Uusi joulunäytelmä on tulollaan...

N_Äyttelijä

Meillä yrkällä ajateltiin pistää joulunäytelmä aivan uusiksi. Tosin jouluun on vielä aikaa, mutta ollaan jo harjoiteltu muuamia kohtauksia. Lapset ja nuoret ovat aivan innoissaan.

Heinähattu ja Harmaakalkkuna ovat aivan säädyllisesti kihloissa, mutta ovat he jo monesti pitäneet toisiaan kädestä kiinni. Painajaisunessa heille on ilmoitettu, että he saavat poikalapsen, jolle tulee antaa nimi Melperi. On ennustettu että Melperistä tulee nettiajan pahin palstahäirikkö ja Jumalan lasten pilkkaaja. Hänestä tulee myös tenniksenpelaaja, jonka tärkein ansio on se, että hän on hävinnyt kaikki ottelunsa.

Kun siis Harmaakallunan synnyttämisen päivät tulivat täytetyiksi, hän synnytti Melperin, pani hänet pinnasänkyyn ja antoi tennismailan kouraan. Heinähattu pudisteli pahantuulisena päätään ja meni tupakalle parvekkeelle. Tupakalta palattuaan hän hieman kutitteli Melperiä leuan alta, mutta vintiö puri häntä norttisormeen.

Silloin ryntää paikalle Kesitas, joka on upoksissa ilkosillaan ollessaan saanut ymmärryksen, että hänen pitää poiketa vastasyntyneen luona lausumassa kuuluisa vuorosanansa. Kesitas näyttää hölmöltä. Hänen housunlankeensa ovat aivan liian pitkät ja hän kompastuu monta kertaa lähestyessään pinnasänkyä. Hän kurkistaa ja sanoo:

- Siunusta.

Melperi lyö häntä tennismailalla päähän.

Yhtäkkiä paikalle ilmestyy Admata. Kaikki pelästyvät, mutta Admata rauhoittelee, että eihän hätä nyt tämän näköinen ole, vaikka meitä onkin kohdannut hirmuinen onnettomuus ja vastoinkäyminen kun Melperi on syntynyt. Ja yhtäkkiä on Admatan kanssa paikalla suuri joukko sukurutsasta siinneitä raamatunvastaisiin valheoppeihin uskovia vl-ääliöitä, jotka rukoilevat paitsi Admataa myös Heinähattua ja Harmaakalkkunaa, että viekää tuo mukula vaikka Egyptiin.

Samassa ovikello soi, ja itäisen Suomen viisainakin pidetyt vl-valhesaarnaajat ovat paikalla. Päätään pudisellen he katsovat melperiä ja esittävät surunvalittelunsa Heinähatulle ja Harmaakalkkunalle. Eivät he anna mitään lahjoja, vaan ottavat melperiltä tennismailankin pois, jotten hän aiheuttaisi enempiä tuhoja. Melperi on potkinut jo puolet pinnasängyn pinnoista säpäleiksi.

Kun syntymähetken tapahtumat on kuvattu, siirrytään ilman saumaa tiernapoika-sovellukseen. Miekat on korvattu tennismailoilla. Kesitaksen basso on mahtava:

- Hoo, jos minä olen tyhmä... se on palstoilla tiedetty.

Tämä on vasta näytelmän raakaversio. Kunhan saamme sen hiotuksi, tarjoamme sitä ainakin Heinolan kaupunginteatteriin ja Kempeleen teatteriin. Kempeleessä koko kunnanvaltuusto istuu eturivissä. Sinä ovat vierekkäin keskustan valtuutettu Juha Sipilä ja persujen valtuutettu Jussi Pellikka. Sipilä kumartuu Pellikan puoleen ja kysäisee hänen mielipidettään jostakunta yhteiskuntasopimuksen yksityiskohdasta. Pellikka ei ole ikinä kuullutkaan yhteiskuntasopimuksesta, joten hän mölähtää jotakin käsittämätöntä. Sipilä nousee aivan seisomaan ja kädestä pitäen kiittää valtuustoveljeään tästä oivalluksesta. Pellikka ymmärtää olevansa valtakunnanpolitiikan keskeinen vaikuttaja.

Sitten katsotaan itse näytelmä.

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heh_heh-

      "...eihän hätä nyt tämän näköinen ole, vaikka meitä onkin kohdannut hirmuinen onnettomuus ja vastoinkäyminen kun Melperi on syntynyt..."

    • parhaita_paloja

      ###...
      Ja yhtäkkiä on Admatan kanssa paikalla suuri joukko sukurutsasta siinneitä raamatunvastaisiin valheoppeihin uskovia vl-ääliöitä, jotka rukoilevat paitsi Admataa myös Heinähattua ja Harmaakalkkunaa, että viekää tuo mukula vaikka Egyptiin.
      ###

    • Onkohan_tuosta

      jäänyt pätkä pois?

      "...jotka rukoilevat paitsi Admataa myös Heinähattua ja Harmaakalkkunaa, että viekää tuo mukula vaikka Egyptiin."

      Siihenhän kuuluisi lisäys

      "...ja heittäkää hänet Niilinvirtaan ilman kaislavenettä."

    • On_hyvä_että

      perinteinen joulunäytelmä ja Tiernapojat yhdistetään niin ei tarvitse niin kauan istua peräpukamien päällä.

      Kysyisin näytelmän kirjoittajalta, sopisiko siihen vielä lisätä sievät naispapit Mari Leppänen, Meri-Anna Hintsala ja Ulla Palola sekä emakonnäköinen naispiispa Irja Askola?

      Jos Ulla Palola on vaihtanut sukupuolensa ja jos Tuomas Palolakin on tehnyt saman tempun, tätäkin voitaisiin käsitellä teatraalis-humoristisin menetelmin, mitä?

      • Näytelmän_kir-

        joittaja tuskin voi vastata, sillä jollei hän jo ole kuollut nauruun hän varmaan on nukkumassa kirjoitettuaan näytelmää eilen illalla myöhään klo 22.52. Sen sijaan melperi on keskuudessamme tunnin kuluttua.

        Melperillekin tulee raskas päivä, sillä hänen on suorastaan pakko keksiä uusia halventavia pilkkanimityksiä Jumalan lapsista kun kaikki entiset pilkkanimet ovat nyt tullee läpi-ironisoiduiksi ja valjastetuksi Jumalan valtakunnan työhön.


      • Sen_emakko-

        maisen naispiispanhan voisi tässä näytelmässä sijoittaa löhömään pinnasänkyyn heinolalaisen vanhapoikaeläkeläisen viereen, koska eläkeläinen silminnähden on kiinnostunut pilluista ja kun hänellä ei ole ollut tuuria päästä pilluihin käsiksi, tällainen hieman eltaantuneempikin tavara saattaisi sytyttää hänet.


      • HeinolanMellu

        Kyllä Kari ja Irja samassa pinnasängyssä tutit suussa olisi ikimusitoinen näky.


      • Varmaan_pinna-
        Sen_emakko- kirjoitti:

        maisen naispiispanhan voisi tässä näytelmässä sijoittaa löhömään pinnasänkyyn heinolalaisen vanhapoikaeläkeläisen viereen, koska eläkeläinen silminnähden on kiinnostunut pilluista ja kun hänellä ei ole ollut tuuria päästä pilluihin käsiksi, tällainen hieman eltaantuneempikin tavara saattaisi sytyttää hänet.

        sänky romahtaisi, kun heinolalainen tennishirmu ja emakkomainen piispa kaulailisivat siellä? Mutta romahtakoon. Katsojista sekin olisi ratkihaustaa.


      • Oikea_sana-
        Varmaan_pinna- kirjoitti:

        sänky romahtaisi, kun heinolalainen tennishirmu ja emakkomainen piispa kaulailisivat siellä? Mutta romahtakoon. Katsojista sekin olisi ratkihaustaa.

        muoto (Admatan sijasta) olisi tuolla edellä ollut, että yhtäkkiä oli melperin kanssa paikalla suuri joukko sukurutsasta siinneitä saatanallisiin raamatunvastaisiin valheoppeihin uskovia vl-ÖRKKEJÄ, jotka... jne.


    • Lahjakkaat_pals-

      talaisethan voisivat kehitellä tätä tulollaan olevaa teatterikappaletta omilla ideoillaan.

      • älä_muu-

        ta sano


    • Tämä_näytelmä

      täytyy ehdottomasti saada Kansallisteatteriinkin.

    • Tämä_örkkiteatte-

      rikappale ei voi olla muuta kuin hyvä. Hyvä!

    • K_Orjaaja

      Oikea sama muoto (Admatan sijasta) olisi tuolla edellä ollut, että yhtäkkiä oli melperin kanssa paikalla suuri joukko sukurutsasta siinneitä saatanallisiin raamatunvastaisiin valheoppeihin uskovia vl-ÖRKKEJÄ, jotka... jne.

    • Melperi_on_tain-

      nut keskittyä Jumalan lasten pilkkaamiseen nyt toisilla palstoilla?

    • Tähän_teatte-

      rikappaleeseen täytyy sisällyttää joukko raiskaajia, mieluusti lapsenraiskaajia, koska mellu tänään on vaahdonnut erityisesti raiskauksista. Voisikohan sanoa, että yhtäkkiä oli melperin ympärillä paitsi sukurutsasta siinneitä saatanallisiin raamatunvastaisiin valheoppeihin uskovia vl-ÖRKKEJÄ myös suuri joukko lastenraiskaajia, jotka himoitsivat käydä käsiksi melperiin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1555
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1243
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1080
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      987
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      910
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      67
      829
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      815
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      754
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe