Kauppapalvelu rahastaa vanhuksia raskaasti

MissäMoraali

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016010520913107_uu.shtml

Maito 33%, juusto 35%, margariini 103%, jauhelihaketto(300g) 95%, lihakeitto(eines) 112%, leipä 335%, kaurahiutaleet 112%, puolukkahillo 132% jne. jne. jne.

Veri kiehuu!!! Eikö tällä yrityksellä ole moraalia lainkaan? Jutussa kyseessä olevan ruokakorin hinta on 57% korkeampi kuin kaupassa ja tämän varsin ennakkoluulottoman hinnoittelun kohteena on vanhus. Ihminen, joka ei pysty enää itse hankkimaan ruokaa. Eikö turun kaupunki valvo lainkaan kotihoidon asiakkaiden etuja? Ei nähtävästi.

Serveasta on samassa Iltalehden jutun keskustelussa mielenkiintoinen kommentti...

"...yritys on toiminut vuosia jo kenenkään huomoimatta asiaa. Toimintaperiaate on yksinkertainen: Tarjotaan kuntakilpailutuksessa edullisin kauppakassin keräily ja toimitusmaksu, piilotetaan osa kustannuksista katteisiin ja saadaan "ns" monopoliasema sen kunnan kotihoidon tekemiin tilauksiin. Kunnat kilpailuttavat vain keräilyn ja toimituksen hintaa, eivät tuotteiden lopullista hintaa..."

Onko tämä Servea kertonut asiakkailleen, että siinä missä muut maksavat 300g:n jauhelihakeitosta 1,89€, he maksavat peräti 4 euroa!!! Luoja paratkoon. Miten Servea on informoinut asiakkaittaan hinnoitteluperiaatteistaan. Ovatko hinnat tilauksen yhteydessä näkyvissä? Vai onko jossain vain maininta jostain epämääräisestä "palvelupalkkiosta", joka peritään kauppapalvelumaksun lisäksi??

Liikuntarajoitteisia vanhuksia varmasti lämmittää edes se, että heitä rahastava pulju teki viime tilikaudella 166000 euron tuloksen. Vanhoina suomen markkoina lähes vanhan "mummon miljoonan". Ja nyt tiedetään miten tulos syntyi; tuplaamalla tai pahimillaan kolminkertaistamalla välittämiensä tuotteiden hinnat ja toimimalla tarjouskilpailuissa vähintäänkin kyseenalaisella tavalla.

Tässä vinkki ja ratkaisu kaupunkien kilpailutusta hoitaville ihmisille (niille, joilla ei tunnu olevan mitään vastuuta yhtään mistään); seuraavan kilpailutuksen yhteydessä selvittäkää myös tuotteen loppuhinta asiakkaille ja asettakkaa jotkin rajat hyvänen aika. Eihän einesten hinnat voi nousta paihimmillaan satoja prosentteja matkalla kaupasta liikuntarajoitteisille vanhuksille.

Tätä Servea Oy nimistä puljua täytyy selvitellä ja pitää silmällä. Keitä siellä vaikuttaa? Ovatko he aiemmin olleet vastaavilla toimintaperiaatteilla toimivissa "yrityksissä" mukana? Onko heillä muita vanhuksille "palveluita ja tuotteita" tarjoavia virityksiä?

***vituttaa*** suoraan sanottuna !!

10

1518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • UudellaNimellä
      • EKJermu

        Paikallista sopimista kannattaa kehittää.


    • 3viikkoaruuattta

      Servean hinnoittelu on oma onneton lukunsa. Kunta sopijaosapuolena on tehnyt määräaikaisen sopimuksen ja on nyt kiipelissä tämän kanteluherkän yrityksen kanssa. Tai ainakin kotipalvelun henkilökunta ja asiakkaat.
      Servean hinnoitteluakin suurempana ongelmana pidän ruokatoimitusten puutteellisuutta. Puutteellisesta toimituksesta reklamoitaessa ei uskota kotipalvelun henkilöstöä ja hyvitetään ainoastaan pieni osa todellisesta summasta. Vanhus joutuu maksamaan vähistä varoistaan jopa 50 euroa muutamasta jogurtista ja maitopurkista. Mikäli virheellistä laskua ei makseta ajoissa, poistaa Servea asiakkaan tilausrekisteristään ja ruokatoimitukset loppuvat kokonaan. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää siis maksaa lasku.
      Servean laskutuksessa on toistuvia ongelmia. Sovitut maksutavat eivät toteudu tai toimi. Seurauksena ruokatoimitusten loppuminen ja perintäfirman karhukirje korotuksineen. Servea ei ole pyynnöistä huolimatta oikaissut eikä hyvittänyt Servean laskutuksen omista virheistä johtuvia perintätoimiston lähettämiä aiheettomia laskuja.
      Se mikä takuuvarmasti toimii, on ruokatoimitusten keskeyttäminen ja perintätoimiston aiheettomat karhukirjeet.

      • säävai

        Onks tää sitä turun tautia.


    • missäempatia

      ja eräs juttu, vanhukselle oli toimitettu kauppapalvelusta, peukalonpäänkokoisia perunoita eli ihan roskaa..

    • Huon

      Taas tämä toistuu Helsingissä 2017. Kaupunki on kilpailuttanut palvelun, nyt huonompi ja kalliimpi Servea tuottaa palvelut. Törkeää sössimistä kaupungilta ja palveluntuottajalta !

    • hgjhjhjk

      Miksi kaikki pitää yksityistää? Miksei kunta voi järjestää niin, että ne, jotka haluavat ottaa osaa vapaaehtoiseen vanhusten avustamisrinkiin, käyvät kaupassa ilmaiseksi, tai pienellä kulukorvauksella? Ette arvaakaan, miten vaikeaa on päästä auttamaan vanhuksia vapaaehtoisesti! Voisiko joku kertoa, miten sen voisi tehdä, ellei tunne paikkakunnan vanhuksia henkilökohtaisesti? Miksei kunta voisi järjestää avuntarvitsijoita ja auttamishaluisia yhteen? Kaikki me vanhenemme, ja systeemit, mitä nyt luomme, ovat sitten meidän käytössämme vanhana - olisi viisasta kehitellä toimivampia systeemejä, eikö?

      • VanhustenHoitaja

        Vantaalle myös vaihtui tämä Kauppapalvelu.fi takaisin parin vuoden tauon jälkeen. Suurimmassa osassa tuotteita hinnat ovat päätä huimaavia. Kuka oikeasti maksaisi esim. 2 kpl banaaneja 2,21 €, siinä on jo aika iso kilohinta. Ei oo vielä tullut tuossa kauppapalvelussa yhtään tuotetta jossa hinta olisi tullut yllätyksenä halpuutensa vuoksi. Tää on niin tätä kun kaupunki vaan katsoo omaan pussiinsa näissä kilpailutuksissa eikä ajattele sitä käyttävien (vanhusten) etuuksia lainkaan.


    • 29vmies

      Kauppapalvelu Servea aloitti Helsingissä toimitukset 1.3.2017 ja lopetti 12.6.2017 koska Helsingin kaupunki irtisanoi sopimuksen.

      Se siitä.

    • wsetr4wqwqq

      Itse olen käyttänyt ruokakassi palveluita, alepa ja nykyään se on kai k-marketin palvelu.

      Kyllä tuolla aika liki normaalin kaupan hinnoissa on tuotteet ja oikeasti ihan niitä edullisiakin
      kuten 60% 400g margariini 39cnt, lidl vastaava on jokusen sentin vielä halvempi. Kuljetusmaksu on nykyään 10 euroa mutta haittaa minua, se että ei tarvitse jatkuvasti juosta kaupassa niin siitä jo mielellään vähän maksaakin.

      Ennen oli alepan tuotevalikoima nettisivuilla ja sivut oli todella hyvät, hintoja oli parempi vertailla.
      K-marketin ei ole niin hyvä mutta saa sieltä ostokset tehtyä.

      Käytän muutaman kerran vuodessa tätä palvelua, sitten kun alkaa vituttaa toi kaupassa juokseminen niin teen sellainen 150-200 euron tilauksen ja yleensä tarvitsee paljon
      sellaista täydentävää tavaraa kaappiin kaikenlaista. Kuten kahviakin tilaan ainakin kuukauden satsin, lihoja pakastimeen, kesän kulmalla tilasin nyt myös kivennäisvesiä pidempäänkin tarpeeseen..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4995
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe