Mahdollinen

enneunet

Joko niin, että minulla on kyky enneunesta, tai sitten tunnen itseni sekaisin. Ei se silti tarkoita, että minulla olisi mielenterveysongelmia, sillä minulla ei ole. Aikaisemmin näin unta eräästä paikasta ja aluksi pidin sitä normaalina, mutta sitten kolme vuotta myöhemmin uni kävi toteen, jossa kyläilin kyseisestä paikasta. Lapsena näin unta, jossa TV-sarjassa nainen kertoo lapsen sukupuolen ja katsottuaan telkkarista asia kävi toteen. Kolmas uni, jossa tuttuni on äitiyslomalla, paljastuu samalla tavalla valveaikanakin, kun kyselin ystäviltään hänestä.

Tämä kuulostaa aika sekavalta, ja tiedän sitä. Näkemäni enneunet ovat heikkolaatuisia, mutta silti ne toimivat jotenkin yllättävän hyvin. Aluksi toivoin pitävän tätä OK:na, mutta nyt pidän sitä asiaa hyvin vakavana. Aivan kuin hyppäisisin elokuvan loppupuolelle pilatessaan juonen. Miksi sitten moni meistä näkee sisäisiä voimia, muttei ulkoisia, kuten telekinesia?

8

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaktatvaktoina

      Mielikuvitusi tekee tepposet. Et ole vastaavia unia edes nähnyt. Joidenkin tilanteiden yhteydessä luulet vaan, että olit asiasta nähnyt unen joskus vaikka et ole ikinä sitä unta nähnyt.

      Voit helposti todistaa väitteesi.
      Kerro tänne joku enneunesi jostain todellisesta tapahtumasta ja palauta sitten asia tällä palstalla nostamalla se uudelleen esiin. Mutta ei sellaista esimerkkiä kuten esim. ensi kesäkuussa näemme koivussa vihreitä lehtiä.

      Jostain kumman syystä ei yksikään ihminen maailmassa ole pystynyt tuollaisia todisteita esittämään. Eikä tulekaan.

    • uunihiekka

      Onko unet yhtäkkiä loppuneet vai etkö enää nuku?
      Yhtään unikirjausta ei ole vielä näkynyt????????????????

    • tutkikaa

      Siis tutkikaa Raamattua.
      Jeesus haluaa vapauttaa iloon, rauhaan ja rakkauteen, lähimmäisen rakkauteen saakka.

    • lacko

      Me kaikki käymme läpi monenlaisia tilanteita ajatuksissamme, ja siirtyilemme eri ulottuvuuksien välillä fyysisestikkin. Eli ajatuksemme vaikuttaa todellisuuteen ympärillämme. Tietyllä tavalla fokusoidessamme käymme läpi mielessämme saman aikajanan kuin minne fyysisesti siirrymme siten, että "näemme tulevaisuuteen". Kysyisinkin mielummin, haluatko nähdä tulevaisuuteen? Vai haluatko jatkaa aikajanoilla joista et niinkään varmasti tiedä etukäteen?

    • keijukaisprinssi

      Mulla tuorein juttu on sellainen, että mielessä kummitteli pitkään joku tulevaisuuden maailma, johon siirryn joskus. Näin tuosta maailmasta visioita jo vuosia ennen kuin aloin pelaamaan yhtä peliä. Se maailma on yhden tietsikkapelin pelimaailma, missä aloin pelaamaan vasta kesällä.

      Mieli ennusti tässä tapauksessa ihan oikein, tosin se maailma on vain virtuaalisena.

      Mieli ennustaa tulevaisuutta, mutta kaikki ei toteudu mun havainnon mukaan. On myös mahdollista, että mieli kopioi tietämättä jotain ajatuksia ja mielikuvia, jolloin voi tulla dejavu kokemuksia. Miten voin tietää tuosta pelistä hurjasti ennenkuin edes pelaan sitä? On mahdollista, että olen kopioinut tietämättäni pelin ajatusmaailman joltain kaverilta, joka joskus on samaa pelannut. Tässä tullaan yhteismieleen: ollaanko me kuitenkaan yksilöitä ja jos kyllä, niin missä mielessä yksilöitä?

    • Tätä se minun uneni sitten tiesi.

      Ketjunaloittaja toteaa asiaankuuluvasti, että hänenkin unensa kuulostavat sekavilta, eivätkä välttämättä lainkaan tulevaisuutta etukäteen ilmaisevilta.

      Joko kyseessä on ylipäätään sekava uni ja sen perusteella jälkikäteen löydetty selitys unelle, tai huonosti kuvailtu uni ja sen hatara liittyminen todellisuuteen taikka jonkinlainen etukäteinen aavistus, joka saa unessa tietyn muodon, joka vahvistaa unennäkijän käsitystä aavistuksesta ja tunnetta sen taustalla.

      Ensimmäisessä tapauksessa ei ole kysymys mistään enteestä. Toisessa tapauksessa tulevaisuuden näkeminen on hyvin kyseenalaista, koska kyseessä saattaa hyvinkin olla sattuma. Kolmannessa tapauksessa kyseessä voisi olla enneuni, mutta yhtä hyvin ihmisen oma kyky aavistaa asioita.

      Aavistamisesta voidaan olla montaa mieltä. Mitä se on ja mistä se tulee? Ihminen kykenee ennakoimaan tulevaa ainakin laskelmoimalla, mutta myös kokemalla jonkinlaisen tunteen jostakin. Yleensä aavistaminen liitetään johonkin ikävään pikemmin kuin myönteiseen kokemukseen.

      Keskuudessamme elää myyttejä, joissa yksilö on jättäytynyt pois esimerkiksi lentokoneesta, koska on kokenut ikävän aavistuksen matkan johdosta ja pelastunut niin tuhoisalta kuin kohtalokkaaltakin onnettomuudelta.

      Näiden myyttien todenperäisyydestä en tiedä, mutta ilmeisesti ihmiset kokevat aavistuksia, ja jotkut tekevät sitä voimakkaammin kuin toiset. En myöskään kykene sanomaan, onko näiden aavistuksien kokemisella mitään yhteyttä todellisuuteen. Toisin sanoen, pitävätkö nämä aavistukset paikkansa ja millä tarkkuudella.

      Aavistuksen tunne voinee luonnollisesti syntyä ilman mitään yliluonnollista väliintuloakin. Ihmisten tajuntaan vaikuttavat niin monet ärsykkeet, että olisi ihme, jos pystyisimme tiedostamaan ne kaikki. Onkin siis mahdollista, että ihminen kokee monien "vihjeiden" seurauksena aavistuksen, että työkaveri on raskaana, vaikkei sitä sen kummemmin sillä hetkellä ajattelekaan. Rauhoituttuaan ja nukahdettuaan saattaa ajatus työkaverin mahdollisesta raskaudesta nousta jälleen pintaan ja uni muodostuu sen myötä. Aamulla henkilö muistaa unensa ja siinä pinnalla olleen työkaverin raskaudesta, eikä muista millään ilveelläkään edellispäiväisiä ajatuksiaan asiasta.

      Asian todelllisen luonteen tultua ilmi, kokee henkilö nähneensä todellisen ja väärentämättömän enneunen.

      Tosiassa on kyseessä saattanut olla arkipäiväinen aavistus jonkun toisen ihmisen elämäntilanteesta, joka ei arkipäivänä jaksanut nousta tietoisuuteen, mutta teki sen unen aikana.

      En missään tapauksessa kiellä, etteikö ihminen voisi nähdä enneunia, mutta unen luonteessa ei sellaisenaan ole mitään tulevaisuuteen katsovaa, pikemminkin se toimii menneisyyteen päin katsoen.

      Mikäli unissa tulevaisuus avautuisi näkyvässä muodossa meille joillekin, olisi tällöin uneen vaikutettu jonkin ulkopuolisen tekijän toimesta. Miksi tämä vaikuttaminen pitää tehdä unen aikana ja tehdä se mahdollisimman epäselvästi? Eikö olisi helpompaa tehdä se hereillä olevan ihmisen kanssa?

      Joskus parisuhteessakin eläneenä ihmisenä ymmärrän, että joskus kommunikointi on helpompaa nukkuvan ihmisen kanssa kuin hereillä olevan. Ymmärrän myöskin, että kieli vain etäisesti kuvailee niin ajatuksiamme, halujamme kuin tuntojammekin. Tässä mielessä kommunikointi unenvälityksellä ja unikuvin voisi olla kaikkein tehokkainta. Sillä voitaisiin ohittaa kaikki kielelliset koukerot ja vaikuttaa suoraan ytimeen eli tunteisiin.

      Oli miten oli, kukaan ei kykene pelkästään aavistuksiensa perusteella muotoilemaan mitään konkreettista ennustusta, ja kaikki sitä yrittäneet ovat epäonnistuneet.

    • skepmuukkonen

      Aivoihin varastoituneen tiedon määrä on järjetön ja osa muistoista on hajallaan tai osittainen. Unissa näemme randomisti tallentuneita muistoja, joista jokin nähty muistuu mieleen arjessa tapahtuneen asian yhteydessä. Tällaiset saatetaan tulkita ennenuniksi. Mitä enemmän uskot yliluonnolliseen, sitä herkemmin. "Ennenuni" on kuitenkin vain onnekas yhteensattuma, tai jopa virheellisesti muistettu tai tulkittu uni.

      Unille voi määritellä mitä tahansa merkityksiä, joten kun luet unikirjaa ja uskot siihen, niin joka hiton muistettu uni merkitsee jotain... punainen kukka, auto, vene, vesi, järvi, meri, joki, puu, omainen, eläin... mitä tahansa, niin alkaa löytyä merkityksiä jokaisen muistetun unen ja arjen tapahtumien välille. Heittäkää ne unikirjat ja unien selitykset ynnä muut yliluonnolliset uskomukset jo unholaan. 2016.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      75
      3434
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      563
      3229
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2892
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2082
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      315
      1876
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1865
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1855
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      141
      1477
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1281
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      65
      1270
    Aihe