Koulunkäynninohjaajat Kemijärvellä - liikaa?

porsaanreikiä

Lapin Kansassa oli tänään lauantaina 16.4. tekstari, jossa tuotiin esille, että koulunkäynninohjaajat ottavat jossain lomia koululaisten työpäivien aikana ja ovat työssä oppilaiden lomien aikana. Onko tällaistä Kemijärvellä? Tämä on kyllä vastuutonta, jos tällaista on. Tällainen pitäisi tutkia. Ja jos tällaista on, se kyllä osoittaa, että koulunkäynninohjaajia on liikaa. Luulisi, ettei esimies tällaiseen suostuisi, jos on jonkinlainen tarve avustajan avusta.

Särkelästä on puhuttu, että avustajia on liikaa. Onko?

80

1876

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hassua_jos_oikeasti_on
    • Ihan-liikaa

      On, on. Niille kertyy niin paljon lomia, ettei ehdi kesäloman aikana pitää. Lisäksi Joulu-talvi- ja syyslomat saa tuplana, siksi jää muuten pitämättä, jos ei kouluaikoina pidä. Ruokaetuna saavat käydä hotellilla syömässä, ei kelpaa koulun pöperöt, ei.. Taksi kuljettaa töihin ja pois. Jopa päivärahat maksetaan, niinpä palkka nouseekin opettajiakin isommaksi. Kyllä kannattaa vaihtaa alaa, jos vaan mahdollista!

      • löytyiUusiRyhmä

        Taitaa ollakkin niin? Olisiko koulunkäyntiavustajat jääneetkin haukkumatta ja katehtimatta. Vaihtakaa toki alaa jos mieli tekee. Taitaa vain näillä kirjoittajilla vaihdot vaihdettua, ja onko yleensäkään kopeuduttu minkäänlaiseen työhön.


    • Kommentti_kirjoituksiin

      Koskahan kemijärveläiset osaavat keskustella sivistyneesti? Vittuilu tulee kuvaan mukaan, kun jostakin kohta kiristää tai on pitemmän aikaa kiristänyt. Myös vaihdevuodet voivat tuottaa kipuja. Se tästä!

      Onneksi on joukossa aina joitakin, jotka osaavat erottaa jyvä(kirjoitukse)t akan(akirj)oi(tuksi)sta! Muistettava on sekin, että jos vasara osuu juuri naulan kantaan eikä pysty enää puolustautumaan, niin alkaa eläimellinen räksytys. On sanottu sopivasti, että paras puolustus on hyökkäys. Ja se on, kun muut keinot ovat loppuneet. Kannattaa siis jättää osa kommenteista huomaamatta.

      Jos koulunkäynninohjaajille eli avustajille kertyy lomia, niin tottakai ne on pidettävä. Mieluummin näin, kun ottavat lomat rahana. Lomat on tarkoitettu lomiksi eikä rahana nostettaviksi. Mutta on selvää, niin kuin joku yllä kirjoittaa, että jos lomalla ollaan kouluaisten työpäivinä ja työssä silloin, kun oppilailla on loma, niin tämä ei voi olla hyväksyttävää. Tämä on vähän samaa kuin Lea Soppelan vuorotteluvapaan jaksotus. Anteeksi vain, näin tämä on nähtävä.

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14174450/lea-soppelan-vuorotteluvapaa

      Totta koulunkäynnin ohjaajilla on hyvä palkka, kun tehtäviin on hakeutumassa miehiä. Näillehän huonopalkkaiset tytehtävät eivät ole kelvanneet eikä muutenkaan tehtävät, joissa joutuu olemaan toisen määräyksen alla.

      • kun_tietät

        Kerroppa mikä on hyvä palkka, jos koulunkäynnin ohjaalla sellainen on. Minun käsitykseni mukaan heillä on siivoojan palkkataso.


      • HyväTritys

        Yritit sitten kirjoituksellasi päästä hienosti toisten yläpuolelle ja esiintyä toisten yläpuolella. Kuitenkin juttusi sisältää samanlaista ahdasmielisyyttä, ja kateuttakin kuin aloittajillakin., Kerroit Soppelan vuorotteluvapaasta ja sen ajoituksesta kaikiltapuolin ei varmastikkaan oikeudenmukainen jos ajatellaan muita työntekijäryhmiä.
        Kuitenkin vastaavaa käytäntöä opettajat toteuttaa maanlaajuisesti. Mitä tulee koulunkäynti avustajien palkaan se on koulutukseen nähden todella pieni. Miksi annat edellä muka asiantuntevasti väärää tietoa.


      • oivoiiiiiii
        kun_tietät kirjoitti:

        Kerroppa mikä on hyvä palkka, jos koulunkäynnin ohjaalla sellainen on. Minun käsitykseni mukaan heillä on siivoojan palkkataso.

        Palkka ei kovin häävi ole jos on parikytä tuntia viikossa työtä. Kuinka moni kehtaa sitä työtä tehdä nälkäpalkalla kärtyäviä ilkimyksiä katsoa päivästä toiseen. Siihen vanhempien kärtyämiset ja haukut päälle. Vapaa aikanakin kytätään tekemiset . Lehdistä on saanut lukea mitä kaikkea opet joutuu kestämään. En kyllä kadehdi opettajia tai avustajia. Nyky penskat on jätetty kasvattamatta niin tulos kyllä näkyy. Nykyään näyttää olevan enemmän häiriötä aiheuttavia penskoja kuin normaali lapsia. Annetaan lasten pyöriä kylällä yömyöhään päissään. Eipä ole ihme että nykyään tarvitaan avustajia luokkiin kun vanhemmat ei osaa, jaksa, pysty kasvattaa mukuloitaan.


    • Piste_eiPILKKUA

      Sivullisen kommentti!
      Palkastako piti puhua, kai oli puhe työaikajärjestelyistä. Lomat lomina ja työ työnä. Ei keplottelua.

      Luulot pois. Jollakin on vain sitä älliä enemmän, jollakin vähemmän. Joku katselee maailmaa vähän korkeammalta, toinen matalammalta. Pituudelle tai lyhyydelle ei voi mitään. Se siitä toisen yläpuolelle asettumisesta.

      Jotkut luulevat, että mustan puhuminen valkeaksi, menee läpi. Ei mene. Vääryyttä ei tarvitse puolustella. Naurunalaiseksi vain joutuu.

      Jokainen ammattinsa valitsee ja siis palkankin. Turha siitä on soimata muita.

      Avustaja on työssä silloin, kun on avustettavakin paikalla. Piste.

      • turhanapista

        Mene kokeilemaan onko liikaa avustajia. Turha puhua jos itse ei näe minkälaisia nyky lapset on. Kai erityispuolella on tarpeen avustajat. Ei heikkohermoisille se työ. Sitä se vapaa kasvatus tekee, ei minkäänlaista kuria ja kunnioitusta vanhempia kohtaan. Eikö siellä lisäksi ole sijoitettu näitä ählämeitä.


    • hetihaen

      Haa, sopisiko eläkeläiselle pesti? 20 tuntia viikossa, hyvin kai?

      • idea_parhaasta_päästä

        Johan hyvän idean pukkasit! Kaupunki hyötyy vielä eläkeläisten sivuansioiden verotuloista. Kannatetaan lämpimästi.

        Taidat olla hyvällä älyllä varustettu.


      • hetihaen
        idea_parhaasta_päästä kirjoitti:

        Johan hyvän idean pukkasit! Kaupunki hyötyy vielä eläkeläisten sivuansioiden verotuloista. Kannatetaan lämpimästi.

        Taidat olla hyvällä älyllä varustettu.

        Olen olen, mielellänihän minä kaupunkia avustan ja rahoitan jos saan tehdä työtä...:)


      • jjjjjjjjjjjjjj
        idea_parhaasta_päästä kirjoitti:

        Johan hyvän idean pukkasit! Kaupunki hyötyy vielä eläkeläisten sivuansioiden verotuloista. Kannatetaan lämpimästi.

        Taidat olla hyvällä älyllä varustettu.

        Jos sulla on siihen koulutus niin mikäpä siinä sen kun meet.


      • Luulisin_että_näin_on

        Ei tämä työ sovi eläkeläisille, ei alkuunkaan. Nyt jo jotkut, jotka ovat eläkeiässä tai eläkeiän kynnyksellä, ovat nääntymäisillään.

        Vasta näitä lomia otettaisiin oppilaiden koulussaoloaikana ja oltaisiin työssä oppilaiden ollessa vapaalla, jos eläkeläiset töihin tulisivat.

        Avustajan työ sopii tytöille, joika eivät ole kovin suurta palkkaa vailla. Koulutus ei ole kovin kummoinen.


    • Totuus_esiin

      Ei kaikilla Lapponian porukoillakaan ole kummonen palkka ja heitä/meitä hiostetaan eri tavalla. Ei me työssä olla niin, ettei meillä ole hoidettavia tai niin kuin avustajat puuhastelevat mitä sattuu kun työ on oppilaiden loma-aikana. Ei tarvi kenenkään täällä marttyyriksi ryhtyä. Avustajat tekevät työtä vielä inhimilliseen työaikaan ja saavatko ruuatkin ilmaiseksi? Meillä on työtä mihin aikaan vain ja minkälaisissa olosuhteissa vain. Joillakin avustajilla vielä 15 minuutin tauot, vaikka ei kuuluisi.

      Eivät ole ruhtinaita mutta eivät marttyyreitäkään.

      • älä_ruikuta

        Paikakkesi on tulijoita.


      • mee_vielä_kouluun

        Lukeeko tuossa Paska katkesi kesken vai mitä?


      • lölöfds

        Ruoka ei ole ilmaista ja harvempi aikuinen maksaa kouluruuasta. Kuinka moni maksaa esim. puurosta ja leivästä 4.60. Palkasta se on vännetty kuinka monta ruokailu päivää kuukaudessa. Ruokarauhaa tuskin löytyy niin kuin muilla työntekijöillä. Syöt jos rääpyä jää. Turha kadehtia koulun henkilökuntaa.


    • tytteröisten_työtä

      kyllä avustajat ovat tarpeen jos niiden määrä on mitoitettu oikein.
      kaikki koulut pitää olla samalla viivalla.
      mitään kouua ei saa suosia.
      avustjt pitäkööt lomat silloin kun opet ja oppilaat ovat lomalla.
      näin avustajat jaksavat paremmin ja oppilaat saavat sen mitä kuuluukin saada.
      avustajat ei saa olla lomalla koululaisten työpäivinä ja töissa kun koululaiset ovat lomilla. jos näin on, kyse on räikeästä tilanteen hyväksikäytöstä.
      palkka on heille sopiva. koulutus ei ole nyt niin häävi. kaikki ei silti ole alalle sopivia.
      palkasta turha valittaa, jokainen on työnsä valinnut.

      • kjkjk

        Ei välttämättä kaikilla ole kertynyt lomapäiviä niin paljon että pystyy lomailemaan kuukausi tolkulla kun oppilaat on lomilla. Kuinka monessa työpaikassa on määrätty että viikko 10 on lomaviikko jne. En kadehdi avustajia yhtään kun joutuvat tekemään sellaisiakin töitä jotka ei kuulu työnkuvaan. Joo jokainen valitsee työnsä mutta kaikilla ei ole mahdollisuutta tehdä sitä työtä jos ei ole tarjolla. Hallitushan päätti että pitää ottaa työ vastaan vaikkei ole ammattia vastaavaa.


      • ite_oot_avustaja

        Mttkä työt ei kuulu avustajille? Kenelle nämä vihjaamasi työt sitten kuuluu? Opettajille? Siivoojille? Ei kenellekään? Kehtaatkin!


      • LomallaVaiTyötön

        Taitaa olla monella avustajalla se tilanne että ollaan pätkätöissä, kesät ollaan työttömänä eikä suinkaan lomalla. Se vähä loma mitä lukuvuoden aikana kertyy, täytyy silloin pitää pois ennen kuin kesätyöttömyys koittaa.


      • OHJAAJA1

        Juu määräaikaiset työntekijät joutuvat pitämään lomat työsuhteen aikana ellei niitä makseta palkkana.sopimukset määräaikaisilla yleensä elo-toukokuun.siksipä itse aikanaan lopetin kyseisen työn ja koulutin lisää itseäni ja nyt toimin ammatissa jossa saan nettona käteen saman kuin ed.mainitussa ammatissa bruttona. Ja usein myös avustajat myös vakituiset lomautetaan kesäksi


    • Järki_käteen_heti
    • järkeä_peliin

      kun opettajilta ei onnistu lomailu oppilaiden työpäivinäj a työnteko lomalla, niin miten se onnistuu avusajilta? eikö ne ole oppilaita varten niin kuin opettajat on? kyllä räikeää, jos lapin Kansan tekstari pitää paikkansa Kemijärvellä

      kyllä kemijärvellä tarkastuslautakunnan pitäisi tarkastaa tilanne!

      meillä on esimiehiä jotka tekevät vaikka minkälaisia päätöksiä,
      kuten
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14174450/lea-soppelan-vuorotteluvapaa

      avustajat on tarpeen ettei tarvitisi lukea tällaisia sivuja, kai heistä johonkin on

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/12077511/yksi-aiti-vaan-hillatien----koulusta

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13938931/hillatiella-liikkuu-nuuskaa-ja-tupakkaa

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/8983901/isokylan-koulu

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14097770/sivistyslautakunta-14-s----johto-ja-paattaminen

    • Pienemmätluokat

      Lomista en tiedä, mutta ei niitä avustajia todellakaan ole liikaa. Oppilaat eivät ole kuin ennen, opettajilla ei ole valtaa ja oppilaat sen tietävät.

      Luokassa voi olla vaikkapa 20 oppilasta, joista 2-4 niin häiriintynyttä tai erityistä, että heille kuuluisi henk.koht. avustaja tai paikka olisi erityisluokassa.

      Näiden lisäksi niitä "normaalin vilkkaita" esim. 5, joihin ei saa kuria kun ei ole työkaluja ja vanhemmat sanoo, että pojat on poikia. Ei ole normaalia edes pojille, että lähes yläkouluikäiset kiukuttelevat kuin päiväkotilapset maassa maaten ja tavaroita heitellen.

      Ei siinä yksi (kokenut ja pätevä) opettaja saa edes niitä luokan rauhallisimpia oppimaan ilman avustajaa ja jakotunteja, kun kaikki aika menee näihin häiriköihin ja sen vahtimiseen etteivät ole vaaraksi itselleen tai muille.

      Avustajat ovat säästöä, luokan tai kahden yhteinen avustaja on halvempi kuin lisätä erityisluokkia tai jakaa iso luokka kahdelle opettajalle, mikä olisi oppimisen kannalta oikeampi ratkaisu.

    • asema_tarkennettava

      eihän opettajat pärjää enää ilman avustajia,
      niistä on tullut uusavuttomia!

      on hyviäkin avustajia, mutta on niitäkin, joita ilman pärjäsi

      kuuluuko avustajille 15 minuutin tauko aina? kuten opettajille

      • tuli_vain_mieleen

        Olettekohan te ihan täyspäisiä, onkohan enään kaikki "hevosvoimat" tallella. Niin typeriksi alkaa mennä nämä Kemijärviläisten jutut. Tämä kateus, katkeruus ei missään muualla ole vastaavaa.


    • ei_pelkkää_savua

      onko tämä tällähetkellä luetuin sivu?
      näyttää olevan

    • tarkastuslautakunnalle

      ei tämä ole kateutta, ei tämä ole sääliä, ei tämä ole mitään muuta kuin todellisuuden toteamista ja jos se jostakin tuntuu karmealta, niin ole täällä käymättä,

      ei kaikkea kuitata sillä, että sanotaan kirjoitusten johtuvan kateudesta

      tuo on jo kulunut fraasi

      ei ole oikein että lomaillaan koulun työaikana ja tehdään työtä kun toiset ovat lomalla - onko missään muussa ammatissa näin?

      porsaanreikä on tukittava, ellei esimiehet sitä älyä- kemijärven tarkastuslautakunnan on tämä asia tutkittava

    • helpolla_pääsee
    • Nyt_onnistuu

      Opettajien lomautus laillista jopa lomien aikana. Työtuomioistuimen uusi päätös!

      http://www.iltalehti.fi/tyoelama/2016042021446495_tb.shtml

    • levottomat_koulut

      ei onnistu kemijärvellä

    • menkää_itseenne

      hirveää jos joku koulu tuhlaa ja
      joku koulu säästää

      kyllä kaikien koulujen ja työntekijöiden pitäisi olla samalla viivalla

      kotiin päin vetäjät, toisten kustannuksella tuhlaajat pitäisi erottaa

      kaupunin talous ei siedä tuhlailua, eikä hölmöläisten peiton jatkotapaa
      - toiset säästävät ja leikkaavat ja toiset tuhlaavat

      • skklaaaaaaaa

        Eikö särkelässä osallaa avustajista ole vaan muutama tunti töitä, saahan sitä silloin muillekkin koululle henkilö kuntaa kun puolittaa täydet tunnit 20 viikossa niin saa kaksi työntekijää.


    • näin_kai_se_on
    • että_tällaista
    • hoksatkaa

      järjetöntä!

      ovatko esimiehet, jotka mahdollistavat lomailun (oppilaiden) työaikana ja työnteon oppilaiden ollessa lomalla, ajatelleet asiaa loppuun asti? puuttuuko heiltä taito/kyky tehdä järkeviä / kaupungin eli työnantajan ja oppilaiden ja opettajien edun mukaisia päätöksiä? päätöksethän ovat aina avustajien edun mukaisia! tarvitaanko tuollaisissa tilanteissa oikeasti avustajia? syövätkö he turhaan kaupungin rahoja?

      missä ammattiryhmässä tällainen lomailu/työnteko on mahdollista? lääkäreillä? sairaanhoitajilla? opettajilla?

      käyttäkää hyvät ihmiset järkeä, tämä on vähän kuin vuorotteluvapaalta palaamista työhön loman aikana ja vuorotteluvapaalle palaamista työnteon alkaessa - tällaistakin on nähty!

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14174450/lea-soppelan-vuorotteluvapaa


      kemijärveläisiä pidetään jo tyhmänä - kaikkiko pitääkaupunginhallituksen tai tarkastuslautakunnan pitää ohjeistaa? HOX

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14249372/kemijarvelaiset-tyhmia-

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14248888/koulunkaynnin-ohjaajien-lomattyoaika

      asia näyttää kiintoisalta Kemijärvellä, ollut jo viikon luetuin teksti tällä kanavalla

      • tee_näin

        Tosiaan, kaikkiko pitää ohjeistaa esimiehille. He kyllä tuovat esiin , kuinka itsenäisesti he hoitavat tehtävänsä, kun työn vaativuutta arvioidaan. Tosiasiassa odottavat, että jokin ylempi taho vääntää rautalangasta mallin, miten pienikin hallinnollinen asia tulee ratkaista.


      • itseämme_syödään_

        suoraan sanoen onnettomia johtajia

        ei ihme, ettei kemijärvi enää ole koulukaupunkina tunnettu

        omatkin lapset aikovat lähteä rovaniemelle lukioon

        eikö merkeistä osata lukea?


    • järjestelmä_mahdollistaa

      Jos koulunkäynninavustajakäytäntöä käytetään hyväksi, niin avustajia on koululla LIIKAA.

      Järjestelmään ei kuulu, että avustaja lomailee oppilaiden koulunkäynnin aikana ja on työssä oppilaiden loma-aikana. Jos näin on, avustajaa ei tarvita. Jos tällaista on esimerkiksi kahden viikon ajan, niin mihin muun ammattiin tällainen työnkuva mahtuisi? Ei mihinkään.

      Tämä on oppilaankin kannalta väärin. Ei saa avustajapalvelua ja jos saakin, niin joltakin muulta ja luottamukselliset tiedot leviävät liian monen käyttöön. Kyllä lapsella on oikeus pysyvään ja luottamukselliseen avustajaan. Vai onko?

      Opettajt huutavat että lomat on tarpeen. Eikö avustajalla ole loman tarvetta silloin, kun on oppilailla ja opettajilla? Eikö? Pitääkä hänen jäädä tekemään jotain epämääräistä koululle, kun muut on lomalla ja pitääkö hänen lähteä lomalle, kun tarvetta on? Eikö tämä loukkaa työnantajaakin? Eikö tätä esimiehet ole huomanneet? Ollaanpa me vanhemmat valppaina. Kyllä löytyy herrallekin herra. Aviin voi ottaa yhteyttä, samoin eduskunnan oikeusasiamieheeen ja valtioneuvoston oikeuskansleriin. Lapsiasiamiehestä nyt puhumattakaan.

      Minusta sivistyslautakunnan tai kaupunginhallituksen pitää ohjeistaa esimiehiä, kuten vuorotteluvapaakorvausasiassa, ettei pääse tulemaan enää uusia leasoppeloita ja tarkastuslautakunnan pitää valvoa, että kaupungin rahoja käytetään tarkoituksenmukaisella tavalla. Onko liikaa vaadittu? Esimiehet tarvitsevat ohjeistusta Kemijärvellä. Nähty on, vaikka norminpurkutalkoot ovat menossa. Ei koske Kemijärveä.

      Kun/jos tällaista käytäntöä on, niin avustajat AINAKIN VOIVAT OTTAA 10 PÄIVÄN SÄÄSTÖVAPAAT. EIKÄ VOIKIN? ONGELMITTA!

    • pysytään_asiassa

      joku kirjoittaa, että avustajilla on huono palkka
      ei sen saa mahdollistaa sitä, että lomaillaan oikeana työaikana
      joku kirjoittaa että on kyse töttölöisten töista
      ei senkään saa vesittää asiaa
      pitäisi kirjoittajienkin pysyä asiassa eikä poukkoilla sinne ja tänne ja itse asiaa yrittää vesittää epämääräisillä väitteillä

      sivistyslautakunnan pitäisi ohjeistaa esimiehiä tässä vaikeassa asiavyyhdissä, kun näemmä on tavetta

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14097770/sivistyslautakunta-14-s----johto-ja-paattaminen

      • OHJAAJA1

        Palkka täysillä tunneilla 2060£ brutto


      • egeäää
        OHJAAJA1 kirjoitti:

        Palkka täysillä tunneilla 2060£ brutto

        Kuvitelmissa voi olla tuollainen palkka tai olet kerääny hyvin ylitöitä.


    • Terveisiä_Roista
      • OHJAAJA1

        Ei tarvi olla edes vanha ja puliakka ku koulunkäynninavustaja/t luulevat olevansa opettajia muutaman tunnin sijaisuuden jälkeen.


    • ldfökaöäals

      Jos vanhemmat viitsis kasvattaa penikkansa kunnolla niin eihän avustajia tarvittais. Nykyään vanhemmat ei kehtaa pitää kuria lapsilleen ja opettaa käytöstapoja. Kuulostaa ettei monikaan vanhempi kehtaa tehdä lapsen kanssa läksyjä jotta lapsi sais apua, tai sitten yksinkertasesti vanhemmilla ei riitä älliä tehtäviin. Monessa perheessä on viina ja huvit tärkeänpää kuin jälkikasvu. Lehdistä kun on lukenut minkälaista koulussa on nykyään niin en yhtään ihmettele etteikö kohta kouluissa ole vartiat.

      • pitää_paikkaansa

        Koulunkäynti avustajiaa tarvitaan pääasiassa häiriintyneiden lasten auttamiseen.
        Vanhemmat voisivat keskittää voimiansa lapsiin senkin ajan kun täällä jaustattaa milloin kukin on vapaalla.
        Kasvattakaa lapsenne oikein silloin säästyy yhteiskunnalta. Muutama häirikkö pilaa koko luokan oppimismahdollisuudet. Tarkkailuluokat pitäisi saada takaisin, tai häiriköt erottaa koulusta muutamaksi kuukaudeksi, sekin säästäisi koulumenoissa.


    • totuus_julki_tässä

      liikaa on avustajia, vähän avustettavia

      • tarpeenmukaanvarmaan

        Ehkä avustajia ei tarvittas koulussa jos vanhemmat kehtais kavatta ja panostaa lasten koulunkäyntiin. Kotoa se kasvatus lähtee. Ensin opetettava käytöstavat jotta osaavat toimia muidenkin kanssa, eikä ole pelkkää huorittelua ja kiusan tekoa. Se on järkyttävää kun kuuntelee päiväkoti lapsia kun sielläkin haistatellaan toisille ja hoitajille. Nykyään lapset ei kehtaa tehdä mitään vaan kaikki pitäs saada valmiina. Mistähän sekin johtuu. Nykykasvatus on mennyt suoraan sanottuna perseelleen. Olisko aika katsoa sinne peiliin ja miettiä miksi lapset eivät voi hyvin. Miksi nykyään on niin paljon käytöshäiriöisiä lapsia, ADHD, Asperkereita yms. mitä niitä onkaan.


    • Kaikil_sama_määrä_työtä

      Onko kemijärven kouluavustajilla sellaisia etuja mitä muilla kaupungin työntekijöillä ei ole? Ono heillä sellaisia etuja jotka eivät kuulu heidän työnkuvaansa? Onko heillä ylimääräisiä taukoja (taukoja opettajien tapaan)? Annetaanko heille ylimääräistä työtä joista maksetaan ylmimääräinen korvaus? Miten kellokortti toimii heillä? Onko jollakin niin sanottu suojatyöpaikka? Onko joillakin enemmän sellaisia tilanteita, että ollaan oltu lomalla oppilaiden työaikana ja oltu työssä,jolloin oppilaat ovat olleet lomalla? Minusta tarkastuslautakunnan pitäisi tutkituttaa nämä.

    • eläkkeelle_muihin_töihin

      jos ei liikaa, niin kaikki eivät tee työtä, niin kuin pitäisi

    • kiinni_jo
    • voipyhäsylvi

      Miten te kemijärviläiset jaksatte koko ajan valttaa joka asiasta. Kasvattasitte penskanne kunnolla keskittyisitte omaan elämään. kannattas katsoa peiliin.

    • Tästä_se_on_kiinni

      niin onettomia avustajia että pitää palkata tuplamäärä

      • kfkdl

        Kasvattaisit penikkas kunnolla niin ei tarvis avustaja yms. kaitsemaan ja hoitamaan. Tulis säästöjä...


    • pakko_sanoa

      liikaa on tai asiansa osaamattomia

    • armottomasti

      liikaan on,
      mikään ei silti toimi

    • Juurinäi

      Voi luoja teitä, kannattaako tulla tänne puhumaan esim. Koulunkäynnin ohjaajan palkasta jos ei tiedä!!!!! Palkka on noin 1700 e pikkusen päälle. Unissaan saa sen 2000 e..
      Ehkä heitä on liikaa särkelässä mutta jos jotkut on sellaisia jotka ei hoida hommiaan mutta on ns. Suojatyöpaikassa..

      • sellasta.se.on

        Taitaa olla tuosta 1700 ekestä vielä pois verot. Avustajia ei tarvittas jos penikat kasvatettas kunnollaja pidettäs kurissa. Eipä ole ihme että jokaisella penskalla pitää olla kaitsija joka pitää kurissa ja opettaa käytöstapoja. Kotoa se kasvatus pitäs lähteä, mutta kun se kalja on niin hyvää ja helpolla pääsee kun päästää penskat pörräämän kylälle päissään. Koulun käynti ei näytä olevan enään vanhemmille tärkeää kunhan penskat on koulussa siellä hoidossa ja saa ruuan.


      • liikaa_maksetaan

        Tuohan on hirveän iso palkka jos ei tarvi juuri mitään tehdä! Ei kai yritetä sanoa ettei heitä saa lomauttaa kun he eivät tuo säästöä?


    • hävetkää

      nytkö se on penskojen vika jos koululla on saamattomia kouluavustajia?
      hävetkää!

      • össöl

        Ei niitä avustajia edes tarvittas jos vanhemmat kehtais kasvattaa lapset kunnolla. Vanhempien tehtävä asettaa rajat ja kasvattaa. Ei voi suuria toivoa tulevalta jos kaasupullon kokoiset hilluu kaupungilla kännissä. Tuskin koulu ja opiskelu kiinnostaa. Ennen osasivat pitää lapset kurissa eivätkä hyppineet aikuisten silmille kuin nyt.


      • Huli.Vili.vaan

        Sellaisia lapsista tulee kuin vanhemmat. Ei ole väliä mitä niistä tulee, kun ei välitetä ittestäkään.


    • hah_heh_he

      kaikkein pahinta jos avustajaa pitää itseään avustaa!
      sellaistakin nähty

    • jkljökö

      Avuttomia yhtälailla muissakin ammateissa kuin vanhemmissa. Kyllä vanhemman on osattava kasvattaa lapsensa sellaiseksi että kehtaa näyttää ihmisten ilmoilla ettei tarvitse käytöstä hävetä. Työt on hoidettava kunnolla niin kuin pitää tai annettava lisäkoulutusta tai siirrettävä tehtäviin josta suoriutuu ettei muut siitä kärsi. Työntekijän on myös ymmärrettävä jäädä pois työtehtävästä jos ei sovellu tai suoriudu annetuista tehtävistä, ei aina voi katsoa läpi sormien.

    • Lehdenluin

      Opinto-ohjaajat,aivan olematon virka.Oppilas opiskelee,opettajat jakavat vain oppimateriaalin.Kemijärven seminaarissa valmistui aikoinaan satoja (satoja)opettajia,kahdenvuoden opetuksella.Nyt pitää olla yliopistokoulutus,ja opiskella 20v.Höpö,höpö touhua,mutta ei saa panna kortistoon:on nimittäinVIRKA.
      Eikös se eräskin hankkinut sivutuloja:Yliopiston lehtori paritti alaikäistä tyttöä myös !

    • tätä_mieltä_oon

      Kemijärvellä on liikaa avustajia ja heille maksetaan vielä liikaa. 1700 euroa on liian paljon tyhjästä työstä, sen kuin teet mitä käsketään. Tytteröille työ sopii hyvin, ei miehille.

      • totuus_esiin

        Mikä koulutus heillä on? Palkkaus koulutukseen nähden liian hyvä. Ei siis kummoinen koulutus ja palkka liian hyvä.


      • googleta

        Koulunkäyntiohjaajan nimike vastaa lähihoitajan ammattia kun googlettaa. Voivat toimia päiväkodissa, koulussa, henk.kohtaisena avustajana, vapaaajan toiminnassa yms. Koulutukseen vaadittiin lukio tai toisenasteen koulutus.


      • Tyhjää_puhetta_taas
        googleta kirjoitti:

        Koulunkäyntiohjaajan nimike vastaa lähihoitajan ammattia kun googlettaa. Voivat toimia päiväkodissa, koulussa, henk.kohtaisena avustajana, vapaaajan toiminnassa yms. Koulutukseen vaadittiin lukio tai toisenasteen koulutus.

        Onkohan noin?
        Missä koulutus näkyy?


      • jfdöfs

        Jos kiinnostaa ammatti niin tietoa ainakin löytyy www.ammattinetti.fi sivustolta.


    • jyviä_ja_akanoita

      Ikävää on, että meissä koulunkäynninohjaajissa on monenlaista sakkia ja ne laiskimmat ohjaajat pilaavat meidän ahkerien maineenne. Minä ainakin olen ahkera. Kaksi 10 minuutin taukoa työpäivän aikana ja olen kaikessa mukana. Minuun luotetaan ja minua kunnioitetaan. Meilläkin saisi olla tulospalkkaus. Uskon, että palkkani olisi paljon parempi kun nyt, joskin nytkin maksetaan liikaa.

      • Noin_sitä_pitää

        Rehellinen olet.


      • poispoispois

        Paskanmarja pohjoisessa ovat ali palkattuja. Etelessä koulunkäyntiohjaajan ja henkolökohtaisen avustajan keskipalkka yli kakstonnia. Ammattipätevyyteen nykyään vaaditaan enemmän kuin yli kymmenen vuotta sitten kun katsottiin läpi sormien että joku saatiin siihen ammattiin. Joka työpaikassa on näitä suojatyössä olevia jotka pilaavat työpaikkojen maineen. Sellaiset pitäs säälittä laittaa pois eikä suojella jos työ ei maistu tai taidot riitä.


      • Avustaja_avustettavanako

        Juuri niin. Olen samaa mieltä, kun kirjoitat: Sellaiset pitäs säälittä laittaa pois eikä suojella jos työ ei maistu tai taidot riitä.


      • Tulos_tai_ulos

        Ei muissakaan töissä suojatteja pidetä.
        Tulos tai ulos!


    • vararikkoon_mennään

      liikaa on ja lisää valitaan

    • onneton_Kemijärvi

      kun ei ole kunnon rehtoreita, niin kaikki kärsivät ja kaikki näivettyy

      • onnetontaon

        ... ja kun ei ole kunnon vanhempia kasvattamassa että lapsista tulis kunnollisia. Vanhempien esimerkki ei ole paras jos kaljottelu on elämässän ykkönen ja muu sitten. Missä kunnon kasvatus ja hyvät tavat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe