Neuvostoliitto palaa pian

Staputler tekee kaikkensa, että Neuvostoliitto palaisi takaisin samanlaisena kuin se oli ennen romahdusta. Hän on alkanut tahallisesti köyhdyttää kansaa, jotta päästäisiin nopeasti samaan puutteeseen ja kurjuuteen, mitä ihmiset saivat kokea Neuvostoliitossa. Staputler palauttaa myös pahamaineisen KGB:n, joten paletti alkaa olla kasassa.

On siinä tulevassa ihannevaltiossa homo sovjeticuksen taas hyvä elää ja haaveilla länsimaisesta elämänmenosta. Venäläiset oppivat nopeasti uudestaan sen, että dollarilla saa kaikkea, mutta ruplalla ei yhtään mitään. Jos nuorempi väki ei tätä heti osaa, niin vanhemmat neuvostoihmiset pystyvät kyllä tietämättömiä nuoria venäläisiä opastamaan oikeaan asennoitumiseen.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001265277.html

16

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TaasOletPoltellut

      Päihtehruadai: Hairahtukset ližätäh kannabiksen suvaičustu nuorien keskes – terväh Kuopijosgi sidä ruvetah suvaimah mugaže, kui alkohol’ua

      Kannabiksen käyttö nuorien keskes vai liženöy. Virguniekoin mugah miifat pilven varuamattomuos da luonnonmugažuos ollah ilmivön erähii vigoi.

      Virguniekat da päihtehruadajat ollah huoles sit, gu nuorien kohtavundu kannabikseh on muuttunuh pozitiivizembakse. Rikoskomissuaru Aku Uusitalo Päivännouzu-Suomen policiespäi sanou, gu nuoret puaksuh ei ni pietä kannabistu narkoutiekannu.

      – Kannabistu pietäh hyvänny päihtehenny sen päihtehominažuksien täh ellendämättäh sidä, mittustu pitkyaigastu pahua vaikutustu on kannabiksen käytöl, sanou Uusitalo.

      Kuopijon linnan lapsienvardoičuspiälikkö Marketta Kolari sanou, gu nuorien mieles kannabis ei ni ole moine varattavu, kui ezimerkikse alkohol’u. Nuorien keskes alkohol’u on iellehgi yleizembi päihteh, ga kannabis on hil’l’akkazin nossuh sen rinnale, - muga sanotah mollembat pagizuteltut.

      – Nuorile voi olla kai kebjiembigi suaja kannabistu, migu alkohol’ua, sanou Uusitalo.

      Hänen mugah sežo kannabiksen hindugi on nuorile pättävy.

      Varuamattomuon miifanmurdajat

      Konzu Kuopijon Alovehen Päihtehpalvelufondu oli nuorih näh varustettulois tapahtumis, ozutehstolaspäi teriämbäh muidu hävittih kannabikseh näh sanelijat tiedoiškut, kerdou fondan socialiruadai Heidi Komulainen.

      Kannabikseh näh on miiffua, kuduat nikui ei yhtytä todeh, sanou Komulainen. Narkoutiekkua pietäh kai varuamattomannu luonnontuottehennu.

      – Ei sua tiediä, ollougo pihalaukas myödävy kannabis jalostettu libo ollougo se sintiettine vai luonnontuoteh.

      Komulazen mugah kannabiksen kebjienny narkoutiekannu pidämine on nygöi eläi miiffu. Kannabiksen vaikuttajan ainehen THC:n miärät ollah nostu lajikkehien jalostuksen aigua.

      – Kannabis ei tuo fiizisty rippuvuttu muga terväh, kui opiatat, ga psiihine rippuvus roih ihan samaine, kui alkohol’ah libo muih päihtehih.

      Kannabikses roinnuot vahingot ylen puaksuh ollah socializet, sanou Komulainen.

      – Ei pie niidy sudre pidiä pieninny. Gu vai nähtäneh sinuu školan pihas kannabistu kurijes, voijah työndiä školaspäigi iäres. Se ei ole nimittuine pieni dielo, ruvennemmo vai duumaimah ristikanzan tuliedu elostu da pluanoi.

      Kuopijos on teini-igästy suonensyväinpuolizien narkoutiekoin käyttäjiä

      Erähät ollah harjavuttu käyttämäh päihtehii ylen nuorinnu, Kuopijon lapsienvardoičuspiälikön Marketta Kolarin mugah kai 11-vuodizinnu. Häi sežo sanou, gu joukos on kai suonensyväinpuolizien narkoutiekoin alaigästy käyttäjiä.

      – Täs heijän rippuvuos piästämizekse roih piettäväkse suuri ruandu, sanou Kolari.

      Kuopijon Alovehen Päihtehpalvelufondan socialiruadai Heidi Komulainen ylen varovazeh pagizou sih näh, kedä kučuttas ”päihtehprobliemakse”. Al 18-vuodizen nuoren kohtal parembi olis paista päihtehrippuvuoh näh.

      – Emmo rubie nimittelemäh nuordu ”päihtehprobliemakse”. Nuoren kohtal harvah vie on mennyh muga äijy aigua, gu pagin olis päihtehprobliemah näh.

      Päihtehpalvelufondu estäy da vähendäy päihtehprobliemua sego niilöis tulijua syrjäh jättämisty da loittonemistu Kuopijon alovehel. Suuri oza nuoris ohjavuu lapsienvardoičuksen kauti. Lapsienvardoičuspiälikkö Marketta Kolari sanelou, što nuorien päihtehkäyttöh näh luajittuu lapsienvardoičusilmoitustu tulou enimite policiespäi.

      Gu vai vahnembat huomatanneh nuoren päihtehopindan, heile pidäy kerras ottua yhtevytty päihtehpalvelufondan nuorien ruadojoukkoh.

      – Sit piäzemmö äijäs kiänälmykses siiriči da rubiemmo kerras kaččomah, midä on roinnuh.

      http://yle.fi/uutiset/paihtehruadai_hairahtukset_lizatah_kannabiksen_suvaicustu_nuorien_keskes__tervah_kuopijosgi_sida_ruvetah_suvaimah_mugaze_kui_alkoholua/8450755

    • Bror-Erik1974nl

      Venäjänkarjalassa ei paljon e-pojista perusteta vaan eletään täyttä elämää luon-
      non helmassa perhekunnittain omilla tonteillaan,ja monesti entisillä Suomeen
      paenneitten evakoitten taloissa joita on ehostettu aikain saatossa lautaverhoiluin
      ja välttämättömin lisäkuistein. Pihassa on tietysti kaikille venäläisille rakas banja,
      eli sauna jonka venäläinen tekee lähes ensimmäiseksi mihin vain tulee. :)
      Onhan sauna olennainen osa venäläistä historiaa vaikka ruotsalaiset ovat omi-
      neet kaupallisen brandyn tästä oivasta kylpypaikasta!

      • Toimiva valehteluautomaatti

        Kylläpä tämä Pietarin trollitehtaan omistama Bror-Erik-nimimerkillä kirjoittava valehteluautomaatti suoltaa huvittavaa teksitä Karjalan nykyisestä kukoistuksesta. Jokainen kotiseutumatkoja tehnyt evakko on nähnyt, että eihän asia ole ollenkaan valehteluautomaatin ilmoittamalla tavalla.

        Venäläiset ovat mestareita levittämään väärä tietoa kaikissa asioissa. Näinhän meneteltiin Neuvostoliitossakin, ja romahdushan siitä oli seurauksena. Sama on tulevaisuus sotahullun Staputlerin Venäjälläkin.


      • utuyyytupuuy

        "Jokainen kotiseutumatkoja tehnyt evakko"

        Ne oikeat evakot eivät taida enää tälle palstalle kirjoitella, siis ihan oikeasti, jos joku olisi evakko, niin sillä on ikää jo vähintään 72v. ja sellaisetkaan eivät Karjaloistaan enää mitään muista. Siis nuo suunsoittajat ovat ehkä jotain evakoitten jälkikasvua, jotka ovat yhteiskunnan loiseläjiä. Niille on annettu ihan liikaakiin; ne ovat saaneet tuhottua länsisuomalaisia maatiloja ihan tarpeeksi, kun ovat saaneet ilmaiseksi maatilansa ja nostaneet miljardeittain maataloustukia valtion kassasta. Vieläkö niille laiskimuksille jotain pitäisi lahjoittaa?

        Miten olisi Venäjän passi?

        Oli aikoinaan virhe evakuoida tuo väestö, kun ei edes lastenlapsille olo Suomessa kelpaa.

        Miten voidaan olettaa, että muutaman kuukauden Suomessa ollut irakilaisperhe olisi jo sopeutunut, kun nuo evakotkaan ei ole opppineet maan tavoille ja ruikuttavat kokoajan, ja vaativat yhteiskunnan tukia.


    • Bror-Erik1974ru

      Venäjänkarjalan voima on juuri näissä suomalaisevakoitten hylkäämissä kylissä
      jotka Puna-Armeija valloitti sodassa rautaisin ottein.
      Siksipä onkin hauskaa seurata kuinka kaupunkilaisperheet nauttivat hankkimis-
      taan tuvasta ja tontista täysin rinnoin! Saunanhan venäläinen haluaa ensimmäi-
      seksi harmaan tupasensa tontille ja jollei sellaista ole se tehdään.
      Ja kohtalutta kohoaakin säyseä lämmityssavu peltitorvesta kertoen kivisen
      kiukaan tulevasta tuskasta tulen alaisen takia.
      Meillä on hieno venäjänkarjala naapurinamme, ja niin tulee ollakin.

    • EiValehteluAuta

      Puna-armeija valtasi ne vaivoin ja valtavin tappioin. Turhaan taisi tehdä senkin, koska ainakin Laatokan Karjalassa ja Aunuksessa väki on karannut kaupunkeihin ja kylät käyvät kuolinkamppailia! Kylien rakennukset ovat ränsistyneitä ja niissä on jäljellä enää muutama Baabuska jotka sinnittelee ilman apua ja niukalla eläkkeellä!

      • Bror-Erik1974kak

        Näissä renesanssin kokeneissa venäjänkarjalaisissa kylissä panee ilolla merkille
        kesä- ja pysyvien asukkaitten aktiivisen luottamuksen ja omiin voimiin usko-
        misen lisäksi vahva isänmaallinen henki. Kylän raiteilla näkyy talojen päädyissä
        ja ovien pielissä Venäjän pienoislippuja.
        Venäjänkarjalassa on eteenpäin menemisen meininkiä.


      • EiValehteluAuta

        Näissä unohdetuissa ja rapistuvissa karjalaiskylissä panee merkille yleisen rppion ja toivottomuuden, joka on yleistä muuallakin maailmassa! Nuoriso ja aikaansaava väestö on kaupungeissa, vanhat äijät kuolleet ja jokunen mummo käy enää eloonjäämistaistelua, joka sekin kääntyy tappioon!

        Venäjänkarjalassa on maailmanlopun meininkiä.


      • EiValehteluAuta kirjoitti:

        Näissä unohdetuissa ja rapistuvissa karjalaiskylissä panee merkille yleisen rppion ja toivottomuuden, joka on yleistä muuallakin maailmassa! Nuoriso ja aikaansaava väestö on kaupungeissa, vanhat äijät kuolleet ja jokunen mummo käy enää eloonjäämistaistelua, joka sekin kääntyy tappioon!

        Venäjänkarjalassa on maailmanlopun meininkiä.

        Viisaasti puhuttu

        Kylläpä lasuit viisaita sanoja. Luovutetussa Karjalassa liikkuessa kaikkein selvimmin tajuaa sen, mitä käsite maailmanloppu todellisuudessa tarkoittaa. Bror-Erik-nimimerkillä kirjoittava Pietarin trollitehtaan valehtelurobotti ei tätä maailmanloppua pysty muuksi muuttamaan. Alueella asuu enää muutamia baabuskoja, jotka keräilevät risuja ja käpyjä metsästä polttoeineeksi, jotta heidän alkoholisoituneet aikamiespoikansa eivät paleltuisi talviaikaan.

        Öljyvaltiossa ei siis riitä öljyä lämmitykseen, koska kaikki öljy tarvitaan sotakoneiden polttoaineeksi. Venäjä romahtaa pian, ja sen jälkeen saamme Karjalan tyhjänä takaisin. Pitääkin ottaa ryyppy asian kunniaksi.


    • Bror-Erik1974kak

      Venäjänkarjalassa aina Terijoelta Suojärvelle on menossa kiihkeä rakentamisen
      boomi. Vasiten maalaiskylien raiteilla tämä näkyy asukkaitten uudisrakentami-
      sena. Vanhat suomalaisevakoitten hylkäämät hirsituvat,niin korjattuina hyviä
      kuin olivatkin eivät enää vastaa nykyajan vaatimuksia.
      Uutta päin on elävän mieli ja moniaalla tontilla nuoret parit ahkeroivat oman
      kodin rakennuspuuhissa. :)

      • Valehtelurobotti ei luovuta

        Pietarin trollitehtaan valehtelurobotti ei hellitä, vaan survaisee aina vaan samat valheet palstalle. On tainnut robotin ohjelmointi mennä pieleen, koska se ei pysty ollenkaan seuraamaan keskustelua. Eihän Venäjällä mikään toimi suunnitellulla tavalla, joten tästä syystä valehtelurobottikin toimii päin helvettiä.


    • Bror-Erik1974-ussr

      Varsinkin Ladogan länsi- ja pohjoisrannoilla tapaa hurmaavan kuvauksellisia kylä-
      näkymiä asukkaineen ja vehreine pihoineen joissa perheet viettävät vapaa-aikaan-
      sa ilmeisen hyvillä mielin.
      Tuossa on jotain kaunista yhteisöllisyyttä joka Suomesta hävisi ja kuoli pois
      50 vuotta sitten.

    • TurhaLuulo

      Ei ole tainnut robotti koskaan edes käydä sen paremmin Suomessa kuin Karjalassa!

      Mitä paluuseen tulee niin kansa, joka on lopultakin nähnyt lännen, Eiffel-tornin ja pyramidit, tuskin haluaa palata enää pysähtyneeseen maailmaan!

      • Täydellinen tunari?

        Kyllä tämä Bror-Erik on onneton Karjalan palautuksen vastustaja eli täydellinen tunari. Hän ei hallitse ollenkaan tätä Karjala-keskustelua, vaan kirjoittelee aina nykyisestä Karjalasta ylistysvirsiä, jotka eivät pidä ollenkaan paikkaansa. Hän ei todennäköisesti ole koskaan käynyt Suomessa eikä luovutetussa Karjalassa, sillä niin täydellisen virheellisiä hänen väitteensä ovat. Jokainen tietysti tulee uskollaan autuaaksi.


    • Bror-Erik1974-ussr

      Venäjänkarjalaisilla datsoilla ovat pietarilaiset ja vyborgilaiset voineet viettää
      rentouttavaa lomaelämää maalla.Uhkeasta venäjänkarjalan mullasta on kas-
      vatettu oiva talvenvara juureksia,vihanneksia ja hedelmiä joita popsia pitkinä
      talvikuukausina. Kyllä nämä suomalaisevakoitten hylkäämät kylätalot suovat
      siunaustaan tänäpäivänäkin asukkailleen. Ja se on mukavaa.

      • KGB syntyy uudestaan

        Sotahullu Staputler aloittaa tärkeimmistä organisaatioista, kun hän alkaa rakentaa Neuvostoliittoa uudestaan. Luonnollisesti tavallisten kansalaisten kannalta on kaikkein tärkeintä, että KGB:n toiminta palautetaan ennallen mahdollisimman pian. Kyllä Venäjän touhut ovat kaikkein ihmeellisimpiä koko maailmassa???

        Kovin ihmeellistä on myös Bror-Erikin vähäinen ymmärrys. Mahtaisiko tämä johtua Stalinin suorittamista risteytyskokeista, jotka eivät todella parantaneet Homo Sovjeticuksen yleistä älykkyyttä, vaikka afrikkalaisilta apinoilta saatiinkin hyviä geenejä.

        http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016100322404119_ul.shtml


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      362
      3205
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      140
      1217
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      61
      1167
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      136
      987
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      115
      816
    6. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    7. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      160
      752
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      727
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      113
      727
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      689
    Aihe