Epäuskon valtava voima

uskon-voima

Jumala johdatti Israelin kansan pois Egyptin orjuudesta. Kansa näki ne enkelit, jotka johdattivat heitä ja ne ihmeet, joita Mooses teki Jumalan voimalla. Siitä huolimatta suurin osa kansasta ei pysynyt uskollisena Jumalalle vaan kääntyi epäuskossaan pois elävästä Jumalasta ja alkoi palvella epäjumalia hänen sijastaan.

Jeesus sanoi, että vaikka joku nousisi ylös kuolleista, niin häntä vainoavat ihmiset eivät uskoisi häneen. Ja niin tapahtui. Jeesus herätti kuolleista ystävänsä Lasaruksen ja vaikka hänen vainoojansa tiesivät tämän todeksi, eivät he sittenkään uskoneet Jeesukseen. Sen sijaan he tavoittelivat Lasarustakin tappaakseen hänet, samalla kun yrittivät tappaa Jeesuksen.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Epyktin orjuus on vain tarina, mitään arkeologista todistetta ei ole.

      Mooses itse on aiemmasta perinteestä kopioitu sankari Sargon

      http://www.ancient.eu/article/746/

      Raamattu on väärennös ja vain puolivaloilla ajeleva ei voi sitä ymärtää.

      • eipäsjuupas

        Täällä taas jankuttaa yksi puolisokea puolivaloilla ajeleva.


    • uskallakysellä

      Ihmiselle on kai vaikeata uskoa sellaista mitä ei näe. Ja jos näkeekin, niin sitten on kysyttävä itseltään, että näinkö ihan oikeasti tai ymmärsinkö näkemäni oikein. Kyseleminen on sinänsä ihan tervettä. Joskus voi näissä Jumalankin asioissa ymmärtää väärin, vaikka luulee ymmärtävänsä oikein. Ja sitten juostaan seinään, niin että veri korvista valuu.

      • uskon-voima

        Niin, tuossa Israelin ja Jeesuksen vainoojien tapauksessa kyse on juuri siitä, että he näkivät enkeleitä ja ihmeitä, jotka olivat kiistattomia, mutta eivät silti pysyneet uskollisena Jumalalle eivätkä uskoneet Jeesukseen...

        He eivät siis uskoneet, vaikka näkivät.

        Miten he siis voisivat uskoa, kun eivät näe?

        "Usko ei ole joka miehen" kirjoitti Paavali.

        Jumala on sydänten koettelija ja tietää, että on ihmisiä, jotka eivät uskoisi Jeesukseen ja pysyisi uskollisena hänelle, vaikka hän puhuisi heille taivaasta tai vaikka Jeesus itse näyttäytyisi heille ja tekisi mitä tahansa ihmeitä tai voimallisia tekoja.

        He alkaisivat kysellä ja "ajatella omilla aivoillaan", että "Näinköhän oikein?" ja "Taisi olla hallusinaatio" tai "huijausta" tai muuta sellaista, jotta ei vain tarvitsisi hylätä elämäänsä epäuskoisena ja synnissä vaan saisi jatkaa entiseen malliin...


    • anniemestariampuja

      Epäusko tarkoittaa sitä, ettei ole johdateltavissa ja osaa ajatella itsenäisesti ilman uskomuksia. Järjenkäyttökin on sallittua ja lienee luoja tarkoittanut senkin käytettäväksi, jos nyt luojaakaan edes on....

      "Tämä maailma olisi kaikista mahdollisista maailmoista paras, ellei siinä olisi uskontoa."

      Eräästä John Adamsin kirjeestä Thomas Jeffersonille
      Kristillisen oikeistoliikkeen pontevista väitteistä huolimatta Amerikan Yhdysvaltain "isät" eivät olleet kristittyjä, vaan suurin piirtein deistejä.

    • Jumala.on.sama.ainiaan

      Valtaosa "kristityistä" luulee, että Jumala on muuttunut joksikin vanhan liiton ajasta ja, että Hän yhtäkkiä muuttikin mielensä synnin suhteen ja he luulevat, että Jeesus tuli vapauttamaan heidät tekemään syntiä.
      Heillä on kuin kaksi Jumalaa, vanhan liiton etäältä ja vieraalta tuntuva kiivas Jumala ja Uuden liiton armollinen rakastava Jumala.

      Heidän tunteista huolimatta Jumala on kuitenkin sama ja Hän vaatii yhä seuraajiltaan kuuliaisuutta Sanalleen, eikä Hän ole sallinut syntiä missään muodossa. Hän ei uhrannut Poikaansa sen tähden, että ihmiset olisivat vapaita tekemään syntiä, vaan sen tähden, että ihmiset olisivat vapaita synnin orjuudesta, heidän ei enää tarvitsisi tehdä syntiä.

      Sillä minä en tahdo, veljet, pitää teitä tietämättöminä siitä, että isämme olivat kaikki pilven alla ja kulkivat kaikki meren läpi ja saivat kaikki kasteen Moosekseen pilvessä ja meressä ja söivät kaikki samaa hengellistä ruokaa ja joivat kaikki samaa hengellistä juomaa. Sillä he joivat hengellisestä kalliosta, joka heitä seurasi; ja se kallio oli Kristus. Mutta useimpiin heistä Jumala ei mielistynyt, koskapa he hukkuivat erämaassa. Tämä tapahtui varoittavaksi esimerkiksi meille, että me emme pahaa himoitsisi, niinkuin he himoitsivat. Älkää myöskään ruvetko epäjumalanpalvelijoiksi kuten muutamat heistä, niinkuin kirjoitettu on: "Kansa istui syömään ja juomaan, ja he nousivat iloa pitämään". Älkäämmekä harjoittako haureutta, niinkuin muutamat heistä haureutta harjoittivat, ja heitä kaatui yhtenä päivänä kaksikymmentä kolme tuhatta. Älkäämme myöskään kiusatko Herraa, niinkuin muutamat heistä kiusasivat ja saivat käärmeiltä surmansa. Älkääkä napisko, niinkuin muutamat heistä napisivat ja saivat surmansa tuhoojalta. Tämä, mikä tapahtui heille, on esikuvallista ja on kirjoitettu varoitukseksi meille, joille maailmanaikojen loppukausi on tullut.
      1. Korittolaiskirje 10:1-11

      Kun sanotaan: "Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne, niinkuin teitte katkeroituksessa", ketkä sitten, vaikka kuulivat, katkeroittivat hänet? Eivätkö kaikki, jotka olivat Mooseksen johdolla lähteneet Egyptistä? Mutta keihin hän oli vihastunut neljäkymmentä vuotta? Eikö niihin, jotka olivat syntiä tehneet, joiden ruumiit kaatuivat erämaahan? Ja keille hän vannoi, etteivät he pääse hänen lepoonsa? Eikö tottelemattomille? Ja niin me näemme, että he epäuskon tähden eivät voineet siihen päästä.
      Hebrealaiskirje 3:15-19

      Ei mitään uutta auringon alla.

      • vapaanasaavaeltaa

        Onneksi Jumala ei muutu, eikä vapauta ketään tekemään syntiä.


    • luetaankosanaa2

      Pysyttäisiinkö siinä mitä Sana sanoo ?

      Enkelit eivät johdattaneet vaan Herra itse !

      2. Moos. 13:21 Ja Herra kulki heidän edellänsä, päivällä pilvenpatsaassa johdattaaksensa heitä tietä myöten ja yöllä tulenpatsaassa valaistaksensa heidän kulkunsa, niin että he voivat vaeltaa sekä päivällä että yöllä.

      Jes. 48:21 Eivät he janoa kärsineet, kun hän heitä kuljetti erämaitten halki; hän vuodatti heille vettä kalliosta, hän halkaisi kallion, ja vettä virtasi.

      1. Korinttolaiskirje 10
      1 Sillä minä en tahdo, veljet, pitää teitä tietämättöminä siitä, että isämme olivat kaikki pilven alla ja kulkivat kaikki meren läpi
      2 ja saivat kaikki kasteen Moosekseen pilvessä ja meressä
      3 ja söivät kaikki samaa hengellistä ruokaa
      4 ja joivat kaikki samaa hengellistä juomaa. Sillä he joivat hengellisestä kalliosta, joka heitä seurasi; ja se kallio oli Kristus.

      Joten eipä tehdä Herrasta Kristuksesta mitään enkeliä !!!

    • etteivätnäkisieivätkä

      EPÄUSKONSA TÄHDEN LANKESIVAT ARMOSTA. KYLLÄ PEITE ON TÄNÄKIN PÄIVÄNÄ .

    • SE_vanha_VAINOOJA

      "Epäuskon valtava voima", niinhän sinä saa'tanan p*rk*le täällä pyrit esittämään, mutta luetaan mitä Jumala Sanoo:

      Roomalaisille 8:1 Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat.
      8:2 Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.
      8:3 Sillä mikä laille oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa,
      8:4 että lain vanhurskaus täytettäisiin meissä, jotka emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen.
      8:5 Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli.
      8:6 Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha;
      8:7 sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan.
      8:8 Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset.
      8:9 Mutta ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa.
      8:10 Mutta jos Kristus on teissä, niin ruumis tosin on kuollut synnin tähden, mutta henki on elämä vanhurskauden tähden.
      8:11 Jos nyt hänen Henkensä, hänen, joka herätti Jeesuksen kuolleista, asuu teissä, niin hän joka herätti kuolleista Kristuksen Jeesuksen, on eläväksitekevä myös kuolevaiset ruumiinne Henkensä kautta, joka teissä asuu.
      8:12 Niin siis veljet olemme velassa, mutta emme lihalle, lihan mukaan elääksemme.
      8:13 Sillä jos lihan mukaan elätte, pitää teidän kuoleman; mutta jos Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää.
      8:14 Sillä kaikki, joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia.
      8:15 Sillä ette ole saaneet orjuuden henkeä ollaksenne jälleen pelossa, vaan olette saaneet lapseuden hengen, jossa me huudamme: "Abba! Isä!"
      8:16 Henki itse todistaa henkemme kanssa, että olemme Jumalan lapsia.
      8:17 Mutta jos olemme lapsia, niin olemme myöskin perillisiä, Jumalan perillisiä ja Kristuksen kanssaperillisiä, jos kerran yhdessä hänen kanssaan kärsimme, että yhdessä myös kirkastuisimme.
      8:18 Sillä päätän, että tämän nykyisen ajan kärsimykset eivät ole verrattavat siihen kirkkauteen, joka on ilmestyvä meihin.
      8:19 Sillä luomakunnan harras ikävöitseminen odottaa Jumalan lasten ilmestymistä.
      8:20 Sillä luomakunta on alistettu katoavaisuuden alle - ei omasta tahdostaan, vaan alistajan - kuitenkin toivon varaan,
      8:21 koska itse luomakuntakin on tuleva vapautetuksi turmeluksen orjuudesta Jumalan lasten kirkkauden vapauteen.
      8:22 Sillä tiedämme, että koko luomakunta yhdessä huokaa ja on synnytystuskissa hamaan tähän asti;
      8:23 eikä ainoastaan se, vaan myös me joilla on Hengen esikoislahja, mekin huokaamme sisimmässämme odottaen lapseksi-ottamista, ruumiimme lunastusta.
      8:24 Sillä toivossa olemme pelastetut, mutta toivo, jonka näkee täyttyneen, ei ole mikään toivo; kuinka kukaan sitä toivoo, minkä näkee?
      8:25 Mutta jos toivomme, mitä emme näe, niin odotamme sitä kärsivällisyydellä.
      8:26 Samoin myös Henki auttaa heikkouttamme. Sillä emme tiedä, mitä meidän pitää rukoileman, niinkuin rukoilla tulisi, mutta Henki itse rukoilee puolestamme sanomattomilla huokauksilla.
      8:27 Mutta sydänten tutkija tietää, mikä Hengen mieli on, sillä Henki rukoilee Jumalan tahdon mukaan pyhien edestä.
      8:28 Mutta tiedämme että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut.
      8:29 Sillä ne, jotka hän on edeltätuntenut, hän on myös edeltämäärännyt Poikansa kuvan kaltaisiksi, että hän olisi esikoinen monien veljien joukossa;
      8:30 mutta jotka hän on edeltämäärännyt, ne hän on myös kutsunut; ja jotka hän on kutsunut, ne hän on myös vanhurskauttanut; mutta jotka hän on vanhurskauttanut, ne hän on myös kirkastanut.
      8:31 Mitä siis tähän sanomme? Jos Jumala on puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan?
      8:32 Hän, joka ei säästänyt omaa Poikaansakaan, vaan antoi hänet alttiiksi kaikkien meidän edestämme, kuinka hän ei lahjoittaisi meille kaikkea muutakin hänen kanssansa?
      8:33 Kuka voi syyttää Jumalan valittuja? Jumala on se, joka vanhurskauttaa.
      8:34 Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus Jeesus on se, joka on kuollut, onpa vielä herätettykin, ja hän on Jumalan oikealla puolella, ja hän myös rukoilee edestämme.
      8:35 Kuka voi meidät erottaa Kristuksen rakkaudesta? Tuskako, vai ahdistus, vai vaino, vai nälkä, vai alastomuus, vai vaara, vai miekka?
      8:36 Niinkuin kirjoitettu on: "Sinun tähtesi meitä surmataan, kaiken päivää pidetään teuraslampaina."
      8:37 Mutta näissä kaikissa saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut.
      8:38 Sillä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat,
      8:39 ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Herrassamme JHVH Kristuksessa Jeesuksessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2214
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1458
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1300
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1065
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1029
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe