Kodin ja koulun yhteistyö

Puskajussikka

Isokylän yhtenäiskoululla se ei ainakaan toimi!! Joulujuhlia ei ole(ei kyllä muillakaan kouluilla) ja joululaulutilaisuudetkin on aamupäivällä , ettei vaan vahingossakaan pääse jos töissä kulkee. Säästöä se on seki ettei tarvi piparia ja glögiä kovin monelle tarjota =/

353

2855

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Iso_pettymys

      Kyllä kaikkien toimintojen järjestäminen on kyse rehtorin ja opettajien aktiivisuudesta! Piste. Kuinka monta kertaa joulujuhla on järjestetty koululla OPPILAIDEN ja vanhempien toivomuksesta? Onko kertaakaan niin, että oppilaita olisi kuultu? Särkelässä sentään on ollut lauluilta ja itsenäisyyspäiväjuhla, jos olen kuullut oikein! Isokylä on kaikessa ollut aina kolmesta koulusta se kolmonen! Huonoin koulu. Hävettää asua tällä alueella ja kuulua Isokylän koulupiiriin! Luulisi että isolla koululla yhden joulu- ja kevätjuhlan järjestäminen ei ole kummonen homma jos niin sanottu YHTEISTYÖ sujuu! Toiset tekee ja toiset lepaa ja taas toiset lepää ja toiset tekee. Että silleen! Iso juttuko? Viitseliäisyydestä on kyse! Paljosta oppilaat jää paitsi ja muisto koulusta on pelkkää arjen tuntumaa!

      • Hyvä_kirjoitus

        Totta kirjoitat! Totta kirjoitat, Sinä Iso_pettymys


      • heheeh

        rimimppa remmiäkö taas tänä jouluna?


    • Mäkin_pettynyt_lapsetkin

      Totta meidän vanhempien pitää ruveta järjestämään juhla! Meillä isokylällä ei ole ollut ainuttakaan kunnon joulujuhlaa.

      • Pakko.myöntää.näin

        Ei kai muu auta! Koska me oikeasti olemme saaneet olla ylpeitä Isokylän koulustamme? Ei koskaan!


      • Peräposiontieltä

        Sehän on helppoa. Nyt tositoimiin. Yhteys rehtoriin ja ilmoitus, että meillä on kaikki valmiina: ohjelma ja tarjoilu! Juhla on jo valmis. Tervetuloa!


      • paljonvainpuhetta
        Peräposiontieltä kirjoitti:

        Sehän on helppoa. Nyt tositoimiin. Yhteys rehtoriin ja ilmoitus, että meillä on kaikki valmiina: ohjelma ja tarjoilu! Juhla on jo valmis. Tervetuloa!

        Just noin. Ja kuinka kauan sitä juhlaa saakaan odottaa :-)


    • Arkistonkin.kertomaa

      Arki on Isokylällä harmaata,
      jos koko sivistysosastollakin

      Lue lisää:
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13945334/kemijarven-sivistyslautakunta-12--sivu-kouluverkko

      On ollut monenlaisia kömmähdyksiä, tekemättömyyttä (muun muassa se kallis KESU joka ei koskaan saapunut hallitukseen ja valtuustoon korjattuna ja täydennyttenä esityksenä vastoin hallituksen päätöstä ja kaiken vain annettiin olla, ei edes pyydetty selvitystä. Pieni juttu tähän nähden on se ettei kuusijuhlaa järjestetä Isokylällä).

      Vieläkin häpeän tätä
      http://www.lapinkansa.fi/arkisto/?cid=1194861391692

    • Pelkkäääämiinusta

      Kyllä meille vanhemmille on iso pettymys, ettei meidän kyläkoululla ole joulujuhlaa. Oppilaat jää paljosta paitsi. Paljon tyhjää touhotetaan ja tähän touhotukseen menevä aika voisi panna juhlan järjestämiseen. Totta tämä on ylipääsemätöntä. Kallaassa sentään oli juhla aina.

    • kallaankotka

      Niin juuri, koulu takaisin Kallaanvaaraan.

    • ikävää_ääää

      Kaikki epäonnistunutta yhdistymisessä ja lapset sen ovat saaneet tuntea nahoissa, mielessä, pelkkää mielipahaa

      • Tittelintuurilla

        Koulunkäyntiä pyöritetään erityistarpeisten lasten ehdoilla ja ns.normilapset joutuvat tyytymään sekundaan...


      • Juuri_niin_juuri_näin
        Tittelintuurilla kirjoitti:

        Koulunkäyntiä pyöritetään erityistarpeisten lasten ehdoilla ja ns.normilapset joutuvat tyytymään sekundaan...

        Sano muuta!


      • erityislapsinormikoulu

        Ei ole ollut Hillan koulullakaan joulujuhlaa..ainakaan nyt 2 vuoteen kun tytär ollut yläkoulun puolella....Että Tittelintuurille kysymys....oletko esim.ehkä Isonkylänkoulun jonkin oppilaan vanhempi..???? Koska mulla sukulaisia kyseisessä koulussa ja kuullut aivan muuta...!!!Ja miten perustelet sen että koulunkäyntiä pyöritetään erityislasten ehdoilla ja miten normilapset joutuvat tyytymään sekundaan...perusteleppa pikkusen tarkemmin........????????


      • Totuus_on_kovaa
        Tittelintuurilla kirjoitti:

        Koulunkäyntiä pyöritetään erityistarpeisten lasten ehdoilla ja ns.normilapset joutuvat tyytymään sekundaan...

        Kunpa kaikki tuon ymmärtäisivät!


    • Joulujuhlistanautiva

      Rehtorit ovat tämän asian päättäneet kokouksessaan.

      • Pipareillako.säästetään

        Autahan kun on kyse järjestyshäiriöissä kodin ja koulun välisestä yhteistyöstä, niin kyllä mangutaan apua, mutta kun on kyse työtä vaativasta jutusta niin kuin kuusijuhlan järjestämisstä niin piut paut välitetään vanhempien ja oppilaiden ja varsinkin pienten koululaisten mielipiteestä. Tällaiset rehtoritko meillä on? Ei ihme että kemijärvi ei ole vetovoimainen koulukaupunki ja ei ihme että jatkuvasti kirjoitetaan näillä palstoilla. Ruoho syystäkin näyttää vihreämmältä aidan toisella puolella ja varsinkin Sallan ja Rovaniemen puolella. Koulut saisi laittaa kiinni pariksi viikoksi ja opettajat pakkolomalle. Mitään ei kyllä menetettäisi. Päinvastoin lapset saisi nauttia lomasta. Onko tosiaan niin ettei edes riviopettajilta ole kysytty mitään vaan rehtorit ovat päättäneet ettei juhlia ole? Uskomatonta jos totta. Laiskuus levinnyt sivistysosastolta alemmas? Niinkö?


    • Vaatimus_vanhempana

      Joulu ei tule Kemijärvelle, ei ainakaan koulujen kautta. Juhlistakin joudutaan jo luopumaan, joten Kemijärvi taitaa olla kriisikunta. Todella. Valitettavasti. Ei ole enää varaa edes pipareihin. Ja jos jotakin järjestetään, niin järjestetään sellaiseen aikaan, ettei väkeä pääse paikalle, siinä pelossa että pipareita menisi liikaa. Näin Isokylällä. Voiko tämän huonommin enää Kemijärvellä mennä? Kaikessa hiljaisuudessa ja viisaudessa on päätetty kai, ettei juhlia järjestetä. Minne on kadonnut kristillisyyskin? Köyhyydessä Kemijärvi on maallistunutkin. Oppilaat eivät kuule tänä jouluna evankeliumia, jonka kuulemisen perinteinen paikka on ollut kuusijuhla. Joulun iloa ei tule tonttuleikkien muodossakaan. Ja nyt kun juhlista on luovuttu koko kaupungissa, niin miten ensi joulu? Juhlattomuudesta tulee perinne. Näinhän on käynyt kevätjuhlien osalta. Niiden järjestäminen on ollut jo vuosia pikemminkin poikkeus kuin sääntö. Eikö Kemijärven kouluista joku voisi ottaa ohjaimet käsiinsä, ja pistää töpinäksi? Kaksi viikkoa on aikaa. Eikö joku kouluista haluaisi olla ykkönen? Ehkä Hillatie. Lukiosta juhlapuhe.Yläkoulusta räppi ja alakoulun puolelta tonttuleikki. Eikö se olisi siinä? Rehtori on vielä taitava puhuja, vielä koeajalla oleva poikanen. Onnistuisi varmaan. Jeesuksen synttäreitä on jollakin tapaa muistettava. Itse muistan kouluajalta, miten kauniisti kaikui Enkeli taivaan lausui näin ja pelottavalta mutta juhlalliselta kuulosti sanat Keisari Aukustukselta kävi käsky. Nämä muistot on peräisin nimenomaan joulujuhlasta!

      -------->
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13945334/kemijarven-sivistyslautakunta-12--sivu-kouluverkko

    • Mainettaan_huonompi

      Hyvääkö joulua toivotan Isokylälle? Esikuvatonta.

    • vanhaa__kamaa

      kävin vilkaisemassa isokylän koulun ajankohtaista sivua,
      eipä sielä ollu mitää ajankohtaista

    • piruperii

      Peruskoulutuskin suomessa on rapistumassa, opettajien itsekkään edunvalvonnan johdosta.
      Kaikki tämä johtuu EK:n ja kunnallisen työantajajärjestön rakentamasta edunvalvota systeemistä.
      Häkämies on aivan kaheli, julkeine toimintoineen.
      Jos työnantajataholle ei saada kansallista yhteishenkeä kunnioittavaa ilmapiiriä, Suomi valuu rappiolle.

    • juupaajoo

      Särkelän koulussa kuuluu olevan onneton rehtori joku jyrsijä

      • Kirosanoja_kuullut

        Kieltämättä todellista pettymystä on ilmassa!


      • Niinkö

        Ohjaajatko ottaneet vallan?


    • SaarnamiesKaikenTies

      Meillä Kemijärvellä se on sama rehtorien ja pappien kanssa: Munat ne on oltava. Muuten tulee aivan sekundaa. Akat vouhottavat vain jotain 2000-luvulle siirtymisestä.

      • Hehhhhh

        Kemijärven munat ei vieläkään siis ole 2000-luvulla, ja nyt on kohta 2020. Onhan se hyvä, jos joku on hoksannut kelloa katsoa, jos munat ei ymmärrä mitään.


      • Anonyymi

        Johan meillä on munallisia, mutta näkyykö missään?

        Ei todellakaan!


    • turhaavalitusta

      Missään kouluissa ei ole kuusijuhlaa, kun jossain on päätetty, että kaikki koululaiset menevät katosomaan rimpparemmin jouluesitystä( tällä korvataan?).
      Ja minä olen mielestäni ollut joka Joulu ja Kevät juhlissa isollakylällä ja kivoja lasten esityksiä olen ollut katsomassa. Että nyt vähän turhasta nariset.
      Ja onhan nuita kodin ja koulun juttuja ollut: discoa, urheilupäivää, ulkoilupäivää ja ei siellä kovin montaa vanhempaa ikäväkyllä ole näkynyt.Ja nyt ovat sentään yrittäneet aikatauluihin Jouloulaulutilaisuuden järjestää, niin se on minusta hyvä juttu.

    • Luusuantieltä

      Oi niitä aikoja... Silloin ennen, kun oli kyläkoulujen joulujuhlat: Kylän väki ja opettajat yhdessä järjestivät joulujuhlan. Niitä oli Soppelassa, Lehtolassa, Luusuassa, Kostamossa, Vuostimossa ,Tohmossa jne... Eikä kukaan marissut! Väki riensi koululle, riisipuurot tarjottiin, evankeliumi esitettiin, virsi 21 raikui, oli tonttuleikkejä ja näytelmää ja joulupukki. Se kaikki tehtiin pienellä miehityksellä!! Ja juotiin torttukahvit yhdessä kylän väen kanssa. Ja vaikka elettiin jo tietokoneiden ja muuta facebook ja some- aikaa, se jätettiin taka-alalle. Oli juhlan aika! Olimme yhdessä ja tunnelmaa riitti. Mikä sen estää nykyisin! Mikä estää sen: Isokylän, Hillatien ja Särkelän koulut? Onhan Teillä kapasiteettiä vaikka millä mitalla. Toimikaa!!!

    • Voi_surkeus

      Onko siellä Kemijärvellä koskaan mitään positiivistä, joko siellä vuosikymmeniä jatkunut Kepun valta on tullut tiensä päähän. Lukekaa Lapin muiden kuntien palstoja ei siellä jatkuvasti ruikuteta, ihmiset ovat jopa iloisia ja toivekkaita. Miten luulette Kemijärven koskaan nousevan ja pääsevän kartalle, jos ihmisten mieliala on tuollainen. Oikein tikun kanssa kaivetaan asioita mistä päästään valittamaan.

    • juhlantunnelmaa

      Jos joulujuhlan järjestää ei siihen välttämättä tarvitse kahvia ja torttuja. Tärkeintä on että lapset saa esiintyä vanhemmille joista tulee muistoja. Jos haluaa kahvi tarjoilua niin luokkaretki rahoja keräävät vois järjestää maksulliset kahvit. Vanhemmat mielellään maksaa kun raha menee oikeaan asiaan.

    • Yhteenvedoksi

      - Voi vitulin, vituli! Yhdestä piparista tämmöinen kirjoitusten määrä.
      - Vasara taisi napsahtaa juuri oikeaan paikkaan ja naula upota tavallista syvemmälle, ihan upoksiin asti.
      - Joissakin kirjoituksissa on aito pyyntö juhlien järjestämisestä, joissakin yritetään puolustella menettelyä (oikein luetteloidaan mitä Isokylällä on järjestetty, mutta sanat vain eivät tavoita ymmärrystä, eikä pidäkään), joissakin on kateuden ilmentymä (se on kova voima jota ei voita sitten mikään maallinen voima) jne. Jumala, opeta meitä hyväksymään kritiikki, asiasta puhuminen, niin että emme syyllistyisi epäiltyjen kirjoittajien mustamaalaamiseen. Jumala, opeta meille kemijärveläisille tämä. Meissä kaikissa asuu vielä maalaisen pieni lehmä.
      - On oikeutettua vaatia kuusijuhlaa Isokylälle, maalaiskouluissa joulujuhlat säilyvivät vielä pidempään kuin kaupunkikouluissa, joissa niitä ruvettiin pitämään työpäivän aluksi aikoja sitten. Lapset eivät olleet edes kunnolla heränneet, kun veisattiin: Nyt seisahdun mä seimes luona tai jotain sinnepäin.
      - Munattomatkin rehtorit pystyvät kuusijuhlan järjestämiseen, jos tahtovat. Tahdosta se on kyse. Valtaa nyt luulisi sen verran olevan, että kanalaumat ja kukkoporukat käskyssä pidetään.
      - Vanhemmat ansaitsevat kuusijuhlan. Heisän lapsistaanhan opetajat (tarkoituksella väärin kirjoitettu) palkan saavat. Osa opetajista makoilee laakereilla, joten patistusta tarvitaan. Antakaa vanhemmille se, mitä he haluavat. Joulu on hyvän tahdon aikaa. Hyvä antaa vähästään, paha ei paljostakaan. Nähtäväksi jää, kumpia opetajat ovat, hyviä vai pahoja. Eikä opetajien tarvitse yksin touhuta. Särkelässä on avustajia liikaa, kuulemma kaski kanslistiakin, välistä kolme. Että silleen! Rahaa on pipareihin, jos tahtoa riittää. Saneeraus pitääkin aloittaa Särkelästä, eläköittämisen lisäksi.

      Ihan Sallassa asti tuntuu tämä Kemijärven piparisota:
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13988977/tutustu-kemijarven-sivuihin

      Nyt puhutaan ihan oikeista pipareista!

      -

    • Kommentti_paikallaan

      Kommentti: Joku kirjoittaa edellä:
      Lainaus: Missään kouluissa ei ole kuusijuhlaa, kun jossain on päätetty, että kaikki koululaiset menevät katosomaan rimpparemmin jouluesitystä( tällä korvataan?). Lainaus lopuu.

      Paljonko Rimpparemmin esitys maksaa? Entä kuljetus? Pääsevätkö siitä kaikki osalliseksi? Tämäkö on säästöä ja kodin ja koulun välistä yhteistyötä? Tämäkö? Eikö juhlien järjestäminen yhdessä vanhempien ja oppilaiden kanssa olisi anatanut enemmän? Hä? Mitä? Hä?

      Lainaus: Ja minä olen mielestäni ollut joka Joulu ja Kevät juhlissa isollakylällä ja kivoja lasten esityksiä olen ollut katsomassa. Että nyt vähän turhasta nariset. Lainaus loppuu.

      Väärin muistat.

      Lainaus: Ja onhan nuita kodin ja koulun juttuja ollut: discoa, urheilupäivää, ulkoilupäivää ja ei siellä kovin montaa vanhempaa ikäväkyllä ole näkynyt.Ja nyt ovat sentään yrittäneet aikatauluihin Jouloulaulutilaisuuden järjestää, niin se on minusta hyvä juttu. Lainaus loppuu.

      Pitää järjestää sellaisia tapahtumia, mihin vanhemmat TULEVAT, ei sellaisia, mihin he eivät pääse. Meitä on työssäkäyviäkin. Ymmärsitkö? Sanot "ovat sentään yrittäneet" ja siinä sanot oikein. Kyllä pitäisi koulutettujen päästä yritystä pidemmälle.

    • Herätkää_maallisestikin

      Isokylän koulu on valokeilassa ja tuntuu olevan syystäkin. Yhteistyötä ei ole minkään tahojen välillä. Turhaan siis kyläpahasen päättäjät pitävät tai yrittävät pitää koulun kylässä lämpimänä. On vain murheenkryyni.

    • Terveiset_Sallaan

      Joku kyselee, onko Kemijärvellä mitään positiivista. Koulupuolella ei. Muilla osastoilla on, kun on kunnon johtajat ja johtajilla ohjaimet käsissä. Nämä johtajat on otettu töihin muualta, ansioiden perusteella, eivätkä ole tulleet töihin saunasta, jossa on jo valmiiksi istuttu, vanhoja höyryjä hengittyneinä.

      http://keskustelu.suomi24.fi/paikkakunnat/lappi/salla

    • aktiivinen_äiti

      Järjestetään ensin kaikki kuljetukset iltajuhlaan ja takaisin jokaiselle oppilaalle. Siitä aloitetaan....Yhteistyö on voimaa........

    • Itsenäisyyspäivää

      Tänään vietän itsenäisyyspäivää. Ulkona liehuu lippu, on harmaata, mutta valkoinen ja puhdas lumi tekee ilmasta kauniin. Pakkasta on aste pari.

      Luin edellä olevat viestit läpi ja joitakin ajatuksia ajattelin kirjoittaa. Olen iloinen, että meillä on sananvapaus. Pyydän kuitenkin, ettei tähän viestiin vastata. Toivon, että sairaat, kateelliset, heikolla itsetunnolla varustetut jättävät koko viestin lukematta.

      Ei voi mitään, mutta toiset koulut toimivat ja toiset eivät. Kaikki silti tekevät velvollisuudentunteesta jotakin, toiset työn ilosta ja nämä työn ilosta ylimääräistäkin tekevät jättävät kouluajasta hienot muistot oppilaille. Esimerkkikin kasvattaa, joskus enemmänkin kuin luullaan. Meillä Kemijärvellä on toiminnan osalta ykköskoulu, kakkoskoulu ja kolmoskoulukin. Näin se vain on. Me tiedämme kyllä, mikä on ykkönen. kakkonen ja kolmonen välistä vaihtavat paikkaa. Hyvä niin. Annetaan kuitenkin kaikkien koulujen toimia. Ei mustata niitä esimerkiksi kateudella.

      Onko paljon pyydetty, jos vanhemmat toivovat lapsineen kuusijuhlaa ja se järjestetään? Kuusijuhla on perinteeseen liittyvä koulun toiminnan muoto ja väkeä sinne tulee, joskus on pelätty, ettei kaikki väki edes mahdu sisälle ja Hillatiellä on jopa porrastettu tulijoita eri ryhmiin. Onko tästä näkökulmasta se, ettei juhlaa järjestetä, vanhempien ja oppilaiden kiusaamista? On se! Ja se on todellista. Jos rehtorit ovat päättäneet ettei juhlaa järjestetä, niin missä on järki ollut sillä hetkellä? Totta sellaisia toimintoja on koulun tuettava, jotka ovat toivottuja ja jonne väkeä tulee aivan tungokseen asti. Juhlan järjestäminen on parasta kodin ja koulun ja oppilaiden ja opettajien välistä yhteistyötä.

      Toivomme että hyvää tahtoa riittää Lissukoilla, Heineillä ja muilla työnsä hyvin hoitaneilla viestien ymmärtämiseen ja ohjelmallisen laulujuhlan järjestämiseen piparien kera evankeliumin kuulemiseen.

    • toteutusta_vaille_valmis

      Kyllä, me tiedämme, että Hillatien koulu on ykköskoulu. Siispä KESKUSTAKAMPUS on ainoa oikea ratkaisu. Mitä pikemmin se toteutetaan, sitä parempi ja kustannustehokkaampi.

      • Suksi_edelleenkin

        Saahan sitä luulla, mikä on ykkönen! Ja et varmaan ole kunnolla lukutaitoinen, kirjoittaja on pyytänyt, ettei viestiä kommentoida. Mielipiteelläsi ei ole mitään merkitystä.


    • Päivän_polttavin_sivu

      Meillä kaikilla käy varmaan aika pitkäksi itsenäisyytttä juhliessamme. On näemmä aikaa kirjoitella tänne ja selailla Suomi 24 -sivustoa.

    • Häpeen.syvästi

      Vanhemmat saa hyvän joululahjan lapsineen koululta. Häpeällistä!

    • Se_sitten_siitä
    • Voi.voi.voi.ja.voi
    • Kiistatta_PARAS

      Nimimerkki 'Itsenäisyyspäivää' provosi koulurankkinkilla, joten tässäpä teille ainoa oikea kaikkien Kemijärven koulujen Rank:
      1. K E S K U S T A K A M P U S
      2. Hillatien yhtenäisperuskoulu
      3. Hillatien lukio
      Oliko niitä muita kouluja? En enään muista, ovat varmaan niin mitättömiä ettei ole tarviskaan.
      t. Sun Psykiatri
      ps. Tätä viestiä kommentoivat menevät suljetulle osastolle hoitoon (siellä joulujuhlanne jo on).
      pss. Olisin perustellut enemmänkin, mutta pitää lähteä vetämään parit sauhut. Asiahan on toki kiistatta selvä. PISTE.

      • Jyvän_akanalle

        Joku on onnistunut provosoimaan sut pirun hienosti. Jatka samaan malliin. Olet jyvistä se akana.


      • Jyvä_
        Jyvän_akanalle kirjoitti:

        Joku on onnistunut provosoimaan sut pirun hienosti. Jatka samaan malliin. Olet jyvistä se akana.

        Kuka helekatti osasi nimetä tuon kirjoittajan akanaksi? Ei parempaa, ei mainiompaa nimeä tässä vetten rantain maassa.

        Otanpa avuksi Wikipedian:
        Viljakasvien kuorittuja ja rikottuja jyviä nimitetään ryyneiksi tai suurimoiksi. Jyvästä ennen jauhamista erotetut kuoriosat ovat leseitä ja jyvästä viljaa puitaessa irronneet suomut akanoita. Akanoiksi kutsutaan eräissä murteissa myös jyvistä jauhettaessa irronneita kuoria.

        Hah...haaa.hah....aaa.... Että joku osasi nimetä akanaksi. Et ole ryyni, et suurimo, et lese, vaan AKANA! Saatat olla myös pakana, kuitenkin olet kaiken älyn takana.

        Tuon nimen ansainneenasi kirjoituksellasi ei ole mitään arvoa.


    • Auttakaanme

      Maahanmuuttajia ei saa sortaa ja syrjiä.
      Joulujuhlia ei täten saa kouluissa järjestää.
      Uskonnolliset laulut ja menot kiellettyjä.
      Lisäksi säästöjä tehtävä koulu menoista.
      Meillä kynneniätuhansia uusia koulutettavia
      ,ruokittavia ja asutettavia nyt lisää,yhä tulee.

    • Ei_tulosta_SISÄÄN_VAIN
    • Juhlat

      Miksei Isokylä (meidän kyläkoulu) järjestänyt joulujuhlaa?
      Se on kyllä iso pettymys. Todellakin. Me lapsineen olisimme tahtoneet.
      Ei Isokylän tarvitse esimerkiksi Hillatien esimerkkiä noudattaa. Jos siellä on päätetty, ettei juhlaa järjestetä, olkoon järjestämättä. Huono koulu muutenkin.
      Mitä toimintaa siellä on oikeastaan koskaan järjestetty oppilaille. Köyhä on ollut tarjonta.

      Olisimme halunneet että alaluokat olisivat saaneet oman juhlan. Yläkoululaisilla ei ole riemua esiintyä, niin kuin pienillä on. Näiden tahtoa ei siis kunnioitettu.
      Millaiset muistot heillä jää koulusta? Pelkästään ahertamista, käskyjen ja kieltojen noudattamista koskevat muistot. Kiusatuksi tulemista, pelkäämistä ja niin poispäin. Voisi luetella enemmänkin.

      Pitäisi kyllä ajatella paremmin, mitä jättää tekemättä ja mitä tekee. Joulujuhlien perinne katkesi kun Kallaan porukka siirtyi Isokylälle. Tätäkö on yhtenäiskoulu? Totta sen olisi pitänyt olla enemmän kuin pelkkä Kallaan alakoulu. Odotukset vaihtuivat pettymyksiksi. Emme silti kaipaa Kallaan aikoja muuten. Kukapa homeilmaa kaipaisi!

    • Pettymystä

      Ei se olisi ollut liikaa vaikka teatterireissun lisäksi olisi ollut oma juhla pienille ja pienten toteuttamana. Pettymys!

    • parrraton

      Hohhoijaa.. antakaahan lasten käydä koulua rauhassa ja lopettakaa naurettava vouhkaaminen.

      • parrallinen

        Joo....kun saisivatkin käydä koulua RAUHASSA (ilman kiusaamista jne.) ja KÄYDÄ KOULUA (siis oppia - tahtoo olla vain tyhjän puuhastelua välissä)!

        Tiesiköhän tuo "parraton" mistä oikein kirjoitti ja mitä tuli väittäneeksi! Pitää siis taata: 1) rauhassa ja 2) käydä k-o-u-l-u-a-!


    • jos_järjesteet_olisi

      Kyllä Kemijärvellä on hankala yritysten, yhteisöje,, koulujen palvalla asiakkaitaan. Jos nyt tämä kyseinen koulu nyt olisi juhlat järjestänyt, olisi jankutus alkanut.
      Olisi ollut huono ohjelma, kellä tonttulakki olisi ollut vinossa, eikä vanhemmille tarjottu puuroa.
      Toivon vain voimia kaikille palveluammateissa olevulle, ja jaksamista näiden "omituisten otuksien kanssa".

      • Pas_kan_puhu_jalle

        Älä puhu pas.kaa


    • suivauttaa

      Ei niitä omituisia monta ole. Yksi pösilö akka, valittaa kaikesta mahdollisesta.
      Se on käyny läpi, kaupat, uimahallin, koulut, koulutoimen ym.
      Sitä ei ole huolittu kouluavustajaksi, siksi sillä keittää.

      • Ikävää_tällainen

        Kannattaa olla varovainen kirjoituksissaan. Asiasta pitää kirjoittaa eikä ihmisen luonteenomaisuuksista. Kirjoitus on kunniaa loukkaava. Kaikilla on oikeus mielipiteeseen ja on älyn heikkoutta jos ei mielipidettä kestä. Itse voi panna paremmaksi asiassa jos perusteluja riittää, mutta yleensä tuontapaisilla kirjoittajilla ei ole perustelemiseen resursseja. Väyrynenkin aikanaan sanoi: Kun eväät (äly) loppuu, niin (koiramainene) räksytys alkaa. Suluissa oleva on minun tarkennusta.

        Rauhallisesti näppäimistön takana- YLEISEKSI VAROITUSEKSI
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13632144/nyt-rauhallisesti-siella-nappaimiston-takana!

        Tunnemmeko hänet ketä parjataan? Pitäisi tehdä raastupajuttu. Asiassa voi vedota tähän päätökseen --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------->>>>>>>>>>>>>>>
        http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kainuu/hyrynsalmelaiselle-kunnanvaltuutetulle-vankeustuomio/


      • Mene_pois_äläkä_tule_tak

        Lopeta toisten parjaaminen. Elä ja anna toisten elää omalla tavallaan. Ei tarvitse ruveta täällä toisia mollaamaan. Sinäkö sitten täydellinen olet? Taidat kantaa kaunaa jotain kohtaan - lopeta aikanaan! Ennen kuin tuhansia euroja joudut kukkarostasi kaivamaan.


      • Suivauttaa_on_paha

        Kukahan se pösilö on! Mietipä suivauttaja. Katso peiliin, ehkä se kurkkaa sieltä.

        Mielipiteeni:
        Isokylän koulun olisi pitänyt järjestää joulujuhla, kun kerta me vanhemmat ja lapset olisimme halunneet. Se jos mikä olisi ollut todellista kodin ja koulun välistä yhteistyötä, jota ei liiemmälti ole Isokylällä. Olisiko se ollut suuri urakka tuommoiselta isolta henkilömäärältä?

        Täällä on esitetty hyviä perusteluja sille, miksi joulujuhla olisi pitänyt jäjestää. Tärkeimpiin niistä kuuluu kodin ja koulun välisen yhteistyön kunnioittaminen. Mitättömiin perusteluihin ei kuulu hengelliseen ja maalliseen jouluperinteeseen lasten kasvattaminen.

        Eläköön sananvapaus. Kunnioitetaan toisten mielipiteitä.


    • Kertokaa_se_minulle

      Milloin Isokylällä on perinteinen joulujuhla? Tietääkö joku? Vaikea uskoa, ettei oppilat saa joulujuhlaa.

    • Huonoja_kouluja

      Onko millään koululla oikeaa yhteistyötä kodin kanssa? Kertokaa.

    • Kaikkea_häntä

      Lapset ei tykänneet yhtään rimpparemmien tanssijutuista. Parempi olisi ollut joulujuhla. Lapset olisi sentään päässeet esiintymään. Nyt heidät istutettiin katsomaan jotain aikuisille kuuluvaa. Paljonko esitys vielä maksoi? Tämä on sitä kuuluisaa sivistyspuolen rahantuhlausta!

    • koulujuhla

      Ennen oli itsestään selvää, että pidettiin jokaisessa koulusa joulujuhla. Se huipensi lukukauden. Saattaa olla niin, etteivät n ämä nykyiset opet y märrä asiaa. Palkkatyötä tekevät vain, eivät koe perinteitä kannustavina. Vanhempien on syytä puuttua asiaa ja kyläyhdistysten. Jättävät nämä nykyopet vielä kevätjuhlankin väliin? HOX kylätyhdistykset!

      • Munalliset_rehtoreiksi

        Juhlien järjestäminen on opettajista kiinni, heidän viitseliäisyydestä. Tekemistä saattaa olla silläkin, mitä ymmärtää viisaudessaan perinteellä. Kuka ymmärtää, kuka ei. Kyse on myös rehtorin jämäkkyydestä.


      • soopasovinisti

        Suksi sovinisti muninesi äitis hameen alle, siellä on sulle sitä jämäkkää rehtoria, mutta elä kiusaa muita äititraumoillasi. Naiset ovat valtaosin parempia johtajia kuin miehet eli osaavat asiat paremmin. Kyllä on tässä kaupungissa niitä huonoja miespuolisia nähty riittämiin. Eivät kyllä muista perinteitä ellei sihteeri hoida asiaa.


    • HOXsatkaa

      HOX, HOX
      Kyllä opetussuunnitelmassa pitää olla velvoite järjestää lapsille joulujuhla, ei ne muuten tiedä, mikä on juhla.
      HOX
      Lapsille pitää taata mahdollisuus esiintyä. Ei ne muuten opi.
      HOX
      Perinnettä pitää kunnioitaa, etenkin maalaiskoulussa, kuten Isokylällä. Yleisö odottaa, miksi pettää heidät. Sehän on kiusaamista, niin lasten kuin vanhempien.
      HOX
      Opetus taas lopetettiin liian aikaisten. Monta päivää touhuttiin tyhjää. Eikö tämä aika olisi voitu käyttää järkevästi juhlan ohjelmien harjoitteluun? Kysyn. Ja kysyn.
      HOX

    • Paljosta_jäimme_paitsi

      Eikä Isokylällä edes kirkkokäyntiä ollut!
      Mistä lapsille tuli joulun tunne ja ilo? Köyhäksi jäi joulun muistot Herran vuonna 2015. Esille nousi vielä kaiken lisäksi kodin ja koulun yhteistyön toimimattomuus. Tulipahan sekin seikka todistetuksi yhden mokan takia. Ei perinteen, ei yhteistyön kunnioitusta jne.

    • Joulu_jäi_tulematta
    • suivauttaa

      Korvatkaa kotona se mitä koulussa jäi puuttumaan, älkääkä ruikuttako.

    • Perinne_katkesi_pahasti

      Lopeta viisastelu. Miten sinä kotona koulun kuusijuhlan järjestät? Miten sinä tunteen, jännityksen kotiin tuot? Älyttömiä puheita. Jos pikkulusikalla on annettu, ei voi tosiaankaan kauhalla vaatia.

      Isokylä tuotti meille ikävän yllätyksen. Odotimme innolla juhlaa, lapset siinä mukana. Ei voi kuin tuoda pettymyksen esille.

      • näinsemenee

        Kotiin voi järjestää vaikka kuinka jännittävät kuusijuhlat. Hommaatte kunnon pukin ja tietysti lahjoja, siitä se lähtee.


    • Kaikki_lyhykäisyydessään

      Kyllä on tullut meille selväksi tämän viestiketjun myötä , että Isokylällä olisi pitänyt olla kuusijuhla. Vanhemmat ja heidän lapsensa olisivat halunneet päättää syyslukukauden perinteellisesti - lasten esityksiä nähden ja jouluevankeliumia kuullen. Ollaan tehty iso virhe. Koulun pitää saada päättää, onko juhla vai ei. Päätöstä ei saa antaa rehtorineuvostolle tai vastaavalle, mikä nimi nyt kokoonpanolla onkaan. Isokylä on maalaiskoulu ja jo Kallaan perinne juhlien järjestämisessä olisi pitänyt säilyttää. Rimpparemmi ei lapsia paljon kiinnostanut ja on kyselty, mikä oli esityksen hinta kuljetuskustannuksineen. Näillä rahoilla olisi saanut juhlassa kahvit järjestettyä moninkertaisesti ja olisi vielä jäänyt rahaa säästöön. Oliko siis järkevä päätös olla järjestämättä omaa kuusijuhlaa? Me tiedämme vastauksen. Juhlaa ei korvannut epävireisen pianon säesyksellä lauletut yhteislaulut ja laimea glögi pienen piparin kera. Työssäkäyneille aika ei sopinut. Epäiltiin jopa sitä, että päivätilaisuudella säästyisi pipareita glögeineen. Kyse on kaikkinensa ollut kodin ja koulun yhteistyöstä, josta Isokylä ei ole liiemmälti kiitosta saanut. Päättäjät ovat kaikin keinoin yrittäneet säilyttää Isokylällä yhtenäiskoulun, joten tästä kiitoksena olisi ollut kylän oma joulujuhla tarpeen. Ehkä yleisössä olisi ollut näitä arvoisia päättäjiä. On harmi, että asia ymmärretään oikeassa laajuudessaan ja tärkeydessään vasta jälkeenpäin. Menetettyä mahdollisuutta ei korvata kuin vasta ensi jouluna, jolloin juhla järjestyy näkyvällä julkisuudella. Näin me toivomme.

      • Pakko_mennä_eteenpäin

        Jokohan on saatu piste? Mielipahat pian unohtuvat. Katse kääntyy jo talven tapahtumiin.


      • Elämää.vajavaa
        Pakko_mennä_eteenpäin kirjoitti:

        Jokohan on saatu piste? Mielipahat pian unohtuvat. Katse kääntyy jo talven tapahtumiin.

        Ei välttämättä.


    • Joulu_kerran_vuodessa
    • ajattelematonta

      paljonkohan rimpparemmi maksoi?
      tuntuu hullulta, kun säästetään pienistä asioista
      ja tästä olisi voitu säästää, niin ei, vaan pantiin rahaa menemään ja tuotettiin toisille suunnatonta mielipahaa eli tässä on kaupungin anti meille asukkaille tai oikeastaan sivistysosaston anti

    • Muisto_joulun
    • 1_ynnä_1_on_kaksi

      ihan itkettää tuo isokylän moka olla järjestämättä juoulujuhlaa kun lapset ja vanhemmat ovat halunneet, jotenkin joulu jäi isokylälle saapumatta, perinteet heitettiin nurkkaan, annettiin kallaan koulu taas nousta muistiin, muka esikuvallisena kouluna vaikka ei ollut sitä sinnepäinkään, näitten ankeiden olojen aikoina olisi toivonut kodin tahtoa noudatettavan, koulunsa puolesta taistelleiden mielihyvän ja kiitoksen tyydyttämiseksi olisi juhla ollut enemmänkin kuin paikallaan, niin miksi ei? miksi ei? palkittiinko taas hyvä pahalla?

      • ÄiTiL

        Onko teillä kellään tietoa onko MISSÄÄN KEMIJÄRVEN KOULUSSA vietetty joulujuhlaa 2015...??????????????? Särkelän koulussa vietettiin Joululauluilta jouluviikolla ja siihen liittyen myös erityiskoulunlapset vinkkinä nim. Tittelintuure eli ei ole vain erityskoulun lapset vaan SÄRKELÄN KOULUN OPPILAAT........


    • Joulu_ohi_jo

      Yhteistyö jatkuu joulun jälkeen. Jossain muodossa.

    • Suu.ammollaan

      En osaa sanoa mitään.

    • Jotakin_älyä_peliin

      Sivistyspuolella ei ainakaan pakkolomapelotteet tunnu säästämisessä:
      paljonko maksoi rimpparemmi esityksen ottaminen kuljetuskustannuksineen?
      pitikö särkelään palkata ulkopuolelta koulusihteeri? näin ainakin puhutaan näillä sivuilla
      onko säästövaateita ajavilla homma täysin hanskassa? vuotaako seula niin että pukkusäästöt saavat naurettavan tunnun noiden tuhlailujen rinnalla

    • yllättävää.ymmärettävää
    • Ei_laittomuuksille

      Meidän vanhempien pitää antaa anteeksi ja unohtaa Isokylän moka olla järjestämättä toivottua ja taas toivottua joulujuhlaa ja ojentaa omalta puoleltamme auttava käsi opettajille. Jos yhteistyötä eivät opettajat rakenna meihin päin, niin rakentakaamme me. Ovathan meidän omat lapsemme kyseessä. Estetään opettajien pakkolomautus. Avustajat saavat olla pakkolomalla. Opettajien harteille onmeidän lastemme turvallisuus laitettu, joten yksistään jo lastemme etua ajatellen emme voi hyväksyä opettajien pakkolomautusta. Miten uskaltaa laittaa lapsi kouluun jos ei ole turvallisuustakeita? Ei mitenkään!

      V A S T U S T A M M E O P E T T A J I E N P A K K O L O M A U T U S T A!
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14011264/lomautukset-johtavat-laittomaan-tilanteeseen

      • Lapsen_etu-ennen_muuta

        Näin me teemme. Lasten edun vuoksi. Muuta emme voi.


    • Paha_muisto_jää
    • Hyviä_kirjoituksia_tääl

      Eläköön sananvapaus! Isokylä on saanut risut!

    • Yhteistyö_voimaako

      Millaista yhteistyötä koulu odottaa vanhemmilta? Entä vanhemmat koululta? Millaiseen yhteistyöhön vanhemmat ovat valmiita? Millaiseen koulu?

      Sivistyslautakunta kyllä voisi ohjeistaa, kaikessa viisaudessaan, kun kerta on niin etevä...

    • eaii

      No siis. Isokylän koulu on aivan uskomattoman huono koulu; opettajat eivät saa oppilaita kuriin, opetuksen taso on surkea JA sitten oppilaita yksin syyllistetään asenteen puuttumisesta ja siitä, ettei tee tarpeeksi töitä koulun eteen. Oppilaat ovat muka laiskoja, villejä ja ties mitä, mutta todellinen ongelma on se, ettei juuri kukaan koulun opettajista OSAA työtään. Töihin Isokylälle palkataan varmaan kuka tahansa joka sinne haluaa, vaikea uskoa että kenelläkään opettajista olisi oikeasti pätevyys.

      Isokylän koulussa pärjäävät hyvin vain ne oppilaat, jotka osaavat opiskella itsenäisesti ja opetella asioita kirjasta lukemalla. Harmillista kyllä, mutta ehkä vain muutama prosentti pystyy opiskelemaan näin niin, että tulos on kiitettävä. Ongelma on siinä, että opettajat siirtävät oppimisen vastuun yksin oppilaiden harteille, eivätkä käsitä sitä, että _heidän_ tehtävänsä on _opettaa_, eli jos koko luokka pärjää huonosti, vika on opettajassa. Onneksi opettajien turvaksi on keksitty sana "ASENNE", jota voi käyttää silloin kun oppilaita ei kiinnosta kun opettaja selittää asian mahdollisimman vaikeasti ja monimutkaisesti!

      Menipäs ohi aiheen. Mutta ihmekäänkös jos ei juhlaa saada järjestettyä noin surkealla porukalla, joka ei saa edes oppilaita kunnolla kuriin. Muutenkaan koulun oppilaita ei varmaan edes kannusteta esiintymään tai järjestämään mitään. Ainoastaan negatiivista kommenttia opettajien suunnasta siitä, kuinka ei ole sitä asennetta. Opettajatkin vaikuttavat jo pikkuhiljaa elämäänsä kyllästyneiltä, niin vaikea uskoa että heitä mikään kodin ja koulun yhteistyö edes kiinnostaisi.

      • kissasta_esimerkiksi

        ikävää luettavaa
        kissan pitää nostaa itse häntä, muuten se ei pysy ylhäällä


      • TAPAHTUUKO_MITÄÄN

      • epäonnistunut_koulu

      • ikävää_tosiaankin

        totta tuo on
        kysykääpä lapsilta,
        käykääpä koululla,
        ei kehuttavaa, päinvastoin


      • Pakko_

        Ei ole muuta keinoa/apua, kun ruveta rakentamaan koulua alusta asti.


      • Saattoi_odottaakin

      • ison_kylän_koulu

        näemmä


      • Kissa_pöydälle

        Allekirjoitan itsekin tuon tekstin!


      • ikävää_lapsille

        No, johan on koulu!


      • Huonosti_kävi

        Yhdentyminen yhdeksi kouluksi oli kivuliasta. Kaikkia ei hetkessä unohdeta. Kaikki vaatii aikansa. Ja toisaalta ihmiset vanhenevat, alkavat näyttää muulta kuin ennen. Jos ei pysy ajassa mukana, niin ristiriitoja tulee. Kaikki näkyy ja tuntuu. Katkeruus pahinta. Arvostus loppuu. Mitättömäksi näkeminen voi silti olla oikeaan osuvaa. Mene j tiedä.

        Viittaus tekstiin:
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo#comment-82618044


      • hyvä_kun_loppu

        kallaan perinne, kalllaan perinne


      • nähty_ja_huomattu

        mä oon rikulleen samaa mieltä


    • edellytetään_enempi

      nyt näissä tilanteissa meidän pitäisi olla yhteistyössä vielä mamujen kanssa

    • järki_sannoo

      yhteistyö pitäisi olla itsestään selvää

      • äkätkää

        hei, hei, hei
        tehkää nyt yhteistyötä


    • Äly_hoi_älä_jätä

      Totta nyt yhteistyötä älytään tehdä. Sehän on jo lain velvoittamaakin.

    • yhteistyötä_lain_henkeen

      elvytetään yhteistyö jos sitä ei ole ollut tai jos se on ollut heikkoa

    • opiksi_vaan
    • pannaan_toimiman

      harmi kun ythteistyö ei toimi

      • slööööa

        Paremmin sanottu kun tehty, jos kemiat ei toimi. Pitäis olla touhukkaita opettajia ja vanhempia jotka jaksavat kehittää ja järjestää toimintaa.


    • Juhlaton_joulu_oli

      Eikö laki velvoita yhteistyöhön? Ainakin jollain tapaa.

    • Toimikaa

      Velvoittaa!

    • Sanokaa

      Miten yhteistyökyvyttömät tekevät yhteistyötä?

    • Sepä_se

      Siinäpä se on.

    • yhteistyöhön

      riidat pois ja kaikki yhteistyöhön niin saadaan kaupunki pelastettua

      • hymyä.huuleen

        Vanhempien pitäs osallistua aktiivisemmin koulun toimintaan, niin silloin saataisiin enemmän yhteistoimintaa ja tapahtumia. Turha meidän vanhempina on vaatia että koulu kasvaatisi lapsiamme. Vanhempina olemme vastuussa lapsista ja kasvattamisesta. Jos lapsella jon rajat ja rakkautta niin silloin ei pitäis olla isompia ongelmia koulussa. Silloin myös yhteistyö sujuu paremmin kun tietää ettei lapsi aiheuta ongelmia koulussa, eikä tarvitse hävetä käyttäytymistä. Lapsen käytöksestä usein näkee onko koti olot OK. Silloin myös usein on nekatiivinen asenne koulua kuin muitakin kohtaan jos on ongelmia.


    • hähähääää

      Onko siellä isompia ongelmia kun sivistyslautakunta pitää kokouksen ilmeiseti siellä. Puhuttiin jostain koululta tulleesta kirjelmästä tai jostain sellaisesta. Mikä siellä koululla kiikastaa ja ei toimi?

      • väänäsen_koulu_vielä

      • asiatjulki

      • ei_savua_ilman_tulta

    • olisipa_keinoja
      • ikäväääääääääääääää

        isokylällä pahaa kiusaamista
        heijastuu toimintaan


    • HuolestunutIsipappero

      Se kiusaaminen on semmoinen juttu, että siinä pitäisi se koulun ja kodin yhteistyö toimia. Erityisesti niin, että kun on vahva epäilys kiusaajista, pitäisi asiaan puuttua kovalla kädellä kotona.
      Siis asia pitää käsitellä perin juurin puhumalla eikä sitä saa hyssytellä. Yleensä tämä kotona tehtävä kasvatustyö jää tekemättä ja isit ja äitsykät jättävät kaiken koulun hoidettaviksi.

    • Mitätönkö

      Mistä tämä viestiketju sai alkunsa ja mihin se loppuu?
      Itku meillä tuli, kun kuusijuhla jäi vällin ja pidettiin kalliimpaa vaihtoehtoa parempana eli vietiin oppilaat monella linja-autolla Rimpparemmiin. Siinä unohtui kaupungin taloudellinen tilanne. Viis säästöistä ja vanhempien ja oppilaiden mielipiteestä! Siinä se unohtui eli jäi taka-alalle lain velvoittama kodin ja koulun yhteistyö. Pettymys oli suuri, kun koko syksy oli odotettu kuusijuhlaa ja sitä ei tuullutkaan. Tilalle tuotiin päivällä pidetty laulutilaisuus . Kieltämättä tuli mielikuva laiskuudesta koulun ja kodin välisn yhteistyön unohtamisen lisäksi.

      Tunteet purkautuivat,
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo#comment-82618044

      Ei hätää, näyttää siltä, että läksytyksestä on opittu. On tulossa kevätjuhla, katsokaa
      http://www.kemijarvi.fi/sivistyspalvelut/perusopetus/isokylan_koulu/ajankohtaista

      Koulu pannaan nyt toimimaan. Me vanhemmat pidämme siitä huolen.
      Meillä on omat oikeutetut vaatimuksemmme
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo#comment-83081613

      • Jätti_syvät_jäljet

        Hyvä kirjoitus
        antaa nuhteita
        mutta antaa mahdollisuuden korjata tilannetta
        Keväällä isokylällä on isot ja isot kevätjuhlat - silloin viimeistään
        unohtuu katkeruus yhteistyön toimimattomuudesta
        ja unohdetaan myös pettymys kun kuusijuhlaa ei tullut eikä muisteta
        ettei jouluna kuultu evankeliumia Jeesuksen syntynästä


    • saako.edes.kysyä

      omko sivistyslautakunta pitämässä kokousta isolla kylällä?

      huhu kertoo tällaista

      • eikö.ne.osaa

        vastaus löytyy täältä
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14097770/sivistyslautakunta-14-s----johto-ja-paattaminen

        ennakkotietoa oli jo täällä
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo#comment-83081613


      • tiptaptiptap

        Joo pitää kokouksen Isokylän koululla. Samalla lautakunta viettää joulujuhlaa ko se joulun alla unohtu pitää.


      • hehhee_tiptaptiptap_lle
        tiptaptiptap kirjoitti:

        Joo pitää kokouksen Isokylän koululla. Samalla lautakunta viettää joulujuhlaa ko se joulun alla unohtu pitää.

        Hahh hh haaaa
        Kyllä näitä kouluja ja opettajia on moneksi!
        Kerrankin vanhemmat jotakin pyytävät, niin kylmä Ei!

        Tämä viestiketju on ollut hyvänä muistuttajana siinä, että vanhempia pitäisi kuunnella ja heidän toiveet ottaa huomioon.

        Mitä varten se sitten vanhempainyhdistys koululla on? Koristeena? Silmänlumeena?

        Paljon suomi24:ssä keskustellaan, osa turhia sivuja
        kuten

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14081068/voiko-opettaja-piereskennella-oppilaille

        mutta tämä sivu on tehnyt tehtävänsä.


    • onneton_koulu

      se ettei juhlaa järjestetty jouluna purkautui ennen näkemättömällä tavalla

    • kysyn_vaan
    • muina-asioina_pk_saa
    • voi_voi_ja_voi

      Hauska kirjoitus tässä
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/11550119/kemijarvella-hyva-sivistyslautakunta#comment-62772758

      Peruspulma Kallaan koulun lopettamisessa on se, että kaikki opettajat eivät vaan tunnusta, että Isokylän koululla on rehtori, joka ei sitten tullutkaan Kallaan koululta, mikä kivistää ja hiertää kuin kivi kengässä.

      Energia pitäisi suunnata oppilaiden pulmien ratkaisemiseen eikä omien turhaumien jatkuvaan esille tuontiin. Vaihdevuodet saattavat olla paha juttu, mutta itsehillintää, kiitos. Äitinä tiedän, että oppilailla on isoja pulmia.

      Joku ihmettelee
      Onko siellä isompia ongelmia kun sivistyslautakunta pitää kokouksen ilmeiseti siellä. Puhuttiin jostain koululta tulleesta kirjelmästä tai jostain sellaisesta. Mikä siellä koululla kiikastaa ja ei toimi?

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo#comment-83081613

      Aika kantaa ottava on kirjoitus


      No siis. Isokylän koulu on aivan uskomattoman huono koulu; opettajat eivät saa oppilaita kuriin, opetuksen taso on surkea JA sitten oppilaita yksin syyllistetään asenteen puuttumisesta ja siitä, ettei tee tarpeeksi töitä koulun eteen. Oppilaat ovat muka laiskoja, villejä ja ties mitä, mutta todellinen ongelma on se, ettei juuri kukaan koulun opettajista OSAA työtään. Töihin Isokylälle palkataan varmaan kuka tahansa joka sinne haluaa, vaikea uskoa että kenelläkään opettajista olisi oikeasti pätevyys.

      Isokylän koulussa pärjäävät hyvin vain ne oppilaat, jotka osaavat opiskella itsenäisesti ja opetella asioita kirjasta lukemalla. Harmillista kyllä, mutta ehkä vain muutama prosentti pystyy opiskelemaan näin niin, että tulos on kiitettävä. Ongelma on siinä, että opettajat siirtävät oppimisen vastuun yksin oppilaiden harteille, eivätkä käsitä sitä, että _heidän_ tehtävänsä on _opettaa_, eli jos koko luokka pärjää huonosti, vika on opettajassa. Onneksi opettajien turvaksi on keksitty sana "ASENNE", jota voi käyttää silloin kun oppilaita ei kiinnosta kun opettaja selittää asian mahdollisimman vaikeasti ja monimutkaisesti!

      Menipäs ohi aiheen. Mutta ihmekäänkös jos ei juhlaa saada järjestettyä noin surkealla porukalla, joka ei saa edes oppilaita kunnolla kuriin. Muutenkaan koulun oppilaita ei varmaan edes kannusteta esiintymään tai järjestämään mitään. Ainoastaan negatiivista kommenttia opettajien suunnasta siitä, kuinka ei ole sitä asennetta. Opettajatkin vaikuttavat jo pikkuhiljaa elämäänsä kyllästyneiltä, niin vaikea uskoa että heitä mikään kodin ja koulun yhteistyö edes kiinnostaisi.

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo#comment-82618044

      Samoja ongelmia Kallaan päiväkodilla?

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14133158/kallaan-paivakoti#comment-83367313

      • vi..n

        Voin sanoa että sama meininki Hillatiellä,ei sielä oteta oppilasta(erityissellaista)..huomioon...vaan siellä myös haukutaan jotta oppilas on ..laiska...saamaton. Ja opettajat on niiiiiiiiiiiiiiiiiin hyviä opettajia.Mutta jos heittäis tässä esim Ruotsin opettaja......vuosikausija ollut jo Lepistöllä opena....oppilaat ei opi..kokeet vaikeita...pisteet menee jos et nimeä kirjoita oikein yläkulmaan....vittu mitä nimellä on ruotsinkokeen arvosteluun.????????? Ja yleensäkin aineestakuin aineesta et saa tukiopetusta vaikka pyydät..Vaikka se on kaikkien oppilaitten ensinmäinen tukitoimi KAIKKIIN AINEISIIIIIN....!!!!!!!!!!!


      • usko_maton_ta

        pakkolomalle tuollaiset joutaa! koulut on sellaisia kuin on johtajat!
        huono johto koulupuolella ollut aina
        nähdään se nyt kun on tullut hyvä sivistyslautakunta niin se antaa aina huomautuksia sinne ja tänne
        http://paatokset.kemijarvi.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20161533-11

        varmaan jo joku tullut aikuiseksi entisistä oppilaista eli tällaisen pitäisi avata suunsa

        kemijärvellä on aina ollut huonoa koulupolitiikkaa
        isokylältäkin sanottiin että kelpa kuka vaan
        sama meininki kai koko kaupungissa
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo#comment-82618044

        onneksi johtaja kohta vaihtuu, kenkää olisi saanut antaa

        Kallaan päiväkotikin on osoittautunut HUONOKSI
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14133158/kallaan-paivakoti

        MISSÄ KEMIJÄRVELLÄ OIKEIN MENNÄÄN?
        tuleeko parempaa kun tulee uusi hyvinvointijohtaja?


      • ikävääääääääääääää
        vi..n kirjoitti:

        Voin sanoa että sama meininki Hillatiellä,ei sielä oteta oppilasta(erityissellaista)..huomioon...vaan siellä myös haukutaan jotta oppilas on ..laiska...saamaton. Ja opettajat on niiiiiiiiiiiiiiiiiin hyviä opettajia.Mutta jos heittäis tässä esim Ruotsin opettaja......vuosikausija ollut jo Lepistöllä opena....oppilaat ei opi..kokeet vaikeita...pisteet menee jos et nimeä kirjoita oikein yläkulmaan....vittu mitä nimellä on ruotsinkokeen arvosteluun.????????? Ja yleensäkin aineestakuin aineesta et saa tukiopetusta vaikka pyydät..Vaikka se on kaikkien oppilaitten ensinmäinen tukitoimi KAIKKIIN AINEISIIIIIN....!!!!!!!!!!!

        mitä siellä hillatiellä tehdään?
        ei ainakaan tiedottamisesta huolehdita
        http://www.kemijarvi.fi/sivistyspalvelut/perusopetus/hillatien_koulu/ajankohtaista


      • 1900_luvulla_vieläkö

        eletäänkö me vuotta 2016? onko meillä tietokoneet käytössä? entä taito? näyttää aivan muulta, palkkakyllä kelpaa mutta työt? niin, ne ei oikein luista


      • kaikkea_häntä
        vi..n kirjoitti:

        Voin sanoa että sama meininki Hillatiellä,ei sielä oteta oppilasta(erityissellaista)..huomioon...vaan siellä myös haukutaan jotta oppilas on ..laiska...saamaton. Ja opettajat on niiiiiiiiiiiiiiiiiin hyviä opettajia.Mutta jos heittäis tässä esim Ruotsin opettaja......vuosikausija ollut jo Lepistöllä opena....oppilaat ei opi..kokeet vaikeita...pisteet menee jos et nimeä kirjoita oikein yläkulmaan....vittu mitä nimellä on ruotsinkokeen arvosteluun.????????? Ja yleensäkin aineestakuin aineesta et saa tukiopetusta vaikka pyydät..Vaikka se on kaikkien oppilaitten ensinmäinen tukitoimi KAIKKIIN AINEISIIIIIN....!!!!!!!!!!!

        eikä ole tahti vaihtunut vaikka on saatu UUUUUUUUUUUUUUSSSSSSSSSIIIIIIIIIIIIIIII
        ja HHHHHHHHHYYYYYYYYYYYYYYVVVVVVVVVVVVÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ rehtori? vai onko sittenkään? huonompi?


      • huu_moo_riako

      • muutos_tuloillaan

    • järjellisesti_ajateltuna

      ei ole paljon vaadittu yhden kuusijhlan järjestäminen
      sen järjestämisestä kieltäytyminen on lapsellista

    • kaunaisuutta

      kyllä isokylän vanhemmat ovat ottaneet itseensä kun eivät saaneet omaa kuusijuhlaa
      se näkyy siitä kun sivu pyörii vielä täällä
      ja saattaa pyöriä vielä pitkään
      kaikkia ei pidä unohtaa heti

    • so_so_sanoaa_isokylä

      isokylän vanhemmat ovat pitkävihaisia
      ja joskus saavat syystä ollakin
      ei kaikki ole leikkiä

    • täynnä_on

      tämä jos mikä ketju on täynnä asiaa

    • JoVähänVarttuneempiPappa

      Kaiken lähtökohta on kotikasvatus. On aivan turha moittia koulua tai opettajia. Pitää paneutua perusasioihin.
      Täytyy miettiä minkälaisen roolimallin lapselleen antaa. Täytyy miettiä sitä lapsen ajatusmallia, eli mitä siellä lapsen päässä liikkuu.

      Ajatelkaapa vanhemmat joskus kun vedätte kaljaa tai viinaa, miten se vaikuttaa lapseenne. Aivan sama tilanne on tupakan kanssa. Lapsi ihannoi vanhempiaan ja matkii heidän käytöstään. Siinä ei sitten auta se surullisen kuuluisa lause:"Älkää tehkö niinkuin minä teen vaan tehkää niinkuin minä sanon!".

      Lapsi on kuitenkin kotonaan huomattavan osan ajastaa, paljon enemmän kuin koulussa joten roolimallin rooliin on syytä kiinnittää huomiota.

      Hyvät vanhemmat. Älkää odottaako koululta vanhemmuutta. Toimikaa itse vanhempina. Tämä on sitä parasta kodin ja koulun yhteistyötä.

      • ei_kaikki_yksinkertaista

        Paraskin kommentoida!


    • kertokaa_se

      onko löytynyt yhteistyöhalukkuutta?

    • Tuli.mieleen
      • uskomatonta_todella

        sama huomautus hillatiellä - kotisivut viime vuosikymmeneltä


    • Entine_Kallaalainen

      Joskus tullee nii vaikee päässä lasku että mun viesti jää lähtemättä.
      Saa nähä tulleeko ny?
      Koulu jäi heikosti taakse ja ny siitä saa kärsii.
      Kannattaa tehä yhteis työtä koulun kaa, ettei käykö mulle.
      Vähä ossaa kirjottaa, vielä vähemmä laskee ja englanttia ei ollenkaa.

    • sanokaa_se
    • paha_moka_ei_unohdu

      Joko isokylällä kevätjuhlaa suunnitellaan?
      Luulisin.

    • YhteistyötäKolunKansa

      Emmiekhän ossaa paljoa laskia. Onneksi on tuo laskemiskone niin saapi nämä viestit lähetettyä. Olettako muuten tietoisia että se kotin koulun yhteistyö on aika tärkijä asia.

      • nimimerkitönkin

        mullakin jäi matikka oppimatta
        opettaja sairastui


    • pitkäkaunainen

      onko tämä aihe koluttu loppuun?
      ellei ole, jatkukoon

    • pakko.sanoa

      Laki velvoittaa yhteistyöhön. Piste. Velvoite on nimenomaan koululla.

    • parempiin_tiloihin
    • hyvä_säästökohde

      siirtäkööt

    • ottaa_pattiin

      eikö tästä yhteistyöstä ole jauhettu jo tarpeeksi?

    • nyrpeys_pahasta

      eikö ne tajua että yhteistyö on voimaa!

    • Orkki64

      "Kodin ja koulun yhteistyö": Meillä kaksi lasta Isokylän koulussa eikä mitään ongelmia ole ollut. Älkää viitsikö valittaa turhasta.

    • Kyvyttömyyttä_kaikkeen

      Kestääkö vaihdevuodet vuosikymmenen? Voiko jollakin?

    • Ei_kyllä_ei_kyllä_ei_kyl
      • koettu_on

        naamasta näkee kun työ ei maistu eikä silloin yhteistyöstä tule kenenkään kanssa mitään


    • erkki_perkki
      • arkistosta_kaivettua

    • kaikki_muuttuu_hyväksi
    • ihmettelenpä
      • lopettakaa_koko_koulu

        hyvä huomio


    • eikö_parempaa

      hävettää tämän koulun esilläolo

    • keinoja_on__käyttäkää
    • antakaa_anteeksi
    • pittä_korjata_tilanne
    • näin_se_ikäväksemme_on

      oppilailta kyllä edellytetään yhteistyötä, mutta entä opettajilta?

    • Suurennuslasin_alla_olla
    • tarkka_tärkkä
      • kevyttä_väliin

      • miettikääs_sitä
        kevyttä_väliin kirjoitti:

        kevennystä tähän ikävään sivuun löytyy täältä

        http://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/paivakoti-munasi-lastenlaulun-harski-moka-heratti-hilpeytta-vanhemmissa/5110638

        Jos tuollainen lipsahdus olisi sattunut Kekijärven kouluissa huumorintajua ei olisi riittänyt. Palstoilla olisi käyty polemiikkia, kuka vastuussa kener olisi erotettava.
        Saisitte katsoa mallia muualta ettekä aina hakis virheitä, ja syitä mistä pääsis valittamaan. Negatiivinen asenne johtaa ennenaikaiseen hautaan, eihän kukaan kestä jos on ainainen vi..tus päällä.


    • vastatkaa_heti

      onko opetussuunnitelmassa jotain sellaista joka velvoittaisi pitämään juhlia?

    • isokylällä_kemijärvellä

      kevätjuhlia odotetaan

      • odotellaan

        odotellaan


    • ehdottomasti_

      opetussuunnitelmaa on noudatettava

      • saako_kysyä

        missä se uusi on? vai onko uutta?


    • luontokin_uusiutuu

      laulakaamme innolla isokylän kevätjuhlassa Jo joutui armas aika, niin että kyynel tipahtaa, niin unohtuu lopulta katkeruus menetetystä joulujuhlasta, eikä muisteta mitään myrtyneitä naamoja ja niin pois päin

    • mitä_nyt_tuosta
      • näin_se_vain_on

        sellainen koulu kuin on rehtori


    • yhteistyökyvyttömät

      nyt kesällä saa olla huolettomana kun ei tarvitse ajatella yhteistyötä eikä tarvitse sitä harjoittaa! eläköön kesä sen vuoksi!

    • syksyllä_taas_yhteistyöt

      nyt voi hengähtää yhtistyöstä kun ovat lomalla, joku ehkä vuorotteluvapaallakin

    • välttäkää_sitruunaa

      älkää hapattako naamoja entisestään

    • op.pilas

      KYLLÄ MINUA NIIN SUIVAUTTAA !

    • ikävä_joulu_viime_vuonna

      mua jos huolestuttaa selviääkä Isokylän koulu tulevana lukuvuonna kodin ja koulun välisestä yhteistyöstä,
      luulisi ainakin että kuusijuhla järjestetään ja rimpparemmit ei tule edes enää mieleen

      • jlöööl

        Joko sitä mietitään kuusijuhlaa kun on tärkeämpääkin tekemistä.


    • päästiin_eroon

      jos on yhteiskyvytöntä porukkaa, niin minkäs teet?
      luulisi kallaan koulun lopettamisen katkeruuden olevan jo unohdettu, mutta ei
      kallaan koulun lopettaminen oli parasta mitä kemijärvellä on tehty
      se myytiin heti eikä kaupungin tarvinnut ylläpitää sitä turhaan

      • öäälöä

        Maksaako ne venakot edes siitä kiinteistöveroja, kaukolämpöä yms. kuluja vai meneekö se yhteiskunnan varoista?


    • oulusta_muuttanut
    • minäainaskiootan

      Koulun alkamisen esiahdistusta täällä podetaan ja aivan oikein -Kallaan koulun lakkautusta ja siitä jäänyttä kaunaa.

      Tosi säästöjuttu kaupungille oli, että se Kallaa jäi muiden kuin kaupungin kontolle. Nyt vain leuka pystyyn ja aloittamaan reippain mielin - ihan omatktkin opettajat - koulun alkamista parin viikon kuluttua myös Isokylällä.

      Katkeruus on myrkkyä sielulle ja ruumiille, kerrassaan jumalatonta muutoinkin.

    • ikävää_yhteistyötä

      onko metsä (vanhemmat, muut) vastannut niin kuin sinne on huudettu (koulu)?

    • ei_epäselvyyttä
    • hyvä_on_isokylä

      Onneksi ei tarvitse lasta Kallaaseen enää laittaa.

    • hyvä_näin

      Niin juuri! Onneksi ei ole enää Kallaan koulua.

    • löööööööööööö

      Parannettavaa ois. Kiusaamiset olis saatava loppumaan ja otettava lapset tosissaan jos kerrotaan että kiusataan.

    • onnetonta_menoa

      Vieläkö Isokylällä jatkuu kiusaaminen?
      Lopettakaa koko koulu.

    • onneton_koulu

      kun ei ole yhteistyötä minnekään päin, tilanne jatkuu ennallaan, kiusaamisessakin

    • Roista_kirjoittava

      Joko yhteistyö sujuu?

    • on_pitkä_viestiketju
    • valintakysymys

      mikä koulu on paras?

    • tuli_vain_mieleen
    • iso_kolaus_tuli_meineese

      pitäisi ymmärtää että yhteistyö on voimaa,
      koulumaailmassakin

      • järvessä_ei_kalaa

        niinpä niin


    • eikö_jo_huomauteta
    • osa_vain_mädäntynyt_kaku

      Se on kyllä niin, että muutama tyyppi oppilaissa tai opettajissa voi pilata koko koulun maineen. Voihan silti olla kyse laajemmastakin joukosta, mene ja tiedä.

      Minusta saattaa olla että on vain kyse parista yhteiskyvyttömästä ja silti koko koulu joutuu kärsimään.

      Ikävä maine tuli koululle.

    • ei_hevin_unohdeta

      todella ikävä maine koululle tuli

    • kokemusta_on

      yksi pääsky ei kesä tee,
      mutta ykskin pääsky voi pimentää näemmä auringon

      vuosi kohta tulee täyteen kirjoituksen aloittamisesta
      ja luulen että nyt jouluna helähtää joululaulut ja lasten karkelot pääsee isokylällä kuusijuhlassa esille,
      on tästä vaan sellainen oppi saatu,
      ihan on menty latvaan kantapään kautta,
      tämä oppi jos mikä autaa kovapäistäkin

    • juhla_vanhemmille

      toivottavasti auttaa

    • korjatkaa_tilanne

      Isokylällä jatkuvasti ongelmia. Mistä tuo kertoo?
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14506236/kouluruoka-kempassa
      Alkuteksti:
      Onkohan tosi maitopurkit pöydällä Isolla kylällä. Lapsi tulee nälkäisenä huonoa ruokaa tänänä syksynä.Käivn . Eikö ruokailu ole yksi tärkeimmistä opinalue lapselle ja nuorelle.

      Miksei täällä mikään toimi?

      • Maitoa_purkissa

    • Näin_se_vain_on

      Isokylän pitäisi huolehtia viimeiseen asti, että kaikki opettajat ovat PÄTEVIÄ! Myös erityisopetuksessa. Onko ollut Jopossa?

    • pohdituttaa

      miten on? velvottaako uusi opetusopsi entistä tiiviimpään yhteistyhön kotien kanssa?

    • kysyn_vaan

      onko nyt juhla tulossa?

    • juhlitaan_kunnolla
    • Nokikepakko

      Kuuluuko uuteen ops:iin myös lakujen myynti?? Vanhemmilta ei ole kyllä kysytty mitään, lappu vaan mukana jonka mukaan alakoululaisen tulee myydä 2 pkt lakua ja yläkoululaisen 1pkt jotta oppilaat pääsevät kevätretkelle? Siis mitä ihmettä??

      • huikauhee

        Arvokkaita lakuja kuulemma. Voi säästää jos arvo vielä niilä nousee, niin antaa ne perintönä.


    • EiTarvi

      Ei tarvi myydä mitään. Retkelle on pakko ottaa mukaan vaikkei osallistuisi varojenkeräämiseen millään lailla.

      • eiRetkeillä

        Kyllä tämä karkkien ja jopa vessapaperin myynti on yleinen ilmiö kaikkialla. Kouluilla ei liene kovinkaan iso butjetti retkien järjestelyyn, joten raha olisi tarpeen. Osa vanhemmista järjestää myyjäisiä, arpajaisia eahaa hankitaan monin keinoin. Selvintä olisi jos yhteiskunta kustantais tämänkin, näinhän ei kuitenkaan ole. Osa vanhemmista ei osallistu millän muota keräyksiin, luotetaan että lapsi otetaan mukaan ja teetetään työt muilla.
        Selvintä ja tasapuolisinta olisi että näitä retkiä ei järjesteltäisi silloin se olisi kaikille muille helpompaa, paitsi lapsille, mitäs noista.


    • Tympääntynyt

      Isokylä on aina murheen kryyni, ikinä ei osata ottaa huomioon vanhempien mielipidettä. Lopettakaa koko koulu!

    • suvijuhlaa_odotteleva

      vitulin vituli, pari vuotta piti oottaa #joulutonta# joulujuhlaa! eikö meillä pystytä parempaa! ei edes kunnon koristeita tunnelmaa nostamassa!

    • Asioita_seuraava
    • kaikkea_kirjoitetaan

      muka kehuttiin lehdessä juhlaamme, olin minäkin siellä ja hyvä kun ehti alkaa nauttimaan esityksestä, niin koko juhla oli ohi

      rimpparemmi taisi kestää pitempään

    • parempaa.ootellaan

      Köyhät ja lyhyet oli karkelot olleet. Eipä jäänyt paljosta paitsi.

      • silkuasy

        Mikähän teille riittäisi. Jospa kerrankin joku kirjoittaisi jotain positiivistä. Säälin niitä lastenne opettajija jotka tuossa ilmapiirissä yrittävät kouluttaa lapsianne. Mitä tulee lapsista jos vanhempien asenne on tuollainen.
        Kyllähän paras lopputulos saavutteisiin jos myös vanhemmat olisivat koulumyönteisiä, hakisi jatkuvasti syytä mistä pääsis natisemaan. Lapsille tälläisessä touhussa tehdään karhunpalvelus. Heistä voi tulla samanlaisia minkälaisia ovat vanhemmatkin.


    • Katkeruus.Pois.Jo

      Jos kaikki hoitaisivat hommat niin kuin kuuluisi, kiitostakin tulisi. Nyt pitäisi unohtaa jo Kallaan koulun lakkautus ja alkaa elämään tätä päivää. Hyvä se oli kun lakkautettiin, ei sielläkään kaikilla ollut hyvä olla. Säästöä tuli lakkautuksen myötä ja nyt on avoimet ovet kaikkiin suuntiin. Ei muuta kuin koulua kehittämään ja yhteen hiileen puhaltamaan peräpohjukkaa myöten.

    • Ei_remmiä_porkkanaa_vain

      Mitä lakuja te myytte? edellä mainitaan vain tästä pahotteluna, opsiin kuulumattomana tehtävänä, epäsuhtana siinä mielessä että isot pääsee vähemmällä ja pienet suuremmalla vaivalla työllistettynä

      Itelle jäänyt epäselväksi tuo maitopurkki joka on päässyt ihan suomi24sivulle
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14506236/kouluruoka-kempassa#comment-86743721

      Ei ole tullut täsmennystä vaikka joku pyytänyt, siis tähän asiaan
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14506236/kouluruoka-kempassa#comment-86743721

      Rimpparemmikin on päässyt sivuille, syrjäytti kuusijuhlan aikana jolloin yhtenäsikoulun perinteitä oltiin luomassa ja peinteiden luominen jäi kesken

      Yhtenäiskoulun luontiin asetettiin paljon odotuksia, osa pettyi kovasti. Kotiutuminen vie aikansa mutta ei se saa kestää loputtomasti.

      Isokylälle hyvää uutta vuotta. Kyllä (kai) se siitä!

    • Tuli_mieleen
    • Hyvää_uutta_vuotta

      235 kirjoitusta jo! Huh huh huu!

    • ymmärrettävästi
    • siinon

      Yksi ja sama henkilä pitää yllä tätä parjausta. Se on avohoidossa.

      • Lättä_läärää

        Lättä läärää ja pimppa paaraa! Helppo on elää ja lohtua köyhille aivoille, kun uskoo että yksi ja sama saa satojen viestien ketjun yksin pysytettyä täällä. Lättä läärää ja pimppa paaraa! Mielenterveys ei horju, kun uskoo kaiken olevan yhden ja saman s.yytä Lättä läärää ja lättyä lätylle.


      • helppoa_on_elämä

        Hehh.........eee..hehhee.......hehhe..... heee ...eee.hhhheeeeeeeeeeeeeeeeee
        heh heeee he he he hhhhhhhhhhhhh eeeeeeeeeeeeeeee


      • Oletko_selvänäkijä

        Niinkö?


    • heh_e_heee

      ensin itketti, nytkö naurattaa?

    • hihityttää

      voi meitä, onko tämä 264:S kirjoitus tällä aukeamalla?

    • eikös_vain
    • samaa_muuallakin
    • hiihdetäänkö
    • hyvä_huomio_vain
    • näin_kai_se_on

      - kyllä joidenkin opettajien ja rehtorin kanssa yhteistyö sujuu ongelmitta, voisi jopa antaa ison plussan, osaavat kuunnella, keskustella ja ymmärtääkin joidenkin kotien vaikeaa tilannetta

      - ei pidä mennä yleistämään, vaikka vaikeitakin opettajia on, tosi vaikeita, sanoisin

      - rempparemmi vain aiheutti aikanaan ison hämmingin Isokylälle

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo

      - toinen hämmingin aiheuttaja on ollut jokin epämääräinen maitopurkki, ota siitä sitten selvää mikä se on ollut, jos pystyt sivulta

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14506236/kouluruoka-kempassa

      - en tiedä, vieläkö on traumoja Kallaan koulun lopettamisesta

      - yhtenäiskoulut eivät välttämättä ole toimivia

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14810498/hillatien-yhteiskoulu

      - työtä voi olla niin paljon, ettei aikaa jää yhteistyölle eikä välttämättä sillekään että tiedottaisi asioista yhteistyötä tukevaan ja kannustavaan tapaan, siis hyvän hallintotavan edellyttämällä tavalla, brändihän siitä kärsii, kun sivuilla huudetaan tähän tyyliin

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14441360/emhillatien-kouluem-elaa-1900-lukua

      - koulumaailman jutut on hauskoja, mehän ollaan asiantuntijoita kun ollaan kaikki vuosikausia istuttu koulun penkillä, ensin oppilaina ja sitten ymmärtäväisinä huoltajina, kyllä siinä asiantuntijuus kasvaa, sitä ei pidä kenenkään kieltää

      - joskus kirjoittelu lipsahtaa väärään suuntaan, vaikka näin

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14081068/voiko-opettaja-piereskennella-oppilaille

    • tämäkin_

      jännä juttu

    • lukekaa_estäkää
    • Anonyymi

      toimii, toimii yhteistyö
      nytki ruusut jaettu metrin välein vanhemman ja oppilaan ehotuksesta,
      iha pihalla nii o lyhyempi kotimatka kotii
      ei piä valittaa tyhyjästä eikä sellasesta mistä ei tiiä
      oli luova ratkasu, koko vuosipuolisko puhutu metri välistä,
      uutta vaa että pihala

      • Anonyymi

        Varmaan luulivat ISON idean keksineen. Sattuuhan sitä.


      • Anonyymi

        mitkä ruusut sielä jaettu?


    • Anonyymi

      Kun ei ne osaa eikä paljon kiinnosta
      Turha sinne reksille soittaa

      • Anonyymi

        Samalaisii paskat housussa seisojii opet. Ei osata edes päivää sanoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samalaisii paskat housussa seisojii opet. Ei osata edes päivää sanoa.

        on erikoista jos ei päivää kasvatushenkilöstö sano, antavat vielä huonon esimerkin oppilaillekkin, ei ihme jos syntyy kuva paskat housuisa seisoskelevilta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        on erikoista jos ei päivää kasvatushenkilöstö sano, antavat vielä huonon esimerkin oppilaillekkin, ei ihme jos syntyy kuva paskat housuisa seisoskelevilta

        Huonosti on Kemijärven asiat eivätkä ennen parane pitäisi vaihtaa vanhemmat , oppilaat, ja opettajat, jospa se sitten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huonosti on Kemijärven asiat eivätkä ennen parane pitäisi vaihtaa vanhemmat , oppilaat, ja opettajat, jospa se sitten.

        Kaikki vai vaihtoon?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki vai vaihtoon?

        onpa arvostusta koululla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        onpa arvostusta koululla

        mää tiiä kyllä miltä tuntuu ola paskat hosuissa, tai ainaki luulen tietäväni,
        ensi on kai lämmi olo, vähä kosteaki, ajatukset o koko ajan housun takamustosa, lähteekö se liikkeelle vai ei, siis se miten housuihin lätsästäny läjä käyttäytyy,
        ei siinä paljo ajattele muuta, kylä siinä huomenet ja päivät jää sanomata, ensimmäisenäkö kohteliasuus tulis mielee, ei varmaankaa,
        otat site varovaise askelen, kuulostelet, tulleeko läjä toisesta lahkeesta alas, vai työntyykö se molempii, joka tapauksesa se tulee alas, jos o nestemäine, kiinteä saattaa pysyä housuisa, varsinki jos o tiukat pöksärit, kannattaa siis käytää tiukoja housuja,
        jos pahasti sattuu läjä hurahtaa kenkää ja oot ku suolla, hellyvää o siis jalkoje alla,
        seki o selevää että sitä on ensi hetkestä asti seissy molemat jalat tukevasti maasa, vähän tantamaisesti, meiän pitäs arvostaa erilaisii kokemuksii ja näkemyksiiki elikä jos o sattunu käymää näin, ei siinä mitää pahaa, o vaa kokeneempi ja yhtä eletyä tapausta rikkaampi, täsä vaiheesa sanon jo: hyvää päivää


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huonosti on Kemijärven asiat eivätkä ennen parane pitäisi vaihtaa vanhemmat , oppilaat, ja opettajat, jospa se sitten.

        sulla hyvä resephti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        sulla hyvä resephti

        huuetaan ettei ole yhteistyötä isokylällä vanhempien ja kouluväen kesken, siitähän tässä ketjussa pitäisi keskustella, mutta millaista yhteis työtä kaivatahan?

        joku tuolla edellä kirjoitti, että korona ruusujen jako viimeisenä koulupäivänä ysi luokkalaisille oli vanhemmalta lähtnyt idea, siis yhteis työtä kai tämä on

        vaikka ei kovi kummonen juttu, ei ku pihalle ja metrin välit ja ruusut kätehen ja rintamasuunta vielä kotihin päin, nii synty mahtava päätöstilaisuus jota muistellahan vielä kiikus tuolissaki, vai olisiko sittenkää näin? vaikkei tuossa mitähän uutta ole, kevät huuettu metrin väleistä nii ku joku edellä kirjotti, nii onpahan kuunneltu jotaki vanhemaa ja saatu jos ei muuta nii esi makua yhteis työstä ku oltii vielä pihalla niin kotimatkaki oli viimeisenä koulu päivänä lyhyempi, paljon oli sii tilaisuuden etehen ajateltu

        Pelekosenniemellä ysiluokkalaisille annomme läksiäislahjan, siinä oli elämän alkajaisiksi monenlaista tavaraa, hyvä ja parempi muisto varmaa kuin tuo pihalla kätehen annettu ruusu

        hehehee... heh... eee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        huuetaan ettei ole yhteistyötä isokylällä vanhempien ja kouluväen kesken, siitähän tässä ketjussa pitäisi keskustella, mutta millaista yhteis työtä kaivatahan?

        joku tuolla edellä kirjoitti, että korona ruusujen jako viimeisenä koulupäivänä ysi luokkalaisille oli vanhemmalta lähtnyt idea, siis yhteis työtä kai tämä on

        vaikka ei kovi kummonen juttu, ei ku pihalle ja metrin välit ja ruusut kätehen ja rintamasuunta vielä kotihin päin, nii synty mahtava päätöstilaisuus jota muistellahan vielä kiikus tuolissaki, vai olisiko sittenkää näin? vaikkei tuossa mitähän uutta ole, kevät huuettu metrin väleistä nii ku joku edellä kirjotti, nii onpahan kuunneltu jotaki vanhemaa ja saatu jos ei muuta nii esi makua yhteis työstä ku oltii vielä pihalla niin kotimatkaki oli viimeisenä koulu päivänä lyhyempi, paljon oli sii tilaisuuden etehen ajateltu

        Pelekosenniemellä ysiluokkalaisille annomme läksiäislahjan, siinä oli elämän alkajaisiksi monenlaista tavaraa, hyvä ja parempi muisto varmaa kuin tuo pihalla kätehen annettu ruusu

        hehehee... heh... eee

        Muakin naurattaa, niin ytimekkäästi kaikki hoksattu.
        Hahhaaa.... hah...ha ........ a........a .........haaaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muakin naurattaa, niin ytimekkäästi kaikki hoksattu.
        Hahhaaa.... hah...ha ........ a........a .........haaaa

        laittakaa uusi tekstari lehteen, niin mahtava idea oli


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tuollainen koulu se on
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/8983901/isokylan-koulu
        kannattaa lukea kaikki ketjut läpi ja sitten saa selvyyden, mikä koulu isokylä on

        Luin kaikki Isokylän kouluun liittyvät ketjut läpi. Pelkkää panettelua. Isokylän koulusta tulee hyviä johtavia opettajia Hillatien kouluun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luin kaikki Isokylän kouluun liittyvät ketjut läpi. Pelkkää panettelua. Isokylän koulusta tulee hyviä johtavia opettajia Hillatien kouluun.

        joo, joo, paraskin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        joo, joo, paraskin

        Yhteistyön puutteestahan täällä puhutaan. Aika paha juttu. Yhteiskyvyttömiä opettajia on, räyhääjiä, kyllä me vanhemmat tiedämme ketkä tähän ryhmään kuuluvat. Kemijärvellä yhteistyön puute yleisestikin on ongelmana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yhteistyön puutteestahan täällä puhutaan. Aika paha juttu. Yhteiskyvyttömiä opettajia on, räyhääjiä, kyllä me vanhemmat tiedämme ketkä tähän ryhmään kuuluvat. Kemijärvellä yhteistyön puute yleisestikin on ongelmana.

        Koulut yhditystyvät ja opetusryhmät vähenevät. Opettajia ei siis tarvita niin paljoa kuin aiemmin. Sopivaa irtisanoa ensin nämä räyhäävät opettajat. Tiedetäänköhän varmasti keitä he ovat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luin kaikki Isokylän kouluun liittyvät ketjut läpi. Pelkkää panettelua. Isokylän koulusta tulee hyviä johtavia opettajia Hillatien kouluun.

        Kuinka hyviä tulee? Viittit parjata tällä palstalla. Päästele kaasut muulla tavoin ulos!


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samalaisii paskat housussa seisojii opet. Ei osata edes päivää sanoa.

        olokaa nyt tyytyväisiä kun ootta saanehet koronapäättäjäist


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        olokaa nyt tyytyväisiä kun ootta saanehet koronapäättäjäist

        kyllä me ollaan vähään tyytyväisiä, koronapäättäjäiset olivat mahtavat


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luin kaikki Isokylän kouluun liittyvät ketjut läpi. Pelkkää panettelua. Isokylän koulusta tulee hyviä johtavia opettajia Hillatien kouluun.

        Varmaan parempia kuin sinusta itsestä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        huuetaan ettei ole yhteistyötä isokylällä vanhempien ja kouluväen kesken, siitähän tässä ketjussa pitäisi keskustella, mutta millaista yhteis työtä kaivatahan?

        joku tuolla edellä kirjoitti, että korona ruusujen jako viimeisenä koulupäivänä ysi luokkalaisille oli vanhemmalta lähtnyt idea, siis yhteis työtä kai tämä on

        vaikka ei kovi kummonen juttu, ei ku pihalle ja metrin välit ja ruusut kätehen ja rintamasuunta vielä kotihin päin, nii synty mahtava päätöstilaisuus jota muistellahan vielä kiikus tuolissaki, vai olisiko sittenkää näin? vaikkei tuossa mitähän uutta ole, kevät huuettu metrin väleistä nii ku joku edellä kirjotti, nii onpahan kuunneltu jotaki vanhemaa ja saatu jos ei muuta nii esi makua yhteis työstä ku oltii vielä pihalla niin kotimatkaki oli viimeisenä koulu päivänä lyhyempi, paljon oli sii tilaisuuden etehen ajateltu

        Pelekosenniemellä ysiluokkalaisille annomme läksiäislahjan, siinä oli elämän alkajaisiksi monenlaista tavaraa, hyvä ja parempi muisto varmaa kuin tuo pihalla kätehen annettu ruusu

        hehehee... heh... eee

        en ole oikein kartalla, täysin pihalla,, mitä ovat koronapäättäjäiset? päätettiinkö korona aika?


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Turha on vithua tuoda tänne asioihin ja sitä vielä korostaa joopajoolla. Mitä enempi keskustellaan ja mitä enemmän "appelsiinia" kuoritaan, niin sitä enemmän totuus ja ydin nousee pintaan ja esille. Moni oivallus ja havainto syntyy, kun "risuja" raivataan tieltä pois.

    • Anonyymi

      Kyllä johdon pitäisi muistuttaa yhteistyön velvoittavuudesta opettajia. Laki velvoittaa, Koulun ja opettajien pitää olla ALOITTEELLISIA lain mukaan. Näin meillä Rovaniemellä ainakin.

    • Anonyymi

      mikä on tää korona juhla josta puhutaa?

      • Anonyymi

        lue lehestä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        lue lehestä

        koronapäättäjäiset o ollu ja vasta korona saapumassa (?) kemij järvelle, vai mistähä ne puhuu? jku aikansa edelä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        koronapäättäjäiset o ollu ja vasta korona saapumassa (?) kemij järvelle, vai mistähä ne puhuu? jku aikansa edelä

        korona maailma on aika mielenkiintoinen,
        nostaa joitakin asioita pintaan, jotkut jäävät taustalle
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16398344/kemijarvi-koulu-maalima-koronan-aikaan


    • Anonyymi

      Onhan yhteistyötä!
      Koronajuhla viimeisenä koulupäivänä ruusuja ja päättötodistuksia jaettaessa.
      Mitä vielä? Vaikka vähän naurattaa, niin hyvä kuitenkin!

    • Anonyymi

      Nyt jos koskaan tarvitaan kaikilla rintamilla yhteistyötä ja sopua sekä solidaarisuutta. Jos koronapäättäjäisten tapaisia juhlia vietetään, niin kaikille, ei yksistään ysilaisille. Eikä jutussa yritetä olla muita koulunhenkilökuntaa parempi.

    • Anonyymi

      Joka koulussa ongelmansa niin henkilökunnalla kuin oppilailla. Oppilas materiaali taitaa olla n ykyään haastavaa vai vaikuttaako kotiolot . Eipä ihme jos henkilökunt uupuu.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      joopa, joo.........................

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Parempi olis pienet koulut jotta opettajalla jäis aikaa huomioida kaikki oppilaat, toisin kuin nyt. Opettajan aika menee riitojen ja ilkeyksien selvittelyyn. Tunneilla tuskin on sen helpompaa kun yrittää kaitsea näitä häiriköitä. Oppilaat ja henkilökunta varmaan väsyy jokapäiväiseen setvimiseen ja meluun. En kyllä kadehdi opettajan työtä. Onko nykyään enään normaaleja oppilaita luokissa.

    • Anonyymi

      Samaa mieltä. Koulut olis ollut parempi pitää erillään muutama vuosi ja sitten yhdistää kun oppilasmäärät pienenee. Taitaa tulla kaaos kun n.600 oppilasta lätkästään yhteen pieneen tönöön jossa ei takuulla turvavälejä tunneta. Jos luokka koot on 20-30 oppilasta niin mitäpä siitä syntyy. Jos luokissa ei pärjätä nyt kun on kohtuu kokoset luokat,niin miten sitten. Voi herranpieksut lapsi raukkoja jotka päivän joutuvat olemaan siellä hulinassa. Taitaa mennä hermot niin oppilailla kuin henkilökunnalla. Varmaan oppilaiden pahoinvointi lisääntyy. Tuskimpa kampuksesta säästöjä tulee.

      • Anonyymi

        Höpö höpö. Kyllä tulee säästöjä. Yksi koulu vuoden kuluttua syksyllä 2021. Se on valtuuston päätös. Mitä tämä ruinaaminen ja voivottelu on? Ei ihme, ettei penikatkaan tottele, kun itsekin ollaan tyhjän länkyttäjiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö. Kyllä tulee säästöjä. Yksi koulu vuoden kuluttua syksyllä 2021. Se on valtuuston päätös. Mitä tämä ruinaaminen ja voivottelu on? Ei ihme, ettei penikatkaan tottele, kun itsekin ollaan tyhjän länkyttäjiä.

        Ei hän sinun tarvitse olla huolissaa jos ei ole lapsia koulussa. Lasten käytös ei ainakaan ole parantunut vuosikymmenessä. Kiusaamista on joka koululla ja varmaan lisääntyy niin kuin järjestyshäiriöt. Henkilökuntaa vaan vähennetään. Entä sitten kun joutuu sairaus lomille ja pystymetsästä otetaan sijainen jos saadaan. Meno on varmaan melkoista jos on jo nyt. Tyttö kertonut että opettajalle tulkutetaan ja haistatellaan vaan vastaan jos puuttuu häiriköintiin . Säästöjä ei pitäs tehdä aina lasten kustannuksella, lapsissa on sentään tulevaisuuus.


    • Anonyymi

      Kaikki lähtee kotikasvatuksesta. Nykyisin vanhemmat hieroo kotona kännyköitä ja lasten peruskasvatus on ulkoistettu kouluihin opettajien harteille. Sitten ihmetellään kun luokissa on häiriköitä ja koulumenestys on huono.

      • Anonyymi

        Lapset ei muuten ole aktiivisia kuin häiriköinnissä. Perjantai iltaisin kun käy kylillä niin alakoulu ikäisiä pyörii tekemässä ilkeyksiä. Ei kotikasvatusta tunnu enään olevan. Kauppihin kun menee iltaisin niin laumoittain peskoja pyörii siellä, eikä minään sortin käytöstapoja. Viranomaiset sais hieman kierrellä enemmän näitten parissa.


    • Anonyymi

      Ei kai opettajat jouda enään opettamaan kun pitää opettaa käytöstapoja alakoulusta lähtien. Lapset on kasvatettu kuin pellossa joilla ei ole enään minkäälaisia käytöstapoja ja kunnioitusta. Lapsia kun hakee koulusta ja kuuntelee oppilaiden puheita niin ei tarvitse ihmetellä mistä oppi tulee, jos hoetaan v...., ja muita kirosanoja.
      Luulis vanhemmilla hävettävän, jos on itselläkään käytöstapoja. Koulujen yhdistämisellä ei ole ajateltu lapsien etua josta tulee vielä kallis lasku.

      • Anonyymi

        Lasten etu on kyky oppia yhteistyöhön samanikäisten kesken. Tämä tapahtuu parhaiten yhdellä koululla.


    • Anonyymi

      kun on olut koronapäätäjäiset niin miksei ollut koronayliopilasjuhlat? no ehkä ei sitenkään, olis ollu nauretavat

    • Anonyymi

      Joko pelittää kun korona ruusutkin jaettu?

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      ei kai koronaa voi syyttää huonosta koulumenestyksestä
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16400636/vain-14-abiturienttia
      ei kai se niin pian vaikuttanut

      • Anonyymi

        Ei voi sillä Sallassa oli korona yhtä aikaa. Salla oli palon parempi kuin Kemijärvi.


    • Anonyymi

      joko yhteistyö parantunut?

    • Anonyymi

      onko meilä koronapäätäjäisiä suuniteltu?

      • Anonyymi

        voi hitulin hituli!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        voi hitulin hituli!

        oliko isolla kylällä viime lukukauden päättäjäisten tyyliin uudet korona päätäjäiset?
        kivvaa ois tietää!


      • Anonyymi

        oliko meillä koronapäättä jäiset? kaikki oman kuusen takana? vai millä lailla?


    • Anonyymi

      Joko yhteistyö on virinnyt? Kun pyydetään, niin pyyntöön kyllä pitäisi vastata!

    • Anonyymi

      oliko teillä korona joulu juhlaa?

      • Anonyymi

        oliko teillä oikeasti koronajoulujuhla?


    • Anonyymi

      Muutakin yhteistyötä, kiitos, kun koronapäättäjäisiä, joissa seisotaan rintamasuunta kotia pöin ja metrin kahden välein välimatkasuositusta noudattaen! Kiitos, muutakin!

      • Anonyymi

        Heh...hee...ee


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Eikö se Isokylän koulu sulkeudu kohta? Loppuu tämäkin jankutus...

      • Anonyymi

        Sanos muuta!
        Koronapäättäjäisineenkin!


    • Anonyymi

      Lapset ihmettelee kun isommilla oppilailla pitää olla maski koulussa mutta osalla henkilökunnasta ei ole. Eikö työnantaja velvoita vai onko osa työtekijöistävastuuttomia. Jos ei vältä ittestään niin ottas huomioon muut. Tuollainen on vastuutonta esimerkkiä.Ei lapset ole tyhmiä.

      • Anonyymi

        NO, on meillä koulu? Korona päättäjäisiä myöten!


    • Anonyymi

      Aina löytyy niitä jotka luullevat olevansa työpaikalla jumalan asemassa, eivätkä välitä muista.

    • Anonyymi

      Narkilahti sais olla hiukan kartalla työntekijöiden tekemisistä.

      • Anonyymi

        Milloin hän ollut kartalla oikeasti? Pihalla, pihalla...


    • Anonyymi

      Kaikilla ei ole vissiin työtehtävät selvillä kun joutaa seisomaan kädet taskussa tai luuri korvalla. Luulis olevan tärkeämpääkin tehtävää.

    • Anonyymi

      Etelässä alkaa olemaan 2 metrin turvavälit. Olis syytä pitää maskit päässä täälläkin päässä ettei korona pääse valloilleen. Esimiehen huolehdittava että työntekijät pitävät maskia ja opettajat huolehdittava että kaikilla lapsilla puhtaat maskit ja opastus maskin käyttöön.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Maskijuttu varmaan poistuu vähäksi aikaa, kun parin viikon etäkoulu alkaa!
      Pitää alkaa meidän vain alkaa suunnittelemaan koronapäättäjäisiä. Ruusukuva maskeihin? Ideaa ei saa kuitenkaan käyttää.

    • Anonyymi

      Alakoulut pyörii normaalisti. Maskipakko ei helpota. Parempi suojata maskilla henkilökunta ja lapset.

      • Anonyymi

        Joko yhteistyö Hillatien koululla on alkanut tulevien uusien kotien kanssa?

        Isokylällä yhteistyö ei ole toiminut, ei kai muuten kuin korona päääjäisten kansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joko yhteistyö Hillatien koululla on alkanut tulevien uusien kotien kanssa?

        Isokylällä yhteistyö ei ole toiminut, ei kai muuten kuin korona päääjäisten kansa.

        tämä ketju on elänyt pitkään


    • Anonyymi

      hassua, tuleekohan taasen korona päättäjäiset meiän koululle?

      • Anonyymi

        Tulee varmaan!
        Meillä on suurempi huoli kyllä muista asioista!


    • Anonyymi

      Hölmöläisten hommaa koko kampus juttu. Kuinkahan kustannukset kasvavat ja oppilaat kärsivät, muutenkin luokat jo levottomia.

    • Anonyymi

      vähä petytii ku ei olu korona päätäjäisii viime vuode tapaa!

      miksei?

      saa kai sitä kysyy

      • Anonyymi

        kansalaisopistoko saa oman koulun? huhu kiertää että ensi vuonna taloa lämmitetään ja siivotaan kansalaisopistolle! oliko näissä suunnitelmissa pakko ruveta sullomaan kaikki lapset ahtaisiin tiloihin? ei tilaa edes toimia ilta- ja ammutoimintaporukalla hilla tiellä? on meillä järki käytössä va onko?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kansalaisopistoko saa oman koulun? huhu kiertää että ensi vuonna taloa lämmitetään ja siivotaan kansalaisopistolle! oliko näissä suunnitelmissa pakko ruveta sullomaan kaikki lapset ahtaisiin tiloihin? ei tilaa edes toimia ilta- ja ammutoimintaporukalla hilla tiellä? on meillä järki käytössä va onko?

        Totta kai kansalaisopisto tarvitsee asianmukaiset tilat. Ei se ole VAIN. Tanssijat saavat myös lämpimät tilat humpata.

        Mutta kiitän vielä taivaaseen asti eilisestä kirpputorista. Sain 50 eurolla tavaraa 500 euron arvosta. Saksalainen digitaulullinen huippuimuri maksoi 5 e. Toimii kuin junan vessa. Meidän kakkosasuntoon katselin jo uutta, muuta pulma ratkesi.

        Lisäksi upouusia kankaita, lankoja, ompelutarvikketa maksoi 1 euron. Tavaraa sai mättää muovipussi turvolleen.

        Keittiötarvikekaappini täydentyi mukavasti. Ihkuja koulutauluja sai hullunhalvalla. Takapihalle sain ihastuttavia koivutuoleja.

        Ym. tarpeellista sälää tuli auto täyteen. Ihastuttava iso rönsylilja läksi mukaan niin ikään.

        Kyllä, olen iki-ihastunut saaliiseeni, mutta eikö hinnoittelua olisi voinut pitää korkeammalla tasolla. Kyse on yhteisen omaisuuden kenkkäämisestä.


    • Anonyymi

      Melkosta sotkua koulu puolella ja mitä vielä on tulossa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      http://paatokset.kemijarvi.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20212269-11


      Pankaa hyvät ihmiset linkit jos viittaatte johonkin! Aina ei ymmärrä mistä on kyse. Linkki selvittää asiaa tai tekee koko asian täysin ymmärrettäväksi.

      Tuossa linkki kansalaisopiston yllttävään tilantarpeeseen niin kuin joku jossain vaiheessa kirjoitti. Jokainen nyt voi itse ajatella, onko järkeä koko touhussa, onko asia tullut yllättävästi hoitamattomuuden takia tapetille?

    • Anonyymi

      Hyvä että jollakin tapaa yhteistyötä on!
      Otsikossa sanotaan ettei yhteistyö toimi.
      Onhan korona päättäjäiset jonkinlainen yhteistyön hedelmä, sillä mainittiin että idea tuli meiltä vanhemmilta.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        On, on!


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Toki toki. Avi tutkii ja toteaa laiminlyönnin ja antaa huomautuksen Kemijärven kaupungille vastaisen toiminnan varalle. Näin se menee.

      • Anonyymi

        Kiintoisaa nähdä mitä tuleman pitää. Mehän totuuden tiedämme.


    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe