Piispat Askola ja Mäkinen ryyppää verorahoilla

tekopyhyyshaisee

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016061821695674_uu.shtml

Törkeää.

Ja ihmettelen pitääkö kirkon edustajien työtapammisissa tosiaan ryypätä noin paljon.

Jaa mitä muita laskuja nuo luimut meillä maksattaa.
Lehden mukaan piispa Askola maksatti jopa lapsille antamansa pääsiäismuna verorahoilla.

70

1342

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näkeehänsen

      No tää naispiispa näyttääkin aivan alkoholistilta. Ellei ole joku sairaus niin viina näkyy kasvoissa

      • kaisanoasaa

        Irja Askola ei ole koskaan saanut moloa persuksiin. Se on ihme, ettei ole ryypätessään haksahtanut kenenkään karvaperseen kanssa samaan sänkyyn.

        Tai jos se on vaan törpötellyt kirkkoviiniä sakastissa iltaisin.


      • Ilmaisia.viinoja

        Turpeinen tosiaan jo naamansa.


    • yritänTajuta

      Hyvin syöneen ja juoneen näköinen nainen.
      Hänkö on se jota mamut kiinnostaa enemmän kuin omat seurakuntalaiset.
      Erosin kirkosta, olen harkinnut asiaa tarkkaan, tämä oli viimeinen pisara.

      • kippisvaan

    • dfgrty

      No niillä on niin huonot palkat, että täytyy varastaa.
      Kyllä kansa maksaa ,että näille jää kuollessaan taivasrahaa jolla ostaa paikka.

    • helppoooooo

      Hyvät edut saa työaikana vetästä pikku naukkuja ja isompiakin jos kehtaa , niin se maailma muuttuu . Eli samanlaisia piilojuoppoja kun moni muukin , turha näytellä siveyden kuninkaita ja elämäntapa opettajia . Samanlaisia kun matut juhlivat toisten rahoilla , maistuu paremmalta kun joku tarjoaa!!!!

    • nmvbnmv

      Irja Askola asuu naisen kanssa.

      • eijaeijaeija

        Arkkipiipsa Mäkinen asuu myös naikkosen kanssa.


      • hjkhps

        Onko tuo varma tieto. Itse olen vähän epäillyt josko on "lepakko" . Jos on niin minulla ei mitään sitä vastaan. Kannatan holoille yhtäläisiä oikeuksia.

        Mutta olisi se ehkä hyvä kaikkien tietää ajaako Askola homojen asiaa omasta näkökulmasta vai kristinuskon, raamatun, näkökulmasta. Kun kerran kirkon korkea edustaja on.

        Paljonkohan Askolan kaveri Jutta Urpilainen on saanut juoda kirkollisveronmaksajien piikkiin alkoholia vieraillessaan Irjan luona?

        (Ei niin että se Jutan vika olisi.)


      • gtrdsea
        hjkhps kirjoitti:

        Onko tuo varma tieto. Itse olen vähän epäillyt josko on "lepakko" . Jos on niin minulla ei mitään sitä vastaan. Kannatan holoille yhtäläisiä oikeuksia.

        Mutta olisi se ehkä hyvä kaikkien tietää ajaako Askola homojen asiaa omasta näkökulmasta vai kristinuskon, raamatun, näkökulmasta. Kun kerran kirkon korkea edustaja on.

        Paljonkohan Askolan kaveri Jutta Urpilainen on saanut juoda kirkollisveronmaksajien piikkiin alkoholia vieraillessaan Irjan luona?

        (Ei niin että se Jutan vika olisi.)

        Jos Irja asuu juopon voimakastahtoisen naisen kanssa niin kyllä siinä pöhöttyy. En tunne hänen yksityiselämäänsä, mutta usein seura tekee kaltaisekseen.


      • AllahuOnNähnyt

        ArkkiPaska Kari Mäkinen asuu ja naukkailee ja runkkailee Mari Käkisen hmm kanssa.
        Ja orgioissa mukana pastori Luttinen ja Asko Irjala ja Kuukerin Nelli.


    • kysyn-vaan

      Onko Kari Mäkinen alkoholisti?

    • erosinevlkirkosta

      Pitääkä nyt kännihuuruissaan kantasuomalaisia neitopiispa Askolan ja arkkihiippari Mäkisen meihin suoranaisia solvauksia kohdistuneita mielenilmaisuja koskien matuhysteriaa laittaa vain kännisten (kirkollusveroilla ryyppäävien) pöpinöiksi?!

    • MuistutustaTähän

      HUOM! Raamattu ei kiellä alkoholin käyttöä!

      Raamattu kieltää vain liiallisen juomisen (eli humaltumisen). Alkoholin kohtuukäyttö on sallittua ja joihan Jeesuskin viiniä. Se on sitten eri asia, ovatko piispat kestinneet vieraitaan kohtuudella, vai onko kohtuuden raja ylitetty.

      • ahne

        Verorahoilla ei sovi ryypätä. Juokoon vapaa-aikana viinojaan OMILLA rahoillaan . Jos juo 5 votkaa aamulla Pietarin-junassa, niin se on kyllä merkki, että on krapula ja on koko yö ryypätty junassa. Kuka muuten klo 6 juo raakaa votkaa. ..

        Virkamatkoilla ei saisi juopotella. Ei työssä saa ryypätä. Se on rikos.

        Mäkisellä on viinikellari ilmaiseksi piispantalossa, jossa on mm. viskiä. Ei pappi saa tarjota viskiä vieraille. Se on viljan häpäisyä.

        Piispan avustaja kertoo, että Hirvensalon Alkosta on haettu viinikellariin täydennystä jopa 480 eurolla. Kauhean iso palkka on piispalla ja silti ryyppää veronmaksajien piikkiin.

        Kylmä ja sydämetön ihminen tuo Mäkinen. Kylmä kuin kivi. Moraaliton. Ei mitään arvoja. Ahne.


    • erotkoonäkkiämokoma

      Matti Vanhanen, muodikkaasti täysraitis, tapsi Putinin kotonaan Nurmijärvellä. Silloinen vaimo Merja tarjosi mehua. Tätä pidettiin etikettivirheenä. Toisaalta Putin juo hyvin minimaalisesti. Hän on toiminut vakojana ja siinä työssä pitää olla raitis.

      Mäkisellä on kauhean suuri palkka. Siitä huolimatta piispa ryyppää veronmaksajien rahoilla ja kestii toisia ilmaiseksi virka-asunnossaan.

      Mielestäni Mäkinen on kylmä ja arvoton ihminen, jolla on heikko moraali. Toivon, että hän eroaa tehtävästään. Käsittääkseni hän on myös ateisti, joka on sanonut, että Jeesus ei noussut ylös ja Raamattu on vain jokin kirja. Mäkinen on ehkä ateistinen ja historijoitsija - mitä hän pappina tekee. Ilmainen viina ja palkka ei saa olla ainoa syy toimia työssä. Pois! Ulos!

      • HOMO-HOMOMPI-MÄKINEN

        Milloin tuolla TÄYSHOMOLLA on ollut moraalia?


      • jjtttrtutuutt

        Täysraittius ei tee ihmisestä mitään pyhimystä. Poliitikosta varsinkaan.


    • bvncbvncb

      Huhutaan Irja Askolan asuvan naisen kanssa ja olevan lesbon. Pitääkö paikkaansa? Mitä kirjoittaa Seiska?

    • nieriääjaviinaa

      Lesbo saa olla kuka vain. Se ei ole rikos, mutta ei saa kestitä kavereita veronmaksajien piikkiin. Kirkolla on ohjeet luottokortin käyttöön.

      Iltalehden toimittajat Boris Salomon ja Juha Ristanmäki ovat pyytäneet Helsingin hiippakunnan kansliasta vieraskirjoja esille, jotta nähdään ryyppääkö Askola kirkkoon kuulumattomien omien vieraiden kanssa kodissaan. Pyyntö on hylätty, mutta valituksen asiasta ovat tehneet. VIERASKIRJAN on toki oltava julkinen.

      Viinalaskut ovat outoja... Omassa kodissaan tapa 2 vierasta ja viiniä ostetaan monta pulloa. Lisäksi vielä ruuat: hanhenmaksaa, nieriää, katkaravun pyrstöjä. SIIS SYÖ JA JUOPOTTELEE veronmaksajien piikkiin luottokortilla.

      Silloin kyseessä on rikos ja on erottava työstään. Askola on syntynyt v. 52, joten voisi siirtyä eläkkeelle.

    • järkyttynyt
      • Eipä ihme, ja hyvä niin. Tahtoo aika usein käydä niin, että kun 'piikki on auki', niin alkaa kulu jos toinenkin olla työsidonnainen ja muiden maksettava. Aika ajoin näitä on hyvä riipiä auki ja tuoda päivänvaloon. Aika harva varmaan haluaa kustantaa jonkun henkilökohtaisia kestityksiä - ja rajansa se on työkestityksilläkin.


    • aitopakana
      • a.matsoni

        On se nyt jumankekka käsittämätön selitys että ylijäänyt viini tarjoiltu vajaista pulloista seuraaville vieraille, kun aina kun Askolalla ollut kaksi vierasta on hän ostanut 3 pulloa viiniä, pullo naiseen/mieheen kun emäntä Askola lasketaan mukaan.

        Ei ole ihme jos ei ole kaikki mennyt kurkusta alas, vieraat eivät varmasti useikaan ole vetäneet koko pullosllista, kuten Irja laskee ilmeisesti oman kulkutuksensa mukaan. Hänelle pullollinen kerralla on lkaiketi normiannos.

        Jos aina kun tulkee Irjalle 2 vierasta ostetaan 3 pulloa viiniä kirkolliverovaroilla, niin kyllöä pittä sitten Irjan kutsua josku pari kovaa ryyppyveikkoa että saadaan kolmeen Pekkaan juotua vartavasten heille ostetut 3 pullollista ja vielä ne vajaa pullolliset, joita jäänyt edellisistä juomingeista. (Onkohan Isä Mitro allut avuksi tässä - ekumenian nimissä totta kai! VIRKATEHTÄVÄ, mikäs muu!)

        Tai toinen vaihtoehto on,joka paljon todennäköisempi, että Irja tiussuttelee ylijääneet viinit myöhemmin omasta kurkusta alas.

        Niinhän joku evl. naispappi kertoi, muistaakseni kuollella ja kuopatulla S24:n Kirkko kuulolla -palstalla, että papit ja suntiot juovat ylijääneet avatut ehtoollisviinipullot tyhjiksi viinistä, ja niin myös jo papin taikaloitsuilla JEESUKSEN VEREKSI muutetu viinit.

        Ei niin pyhää ainetta voin kuulemma lavuaarista kaataa , vessanpäntöstä puhumattakaan, joten ei auta kuin kuskusta alas kaataa.

        Tämänkin Iltakehden jutun valossa on barmaa että kirkon ehtoollisviinikaapista häviää pulloja myös pappien henkilökohtaiseen käyttöön.


    • Miesjokanäkee

      Yle on käyttänyt heitä asiantuntijoinaan ajankohtaisohjelmissaan.
      Nämä julkkispiispat ovat kyseenalaisia, poliittisia henkilöitä ja lisäksi vielä käyttävät näköjään veronmaksajien varoja holtittomasti.

    • Ukkotuomari

      Onpa todella törkeää käytöstä kirkon edustajilta. Virkavirheiden tekijät vastuuseen.

    • tavja-the-setalesbo

      Mitääv ev oo ottavu.

    • dokumäki

      Kyllä tuo mäkinenkin näyttää jotenkin siltä, että viinaa menee kyllä aamuisin ja iltaisin.

      Eikö siinä ole mitään ongelmaa, että meillä dokuja kirkon johdossa ? Ei vissiin. Paavi ei saa käydä huorissa eikä dokata. EvLut se taitaa olla suotavaa.

    • OKSENTAA-TÄYSIÄ

      Ei voi enää alemmaksi vajota tämän tavjahaloslainen sodoma&comorra -paskamaa!

    • No sehän selittää nuo sekopäät puheet kännissä tulee puhuttua mitä sattuu.
      Että silleen.

    • kaikki.tietää

      Askola on joskus kadullakin aika tukevassa h-tilassa.

    • ja.pah

      Kaltaiseni viisas ymmärsi erota kirkosta jo kauan sitten. Maksakaa te kirkollisveroa että mädät piispat voivat mässäillä ja juopotella suunnitellessaan Suomen islamistamista.

      "Arkkipiispa Kari Mäkinen: Kirkon tehtävä ei ole puolustaa Suomen etua" koska kalifaatti hoitaa tasa-arvon ja oikeuden paremmin??

      "Helsingin piispa Irja Askola pitää mahdollisena, että muslimit käyttäisivät luterilaisen seurakunnan tiloja omiin tilaisuuksiinsa."

      Luther kieppuu haudassaan kun seuraa nykymenoa.

      • mirja68vuotta

        Erosin viime syksynä evl-kirkosta juuri Mäkisen ja Askolan epäasiallisten puheiden ja viitteiden vuoksi koskien meitä, jotka emme hyväksy elintasosurffausta ja partalasten elatusta omilla veroeuroillamme.
        Taisi parivaljakko olla useamman kertaa juovuksissa sellaista sontaa suistaan päästellessä! Saatanan piispaketkut, vittu!


      • Toinen_viisas

        "Kaltaiseni viisas ymmärsi erota kirkosta jo kauan sitten. Maksakaa te kirkollisveroa että mädät piispat voivat mässäillä ja juopotella suunnitellessaan Suomen islamistamista."
        Onnittelut! Minäkin erosin kirkosta jo noin 40 v sitten. Olen sijoittanut kirkollisverorahat pörssiosakkeisiin. Arvioni mukaan näin säästetyt rahat ovat kasvaneet noin 50 t€:oon. Nyt eläkeläisenä on mukava lähteä lomareissulle, kun voin käyttää jokusen tonnin ylimääräistä eikä tunnu missään...


    • Patakattilaa

      Pata kattilaa soimaa!

    • 015

      Ehtoollinen näyttää maistuan kirkon ihmisille, oli sitten rippileiri tai kokousmatka.

    • nykykirkko

      ... ja kuka per... on juonut kaiken ehtoollisviinin.

    • xkhgxd

      Mäkinen ja Askola pilaavaat koko ev.lut.kirkon.

      • Enkhäpillaa

        ja hevvon vithuut minä mitää pilaaan, eikä tuo askholakaaan tuosssha. Ethhän vaikkha. ei she sano ku she shammu khai. khattia khyllä ihan äskhen musssuthi.


    • ghg9

      Ihan uskomattomia nuo piispojen avustajien seli-selitykset. Aina on liittynyt juopottelu "virkatehtävään"? Niinpä jos määrittelee/tulkitsee tuon sanan aakeesti ja laakeesti.

      Ja uskovaisethan ovat tunnetusti erittäin lahjakkaita tulkitsemaan tekstejä ja sanoja omaksi edukseen. Ovat nääs harjoitelleet niin kovasti raamatulla, ja harjoitus tekee tunnetusti mestarin.

    • hjkhps

      Aika hyvä kontaraus tuo iltalehden juttu sille antivaparillem joka yrittää luoda väärää kuvaa siitä kuinka vapareiden kokouksissa muka juopotellaan valtion rahoilla.

    • hjkhps

      Ihan selvästi on nicepiispa Askola ostanut kirkollisveronmaksajien rahoilla ylimäärin, jotta jää omaan käyttöön loput.

      Mikä ihmeen selitys se vajaista pulloista tajoilu myöhemmille vieraille oli. Silloinhan nimenomaan ei tarvitsisi joka kerta ostaa kahdelle vieraalle kolmea pulloa viiniä.

      • EtikanMaku

        Ei kai viini paria päivää kauempaa säily aukaistuna.
        Ja kuka kehtaa tarjota edustustehtävissä viiniä aiemmin avatuista pulloista?


    • xcjchg

      Miksi kirkon pitää tarjoilla viinaa vierailleen? Kahvia ennen juotiin seuroissa sun muissa.

      • Lisää.viinaa

        Ennen oli ennen nyt on nyt. Viinaa pitää olla!


    • fedg9

      Vieraskirjaa ei anneta tarkasteltavaksi, ja seli-selitysksessä horistaan jotain rippisalaisuudesta!!!

      Rippisalaisuuden tarkotus lieneekin sitten suojella myös kirkon edustajia rikostensa paljastumiselta, ei niinkään ja/tai ainoastaan ripittäyneitä.

    • xoiduyz

      Mikä sai ev.lut.kirkon nykyiseen lepsuuteen? Kertokaa mulle jos tiedätte.

      • liekitystä

        Onko Kari Mäkien vapaamuurari? Porin Omena-hotellissa sattui tulipalo toukokuussa. Se tapahtui vapaamuurari-seuran keittiössä. Mäkinen on kotoisin Huittisista, joten hän voisi kulua Porin looshiin?


      • letutkonjakilla

        Miksi Mäkinen valittiin piispaksi? Luulen, että vapaamuurariystävät junailivat tämän poliittisen virkanimityksen. Tuot ovat hirmuluokkaa. Turun virka-asunnossa on oma viinikellarikin, jossa on mm. viskejä ja Calvadosta. Korrupiota ja mafiaa. Saastaa.


      • SaatananPalvoja

        Koska Arkkipaska Mari Käkinen nuolee muslimien perseitä. On lahjottu ahne paskiainen.


    • Lallinpoika

      Alkoholiriippuvuus on sairaus. Naisilla ulkoisena merkkinä usein maskulinisoituminen, miehillä päinvastoin. Alkoholiriippuvuutta syytä epäillä kun naisella keskivartalolihavuus, tikkujalat, madaltunut ääni, punakat turvonneet kasvot ja ennenkaikkea jos alkoholista tullut salainen ystävä.

      Kirkollakin työnantajana on hoitoonohjausjärjestelmä. Minut ainakin puhallutettaisiin heti ja ohjattaisiin työterveyshuollon kautta päihdehuollon asiakkaaksi jos vetelisin työlounaalla etanolipitoista juomaa.

    • känninenkö

      Irja Askola ajoi 300 metrin matkan taksilla. Jos on noin huono kunto, ei ole enää työkykyinen. Vai oliko humalassa ja olisi kaatunut kännissä muuten? V. 52 syntynyt voi mennä jo siten eläkkeelle, jos on tuo tilanne.

      • xskjsh

        Varmasti jo hyvä eläke kertynyt joten ei ainakaan siitä jää kiinni eläköityminen.


    • enkadehdi

      Alkoholisteja. Siksi kaikki lausunnotkin ovat käsittämättömiä. Kirkkoa tai kristillisiä arvoja he eivät ole käsittääkseni koskaan ajaneet. Ilmeisesti vaan omia juomiaan kytänneet ja örisseet siinä sivussa "matti nykäsiä" medialle.
      Törkeitä alkoholisteja. Hirveät palkat ja viinatkin kirkon laskuun. Mahtaa olla ikävä tulevaisuus näillä.

    • Ymmärsinkö_oikein

      Ostiko se naispiispa munatkin kirkon piikkiin?

      • bulimia

        Osti. Sanoi, että menevät virpojille. Luulen, että itse söi ne kuitenkin punaviinin kanssa jälkiruuaksi.


    • AllahTUOMITSEEkadotuksee

      Saaatanan juopot ja varkaat.

    • neuvoopukkaa

      Asiantuntija vastaa: Miten viinejä tulisi säilyttää?
      Kymmenen euron viini ei varastoimalla parane.

    • Kenkääpersuksiin

      Omalla rahalla naukku iltaisin, miksi ei. Verorahalla lounasaikaan juopottelu sen sijaan on merkki moraalisesta rappiosta. Pahinta on kuitenkin näiden hyypiöiden rasistinen, suomalaisvastainen paskanjauhanta.

    • marilaukkanen-leppä

      ASKOLA OKSENSI LAPSENLAPSENI PÄÄLLE FOORUMISSA ......... oli tukevassa kännissä jo kello 10.00 aamupäivällä....tämä tapahtui 3 vkk sitten.

    • ylpeyusjaennakkoluulo

      Millaistahan on ollut Helsingin Ylpeys-päivillä Onko Askola ryypännyt paljon siellä? Kallion seurakunta oli vahvasti mukana Ylpeys-tapahtumassa ja Ylpeiden kulkueessa. Tuskin sentään kadun tallaajille Irja tarjosi viinaa tai Mäkinen Calvadosta ja viskiä?

    • ftytghkjnjk

      Ilmankos jututkin kuin jollain juopolla. Kännissä ollaan kaikkien kavereita ja tarjotaan kaikille tulijoille ruuat, viinat ja naiset ja uhotaan viellä laskuhumalassa virkavallalle piilottavansa kaikki ystävät jotka virkavalta aikoo käännyttää maasta.

    • y35f

      Askola ja Mäkinen mätänevät kiirastulessa kun tuomionpäivä koittaa. Maanpetturit.

    • othetaashthaash

      Askolan turvonnut naama voi johtua jostain sairaudesta, mutta myös runsas alkoholin käyttö saa saman aikaiseksi.

    • parempi.ihminen

      Ryypätköön vaan, vapaaehtoisella avustuksella ryyppävät. Kirkollisveroa ei tarvi maksaa.

    • Armoton.totuus

      Askolan naaman alkoholi turvottanut, hoitoonohjaus olisi paikallaan, ryyppää itsensä muuten hengiltä.

    • Uskontokurssit_1-ja-2

      Arkkipiispa Kari Mäkinen: "Kirkon tehtävä ei ole puolustaa Suomen etua".
      tinyurl.com/hcehr8o

      Ei meille keskikoulun uskontotunnilla kyllä just tolleen opetettu. Vetten päällä kävely ja Jeesuksen ihmeteot oli siihen aikaan vielä aika hyvin silloin esillä. Ja lähetystyö, uskarin ope puhui usein Afrikkaan tehdystä käännytyksestä. Mutta oppisisällöt on tainneet muuttua, ja kiristillispohjaiset lähetystyötkin on tykkänään lopetettu.

    • drthsrthjsths

      Maksuista pääsee eroon eroamalla kirkosta, itse tein niin jo 2014

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1445
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1147
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1022
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      887
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      760
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      702
    Aihe