Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

LUT kehittää ydinturvallisuutta

- Uusi laite parantaa merkittävästi ydinvoimaloiden turvallisuutta
http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/kehitteilla-lappeenrannassa-uusi-laite-parantaa-merkittavasti-ydinvoimaloiden-turvallisuutta-6247845

Ihan kuin vakuuttelut ydinvoimalodemme turvallisuudesta ei olisikaan olleet totta :) No, parempi myöhään, jos silloinkaan, ja onneksi meillä on tuuria riittänyt ydinvoimaloiden kanssa.

"Koelaite on modulaarinen eli sen geometriaa voidaan muunnella. Näin yhdellä laitteella voidaan mallintaa kaikkia Suomen kannalta kiinnostavia ydinvoimalaitostyyppejä ja niiden järjestelmiä. Professori Juhani Hyvärisen mukaan vastaavaa koelaitetta ei ole aiemmin tehty. Ylipäätään koelaitteet ovat maailmalla harvassa. "

"- Pystymme kuvaamaan ja havainnoimaan esimerkiksi virtausten poikkileikkauksia, virtauskenttiä ja jäähdyttämisen liittyviä ilmiöitä tarkemmin. Toiminnassa olevien laitosten osalta voimme tarkastella, voisiko vanhoissa reaktoreissa tehdä turvallisuusjärjestelmät edullisemmin, yksinkertaisemmin tai voitaisiinko joissain kohdin siirtyä kokonaan uusilla periaatteilla tehtyyn turvallisuusjärjestelmään, Hyvärinen kuvailee."

Ja tämä on tuttua palstan viestejä lukeneille:

"Jäähdytyksen pettäminen suurin riski

Kokeellista tietoa tarvitaan ydinvoimaloiden turvallisen ja taloudellisen käytön varmistamiseen. Turvallisuus perustuu siihen, että laitos toimii luotettavasti ja sitä huolletaan sekä käytetään asianmukaisesti. Turvallisuussuunnittelussa tärkeintä on ymmärtää ja tulkita prosessissa harvoin esiintyviä ja käyttäytymiseltään monimutkaisia luonnonilmiöitä mahdollisimman tarkasti.

- Neljä viidestä suuresta ydinvoimaonnettomuudesta on johtunut jäähdytyksen pettämisestä. Tällä koelaitteella voimme tarttua niihin epäkohtiin, joissa on käytännön toteuttamisen osalta vielä parantamisen varaa. Voimme vaikuttaa laitoksen ja sen eri osien suunnitteluun, valmistukseen, käyttöönottoon ja käyttöön, Hyvärinen sanoo."

7

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tenxuts
    • kehitys-kehittyy

      Kehitys kehittyy muualla paitsi greenpeacen järjen jättiläisissä joiden mukaan tekniikan kehitys on jämähtänyt eiliselle tasolle ja kertaalleen käytetty ydinpolttoainekinkin on riesanamme miljoonien vuosien ajan.

      • stats

        Ydinvoima on kaikkein vähiten kehittynyt ja sekin kehitys on ollut jälkijättöistä turvallisuuden parantamista. Ydinonnettomuuksia tapahtuu enemmän kuin laskelmien perusteella on vakuutettu.


    • Tuulentupaa

      Stuxnet jatkaa iänikuista paskanjauhantaansa. Olisi hyvä ymmärtää lukemansa ennenkuin alkaa oman punavihersokeutensa mukaisia tulkintoja julistamaan.

      LUTin kehittämä koelaite on tutkijoiden käyttämä väline, jonka avulla väittävät voivansa entistä paremmin ymmärtää erilaisissa reaktoreissa tapahtuvia monimutkaisia ilmiöitä. Ei siis mikään voimaloihin asennettava lisälaite, joka niiden turvallisuutta lisäisi.

      Suomen ydinvoimalouden turvallisuus perustuu niiden käytön ja ylläpidon korkeaan laatuun ja erittäin kehittyneeseen riskinhallintaan, ei hyvään tuurin.

      Tuulimyllyjen ja Suomeen rakennettujen aurinkovoimaloiden toiminta perustuu veronmaksijilta otettuihiin massiivisiin tukiaisiin.

      Äskettäisen pakkasjakson aikana jouduttiin 30% Suomen sähkönkulutuksesta tuomaan ulkomailta siksi, että tuuli- jaaurinkoenergia tukiaisten vuoksi on jouduttu purkamaan olemassaolleita voimaloita.

      Eipä myllyt pakkasilla vaan pyörineet, eikä panelit pukanneet tehoa - tuota tuulentupaenergiaa kun Suomen oloissa saadaan vain silloin kun sitä ei tarvita.

      • tuolla kirjoitan: "ai niin: mielestäni kyllä Suomella on ollut hyvää tuuria kun ei ole ydinonnettomuuksia sattunut. TVO esimerkiksi huijasi Stukkiakin vuosikausia jatkuneilla pelkillä "rasti ruutuun ja OK"-tarkastuksilla ja Stukin pillastumaan, tietysti. Mutta se on eri jutun aihe se."

        Tuli vain mieleeni, että pystyisiköhän tuo LUTin kehittämä laite havaitsemaan myös tuollaiset laiminlyönnit niin ettei ne voi jatkua vuositolkulla vain henkilökunnan tiedossa...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1466
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe