SUOMEN TYÖTTÖMIEN LIITTO

Elinikäinenammattilainen

Perustakaa Suomeen työttömien kattojärjestö, jonka jäsen jokainen työtön olisi, ajamaan työttömien ammatti- ja työasioista sekä osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon.

Suomen työttömien liitto olisi ylivoimaisestisuurin työläisten liittouma Suomessa ja 400 000 jäsentä tekee siitä yhden voimakkaimmista yhteiskunnallisista vaikuttajista Suomessa!

TYÖTTÖMÄT - LIITTOUTUKAA

Liiton kautta voitte ajaa teille tärkeitä asioita ja vaikuttaa Suomen kehitykseen.

15

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ionfefew
    • Kiveenhakattutyöttömyys

      Edistäisikö liitto hyvätuloista työttömyyttä vai työllisyyttä?
      Kun liittosta tulee parkkipaikka poliitikoille, syntyy vahva halu ylläpitää suurta työttömyyttä. Muuten isopalkkaiset auringonlaskun poliitikot joutuisivat työttömiksi.

      Uskoisin, että demarinuorista löytyy paljon johtajakandisaatteja pariksi vuodeksi ennen vanhuuseläkettä. Ehkä persujen alamäen takia sieltä löytyy myös halukkaita hyväpalkkaisen ikuisuusvirkaan ilman työvelvoitetta.

    • Eipä_toimi

      Työttömiä on monenlaisia. Joku on työttömänä vain hetken. Toinen on pitkäaikaistyötön. Ja niin poispäin. On todella vaikeata rakentaa yhteistä agendaa (konseptia) johon kytkeä erilaiset työttömät.

      Mitä asiaa liitto oikeastansa ajaisi: a) ihmisten työllistymistä b) Isoja työttömyyskorvauksia ja monenlaisia etuisuuksia työttömille.
      Molempia kun ei voi ajaa samanaikaisesti mitenkään. Se on sula mahdottomuus.

      Kuka voi olla työttömien liiton jäsen? Ei helppo juttu ollenkaan.
      Työtön voi työllistyä. Sitä tapahtuu koko ajan. Otetaanko häneltä silloin jäsenoikeudet heti pois?
      Työssäkäyvä jäsen ei varmaan innostu työttömien asian ajamisesta kovinkaan paljoa.

      Kuka liittoa johtaisi. Edustajisto (hallitus). Miten valitaan liiton päättäjät?
      Saako poliitikot olla mukana ja miten se edes käytännössä voidaan estää.
      Kuka voi olla ehdokkaana Liiton edustajistoon. Jos työllistyy onko heti erottava.
      Liitto ei voi toimia tehokkaasti ilman riittäviä rahavaroja ja palkkattua henkilöstöä.

      Suomen Työttömien Liitto on kyllä ajatuksena kaunis. Lopputulos on todennäköisesti iso huijaus ja rahankähvellys liittoa pyörittäville pomoille. Demokratia katoaa kuvioista ensimmäisen perustavan kokouksen jälkeen.
      Tämä on vielä onneksi vapaa maa. Siitä vain Suomen Työttömien Liittoa perustamaan jos sellaiseen haaveeseen uskoo.

      • Keidkzzkekd

        Mutta kai ansiosidonnaiset pyörisi sitten kuitenkin eli jos työllistyy pääsee korvauksille?


      • akvalainen

        Voidaanhan perustaa myös Suomen pitkäaikaistyöttömien liitto, joka ajaisi pelkästään työtä vieroksuvien asiaa.


      • helppo_ratkaisu

        Kyllä voidaan ja helposti: Työttömyyden alussa ajetaan hyviä etuja. Työttömyyden pitkittyessä ajetaan toista päätä - luovutaan eduista eräänlaista siirtokäyrää pitkin ja lopulta päädytään "pakosti" takaisin omaa koulutusta vastaaviin töihin. Tämä pakottaa koulutuspolitiikan tosin tarkaksi: Se mihin kouluttaa itsensä todellakin määrää alan jolle työllistyt! Ja sama toisin päin: Jos työllistyt alalle, joka ei koulutustasi vastaa - olet oikeutettu jättäytymään takaisin työttömäksi "täysillä eduilla"


      • niin_metsä_vastaa
        akvalainen kirjoitti:

        Voidaanhan perustaa myös Suomen pitkäaikaistyöttömien liitto, joka ajaisi pelkästään työtä vieroksuvien asiaa.

        Suuri osa pitkäaikaistyöttömistä on kärsinyt työnantajan toimista joko laiminlyöntien tai psykologisten ominaisuuksien johdosta ja ei pysty enää työllistymään nykyisessä järjestelmässä työelämään. Tätä ei myönnetä, vaan pidetään ihmiset kortistossa. Ja kaippa sinne joku prosentti laiskojakin ihmisiä mahtuu. Enemmän varmaankin kuitenkin näitä metsästäjä-keräilijöitä, joita ei vähempää voisi kiinnostaa, miten sen työpaikan sosiaaliset normit oikein kulkevat ja toteutetaan seuraavalla kvartaalilla.


      • Lettutieteen-Vihtori
        niin_metsä_vastaa kirjoitti:

        Suuri osa pitkäaikaistyöttömistä on kärsinyt työnantajan toimista joko laiminlyöntien tai psykologisten ominaisuuksien johdosta ja ei pysty enää työllistymään nykyisessä järjestelmässä työelämään. Tätä ei myönnetä, vaan pidetään ihmiset kortistossa. Ja kaippa sinne joku prosentti laiskojakin ihmisiä mahtuu. Enemmän varmaankin kuitenkin näitä metsästäjä-keräilijöitä, joita ei vähempää voisi kiinnostaa, miten sen työpaikan sosiaaliset normit oikein kulkevat ja toteutetaan seuraavalla kvartaalilla.

        Kyllä, vanhat ihmiset halutaan työpaikoilta pois. Tiedossakin tehtiin tätä. Ani harva johtajistakaan oli yli 60-vuotiaita.
        Firmat käyttävät hyväkseen valtiota, joka maksaa työttömyyskorvaukset, jolloin työnantaja aivan suunnitelmallisesti siivoaa vanhat ihmiset pois. Niitä ei enää haluta kouluttaa.


    • YksPäivitys

      Minusta idea on aivan mahtava!!!
      Miettikää, miten Suomessa potkitaan päähän työttömiä ja vanhuksia, eli eläkeläisiä?! Tässä olisi saumaa, koska liitosta tulisi iso ja voisi yhdistyä mahdollisesti eläkeläisten liiton kanssa penäämään meille molemmille päähäpotkitulle ihmisryhmälle ihmisarvoista kohtelua, eikä olla pelkkänä käsikassarana rahan ottamisessa pienistä eläke- ja työttömyyskorvauksista!

      Työttömien kannattaa perustaa liitto jo senkin vuoksi koska AY:stä ei ole muuhun kuin omien etujen varmistamiseen. On asuntoa, mökkiä siellä täällä, tontteja, kiinteistöalan sijoitusta; kuten kunnon yritys konsanaan, ja vielä verottajakin (valtio) tukee moista ansion-nousua AY:lle myöntämällä näiden liittojen maksuille verovähennyksen!!

      Itse sain logistiikkafirmasta fudut yli 20:n vuoden jälkeen. Ammattiyhdistyksestä ei ollut mitenkään apua, koskei edes luottaria pahemmin näkynyt YT:den aikana. Ei mitään väliaikatietoja, tms! Petyin karvaasti!

      Koska, jos mitään ei vaadi, ei myöskään mitään saa! Sen on ikä opettanut.
      Mutta, jos tällaisen liiton joku saa pykätyksi pystyyn, olen halukas siihen myös liittymään!

    • eituumitää

      Voi, voi! Ei työttömistä ole liittoa perustamaan. Niistä vätyksistähän ei ole edes tavalliseen palkkatyöhön, jossa ei tarvitse kuin oma pilttuunsa hoitaa valvonnan alaisena. Miten nämä ryhdistäytyisivät liittoa perustamaan?

    • rewrwrwerw

      http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/patkatyo_kirja-56462

      Työmarkkinoiden murroksessa on vaivihkaa syntynyt kolmas, pitkään unohdettu osapuoli: itsensä työllistäjät, jotka jäävät työnantajien ja palkkatyöläisten väliin. Tällä hetkellä heitä lasketaan olevan jo yli 150 000.

    • Työtöntyötönkö

      TyöttömienLiiton ensimmäiseksi tavoitteeksi tulisi asettaa, verovähennysoikeus työnhakukuluista. Työtön joutuu käyttämään puhelinta ja ajoneuvoja sekä hankkimaan jonkinlaisen vaatetuksen hakeakseen työtä, mutta verottaja ei hyväksy työttömältä näitä poistoiksi lainkaan.

    • enlähdemukaan

      Tarkoittaako aloittaja että perustettaisiin jokin SAK : n alainen järjestö ajamaan duunarien etuuksia.

    • Itse_omat_asiat_päättää

      Puhelinlinjat laulamaan 24/7, aina voisi soitta valittaa paina 1 muu vaara hätä työ kuristaa paina 2 keskusteluja vastakkaisen sukupuolen perheen perustus äitiys isyys loma paina 3 työtä paina 4 en halua tehdä mitään paina 5

    • fgfghdjhdgj

      Mikä tahansa työttömyyttä tienaamisvälineenä käyttävä laitos on hyvin motivoitunut ylläpitämään työttömyyttä. Näin on työvoimatoimisto, Kela, sosiaalitoimisto, työttömien yhdistykset, orjapajat, orjatyöläisiä käyttävät firmat ja varmaan paljon muita, joita en ole tullut ajatelleeksi.

      Yhtä mahdoton yhtälö kuin ihmisten terveyttä edistävä ja sairauksien ehkäisyyn pyrkivä lääke- ja sairausteollisuus, raittiutta vaaliva tupakkateollisuus, seksiteollisuudessa toimiva moraalinvartija.

      Ja lopetetaan tämä meidän maamme jakaminen yhä pirstaleisempiin osiin. Emme halua uutta puljua, joka vatvoisi työttömyyttä, vaan suomalaisten yhteistä etua ajavia ryhmiä. Parasta olisi, jos erinäiset ryhmät alkaisivat löytää yhteistä säveltä ja liittää voimansa yhteen ja samalla yhtenäistää pientä kansaamme. Yhdessä meitä ei voi tuhota. Tai voi, mutta ei niin helposti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      38
      2893
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      10
      1990
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1453
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1335
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1310
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1231
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1141
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1085
    9. 22
      1047
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1044
    Aihe