Belgian ROMUVOIMALA reistailee TAAS

JUUSTOHÖYLÄ_KÄYTTÖÖN

Belgian IKIVANHAT romuydinvoimalat ei toimi vaikka niitä ihan väkipakolla yritetään pitää käynnissä. Lauantaina sammu Doel1, joka käynnistettiin uudestaan vain kolme päivää sitten. SAKSA arvostelee Belgian ydinvoimaloiden turvallisuutta. Täällä on kerrottu kuinka Belgiassa ydinvoimayhtiöt jakaa ihmisille JODITABLETTEJA.

Nukkukaa POMMIIN.

12

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LinkkiUnohtu
    • yksi_ulkomaalainen

      Kun nyt kuitnkin kohta siellä pamahtaa, pitää Suomessakin etsiä vaihtoehtoisia energiamuotoja, koska ydinvoimalaitokset pannaan siten nimittäin kiinni. Niinhan kävi Japanissa tshunamin jälkeen, yli 50 reaktoria laitettiin kiinni, eikä siitä ollut sanottava haittaakaan. Näistä vain KAKSI on otettu uudelleen käyttöön.

      • 152

        Japanilaiset ymmärtää nyt että on tyhmää luottaa ydinvoimaan. Belgiassakin paleltiin viime talvena, mutta saivat sähköä naapurimaista, Saksastakin.


    • suojausvaimikä

      Miten se reaktori sammuu itsestään?

    • K.Late

      "Miten se reaktori sammuu itsestään?"

      Joku suojaus siellä laukesi, joko virhetoiminnan seurauksena tai ihan oikeasti. Joskus näiden selvittämiseen menee päiviä ja vaikka selviäsivät sitten lopulta, niin sitä ei jakseta kertoa suurelle yleisölle. Raportin voi ainakin Suomessa lukea yleensä puolen vuoden sisällä Stukin sivuilta, jos silloinkaan.

      Aika jännä juttu, että saimme tätä kautta tietää, että Doel on ylipäätänsä kännistetty (tämä koskee koko Eurooppaa). Vaikka Tihange kännistettiinkin siitä huolimatta, että sieltä oli löytynyt satoja halkeamia reaktorin painesastiasta, niin olisi kuvitellut Doelin jäävään lepäämään. Sieltä löydettiin kuitenkin toista tuhatta halkeamaa paineastiasta.

      Tämä tulee olemaan Euroopan tulevaisuutta vielä pitkään. Ydinvoimariippuvuus , huonot varautumissuunnitelmat ja puttuvat vaihtoehdot johtavat siihen, että pomminvarmat ydinvanhuksetkin käynnistetään ja pidetään käynnissä yli eläkeajan, niin kauan kuin henki vähänkin pihisee. Ydinonnettomuus ei ole koskaan ollut Euroopassa lähempänä ja tilanne vain pahenee. Ei ne saksalaiset turhaan jakele siinä naapurissa jodi-tabletteja.

    • VarmuudenVuoksi
      • sisälukutaitoinentyttö

      • Jodetabletit ydinnsähkön hintaan sisältyväksi

        "VarmuudenVuoksi
        4.1.2016 22:14

        "Ei ne saksalaiset turhaan jakele siinä naapurissa jodi-tabletteja.""
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14043205/belgian-romuvoimala-reistailee-taas#comment-82503781

        Ydinvoimayhtiöt tulisi velvoittaa huolehtimaan lähialueen asukkaille jaettavien joditablettien päivityksistä (n. 5 vuoden välein) omalla kustannuksellaan. Ydinsähkön hinnassa se ei vaikuttaisi juuri mitään, mutta loisi ydinvoimayhtiöstä edes pikkuisen inhimillisemmän mielikuvan.


    • K.Late

      "loisi ydinvoimayhtiöstä edes pikkuisen inhimillisemmän mielikuvan"

      Vai loisiko? Muutaman vuoden välein ydinyhtiöltä tulisi ystävällinen muistutus, että elämä voi olla katoavaista, kuten myös asuinpaikkakuntasi. Veikkaan, että siellä halutaan luoda ihann toisenlaista mielikuvaa - lämpöä ja valoa Joulupöytään, hyvinvointia ja turvallisuutta - siis sitä tavallista.

      Jodi-tabletti on lähinnä plaseboli säteilyä vastaan. Periaatteessa se voi vähän vähentää radioaktiivisen jodin kertymää kilpirauhaseen jos väestö on kärsinyt jodin puutostilasta. Sitten on sen päälle ne sata muuta myrkyllistä puoliintumistuotetta, jotka pyrkivät elimistöösi ja pääsevät sinne helposti aerosoleina.

      Mutta kuten Netstuxkin on kovasti todistellut, että ydinlaskeuman seuraukset ovat propagandan tuotosta ja lähinnä korvien välissä, niin ehkä väestölle vastapainoksi kannattaa tarjota ihmepillereitä ja nauhoitettuja ydinplokin vakuutteluita, niin sairastuvat sitten ainakin hyvässä uskossa.

      • Joissain tutkimuksissa on tulokseksi tullut, että joditableteista olisi jotain apua, mutta se tulos saattaa olla ihan sitä itteään. Viimeinen kappaleesi sai minut nauramaan vedet silmissä :) Hienosti esitetty asia.


      • Netstux

        Kyllä niillä joditableteilla on oikeaan aikaan otettuna kilpirauhasen säteilyannosta pienentävä vaikutus, muillakin kuin puutostilasta kärsivillä. Ne saavat aikaan jodiylijäämän jolloin radiojodista vain vähäinen osa päätyy kilpirauhaseen. Ja ydinvoimalaitoksen lähivyöhykkeen asukkaille on jaettu joditabletit, en tiedä kenen kustannuksella mutta se on joka tapauksessa vähäinen. Mutta on sitä plaseboakin, on ihmisiä jotka ottavat joditabletit vaikka päästö olisi maapallon vastakkaisella puolella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      390
      3877
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      135
      2710
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      129
      1877
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1320
    5. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1202
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      172
      1199
    7. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      74
      1180
    8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      64
      1125
    9. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      51
      952
    10. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      940
    Aihe