Hanhikiven niemi haltuun Fennovoimalta

"Kamppailu Fennovoiman ydinvoimalahanketta vastaan jatkuu! Ydinvoiman vastustajat kokoontuvat Pyhäjoelle Reclaim the Cape -toimintaviikolla 22.4.-1.5.2016. Maan ystävien ydinvoimatoimintaryhmä on mukana Tshernobylin muistopäivänä 26.4. järjestettävässä isossa toimintapäivässä.
Tapaus Fennovoima on tehnyt viime vuosien aikana selväksi, kuinka vähän tavalliset ihmiset voivat vaikutaa demokraattisten ja juridisten vaikutusväylien kautta, kun vastassa ovat valtioiden ja yhtiöiden taloudelliset intressit. Esimerkit maailmalta ovat kuitenkin osoittaneet, että ydinvoimaloita kuten muitakin ongelmallisia jättihankkeita on niiden voimakkaasta poliittisesta tuesta huolimatta onnistuttu pysäyttämään joukkovoimaisella kansalaistottelemattomuudella."
Lue koko juttu http://maanystavat.fi/uutiset/reclaim-cape-hanhikiven-niemi-haltuun-fennovoimalta-224-15 niin saat lisätietoa siitä mitä jännää/kivaa toimintapäivillä on odotettavissa.

Tässä(kin) tapauksessa kansalaistottelemattomuuteen halutaan turvautua siksi, että suuri osa kansalaisista kokee, ettei sitä kuulla ydinvoimalapäätöksissä (minäkin kuulun siihen kansanosaan). Tilanne rauhoittuisi, kun kaikki lisäydinvoimapäätökset alistettaisiin edes neuvoa antavaan kansanäänestykseen.
"Julkisen vallan tehtävänä on edistää yksilön mahdollisuuksia osallistua yhteiskunnalliseen toimintaan ja vaikuttaa häntä itseään koskevaan päätöksentekoon." (Suomen perustuslaki, 14$)
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

75

618

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aiheen keskustelunavauksia valvojat ovat poistaneet vähän väliä 1. avauksesta 1.3.2016 alkaen ilman mitään ymmärrettävää Suomi24 virallisiin keskustelun sääntöihin perustuvaa syytä. Sen vuoksi joudun kirjoittamaan avausviestin uudelleen, niin kauan kunnes valvojat
      - kertovat syyn viestin poistoon, tai
      - lopettavat viestin perusteettomat poistot
      Tiedoksi @Suomi24 @Aller

      • oiiiduyedydrrdrs

        Ei täällä saa kiihottaa kansaa, jos et sitä tiennyt?
        Luulen että tiedät, olet vain olevinaan niin tyhmä .

        Siksi tämä ketju saa poistaa/ pitää poistaa.


    • Tämä on syytä lukea:

      "Pyhäjoen ydinvoimalahanketta on kritisoitu voimakkaasti siihen sisältyvistä taloudellisista riskeistä ja poliittista päätöksentekoa leimanneesta suhmuroinnista. Onkin mahdollista, että laput silmillä puutteellisin tiedoin Fennovoimaan lähteneet kunnat joutuvat vielä maksamaan kovan hinnan riskien realisoituessa, kuten ruplan kurssin edelleen heikentyessä sekä sähkön hinnan pysyessä Fennovoiman takuuhintaa alhaisempana. Monet kaupalliset toimijat ovat jo tehneet johtopäätöksensä Fennovoiman taloudellisista riskeistä ja irtautuneet tai pyrkineet irtautumaan hankkeesta. Fennovoiman ja Keskon tytäryhtiö Kestran välimiesmenettelyn ratkaisu saattaa avata ovia yhä useampien osakkaiden irtautumiselle."
      http://maanystavat.fi/uutiset/reclaim-cape-hanhikiven-niemi-haltuun-fennovoimalta-224-15

      Mietin, että tokko Kesko ja S-ryhmä edes tosissaan pyrkivät eroon Fennovoimaosakkeistaan. Se olisi huono juttu, kun ydinsähkövapaata pakastealtaiden käyttöenergiaa saisi sitten hakea pienemmistä ruokakaupoista vähän kauempaa.
      _____
      Viesti on kirjoitettu 1. kerran 1.3.2016 14:17

    • "Fennovoiman omistavat suomalainen Voimaosakeyhtiö SF ja Rusatom Overseasin tytäryhtiö RAOS Voima Oy."
      http://www.fennovoima.fi/fennovoima

      Se siitä sitten. Suomella on kummallinen halu tukea ulkomaisia ydinaseyhtiöitä.
      _____
      Viesti on kirjoitettu 1. kerran 1.3.2016 14:23

    • Koska Suomessa yleisimmin tuulee lounaasta /1/, tuon Fennovoimapommin pahimmat saasteet leviäisi todennäköisimmin Lapin herkkään luontoon, mikä ydinvoiman kannattajien kannalta katsoen olisi siinä tilanteessa paras vaihtoehto.

      Viite:
      "viirivehka2 9.4.2016 23:23

      Asumme parinkilometrinpäässä tuosta pommista ja vaikka kuinka hehkutetaan sen turvallisuudesta niin se on mitä suurimmassa määrin täyttä paskaa.

      Siitä todisteena on monet voimala onnettomuudet, puhumattakaan Rosatomin voimaloiden viat Venäjällä joista ei kuule kun radioamatöörien kertomana.

      Putin pitää huolen, että Pyhäjoelle tulee pommi mutta kuka huolehtisi jätteistä?

      Fennovoima ei niistä huolehdi.

      Hallitus ei ota noihin pikkuseikkoihin kantaa."
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14227492/hanhikiven-niemi-haltuun-fennovoimalta-22-4--1-5-#comment-84126917


      /1/ http://uusi.voima.fi/artikkeli/2011/mita-se-lounatuuli-tietaa/
      Keskustelu: http://keskustelu.suomi24.fi/t/14223328/ydin-suomi-skenaario
      (Ellei linkki keskusteluun toimi, katso josko profiilisivultani http://www.suomi24.fi/profiili/stuxnet löytyisi toimiva linkki kesksteluun.)

      Aiheet: ydinsuomiskenaario fennovoima ydinpommi putin
      _____
      Viesti on kirjoitettu 1. kerran 9.4.2016 23:23

    • Ydinvoimainsinööri mukana kertoo Rosatomin historiasta ja nykytilanteesta

      "Luennot ja keskustelutilaisuudet:
      24.4:
      – tohtoritutkija ja aktivisti Maarit Laihonen: Fennovoima poliittisella aikajanalla
      – filosofi Tere Vaden: Aikalaisanalyysi energian näkökulmasta – keitä meistä on tulossa?
      – ydinvoimainsinööri ja ympäristöaktivisti Andrei Ozharovski: Rosatomin historia ja nykytilanne"
      https://fennovoima.no.com/fi/reclaim-the-cape/

    • vaippaikä
    • Tiedote medialle 15.3.2016: Kansainvälinen toimintaleiri aikoo pysäyttää Fennovoiman rakennustyöt joukkovoimalla
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14247086/hanhikiven-niemi-haltuun-fennovoimalta

      "TIEDOTE: vapaa julkaistavaksi heti

      Fennovoima-Rosatomin ydinvoimalahankkeen vastustajat leiriytyvät Pyhäjoelle Reclaim the Cape -toimintaviikolla 22.4.–1.5. Toimintaviikon tavoitteena on alueen symbolinen haltuunotto ja rakennustöiden pysäyttäminen maailmalla protesteissa käytetyn väkivallattoman joukkotoiminnan voimin.

      Reclaim the Cape -toimintaviikko on yhdistelmä käytännön työpajoja, ydinvoimaa käsitteleviä luentoja sekä väkivallatonta suoraa toimintaa. Suuri joukkotoimintapäivä on Tshernobylin onnettomuuden muistopäivänä 26.4. Valinnalla muistutetaan, että myös onnettomuusvoimala oli Rosatomin edeltäjän rakennuttama. Vuoteen 2004 saakka Rosatom oli Venäjän liittovaltion ydinvoimaministeriö.

      Toimintaviikkoa järjestää vuoden 2015 huhtikuusta asti Pyhäjoella toiminut protestileiri. Ympäristöväkeä, rauhanaktivisteja ja muita hankkeesta huolestuneita koonnut leiri on muodostunut yhdeksi Suomen pitkäkestoisimmista kansalaistottelemattomuuskampanjoista.

      Järjestäjät toteavat Fennovoiman projektin osoittaneen päättäjiin vetoamisen ja lakiteitse vaikuttamisen rajallisuuden. Aktivistien tavoitteena on kokeilla nyt ensimmäistä kertaa Suomessa massamuotoista kansalaistottelemattomuutta, eli suurten väkijoukkojen yhtäaikaista osallistumista eri toimintakeinoin protestitempaukseen.

      Mallia on haettu 2010-luvulla koittaneesta ympäristöprotestien sekä rauhanjärjestöjen ydinasevastaisten kampanjoiden uudesta aallosta Euroopasta ja Pohjoismaista. Pohjois-Ruotsin Kallakissa saamelaisaktiivit ja ympäristöväki yhtyivät suoraan toimintaan kaivosprojektia vastaan vuonna 2013. Länsi-Norjan Engebøssa aktivistit pysäyttivät kaivosyhtiön koeporaukset tämän vuoden helmikuussa.

      – Monia on tyrmistyttänyt se poliittinen voima, jolla Fennovoima on edennyt ehdoista lipsumisesta huolimatta. Lannistumisen sijaan katsomme mieluummin rohkaisevia esimerkkejä maailmalta projekteista, joita on pysäytetty kansalaistason vastarinnan voimin, sanoo leirillä oleskeleva Matti Korhonen.

      Yhteistyössä Pyhäjoen protestileirin kanssa tapahtumaa ovat järjestämässä tai tukemassa Maan Ystävien ydinvoimatoimintaryhmä, Naiset Rauhan Puolesta, Naiset Atomivoimaa Vastaan, ekotavaratalo Ruohonjuuri, Lassilan tila, Maailmanpyörä Koroinen sekä QfemZine -julkaisu."

      Tiedotteessa on vielä lisätietoja, mm. yhteydenottoon ja naapurimaiden protestiryhmistä.

    • vaippaikä
    • vaippaikä
      • Suomi24-Ydinvoimapalstan otsikon kysymykseen "Pitäisikö Suomeen rakentaa lisää ydinvoimaa?" on ydinterrorismi, kaikkine siihen liittyvine uhka- ja kauhukuvineen, erinomaisen hyvä syy vastata selkeästi: "Ei missään nimessä!".

        Viite:
        "vaippaikä 21.4.2016 19:22
        "Ydinterrorismi olisi palstan aihe /1/."
        Ehkä ei sentään palstan, mutta ketjun aihe. Aiheeseen liittyen:
        Tervetuloa Hanhikivelle myös Hyökyaallon viherterroristit!
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14247086/hanhikiven-niemi-haltuun-fennovoimalta#comment-84301260 "
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14247086/hanhikiven-niemi-haltuun-fennovoimalta#comment-84302419


      • vaippaikä

        joku sinua viisaampi toteaisi, missään nimessä ei pidä sallia ilkivaltaa ja laittomuuksia, joita kansalaistottelemattomat viherterroristit tekevät ydinvoimaloita vastaan.

        Fennovoiman ydinvoimalahankkeelle yhteiskunta on myöntänyt periaateluvan. Laillisen hankkeen lainvastainen vastustaminen on jyrkästi tuomittavaa. Senhän sanoo järkikin.


      • vaippaikä kirjoitti:

        joku sinua viisaampi toteaisi, missään nimessä ei pidä sallia ilkivaltaa ja laittomuuksia, joita kansalaistottelemattomat viherterroristit tekevät ydinvoimaloita vastaan.

        Fennovoiman ydinvoimalahankkeelle yhteiskunta on myöntänyt periaateluvan. Laillisen hankkeen lainvastainen vastustaminen on jyrkästi tuomittavaa. Senhän sanoo järkikin.

        Suuri osa kansaa kokee vaikutusmahdollisuutensa ydinvoimapäätöksiin olemattomaksi. Kun tätä jatkuu kymmeniä vuosia, kansa turhautuu, ja lopulta ryhtyy käyttämään jäljellä olevia keinojaan. Suomen Perustuslainkin mukaan "Julkisen vallan tehtävänä on edistää yksilön mahdollisuuksia osallistua yhteiskunnalliseen toimintaan ja vaikuttaa häntä itseään koskevaan päätöksentekoon." (Suomen perustuslaki, 14$) http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731


    • Ällöttäviä

      Ällöttävä palstavirus massapostittaa rikokseen kehottamista. Rikollisia viherloisia yllytetään.

      • Ilmianto viestistäsi:

        Viestissä on toista käyttäjää (nimimerkkiä @stuxnet ) loukkaavaa ja herjaavaa sisältöä.

        Tiedoksi @Suomi24 @Aller


    • Surkimuksia
    • vetelehtijöitä

      Kommentti kalevan jutusta, eipä tuohon tarvitse mitään lisätä:

      LÖYSÄT POIS 22.4.2016 12:24
      "On se kummallista että jokin "Isis naamioihin" pukeutunut porukka saa mennä ja mellastaa laillisella työmaa-alueella.
      Tälläinen kansalaistottelemattomuus tulisi kriminalisoida ja ankaramman mukaan.
      Kaikkinaiset kustannukset joita tästä häiriköinnistä aiheutuu yhteiskunnalle (poliisin työpanos jne.) aiheuttajien maksettavaksi. Ai niin, kyseessähän pääosin työtä vieroksuvien vetelehtijöiden porukka niin eihän heiltä mitään korvauksia saa. No ainakin naamat julkisuuteen esille. Ja koska noin kovia leireilemään ei kun kesäksi metsään puu- ja risusavottaan töihin. Vaikuttaisi ettei telttailuun mitään estettä."

    • lantaa.tai.ei

      Leiriläisille voisi tarjota lietelantaa ja siankusta niin pääsisivät kunnolla tutustumaan luonnonantimiin kuten joku paikallislehdessä kirjoitti. Leirin viereen pläjäys luonnontuotetta toisi täydellisen tunnelman.

    • tsemppiäpoliiseille

      Kansainvälisiä monessa maassa pidätettyjä rettelöitsijöitä Hanhikivellä;

      http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/poliisi-kaytti-pippurisumutetta-pyhajoella-valiin-tullut-aiti-vietiin-putkaan/725859/

      "Belgiasta tullut rauhanaktivisti Monique D´aooghe kertoo hämmästyneensä suomalaispoliisin kovia otteita.
      – Tämä oli väkivaltaisin kohtaamiseni poliisin kanssa ja minut on sentään pidätetty viidessä eri maassa, hän kertoo."

      Ja Suomen poliisi vastaa; "Poliisin resurssit ovat rajalliset, mutta luulen, että ne tulevat riittämään, hän toteaa."

      • tuon-nyt-arvasi

        Ja niin alkoi pikkrikollisten itku ja hammasten kiristys. Mitäs läksit?


    • Keskustelussa "Tshernobyl-lapset ja tuulimylly" viesti

      "Kettu.kolossa 22.4.2016 18:59
      mitäs luulet, pannanko Hanhikivellä alulle lisää Tsernobyl-lapsia?"
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14246162/tshernobyl-lapset-ja-tuulimylly#comment-84317375

      Hanhikivi-aktivistit toimivat senkin puolesta, ettei kenellekään, siis edes sinulle, syntyisi lapsia, jotka sairastuvat ydinonnettomuuden vuoksi esimerkiksi niin sanottuun Tshernobyl-AIDSiin /1/. Tässäkin kuvasarjassa heitä varmaankin on useita:
      http://tinyurl.com/hw2r3tf

      • Vihertuholaisia

        tarkoitatko, että leiriläiset käyttävät kaikki ehkäisyä? Mikäpä siinä, tuleepahan vähemmän viherhörhöjä maailmaan.


      • selvästisanottu
        Vihertuholaisia kirjoitti:

        tarkoitatko, että leiriläiset käyttävät kaikki ehkäisyä? Mikäpä siinä, tuleepahan vähemmän viherhörhöjä maailmaan.

        Hanhikivi-aktivistit toimivat senkin puolesta, ettei kenellekään, siis edes sinulle, syntyisi lapsia, jotka sairastuvat ydinonnettomuuden vuoksi esimerkiksi niin sanottuun Tshernobyl-AIDSiin /1/. Tässäkin kuvasarjassa heitä varmaankin on useita: http://tinyurl.com/hw2r3t


    • Vihertuholaisia

      "Hanhikivi-aktivistit toimivat senkin puolesta, ettei kenellekään, siis edes sinulle, syntyisi lapsia"

      joopa, eli ehkäisy on kovassa käytössä siellä leirillä`?

      • 813

        Ydinvoimaloiden rakentamisen estäminen ja käytössä olevien ydinvoimaloiden sulkeminen ennen kuin tapahtuu ydinonnettomuus, on tärkeää, ettei chernobyl-aidsia tai kehitysvammaisia ja mutaatiolapsia syntyisi ydinvoimalan vuoksi. Tässä on niistä esimerkkejä http://tinyurl.com/hw2r3t


    • Viherloinen

      " Väliin tullut äiti vietiin putkaan"
      " Täysin ymmärrettävää."

      Jep, tuosta olen kanssasi samaa mieltä.

      • pamputapamputahuhhahhaa

    • Vihertuholaisia

      Poliisien toimintaviikko Hanhikivellä alkoi rauhallisesti. Poliisi otti eilen kiinni vain kaksi viherhäirikköä. Saapa nähdä, mitä tämä päivä tuo tullessaan!

    • miten-lie

      Luuliko viherhyypiöt että heidän annetaan vapaasti melskata. Voi järjen köyhyyttä.

    • IhanSyvältä

      Eiköhän ne hanhikivihäiriköt ole pääasiassa homppeleita ja lepakoita, ei niiden seksistä mitään lapsia synny. Yhdellä oli äiti mukana, taitaa olla holhottava.

    • Tosi.On
    • eipä-näy

      Eipä näy tässäkään ketjussa ylenmäärin kannatusta viherterroristeille.

      • STOP.SÄÄNTÖMAFIA.666

      • eri-mieltä

      • stop.s

    • Vihertuholaisia
    • Järkevää

      Pro Hanhikivi-yhdistys ei osallistu poliisien toimintaviikon tapahtumiin Hanhikiven niemellä.

      http://pro.hanhikivi.net/pro-hanhikivi-ei-mukana-mielenilmauksissa/

      Pro Hanhikivi ei mukana uutisoiduissa mielenilmauksissa
      21.4.2016
      "Media on uutisoinut mielenilmauksista, joita Hanhikiven niemelle ennakoidaan tulevalle viikolle. Pro Hanhikivi ry ei ole mukana uutisoiduissa mielenilmauksissa eikä yhdistyksellä ole suunnitelmissa tapahtumia tai muuta toimintaa tulevalle viikolle."

      • räkästä-naurua

        "Pro Hanhikivi-yhdistys ei osallistu poliisien toimintaviikon tapahtumiin Hanhikiven niemellä."
        Milloinkas tuo viherhyypiöiden riehuntaviikko onkin muuttunut "poliisien toimintaviikosi"? Taisi mennä rectumiin koko reclaim.


      • jyuhyhuy

        Paikalliset ovat lainkuuliaista porukkaa ja vaikuttavat asioihin laillisin keinoin. Pro Hanhikivi on jo aiemminkin selvästi sanoutunut irti ulkopaikkakuntalaisten harjoittamista tuhotöistä ja ilkivallasta. Ekoterroristeille ei heltiä tukea pyhäjokisilta ydinvoiman vastustajiltakaan.


    • Jesssss

      Hiphei! Lunta tulossa. Leiriläiset pääsevät lumisotasille poliisien ja vartijoiden kanssa.

    • Joutsentenpaluumuutto
    • Rettelöitsijä

      Kyllä on hienoa olla kaivinkoneeseen kahlittuna tällä säällä!

    • HullunHommaa

      Kävin rettelöitsijöiden facebook-sivulla. Aika laimealta vaikuttaa, on tainnut sää latistaa uhoa. Aika lailla on tihutöiden ihannointia (vahingoittamiset, sotkemiset ympäristön likaaminen).

    • missävirus

      Palstan viikon avaus kovin rauhallinen. Onko palstavirus rettelöimässä Hanikivellä, kun ei ole häiriköimässä palstalla ?

    • Järkevää

      Poliisien toimintaviikon aikana Hnhikivellä protestileirillä oleskeleville on leirin järjestäjät antaneet mm. seuraavanlaisia ohjeita mukaan otettavasta tarpeistosta:

      - "kehotamme osanottajia varautumaan uimalasein tai muin silmäsuojin sekä sade- tai goretexvaattein
      – moni pitää mukanaan Leatherman -tyylin monitoimityökalua tai pientä yleisveistä sekä MacGyverin peruslelua, jeesusteippirullaa."

      Uimalasien tarpeellisuuden ymmärtää hyvin niille leiriläisille, jotka vapaa-aikoina käyvät Hanhikiven niemellä uimassa.
      Tarpeistolistalta näkyy unohtuneen ainakin mikkihiiri-maamari ja sorkkarauta. Ydinvoimalan työmaa-aidan läpi tuskin pääsee pelkän leathermanin avulla, sorkkarautaa tai muuta riittävän järeää välinettä siinä tarvitaan. Toisaalta leatherman on kätevä mm. olutpullojen avaamiseen.

    • MiniDonitsi
    • Järkevää

      stuxnet, "Naamioitumisessa ei ole kyse laittomuuksiin osallistumisen piilottamisesta, vaan oikeudesta yksityisyyteen."

      Kiitos tuosta selventävästä lausunnosta.
      Siis, protestileiriläisille tiedoksi, että laittomuuksiin voi osallistua joko maamioituneena tai ilman naamaria. Jos haluaa osallistua naamioituneena, on syytä muista ottaa mukaan sorkkaraudan ohella myös sopiva naamari, esim. mikkihiiri-naamari käy.

      • Valehtelet. Noin en ole kirjoittanut. Onko Netstux tunnetumpi nikkisi?


    • FaktaaKehiin

      "Laiton naamioituminen kielletään Suomen rikoslaissa. Rikokseen syyllistyy, jos esiintyy yleisellä paikalla järjestettävässä yleisessä kokoontumisessa tunnistamattomaksi naamioituneena ilmeisenä tarkoituksenaan ryhtyä käyttämään väkivaltaa tai vahingoittamaan omaisuutta. Laittomasta naamioitumisesta tuomitaan sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi kuukaudeksi. Laiton naamioituminen on ollut rikos vuodesta 2004."

    • Juhlasäätä-luvassa

      Äiti Luonto hellii protestileiriläisten juhlapäivää mainiolla säällä; ajoittaista, välillä runsasta sadetta ja lämpötila pari kolme astetta yli nollan.

    • siunaustaoikeamielisille

      Pysykää vahvana Suomen kansa. Ei teitä viedä kaikkineen voi valtioiden raha-ansa. Tanssikaa ikimaillanne kuin susien kanssa, luonto ja iankaikkinen korkein olkohon puolellansa. Siunausta kevääseen kaikille jotka vilpittömästi toivovat ydinsaasteetonta Suomea, sitä kautta saasteettomampaa maailmaa. Sitä kaikkien elävien ainoata kotia joka jo puoliksi tuhollansa.

    • harjoituksenvalvoja

      Kiinniottoharjoitus poliisien toimintaviikolla Hanhikiven niemellä tämään:

      http://www.raahenseutu.fi/uutiset/aktivistit-ylittivat-aidan/

      " Ydinvoiman vastustajat aloittivat Pyhäjoen Hanhikiven työmaa-alueen aidan ylittämisen tänään aamupäivällä. Ensimmäiset kaksi aktivistia kiipesivät aidan yli kello 10 aikoihin. Ylitys ei tapahtunut huomaamatta, sillä aidan sisäpuolella vastassa oli poliisipartio ja aidan yläpuolella kierteli rajavartiolaitoksen helikopteri.
      Ensimmäisessä aallossa työmaa-alueella oli pyrkimässä kymmenkunta maastoasuihin pukeutunutta ja jonkinlaisin savupommein varustautunutta aktivistia."

    • harjoituksenvalvoja

      Kansalaistottelemattomien väkivallataton tihutyö?

      http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pyhajoella-rikottu-toimistohotellin-ikkunoita-rakennuksessa-rosatomin-toimisto/726118/

      Pyhäjoella on rikottu Ollinmäen teollisuusalueella sijaitsevan toimistohotellin ikkunoita. Rakennuksessa on muun muassa Fennovoiman Hanhikiven ydinvoimalan laitostoimittaja Rosatomin toimisto.

      – Ensimmäisestä kerroksesta on rikottu useita ikkunoita, kertoo Pyhäjoelta paikan päältä raportoiva Kalevan toimittaja Timo Myllykoski.

      Toimistorakennus on ollut vahingontekojen kohteena aiemminkin.

      Myllykosken tietojen mukaan ikkunoiden rikkojaa ei vielä tiedetä, mutta vahingonteon epäillään liittyvän ydinvoimalaa vastaan järjestettyyn mielenilmaukseen.

      Pyhäjoella Hanhikiven voimalan rakennusalueella järjestetään tänään mielenosoitus. Mielenilmauksen tavoitteena on pysäyttää ydinvoimalan rakennustyöt.

      Paikalla on poliisin mukaan joitakin kymmeniä mielenosoittajia. Tempaukseen osallistuvien aktivistien mukaan mielenilmaus on väkivallaton.

    • HullunHommaa

      Kannattaa kiivetä aidan yli, pääsee lämpimään putkaan 24 tunniksi eikä tarvitse värjötellä räntäsateessa. Ja takaisin tullessa on sankari, saa pesää leirin tytöiltä, tai pojilta jos on niihin päin suuntautunut.

    • harjoituksenvalvoja

      Järkevästi ajateltu, nimimerkki "HullunHommaa".

      Mieluummin sankarina lämpimässä putkassa kuin kansalaistottelemattomana räntäsateessa. Ja putkassa valtio tietysti tarjoaa sankarille myös ilmaisen ruuan.

    • harjoituksenvalvoja
    • harjoituksenvalvoja
    • sellaista-sattui

      Hanhikiven niemi jäi valtaamatta. Kävi päinvastoin, kun poliisi hajoitti leirin ja esitti muutamia pahimpia terroristeja vangittaviksi.

    • stux-vale
    • viherterror
    • Aktivistit jättäivät vähäisestä omaisuudestaan jotain Fennovoimalle, tosin kiireen vuoksi:

      "Kotimaa 2.5.2016 klo 13:06
      Ydinvoima-aktivistit jättivät Pyhäjoen leiriin tavaraa ja jätettä
      Ydinvoimaa vastustavat mielenosoittajat jättivät jälkeensä runsaasti tavaraa ja jätettä. Poliisin tyhjennettyä aktivistien leirin viime viikolla, leiriläisille ei jäänyt aikaa siivota jälkiään metsästä."
      http://yle.fi/uutiset/ydinvoima-aktivistit_jattivat_pyhajoen_leiriin_tavaraa_ja_jatetta/8852619

    • viherterro

      Viherterroristit tuomiolla

      http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/hanhikiven-ydinvoimalatyomaan-mielenosoituksista-tuomiot-kahdelle/732062/

      KOTIMAA 1.7.2016 15:36 STT,

      Ylivieska-Raahen käräjäoikeus tuomitsi tänään kaksi Hanhikiven ydinvoimalatyömaan mielenosoittajaa seitsemän kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin.

      Tuomiot tulivat väkivaltaisesta mellakasta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

      Käräjäoikeus totesi, että molemmat osallistuivat muiden ympäristöaktivistien kanssa kivien heittelyyn poliiseja kohti ja siten myös väkivaltaiseen mellakkaan huhtikuun lopussa.

      Pyhäjoen mielenosoituksessa heiteltiin oikeuden mukaan suurikokoisia kiviä.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5115
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3217
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1365
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe