhri sai erilaisia vammoja ja hänet toimitettiin sairaalahoitoon. Vammat eivät ole vakavia.

      Poliisi pyytää havaintoja teosta tai mahdollisesti epäilyttävistä ajoneuvoista tapahtumapaikan läheisyydessä sekä tietoja tuntomerkkeihin sopivista miehistä numeroon 050-3499187.

      EDIT 16:07: Hakattu henkihieveriin vaikka poliisi sanoo että vammat ei vakavia. Tämä tuli luotettavasta lähteestä .

      -Ilja J/MV

    • ygyyigugog

      Ulkomaalaistaustaisten porukka pahoinpiteli teinipojan Littoisissa



      Noin kymmenen ulkomaalaistaustaisen nuoren miehen porukka pahoinpiteli 16-vuotiaan pojan Littoisissa lauantai-iltana puoli yhdentoista aikaan.

      Poika oli ollut Rantapolulla viettämässä iltaa muun nuorison kanssa, kun yksi pahoinpitelyporukkaan kuuluneista miehistä otti pojan tupakka-askin. Tästä seurasi riita, minkä yhteydessä miesjoukko oli hyökännyt lyöden ja potkien pojan kimppuun. Tuoksinassa poika oli kaatunut maahan, jossa häntä potkittiin vielä poliisin mukaan muun muassa päähän.


      TS

    • vgkhvkhvkv

      Mustasukkaiselle miehelle 10,5 vuotta vaimon taposta

      Ulkomaalaistaustainen mies surmasi 24-vuotiaan vaimonsa teräaseella viime elokuussa Helsingin Itäkeskuksessa.
      39-vuotias Cherif Abdoul Aziz Sy tuomittiin kymmenen vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen. Miestä syytettiin murhasta, mutta Helsingin käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen tappoon. Käräjäoikeus otti rangaistusta määrittäessään huomioon sen, että mies on katunut tekoaan ja tunnustanut syyllistyneensä henkirikokseen.

      Oikeuden mukaan mies surmasi vaimonsa poikkeuksellisen kiihtyneessä tilassa keittiöveitsellä. Hän epäili vaimoaan uskottomuudesta. Ennen tekoaan mies oli tarkkaillut vaimon puhelinta ja tietokonetta ja ainakin joitakin kertoja myös seuraillut tätä. Naisen ystävän mukaan miehen epäilyt olivat aiheettomia.

      Naisen ei näytetty pelänneen aviomiestään eikä hän ollut aiemmin ollut väkivaltainen. Kerran hän uhosi kaverilleen tappavansa vaimonsa, mutta kaveri ei pitänyt lausahdusta vakavasti otettavana.

      Naapurit kuulivat tapahtumayönä riitelyä, joka päättyi tukahtuneeseen huutoon.

      Mies lähti teon jälkeen meren rantaan ja hävitti veitsen mereen. Hän palasi takaisin kotitalolle ja soitti itse poliisille.

      Vaimo oli kertonut ystävilleen halustaan erota miehestään. Miehen mukaan tapahtumayönä vaimo oli uhannut heittää hänet pois kodista. Miehen mukaan hän oli ”hulluna raivosta”. Sitten hän teki hirvittävän teon ja hyökkäsi vaimonsa kimppuun. Miehen mukaan hän meni sokkiin ja menetti itsehillintänsä epäilyjen takia.

      Mies halusi pyytää anteeksi naisen omaisilta tekoaan. Hänet tuomittiin maksamaan uhrin omaisille 38000 euroa kärsimyksestä.

    • ygoyo

      Afrikkalainen pahoinpiteli miehen Tampereella
      Mies oli menossa kotiin torstaiyönä klo 1.15 tyttöystävänsä kanssa karaokesta Tampereella.

      12.09.2015 10:43, 24066 lukukertaa

      InstaCasino antaa uusille pelaajilleen huimat edut. Tarkista tästä!

      Tampereen ydinkeskustassa Hämeensillalla tuli musta afrikkalainen, oletettavasti turvapaikanhakija, pummaamaan tupakkaa. Mies kieltäytyi antamasta, jolloin afrikkalainen vetäisi viillon naamaan jollain 10 cm pitkällä teräaseella.

      Tampere uhri

      Uhri ei sen jälkeen nähnyt mitään silmien ollessa täynnä verta. Lähtiessään musta mies tönäisi vielä naisenkin katuun.

      Etsitään noin 185 cm pitkää mustaa afrikkalaista.

      Uhri kiittää Suomen hallitusta näistä rikollisista turvapaikanhakijoista, ja varoittaa kaikkia yöllä kaupungilla liikkuvia.

    • uliuliuli

      Mies puukotti naista lenkkipolulla Tesomalla

      Nuori nainen oli lenkillä illalla noin kello 20.45 aikoihin Tesoman Käräjätörmän ja jäähallin välisellä alueella. Häntä lähestyi jäähallin suunnasta mies, joka pyysi tupakkaa. Naisella ei ollut tupakkaa, jolloin mies työnsi häntä kohti kävelytien reunaa ja löi kasvoihin.

      Mies otti taskustaan teräaseen, piti oikealla kädellä uhrista kiinni ja yritti lyödä useita kertoja rinnan alueelle. Uhri onnistui suojaamaan itseään, mutta sai silti rintaansa neljä viiltohaavaa ja yhden torjuntavamman käteensä.

      Poliisin mukaan mies on ulkomaalaistaustainen ja ihonväriltään kantaväestöä tummempi, mutta ei musta. Hän puhui suomea ontuen, mutta ymmärrettävästi. Miehellä oli lyhyt parransänki. Iältään mies saattoi olla noin 30-vuotias, hän oli noin 170 senttiä pitkä ja ruumiinrakenteeltaan hoikka.

      Hänellä oli yllään tumma taskullinen huppari ja jalassa löysähköt farkut sekä vaaleat lenkkarit. Jalassa oli vaaleat lenkkarit. Miehen yleisilme oli epäsiisti, ja hänen vaatteensa haisivat lialta ja hieltä.

      Mies oli paennut paikalta kohti Tesoman jäähallia. Tekoa tutkintaan törkeänä pahoinpitelynä. Poliisi pyytää yleisön havaintoja alueella liikkuneilta sekä tietoja tuntomerkkeihin sopivasta ulkomaalaistaustaisesta miehestä. Tiedot voi toimittaa ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen [email protected] ja soittamalla virka-aikana numeroon 0295 445890.

      Tesomalla murhattiin noin vuosi sitten mies puukottamalla. Tekijää ei ole saatu kiinni.

      Juttua korjattu kello 13.23. Mies puhui poliisin mukaan suomea ontuen, ei suinkaan kävellyt ontuen.

    • tcutccuc

      Junaliikenne pysähtyi junahäiriköiden takia

      Poliisi otti kiinni junassa riehuneen yhdeksän miehen ulkomaalaisporukan. Porukka metelöi Helsingin rautatieasemalta lähteneessä N-junassa myöhään sunnuntai-iltana.
      Häiriköinti tapahtui Helsingistä lähteneessä N-junassa. Kuvituskuva.
      Häiriköinti tapahtui Helsingistä lähteneessä N-junassa. Kuvituskuva. (JYRKI VESA)

      Kun häiriköinti junassa jatkui, niin noin 30-vuotias mies pyysi riehujia rauhoittumaan.

      Se hermostutti häiriköitsijöitä niin, että osa ulkomaalaisporukasta hyökkäsi miehen päälle.

      - Mies sai useita nyrkiniskuja eri puolille, sanoo komisario Pekka Korhonen Helsingin poliisista.

      Konduktöörit joutuivat käyttämään sumutinta saadakseen tilanteen rauhoittumaan.

      Riehujat poistuivat junasta Malmin asemalla. Paikalle lähetettiin useita poliisipartioita, jotka ottivat epäillyt kiinni aseman lähettyviltä.

      Poliisi vei yhdeksän miestä Pasilan poliisivankilaan.

      Juna jouduttiin tyhjentämään sumuttimen käytön takia.

      - Junaliikenteelle aiheutui huomattavaa haittaa ja häiriötä, sillä junaliikenne oli muutaman minuutin täysin pysähdyksissä, Korhonen sanoo.

      Liikenne jouduttiin pysäyttämään muun muassa siksi, ettei ollut varmuutta siitä, oliko raiteille mahdollisesti jäänyt hortoilijoita.

      Poliisin mukaan riehujia epäillään pahoinpitelystä, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta ja liikenteen häirinnästä.

      - Selvittelemme nyt epäiltyjen osuutta tapahtuneeseen, Korhonen sanoo.

      Osa kiinniotetuista päästettiin maanantaina pois kuulustelujen jälkeen.

      Hyökkäyksen uhriksi joutunut mies vietiin sairaalaan hoidettavaksi

    • uliuliuli

      Ulkomaalaisjoukko pahoinpiteli miehen Kajaanissa

      Usea ulkomaalainen pahoinpiteli vuonna 1963 syntyneen miehen Huuhkajanvaarassa. Pahoinpitely tapahtui sunnuntaina iltayhdeksän jälkeen.

      Mieheltä repesi kahakassa takki ja hänen matkapuhelimensa sekä silmälasinsa katosivat.

      Kainuun poliisin mukaan epäillyt ovat miehiä. Tapahtuman nähneitä pyydetään ottamaan yhteyttä Kajaanin poliisilaitokseen.

      IS

    • onnee
    • ytiyviviv

      Tämä vuosi on vasta alussa mutta on silti jo tapahtunut liian monta "yksittäistapausta" tässä tuoreimpia kulttuurin rikkauksia

      Poliisi pyytää yleisöltä vihjeitä Helsingin Pasilassa helmikuun lopussa sattuneeseen ryöstöön ja pahoinpitelyyn.

      Noin 40-vuotias mies joutui kolmen nuoren miehen pahoinpitelemäksi 28.2. lauantaiyönä Itä-Pasilassa osoitteessa Opastinsilta 12.

      Pahoinpitelyn yhteydessä uhrilta vietiin myös omaisuutta.




      Mies oli ollut kävelemässä kohti Pasilan rautatieasemaa, kun häntä vastaan tuli kolme, iältään parikymppistä tummaihoista nuorta miestä.

      He pyysivät mieheltä tupakkaa, jota tällä ei ollut. Tuolloin nuorten miesten käytös alkoi muuttua aggressiiviseksi.

      Uhri yritti paeta uhkaavaa tilannetta juoksemalla pakoon, mutta nuoret lähtivät tämän perään.

      Opastinsilta 12:n kohdalla uhri kaatui ylittäessään porttia, ja epäillyt tavoittivat tämän.

      He alkoivat välittömästi lyödä uhria nyrkein. Tämän jälkeen he potkivat maassa makaavaa miestä.

      Poliisin mukaan pahoinpitelyyn osallistuivat kaikki kolme epäiltyä. Poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro, millaisia vammoja uhri sai tilanteessa.

      Pahoinpitelyn jälkeen uhrilta anastettiin omaisuutta.

      Pahoinpitely ja omaisuuden anastus tallentuivat valvontatallenteelle.


      Mieti ketä äänestät!

      https://www.youtube.com/watch?v=DNYxrHlYq14

    • ygyg9oyg

      Poliisi pyytää havaintoja: Näitkö pahoinpitelyä Alahärmässä?

      Pohjanmaan poliisi pyytää havaintoja Alahärmän keskustan tuntumassa tapahtuneesta pahoinpitelystä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

      Poliisin tietojen mukaan kolme vierasta kieltä puhunutta henkilöä kävi pyörällä ajaneen alahärmäläismiehen kimppuun puoli neljän jälkeen aamuyöllä.

      Tapaus sattui Härmäntiellä, kirkon kohdalla. Alahärmäläinen mies pyöräili kohti keskustaa. Vastaan käveli toisella puolella tietä kolme 20–30-vuotiasta miestä. Pyöräilijän tultua vastaan he koukkasivat toiselle puolelle tietä. Ilmeisesti jonkinlaisen sanaharkan päätteeksi alkoi pahoinpitely, jossa pyörällä ajanut alahärmäläismies kaatui.

      Poliisin saamien tietojen mukaan alahärmäläisen kimppuun käyneet miehet eivät puhuneet suomea tai englantia.

      – Ilmoittaja yritti puhua englantia, ja hänen kertomansa mukaan hyökkääjät eivät sitä ymmärtäneet, kertoo komisario Sakari Palomäki.

      Poliisin tietojen mukaan hyökkääjät eivät olleet käyttäneet asetta tai muuta kättä pidempää.

      Poliisi pyytää silminnäkijöitä ilmoittamaan havainnoistaan poliisin tilannekeskukseen numeroon 0295 440 513.

    • gviyviviiv

      Linnanjuhlien mustamies uhkasi tappaa?

      Linnan vieraana olleen henkilön miespuolinen seuralainen joutui ilmeisesti sanaharkkaan ravintolan narikassa. Vielä tuntemattomasta syystä alkanut riita päättyi siten, että mies poistettiin ravintolasta, ja hänet laitettiin käsirautoihin.

      Kun maahan kellistetty mies nostettiin pystyyn, hän pukkaisi otsallaan ravintolan vieressä olevan lasioven rikki. Erittäin pahasti verta vuotanut mies joutui odottamaan ambulanssin tuloa varttitunnin.

      Riidan alkuperä on epäselvä.

      Käytöksestä päätellen ei mitään epäselvää syyllisestä, kaikkia sitä linnanjuhlille kutsutaan?

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010120612822081_uu.shtml

      http://www.iltalehti.fi/nettitv/?29953572

      • uliuliuli

    • realismi
    • foygogyo

      Avautuminen poliisista: ”Pelkään pahoin, että kohta Suomen kaduille tulee sotilaita”


      Avautuminen poliisista: ”Pelkään pahoin, että kohta Suomen kaduille tulee sotilaita”
      Jaa artikkeli:
      Uusi Suomi
      Luotu:
      2.12.2015 12:44
      Päivitetty:
      2.12.2015 14:46

      Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
      Kuva
      SPJL:n puheenjohtaja Yrjö Suhonen muistuttaa, että poliisien määrää ei voi nopealla aikataululla lisätä, sillä poliisin koulutus kestää kolme vuotta. Arkistokuvassa poliiseja.

      Kotimaa
      |
      Poliisi

      Suomen poliisijärjestöjen liitto SPJL:n puheenjohtaja Yrjö Suhonen kirjoittaa liiton blogissa, että vastaanottokeskusten sijoittaminen harvaan asutuille alueille on ongelmallista.

      Suhonen viittaa Ilta-Sanomien juttuun, jonka mukaan turvapaikanhakijoihin liittyvät rikosepäilyt ovat kasvaneet merkittävästi.

      - Vastaanottokeskuksia on sijoitettu ympäri Suomea, myös harvaan asutuille alueille. Siellä on perinteisesti jouduttu odottamaan sen yhden ja ainoan poliisipartion paikalle saapumista pahimmillaan tuntikausia. Tukipartio on yleensä toteutumaton haavekuva, Suhonen kirjoittaa.

      - Tämän pitäisi ohjata myös vastaanottokeskusten sijoittamista. Kun tiedetään niihin liittyvät ongelmat, sijainnin pitää olla siellä, mistä apukin löytyy nopeasti. Tämä on kaikkien etu, niin maahanmuuttajien kuin viranomaistenkin, hän jatkaa.

      Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) kertoikin viime viikolla, että joitakin vastaanottokeskuksia tullaan sulkemaan turvallisuushuolien ja poliisin kannalta virheellisten sijoituspaikkojen vuoksi. Suljettavia keskuksia ei vielä tiedetä, mutta Orpo mainitsi Iltalehden mukaan keskukset, jotka ovat poliisitoiminnan kannalta liian eristyksissä. Lisäksi valmisteilla on lakimuutos, joka mahdollistaisi vartijoiden työskentelyn vastaanottokeskusten sisällä.

      Yrjö Suhosen mukaan poliisin työturvallisuutta heikentäviä päätöksiä oli tehty jo ennen turvapaikanhakijoiden määrän lisääntymistä. Hän myös muistutttaa, että poliisien määrää ei voi nopealla aikataululla lisätä, sillä poliisin koulutus kestää kolme vuotta.

      - Pelkään pahoin, että kohta Suomessa kaduille tulee Ranskan mallin mukaisesti sotilaita. Ammattitaidon ja osaamisen kannalta sekin on parempi kuin tehtävien jakaminen siviileille täydennyspoliisijärjestelmän kautta, Suhonen kirjoittaa.

      - Jälleen kerran Suomi herää liian myöhään. Hallituksen ja eduskunnan on turha sanoa, etteikö olisi varoitettu, Suhonen toteaa.

      LUE MYÖS: Helsingin poliisi: ”Puskaraiskauksissa piikki”

      • houhubo

        IS: Turvapaikanhakijoita epäillään useammista seksuaalirikoksista kuin on kerrottu

        Kysyi hiljattain foorumeilla kumpi tieto on oikein; "noin kymmenen raiskausta" jota toitotti valtaosa lehdistöstä ja TV sekä radio, vai "muutamia kymmeniä" josta kirjoitti mm. uusi Suomi!
        Nyt se vihdoin selvisi. Meille on valtaosaltaan valehdeltu! Oikea tieto näyttäisi olevan muutamia kymmeniä! Ero on niin merkittävä ettei vahingosta voi olla kysymys, vaan tahallisesta harhaanjohtamisesta.
        Tämä median touhu alkaa pelottavasti muistuttaa venäjän mediaa!


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8464
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2575
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2297
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe