Perusteluja kiitos.

kysyjältä

Mikä ominaisuus tekee helluntailaisista parempia kuin adventistit, baptistit, jehovalaiset, mormoonit, muslimit ja oikeaoppiset luterilaiset. Kertokaa mielipiteenne rehellisesti että voitaisiin uskoa jotain todenperäistä helluntailaisesta uskosta ja opista.

24

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • anachnu_joterTOV

      Meistä tekee parempia se, että me EMME OLE YHTEYDESSÄ ROOMAN KATOLISEN KIRKON PATSAITA JA PAAVIA KUMARTAVIEN VALEHTELIJOIDEN JA MURHAAJIEN
      IHMISKESKEISEEN JA TUNNEPERUSTAISEEN HARHAOPPILAHKOON, JOKA EI PYSY JUMALAN SANASSA( VT ) EIKÄ VAELLA JESHUAN TAVALLA SEURAAJAKUNNASSA.

    • kopraatti

      Mistä sinä olet tuon jessun keksinyt? Ihan omasta päästäsikö?

      • Jeshua_HaNotsri

        Jeshua HaMashiach( Jeesus Kristus ) = Herra JHWH Pelastaa, Auttaa, Parantaa, Vapauttaa. Alkuperäinen Israelin Messiaan Oikea Nimi, jota apostolit käyttivät.


      • Mashee
        Jeshua_HaNotsri kirjoitti:

        Jeshua HaMashiach( Jeesus Kristus ) = Herra JHWH Pelastaa, Auttaa, Parantaa, Vapauttaa. Alkuperäinen Israelin Messiaan Oikea Nimi, jota apostolit käyttivät.

        Oletko aivan varma? Arameaa on about 41 siis Jeesuksen aikaista ja asiantuntijat ovat eri mieltä mitä mitä kieltä Jeesus puhui. Jos Jeesus ei kelpaa käytä nimiä Jesus kuten minä niin silloin olet oikeassa.


    • PasiToivonen

      Meistä tekee parempia se, että me EMME OLE YHTEYDESSÄ ROOMAN KATOLISEN KIRKON PATSAITA JA PAAVIA KUMARTAVIEN VALEHTELIJOIDEN JA MURHAAJIEN

      IHMISKESKEISEEN JA TUNNEPERUSTAISEEN HARHAOPPILAHKOON, JOKA EI PYSY JUMALAN SANASSA( VT ) EIKÄ VAELLA JESHUAN TAVALLA SEURAAJAKUNNASSA.

      Minä olen. Jos syytät valehtelijaksi, voin tehdä uuden rikosilmoituksen.

      • EhjeeAsherEhjee-EgooEimi

        Miksi Rooman paavi pani Kopernikuksen ja Galilein kirkon pannaan, kun he havaitsivat että maa kiertää aurinkoa, toisinkuin paavin kiRKKo väitti? Oliko se Totta? Jos se ei ollut Totta, niin se oli valhetta. VALEHTELIJAT.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Nikolaus_Kopernikus
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Galileo_Galilein_tapaus

        Miksi Rooman paavi iloitsi, soitatti kirkonkelloja riemuissaan vatikaanissa, kun
        roomalaiskatoliset murhasivat 50 ooo reformoitua Ranskassa Pärttylinyönä? MURHAAJAT.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Pärttylinyön_verilöyly
        http://yle.fi/uutiset/australian_katolinen_kirkko_myonsi_yli_600_hyvaksikayttotapausta/6305381

        Miksi Rooman papit eivät mene naisten kanssa naimisiin, vaan homoilevat ja raiskaavat pikkupoikia? HOMOT JA PEDOFIILIT. OLETKO SINÄ? Voin tehdä rikosilmoituksen.

        Roomalaisille 1:15-17 OMASTA puolestani minä siis olen altis teillekin, Roomassa asuvaisille, julistamaan evankeliumia. Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle.

        Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ILMESTYY( NÄKYVIIN; PYHÄNÄ ELÄMÄNÄ JA HYVINÄ TEKOINA )Ilmestyy uskosta( LUOTTAMUS JA KUULIAISUUS HERRAN ISRAELIN JUMALAN SANALLE, VT ) uskoon, niinkuin kirjoitettu on: "Vanhurskas on elävä uskosta."

        1:18-20 SILLÄ Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät Totuutta( JUMALAN SANA, VT ON JESHUAN, APOSTOLIEN JA ALKUSEURAKUNNAN RAAMATTU )vääryyden vallassa, sentähden että se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut. Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa,

        1:21-24 KOSKA he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.

        Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi. Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa,

        1:25-28 NUO, jotka ovat vaihtaneet Jumalan Totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen.

        Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen. Samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.

        Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.

        1:29-32 HE ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä. He ovat korvaankuiskuttelijoita, panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia. Vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta.

        Jotka, vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät. ( SANOO JUMALAN SANA. )


    • PasiToivonen

      Itse kysymykseen, helluntailaisia on vankilassa aika vähän suhteessa heidän lukumääräänsä:

      Possible Recent Statistics For a Fraction of U.S. Prisoners
      David Rice has written to us (23 October 2002) concerning the origin of the data in the table below:

      The data came from Denise Golumbaski, who was a Research Analyst for the Federal Bureau of Prisons. The data was compiled from up-to-the-day figures on March 5th, 1997. (Note that as of the year 1999, Analyst Golumbaski is no longer working for the Federal Bureau of Prisons; I had telephoned Analyst Golumbaski to request the latest figures, and was told by another analyst that Golumbaski was no longer employed there.) The data was requested by Mr. Rod Swift, who passed it on to me for my web site. I later called the Federal Bureau of Prisons and confirmed that the data did in fact come from their database.
      Catholic 29,267 31.432%
      Protestant 26,162 28.097%
      None/Atheist/Unknown 18,537 19.908%
      Muslim 5,435 5.837%
      American Indian 2,408 2.586%
      Nation of Islam 1,734 1.862%
      Rastafarian 1,485 1.595%
      Jewish 1,325 1.423%
      Church of Christ 1,303 1.399%
      Pentecostal 1,093 1.174%
      Moorish 1,066 1.145%
      Buddhist 882 0.947%
      Jehovah's Witnesses 665 0.714%
      Adventist 621 0.667%
      Eastern Orthodox 375 0.403%
      Latter-day Saints 298 0.320%
      Scientology 190 0.204%
      Hindu 119 0.128%
      Santeria 117 0.126%
      Sikh 14 0.015%
      Baha'i 9 0.010%
      ISKCON 7 0.008%
      -------------------- ------ --------
      Total 93,112 100.000%

      http://www.adherents.com/misc/adh_prison.html

      • tilastokertoo

        Helluntalaisia näyttää lusivan linnassa yli 1000 (Pentecostal 1,093 1.174%) kun samaan aikaan siellä viruu vain noin 600 adventistia. Ovatko siis adventistit papempia kuin helluntalaiset?


      • amerikanasukki

        Tilasto ei kerro yhtään mitään, sillä USA:ssa on lukuisia helluntaiseurakuntia vastaavia seurakuntia, joiden nimessä ei edes ole sanaa pentecostal. Siellä ei ole mitään yhtenäistä helluntailiikettä.

        Nimeä pentecostal church käyttävät itsenäiset pienet seurakunnat, jotka ovat erittäin vaihtelevia opinkäsityksiltään. Siellä on aika villiäkin porukkaa. Mm. ne maaseudun pikkuseurakunnat joissa käsitellään käärmeitä uskon merkkinä.

        Ko. seurakunnilla ei ole mitään tekemistä suomalaisen helluntaiherätyksen kanssa. Eikä myöskään amerikkalaisen Assemblies of God seurakunnan kanssa. AOG on aika lähellä suomalaisia hellareita. Mutta AOG-seurakuntaan kuuluva ilmoittaa kuluvansa ko. seurakuntaan, hän ei kerro olevansa pentecostal. Sama juttu muissa vastaavissa seurakunnissa USA:ssa.

        Vastaus aloittajan kysymykseen: kukaan ei ole parempi toista. Seurakunnan valinta on joskus myös makuasia. Siitä voidaan tietenkin keskustella ovatko jehovalaiset ja mormonit kristillisiä seurakuntia. Heillä on sen verran raamattuun liittymätöntä opetusta.


    • jkhgtf

      Miksi ne "uudestisyntyneet" helluntailaiset sinne vankilaan joutuvat eikö sitä olla uusia mluomuksia? Rikos ei kannata.

      • humancondition

        Hellarit eivät sulje ovia niiltäkään, joilla on ollut risainen elämä ja rikollinen tausta. Vaikka uskoon on tultu ihan vakavissaan, niin joskus entinen elämä vetää puoleensa. Siinä täytyy kyllä jonkinlainen uskosta luopuminen tapahtua, jos lähtee takaisin rikoksen teille. Useimpien päätös kuitenkin pitää ja he ovat saaneet täysin uuden elämän uskoon tulon jälkeen.


      • avaaja
        humancondition kirjoitti:

        Hellarit eivät sulje ovia niiltäkään, joilla on ollut risainen elämä ja rikollinen tausta. Vaikka uskoon on tultu ihan vakavissaan, niin joskus entinen elämä vetää puoleensa. Siinä täytyy kyllä jonkinlainen uskosta luopuminen tapahtua, jos lähtee takaisin rikoksen teille. Useimpien päätös kuitenkin pitää ja he ovat saaneet täysin uuden elämän uskoon tulon jälkeen.

        Minähän puhuin nk. "uudestisyntyneistä" uusista luomuksista jotka esim. pedofilian vuoksi joutuivat vankilaan.


    • PasiToivonen
      • woewoe

        Useimmissa kirkkokunnissa, myös luterilaisessa, on karismaattinen siipensä, joka lähellä Suomen hellareita. Suomen hellarit ovat nykyään kaikkea muuta kuin tunneperäisiä. Suurin osa on hyvin maltillista porukkaa. Tunteita ja kokemuksia etsivät löytyvät nykyään ns. kolmannen aallon uuskarismaattisiin piireistä.
        En häe kovin suurta eroa babtistien ja hellareiden välillä, sillä helluntailiike rakentui aikanaan pitkälti baptistien opetukselle.


      • lahkojan.PIENET_lohkot

        Mistä helluntailaiset ovat "lahkoutuneet", osaatko sanoa Pasi Toivonen, Mänttä?

        Entä adventistit, mistä he ovat "lahkoutuneet", ovatko myös he "tunneperäisiä"?

        Millä perusteella luet jehovantodistajat ja mormonit kristityiksi, kuten nuo muut ovat, ortodoksit, baptistit, luterilaiset ja helluntailaiset? Entä adventistit, ovatko he kristittyjä?


      • oikeitauskoviaovat

        Kyllä adventistit ovat kristittyjä, he uskovat Jeesukseen Jumalan Poikana ja Vapahtajana. Armosta pelastettuina he seuraavat Jeesusta myös sapattina pyhittäen sen päivän, jonka Jumala siunasi jo Eedenissä ja jonka päivän Jeesuskin pyhitti. "Ja hän saapui Nasaretiin, jossa hänet oli kasvatettu, ja meni tapansa mukaan sapatinpäivänä synagoogaan ja nousi lukemaan"Luuk.4:16


    • tfserrdc

      Eivät he apostolia seuraa eivätkä Raamattua. He seuraavat ellen perse whitea pitämättä juutalaista lakia joka on sapatinviettäjille ehdoton vaatimus Paavalin mukaan.

      • JeshuaMessiaaninen

        Onneksi on Jeshua Messiaaniset Helluntai-Israelilaiset jotka pitävät kaikki Herran Käskysanat, noin periaatteessa, ainakin yrittävät kun Raamattu niin käskee tehdä.


    • menetinpaljonhellarissa

      Helluntailaiset ovat alinta saastaa, mitä uskonnollinen maailma tuntee. Eivät ole ketään parempia.

      • Henok

        He ovat niin ylpeitä uskostaan ja hengestä että eivät itse näe sitä.
        Mitä he ovat vastaanottaneet ja mikä ja mitä heissä on se on kaikki saastaa.


      • kaikkiaikanaankaikille
        Henok kirjoitti:

        He ovat niin ylpeitä uskostaan ja hengestä että eivät itse näe sitä.
        Mitä he ovat vastaanottaneet ja mikä ja mitä heissä on se on kaikki saastaa.

        Aikanaan helpottaa eenokki luota siihen vaan, ajallaan saat maata hietikossa eikä yksikään helluntaista häiritse rauhaasi!

        siihen asti ota nappisi ajallaan äläkä rasita sytänparkaasi foorumeilla.


      • Henok
        kaikkiaikanaankaikille kirjoitti:

        Aikanaan helpottaa eenokki luota siihen vaan, ajallaan saat maata hietikossa eikä yksikään helluntaista häiritse rauhaasi!

        siihen asti ota nappisi ajallaan äläkä rasita sytänparkaasi foorumeilla.

        Aina helpottaa kun teen avauksen helluntailaisuudesta ja sen lahkon orjuudessa tai lihan himojen vallassa olevien edesottamuksista. Älä huoli aiheita riittää. Kuinkahan moni on kääntynyt takaisin isoon kirkkoon?


    • LAINKIROUKSET

      Se tarkoittaa Oikeesti ovat menneet mooseksen lakiin pois ristin armosta eikä lapsiakaan kasteta . Joka pitää koko lain...joka rikkoo yhdessäkin kohtaa on rikkonut koko lain. Heillä ei Ole armoa.

    • PasiToivonen

      En ole väittänyt jehovantodistajia tai mormoneja kristityiksi. Sanoin että he ovat "vähemmän tunneperäinen lahko".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      250
      2266
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      84
      1881
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1555
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      132
      1322
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1190
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1145
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      990
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe