Yksi ainoa seurakunta

toivossa-elävä

Aina välillä sitä törmää niihin uskoviin, jotka tuovat esille Raamatun totuutta siitä, miten seurakuntaa sanotaan Kristuksen ruumiiksi ja on vain yksi seurakunta, johon kaikki Kristuksen omat kuuluvat.

Näinhän se asia todella on, mutta tämä asia on totta vain Jumalan silmissä ja niiden sydämissä, jotka ovat tämän asian oivaltaneet. He eivät sano "siitä ja siitä" uskovasta, että se "ei ole seurakunnan jäsen", koska ei kokoonnu yhteen "meidän" kanssamme.

Jumalan lapsi pitää veljenään ja sisarenaan kaikkia Jumalasta syntyneitä, kokoontuivatpa nämä yhteen missä tahansa ja keiden kanssa tahansa. Seurakunnan raja ei kulje jonkin ihmisten tekemän jaottelun mukaan vaan siinä, missä Jeesus Kristus tunnustaa omansa meidän taivaallisen isämme edessä.

16

284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toivossa-elävä

      Sanotaan niin, että "henki yhdistää", ja niinhän se on, mutta valitettavasti "hengen yhteys" ei riitä siihen, että voimme elää ja kokoontua yhtenä Jumalan seurakuntana omilla paikkakunnillamme. On aivan liian monta käytännön asiaa ja erimielisyyttä, jotka estävät meitä kokoontumasta yhteen ja pysymään yhdessä.

      Erot opissa ja käytänteissä pitävät meidät erossa Kristuksen tulemukseen asti (esim. kaste, ehtoollinen, pelastumisen kannalta tärkeät opin kohdat, kokouskäytäntö, talouden hoito, jne.).

      On niitä, jotka sanovat, että jako eri puolueisiin ja lahkoihin päättyy siihen, kun paikkakunnan jokainen uskova alkaa kokoontua "yhden seurakunnan opin" pohjalta yhteen. Ei se siihen pääty. Silloin puolueet ja lahkot tulevat vain saman katon ja saman nimen alle eikä mitään todellista muutosta Kristuksen ruumiin jakamisessa tapahdu.

      On toiveajattelua, että "saman katon" ja "saman nimen" alla päästäisiin eroon näistä hajottavista tekijöistä. Saahan sitä "yrittää", mutta ei se onnistu. Kun Kristus saapuu, löytää hän seurakuntansa jakaantuneena eri puolueisiin ja lahkoihin vielä pahemmin kuin tällä hetkellä.

      • KirjoitettuOn

        "Yhdistyminen" ei ole 'toiveajattelua' - joka niin luulee, tunnustaa vain, ettei tunne kirjoituksia eikä Jumalan voimaa. Viittaan nyt kirjoitusten profetiaan kahdesta todistajasta, joiden julistustyön ja ylösoton seurauksena ne, jotka Jerusalemissa jäävät eloon - lopulta kääntyvät parannuksentekoon ja antavat kunnian Jumalalle !

        Näin maan päällä tulee olemaan yhdistynyt ja yhtä oleva seurakunta Kristuksen tullessa takaisin, eikä näinollen Jumalan tarvitse "tuomita koko maata", kun Hänen pyhyytensä ja vanhurskautensa ilmestyy kaikkien pyhien kanssa keskuuteemme !


      • ProfetiatToteutuvat

        ...niinpä mielenkiintoinen kysymys onkin, että mitä ilmestyksessä tarkoitetaan Jerusalemilla !? Tarkoitetaanko sillä nykyistä Jerusalemin kaupunkia - vai nyt hajallaan asuvien uudestisyntyneiden joukkoa maailmanlaajuisesti ? Ehkäpä kuitenkin näitä molempia !?


    • Herätyys

      Kristuksen Jeesuksen seurakunta on YKSI Raamatun UT, Hänen ja / apostolisensa opetusten ja ohjeiden mukaisuudessa YHTÄ olevasti ja kaikessa YHTÄ pitävästi, Totuudessa YKSI mielisesti, jokaista Hänen jäsentään (uskollistaan ja kuuliaistaan) myöden keskinäisessä Rakkaudessa ja huoenpito yhetydessä, "maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi" riittävälä tavalla, Hänen kirkkaudeksi ja kunniaksi eläviä ja toimivia apostolisia seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentavasti elävä ja toimiva, paikkakunnittain ja alueittain, kansakuntien laajuisesti YHDEKSI jäsenistö verkostoksi järjestäytynyt, Jumalan, Raamatun UT mukaisuudessa / Kristuksessa Jeesuksessa perhe / huonekunta.

      Jeesuksen nimessä... muistuttaen ja valistaen.

      vähäinen, Totuudessa pysyvä ja mukaisesti elävä ja toimiva, tähän em. mukaiseen Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttu / näyllä armoitettu palvelijansa ja seuraajansa. Niitä muita tähän Raamatun UT mukaiseen Kristillisyyteen kutsuttuja / armoitettuja etsivä / perään kuulutteleva.

    • toivossa-elävä

      LOL

    • rouvaTappinen

      Aloittaja on mielestäni todella "sydämen uskovainen", kuten olen vuosia sitten jo ajatellut todellisen Jumalan lapsen olevan.

    • Yksi.ihmisryhmä
      • toivossa-elävä

        En edusta Turun Weijolaisuutta enkä muitakaan lahkoja, jotka lisäävät hajaannusta "yhden seurakunnan" opin kautta ja vaativat jäseniltään johtajiensa erikoisten tulkintojen totena pitämistä. Erimielisyyttä ei suvaita ja kun on kaiken lisäksi itse menty harhaan opissa, niin ei sellaisessa yhteydessä voi rauhaa rakastava Jumalan lapsi elää. Voin silti pitää kristittyinä veljinä myös lahkolaisia, jotka erottautuvat muista jonkin opillisen seikan tai käytänteen kautta, niin kuin Weijolaiset tekevät.

        Minä näen vain yhden seurakunnan, jossa on kristittyjä veljiä ja sisaria: heitä on katolisessa kirkossa, luterilaisessa kirkossa, helluntaiherätyksessä, vapaakirkossa, baptistikirkossa, Weijolaisuudessa, Paavolalaisuudessa, jne. Vaikka nämä kaikki ovat erottautuneet muista oman erinomaisen oppinsa ja erikoisten käytänteidensä kautta, niin pidän heitä lähtökohtaisesti rakkaina veljinä ja sisarina, koska tunnustavat meidän herramme Jeesuksen kristuksen nimeä ja uskovat Jumalaan, meidän taivaalliseen isäämme.


      • skalaistaseurakuntaa

        Tuo turn Weijolaisten lahko on aika mainio kerho itsessään. Koko ajan korostetaan kaikkien uskovaisten yhtenäisyyttä ym. mutta lahkon päätehtävä tuntuu kuitenkin olevan riidan haastaminen kaikkien kanssa jotka eivät ihan suoraan niele kaikkea mitä Weijo suustaan syytää.

        Mutta kuten turussa on tapana sanoa, niin Weijon kanssa voi aninostaan olla täsmälleen samaa mieltä, taikka sitten on aina häntä vastaan. Jännityksellä odotan, kuka (yrittää) ottaa lahkon hallinnan kun Weijo tästä joku päivä kuukahtaa, mutta realistisempi arvio on, että koko "seuraknta on niin Weijoon personoitunut että jatkajaa ei löydy...


    • VäsynytVitsailija

      "Toivossa on hyvä elää" - sanoi jo lapamato aikoinaan! :-D

    • VäsynytVitsailija

      Ei kun se kuuluukin näin - huuhaa -osiosta tarkistin :-d

      Uskossa on hyvä elää - Rauhassa vanheta - ja Toivossa kuolla :-D

      Mutta jatkakaa toki keskustelua - ettehän minun takiani lopettaneet !? :-( Jos niin - niin pyydän anteeksi ! :-)

    • Nöyrästi.totuutta

      "Toivossa elävä" ei elä totuudessa, koska parjaa Pyhässä Hengessä vaeltavia Jumalan lapsia. On vaarallista nousta vastustamaan niitä, jotka ovat ottaneet vastaan rakkauden Jumalan sanan totuuteen ja pysyvät siinä.
      "Toivossa elävä" on vailla toivoa. Riivaajat odottavat saadakseen vallata sellaieen ihmisen kokonaan. Tee siis viipymättä parannus, jos aiot pysyä oikealla tiellä. Ota yhteyttä parjaamiisi uskoviin jua pyydä heiltä anteeksi.

      • toivossa-elävä

        Weijolla ja Weijolaisilla on tapana syyttää muita uskovia parjaamisesta, kun he kertovat totuuden Weijolaisuudesta. Eivät kestä kritiikkiä. Hyvin epäraamatullinen yhteisö kaiken kaikkiaan. En voi suositella.


    • Toivon.ankkuri

      Huomaan riivaajan vaikutuksen tekstistäsi. Mistä toivoton olet katkeroitunut? Et ole Toivonen.

    • Mistä.löydän

      Vaistosin samaa toivossa elävän pahuudesta.

      Missä on uskovien välinen rakkaus? Onko sitä? Missä?

    • Itkien

      Nuo rakkaudettomat haukkujat ovat tuhonneet paljon Jumalan työtä. Ovat siitä vastuussa kerran tuomiolla. Toinen mahdollisuus on, että nöyrästi korjaavat tilanteen tässä ajassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1233
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe