Psykiatriset virkaoikeudet

ArkiLähös

Ihmisten on käsitettävä mihin psykiatrinen vallankäyttö perustuu, eli se ei perustu lääketieteeseen vaan virka-asemaan. Jos minä opiskelen itseni psykiatriksi, niin kuvitteleeko joku, että tämä oikeuttaisi minut määrittelemään ihmisiä mielivaltaisesti hyviksi ja huonoiksi tai terveiksi ja sairaiksi. Ei todellakaan oikeuttaisi. Mutta kun minulla on esittää loppututkinto psykiatriasta, niin minä voin hakea psykiatrista virkaa itselleni ja saada näin psykiatrian luomat psykiatriset virkaoikeudet omaan henkilökohtaiseen käyttööni. Eli näin minä saan oikeuden määritellä kaltaisiani ihmisiä mielivaltaisesti sen mukaan kuin hyväksi näen ja käyttää tätä virka-asemani tueksi annettua psykiatrista raamattua, eli DSM-diagnoosikirjaa tahtomallani tavalla. Näin ollen psykiatrisissa diagnooseissa ei ole kysymys mielisairauksista, vaan mielivaltaisista päätöksistä, joiden perusteella ketä tahansa henkilöä voidaan alkaa käsittelemään sairaana. Näin ollen psykiatria itse synnyttää näitä psykiatrisia sairauksia, joita ei todellisuudessa ole. Kammottavaa. Epäilen, että kymmenet tuhannet, jos ei jopa sadat tuhannet Suomen kansalaisetkin ovat parasta aikaa kärsimässä tämän mielivallan kohteeksi joutumisesta, eli pähkäilemässä, mitä heille oikein on tehty.

134

1420

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Virkaoikeudet

      Diagnosointi ei edellytä virka-asemaa se edellyttää lääkärin pätevyyttä.

      Pakkokeinojen käyttäminen edellyttää lainsäädännöstä tulevaa oikeutta käyttää "valtaa" ja hyvin monessä tilanteessa virkamiesasemaa. M1-lähetteen saa nykyään tehdä kuka tahansa lääkärin mutta M3-päätös edellyttää jo virka-asemaa. Nykyään on tapahtunut muutoksia ja tarkennuksia lainsäädännössä ja mihin "vallan" käyttöön määritellään virka-asema ja riittävä pätevyys on lainsäädännössä, Valviran ohjeistuksissa ja oikeusasiamiehen ratkaisussa määritelty. Nykyään esimerkiksi "opiskeleva" kande ei voi toimia päivystänä lääkäri johtuen "päivystysasetuksesta" joka edellyttää riittävää koulutusta/pätevyyttä.

      • nlöönnkn

        Psykiatrin valta on niin suuri, että hän pystyy jopa hankkimaan virka-apua poliisilta pakkokeinoissa joissa jopa fyysisiä keinoja käyttäen ihminen joka ei ole edes vaaraksi kenellekään tai syyllistynyt rikokseen voidaan pakottaa laitokseen usein pakkolääkittäväksi. Kohtelu on tässä sama kuin vangilla, vaikkei oikeudenkäyntiä ole ja potilas voidaan pakkolääkitä, toisin kuin vanki joka olisikin saattanut jopa tehdä väkivaltarikoksen ja ollut täten vaaraksi toiselle. Psykiatri voi rajoittaa pakkokeinoilla ihmisen ihmisoikeuksia ja potilasoikeuksia joihin kuuluu kieltäytyä hoidosta vaikka sairaus olisi hengelle vaaraksi. Sen jälkeen kun potilaalle laitetaan leima eli sairaus, hänen on hyvin hankala puolustaa itseään koneistoa vastaan tai saada hyvitystä vääristä hoidoista.


      • Biilskii

        Psykiatri on puhtaasti valtion kuduttaja.
        Kidutettavaksi joutuvat ne jotka ovat tehneet valituksen julkisesta sektorista, eivat kannata sita poliittisesti, tai ovat reklamoineet julkisen tohtorin huonosta kaytoksesta.

        Vastaus tulee military julkiselta sukkelaan ja valittaa tai kritisoija on viety kuin kriminaali pakkohoitoon, eli suomen valtion kidukseen.

        "Tutkimus" tehdaan seuraavalla tavalla.
        Kidutettava riistetaan kotoaan poliisi voimin. Ambulanssin saavuttua terveyskeskukseen henkilo viedaan thjaan huoneeseen ja tohtori jonka tehtava olisi kuunnella uhrin mielipide , menee toiseen huoneeseen soittamaan, mita virkamiesten kritisoijan paperiin kirjoitetaan vangitsemiseen ja kidutuksen aloittamiseksi.

        Potilaalta ei kysyta yhta ainutta kysymysta ja sitten tulee autirtaarisen hirmu valtion kaksi valkktakkia javie vangitun syyttoman suomalaisen kidutus gettoon psykiatrien kidutettavaksi.

        Talla tavoin toimi sosialidemokraattinen valtio, jossa virka mies on kuin vanhan ajan pyoveli, vangitsee kenet TAHTOO ja million TAHTOO,
        Koska yksikaan vasemmisto valtio ei sulata pieninta palauettta sosialisti julkisistaan,
        Kritiikista puhumattakaan.

        Jokainen yksilo joka aanestaa sosialidemokratia, aanestaa hirmuvaltaa, koska kilpailuttomia julkisia ei voida pitaa kylla ilman toisin ajattelijoiden vangitsemista.

        Kaikki tietavat etta julkinen on ihmisoikeus rikollinen ja poliittisista syista teilaa julkisen kritisoijat ja oikeuksien hakijat vankilaan
        Ja nain rikollista julkista on pakko yllpidetty samoin kauhu menetelmin kuin neuvostoliittoa.
        Ei demarit ole kummempia kuin kommunisti,
        He vaststavat vakuutus jarjestelmia ja rauta kouralla ja kidutuksella pakko yllapitavat autoritaarisia
        Pelattavia sorto julkisiaan,
        Joissa sorto on niin pitkalla, etta jo puhelin ajanvaraus keskuksissa on valituksen tehneiden nimi. Ja puhelin numerous lista. Ja he eivat SAA vastata muiden henkiloiden puheluihinajanvarauksessa jotka ovat tehneet julkisesta valituksen. (He SAA kuolla ilman vakuutuksia olevassa virkamies helvetti valtiossamme)
        Jos heidat vastaan otetaan, virka tohtorit hyokkaa kuin susilauma psykosomatialla, joka on nimen omaan tehty sita varten etta autoritaariset ja ilman vakuutuksia toimivat sosialistiset valtiot voivat aloittaa kidutuksen

        Tallaisia valtioita ei kouluta kuin siperia.
        Eika kilpailuttomia julkisia voida yllapitaa millaan muulla kuin psykiatrian vaarinkaytolla.
        Kritisoijien tulee saada Rangaistus, silla virkamies on pyha sosialisti julkis jarjestelmassa
        Ja kansa on vain vero orja, jota virkamies voi kasitella kuten TAHTOO.

        Sosiaali demokraattinen ajatusmalli on sama kuin kommunitilla.
        Ylkilon ihmisoikeudet ei ole tarkeita.
        Systeemi on pakko yllapitaa vakivaltaisten pahojen psykiatrien kidutus menetelmilla.

        Jos meilla olisi ne pahat amerikkalaiset tai sveitsilaiset vakuutukset.
        Karsisimme huomattavasti vahemman ja virkamiesten rauta koura ei ylettaisi kiduttamaan julkisen kanssa toisin ajattelijoita.
        Koska yksilo itse paattaa vakuutus jarjestelmassa ilman virkamies dominointia maissa Kay terveyden hoidossa ja kiduttajalle harva omasta tahdostaan toistamiseen menee.

        Orjuuttaja sosialismi ei ajattele orjan asemaa vaan kollektivismin, jossa yksilolta varastetaan paatosvalta ja valinnan vapaus virkamiehelle, joka dominoi joka askeleen kuin sosial I demokraatti maissa yksilo SAA kayda terveyden hoidossa ja diktaatuurin vahvistamuseksi kaikki korvaukset yksityiselta evataan.

        Koska kansa ei sosialidemokratiassa SAA itse paattaa maissa Kay.
        Diktaattori demari siirtaa ainakin yksilon paatosvallan virkamuehelle,
        Joka on Marx ilaista kollektivismia, johon demarit ovat sitoutuneet.

        Yksilo on sosiali demokratiassa vain vero orja.
        Ja virkamiehisto on orja isanta, joka masked korjaa mine TAHTOO
        Ja jos orja ei ole tyytyvainen ja valittaa alue hall into on kohtelustaan,
        Tulee orja poliisi ja noutaa kritisoijan psykiatrin kidutettavaksi.

        Main sosiaalidemokraattista julkis terveyden hoito suomea on aina vuosi kymmenesta toiseen ihmisoikeus rikoksilla hallittu ja yllapidetty.


    • nmjjkkjh

      Millään muulla lääketieteen osa-alueella ei ole samanlaista vastaliikettä kuin psykiatrialla, jota kutsutaan antipsykiatriaksi.

      Psykiatria ei pysty biologisesti todentamaan sen väittämien sairauksien olemassaoloa tai pysty todentamaan että osa sen sairauksista ovat koko elämänkestoisia aivosairauksia vaikka se tällaisia leimoja ihmisille heittelee. Vaikka psykiatria on muka biologista psykiatriaa ja on osa lääketiedettä joka perustuu fyysisten biologispohjaisten sairauksien hoitoon. Psykiatria on tehnyt mielestä biologisen välittäjäaineiden muokkauksella tai jopa sähköshokeilla parannettavan kohteen joka on kuin "keittokulho johon voi heitellä lisämausteita" aina uuden välittäjäaineen tai useamman muokkauksella. Psykiatria yrittää etsiä geenejä näihin mielen "sairauksiin", mutta tähän mennessä onnistunut siinä heikosti ja onko ihme. Ympäristötekijöiden ja elämänkokemusten kuten traumojen rooli on myös niin suuri että geenitutkimus on kyseenalaista. Samaten aivoja kuvataan mutta moni kuvattu on syönyt psyykenlääkkeitä (neuroleptejä) joiden on todettu jopa kutistavan aivoja, joten sopii miettiä, onko koko tällainen tutkiminen kovin luotettavaa.

      Psyykenlääkkeet ei korjaa kenenkään sairautta vaan pääosin lamaavat tai stimuloivat joten niiden vaikutusmekanismi on samanlainen kuin huumausaineilla. Masennuslääkkeet on joissain laajoissa tutkimuksissa osoittautunut teholtaan suunnilleen samaksi kuin plasebo (vaikka haitat on) eli sillä uskooko ihminen lääkkeeseen ja sen parantavuuteen on suuri voima. Neuroleptit, joiden toiminta perustuu pääosin dopamiinin salpaukseen, nykyään vähemmän kuin ennen mutta silti ne tekevät niin, olivat alunalkujaan leikkauksen esilääkkeiksi kehitettyjä lääkkeitä joita alettiin käyttää skitsofreenikkojen hoitoon, joka siis tästä asti pitkälti on perustunut lamaamiseen ja sedatointiin. Sairauden parannus tai aivojen toiminnan parannus lääkkein - retoriikka tuli vasta myöhemmin vaikka lääkkeet eivät todellakaan olleet niin kehittyneitä aiemmista tai niiden toimintamekanisni ollut niin muuttunut. Psykiatria saa lääkkeet kuulostamaan kuin ne korjaisi tai parantaisi skitsofreenikkojen aivojen toimintaa. Edelleen skitsofreenikkojen lääkkeet on väsyttäviä ja lamaavia, ja niiden pitkäaikainen käyttö on kiistanalaisempaa ja haitallisempaa ihmisen toimintakyvylle, terveydelle ja kokonaisvalraiselle hyvinvoinnille kuin mitä psykiatria antaa olettaa vaikka psykiatria kylväisi lääkkeitään melkein "kehdosta hautaan" ihmisille. Lääkkeiden toimintamekanismia useimmissa tapauksissa ei täysin ymmärretä eikä varsinkaan niiden vaikutuksia kehittyville aivoille. Lääkkeillä voi olla kauaskantoisia tai jopa pysyviä haittoja.

      Psykiatriassa on koitettu keksiä väittämiä ja teorioita kuten kemiallinen epätasapaino aivoissa selittämään ihmiselämän kärsimystä tai epätoivottua, 'sairasta' käytöstä mitä ihminen muiden tai omasta mielestään tekee. "Sairas"termiä viljellään niin maallikkojen kuin psykiatrien suusta kuvaamaan epätoivottua, erilaista tai esim moraalitomana ja epäeettisenä pidettyä käytöstä. Psykiatriset sairaudet ja niiden hoitokeinot ovat heijastelleet yhteiskunnan arvomaailmaa. Tästä esimerkkinä homouden pitäminen sairautena vielä 1970-luvulla tai mielisairaiden pakkosterilointi tai lobotomia.

      Psykiatriset lääkkeet ovat kiistanalaisia. Ne voivat ensinnäkin aiheuttaa oireita ja toksisia tiloja joillekin jotka voi muistuttaa mielisairauksia ja ne voi laukaista harvinaisissa tiloissa esim psykooseja. Samaten vieroittautuminen niistä voi aiheuttaa oireita jotka muistuttaa mielisairauksia ja sekoitetaan niihin. Sekä neuroleptit että harvemmin masennuslääkkeet voivat aiheuttaa tuskallisia agitaatio ja levottomuustiloja (akatisia) tai ei tahdonalaisia pakkoliikkeitä (tardiivi dyskinesia). Monesti psyykelääkkeet saattavat pitkään käytettynä aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Välittäjäaineiden muokkauksella on kauaskantoisia vaikutuksia kehon toimintoihin sillä välittäjäaineilla on tärkeitä rooleja kehossa. Esim dopamiinin peukaloinnilla voi olla vaikutuksensa motoriikkaan mistä tardiivi dyskinesia johtuu. Yhden välittäjäaineen peukalointi voi myös vaikuttaa dominoefektillä toisiin. Lääkkeet aiheuttavat riippuvuutta esim sillä tavalla että ihmisen olotila voi olla jopa huonompi kuin ennen lääkkeitä kun ne lopettaa tai lopettaminen ei onnistu sitä seuraavan unettomuuden takia.

      Lääketutkimus on nykyaikana kiistanalaista ja korruptoitunutta eikä paljasta lääkkeiden pitkäaikaiskäytön turvallisuudesta paljon mitään. Lääkeyhtiöitä on jäänyt kiinni mm siitä että he ovat tienneet etukäteen lääkkeiden haitoista tai peitelleet joitakin tutkimuksia joissa lääke ei ole ollut tehokas. Sakot ja sanktiot mitä lääkeyhtiöt saavat esim harhaanjohtavasta markkinoinnista lääkäreille saattavat olla hyvin suuria mutta, mutta pieni osa lääkkeen miljardituotoista. He kouluttavat lääkäreitä ja markkinoivat uusia lääkkeitä lääkäreille. Onko uusi lääke tehokkaampi ja turvallisempi, se on hyvä kysymys nykyaikana.

      • jlllnb

        Ja mitä tulee pakkokeinoihin erityisesti pakkolääkinnän ja muiden henkilöä potentiaalisesti jopa vahingoittavien 'hoitojen', kuten 'sähköhoidon osalta' - ne ovat paljon kyseenalaisempia ja kiistanalaisempia kuin miten psykiatria niihin suhtautuu.

        Ensinnäkin ne eivät niin todennäköisesti paranna kuin annetaan olettaa ja voivat aiheuttaa merkittäviäkin haittoja hyödyn sijaan (tai parempi hyöty saataisiin paljon pienemmillä lääkityksillä tai muunlaisilla hoitokeinoilla). Psykiatria yleistää hoidot kaikille samaan muottiin ja jopa pakottaa henkilön tähän hoitomuottiin. Lisäksi pakon käyttäminen potilassuhteessa voi viedä luottamuksen, aiheuttaa vastareaktioita, sekä traumoja. Pakottaminen hoitokeinona ei ole toimiva tai inhimillinen vaan jopa julma ja väkivaltainen keino, jonka hoitovaste on kyseenalainen ja jolla voi olla jopa erittäin kauheita seurauksia kohteelleen. Silti suomessa käytetään suhteessa paljon pakkohoitoa hoitokeinona muihin maihin suhteutettuna.


      • tottaon
        jlllnb kirjoitti:

        Ja mitä tulee pakkokeinoihin erityisesti pakkolääkinnän ja muiden henkilöä potentiaalisesti jopa vahingoittavien 'hoitojen', kuten 'sähköhoidon osalta' - ne ovat paljon kyseenalaisempia ja kiistanalaisempia kuin miten psykiatria niihin suhtautuu.

        Ensinnäkin ne eivät niin todennäköisesti paranna kuin annetaan olettaa ja voivat aiheuttaa merkittäviäkin haittoja hyödyn sijaan (tai parempi hyöty saataisiin paljon pienemmillä lääkityksillä tai muunlaisilla hoitokeinoilla). Psykiatria yleistää hoidot kaikille samaan muottiin ja jopa pakottaa henkilön tähän hoitomuottiin. Lisäksi pakon käyttäminen potilassuhteessa voi viedä luottamuksen, aiheuttaa vastareaktioita, sekä traumoja. Pakottaminen hoitokeinona ei ole toimiva tai inhimillinen vaan jopa julma ja väkivaltainen keino, jonka hoitovaste on kyseenalainen ja jolla voi olla jopa erittäin kauheita seurauksia kohteelleen. Silti suomessa käytetään suhteessa paljon pakkohoitoa hoitokeinona muihin maihin suhteutettuna.

        "Pakottaminen hoitokeinona ei ole toimiva tai inhimillinen vaan jopa julma ja väkivaltainen keino, jonka hoitovaste on kyseenalainen ja jolla voi olla jopa erittäin kauheita seurauksia kohteelleen."

        Aivan näin. Monet ovat saaneet pitkäaikaisia traumoja näistä pakkokeinoista.


      • Jammi124

        Avain sana on pakottaminen.

        Pakottaminen on aina väärin, kun puhutaan rikokseen syyllistymättömistä täysi-ikäisistä kansalaista. Psykiatrinen pakottaminen on kansainvälisten ihmisoikeussopimusten vastaista kuten myös Suomen perustuslain vastaista, ja siten yksiselitteisesti väärin ja tuomittavaa.

        Sillä ei ole mitään merkitystä mitä tällaisesta pakottamisesta seuraa tai ei seuraa, sanotaanko siitä olevan hyötyä kohteelleen vain ei. On myös absurdia puhua termillä hoitovaste, kun mitään sairautta ei ole mitä hoitaa ja, minkä hoidon hoitovastetta voitaisiin arvioida. Psykiatriassa sanasto/kieli on kielikuvallisia, joten sanojen oikea merkitys on osattava ymmärtää niitä käyttäessään.


      • herregud

        Näin solubiologiassa työskennelleenä ja psykoosin kokeneena. Enpä olisi uskonut, että tälläistä hömppätiedettä maailmalla pidetään arvossa nykyaikana. Varsinkin tuo, että keksityn diagnoosin ansiosta sinua voidaan pitää koko elämäsi sairaana ja se että vaikka skitsofreniaa, jota ei oikeastaan misään biologisessa mielessä ole, saa virhediagnoosin heidänkin määritelmällään loppuelämäkseen noin 30-40%. Ja sitten näitten diagnoosin perusteella ihmiseltä voidaan viedä lain suoja, mielipiteenvapaus, yksityisyys, kotirauha ja oikeus ruumiilliseen koskemattomuuteen, terveyteen ja työhön, jos oikein äärimmilleen mennään (ja joskushan mennään). En sitten sano, että psykoterapia ja jotkut lääkkeet hyvin rajoitetusti käytettyinä voisivat olla hyväksikin potilaan oikeuksia kunnioittaen ja joskus ihminen täytyy laittaa selliin vaarallisena sairas tai ei (väkivaltahan on ihmisenkin historiassa ollut ihan keino selviytyä joskus, joten voiko sitäkään pitää sairautena). Että hyvää päivää läntisestä yhteiskunnasta.


    • Huolestuttavaa

      Vallankäyttö aiheuttaa huolta, kannatan hoitomuotojen uudistamista. Sairaushan saattaa olla pelkkä illuusio. Uhria ei saa tuomita väärin.

    • ArkiLähös

      Psykiatria ei ole lääketiedettä, vaan se on uskomuksellista ”mielipidetiedettä”, eli uskomuksiin perustuvaa vallankäyttöä, jossa omalle mielipide-arvaukselle annetaan joku nimi DSM-raamatusta (diagnoosikirjasta). Asia on siinä mielessä vakava, että kysymys ei ole vain jostakin ”sairausnimikkeestä”, vaan kaikesta siitä mitä tuo ”nimike” itsessään sisältää. Eli kysymys ei ole jostakin ulkokohtaisesta nimenantotilaisuudesta, kuten kirkollisesta kastejuhlasta, jossa meistä useampi on saanut oman nykyisen nimensä. Psykiatrisessa uskomus-diagnisoinnissa sinun sisäiseen henkiseen olemukseesi (henkilöösi) asetetaan kaikki tuohon uskomus-diagnoosiin liittyvä historiallinen painolasti. Jokainen varmasti käsittää kuinka katatsrofaalista olisi jos vanhemmat antaisivat lapselleen kristillisessä kasteessa nimeksi Matti, joka sisältäisi samalla yhteiskunnallisen diagnoosin omaisen arvolatauksen mäkihyppääjästä, joka velvoittaisi vanhempia kohtelemaan omaa lastaan vain ja pelkästään ja ainoastaan mäkihyppääjänä. Kun lapsi sitten huomaisi kaltoin kohtelunsa ja löisi mäkisuksensa säpäleiksi ja lähtisi omille teilleen hakemaan todellista itsensä hyväksyntää ihmisenä, niin tälläinen terve reaktio katsottaisiin varmasti yhteiskunnan puolelta ”sairaaksi”. Psykiatria on henkistä valehtelua. Jotta valehtelu voisi loppua, niin valtiovallan olisi välittömästi kiellettävä psykiatrialta tälläiset valheelliset vallankäyttöoikeudet. Psykiatria on rikos ihmiskuntaa kohtaan.

      • tottaon

        On kummallista miten psykiatria kuvittelee että se voi määritellä ihmisen sielun, se millainen sielu on "oikea". Tältä se todellakin tuntuu kun olet käynyt hoidossa. Olet lähtökohtaisesti viallinen ja nämä sairaat ihmiset yrittävät sitten korjata tätä kuviteltua vikaa. Ei kukaan ihminen ole viallinen eikä persoona vääränlainen!!! Yhteiskunta saisi puuttua vain vääriin tekoihin. Tekoihin jotka ovat vahingollisia muille ihmisille! Itseään saa mielestäni vahingoittaa niin paljon kuin haluaa jos ei ole täysin psykoosissa.

        Ei nämä ole helppoja asioita. Mielestäni ihmisen saisi laittaa pakkohoitoon vain ääritilanteissa eli ihan todella voimakkaassa psykoosissa ja silloinkin vain tarvittavaksi ajaksi ja ihmistä tulee kohdella inhimillisesti ja hänen tilansa huomioon ottaen. Muuten kaikki hoito pitäisi olla täysin vapaaehtoista. Nyt osa ammattilaisista suojelee potilasta omilta kuvitelmilta, eli kuvittelevat tietävänsä mikä potilaalle on parasta joten "auttavat" häntä. Aikuiset ihmiset alistetaan lapsen asemaan. Tehdään potilaasta omissa kuvitelmissaan heikko ja avuton. Tavallaan viedään potilaan oma voima pois.


      • tottaon
        tottaon kirjoitti:

        On kummallista miten psykiatria kuvittelee että se voi määritellä ihmisen sielun, se millainen sielu on "oikea". Tältä se todellakin tuntuu kun olet käynyt hoidossa. Olet lähtökohtaisesti viallinen ja nämä sairaat ihmiset yrittävät sitten korjata tätä kuviteltua vikaa. Ei kukaan ihminen ole viallinen eikä persoona vääränlainen!!! Yhteiskunta saisi puuttua vain vääriin tekoihin. Tekoihin jotka ovat vahingollisia muille ihmisille! Itseään saa mielestäni vahingoittaa niin paljon kuin haluaa jos ei ole täysin psykoosissa.

        Ei nämä ole helppoja asioita. Mielestäni ihmisen saisi laittaa pakkohoitoon vain ääritilanteissa eli ihan todella voimakkaassa psykoosissa ja silloinkin vain tarvittavaksi ajaksi ja ihmistä tulee kohdella inhimillisesti ja hänen tilansa huomioon ottaen. Muuten kaikki hoito pitäisi olla täysin vapaaehtoista. Nyt osa ammattilaisista suojelee potilasta omilta kuvitelmilta, eli kuvittelevat tietävänsä mikä potilaalle on parasta joten "auttavat" häntä. Aikuiset ihmiset alistetaan lapsen asemaan. Tehdään potilaasta omissa kuvitelmissaan heikko ja avuton. Tavallaan viedään potilaan oma voima pois.

        Tarkoitan sillä että potilaan saisi laittaa pakkohoitoon ääritilanteissa sitä että voi olla että voimakkaassa psykoosissa oleva ihminen on jälkikäteen kiitollinen siitä ettei hänelle ole jäänyt mahdollisuutta satuttaa itseään kun hänet on "laitettu" pakkohoitoon. Mutta siis tätä pakkohoitoa ei saisi käyttää liian helposti missään nimessä eikä tietystikään minkäänlaisena rangaistuksena. Sairaalakäynnin jälkeen potilaalla tulee olla oikeus lopettaa lääkitys jos hän itse haluaa näin, eli pakkolääkintä on mielestäni väärin.

        Injektiolla laitettava psykoosilääke ilman potilaan omaa tahtoa on väkivaltaa. En siis menisi ihan ääripäähän eli tosi vaikeissa tiloissa ihminen tarvii rauhallisen ja turvallisen paikan. Tosin nykyiset mielisairaalat voisi poistaa ja laittaa ne tavallisen sairaalan yhteyteen ja muutenkin muuttaa monia hoitokäytäntöjä. Tosiasia on että osa ihmisistä ei pärjää kotona ja heitä varten tulisi olla joku paikka missä he kokevat olevansa turvassa.

        Ihmisten pahoinvointi on totta mutta nyt kun pahoinvoinnille on laitettu diagnooseja voidaan niiden avulla tehdä myös paljon pahaa. Pitäisi suhtautua pahoinvointiin pahoinvointina ja unohtaa kaikki nimikkeet ja diagnoosit.


      • IhmisoikeudetKAIKILLE

      • huonoj

        Cchr on skientologiaan kytköksissä vaikka on toki tehnyt myös hyviä asioita ajamalla psykiatrian vahingoittamien asemaa lähinnä Yhdysvalloissa, kun sillä on rahaa ja voimaa siihen, toisinkuin monella muulla liikkeellä. Mutta taustaideologia vesittää sen sanomaa ja heikentää sen uskottavuutta.


      • nllkjjjj

        "Tarkoitan sillä että potilaan saisi laittaa pakkohoitoon ääritilanteissa sitä että voi olla että voimakkaassa psykoosissa oleva ihminen on jälkikäteen kiitollinen siitä ettei hänelle ole jäänyt mahdollisuutta satuttaa itseään kun hänet on "laitettu" pakkohoitoon."

        Vasta oli uutinen että "masennusta ja muita mielenterveysongelmia sairastavat ovat tavallista alttiimpia tekemään itsemurhan pian sairaalahoidosta kotiutumisen jälkeen."

        Ja että "masennuksen lisäksi etenkin skitsofrenia ja kaksisuuntainen mielialahäiriö liittyvät itsemurhariskiin, yhdysvaltalaistulokset osoittavat."

        http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/masennuspotilaat_riski-55526

        Kuinkakohan monia oli pakko'hoidettu'.


      • Jammi124
        tottaon kirjoitti:

        On kummallista miten psykiatria kuvittelee että se voi määritellä ihmisen sielun, se millainen sielu on "oikea". Tältä se todellakin tuntuu kun olet käynyt hoidossa. Olet lähtökohtaisesti viallinen ja nämä sairaat ihmiset yrittävät sitten korjata tätä kuviteltua vikaa. Ei kukaan ihminen ole viallinen eikä persoona vääränlainen!!! Yhteiskunta saisi puuttua vain vääriin tekoihin. Tekoihin jotka ovat vahingollisia muille ihmisille! Itseään saa mielestäni vahingoittaa niin paljon kuin haluaa jos ei ole täysin psykoosissa.

        Ei nämä ole helppoja asioita. Mielestäni ihmisen saisi laittaa pakkohoitoon vain ääritilanteissa eli ihan todella voimakkaassa psykoosissa ja silloinkin vain tarvittavaksi ajaksi ja ihmistä tulee kohdella inhimillisesti ja hänen tilansa huomioon ottaen. Muuten kaikki hoito pitäisi olla täysin vapaaehtoista. Nyt osa ammattilaisista suojelee potilasta omilta kuvitelmilta, eli kuvittelevat tietävänsä mikä potilaalle on parasta joten "auttavat" häntä. Aikuiset ihmiset alistetaan lapsen asemaan. Tehdään potilaasta omissa kuvitelmissaan heikko ja avuton. Tavallaan viedään potilaan oma voima pois.

        "Itseään saa mielestäni vahingoittaa niin paljon kuin haluaa, jos ei ole täysin psykoosissa."

        Mitä tarkoitat termillä psykoosi? Mitä tai mikä se on? Miten määrittelet psykoosin?

        Termillä psykoosi tarkoitetaan ihan mitä erilaista tai ei-hyväksyttävää psykiatria haluaa sillä tarkoittaa. Sekulaarinen vastaava termi on sekainen, mutta se mikä on sekaista on katsojasta kiinni. Jos henkilö on "sekaisin" huumausaineista, esimerkiksi SSRI-aineista tai vaikka amfetamiinista, niin, että hän riehuu, sanoo näkevänsä vihreitä leijonia, luulee olevansa unessa/unimaailmassa ja on uhkaava ohikulkijoille, asia kuuluu poliisille. Jos henkilö on "sekaisin" elämästä, esimerkiksi itkee hysteerisesti ja haluaa kuolla, kun omainenkin kuoli tai talo paloi, tai on todella rakastunut ja hyppii tasajalkaa puistossa, on asia henkilön yksityinen eikä kenelläkään ole oikeutta puuttua hänen vapauteensa ilmaista itseään kuten tahtoo, kunhan vain Suomen lakia noudattaa. Mikäli ei noudata, kuuluu asia jälleen poliisille. Psykiatriaa ei tarvita missään.

        Toinen psykiatriassa yleinen käyttötapa "jokapaikan höylä" -termille psykoosi, on kutsua psykoottisiksi (parempi, sekulaarinen termi siis 'sekainen') ihmisiä, jotka ovat eri mieltä maailmankatsomuksen, poliittisen ideologia tai muun elämänkatsomuksen kohdalla. Toisin sanoen henkilö ei valita itse pahasta olosta, ei halua apua vaan edustaa jotain sellaista näkemystä tai asennetta, jota psykiatrian/valtion dogma ei salli.

        Mitä tästä kaikesta tulee oppia on, että "sekavuus" on katsojan silmissä. Se on subjektiivinen arvio toisen ihmisen käytöksestä, ajattelusta ja tunteilusta. Kaiken lisäksi termin merkitys riippuu siitä missä kontekstissa liikutaan. Onko esimerkiksi suomalainen jääkiekkofani sekaisin, jos hän on kotoisin jostain muualta kuin Oulusta, erityisesti eteläisemmästä Suomesta, mutta kannattaa Oulun Kärppiä? Onko tämä selvä psykoosin oire? Kaikki "psykoositapaukset", toisen "ei-psykoositapaukset", ovat samaa kategoriaa eri yhteyksillä, käytöksellä, ajatuksilla ja tunteilla.

        "Mielestäni ihmisen saisi laittaa pakkohoitoon vain ääritilanteissa eli ihan todella voimakkaassa psykoosissa ja silloinkin vain tarvittavaksi ajaksi ja ihmistä tulee kohdella inhimillisesti ja hänen tilansa huomioon ottaen. Muuten kaikki hoito pitäisi olla täysin vapaaehtoista."

        Kuten aikaisemmin toivottavasti onnistuin jotenkin osoittamaan "psykoottiseksi", tai sekavaksi, leimaaminen ei voi oikeuttaa pakkotoimia. Jokaisella kansalaisella on oikeus olla sekainen/"psykoottinen", kuten tahtoo ja niin paljon kuin tahtoo, kunhan ei uhkaa muita ja noudattaa lakia. Jos näin ei ole, asia kuuluu poliisille. Psykiatreja ei tarvita mihinkään.

        Toisekseen, ja ennen kaikkea, millä perustein oikeuttaisit kansainvälisen ihmisoikeusjulistuksen ja Suomen perustuslain vastaisen toiminnan osan kansalaisten kohdalla, jotka leimaat/leimataan psykoottisiksi? Ymmärräthän, että alennut psykiatrien tasolle toimimalla, kuten ehdotat. Lakiarikkomattomien täysi-ikäisten kansalaisten vapauden riistäminen on ihmisoikeusrikos sekä Suomen perustuslain vastaista.

        Kolmanneksi haluan puuttua sanavalintoihisi, koska tästä huomauttaminen on todella tärkeää. Miksi käytät sanaa hoitaa, kun mitään sairautta tässä kontektissa ei ole olemassa. Tietänet varmasti, kun psykiatriakritiikkiä esität, ja osittain oikein fiksua, että mielisairaus on metafora. Toisin sanoen se on sairaus vain nimellisesti. Mielisairaus viittaa oikeasti ei-haluttuun käytökseen, ajatteluun ja/tai tunteisiin, jota jokin auktoriteetti (psykiatria/valtio) haluaa kontrolloida ja josta rangaista. Asialla ei ole mitään tekemistä lääketieteen kanssa, joten miksi käyttää lääketieteellistä termistöä? Vai mitä?


      • kamalia-kokemuksia

        Psykiatrit voi kirjoittaa harhaksi jopa sen että kokee psyykenlääkkeet vaarallisiksi tai haitallisiksi, vaikka potilas olisi kokenut haittoja. Tai psykiatri voi kirjoittaa lausuntoon jos potilas on motorisesti hidastunut ja tämänkin täytyy olla merkki jostain. Ihmisestä tehdään tällaisia johtopäätöksiä näiden puoskarien toimesta.


    • kirj

      Kirjoituksesi pisti miettimän. Näitä pakkohoitokäytäntöjä pitää kait yllä jokin osin irrationaalinenkin pelko väkivaltaisia ihmisiä kohtaan. Eikö tällaiset pelon synnyttämät käytännöt tosiaan voi kyseenalaistaa. Ne vain lisäävät pelkoja ja myös väkivaltaa toisaalla, taakka on kohtuuton niille, jotka tarvitsevat apua, koska ovat itse epäoikeudenmukaisuutta kohdanneet ja kaipaavat osakseen yksinomaan empatiaa. Ideaali olisi se, ettei kukaan, missään polkisi toisen tahtoa jalkoihinsa. (Ei myöskään järjettömyyttään.)

      • monimutkaista

        15 v.sitten itse hädissäni tuppauduin akuutille vast.otto-osastolle: lukkojen taakse turvaan nukkumaan.
        Ei selviytynytkään sieltä samantien pois, kun pantiin päälle pakkolääkitys.

        Pelkäsin siellä, ihan syystä. Siellä oli useampiakin niitä vuokralaisia, jotka olivat pistäneet kämppänsä säpäleiksi. -Yx tyyppi sai niin kauhean raivarin, että piti kutsua paikalle koko talon mieshoitajat, sitten poliiseja ja ambulanssimiehiä. Piikillä rauhottavaa, siteisiin, maijaan ja isompaan sairaalaan. Ehti vääntää lavuaarista hanat vinoon. - Oli taistellut paholaisen kanssa.
        Sun muuta akuuttia. -Siinä vaiheessa ei empatia auta.

        Pää voi mennä sekaisin syystä tai toisesta, kyllä ovat omaiset pulassa. - Mutta miten sitten hoidetaan, on eri juttu.


      • klkkkkk

        "Näitä pakkohoitokäytäntöjä pitää kait yllä jokin osin irrationaalinenkin pelko väkivaltaisia ihmisiä kohtaan."

        Suurin osa pakkohoidetuista ei ole vaaraksi kenellekään tai väkivaltaisia. Tai pistä kämppäänsä säpäleiksi. Nämä ovat marginaalitapauksia. Pakkohoitoon voi joutua vaikka itse hakisi apua ja hakeutuisi osastolle, jolloin portit osastolta ulkomaailmaan voi sulkeutua psykiatrin pillin mukaan ja ihminen syö niitä lääkkeitä mitä psykiatri hänen haluaa syödä, vaikka väkisin, mistä pitää huolen iso hoitajajoukkio. Pakkohoidetuksi voi joutua jo pelkän ison elämän kriisin, sairausepäilyn - esim.psykoottinen masennus takia, jonka käsite on hyvin lavea, eikä siihen tarvi sisältyä harhoja tai harhakin on psykiatrille laaja käsite.

        Pakkohoidossa pidän kiistanalaisena eritoten pakkolääkintää, joka voi kaikenpäälle tapahtua lukuisien eri lääkkeiden yhdistelmillä. Pakkolääkintä tarvittaessa voimakeinoin mikäli henkilö ei suostu pakkolääkehoitoon, tahdon sivuuttaminen ja sen toteuttamistapa voi olla traumatisoivaa kohteelleen 'mielenterveydellisesti.' 'Hoidon' jälkeen potilas voi olla hakematta apua enää vaikka tarvitsisi traumoihin keskusteluapua.

        Myöskin psyykenlääkkeet ja niistä vieroitus voivat aiheuttaa sekavuustiloja ja kiihtymystä. Kukaan ei tunnu ihmettelevän vaikka henkilö menisi sitä enemmän osastolla sekaisin, masentuneeksi ja zombiksi, kun häneen syydetään lääkkeitä. Ne nähdään biologisen psykiatrian harhaisessa maailmassa yltiöoptimistisessa sävyssä. Psykiatriassa selitetään hoitoperusteina kuinka hoitamatta (lähinnä siis lääkehoidoilla) jättäminen pahentaisi mielisairautta, mutta unohdetaan kuinka myös lääkehoito voi pahentaa potilaan tilaa. Jos näin käy, korvausta tai anteeksipyyntöä ei tule. Eritoten pakkolääkintä on kyseenalaista, jos lääkehoidoista on jo huonoja kokemuksia ja haittoja potilaan menneisyydessä ja lähiaikoina kokeiltu uusia lääkkeitä. Haittoja vähätellään, hyötyjä korostetaan. Psykiatrian maailmassa on aina uusia lääkkeitä kokeiltavaksi vaikka viimeisestä 8:sta olisi tullut huono reaktio tai "hoitoresistanttiin" masennukseen vielä 'sähköhoitoa'.
        Mutta mitä voimme odottaa, jos psykiatrien miltei ainut työkalu on lääkkeet. Nämä henkilöt on laitettu 'huolehtimaan' ensisijassa yhteiskunnassamme ongelmaisista, järkkyneistä ja kärsivistä ihmisistä osastoille ja kategorisoimaan näitä bipoiksi, skitsofreenikoiksi, masentuneiksi jne, määräämään lääkehoidon ja kirjoittamaan lausuntoja eli 'hoitamaan heitä', jopa väkisin. Usein juuri yhden kaavan ja muotin mukaan.


      • ArkiLähös

        Psykiatrinen diagnoosi tekee ihmisestä toisten ihmisten mielikuvitusolennon. Eli tällöin kaikki näkevät sinussa jonkun toisen, eivätkä sinua itseäsi. Eikö tälläinen jos mikä herättäisi suunnatonta raivoa kenessä tahansa. Psykiatrinen diagnoosi edustaa todellakin ”näkymätöntä henkivoimaa ja valtaa”, jonka todistaa jo se, ettei diagnooseihin liity mitään fyysistä näyttöä. Eli todellisuudessa psykiatriassa on kysymys uskonnosta, jossa ihmisiä syydetään ”perkeleitten valtaan” DMS-raamatun avulla. Tälläinen on sataprosenttisesti myös antikristillistä toimintaa, jossa ihminen taivaallisen vapautuksen sijaan sidotaan perkeleellisiin voimiin.


      • tottaon
        ArkiLähös kirjoitti:

        Psykiatrinen diagnoosi tekee ihmisestä toisten ihmisten mielikuvitusolennon. Eli tällöin kaikki näkevät sinussa jonkun toisen, eivätkä sinua itseäsi. Eikö tälläinen jos mikä herättäisi suunnatonta raivoa kenessä tahansa. Psykiatrinen diagnoosi edustaa todellakin ”näkymätöntä henkivoimaa ja valtaa”, jonka todistaa jo se, ettei diagnooseihin liity mitään fyysistä näyttöä. Eli todellisuudessa psykiatriassa on kysymys uskonnosta, jossa ihmisiä syydetään ”perkeleitten valtaan” DMS-raamatun avulla. Tälläinen on sataprosenttisesti myös antikristillistä toimintaa, jossa ihminen taivaallisen vapautuksen sijaan sidotaan perkeleellisiin voimiin.

        Juuri näin. Aivan kuin minua ei olisi nähty ollenkaan omana itsenäni kun olin psyk.hoidossa. Olen myös Jumalaan uskovana samaa mieltä tuosta antikristillisyydestä. Sitä se juuri on!!! Kaiken lisäksi nämä ihmiset eivät kunnioita sun rajoja ja kuvittelevat siitä huolimatta auttavansa. Eikö normaalit ihmiset yleensä osaa kunnioittaa ihmisten välisiä rajoja? Onko osa hoitajista ja lääkäreistä häiriintyneempiä kuin potilaansa? Tältä alkaa tuntumaan.


      • ihmemeininkiä

        Minusta yritettiin tehdä mielikuvitusolento pelkästään soittaessani yhteen puhelinpalveluun anonyymisti. Uskomaton kokemus.


      • jkdsfaä
        ArkiLähös kirjoitti:

        Psykiatrinen diagnoosi tekee ihmisestä toisten ihmisten mielikuvitusolennon. Eli tällöin kaikki näkevät sinussa jonkun toisen, eivätkä sinua itseäsi. Eikö tälläinen jos mikä herättäisi suunnatonta raivoa kenessä tahansa. Psykiatrinen diagnoosi edustaa todellakin ”näkymätöntä henkivoimaa ja valtaa”, jonka todistaa jo se, ettei diagnooseihin liity mitään fyysistä näyttöä. Eli todellisuudessa psykiatriassa on kysymys uskonnosta, jossa ihmisiä syydetään ”perkeleitten valtaan” DMS-raamatun avulla. Tälläinen on sataprosenttisesti myös antikristillistä toimintaa, jossa ihminen taivaallisen vapautuksen sijaan sidotaan perkeleellisiin voimiin.

        Mielestäni me olemme kaikki enemmän tai vähemmän toistemme mielikuvitusolentoja, eli projisoimme omia ennakkoluulojamme ja odotuksiamme toisiimme. Se on täysin luonnollista silloin, kun annetaan tilaa vuorovaikutukselle ja kohdellaan vastapuolta tasa-arvoisena ja kunnioitetaan hänen fyysisiä ja psyykkisiä rajojaan. Ongelma psykiatriassa on usein siinä, että se perustuu potilaan itseymmärryksen ja yksilöllisen kokemuksen täydelliseen sivuuttamiseen. Potilaasta tehdään totaalinen objekti, jolla ei ole oikeutta enää määritellä eikä ilmaista itseään omista lähtökohdistaan ilman pelkoa, että tulee systemaattisesti nolatuksi, sivuutetuksi tai pakkotoimenpiteiden kohteeksi. Tällainen samanlainen mekanismi toimii esimerkiksi kiusaamisessa ja institutionaalisessa rasismissa ja se on väkivaltaa, eikä mitään hoitoa. Usein erityisesti vakava psykiatrinen diagnoosi on kuin vankila, josta et voi paeta stigmaa ja sen tuomia rajoitteita, ennakkoluuloja ja häpeää mihinkään.


      • tottaon
        jkdsfaä kirjoitti:

        Mielestäni me olemme kaikki enemmän tai vähemmän toistemme mielikuvitusolentoja, eli projisoimme omia ennakkoluulojamme ja odotuksiamme toisiimme. Se on täysin luonnollista silloin, kun annetaan tilaa vuorovaikutukselle ja kohdellaan vastapuolta tasa-arvoisena ja kunnioitetaan hänen fyysisiä ja psyykkisiä rajojaan. Ongelma psykiatriassa on usein siinä, että se perustuu potilaan itseymmärryksen ja yksilöllisen kokemuksen täydelliseen sivuuttamiseen. Potilaasta tehdään totaalinen objekti, jolla ei ole oikeutta enää määritellä eikä ilmaista itseään omista lähtökohdistaan ilman pelkoa, että tulee systemaattisesti nolatuksi, sivuutetuksi tai pakkotoimenpiteiden kohteeksi. Tällainen samanlainen mekanismi toimii esimerkiksi kiusaamisessa ja institutionaalisessa rasismissa ja se on väkivaltaa, eikä mitään hoitoa. Usein erityisesti vakava psykiatrinen diagnoosi on kuin vankila, josta et voi paeta stigmaa ja sen tuomia rajoitteita, ennakkoluuloja ja häpeää mihinkään.

        Näin on. Ei uskalla missään terveydenhoitopaikassa kertoa omia ajatuksiaan ettei niitä ymmärretä väärin ja lähetetä pahimmassa tapauksessa piipaa-autolla sairaalaan tai yritetä pakottaa syömään jotain lääkettä vasten sun tahtoaan tms. Ihmiset eivät tajua millaista vahinkoa psykiatriset diagnoosit voivat ihmisille aiheuttaa. Kaikista pahinta on mielestäni se että potilasta kohdellaan kuin avutonta pikkulasta jolla ei ole oikeutta päättää omasta elämästään tai kykyä tehdä järkeviä ratkaisuja. Hoitaja tai lääkäri tietää aina parhaiten. Se on alistamista eli henkistä väkivaltaa. Millä oikeudella nämä ihmiset vievät aikuisilta ihmistä oikeuden päättää elämästään ja oikeuden tehdä valintoja ilman perusteluja tai luvankysymisiä?


      • Jammi124
        monimutkaista kirjoitti:

        15 v.sitten itse hädissäni tuppauduin akuutille vast.otto-osastolle: lukkojen taakse turvaan nukkumaan.
        Ei selviytynytkään sieltä samantien pois, kun pantiin päälle pakkolääkitys.

        Pelkäsin siellä, ihan syystä. Siellä oli useampiakin niitä vuokralaisia, jotka olivat pistäneet kämppänsä säpäleiksi. -Yx tyyppi sai niin kauhean raivarin, että piti kutsua paikalle koko talon mieshoitajat, sitten poliiseja ja ambulanssimiehiä. Piikillä rauhottavaa, siteisiin, maijaan ja isompaan sairaalaan. Ehti vääntää lavuaarista hanat vinoon. - Oli taistellut paholaisen kanssa.
        Sun muuta akuuttia. -Siinä vaiheessa ei empatia auta.

        Pää voi mennä sekaisin syystä tai toisesta, kyllä ovat omaiset pulassa. - Mutta miten sitten hoidetaan, on eri juttu.

        Mistä syystä tämä "yksi tyyppi" oli vangittu? Jos hän on syyllistynyt rikokseen, hän kuuluu vankilaan, toki puolueettoman oikeuskäsittelyn kautta, jos todetaan syylliseksi rikokseen. Jos hän ei ole rikkonut lakia ja on joutunut psykiatriseen laitokseen ("mielisairaalaan") vangiksi, on se väärin. Hän saa uskoa demoneihin ihan vapaasti. Suomessa on uskonvapaus. Näköjään vain näennäisesti, mutta uskonvapauden puolesta puhuttakoon. Ja en ole niin vakuuttunut, etteikö empatia ja kuunteleminen olisi rauhoittanut hänetkin. Jos eivät ole jo aineilla sotkeneet ajattelun ja tajunnan. Näin monesti on jo tehty, joten "sekavuus" ei pitäisi ketään yllättää, paitsi tietysti psykiatreja ja muita alalla toimivia. Ei heitä kiinnosta ymmärtää. En ihmettelisi siis yhtään, että henkilö rikkoisi paikkoja protestiksi. Niin moni muukin itseään kunnioittava ja oikeuksiensa polkemista paheksuva ihminen saattaisi toimia. Päälle vielä sekavuuden tilat, jota aineet aiheuttavat niin onko ihme? Vaikka en tapausta tunne enkä voikaan tuntea niin sympatiani ovat kyseisen jo nyt henkilön puolella. Jos hän on syyllistynyt rikokseen oikea paikka on vankila ja rikollisillakin on ihmisoikeudet eikä heitkään saa kiduttaa kemiallisesti tai muilla tavoin.


      • Jammi124
        klkkkkk kirjoitti:

        "Näitä pakkohoitokäytäntöjä pitää kait yllä jokin osin irrationaalinenkin pelko väkivaltaisia ihmisiä kohtaan."

        Suurin osa pakkohoidetuista ei ole vaaraksi kenellekään tai väkivaltaisia. Tai pistä kämppäänsä säpäleiksi. Nämä ovat marginaalitapauksia. Pakkohoitoon voi joutua vaikka itse hakisi apua ja hakeutuisi osastolle, jolloin portit osastolta ulkomaailmaan voi sulkeutua psykiatrin pillin mukaan ja ihminen syö niitä lääkkeitä mitä psykiatri hänen haluaa syödä, vaikka väkisin, mistä pitää huolen iso hoitajajoukkio. Pakkohoidetuksi voi joutua jo pelkän ison elämän kriisin, sairausepäilyn - esim.psykoottinen masennus takia, jonka käsite on hyvin lavea, eikä siihen tarvi sisältyä harhoja tai harhakin on psykiatrille laaja käsite.

        Pakkohoidossa pidän kiistanalaisena eritoten pakkolääkintää, joka voi kaikenpäälle tapahtua lukuisien eri lääkkeiden yhdistelmillä. Pakkolääkintä tarvittaessa voimakeinoin mikäli henkilö ei suostu pakkolääkehoitoon, tahdon sivuuttaminen ja sen toteuttamistapa voi olla traumatisoivaa kohteelleen 'mielenterveydellisesti.' 'Hoidon' jälkeen potilas voi olla hakematta apua enää vaikka tarvitsisi traumoihin keskusteluapua.

        Myöskin psyykenlääkkeet ja niistä vieroitus voivat aiheuttaa sekavuustiloja ja kiihtymystä. Kukaan ei tunnu ihmettelevän vaikka henkilö menisi sitä enemmän osastolla sekaisin, masentuneeksi ja zombiksi, kun häneen syydetään lääkkeitä. Ne nähdään biologisen psykiatrian harhaisessa maailmassa yltiöoptimistisessa sävyssä. Psykiatriassa selitetään hoitoperusteina kuinka hoitamatta (lähinnä siis lääkehoidoilla) jättäminen pahentaisi mielisairautta, mutta unohdetaan kuinka myös lääkehoito voi pahentaa potilaan tilaa. Jos näin käy, korvausta tai anteeksipyyntöä ei tule. Eritoten pakkolääkintä on kyseenalaista, jos lääkehoidoista on jo huonoja kokemuksia ja haittoja potilaan menneisyydessä ja lähiaikoina kokeiltu uusia lääkkeitä. Haittoja vähätellään, hyötyjä korostetaan. Psykiatrian maailmassa on aina uusia lääkkeitä kokeiltavaksi vaikka viimeisestä 8:sta olisi tullut huono reaktio tai "hoitoresistanttiin" masennukseen vielä 'sähköhoitoa'.
        Mutta mitä voimme odottaa, jos psykiatrien miltei ainut työkalu on lääkkeet. Nämä henkilöt on laitettu 'huolehtimaan' ensisijassa yhteiskunnassamme ongelmaisista, järkkyneistä ja kärsivistä ihmisistä osastoille ja kategorisoimaan näitä bipoiksi, skitsofreenikoiksi, masentuneiksi jne, määräämään lääkehoidon ja kirjoittamaan lausuntoja eli 'hoitamaan heitä', jopa väkisin. Usein juuri yhden kaavan ja muotin mukaan.

        "Suurin osa pakkohoidetuista ei ole vaaraksi kenellekään tai väkivaltaisia."

        'Pakkohoitamisella' ei ole mitään tekemistä vaarallisuuden tai väkivaltaisuuden kanssa. Ihmisiä on sekä väkivaltaisia että väkivallattomampia. Meitä on joka lähtöön. Toteamuksesi on vastaava, jos sanottaisiin, että suurin osa keskustalaista ei ole vaaraksi kenellekään tai väkivaltaisi. Keskustalaisuudella ei ole mitään tekemistä vaarallisuuden tai väkivaltaisuuden kanssa.

        "'Hoidon' jälkeen potilas voi olla hakematta apua enää vaikka tarvitsisi traumoihin keskusteluapua"

        Hyvä huomio. On ihan yleisesti tunnettua, joskaan ei valtaosan tavallisen kansalaisten keskuudessa, että psykiatrian pakottamisoikeudet estävät ihmisiä hakemasta apua ja siten lisää itsemurhia ratkaisuna elämän vastoinkäymisiin. 'Avun' hakemisen riski on joutua vangituksi ja kemiallisesti pahoinpideltäväksi auttamisen nimissä, joten jokainen fiksu ihminen joka järjestelmään tuntee entuudestaan tai on kerran ansaan mennyt osaa pysytellä siitä kaukana. Jos muita vaihtoehtoja missä huoliaan voi purkaa ei ole, saattaa osa päätyä päättämään päivänsä, mikä on surullista. Muutosta tilanteeseen ei kuitenkaan voi tulla ennen kuin psykiatrian pakottamisoikeudet on saatu kumottua.

        "Mutta mitä voimme odottaa, jos psykiatrien miltei ainut työkalu on lääkkeet. Nämä henkilöt on laitettu 'huolehtimaan' ensisijassa yhteiskunnassamme ongelmaisista, järkkyneistä ja kärsivistä ihmisistä osastoille ja kategorisoimaan näitä bipoiksi, skitsofreenikoiksi, masentuneiksi jne, määräämään lääkehoidon ja kirjoittamaan lausuntoja eli 'hoitamaan heitä', jopa väkisin. Usein juuri yhden kaavan ja muotin mukaan."

        Hyvä pointti taas. Koko järjestelmä on kulissi, jossa esitetään auttamista, mutta käytännössä vain laitetaan ihmiset hiljaiseksi leimaamalla, syyllistämällä ja kemiallisesti tajuntaa ja itsetoisuudentasoa lamaamalla. Kaikki tehdään näennäislääketieteen varjon alla. Toki kemikaalien lisäksi psykiatrialla on muitakin työkaluja. He osaavat vaurioittaa aivoja myös sähköshokittamalla ja veitsellä silpomalla (psykokirurgia). Nyt uutena menetelmänä tulossa aivojen grillaus magneettistimulaation avulla. Jippii.


      • Jammi124
        tottaon kirjoitti:

        Juuri näin. Aivan kuin minua ei olisi nähty ollenkaan omana itsenäni kun olin psyk.hoidossa. Olen myös Jumalaan uskovana samaa mieltä tuosta antikristillisyydestä. Sitä se juuri on!!! Kaiken lisäksi nämä ihmiset eivät kunnioita sun rajoja ja kuvittelevat siitä huolimatta auttavansa. Eikö normaalit ihmiset yleensä osaa kunnioittaa ihmisten välisiä rajoja? Onko osa hoitajista ja lääkäreistä häiriintyneempiä kuin potilaansa? Tältä alkaa tuntumaan.

        "Juuri näin. Aivan kuin minua ei olisi nähty ollenkaan omana itsenäni kun olin psyk.hoidossa. Olen myös Jumalaan uskovana samaa mieltä tuosta antikristillisyydestä."

        Kuten sait huomata, todelliset syyt pahaan mieleesi sivuutettiin saman tein ja tilalle alettin julistaa psykiatrian omaa dogmaa "aivosairaudesta", eikö?

        Vaikka en itse olekaan mitenkään kovin uskovainen ihminen, kunnioitain kaikkien vapautta valita maailmankatsomuksensa rauhassa. Tiedän myös, että psykiatrian dogma on aina ollut hyvin uskontovastainen. Monia syvästi uskovia leimataan psykiatrisesti juuri psykoottisiksi (kts. aikaisemmat viestini liittyen psykoosi-termiin ja sen käyttöön) tai 'paranoidiksi skitsofrenikoiksi' (humpuukia sekin konsepti niin ikään), jotta heidät voidaan alistaa pois uskostaan. Neuroleptit lamaavat ajattelua ja tunnemaailmaa tehokkaasti, mitä kautta ihminen saadaan "luopumaan" kaikesta mikä hänelle aikaisemmin merkitsi jotain, maailmankatsomus mukaan lukien. Tarvittaessa aineet voidaan pakottaa kohteeseen auttamisen nimissä.

        Jokaisella pitäisi olla Suomessa oikeus uskoa niin syvästi ja vakaasti kuin tahtoo ja mihin tahtoo. Sitä kutsutaan uskonvapaudeksi. Kuitenkin, koska psykiatria naamioituu lääketieteeksi ja esittää hoitavansa sairauksia [tosin lääketieteessä ei saa hoitaa ketään vastentahtoisesti, se on lääkärietiikan vastaista, mutta mitä pienistä :)], he ovat onnistuneet näennästieteellisin perustein perustelemaan vallakäyttönsä moraalista oikeutusta. Tuomitsen psykiatrisen vallankäytön yksiselitteisesti toisten alistamisena auttamiseksi naamioituna. Huomatkaa, että samaa harjoitti myös kirkko yhdessä valtion kanssa vuosisatoja sitten. Inkvisiittorit alistivat kansalaisia leimaamalla heitä noidiksi (lähinnä naisia), joista halusivat eroon ja polttivat roviolla sielun pelastamisen nimeen. Paljoa ei ole perusajatus muuttunut sitten 1400-1700 luvun. 1900-2000-luvlla termit ja menetelmät ovat vain toiset.


      • Jammi124
        tottaon kirjoitti:

        Näin on. Ei uskalla missään terveydenhoitopaikassa kertoa omia ajatuksiaan ettei niitä ymmärretä väärin ja lähetetä pahimmassa tapauksessa piipaa-autolla sairaalaan tai yritetä pakottaa syömään jotain lääkettä vasten sun tahtoaan tms. Ihmiset eivät tajua millaista vahinkoa psykiatriset diagnoosit voivat ihmisille aiheuttaa. Kaikista pahinta on mielestäni se että potilasta kohdellaan kuin avutonta pikkulasta jolla ei ole oikeutta päättää omasta elämästään tai kykyä tehdä järkeviä ratkaisuja. Hoitaja tai lääkäri tietää aina parhaiten. Se on alistamista eli henkistä väkivaltaa. Millä oikeudella nämä ihmiset vievät aikuisilta ihmistä oikeuden päättää elämästään ja oikeuden tehdä valintoja ilman perusteluja tai luvankysymisiä?

        Hyviä huomioita. Osut käytännössä suoraan maaliin. Psykiatrinen leimaamisen ("diagnosoinnin") tarkoitus on tehdä kohteesta "ymmärtämätön, avuton lapsi", jonka kontrolloiminen on siten oikeutettavissa samalla tavalla kuin oikeutamme oikeiden lapsien kontrolloinnin kasvattaessa heitä kohti täysi-ikäisyyttä/aikuisuutta. Se jos mikä on toisen ihmisarvoa ja ihmisyyttä väheksyvää ja alistavaa. Mutta auttamisen/hoitamisen nimeen tässä maailmassa saa tehdä melkein mitä vaan.

        Ihmisinä ja yhteiskuntana olemme asettaneet terveyden korkeimmaksi arvoksi elämässä vapauden sijaan ja täten saamme maksaa valinnastamme.

        "Millä oikeudella nämä ihmiset vievät aikuisilta ihmistä oikeuden päättää elämästään ja oikeuden tehdä valintoja ilman perusteluja tai luvankysymisiä?"

        Valtion antamalla psykiatrisella oikeudella. Psykiatrian ja valtion liiton aikana psykiatria saa kiertää perustuslain takaamat kansalaisoikeudet ja tehdä kohteilleen auttamisen/hoitamisen nimissä lähes mitä tahansa. Siksi psykiatrian ja valtion liiton hävittäminen on yhtä tärkeää nykyisellään kuin mitä kirkon ja valtion liiton hävittäminen oli aikaisemmin. Vapautta ei ole muutoin luvassa yhdellekään kansalaisella. Harvapa kansalainen tätä yhtälöä osaa hoksata.


      • traumatisoitunut--

        "Pelkäsin siellä, ihan syystä. Siellä oli useampiakin niitä vuokralaisia, jotka olivat pistäneet kämppänsä säpäleiksi. -Yx tyyppi sai niin kauhean raivarin, että piti kutsua paikalle koko talon mieshoitajat, sitten poliiseja ja ambulanssimiehiä."

        Minä pariin otteeseen osastolla olleena en nähnyt yhtään tällaista tapausta. Enkä pelännyt muutakuin sitä, että minulla ei ollut vapautta ja saatoin joutua mielivaltaisten päätösten kohteeksi ilman tahtoani. en potilaita.

        Sen sijaan näin ihmisiä, jotka ilmaisivat tahtonsa lääkkeistä mutta heidän rajojaan tai tahtoaan ei kunnioitettu.

        Jouduin myös kokemaan täysin muille vaarattomana ihmisenä lääkkeiden pakkopistoksia henkilökunnan toimesta väkivalloin. Lääkkeillä joista oli minulle pelkkää haittaa


    • niin.se.vaan.on

      Kun joskus jälkeenpäin luin itsestäni kirjoitettuja merkintöjä, en tunnistanut itseäni ,mutta arvasin, kuka on kirjoittanut, ennen kuin näin nimen.

    • kovaa_peliä

      Moni joutuu hyppäämään lääkäriltä lääkärille (psykiatriaan vasta erikoistuva tms.) ja hoitsulta hoitsulle. Lopullisen paperin ja diagnoosin allekirjoittaa joku vanhempi ja ns. pätevä, virka-asemalta sopiva, täysin itse tapausta (potilasta) näkemättä. Paperin teksti ja päätelmät ovat siis opiskelijoiden ja hoitsujen aivoitusten tulos, mitä milloinkin. Allekirjoittajaksi vaan haetaan riittävän arvoaseman omaava leimasin. Karmeaa.

    • nuppivikaa_

      Miten suhtaudutaan ihmiseen, joka on joskus saanut jonkin psykiatrisen diagnoosin, kun hän hakee apua johonkin somaattiseen vaivaan/sairauteen?

      Tuskin saa samaa kohtelua, huomiota ja hoitoa kuin ihminen, jolla ei ole psyykkisiä vaikeuksia kirjattuina potilastietoihin. Kaikki on nuppivikaa.

      Nuppivikaisiksi halutaan leimata nekin, joille ei psykiatrista leimaa ole saatu, saati sitten ne, joille on jokin diagnoosi syystä taikka toisesta saatu väännettyä. Surullista, mutta totta.

    • ArkiLähös

      Esim Luterilaisen kirkon sanaston määritelmän mukaan uskonnollisen väkivallan ilmenemismuotoihin kuuluvat pelottelu, käännyttäminen, syyllistäminen, eristäminen ja kontrollointi. Menettelyn perimmäinen tarkoitus on toisen ihmisen elämänkatsomuksen, elämäntavan tai mielipiteiden nujertaminen... Mikäli edellisen kaltainen menettely on kuitenkin psykiatriassa arkipäivää, niin silloinhan psykiatria täytyisi antaa välittömästi ilmi ja pidättää sen piirissä toimivat toimihenkilöt. Kun psykiatriassa annetaan valheellinen mielivaltainen ”diagnoosi” jollekin, niin silloin psykiatria ikään kuin ruiskuttaa kammottavaa henkistä myrkkyä ihmisten mieleen ja henkeen, joka vääristää heidät sataprosenttisesti pois omasta elämästään. Ehkei mene enää kauaa, kun psykiatrian piirissä toimivat toimihenkilöt älytään todellakin ottaa kiinni ja heitä aletaan valmistella oikeudenkäyntejä varten. Kun tuo aika koittaa, niin yksi syytekohdista tulee varmasti olemaan tämä ihmisten mieliin kajoaminen ja niiden henkinen myrkyttäminen katteettomilla valheellisilla diagnooseilla.
      Vertauksen vuoksi sanottakoon sekin tähän yhteyteen, että vanhuksia fyysisesti lääkemyrkyttänyt perushoitaja sai 2010 Helsingin käräjäoikeudelta elinkautisen viidestä murhasta ja viidestä murhan yrityksestä. Itse näen mielien henkisen myrkyttämisen vielä edellistäkin vakavammaksi rikokseksi, jolloin tuomiotkin tulevat olemaan vähintäinkin samaa luokkaa.

      • ajat.muuttuu.vielä

        Natsien toiminta mm. keskitysleireillä oli maan lakien ja järjestelmän mukaisesti sallittua, mutta jälkikäteen moni on tuomittu. Sama lienee edessä psykiatrian alalla, kun yhteiskunta muuttuu.

        Psykiatrian alalla vastuu kemiallisesta väkivallasta on tavallaan piilotettu monen mutkan taakse ja tavallaan jaettu niin, ettei kenenkään tarvitsisi mennä vankilaan tai potea huonoa omaatuntoa pahoinpitelyistä ja murhaamisesta. Hoitajat kirjaavat asioita subjektiivisesti ja mielivaltaisesti, lääkärit luottavat hoitajien kirjausten absoluuttiseen totuuteen, lääkärit päättävät diagnoosin mielivaltaisesti pseudotiede psykiatriaan vedoten, lääkärit määräävät lääkityksiä käskyttyjen lääkitysmenetelmien mukaisesti ja hoitajat lääkitsevät lääkärien käskyjen perusteella. Täten kukaan ei halua olla vastuussa kemiallisesta väkivallasta vaan vastuuta paetaan. Silti toimintaa jatketaan, koska siitä saa rahaa palkaksi ja toisten ihmisten alistaminen on monelle alalla työskentelevälle vielä lisäbonus palkan päälle.


      • 66788876

        "Itse näen mielien henkisen myrkyttämisen vielä edellistäkin vakavammaksi rikokseksi, jolloin tuomiotkin tulevat olemaan vähintäinkin samaa luokkaa."

        Ihmisen lääkitseminen tunteettomaksi itsensä erilaiseksi muista tuntevaksi "eläväksi kuolleeksi" ja hänen aivojen vaurioittaminen on miltei pahempi rikos kuin tappo tai ainakin siihen verrattavissa.

        Ihmisten terveyden vahingoittaminen niin että lääkeyhtiöt saattoivat jo etukäteen siitä tuomatta asiaa julkisuuteen tai peittelivät sitä, pitäisi olla rikosasia, ei sakkoasia.


      • aivot.pilattu

        Voi että olen samaa mieltä.


    • ArkiLahos

      Muun muassa filosofi Wittgenstein on todennut näin: "Mieli" ei tarkoita fyysisiä aivoja. Mielellä viitataan henkisiin, aineettomiin, asioihin. Mieli yhdistetään merkityksiin, tunteisiin, ajatuksiin ja muihin mielen sisältöihin. Mielen toiminnot ovat henkisiä toimintoja. Wittgenstein esittää myös kysymyksen: Voiko mieli, mielen sisältö, tunne tai ajatus olla "sairas"? Ja vastaa: Vain kuvaannollisessa arkikielessä muttei vakavammassa mielessä. Fyysiset aivot voivat sairastua (mm. aivokuume), mieli tai sisältö ja merkitys eivät. Ihmisyyden myöntäminen salaisuudeksi luo pohjan ihmisen kunnioittamiselle sekä lajina että yksilönä, ja tämä puolestaan mahdollistaa etiikan. Vaikka maalaus onkin ”maalia kankaalla”, se ei yleensä kuitenkaan esitä ”maalia kankaalla”. Myös ihminen on enemmän kuin materiaaliset osatekijänsä.

      Psykiatria kuitenkin käsittelee ihmisiä, kuin kaikki ihmiset olisivat vain maalia kankaalla. Jos nämä väärän valta-aseman omaavat psykiatrit menisivät edellisen perusteella taidenäyttelyyn, niin he eivät näkisi mitään upeita taideteoksia, vaan kaikki upeat maalaukset ja taiteilijoiden teokset ja kuvat olisivat heille vain maalitahroja. Jos he katselisivat vaikkapa upeaa Järnefeltin maalausta ja näkisivät siinä vain liikaa sinistä väriä ja sanoisivat hoidetaan asia kuntoon maalaamalla koko taulu punaisella. Näin he tuhoaisivat samalla suuren kulttuuriaarteen, koska he eivät näkisi mitä tuo taideteos esittää. Tälläisessä tapauksessa Suomen kulttuurielämä saisi varmasti hermoromahduksen kun kuulisi psykiatrien tehneen ”sini-diagnoosin” taulusta, jossa liiallinen sininen väri peitettiin koko punaisella maalilla. Tälläisillä tuhotyöillä se lapsikin on tunnetusti aina mennyt psykiatriassa pesuveden mukana.

      • Jammi124

        Todella piristävää nähdä tälläkin forumilla hyvää kiihkotonta analyytistä ajattelua psykiatriaan liittyen. Liian harva ihminen on kunnolla perillä siitä mitä psykiatria on ja mitä he tekevät ihmisille; naapureillemme, läheisillemme ja ehkä joskus meillekin. Osalle ovat jo tehneet.

        Mikäli Wittgenstein-lainauksesi on oikea ja oikein käännetty niin voi todeta, että hän sanoo hyvin, miten asia on. Mieli voi olla sairas "vain kuvaannollisessa arkikielessä, muttei vakavammassa mielessä. Fyysiset aivot voivat sairastua (mm. aivokuume), mieli tai sisältö ja merkitys eivät." Toisin sanoen mielisairaus on kielikuvallinen ilmaus, metafora. Aivot voivat sairastua kirjaimellisesti, mutta mieli/sielu/henki vain kielikuvallisesti. Samallla tavalla Suomen talous voi olla sairas vain kielikuvallisesti. Suomen taloutta ei voida viedä päivystykseen lääkärin hoitoon vaan talouden "tervehdyttäminen" vaatii talouspoliitisia päätöksiä.

        Tuo maalausvertauksesi on myös hyvä. Ihmisyys ja ihminen on enemmän kuin osiensa summa samalla tavalla kuin maalaus on paljon enemmän kuin pelkät raamit ja väriä kankaalla, mutta se keskustelu menee filosofian puolelle niin ei siitä tässä omalta kohdaltani enempää. Psykiatrian ongelma on, että he käsittelevät ihmistä/ihmisyyttä kuin kodinkonetta/tietokonetta sivuuttamalla kaiken mikä meistä tekee ihmisen; arvot, asenteet, näkemykset, maailmankatsomus etc. ja sanovat, että vika on aivoissa, ei elämässä. Asia on 180-astetta toisin päin. Aivoissa ei ole mitään vikaa, mutta elämässä kylläkin.

        Psykiatriasta puhuttaessa ihmiset ovat sekoittaneet metaforat ja kirjaimelliset merkitykset. Siksi ihmiset kuvittelevat, että esimerkiksi masennus, ahdistus tai niin sanotut ADHD, bipolaarinen häiriö tai skitsofrenia jne. ovat sairauksia.


    • ArkiLähös

      On aivan selvää, että lainsäätäjä on vahingossa antanut psykiatrialle ”kirjailijan oikeudet” tehdä oikeista ihmisistä omia mielikuvitusolentojaan. Eli psykiatria on toteen osoitetusti syyllistynyt tekijä-oikeudellisiin rikoksiin elämää kohtaan korvaamalla ihmisten tosiasiallisen todellisuuden omalla mielikuvituksellaan.

      Jos tässä yhteydessä kysyttäisiin; mitä on rakkaus, niin rakkaus on kokonaisvaltaisesti toisen tunnustamista sellaisena kuin toinen oikeasti on omanlaisena itsenään (ihmisenään), kun taas tunnustamattomuus on vastaavasti toisen olemassaolon kieltämistä. Toisin sanoen psykiatria vaatii ihmisiä kieltämään oman itsensä sellaisina kuin he oikeasti ovat, eli kysymys ei tällöin todellakaan ole rakkaudesta, vaan väkivaltaisesta vallankäytöstä. Eli psykiatria on vaatimassa itselleen sitä henkistä tilaa, jossa ihminen normaalisti elää omana itsenään. Mitä ihmiselle enää jäisi jos psykiatria pääsisi näin väkivaltaisesti murtautumaan ihmisen yksityiseen henkiseen tilaan ja tekemään heistä valheellisen mielivallan kautta sairaita ja viskaamaan näin yksilöt pois omasta pyhimmästään. Tälläinen henkinen väkivalta vastaa fyysisellä puolella jo hengen riistoa, jossa viedään kaikki ihmisen edellytykset elää omaa elämäänsä sellaisena kuin ihminen oikeasti on. Ei kai Suomen laki tälläistä salli.

    • kumpaakin.käytetty

      DDR:ssä STASI aikoinaan zerzetungissaan totesi, että tehokkain tapa tuhota ihminen on hankkia hänelle psykiatrinen diagnoosi. - Gang stalking, joka on kehitetty osin zerzetungin pohjalta, käyttää myös psykiatriaa kohteittensa tuhoamiseen.

      • stasi.ilmapiiri

        Suomessa ei tarvita edes Stasia tuon toteuttamiseen. Riittää että suomalaiset ovat empatiakyvyttömiä ja rikollisuuteen taipuvaisia luonteeltaan.

        Mielenterveyskiihkosta ja rikollisesta psykiatriasta hyötyvät ainakin seuraavat tahot ottaessaan hyödyn psykiatrian uhreista: (sisältää lainattuja oivalluksia)
        "
        1.lääkeyhtiöt. valtion rahaa sataa heille lääkkeiden kelakorvauksien muodossa ja työkyvyttömyyseläkerahalla ostettujen lääkkeiden muodossa
        2.lääkärit. eläkelausuntojen kirjoittelu. Reseptien määräys.
        3.hoitajat. keskusteluapu ja heitä työskentelee osastohoidossa ja tuetussa asumisessa myös
        4.muut sosiaalitantat, kelatyöntekijät jotka käsittelee hakemuksia
        5.muut työntekijät jotka kuntouttaa näitä
        6.psykoterapeutit, psykologit

        7.kaikki palkansaajat - perustelu: jokainen syrjäytetty on poissa jakamasta työmarkkinoiden palkkapottia ja silloin muille jää enemmän verrattuna kuvitteelliseen täystyöllisyystilanteeseen
        8.rikolliset. jotkut pelaavat ihmisiä psykiatrian uhreiksi kytätäkseen uhrin rahoja eri keinoilla. Mukana voi olla alan työntekijöitä sekä ulkopuolisia.
        9.peittelijät. ihmisen saaminen psykiatriseen hoitoon tai diagnoosiin voi puhdistaa jonkin muun mainetta tai sellaiseen kohdeihmiseen kohdistuneet rikokset voivat käydä vaikeiksi näyttää toteen


    • Perheet_myös

      Psykiatrit myös määrittelevät vanhempien mielenterveyttä, ja sitä kautta antavat lastensuojelulle riittävät perusteet mm. lasten huostaanottoon. Sosiaalityöntekijät ovat vain ns.kumileimasin, jotka uskovat täysin, mitä psykiatri lausuntoonsa laittaa.

      Ja psykiatrin lausuntohan voi muuttaa täysin terveen sairaaksi, koska ihminen voi sairastua koska vain, tai jo sairastunut voi olla tietämätön omasta sairaudestaan, tai jopa tietoisesti peitellä sitä.

      Perusteeksi tehdä psykiatrinen arvio, riittää jonkun muun ihmisen epäily. Tämä siitä riippumatta, onko ko. ihmisellä minkäänlaista aiempaa sairaushistoriaa. Tätä käytetään mm. avioeroissa, kun halutaan leimata puoliso, että saataisiin erossa yksinhuoltajuus eikä tarvitsisi maksaa elatusmaksuja, vaan päinvastoin ne saisi etävanhemmalta.

      Psykiatrien valta vaikuttaa siis paitsi yksittäisten ihmisten elämään, myös perheiden elämään, ja jopa rikkoo kokonaisia perheitä. Lapsille tästä aiheutuu eniten surua, jos terve vanhempi/vanhemmat saadaan leimattua sairaaksi, ja lapset otetaan siksi huostaan tai erotetaan toisesta vanhemmasta.

      Psykiatrit ovat kuitenkin ihmisiä, ja heidän omat käsityksensä ja oma ajattelunsa heijastuu käsityksissä muista ihmisistä, vaikka tavoitteena olisi kuinka olla puolueeton. Myös väärintulkinnan vaara lisääntyy, kun psykiatrinen diagnoosi tehdään hätäisesti.

      Noissa kiireellisissä huostaanotoissa lapsi/lapset vain viedään kotoa tai koulusta/päiväkodista jne., ja vanhemmista psykiatri tekee lausunnon vasta myöhemmin, kun psykiatrin ajanvarauksissa on tilaa. Tämä siksi, että sosiaaliviranomaisilla on velvollisuus näyttää, että perusteet huostaanotolle ja lapsen sijoittamiselle täyttyvät. Psykiatrinen tutkimus täytyy tehdä, jos sairauden olemassaoloa on syytä epäillä.

      Myös sosiaalitoimi käyttää usein toimintatapaa, jossa vanhemmat ja lapset ovat objekteja, joita tutkitaan heitä kuulematta. Normaalin ihmissuhteissa tasa-arvoon ja toisen kunnioittamiseen tottuneen on vaikea käsittää ihmisarvon romuttumista, kun itsestä puhutaan muiden antamien lausuntojen kautta ilman, että itse saa korjata virheellisiä käsityksiä. Usein nämä palaverit, joissa päätetään ovat hyvin kiireisiä, toteutetaan jonkin valmiiksi etukäteen sovitun kaaavan mukaan, ja tavoitteena on toteuttaa sosiaaliviranomaisten näkemys. Vanhemman osuus on tulla kuulluksi, ja jos mahdollista antaa suostumus jo tehtyihin päätöksiin perheen asioista.

      Jos vanhemmat eivät suostu mielivaltaan, he ovat yhteistyökyvyttömiä, mikä toimii taas perusteena sille, että viranomaisten päätökset ovat oikeita. Hehän eivät selvästi ymmärrä omaa tilaansa. Sama pätee ilmeisesti myös psykiatrisiin diagnooseihin. Normaali ihminen kyllä reagoi väärään diagnoosiin, mutta juuri tämä reagointi voidaan tulkita oireeksi, joka vahvistaa diagnoosin.

      Voi sitä vanhempi parkaa, joka saa hätäisen diagnoosin psykiatrilta. Hän saa sekä sairaan leiman, että menettää lapsensa. Ja lapsen menettäminen yllättäen saa ihan normaalinkin vanhemman reagoimaan. Siitäkös saadaan lisää vahvistusta psykiatriselle diagnoosille. Puhumattakaan siitä lapsesta, joka voi myös saada psykiatrisen diagnoosin reagoidessaan äkilliseen eroon vanhemmastaan. Ja nyt siis kyse on ihan kelvollisista vanhemmista, joista joku muu esim. lapsivihamielinen naapuri/liian vilkkaalla mielikuvituksella varustettu lastentarhantäti/vihainen ex-puoliso/omaa todellista psykiatrista sairauttaan muihin heijastava muu sukulainen/naapuri tekee esim. nimettömän lastensuojeluilmoituksen vanhemman olemattomasta sairaudesta.

      • Perheet_myös

        Korjaus edelliseen kommenttiin:
        Usein nämä palaverit, joissa päätetään _perheen asioista_ ovat hyvin kiireisiä...


      • Pokke

        Kirjoitit hyvin ja niin asiaa...pelottavaa ja järkyttävää. Itse aikoinaan astunut ansaan ja näyttää ettei loppua tule. mtt.stä sentään pääsin eroon mutta työkkäri pakotti laajaan työkyvyn arviointiin yksityiselle joka tehtiin hutaisemalla ja kiireellä. tulevat lausunnot mielenterveydestäni ovat ajaneet minut lähes itsetuhon partaalle ja vieneet mielenrauhani.


      • the.red.code

        Suomessa on paljon hämärää ihmisbisnestä ja virkamiehetkin tekevät itselleen työtä heti jos siihen tarjotaan pienikin mahdollisuus. Voi olla jopa, että joidenkin perheiden lapsia "korvamerkitään" valmiiksi sijoituslapsibisneksiin... Pahimmillaan tilanne voi olla sellainen, että vanhempia yritetään hyödyntää mielenterveysbisneksessä ja lapsia sijoituslapsibisneksessä.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14502464/ihmisbisnes-salaliitto


      • Jammi124

        "psykiatrin lausuntohan voi muuttaa täysin terveen sairaaksi, koska ihminen voi sairastua koska vain, tai jo sairastunut voi olla tietämätön omasta sairaudestaan, tai jopa tietoisesti peitellä sitä."

        Mitä tarkoitat tässä yhteydessä sairaalla tai terveellä? Sitä, että ihminen käyttäytyy vastuullisesti ja on kykenevä huolehtimaan lapsesta? Sitäkö tarkoitat "terveydellä"? Miksi medikalisoitu kieli? Miten voi olla tietoinen tai tietämätön "sairaudesta", siis sairaudesta, jota ei ole olemassa?

        Se on ihan totta, että psykiatista leimaa ("diagnoosia") käytetään lyömäaseena myös huoltajuuskiistoissa. Tärkeää on ehtiä leimata vastapuoli ensin, sillä se joka ensin leimataan menettää uskottavuutensa ja siten mahdollisuutensa leimata toinen. Kuten psykiatrian emeritus Thomas Szasz on todennut; "In the animal kingdom the rule is; eat or be eaten. In the human kingdom; define or be defined".

        "Psykiatrinen tutkimus täytyy tehdä, jos sairauden olemassaoloa on syytä epäillä."

        Mikä sairaus? Mihin viittaat? Ei psykiatriassa ole kuin kielikuvallisia sairauksia. Jos tarkoitat, että arvioida soveltuuko henkilö esimerkiksi vanhemmaksi, toisin sanoen huolehtimaan lapsistaan, kyseessä on vastaava menettely kuin vaikka työhaastattelu. Työhaastattelu ei ole lääketieteellinen toimenpide. Siksi sitä ei suorita lääkäri vaan mahdollinen tuleva esimies tai rekrytointialan ammattilainen. Olet pihalla siitä, mistä psykiatriassa on kyse.

        "Jos vanhemmat eivät suostu mielivaltaan, he ovat yhteistyökyvyttömiä, mikä toimii taas perusteena sille, että viranomaisten päätökset ovat oikeita. Hehän eivät selvästi ymmärrä omaa tilaansa. Sama pätee ilmeisesti myös psykiatrisiin diagnooseihin. Normaali ihminen kyllä reagoi väärään diagnoosiin, mutta juuri tämä reagointi voidaan tulkita oireeksi, joka vahvistaa diagnoosin."

        Aivan kuten sanoit. Mutta etkö itse huomaa, kun noinkin hyviä havaintoja olet osannut tehdä, mistä psykiatriassa on siis kysymys. Ei mitään sairauksia ole. Vain leimoja, joilla oikeutetaan erilaisia päätöksiä ja pakkotoimia.


      • ArkiLähös

        Aikaisemmin totesin filosofi Wittgenstein todenneen näin:””””” "Mieli" ei tarkoita fyysisiä aivoja, vaan mielellä viitataan henkisiin, aineettomiin, asioihin. Mieli yhdistetään merkityksiin, tunteisiin, ajatuksiin ja muihin mielen sisältöihin. Mielen toiminnot ovat henkisiä toimintoja. Voiko mieli, mielen sisältö, tunne tai ajatus olla "sairas" kysyy Wittgenstein? Ja vastaa: Vain kuvaannollisessa arkikielessä muttei vakavammassa mielessä. Eli fyysiset aivot voivat sairastua (mm. aivokuume), mutta mieli tai sisältö ja merkitys eivät. Myös ihminen on enemmän kuin materiaaliset osatekijänsä.”””””

        Toisinsanoen psykiatriassa ohitetaan tämä ihmisen mieli, eli se tallataan niin sanotusti ”psykiatrisen saappaiden alle”. Kun mieli on saatu tallatuksi ja ohitetuksi mielivaltaisen diagnoosin avulla, niin silloin psykiatriassa voidaan alkaa puhua ihmisen ohitse ja keskittyä vain pelkästään epäolennaiseen, eli aivokemiaan, joka olisi mukamas sairas ja jota pitäisi mukamas lääkitä. Onko tälläinen pelleily olevinaan psykiatrista lääketiedettä. Taivas varjele, huutaisi jo Antero Mertarantakin kurkku suorana. Eihän kukaan tervejärkinen ihminen voisi tälläiseen suostua. Jokainenhan tälläistä itsen mitätöintiä vastaan kapinoisi ja hakisi itselleen oikeutta psykiatriaa vastaan. Tälläinen ihmisen mielen mitätöinti ja ohitus on todellinen rikos, joka pitäisi tulla yhteiskunnassa tunnetuksi ja korjatuksi ja ennen kaikkea tuomituksi ja kielletyksi. Onkohan oikeutta tunteville virallisille tahoille tehty jo tutkimuspyyntöjä psykiatriasta ja sen tekemistä rikoksista ihmisen mieltä ja henkeä kohtaan.


      • 679678888

        Nykyään lapsensa suojelu psykiatrisilta lääkkeiltä on entistä vaikeampaa.

        Siitä ei psykiatriassa paljon välitetä, miten ne vaikuttaa kehittyviin aivoihin ja kehitykseen tai suositellaanko niitä alle 18 vuotiaille


    • mijjjj

      Yleisesti ottaen peloilla, pelottelulla ja uhkakuvilla hallitseminen, saati käsiksi käyminen, ei auta moniakaan tervehtymään. Olisi tervetullut lisä, jos oheen saataisiin luotua myös hoitomuotoja ja vaihtoehtoisia paikkoja, joissa tahdonvastaisesta hoidosta ei olisi puhettakaan, vaan keskiössä olisivat potilaan omat tarpeet, tunteet ja toiveet siis ihminen itse. Miksei luonnonmukaisia hoitojakin voisi kokeilla. Ainakin mielestäni avun hakijat tulisi ottaa vakavasti mitä tulee heidän fyysiseen terveyteensä, joka on vielä jäljellä. Arvokashan sekin on.
      Peräänkuuluttaisin myös lisää positiivisia kuvauksia, jotka eivät lisää pelkoja ilmiötä kohtaan. Lukea voi esim. taiteilijaelämäkertoja (yleistämättä). Ongelmallista valta-asetelmaa voi pohtia myös mitä tulee Matti Meikäläisen ja enemmän tai vähemmän pätevästi diagnosoidun, jonka uskottavuus viranomaisten silmissä on kärsinyt, väliseen suhteeseen. Onko tasa-arvo mahdollinen? Valta-asetelma on todella laaja-alainen ja haitallinen, sillä tätä kautta se lankeaa pienimuotoisena jokaisen yhteiskunnan jäsenen osaksi, halusi sitä tai ei. Asiaa kannattaa siis pohtia.

      • Jammi124

        Mitä tarkoitat tervehtymisellä? Sanotko, että ihminen jolla on paha mieli ei ole terve?

        Entä mitä tarkoitat hoitamisella? Mihin viittaat "luonnonmukaisilla hoidoilla"? Millä tavalla millään tekemisellä on henkinen pahoinvoinnin kanssa mitään tekemistä hoitamisen kanssa? Vai tarkoitatko kielikuvallisessa mielessä, et kirjaimellisesti?

        Jos ihmiselle jolla on paha mieli antaa suklaata tai halaa niin varmasti osalle tulee parempi mieli, ja se on hyvä juttu, mutta miksi jatkuvasti puhua medikasoidulla kielellä ihmisyydestä ja ihmiselämästä. Eikö voisi sellaisesta luopua.

        Ihmisten auttaminen elämänongelmien kanssa ei ole tekemistä lääketieteen kanssa, joten miksi se kieli?


      • lippp

        Taisin keksiä, mielenterveyskylpylöitä: lepopaikkoja, huolenpitoa, itsetutkiskelua ja elämänhallintaa. Miksei näitä jo ole?


      • maailma.muuttuu
        lippp kirjoitti:

        Taisin keksiä, mielenterveyskylpylöitä: lepopaikkoja, huolenpitoa, itsetutkiskelua ja elämänhallintaa. Miksei näitä jo ole?

        Tulevaisuudessa on näin:
        -Tuhoamisen sijaan parannetaan ihmisten terveyttä. Jokainen ihminen pyritään saamaan takaisin palvelemaan valtiota, enää ei tarvitse tuhota ihmisiä.
        -Suorituskykyä tuhoavilla lääkkeillä eli kemiallisella väkivallalla ei lyödä lyötyä vaan suorituskykyä parantavilla keinoilla ja lääkkeillä autetaan ihminen pystyyn.
        -Hoitajien tehtävä ei ole enää manipuloida, kiusata ja kytätä miten saataisiin muotoiltua asiat johonkin "diagnoosiin" sopiviksi ja kemiallisen väkivallan oikeuttamiseksi vaan hoitajat pääsevät oikeasti kannustamaan ihmistä ongelmatilanteesta yli tietäen että siihen on järjestelmän ja lääkärien vilpitön tuki
        -Hoitajien tehtävä ei ole enää vanginvartija vaan terveysvalmentaja


      • jkllnbb

        Jos itse saisin muuttaa psykiatriaa ja sen arvomaailmaa muuttaisin sitä tähän suuntaan;

        1. Keroputaan mallin tuominen muualle (Soteria, open dialogue) psykoosin hoidossa
        2.Erityisesti pakkohoidettujen/osastohoidettujen laaja palautekysely jossa huomioidaan potilaiden kokemus
        3. Lääkkeettömien hoitovaihtoehtojen lisääminen. Jopa ensipsykooseja voidaan hoitaa lääkkeettömästi ja siitä on jo kokemusta ja tutkimustuloksia. Masennuslääkitysten käytön seurannan lisääminen joten niitä ei turhaan käytetä liian pitkiä aikoja. Lääkäreiden määräämien lääkemäärien seuranta (monilääkinnän ja yli rajojen tapahtuvan lääkinnän riskien tiedostaminen).
        4. Lisää terapiaa, keskusteluryhmiä, toimintaa, matalan kynnyksen keskusteluapua haluaville. Myöskin lääkkeettömän avo-osastohoitomuodon tarjoaminen
        5. Kelan tukien vähennys psyykenlääkkeisiin. Edellytys lääkkeiden syömiseen poistaminen Kelan tukiin liittyen
        6. Diagnoosikeskeisyyden vähentäminen mm matalan kynnyksen keskustelupalvelujen myötä
        7. Skitsofreniadiagnoosin poistaminen ja korvaaminen muulla termillä joka ei anna yhtä toivottomia tuomioita ihmiselle aivosairautta sairastavana. Että tällä leimalla ei voitaisi pakottaa ihmisiä syömään lääkkeitä tyylillä kaikkien on niitä pakko syödä voidakseen paremmin
        8. Psyykenlääkkeisiin suhtatuminen kriittisemmin niin kuin mitä ne ovat. Englanniksi termi "mind altering substance"-kuvaa niiden toimintaa parhaiten. Ne eivät paranna kenenkään aivosairautta vaan ovat "laastari". Tästä näkökulmasta niiden käyttö pitäisi olla vapaaehtoista ja ihmisen tulisi saada tehdä kunnollinen informoitu päätös niiden syömisestä jossa ennen käyttöä potilaan kanssa käytäisiin jokin kaavake läpi. Tämä on vaikeaa sillä psykiatria tuottaa monesti yltiöpositiivista kuvaa niistä.
        Erityisesti pakkosähköhoidon ja pitkäkestoispakkoinjektioiden kielto.
        9. Tukea psykiatrisista toimenpiteistä kärsineille. Joku joka ajaa heidän asiaansa
        10. Pakkohoidetuille paljon lisää oikeusturvaa ja tukea mielivaltaa vastaan.


      • erittäin.hyvä
        jkllnbb kirjoitti:

        Jos itse saisin muuttaa psykiatriaa ja sen arvomaailmaa muuttaisin sitä tähän suuntaan;

        1. Keroputaan mallin tuominen muualle (Soteria, open dialogue) psykoosin hoidossa
        2.Erityisesti pakkohoidettujen/osastohoidettujen laaja palautekysely jossa huomioidaan potilaiden kokemus
        3. Lääkkeettömien hoitovaihtoehtojen lisääminen. Jopa ensipsykooseja voidaan hoitaa lääkkeettömästi ja siitä on jo kokemusta ja tutkimustuloksia. Masennuslääkitysten käytön seurannan lisääminen joten niitä ei turhaan käytetä liian pitkiä aikoja. Lääkäreiden määräämien lääkemäärien seuranta (monilääkinnän ja yli rajojen tapahtuvan lääkinnän riskien tiedostaminen).
        4. Lisää terapiaa, keskusteluryhmiä, toimintaa, matalan kynnyksen keskusteluapua haluaville. Myöskin lääkkeettömän avo-osastohoitomuodon tarjoaminen
        5. Kelan tukien vähennys psyykenlääkkeisiin. Edellytys lääkkeiden syömiseen poistaminen Kelan tukiin liittyen
        6. Diagnoosikeskeisyyden vähentäminen mm matalan kynnyksen keskustelupalvelujen myötä
        7. Skitsofreniadiagnoosin poistaminen ja korvaaminen muulla termillä joka ei anna yhtä toivottomia tuomioita ihmiselle aivosairautta sairastavana. Että tällä leimalla ei voitaisi pakottaa ihmisiä syömään lääkkeitä tyylillä kaikkien on niitä pakko syödä voidakseen paremmin
        8. Psyykenlääkkeisiin suhtatuminen kriittisemmin niin kuin mitä ne ovat. Englanniksi termi "mind altering substance"-kuvaa niiden toimintaa parhaiten. Ne eivät paranna kenenkään aivosairautta vaan ovat "laastari". Tästä näkökulmasta niiden käyttö pitäisi olla vapaaehtoista ja ihmisen tulisi saada tehdä kunnollinen informoitu päätös niiden syömisestä jossa ennen käyttöä potilaan kanssa käytäisiin jokin kaavake läpi. Tämä on vaikeaa sillä psykiatria tuottaa monesti yltiöpositiivista kuvaa niistä.
        Erityisesti pakkosähköhoidon ja pitkäkestoispakkoinjektioiden kielto.
        9. Tukea psykiatrisista toimenpiteistä kärsineille. Joku joka ajaa heidän asiaansa
        10. Pakkohoidetuille paljon lisää oikeusturvaa ja tukea mielivaltaa vastaan.

        "6. Diagnoosikeskeisyyden vähentäminen mm matalan kynnyksen keskustelupalvelujen myötä"

        Nimenomaan tuohon suuntaan pitäisi mennä. Ihmisten pitäisi pystyä saamaan keskusteluapua vaikeissa tilanteissa ilman, että siitä jää ikäänkuin terveydellistä rikosrekisteriä, jollainen nykyinen diagnoosijärjestelmä tavallaan on. Kun ihmisistä kasataan vikaluetteloa (vieläpä subjektiivisesti arvioituna) niin sellainen rekisteri voi olla lopulta suurempi ongelma ihmisen elämässä kuin ongelmien selättäminen.


      • Griq
        jkllnbb kirjoitti:

        Jos itse saisin muuttaa psykiatriaa ja sen arvomaailmaa muuttaisin sitä tähän suuntaan;

        1. Keroputaan mallin tuominen muualle (Soteria, open dialogue) psykoosin hoidossa
        2.Erityisesti pakkohoidettujen/osastohoidettujen laaja palautekysely jossa huomioidaan potilaiden kokemus
        3. Lääkkeettömien hoitovaihtoehtojen lisääminen. Jopa ensipsykooseja voidaan hoitaa lääkkeettömästi ja siitä on jo kokemusta ja tutkimustuloksia. Masennuslääkitysten käytön seurannan lisääminen joten niitä ei turhaan käytetä liian pitkiä aikoja. Lääkäreiden määräämien lääkemäärien seuranta (monilääkinnän ja yli rajojen tapahtuvan lääkinnän riskien tiedostaminen).
        4. Lisää terapiaa, keskusteluryhmiä, toimintaa, matalan kynnyksen keskusteluapua haluaville. Myöskin lääkkeettömän avo-osastohoitomuodon tarjoaminen
        5. Kelan tukien vähennys psyykenlääkkeisiin. Edellytys lääkkeiden syömiseen poistaminen Kelan tukiin liittyen
        6. Diagnoosikeskeisyyden vähentäminen mm matalan kynnyksen keskustelupalvelujen myötä
        7. Skitsofreniadiagnoosin poistaminen ja korvaaminen muulla termillä joka ei anna yhtä toivottomia tuomioita ihmiselle aivosairautta sairastavana. Että tällä leimalla ei voitaisi pakottaa ihmisiä syömään lääkkeitä tyylillä kaikkien on niitä pakko syödä voidakseen paremmin
        8. Psyykenlääkkeisiin suhtatuminen kriittisemmin niin kuin mitä ne ovat. Englanniksi termi "mind altering substance"-kuvaa niiden toimintaa parhaiten. Ne eivät paranna kenenkään aivosairautta vaan ovat "laastari". Tästä näkökulmasta niiden käyttö pitäisi olla vapaaehtoista ja ihmisen tulisi saada tehdä kunnollinen informoitu päätös niiden syömisestä jossa ennen käyttöä potilaan kanssa käytäisiin jokin kaavake läpi. Tämä on vaikeaa sillä psykiatria tuottaa monesti yltiöpositiivista kuvaa niistä.
        Erityisesti pakkosähköhoidon ja pitkäkestoispakkoinjektioiden kielto.
        9. Tukea psykiatrisista toimenpiteistä kärsineille. Joku joka ajaa heidän asiaansa
        10. Pakkohoidetuille paljon lisää oikeusturvaa ja tukea mielivaltaa vastaan.

        Kommentteja:

        1. Keroputaan malli pohjaa vallankäyttöön siinä missä muukin psykiatrianen järjestelmä. Keroputaalla ihmisiä alistetaan vain vähemmän kuin muuall Suomessa. Tekeekö vähemmän alistaminen alistamisesta mielestänne sallitua?

        2. Eli oikeutat psykiatrisen pakottamisen? Millä perustein? Mitä hem*etin palautekyseilyitä? Siitä, että vapaus on riistetty ja mahdollisesti pahoinpidelty fyysisesti että henkisesti.

        3. Mikä psykoosi? Mitä se on? Missä sellaisia on nähty? Miten sellaista voi hoitaa, jota ei ole olemassa? Mitä tarkoitat hoitamisella tässä yhteydessä? Entä termillä lääke?

        4. OK. Kunhan perustuu täyteen vapaaehtoisuuteen.

        5. Kannatan kaikkien KELA-tukien poistoa niin sanotuilta psyykenlääkkeiltä. Jokainen kansalainen kustantakoon huumausainekäyttönsä omasta pussistaan.

        6. Minkä diagnosoinnin? Psykiatrinen leimaaminen tulee lakkauttaa.

        7. Miksi korvata pseudotieteellisen konseptin nimitys toisella? Mitä tästä hyödytään? Skitsofrenia on mielisairaus, eli ei sairaus lainkaan, ei aivosairaus.

        8. Psykiatrinen pakottaminen on rikos. Jokaisella kansalaisella tulee olla oikeus käyttää huumeita, kuten tahtovat. Ketään ei saa pakottaa käyttämään huumeita tai pakottaa olemaan käyttämättä.

        9. Kannatan korvauksia psykiatrian pakottamisen uhreille sekä rangaistuksia vastuussa oleville psykiatrian ammattikunnan päättäjille, laitosten esimiesasemassa toimineille sekä ministereille, joiden voidaan todeta olleen vastuussa psykiatrisista ihmisoikeusrikoksista ja Suomen perustuslain takaamien oikeuksien rikkomisesta Suomessa vuodesta 1917 tähän päivään.

        10. Psykiatrinen pakottaminen tulee lakkauttaa eikä ajaa mukamas "parempia oikeuksia 'pakkohoidetuille'."


      • osittain.samaa.mieltä
        Griq kirjoitti:

        Kommentteja:

        1. Keroputaan malli pohjaa vallankäyttöön siinä missä muukin psykiatrianen järjestelmä. Keroputaalla ihmisiä alistetaan vain vähemmän kuin muuall Suomessa. Tekeekö vähemmän alistaminen alistamisesta mielestänne sallitua?

        2. Eli oikeutat psykiatrisen pakottamisen? Millä perustein? Mitä hem*etin palautekyseilyitä? Siitä, että vapaus on riistetty ja mahdollisesti pahoinpidelty fyysisesti että henkisesti.

        3. Mikä psykoosi? Mitä se on? Missä sellaisia on nähty? Miten sellaista voi hoitaa, jota ei ole olemassa? Mitä tarkoitat hoitamisella tässä yhteydessä? Entä termillä lääke?

        4. OK. Kunhan perustuu täyteen vapaaehtoisuuteen.

        5. Kannatan kaikkien KELA-tukien poistoa niin sanotuilta psyykenlääkkeiltä. Jokainen kansalainen kustantakoon huumausainekäyttönsä omasta pussistaan.

        6. Minkä diagnosoinnin? Psykiatrinen leimaaminen tulee lakkauttaa.

        7. Miksi korvata pseudotieteellisen konseptin nimitys toisella? Mitä tästä hyödytään? Skitsofrenia on mielisairaus, eli ei sairaus lainkaan, ei aivosairaus.

        8. Psykiatrinen pakottaminen on rikos. Jokaisella kansalaisella tulee olla oikeus käyttää huumeita, kuten tahtovat. Ketään ei saa pakottaa käyttämään huumeita tai pakottaa olemaan käyttämättä.

        9. Kannatan korvauksia psykiatrian pakottamisen uhreille sekä rangaistuksia vastuussa oleville psykiatrian ammattikunnan päättäjille, laitosten esimiesasemassa toimineille sekä ministereille, joiden voidaan todeta olleen vastuussa psykiatrisista ihmisoikeusrikoksista ja Suomen perustuslain takaamien oikeuksien rikkomisesta Suomessa vuodesta 1917 tähän päivään.

        10. Psykiatrinen pakottaminen tulee lakkauttaa eikä ajaa mukamas "parempia oikeuksia 'pakkohoidetuille'."

        "1. Keroputaan malli pohjaa vallankäyttöön siinä missä muukin psykiatrianen järjestelmä. Keroputaalla ihmisiä alistetaan vain vähemmän kuin muuall Suomessa. Tekeekö vähemmän alistaminen alistamisesta mielestänne sallitua?"
        -Alistaminen tulee tehdä rangaistavaksi.

        "2. Eli oikeutat psykiatrisen pakottamisen? Millä perustein? Mitä hem*etin palautekyseilyitä? Siitä, että vapaus on riistetty ja mahdollisesti pahoinpidelty fyysisesti että henkisesti."
        -Palautekyselyt olisivat ehkä nöyryyttävää uhreille. Niiden merkitys voisi olla "käsien pesu" eli yhtä hämäävä kuin KiVa-kouluprojekti, joka tarjoaa kouluille työkalun, jolla osoittaa, että on yritetty puuttua koulukiusaamiseen, vaikka mitään ei käytännössä tapahtuisi

        "3. Mikä psykoosi? Mitä se on? Missä sellaisia on nähty? Miten sellaista voi hoitaa, jota ei ole olemassa? Mitä tarkoitat hoitamisella tässä yhteydessä? Entä termillä lääke?"
        -Samaa mieltä

        "4. OK. Kunhan perustuu täyteen vapaaehtoisuuteen."
        -Jep

        "5. Kannatan kaikkien KELA-tukien poistoa niin sanotuilta psyykenlääkkeiltä. Jokainen kansalainen kustantakoon huumausainekäyttönsä omasta pussistaan."
        -Vaarallisten psyykelääkkeiden levittäminen lääkärien ja apteekkien toimesta pitää tehdä rangaistavaksi ja mahdottomaksi subjektiivisten diagnoosien osalta. Ainoastaan oikeita sairauksia tulee lääkitä.

        "6. Minkä diagnosoinnin? Psykiatrinen leimaaminen tulee lakkauttaa."
        -Suomen tulee erota Maailman psykiatrian liitosta. Psykiatria pitää kieltää samalla tavalla kuin natsismi on kielletty Saksassa.

        "7. Miksi korvata pseudotieteellisen konseptin nimitys toisella? Mitä tästä hyödytään? Skitsofrenia on mielisairaus, eli ei sairaus lainkaan, ei aivosairaus."
        -Sairaat pitää tutkia oikean lääketieteen keinoilla. Terveet tulee jättää rauhaan.

        "8. Psykiatrinen pakottaminen on rikos. Jokaisella kansalaisella tulee olla oikeus käyttää huumeita, kuten tahtovat. Ketään ei saa pakottaa käyttämään huumeita tai pakottaa olemaan käyttämättä."
        -Huumeet tulee kieltää yhteiskunnasta julistamalla sota huumeita vastaan. Ainoastaan aitoja sairauksia saa hoitaa huumeilla tarvittaessa.

        "9. Kannatan korvauksia psykiatrian pakottamisen uhreille sekä rangaistuksia vastuussa oleville psykiatrian ammattikunnan päättäjille, laitosten esimiesasemassa toimineille sekä ministereille, joiden voidaan todeta olleen vastuussa psykiatrisista ihmisoikeusrikoksista ja Suomen perustuslain takaamien oikeuksien rikkomisesta Suomessa vuodesta 1917 tähän päivään."
        -Kyllä natsejakin on tuomittu vuosikymmenten jälkeen keskitysleirien rikoksista. Siis tuomiolle vain kemiallisen väkivallan tekijät. Etenkin ne lääkäriliiton pomot ja keskeiset johtavat terveysviranomaiset.

        "10. Psykiatrinen pakottaminen tulee lakkauttaa eikä ajaa mukamas "parempia oikeuksia 'pakkohoidetuille'."
        -Suomen tulee erota Maailman psykiatrian liitosta. Psykiatria pitää kieltää, koska se on pseudotiede.


      • simsam

        Ehdotatte hyviä uudistuksia vallalla olevaan psykiatriaan. Ainakin ajatuskokeena suunta voisi olla vielä radikaalimpikin. Entä jos vallitseville hoitokäytännöille annettaisiin jo nyt aito, täysin miellyttäviin hoitomuotoihin perustuva vaihtoehto ja katsottaisiin, miten se toimii (viitaten esim. mielenterveyskylpylöihin edellä)? Muutokset näkyisivät yhteiskunnassa, kun valinnanvaraa hoitojen suhteen olisi. Kiinnostavaa on, katoaisiko tämän myötä samalla koko se pelko, joka näihin sairauksiin on iät ajat liitetty. Olisihan se ironista, jos sairauden pelossa olisikin kyse itse asiassa siihen liittyvien hoitokäytäntöjen pelosta, ehkä avuttomuuteen liittyen..?


      • jlllkj

        Olen pitkälti samaa mieltä mitä puhut. Mutta uskon että muutos on mahdollinen vain pienin askelin järjestelmän takia. Asiat ovat myös monimutkaisempia kuin väität.

        "1. Keroputaan malli pohjaa vallankäyttöön siinä missä muukin psykiatrianen järjestelmä. Keroputaalla ihmisiä alistetaan vain vähemmän kuin muuall Suomessa. Tekeekö vähemmän alistaminen alistamisesta mielestänne sallitua?"

        Kaikki hoidetut eivät koe hoitoa alistamisena. Osa puhuu hoitojen puolesta. Toisaalta jos katsotaan tästä näkökulmasta, se torppaa ja unohtaa ja mitätöi niiden näkökulman jotkat ovat traumatisoituneet ja kokeneet hoidon alistamisena tai kidutuksena.
        Keroputaan malli olisi parempi kuin nykymalli psykoosien hoidossa koska se perustuu enemmän dialogiin eikä ole niin lääkekeskeinen. Se olisi muutos parempaan päin nykyajan "neuroleptiuskovaisuudesta" jota toitotetaan mainstream-näkemyksenä psykoosin hoidossa.

        "2. Eli oikeutat psykiatrisen pakottamisen? Millä perustein? Mitä hem*etin palautekyseilyitä? Siitä, että vapaus on riistetty ja mahdollisesti pahoinpidelty fyysisesti että henkisesti."
        En oikeuta, en eritoten niin miten helposti nykyään ihmiselle voidaan tehdä tuollaista kun on vaikkapa luullut hakeutuvansa vapaaehtoiseen hoitoon ja jopa psykoottisen masennuksen epäilyyn syötetään pakosta neuroleptejä ja lääkkeitä aloitellaan "yksiristikaksi"-tyylisesti muka perustellen että ne hoitaa "mielisairautta" ja ilman lääkehoitoa ihminen kiistatta voisi huonommin vaikkei asia ole niin. Pakkolääkintä ja pakkoneuroleptit on eettisesti väärin ja voi vahingoittaa ihmistä. Tämän tulisi olla lähtökohta. Osastoilla lääkintä on myös usein överiksi menevää (ylilääkintä) ja voi heikentää ihmisen tilaa. Mutta pakkohoitoasia ei ole niin simppeli kuin voisi luulla. Osana tätä pakottamista voi olla läheiset joiden läheinen on alkanut oirehtia jonka läheiset haluavat pakotettuna hoitoon.Mutta ensimmäinen muutos olisi kuulla niitä ihmisiä ketkä ovat kokeneet hoidon ja mahdolliset haitat. Kartoittaa jokaisen kokemus. Se on alku. Todistaa kuinka haitallista pakottaminen on. Nykyään ihmisoikeuksiin kajotaan liian vähäpätöisesti siihen suhtautuen. Kenenkään mielipidettä ei kysytä. Tämä on väärin. Tällä voitaisiin kartottaa myös hoitopaikkojen tasoa. Tämän kyselyn tekisi sähköisesti potilas ja tietoja hallinnoisi ja tilastoisi ulkopuolinen taho.

        On myös olemassa niitä jotka ovat sekaisin ja saattavat olla agressiivisia. Heidän todellisuudentaju on hämärtynyt. Syy voi olla myös päihteet. Mitä heille pitäisi tehdä? Toisaalta väärin on kun oikeutetaan väkivaltaa (jopa väkivalloin tapahtuva pakkolääkintä) toisille sillä perustein että osa esim skitsofreniadiagnoosin saaneista voi olla agressiivisia. Se on väärin.

        "3. Mikä psykoosi? Mitä se on? Missä sellaisia on nähty? Miten sellaista voi hoitaa, jota ei ole olemassa? Mitä tarkoitat hoitamisella tässä yhteydessä? Entä termillä lääke?"

        Psykoosi on todellisuudentajun pahimmillaan totaalista hämärtymistä ja moni kuvaa sitä kamalina pelkoina, ääninä jne.... Se on olemassa. Syy voi olla myös lääkkeet ja huumeet. Mutta psykoosin määrittely esim psykoottisessa masennuksessa on liian lavea. Sitä voidaan käyttää oikeuttamaan ihmiselle vaikka minkälaista kaltoinkohtelua epätieteellisin teorion(psykoosi vahingoittaa aivoja ja neuroleptit estää tätä). Se on vaarallinenkin käsite tässä mielessä kun sillä voidaan pakottaa ihmisiä. Myöskin psykiatriset lääkkeet ja huumeet voi aikaansaada psykooseja ja sekavuustiloja joihin yleensä annetaan vielä lisää' lääkkeitä.'

        Osa haluaa turruttaa mielensä neurolepteillä mielummin kuin kokea pelkoja ja ääniä jne... Heillä tulisi olla oikeus siihen. Vastustan pakkolääkintää osastoilla ellei kyse ole siitä että henkilö on täysin väkivaltainen muita kohtaan. Tällöinkin voi miettiä milloin kyse on poliisiasiasta.

        "4. OK. Kunhan perustuu täyteen vapaaehtoisuuteen."

        Niin. Hoitomuotojen tulisi olla kaikille vapaaehtoista. Hyvää ennaltaehkäisevää hoitoa on myös koulukiusaamisen ja köyhyyden ehkäisy ja vanhempien väsymisen ehkäisy ja heidän tuki..


      • jllkkjjjkk

        "5. Kannatan kaikkien KELA-tukien poistoa niin sanotuilta psyykenlääkkeiltä. Jokainen kansalainen kustantakoon huumausainekäyttönsä omasta pussistaan." Minä kannatan taas asteittaista psyykenlääkekorvausten vähennystä. Tämä raha siirrettäisiin terapiaan yms tukimuotoihin.Niille jotka ovat jopa vuosien koukussa lääkkeisiin ei tulisi vähentää korvauksia. Erityisesti off label käyttöön(esim psyykelääkkeet anoreksiaan) josta ei pos.tutkinustuloksia kummemmin ole,ei tulisi korvauksia antaa. Tällä voitaisiin pyrkiä vähentämään lääkeyhtiöille jaettavia rahoja valtion kassasta ja tolkutonta mielialalääkkeiden määräystä


      • hkljj

        "6. Minkä diagnosoinnin? Psykiatrinen leimaaminen tulee lakkauttaa."

        Järjestelmä tarvii diagnooseja esim kuntoutusrahojen ja eläkkeiden maksamiseen tai jos joku haluaa hoitoa 'mielisairauteensa' (lääkkeet). Mutta vastustan että järjestelmä vaatii kaikkia samanlaiseen hoitomuottiin tai olettaa lääkkeensyöntiä tuen saamiseksi. Diagnoosi on ylipäätään tarkoitettu todentamaan sitä että ihminen ei kykene esim työhön mitä yhteiskunta olettaa. En itsekään usko psykiatristen diagnoosin tieteellisyyteen perusteiden valossa mitä heillä on tarjota. Diagnoosit voivat olla leimaavia ja raskaita kantajalleen ja suuri osa voi olla iatrogeenisesti (lääkkeet) aiheutettuja/pahennettuja tiloja. Diagnoosi voi tulla myös kun ihminen ei sovellu siihen mitä yhteiskunta häneltä olettaa (adhd-diagnoosien yleistyminen) tai esim polttaa itsensä loppuun mutta diagnoosiksi laitetaan masennus että ihminen pääsee sairaslomalle (burnout ei ole sairaus).

        Ihmisillä tulisi olla mahdollisuus matalan kynnyksen keskusteluapuun ilman että on samantien "psykiatrian hampaissa"


      • psykiatrian.ansa
        hkljj kirjoitti:

        "6. Minkä diagnosoinnin? Psykiatrinen leimaaminen tulee lakkauttaa."

        Järjestelmä tarvii diagnooseja esim kuntoutusrahojen ja eläkkeiden maksamiseen tai jos joku haluaa hoitoa 'mielisairauteensa' (lääkkeet). Mutta vastustan että järjestelmä vaatii kaikkia samanlaiseen hoitomuottiin tai olettaa lääkkeensyöntiä tuen saamiseksi. Diagnoosi on ylipäätään tarkoitettu todentamaan sitä että ihminen ei kykene esim työhön mitä yhteiskunta olettaa. En itsekään usko psykiatristen diagnoosin tieteellisyyteen perusteiden valossa mitä heillä on tarjota. Diagnoosit voivat olla leimaavia ja raskaita kantajalleen ja suuri osa voi olla iatrogeenisesti (lääkkeet) aiheutettuja/pahennettuja tiloja. Diagnoosi voi tulla myös kun ihminen ei sovellu siihen mitä yhteiskunta häneltä olettaa (adhd-diagnoosien yleistyminen) tai esim polttaa itsensä loppuun mutta diagnoosiksi laitetaan masennus että ihminen pääsee sairaslomalle (burnout ei ole sairaus).

        Ihmisillä tulisi olla mahdollisuus matalan kynnyksen keskusteluapuun ilman että on samantien "psykiatrian hampaissa"

        Joskus diagnoosi voi olla ihmiselle suurempi rasite kuin vaikea elämäntilanne, jolloin diagnoosi on asetettu. Diagnoosi ja terveysmerkinnät eivät poistu. Elämäntilanteesta voi päästä yli.

        Joskus lääkitys voi olla ihmiselle suurempi rasite kuin vaikea elämäntilanne, jolloin lääkitys on määrätty. Lääkehaitat eivät välttämättä poistu.
        Elämäntilanteesta voi päästä yli.


      • ajatusvain
        hkljj kirjoitti:

        "6. Minkä diagnosoinnin? Psykiatrinen leimaaminen tulee lakkauttaa."

        Järjestelmä tarvii diagnooseja esim kuntoutusrahojen ja eläkkeiden maksamiseen tai jos joku haluaa hoitoa 'mielisairauteensa' (lääkkeet). Mutta vastustan että järjestelmä vaatii kaikkia samanlaiseen hoitomuottiin tai olettaa lääkkeensyöntiä tuen saamiseksi. Diagnoosi on ylipäätään tarkoitettu todentamaan sitä että ihminen ei kykene esim työhön mitä yhteiskunta olettaa. En itsekään usko psykiatristen diagnoosin tieteellisyyteen perusteiden valossa mitä heillä on tarjota. Diagnoosit voivat olla leimaavia ja raskaita kantajalleen ja suuri osa voi olla iatrogeenisesti (lääkkeet) aiheutettuja/pahennettuja tiloja. Diagnoosi voi tulla myös kun ihminen ei sovellu siihen mitä yhteiskunta häneltä olettaa (adhd-diagnoosien yleistyminen) tai esim polttaa itsensä loppuun mutta diagnoosiksi laitetaan masennus että ihminen pääsee sairaslomalle (burnout ei ole sairaus).

        Ihmisillä tulisi olla mahdollisuus matalan kynnyksen keskusteluapuun ilman että on samantien "psykiatrian hampaissa"

        Mielestäni hyvin mietitty jlllkj. Näin systeemin pitäisi tosiaan toimia, ja se voisikin jo toimia, ehkä jossain toimiikin. Ei siis ole mitään "potilas-prototyyppiä", erilaisia ihmisiä vain, joku hyötyy enemmän toisen tyyppisestä, toinen toisen tyyppisestä, joku ei mistään. Rahaa on kuitenkin syydetty jo niin paljon lääkekehittelyyn ja (kuten aiemmista viesteistä luin) muihin kamaliin hoitoideoihin, että inhimillisempiäkin hoitomuotoja voisi alkaa kehitellä, vai kehitelläänkö niitä jo jossain.
        Mututuntumalla voisi ajatella, lääkkeiden haitat huomioiden, että ennen niiden aloittamista, pitäisi melkein testata kaikki mahdolliset yrttikylvyt ja sen sellaiset. Lääkehoidon lukisin kuitenkin "kylmän" hoidon piiriin. Kun verrataan lääketieteeseen ylipäätään, herää kysymys, onko tällä alalla sama lähtökohta, eli pyritäänkö tässä vilpittömästi potilaan parhaaseen, mitä tulee esimerkiksi niihin hoitoihin, joita ihmisille halutaan tarjota. Julkilausumaton lähtökohta ehkä on, että kaikki inhimillisemmät keinot on jo joskus kertaalleen käyty läpi.. eivätkä ne siis toimineet...


    • ArkiLähös

      Mieli on hengen instrumentti, eli kuinka psykiatria edes kuvittelee lääkitsevänsä omilla neurolepteillään tätä ihmisen henkistä puolta? Myös globaalissa maailmassa on oma henkensä, joka vaikuttaa meihin uutisten, mainosten, viihteen, toisten ihmisten kautta ja keskinäisten suhteittemme kautta, ja lukemattomien muiden vaikutteiden kautta, joihin meillä on yhteys aistiemme kautta ja jotka mieltämme näin koettelevat. Jos ja kun ihmisen mieli alkaa ylikuormittua ja väsymään, niin silloin hänen on annettava enemmän aikaa itselleen ja mentävä tarvittaessa hiljaisuuteen (lomalle), jossa omaa suhdetta maailmaan ja sen hetkiseen tilanteeseen voi rauhassa tutkiskella. Eli luonnollinen tapa antaa mielelle elvyttävää virkeyttä on lepo ja oman suhteen uudelleen arviointi suhteessa muuhun maailmaan ja sen hetkiseen elämän tilanteeseen. Näin ihminen saa luonnollisen mahdollisuuden itsensä uudelleen löytämiseen ja sen myötä uudelleen jaksamiseen.

      Eli todelliset ihmisen ongelmat eivät ole ollenkaan missään ihmisen aivokemiassa, jota pitäisi lääkitä, vaan ongelmat ovat ihmisen omassa suhteessa muuhun maailmaan ja tässä maailmassa vaikuttavaan henkeen, joka on niin moninainen ja muuttuvainen. Mielenterveys-käsitekin pitäisi välittömästi muuttaa mielenvirkeys-käsitykseksi, jossa ei puhuttaisi enää mielen sairaudesta, vaan mielen väsymyksestä.

      • Lait.palaavat

        Kaikki psykiatrian tavoitteet ymmärtäneet tajuavat ettei psykiatria pyri parantamaan mitään vaan tuhoamaan kemiallisesti. Venäläisetkin tappoivat psykiatrialla toisiaan ihan innoissaan vuoteen 1983 asti kunnes Neuvostoliiton jäsenyys Maailman psykiatrian liitossa päättyi. Kyseisestä erosta seurasi venäläisille hyvä karma. Jo vuonna 1991 venäläiset pääsivät eroon kulttuurimarxistien kommunismista Neuvostoliiton hajottua. Siitä alkoi Venäjän paluu kohti kristillisiä arvoja ja nyt kovan työn jälkeen Venäjän väestömäärä on kääntynyt nousuun. Venäjällä köyhäkin on ihminen, porukkaan kuuluva kansalainen. Venäjän tulevaisuus näyttääkin hyvältä, huolimatta lännen kulttuurimarxistien toimenpiteistä ja mustamaalauksista Venäjää vastaan.

        Samaan aikaan kun Venäjä on palannut normaaleihin arvoihin niin länsimaissa jatketaan psykiatrista väkivaltaa, vainoa ja kansanmurhaa omia kansoja vastaan. Väestömäärää ylläpitää vain maahanmuutto. Länsimaissa halveksitaan Raamattua ja Lakia. Hävettää Suomen puolesta. Täysin käsittämätöntä sallia psykiatrinen väkivalta omia kansalaisia vastaan. Huonoa karmaa ennustettavissa.


      • f7ujj
        Lait.palaavat kirjoitti:

        Kaikki psykiatrian tavoitteet ymmärtäneet tajuavat ettei psykiatria pyri parantamaan mitään vaan tuhoamaan kemiallisesti. Venäläisetkin tappoivat psykiatrialla toisiaan ihan innoissaan vuoteen 1983 asti kunnes Neuvostoliiton jäsenyys Maailman psykiatrian liitossa päättyi. Kyseisestä erosta seurasi venäläisille hyvä karma. Jo vuonna 1991 venäläiset pääsivät eroon kulttuurimarxistien kommunismista Neuvostoliiton hajottua. Siitä alkoi Venäjän paluu kohti kristillisiä arvoja ja nyt kovan työn jälkeen Venäjän väestömäärä on kääntynyt nousuun. Venäjällä köyhäkin on ihminen, porukkaan kuuluva kansalainen. Venäjän tulevaisuus näyttääkin hyvältä, huolimatta lännen kulttuurimarxistien toimenpiteistä ja mustamaalauksista Venäjää vastaan.

        Samaan aikaan kun Venäjä on palannut normaaleihin arvoihin niin länsimaissa jatketaan psykiatrista väkivaltaa, vainoa ja kansanmurhaa omia kansoja vastaan. Väestömäärää ylläpitää vain maahanmuutto. Länsimaissa halveksitaan Raamattua ja Lakia. Hävettää Suomen puolesta. Täysin käsittämätöntä sallia psykiatrinen väkivalta omia kansalaisia vastaan. Huonoa karmaa ennustettavissa.

        Luuletko tosissasi, että Venäjällä ei pistetä ihmisiä hiljaiseksi psykiatrialla ihan siinä missä Suomessakin?

        Annat ymmärtää, että Neuvostoliiton psykiatrian erottamisella maailman psykiatrian liitosta olisi jokin yhteys siihen, että psykiatrialla ei enää hiljennettäisi toisinajattelijoita, mikä tuskin on loppunut tähänkään päivään mennessä, mutta joka puolella maailmaa psykiatria tekee samaa kuin mitä Neuvostoliitossa "paljastui" tapahtuneen. Sitä psykiatria on, Suomessa, Pohjois-Koreassa, Saksassa, Italiassa, Venäjällä, Kanadassa, Yhdysvalloissa, Espanjassa, Tanskassa, kaikkialla.

        Kristillisistä arvoista voi olla montaa mieltä. Ne tarkoittavat kaikille vähän eri asioita ja toisekseen hyvät tai huonot arvot voi olla ilman kristillisyyttäkin.

        Venäjän väestömäärä tuskin on mitenkään yhteydessä kristillisyyteen tai sen puutteeseen. Neuvostoliiton romahduksen jälkeen maa ryöstettiin vauraudesta, mikä johti kurjuuteen ja keski-iän putoamiseen.

        Jutuissasi ei ole mielestäni paljoa järkevää, perusteltua sanaa.


      • tottaon

        Tämä on totta isoilta osin mutta monet kärsivät erityisesti ahdistavista perhe- ja sukukuvioista ja tähän tarvittaisiin ihmisen apua jolla on sekä tervettä järkeä ja inhimillisyyttä sekä kykyä ja uskallusta kohdata vaikeita asioita. Tällaisia ihmisiä ei kuitenkaan paljon ole. Sen sijaan uhreille väitetään että vika on heidän omassa päässään. Vuosikausiakin kestäneen moninaisen kaltoinkohtelun uhrit näin ollen alkavat syyllistämään ja etsimään vikaa itsestään. Kieroutunutta ja sairasta joka tuntuu melkein pahemmalta kuin alkuperäiset traumat.


      • tottaon
        tottaon kirjoitti:

        Tämä on totta isoilta osin mutta monet kärsivät erityisesti ahdistavista perhe- ja sukukuvioista ja tähän tarvittaisiin ihmisen apua jolla on sekä tervettä järkeä ja inhimillisyyttä sekä kykyä ja uskallusta kohdata vaikeita asioita. Tällaisia ihmisiä ei kuitenkaan paljon ole. Sen sijaan uhreille väitetään että vika on heidän omassa päässään. Vuosikausiakin kestäneen moninaisen kaltoinkohtelun uhrit näin ollen alkavat syyllistämään ja etsimään vikaa itsestään. Kieroutunutta ja sairasta joka tuntuu melkein pahemmalta kuin alkuperäiset traumat.

        Tähän lisäksi mas. lääkkeiden aiheuttama sielun kuoleminen niin on ihminen aika lailla tuhottu.


      • pilleripilleriltä
        tottaon kirjoitti:

        Tähän lisäksi mas. lääkkeiden aiheuttama sielun kuoleminen niin on ihminen aika lailla tuhottu.

        Psyykenlääkkeet eivät luo parempaa mielenterveyttä ja terveempiä ihmisiä vaan henkisesti, tunnetasolla köyhempiä ja itsestään hukassa olevia ihmisiä


      • Griq
        pilleripilleriltä kirjoitti:

        Psyykenlääkkeet eivät luo parempaa mielenterveyttä ja terveempiä ihmisiä vaan henkisesti, tunnetasolla köyhempiä ja itsestään hukassa olevia ihmisiä

        Mutta se on niiden aineiden tarkoituskin; madaltaa henkilön tunnemaailmaa ja itsetietoisuuden tasoa, tehdä henkilöstä ikään kuin vähemmän ihminen vähentämällä ihmiselle tyypillisiä ominaisuuksia ja kyvykkyyttä, muuttaa persoonaa aivojen normaalitoimintoja häiritsemällä tai pysyvästi vaurioittamalla. Totta kai silloin myös kyky huolehtia itsestään heikkenee, kuten kaikilla aivovaurioituneille ihmisille käy.


      • LaitPalaavat
        f7ujj kirjoitti:

        Luuletko tosissasi, että Venäjällä ei pistetä ihmisiä hiljaiseksi psykiatrialla ihan siinä missä Suomessakin?

        Annat ymmärtää, että Neuvostoliiton psykiatrian erottamisella maailman psykiatrian liitosta olisi jokin yhteys siihen, että psykiatrialla ei enää hiljennettäisi toisinajattelijoita, mikä tuskin on loppunut tähänkään päivään mennessä, mutta joka puolella maailmaa psykiatria tekee samaa kuin mitä Neuvostoliitossa "paljastui" tapahtuneen. Sitä psykiatria on, Suomessa, Pohjois-Koreassa, Saksassa, Italiassa, Venäjällä, Kanadassa, Yhdysvalloissa, Espanjassa, Tanskassa, kaikkialla.

        Kristillisistä arvoista voi olla montaa mieltä. Ne tarkoittavat kaikille vähän eri asioita ja toisekseen hyvät tai huonot arvot voi olla ilman kristillisyyttäkin.

        Venäjän väestömäärä tuskin on mitenkään yhteydessä kristillisyyteen tai sen puutteeseen. Neuvostoliiton romahduksen jälkeen maa ryöstettiin vauraudesta, mikä johti kurjuuteen ja keski-iän putoamiseen.

        Jutuissasi ei ole mielestäni paljoa järkevää, perusteltua sanaa.

        "Jutuissasi ei ole mielestäni paljoa järkevää, perusteltua sanaa."

        Se on sinun mielipiteesi. Stalinin vainot ovat tuttu asia koko maailmalle. Lopulta venäläiset kyllästyivät toistensa tappamiseen. Se oli kuin heikoin lenkki -peli, jossa ihmiset huutoäänestivät aina seuraavan pois ja sitten seuraavan. On jopa sanottu että oli aivan samantekevää että oliko vankiloissa ja pikkusairaaloissa (psihushka) lukkoja ollenkaan koska koko yhteiskunta oli ihmisvihamielinen. Skitsofreniaa nähtiin kaikkialla ja miljoonia tapettiin. Moni ilmiantoi toisiaan ettei itse joutuisi vainon kohteeksi eli oli koulukiusaamisesta tuttu tilanne, jossa oli parempi asettua kiusaajien puolelle kuin joutua itse kohteeksi.

        Vuonna 1983 Neuvostoliiton jäsenyys Maailman psykiatrian liitossa päättyi. Se on fakta.

        Kun ihmiset olivat kyllästyneet äärimmäiseen pahuuteen ja ihmisten tuhoamiseen, niin kommunismi alkoi menettää hohtonsa. Köyhyys ymmärrettiin järjestelmän vikana eikä heikoimmat olleetkaan enää "skitsofreenikoita". Jo vuonna 1991 ihmiset olivat valmiita luopumaan kommunismista. Kommunismissa oli pakko murhata heikoimpia, ettei järjestelmän epätasa-arvo tuhoaisi järjestelmää, kuten lopulta kävi. Länsimaisessa sosiaalidemokratiassa on ihan sama juttu, järjestelmän uhreja on pakko viedä "hoitoon" ja murhata kemiallisesti, ettei järjestelmän epätasa-arvo tuhoaisi järjestelmää, kuten lopulta käy.

        Neuvostoliiton romahtaminen ei ollut köyhyyden syy, vaan kommunistinen järjestelmä. Köyhyys ja kurjuus olivat siellä koko ajan, mutta murhaamalla miljoonia ihmisiä, sitä kurjuutta piilotettiin. Kun murhaaminen loppui ihmisten kollektiivisen kyllästymisen ja Maailman psykiatrian liitosta eroamisen seurauksena, köyhyys pääsi esiin ja kaatoi kommunismin. Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen moni järjestelmän eliittiin kuulunut otti mukaansa kaiken mitä irti sai ja muutti länteen jatkamaan kristinuskon vastaista elämäänsä.

        Venäjä on sittemmin tehnyt aktiivista politiikkaa väestönsä turvaamiseksi ja taisi olla viime vuonna kun väestömäärä nousi ensimmäistä kertaa sitten vainojen. Syy on selvä. Siellä köyhätkin ovat ihmisiä, kansaan kuuluvia jäseniä. Vaikuttaa todella siltä, että Venäjällä ei harrasteta psykiatrian avulla kansanmurhaa, kuten länsimaissa tehdään.


      • lömnnbj

        Miten Venäjä tähän liittyy. Kyllä. Psykiatrisia lääkkeitä(neuroleptejä) on käytetty kidutukseen siellä aikanaan. Niiden aiheuttama levoton tila (akatisia),turrutettu tila ylipäätään ja niistä vieroittautuminen voi olla kokijalleen puhdas helvetti. Kidutusta. Toisinajattelijoita on viety psykiatrisiin sairaaloihin. Psykiatria ja toisen leimaaminen sairaaksi on erinomainen ase tällaiseen.

        En usko että kukaan harrastaa psykiatriassa kansanmurhaa länsimaissa tietoisesti. Hehän vain "hoitavat" "sairauksia". Amerikkalaistyylinen ja länsimaalainen psykiatria lääketeollisuuden ja hoitokonseptin kanssa on levinnyt koko maailmaan. Käsite että mielisairaudet ovat biologisia aivosairauksia on levinnyt koko maailmaan (jota hoidetaan lääkkeillä). Juuri tällä vaarallisella käsityksellä oikeutetaan "hoitoja" ja sanotaan kuinka esim kaikkien 'skitsofreenikkojen' tulisi syödä "lääkkeensä". Tällainen yleistäminen koko ryhmään on vaarallista. Jokainen maallikkokin saarnaa tätä "faktaa" minkä he ovat kuulleet. Se kuinka totta tämä on että mielisairaudet on biologisia, hoidettavissa lääkkeillä tai kuinka objektiivisesti nämä "sairaudet"on todennettavissa, ei kiinnosta näitä "tieteilijöitä". Mielisairaus leimana henkilölle on myös erittäin kova stigma ja sillä voidaan oikeuttaa vaikka ja mitä. Diagnoosi on hyvin vaarallinen ja jopa satuttava käsite.

        Psykiatria esittää että psyykenlääkkeet hoitavat "sairauksia" tai parantavat aivojen toimintaa, "sairautta". Tai että ne ovat kehittyneet paljon alun neurolepteistä. Mutta se on VALE. Lääkkeiden toimintamekanismi ei ole tällainen. Ne ovat toimintamekanismiltaan kuten huumausaineet ilman äkkieuforiaa, turruttavat, lamaavat tunneskaalaa, sedatoivat, stimuloivat, poistavat jotain mikä voi ilmetä jollain esim estojen häviämisenä, välinpitämättömyytenä, empatian ja luovuuden häviämisenä, tai neurolepteissä kognitiivisten kykyjen heikentymisenä. Mutta pelottavasti joillakin täysin sekavana, levottomana ja kiihtyneenä tai jopa agressiivisena käytöksenä, jossa toimii täysin eritavalla miten normaalisti. Niissä on vieroitusoireet kuten huumeissa, jotka ilmenee koska aivojen kemiallista toimintaa on lääkkeillä häiritty milloin ne lopettaessa aivot alkaa hakea uutta tasapainotilaa.

        Niillä on myös merkittäviä terveydellisiä haittoja. Esim neurolepteissä on diabetes, pakkoliikkeet, motoriset häiriöt, häiriöt erittäin moneen kehon autonomiseen prosessiin, hormoneihin yms.. ne ovat erittäin myrkyllisiä keholle.

        Esim. Ssri-lääkkeiden käyttö raskausaikana on todettu olevan yhteydessä autismiin, puheen kehityshäiriöihin,varhaiseen masennukseen, vieroitusoireisiin ja tehohoitoriskin kasvamiseen vastasyntyneellä, ja niitä käyttäneiden äitien lapsilla on todettu esim että ne muuttaa lapsen aivotoimintaa. Lääkkeiden käytöllä lapsuudessa voi olla vaikutuksensa esim seksuaaliseen kehitykseen. Miten näitä lääkkeitä pidetään silti niin turvallisina, jopa raskausaikana. Jos ne kykenevät tekemään tuollaista sikiölle niin mitä käyttäjälle itselleen pitkässä käytössä.

        psykiatrian koneistossa työskentelevät ihmiset vain ovat harhaisia siitä että mitä auttaminen on ja kuinka väärin toisen kehoon kajoaminen ja toisen mielen pakkoturruttaminen ja lamaaminen on ("lääkintä"). Ja kuinka pakottaminen, lapsen tasolle alistus on väkivaltaa, melkein pahinta mitä voi tehdä. Eikä sitä voi oikeuttaa niillä tiedoin mitä psykiatria nykyään pelaa. Ei mitenkään.

        Psykiatrian työntekijöiden suusta tulevat teoriat hoidolle : "tarvit psyykenlääkkeitä kuten diabeetikko insuliinia", "psykoosi vahingoittaa aivoja joten siksi tarvit "psykoosilääkettä"" (kuin se ei vahingoittaisi aivoja), "sinulla on kemiallinen epätasapaino" ovat niin valheellisia ja kertovat kuinka epärehellistä ja epätieteellistä koko psykiatria on. Valehtelua.

        Psykiatrialla ei ole uskottavaa todistusnäyttöä väitteidensä tueksi.

        Ja ei. En vastusta psyykenlääkkeitä silti jos jotkut kokevat niistä hyötyä. Mutta vain jos joku haluaa niitä käyttää ja tekee informoidun päätöksen.


      • jlllkkjj

        Niin tai ylipäätään onko mielensairauksia olemassa sellaisina mitä psykiatria väittää. Biologisina aivosairauksina, jopa koko elämän kestävinä osin geeneistä johtuvina.

        Ihmisaivot ja hermosto ovat niin monimutkainen tekele niin monimutkaisine prosesseineen ja niitä ymmärretään hyvin heikosti en paljon laittaisi painoa psykiatrian biologisille selityksille ihmiselämän kärsimyksestä, jotka luovat osalle jopa toivottomia tulevaisuudennäkymiä. Saatika sitten luottaisin välittäjäaineita muokkaaviin lääkkeisiin. Ne ei paljon toimintamekanismiltaan ole muuttunut 1950-luvulta. Perustuvat pitkälti samoihin välittäjäaineisiin eri muodoissa ja yhdistelmissä. http://mobile.nytimes.com/2015/07/19/opinion/psychiatrys-identity-crisis.html Välittäjäaineiden muokkaus on täyttä hakuammuntaa ja siitä voi tulla suuria haittoja.

        Se jos ihminen haluaa selittää kärsimystään ja toimintaansa diagnoosillaan on joidenkin tapa rakentaa identiteettiään. Sen taakse voi jopa vetäytyä ja yrittää hakea vastuunsiirtoa omasta toiminnastaan sairauden taakse. Myös valtio tekee tätä syyntakeettomuuspykälien kanssa.

        Osalle diagnoosi annetaan vaikka ihminen ei allekirjoittaisi sitä tai näkisi kärsimykselleen muun syyn.

        Kun diagnoosi tulee annettuna ja muutaman tapaamiskerran jälkeen lääkkeiden vaikutuksen alla ihmiselle annetaan jopa koko elämää koskevia diagnoosituomioita niin se on helkkarin arveluttavaa. Lääkkeet voivat aiheuttaa oirehdintaa joka vastaa mielensairauksia. Myös erilaiset somaattisiin vaivoihin tarkoitetut lääkkeet voi tehdä tätä.


      • LaitPalaavat
        lömnnbj kirjoitti:

        Miten Venäjä tähän liittyy. Kyllä. Psykiatrisia lääkkeitä(neuroleptejä) on käytetty kidutukseen siellä aikanaan. Niiden aiheuttama levoton tila (akatisia),turrutettu tila ylipäätään ja niistä vieroittautuminen voi olla kokijalleen puhdas helvetti. Kidutusta. Toisinajattelijoita on viety psykiatrisiin sairaaloihin. Psykiatria ja toisen leimaaminen sairaaksi on erinomainen ase tällaiseen.

        En usko että kukaan harrastaa psykiatriassa kansanmurhaa länsimaissa tietoisesti. Hehän vain "hoitavat" "sairauksia". Amerikkalaistyylinen ja länsimaalainen psykiatria lääketeollisuuden ja hoitokonseptin kanssa on levinnyt koko maailmaan. Käsite että mielisairaudet ovat biologisia aivosairauksia on levinnyt koko maailmaan (jota hoidetaan lääkkeillä). Juuri tällä vaarallisella käsityksellä oikeutetaan "hoitoja" ja sanotaan kuinka esim kaikkien 'skitsofreenikkojen' tulisi syödä "lääkkeensä". Tällainen yleistäminen koko ryhmään on vaarallista. Jokainen maallikkokin saarnaa tätä "faktaa" minkä he ovat kuulleet. Se kuinka totta tämä on että mielisairaudet on biologisia, hoidettavissa lääkkeillä tai kuinka objektiivisesti nämä "sairaudet"on todennettavissa, ei kiinnosta näitä "tieteilijöitä". Mielisairaus leimana henkilölle on myös erittäin kova stigma ja sillä voidaan oikeuttaa vaikka ja mitä. Diagnoosi on hyvin vaarallinen ja jopa satuttava käsite.

        Psykiatria esittää että psyykenlääkkeet hoitavat "sairauksia" tai parantavat aivojen toimintaa, "sairautta". Tai että ne ovat kehittyneet paljon alun neurolepteistä. Mutta se on VALE. Lääkkeiden toimintamekanismi ei ole tällainen. Ne ovat toimintamekanismiltaan kuten huumausaineet ilman äkkieuforiaa, turruttavat, lamaavat tunneskaalaa, sedatoivat, stimuloivat, poistavat jotain mikä voi ilmetä jollain esim estojen häviämisenä, välinpitämättömyytenä, empatian ja luovuuden häviämisenä, tai neurolepteissä kognitiivisten kykyjen heikentymisenä. Mutta pelottavasti joillakin täysin sekavana, levottomana ja kiihtyneenä tai jopa agressiivisena käytöksenä, jossa toimii täysin eritavalla miten normaalisti. Niissä on vieroitusoireet kuten huumeissa, jotka ilmenee koska aivojen kemiallista toimintaa on lääkkeillä häiritty milloin ne lopettaessa aivot alkaa hakea uutta tasapainotilaa.

        Niillä on myös merkittäviä terveydellisiä haittoja. Esim neurolepteissä on diabetes, pakkoliikkeet, motoriset häiriöt, häiriöt erittäin moneen kehon autonomiseen prosessiin, hormoneihin yms.. ne ovat erittäin myrkyllisiä keholle.

        Esim. Ssri-lääkkeiden käyttö raskausaikana on todettu olevan yhteydessä autismiin, puheen kehityshäiriöihin,varhaiseen masennukseen, vieroitusoireisiin ja tehohoitoriskin kasvamiseen vastasyntyneellä, ja niitä käyttäneiden äitien lapsilla on todettu esim että ne muuttaa lapsen aivotoimintaa. Lääkkeiden käytöllä lapsuudessa voi olla vaikutuksensa esim seksuaaliseen kehitykseen. Miten näitä lääkkeitä pidetään silti niin turvallisina, jopa raskausaikana. Jos ne kykenevät tekemään tuollaista sikiölle niin mitä käyttäjälle itselleen pitkässä käytössä.

        psykiatrian koneistossa työskentelevät ihmiset vain ovat harhaisia siitä että mitä auttaminen on ja kuinka väärin toisen kehoon kajoaminen ja toisen mielen pakkoturruttaminen ja lamaaminen on ("lääkintä"). Ja kuinka pakottaminen, lapsen tasolle alistus on väkivaltaa, melkein pahinta mitä voi tehdä. Eikä sitä voi oikeuttaa niillä tiedoin mitä psykiatria nykyään pelaa. Ei mitenkään.

        Psykiatrian työntekijöiden suusta tulevat teoriat hoidolle : "tarvit psyykenlääkkeitä kuten diabeetikko insuliinia", "psykoosi vahingoittaa aivoja joten siksi tarvit "psykoosilääkettä"" (kuin se ei vahingoittaisi aivoja), "sinulla on kemiallinen epätasapaino" ovat niin valheellisia ja kertovat kuinka epärehellistä ja epätieteellistä koko psykiatria on. Valehtelua.

        Psykiatrialla ei ole uskottavaa todistusnäyttöä väitteidensä tueksi.

        Ja ei. En vastusta psyykenlääkkeitä silti jos jotkut kokevat niistä hyötyä. Mutta vain jos joku haluaa niitä käyttää ja tekee informoidun päätöksen.

        "Miten Venäjä tähän liittyy."

        Kyllä se liittyy koska se on hyvä esimerkki siitä että kansanmurhan voi lopettaa ja Maailman psykiatrian liitosta päästä eroon. Venäjällä on valoisa tulevaisuus, koska he eivät enää tapa omaa kansaansa.

        "En usko että kukaan harrastaa psykiatriassa kansanmurhaa länsimaissa tietoisesti."

        Sinä et usko, mutta psykiatrinen ja muu kemiallinen kansanmurha länsimaissa on yhtä totta kuin Stalinin vainot olivat Neuvostoliitossa. Länsimaiden väestömäärää ylläpitää enää maahanmuutto. Kansanmurha on tietoista, koska eivät lääkärit ja muut alalla toimivat tyhmiä ole, vaikka osaavat näytellä tyhmää. Tosin on kuulemma niitäkin tapauksia, jotka eivät oikeasti tajua mistä on kyse, mutta sitten kun tajuavat niin alkavat kyseenalaistamaan toimintaa ja pahimmillaan ovat itse potilaina jopa loppuelämän. Jotkut puolestaan vaihtavat työpaikkaa ja ovat hiljaa. Jäljelle jää vain paatuneimmat rikolliset ja tyhmät, jotka eivät ymmärrä.


      • Griq
        LaitPalaavat kirjoitti:

        "Miten Venäjä tähän liittyy."

        Kyllä se liittyy koska se on hyvä esimerkki siitä että kansanmurhan voi lopettaa ja Maailman psykiatrian liitosta päästä eroon. Venäjällä on valoisa tulevaisuus, koska he eivät enää tapa omaa kansaansa.

        "En usko että kukaan harrastaa psykiatriassa kansanmurhaa länsimaissa tietoisesti."

        Sinä et usko, mutta psykiatrinen ja muu kemiallinen kansanmurha länsimaissa on yhtä totta kuin Stalinin vainot olivat Neuvostoliitossa. Länsimaiden väestömäärää ylläpitää enää maahanmuutto. Kansanmurha on tietoista, koska eivät lääkärit ja muut alalla toimivat tyhmiä ole, vaikka osaavat näytellä tyhmää. Tosin on kuulemma niitäkin tapauksia, jotka eivät oikeasti tajua mistä on kyse, mutta sitten kun tajuavat niin alkavat kyseenalaistamaan toimintaa ja pahimmillaan ovat itse potilaina jopa loppuelämän. Jotkut puolestaan vaihtavat työpaikkaa ja ovat hiljaa. Jäljelle jää vain paatuneimmat rikolliset ja tyhmät, jotka eivät ymmärrä.

        Sinulla on täysin erärealistinen kuva siitä mitä Venäjä puuhaa. Psykiatria on samanlaista kaikkialla maailmassa missä sitä harjoitetaan. Venäjän valtio alistaa kansalaisiaan psykiatrialla ihan siinä missä länsimaatkin. Kiina samoin. Ei psykiatriassa voi olla eroa maiden välillä. Järjestelmä on sosiaalikontrollia ja rankaisemista. Ei se voi olla muuta. Siellä missä psykiatria, siellä ihmisoikeusrikokset ja pahoinpitely hoitamisen nimissä.


      • jllljjk

        "Kyllä se liittyy koska se on hyvä esimerkki siitä että kansanmurhan voi lopettaa ja Maailman psykiatrian liitosta päästä eroon. Venäjällä on valoisa tulevaisuus, koska he eivät enää tapa omaa kansaansa.

        "En usko että kukaan harrastaa psykiatriassa kansanmurhaa länsimaissa tietoisesti."

        Sinä et usko, mutta psykiatrinen ja muu kemiallinen kansanmurha länsimaissa on yhtä totta kuin Stalinin vainot olivat Neuvostoliitossa."

        Nyt on 'hiukan' liian korkealentoisia ja ylitseampuvia johtopäätöksiä, sanamuotoja ja mistä ihmeestä tämän Venäjähehkutuksesi olet repinyt. Siellä on psykiatriaa siinä missä täälläkin.

        Ja mitä tulee ihmisten kaltoinkohteluihin kemiallisesti ja muuten, ja psykiatrian epäeettisimpiin tekoihin lännen ja idän historiassa..

        Psykiatrian paljon pakkohoidettavilleen pakottamien neuroleptien luonteesta ja toisaalta myös entisen Neuvostoliiton luonteesta kertoo tämä jotain:
        Neuvostoliitossa käytettiin neuroleptejä kidutuksen välineenä motiivina kiduttaa ihmisiä esim.kuulusteluissa. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pharmacological_torture Niiden aiheuttama olotila voi olla kiduttava. Levoton olo, tajunnan pakkolamaaminen, terveyshaitat, niistä tulevat vieroitusoireet ja toisen mielen pakkolääkintä ylipäätään on kidutusta. Nykyäänkin! Nykyään näistä puhutaan hellänä hoitona.

        Länsimaiden historia ihmisten kohtelussa ei ole sen nätimpi. Ja nyt puhutaan "hoidoista", jossa lähtökohtainen motiivi on ollut eri kuin kiduttaa. (Sana hoito on kylläkin usein tarkoittanut käyttäytymisen kontrollointia, lamaamista, toiseen vastentahtoisesti kajoamista ja vahingoittamista, pakottamista, ja ihmisen oikeuksien rajoittamista)
        Länsimaissa on harrastettu vaikka mitä hoitoja 'mielisairauksiin'. Insuliinishokkeja, lobotomia 1970-luvulle asti jne... Kaikki heijastelleet sen hetkistä tieteen "huippua" ja sen ajan jopa naiiveja ja tyhmiä oletuksia "sairauksien" hoitamisesta. (Nykyajan psykiatrakin perustuu paljon oletuksiin).Yksi surullisin tarina mitä psykiatria on tehnyt rikoksena ihmisyyttä vastaan oli Rosemary Kennedyn tarina Yhdysvalloissa. Eugeniikka on ollut myös vallalla länsimaiden historiassa ja liittynyt 'mielisairaisiin'. Suomessakin pakkosteriloitiin ihmisiä rotuhygienian nimissä jopa 1970-luvulle asti. Tämä koski myös mielisairaita, joilta vietiin oikeus lapsentekoon.
        http://www.studio55.fi/terveys/article/suomessa-pakkosteriloitiin-tuhansia-taustalla-rotuhygienia/438018

        Yleensä kaikki psykiatrian julmat teot on tehty laitoksen seinien sisällä kohteilleen ja niin tehdään nykyäänkin.

        Psykiatria ei ole kulttuuristaan, yhteiskunnan arvoista tai yhteiskunnasta irrallinen tekele. Se ja sen diagnoosit heijastelee yhteiskuntaa missä psykiatria toimii


      • jkllnjhh

        On tällainen kirja "Crazy Like Us: The Globalization of the American Psyche" (Ethan Watters) joka liittyy siihen miten kulttuuri liittyy käsityksiin mielisairauksista. Hän puhuu lähinnä siitä näkökulmasta kuinka amerikkalainen psykiatria ja sen käsitykset mielisairauksista ja niiden hoidosta on levinnyt ympäri maailman.

        "Ethan Watters reveals that the most devastating consequence of the spread of American culture has not been our golden arches or our bomb craters but our bulldozing of the human psyche itself: We are in the process of homogenizing the way the world goes mad. America has been the world leader in generating new mental health treatments and modern theories of the human psyche. We export our psychopharmaceuticals packaged with the certainty that our biomedical knowledge will relieve the suffering and stigma of mental illness. We categorize disorders, thereby defining mental illness and health, and then parade these seemingly scientific certainties in front of the world. The blowback from these efforts is just now coming to light: It turns out that we have not only been changing the way the world talks about and treats mental illness -- we have been changing the mental illnesses themselves."

        http://www.goodreads.com/book/show/6402564-crazy-like-us


      • Griq
        jkllnjhh kirjoitti:

        On tällainen kirja "Crazy Like Us: The Globalization of the American Psyche" (Ethan Watters) joka liittyy siihen miten kulttuuri liittyy käsityksiin mielisairauksista. Hän puhuu lähinnä siitä näkökulmasta kuinka amerikkalainen psykiatria ja sen käsitykset mielisairauksista ja niiden hoidosta on levinnyt ympäri maailman.

        "Ethan Watters reveals that the most devastating consequence of the spread of American culture has not been our golden arches or our bomb craters but our bulldozing of the human psyche itself: We are in the process of homogenizing the way the world goes mad. America has been the world leader in generating new mental health treatments and modern theories of the human psyche. We export our psychopharmaceuticals packaged with the certainty that our biomedical knowledge will relieve the suffering and stigma of mental illness. We categorize disorders, thereby defining mental illness and health, and then parade these seemingly scientific certainties in front of the world. The blowback from these efforts is just now coming to light: It turns out that we have not only been changing the way the world talks about and treats mental illness -- we have been changing the mental illnesses themselves."

        http://www.goodreads.com/book/show/6402564-crazy-like-us

        Uskookohan Ethan Watters mielisairauksiin ja Joulupukkiin? Lainauksen otit varmaankin kirjan takakannesta. Sellaista asiaa kuin mielisairaus ei ole olemassa sairautena, ainoastaan (psykiatrisen) sosiaalikontrollin oikeuttava konseptina, joten jää mietityttämään mitä Watters tarkoittaa noilla termeillä. En ole lukenut ko. teosta. Vai onko hänen valitsemansa teksti takakanteen? En tiedä.

        Kannattaa lukea Thomas Szaszia, jos haluaa oppia ymmärtämään mitä psykiatria on. Muut kirjailijat, termivalintoineen ja ilmaisuneen, ovat varsin heikkoa tasoa Szaszin jälkeen. Pohjat saa vedettyä osoitteessa http://www.szasz.com/ .


      • LaitPalaavat
        Griq kirjoitti:

        Sinulla on täysin erärealistinen kuva siitä mitä Venäjä puuhaa. Psykiatria on samanlaista kaikkialla maailmassa missä sitä harjoitetaan. Venäjän valtio alistaa kansalaisiaan psykiatrialla ihan siinä missä länsimaatkin. Kiina samoin. Ei psykiatriassa voi olla eroa maiden välillä. Järjestelmä on sosiaalikontrollia ja rankaisemista. Ei se voi olla muuta. Siellä missä psykiatria, siellä ihmisoikeusrikokset ja pahoinpitely hoitamisen nimissä.

        "Psykiatria on samanlaista kaikkialla maailmassa missä sitä harjoitetaan. Venäjän valtio alistaa kansalaisiaan psykiatrialla ihan siinä missä länsimaatkin."

        Neuvostoliiton aikana niin tapahtui. Stalinin vainot pitivät sisällään tuota. Kuitenkin vuonna 1983 Neuvostoliiton tie erosi Maailman psykiatrian liitosta. Venäjä ei toimi samalla tavalla kuin länsimaat. Miksi väität, että Raamatun ja Lain suuntaan kehittynyt Venäjä turvautuisi tuohon psykiatriaan? Miksi he tekisivät omalle kansalleen sitä pahuutta mitä länsimaissa tehdään?


      • LaitPalaavat
        jllljjk kirjoitti:

        "Kyllä se liittyy koska se on hyvä esimerkki siitä että kansanmurhan voi lopettaa ja Maailman psykiatrian liitosta päästä eroon. Venäjällä on valoisa tulevaisuus, koska he eivät enää tapa omaa kansaansa.

        "En usko että kukaan harrastaa psykiatriassa kansanmurhaa länsimaissa tietoisesti."

        Sinä et usko, mutta psykiatrinen ja muu kemiallinen kansanmurha länsimaissa on yhtä totta kuin Stalinin vainot olivat Neuvostoliitossa."

        Nyt on 'hiukan' liian korkealentoisia ja ylitseampuvia johtopäätöksiä, sanamuotoja ja mistä ihmeestä tämän Venäjähehkutuksesi olet repinyt. Siellä on psykiatriaa siinä missä täälläkin.

        Ja mitä tulee ihmisten kaltoinkohteluihin kemiallisesti ja muuten, ja psykiatrian epäeettisimpiin tekoihin lännen ja idän historiassa..

        Psykiatrian paljon pakkohoidettavilleen pakottamien neuroleptien luonteesta ja toisaalta myös entisen Neuvostoliiton luonteesta kertoo tämä jotain:
        Neuvostoliitossa käytettiin neuroleptejä kidutuksen välineenä motiivina kiduttaa ihmisiä esim.kuulusteluissa. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pharmacological_torture Niiden aiheuttama olotila voi olla kiduttava. Levoton olo, tajunnan pakkolamaaminen, terveyshaitat, niistä tulevat vieroitusoireet ja toisen mielen pakkolääkintä ylipäätään on kidutusta. Nykyäänkin! Nykyään näistä puhutaan hellänä hoitona.

        Länsimaiden historia ihmisten kohtelussa ei ole sen nätimpi. Ja nyt puhutaan "hoidoista", jossa lähtökohtainen motiivi on ollut eri kuin kiduttaa. (Sana hoito on kylläkin usein tarkoittanut käyttäytymisen kontrollointia, lamaamista, toiseen vastentahtoisesti kajoamista ja vahingoittamista, pakottamista, ja ihmisen oikeuksien rajoittamista)
        Länsimaissa on harrastettu vaikka mitä hoitoja 'mielisairauksiin'. Insuliinishokkeja, lobotomia 1970-luvulle asti jne... Kaikki heijastelleet sen hetkistä tieteen "huippua" ja sen ajan jopa naiiveja ja tyhmiä oletuksia "sairauksien" hoitamisesta. (Nykyajan psykiatrakin perustuu paljon oletuksiin).Yksi surullisin tarina mitä psykiatria on tehnyt rikoksena ihmisyyttä vastaan oli Rosemary Kennedyn tarina Yhdysvalloissa. Eugeniikka on ollut myös vallalla länsimaiden historiassa ja liittynyt 'mielisairaisiin'. Suomessakin pakkosteriloitiin ihmisiä rotuhygienian nimissä jopa 1970-luvulle asti. Tämä koski myös mielisairaita, joilta vietiin oikeus lapsentekoon.
        http://www.studio55.fi/terveys/article/suomessa-pakkosteriloitiin-tuhansia-taustalla-rotuhygienia/438018

        Yleensä kaikki psykiatrian julmat teot on tehty laitoksen seinien sisällä kohteilleen ja niin tehdään nykyäänkin.

        Psykiatria ei ole kulttuuristaan, yhteiskunnan arvoista tai yhteiskunnasta irrallinen tekele. Se ja sen diagnoosit heijastelee yhteiskuntaa missä psykiatria toimii

        "Nyt on 'hiukan' liian korkealentoisia ja ylitseampuvia johtopäätöksiä, sanamuotoja ja mistä ihmeestä tämän Venäjähehkutuksesi olet repinyt. Siellä on psykiatriaa siinä missä täälläkin. "

        Venäjähehkutukseni ei ole turhaa, sillä siellä ollaan oikealla tiellä verrattuna kristinuskon hyljänneisiin länsimaihin, jossa Raamattua halveksitaan ja psykiatrian avulla suoritetaan kansanmurhaa.


      • yiööa
        tottaon kirjoitti:

        Tämä on totta isoilta osin mutta monet kärsivät erityisesti ahdistavista perhe- ja sukukuvioista ja tähän tarvittaisiin ihmisen apua jolla on sekä tervettä järkeä ja inhimillisyyttä sekä kykyä ja uskallusta kohdata vaikeita asioita. Tällaisia ihmisiä ei kuitenkaan paljon ole. Sen sijaan uhreille väitetään että vika on heidän omassa päässään. Vuosikausiakin kestäneen moninaisen kaltoinkohtelun uhrit näin ollen alkavat syyllistämään ja etsimään vikaa itsestään. Kieroutunutta ja sairasta joka tuntuu melkein pahemmalta kuin alkuperäiset traumat.

        Tämä on tärkeä näkökulma. Ihmisiä pitäisi auttaa pääsemään eroon ahdistavista perhekuvioista. Kuitenkin eräs väärin toimiva mielenterveystoimisto pullauttaa heidät täysin vastuuttomasti jopa omaisten perustamiin yhdistyksiin sadististen työntekijöiden ja omaisten kontrollin alle, mikä voi estää omaksi itsekseen kasvamisen ja tervehtymisen.


    • ArkiLähös

      Mielen merkityksiä ei voida lääkitä. Eli näissä mielen merkityksissä perimmäinen kysymys on aina valheellisen ja totuudellisen merkityksen välillä. Jos ihminen tahallaan merkitään väärillä ja valheellisilla merkityksillä, niin silloin totuuden esiin saaminen johtaa monesti oikeus-saliin. Kovan luokan väärät valheelliset merkitykset, (kuten psykiatriseen mielivaltaan ja virka-asemaan perustuvat valheelliset diagnoosit) voivat hermostuttaa ihmisen tietoisuuden perinpohjaisesti ja tehdä hänet äärimmäisen levottomaksi, jossa levolle ei ole sijaa. Nämä tälläiset asiat kuuluvat todellakin oikeus-saleihin. Toivotaan, että yhä useammat alkavat ymmärtää kuinka mahdotonta ihmisten on olla ja elää elämäänsä kun psykiatria mitätöi heidän mielensä ja tahraa sen omilla valheellisilla diagnooseillaan.

      Ihmisen henkinen elämä on merkityskeskeistä ja tarkoituskeskeistä, jossa omaa henkistä olemista peilataan kaikkeen mahdolliseen olemassaoloon. Itse pidän ihmisen mieltä ”jumallisena osiona”, joka erottaa meidät selkeästi muusta luomakunnasta aivan omaksi lajiksemme. Kristillisesti olemme jopa jumalan kuvia, eli mielellisyytemme ansiosta hyvin kekseliäitä ja luomiskykyisiä olentoja omissa rajoissamme.

      Psykiatria alentaa kuitenkin ihmisen eläimen tasolle omilla mielivaltaisilla ja valheellisilla diagnooseillaan, eli väärään virka-asemaan ja vastuuttomaan järjestelmään perustuvalla vallankäytöllä. Onhan todella törkeää väittää pelkän puheen tasolla (edes koskematta ihmiseen), että ihmisen aivokemiassa olisi jotain vikaa. Oikeasti psykiatrinen diagnoosi on varmasti vain muodollinen toimenpide, jotta ihmiselle voitaisiin määrätä ikään kuin kokeeksi näitä vahvoja aivoja vahingoittavia vaarallisia neuroleptejä. Kun ihminen on sitten aikansa hyväuskoisena syönyt näitä myrkkyjä, niin hänen aivokemiassaan alkaa hyvinkin tapahtua jotakin vakavaa ja näin alun perin pelkkä muodollinen diagnoosi (lääkekokeilun vuoksi) muuttuu todelliseksi aivovaurioksi. Voiiii eiiiiiiiiii huutaisi nyt jo koko Mertarannan sukukin kauhuissaan ja toivottavasti kohta koko maailma. Mielivaltainen diagnosointi ja lääkintä pitää välittömästi kieltää psykiatrisessa järjestelmässä ja alkaa kohdata ihmisiä merkitys ja tarkoitustasolla tasa-arvoisesti, ilman minkäänlaisia henkisiä tai mielellisiä leimoja.

      • tottaon

        Pahinta on se että hyväuskoisena uskoi ja luotti psykiatriaan ja psyk.henkilökuntaan ja sitten kun alkaa heräämään todellisuuteen tuntuu ettei kukaan usko sua koska suurin osa uskoo psykiatrian hyvää tekeväisyyteen. Onneksi nykyään netistä saa paljon tietoa ja kohtaa samalla tavalla ajattelevia vaikka vähemmistössä me silti ollaan ja tekee toipumisesta vaikeampaa... Itsellä usko Jumalaan, johonkin korkeampaan voimaan antaa voimaa. Koen että psykiatria yrittää ottaa Jumalan paikan joka tällaiselle henkiselle ihmiselle tuntuu niin väärältä. Joku voi pitää uskoakin harhaisuutena mutta itse en koe niin koska omalla kohdallani ei ainakaan ole kyse sokeasta uskosta vaan ihan aidosta halusta uskoa ja tunteesta joka oli olemassa jo ennen psykiatriseen järjestelmään sekaantumista ja joka siitä huolimatta säilyi, onneksi.


      • eläinsuojelija

        ArkiLähös "..PSYKIATRIA ALENTAA IHMISEN ELÄIMEN TASOLLE.....Eläimet ovat fiksuja, tuntevia olentoja, joilla on yllättävän hyviä kognitiivisiakin kykyjä- Ne ovat kokonaisia, ehjiä ja terveitä ,elleivät ole ihmisen vankeina. -Kannattaisi lueskella Telkänrannan kirjoja, viimeisin :eläin ja ihminen, ettei enää tee loukkaavia vertauksia.


      • Griq
        eläinsuojelija kirjoitti:

        ArkiLähös "..PSYKIATRIA ALENTAA IHMISEN ELÄIMEN TASOLLE.....Eläimet ovat fiksuja, tuntevia olentoja, joilla on yllättävän hyviä kognitiivisiakin kykyjä- Ne ovat kokonaisia, ehjiä ja terveitä ,elleivät ole ihmisen vankeina. -Kannattaisi lueskella Telkänrannan kirjoja, viimeisin :eläin ja ihminen, ettei enää tee loukkaavia vertauksia.

        Oletko tosissasi? Puolustamassa täällä eläinten kunniaa. Ja sanotko siis, että on ok, että psykiatria vaurioittaa ihmisten aivoja ja tekee heistä älyllisesti hitaampia kertomatta siitä uhrille mitään? Mitä ihmettä päässäsi liikkui, kun kommentoit tuon.


    • ArkiLähös

      Koko luomakunta on kaikkinensa vallan ihmeellinen, tarkoitukseni ei ollut halventaa millään lailla eläinkuntaa, vaan tarkoitukseni oli puolustaa ihmistä. Vangittujen häkkieläinten kohtalosta vain kaupallisena tuotteena on käyty myös yhteiskunnallisesti vahvaa eettistä keskustelua. Häkkitarhatun minkin elämä ei itsessään ole tärkeä välittämisen kohde, vaan turkki joka ollaan valmiita nylkemään mahdollisimman nopeasti niiden yltä. Psykiatria on vastaavasti laittanut ihmiset omiin henkisiin häkkeihinsä, eli psykiatriassakaan ihminen ei ole se varsinainen välittämisen kohde, vaan psykiatriassa nyljetään turkin sijaan ihmisen mieli. Nylkeminen tapahtuu valheellisten ja perusteettomien diagnoosin avulla, jolloin ihmistäkään ei enää tarvitse kohdella ihmisenä. Psykiatria taitaa kuitenkin olla kaupallisena ”pisneksen alueena” paljon suurempi kuin turkistarhattujen minkkien häkkitarhaaminen.

      Kun totesin psykiatrian alentavan ihmisen eläimen tasolle, niin tarkoitin sillä lähinnä valta-asemaa, jossa ihminen invalidisoidaan diagnoosin avulla pois omasta henkisestä elinpiiristään ja häntä aletaan hallitsemaan ulkoapäin ja kohtelemaan jonakin muuna kuin omana itsenään.

    • ainalöytyy

      oletan vaan, että: "herra" se löytyy Psykiatriallekin !

    • Disnko

      Ainut hoitokeino tallaisille vakivaltaisille maille on venajan syliin meneminen, koska siella vakivaltainen psykiatria koko huippunsa 1960-70 luvulla kun suomessa se on huipussa nyt.. Venalaiset eivat uskoneet psykiatrian enaa 90 luvulla, he tiesivat we on kidutusta.

      Me olemme tassa jaljessa ja elamme kammottavan elaimelisen lahtari Nazi teorian huippukautta ja meilla suuri yleiso viela luulee no it a lahtareita auttajaksi, joten venajan all's siirtyminen tekisi suomalaisista terveempia, eika tarvitsisi pelata kehon kipuja valitellessa, venalaiset psykiatrisoi kehon oireita vain " valtion vihollisilta " turvallisuus poliisin maarasyksesta. Suomen supo tEkee samaa.. Mutta venajalla muuten kansa SAA rauhassa kayda tohtorilla heidan ei tarvitse pelta kaiken psykiatrisointia, koska siella psykiatria on vain turvallisuus poliisin kaytossa, muu kansa SAA vapaasti ja ilman pelkoa kayda tohtorilla..suomessa ei ole main vaan kaikkien on pelttava meidan vain ovat ja is siksi kouluttuja tohtoreita, jotka named mielisairauksia joka kehon kivuissa ja we on 1000% vainoharhaa..
      Main ainakin Olen kuullut niilta jotka ovat asuneet molemmissa yhteiskunnissa.. Siella ei myyda Kansaa massana psyykkepileri orjaksi kuten suomen tohtorisakki tEkee..ihmiskauppaa suomalaisten kehoilla, sits we psykiatria on..
      Ihminen ei vaan heti hoksaa sits kun kauppasumma maksetaan kelalta pilleri teollisuudelle ilman etta yksilo nakee hanesta maksettavaa hintaa.. Venajan sairaskassa ei maksa psyykepillereita, joten taman sortin julmaa rautakouraista ihmiskauppaa siella ei ole kuin suomessa.. Ja suomen turvallisuus poliisin kylla lahettaa kaskyn julkiselle kenet tulee vangita mielisairaalaan..itse Olin kerran rauhan omaisessa mielenosoituksessa jossa vaadittiin suomen like us jarjestelma (aluehallinto) korvaamista oikeilloikeuslaitoksilla. Mieleosoituksen jalkeen terveyskeskuksen iho osastolle mennessa tuli 2 miesta ja sanoi Etta sairaalan johto on kaskeny.. Ja must vietiin mielipidevankilaan vakivaltaisesti pidettiin siella ja sama tehtiin kaikille mielenosoitukseen osallistuneille..

      Tama oli avaus uuteen nakokantaan Etta supo on paljon agressiivisempi ihmisoikeus rikollinen kuin venaja.... Mast ovat samankaltaisia julkistalous maita..ja menttaliteetti on supolla vahintain yhta paha ..

      • kj8856

        ok.


    • palautekysely-

      Niille ketkä on joutuneet pakko/osastohoidetuksi tulisi tehdä palautekysely hoidostaan jonka tekisi ulkopuolinen taho.

      Heidän pitäisi saada ilmaista hyötyivätkö he edes siitä hoidoista mitä he saivat vai tulivatko vahingoitetuksi siitä. Ihmisoikeuksien rikkomisen ei tulisi olla niin vähäpätöinen rutiini asia hoidossa kuin se nykyään on.

    • 6789976
      • Griq

        Tuokin lehtijuttu ainoastaan edistää ja ylläpitää psykiatrista mytologiaa. Lukijalle välittyvä viesti on, että; 1) psykiatriset sairaudet ovat todellisia, 2) voi, kun vain psykiatrisia sairauksia hoidettaisiin oikein (mitä ikinä se onkaan...), 3) psykiatriassa annettavat aineet ovat lääkkeitä eivät huumausaineita, 4) ikävät tarinat ovat vain "väärinkäytöksiä", harvinaisia mätä omena -tapauksia. Yleisesti kaikki on menee kivasti. Ei tarvitse huolestua.

        Jutussa lainattu nimimerkki 'Bipo yrittää tiivistää' syyttää laitosta siitä, etteivät rikkoneet hänen ihmisoikeuksiaan enemmän?! Mitä ihmettä? Kuin juutalainen syyttäisi natsia, että missä te viivyitte! Henkilö yrittää vierittää vastuun omasta huolimattomasti taloudellisesta toiminnastaan joillekin muille tai muulle taholle. Vastuun karttamista.


      • ei.uutta.taaskaan
        Griq kirjoitti:

        Tuokin lehtijuttu ainoastaan edistää ja ylläpitää psykiatrista mytologiaa. Lukijalle välittyvä viesti on, että; 1) psykiatriset sairaudet ovat todellisia, 2) voi, kun vain psykiatrisia sairauksia hoidettaisiin oikein (mitä ikinä se onkaan...), 3) psykiatriassa annettavat aineet ovat lääkkeitä eivät huumausaineita, 4) ikävät tarinat ovat vain "väärinkäytöksiä", harvinaisia mätä omena -tapauksia. Yleisesti kaikki on menee kivasti. Ei tarvitse huolestua.

        Jutussa lainattu nimimerkki 'Bipo yrittää tiivistää' syyttää laitosta siitä, etteivät rikkoneet hänen ihmisoikeuksiaan enemmän?! Mitä ihmettä? Kuin juutalainen syyttäisi natsia, että missä te viivyitte! Henkilö yrittää vierittää vastuun omasta huolimattomasti taloudellisesta toiminnastaan joillekin muille tai muulle taholle. Vastuun karttamista.

        Propagandaa nuo jutut aina ovat. Niitä tehdään säännöllisin väliajoin. Juuri pari viikkoa sitten oli uutisjuttuna Cheekin "sairastuminen" ja onhan niitä ollut aina. Niillä ihmiset pidetään eräänlaisessa mielenterveysuskossa.

        Median osallistuminen kansanmurhaan propagandan muodossa osoittaa sen kuinka järjestelmällistä ja suunnitelmallista toiminta on. Kyse ei ole mistään parista hoitovirheestä tai yhdestä kauhujen sairaalasta.


      • jklkhjj

        Erään kommentoijan kommentti IS:ssä.

        "Kuinka uskottava on skitsofreenikon tai psykoottisen ihmisen kokemus saamastaan hoidosta, tai käsitys diagnostiikan ja hoidon suunnittelun kulusta? Äärimmäisen kärjistävä ja yksikantainen juttu, jolla ei saada muuta aikaan kuin psykiatrista osastohoitoa pelkääviä ihmisiä. Iltasanomat paitsi vaikeuttaa mt-ammattilaisten työtä myös nostaa potilaan kynnystä hakeutua hoitoon. Todella vastuutonta journalismia." Is vaikeuttaa mt-ammattilaisten työtä. :D

        Tässä kulminoituu juuri se mikä "hoidossa" on pielessä. Mikä hoitohenkilökunnan asenteissa on pielessä. Siinä hoidettavista tulee alistettavia kohteita, miltei ali-ihmisiä joilla ei voi olla mitään näkemystä mikä heille on parasta, mikä tuntuu traumatisoivalta ja kidutukselta tai oikeutta julkisesti edes arvostella hoitoaan. Tämä on kohteelleen vaarallista. Mielestäni vastuutonta journalismia on sivuuttaa hoidon kohteeksi joutuvien mielipide ja esittää kokoajan näiden "mt-ammattilaisten mielipiteitä" ainoana totuutena.

        Julkista keskustelua tarvitaan. Ja minun kokemuksestani menoa osastolle kannattaakin miettiä. Ei se ihmistä välttämättä sen paremmaksi tee.

        Turussakin Kupittaalla vanhuspsykiatrian väärinkäytöksissä yritettiin sanoa että potilaat on harhaisia eikä heidän mielipiteillään ole väliä. Tyypillistä psykiatrian vastuunpakoilua. Yleensä vika on aina potilaissa, ei ikinä lääkkeissä tai 'hoidoissa' psykiatrian mielestä.


      • oevoi-

        Toinen kommentti IS:ssä

        "Psyykesairaudet ovat aivojen aineenvaihdunnan häiriöistä johtuvia sairauksia vähän samaan tapaan, kuin diabetes johtuu haiman aineenvaihdunnan häiriötilasta. -Tästä seuraa se, että mitkään keskustelut ja terapoinnit eivät tepsi psyykesairauksiin, kuten keskusteluilla emme voi hoitaa myöskään diabetestä.

        Ainoa tehoava hoitomuoto psyykepotilaille on lääkehoito, mikä nykyisellään on varsin kehittynyttä ja pätevää. Terapiat ovat käytännössä huu-haata, jotka pelkästään parantavat terapeuttien taloustilannetta pankkitiliä lihottamalla."


      • Griq
        oevoi- kirjoitti:

        Toinen kommentti IS:ssä

        "Psyykesairaudet ovat aivojen aineenvaihdunnan häiriöistä johtuvia sairauksia vähän samaan tapaan, kuin diabetes johtuu haiman aineenvaihdunnan häiriötilasta. -Tästä seuraa se, että mitkään keskustelut ja terapoinnit eivät tepsi psyykesairauksiin, kuten keskusteluilla emme voi hoitaa myöskään diabetestä.

        Ainoa tehoava hoitomuoto psyykepotilaille on lääkehoito, mikä nykyisellään on varsin kehittynyttä ja pätevää. Terapiat ovat käytännössä huu-haata, jotka pelkästään parantavat terapeuttien taloustilannetta pankkitiliä lihottamalla."

        Mutta tuon kommentin kirjoittaneella ei ole mitään käsitystä todellisuudesta.

        "Psyykkinen sairaus" (muita termejä: psykiatrinen sairaus, mielisairaus, psyykensairaus...) ei ole sairaus kuin nimellisesti. Toisin sanoen esimerkiksi masennuksen -- pahan mielen, masentuneisuuden, epätoivon, miksikä sitä kukakin tahtoo missäkin yhteydessä kutsua -- vertaaminen vaikkapa diabetekseen on epäloogista. Yhtä epäloogista kuin verrata onnellisuutta syöpään. Onnellisuus on tunne, kokemus, ilmiö jne riippuen kontekstista. Syöpä on sairaus, joka kuuluu lääketieteessä onkologian erikoisalaan. Masennus ja onnellisuus ovat osa sitä mitä on olla ihminen, ihmisyyttä. Niillä ei ole mitään tekemistä lääketieteen kanssa. Kaikki muu on propagandaa, jonka em. kirjoittaja on ostanut tai jota hän tarkoituksella levittää.


      • tottaon
        jklkhjj kirjoitti:

        Erään kommentoijan kommentti IS:ssä.

        "Kuinka uskottava on skitsofreenikon tai psykoottisen ihmisen kokemus saamastaan hoidosta, tai käsitys diagnostiikan ja hoidon suunnittelun kulusta? Äärimmäisen kärjistävä ja yksikantainen juttu, jolla ei saada muuta aikaan kuin psykiatrista osastohoitoa pelkääviä ihmisiä. Iltasanomat paitsi vaikeuttaa mt-ammattilaisten työtä myös nostaa potilaan kynnystä hakeutua hoitoon. Todella vastuutonta journalismia." Is vaikeuttaa mt-ammattilaisten työtä. :D

        Tässä kulminoituu juuri se mikä "hoidossa" on pielessä. Mikä hoitohenkilökunnan asenteissa on pielessä. Siinä hoidettavista tulee alistettavia kohteita, miltei ali-ihmisiä joilla ei voi olla mitään näkemystä mikä heille on parasta, mikä tuntuu traumatisoivalta ja kidutukselta tai oikeutta julkisesti edes arvostella hoitoaan. Tämä on kohteelleen vaarallista. Mielestäni vastuutonta journalismia on sivuuttaa hoidon kohteeksi joutuvien mielipide ja esittää kokoajan näiden "mt-ammattilaisten mielipiteitä" ainoana totuutena.

        Julkista keskustelua tarvitaan. Ja minun kokemuksestani menoa osastolle kannattaakin miettiä. Ei se ihmistä välttämättä sen paremmaksi tee.

        Turussakin Kupittaalla vanhuspsykiatrian väärinkäytöksissä yritettiin sanoa että potilaat on harhaisia eikä heidän mielipiteillään ole väliä. Tyypillistä psykiatrian vastuunpakoilua. Yleensä vika on aina potilaissa, ei ikinä lääkkeissä tai 'hoidoissa' psykiatrian mielestä.

        Tuollainen asenne ja ajattelutapa on raivostuttava. Psykiatrisesta hoidosta eroon päästyäni aion käyttää koko loppuelämäni valheiden paljastamiseen (joita psykiatria on täynnä) ja totuuden esilletuomiseen. Huudan niin kauan että mua kuunnellaan. Jotain hyvää siitä sorrosta on sentään seurannut. Eivät saaneet mua tapettua ja lannistettua vaikka kovasti sitä varmaan toivoivat. Ainoa mitä on käteen jäänyt on valtava viha kaikenlaista sortoa ja alistamista vastaan.


      • yksi.näkökulma
        tottaon kirjoitti:

        Tuollainen asenne ja ajattelutapa on raivostuttava. Psykiatrisesta hoidosta eroon päästyäni aion käyttää koko loppuelämäni valheiden paljastamiseen (joita psykiatria on täynnä) ja totuuden esilletuomiseen. Huudan niin kauan että mua kuunnellaan. Jotain hyvää siitä sorrosta on sentään seurannut. Eivät saaneet mua tapettua ja lannistettua vaikka kovasti sitä varmaan toivoivat. Ainoa mitä on käteen jäänyt on valtava viha kaikenlaista sortoa ja alistamista vastaan.

        Ehkä alan työntekijät ajattelevat samoin, mutta pelkäävät itse joutuvansa psykiatrisen vainon ja kansanmurhan kohteeksi, jos alkaisivat tuomaan totuutta esiin. Heidän on pakko olla "kiusaajien" puolella, että säilyttävät omat kasvonsa ja jopa elämänsä. Olen kuullut, että moni alalla työskennellyt on päätynyt itse potilaaksi. Psykiatrian alan työntekijöitä hallitaan pelolla ja se pelko siirretään potilaisiin.

        Ehkä alan työntekijät odottavatkin, että potilaiden joukosta nousee yhä enemmän ja enemmän niitä, jotka tiedostavat totuuden ja levittävät tietoisuutta, kunnes psykiatrinen kansanmurha jossakin vaiheessa loppuu.


      • oiaivoi
        oevoi- kirjoitti:

        Toinen kommentti IS:ssä

        "Psyykesairaudet ovat aivojen aineenvaihdunnan häiriöistä johtuvia sairauksia vähän samaan tapaan, kuin diabetes johtuu haiman aineenvaihdunnan häiriötilasta. -Tästä seuraa se, että mitkään keskustelut ja terapoinnit eivät tepsi psyykesairauksiin, kuten keskusteluilla emme voi hoitaa myöskään diabetestä.

        Ainoa tehoava hoitomuoto psyykepotilaille on lääkehoito, mikä nykyisellään on varsin kehittynyttä ja pätevää. Terapiat ovat käytännössä huu-haata, jotka pelkästään parantavat terapeuttien taloustilannetta pankkitiliä lihottamalla."

        Nimimerkille yksi näkökulma (en pääse kommentoimaan tekstisi perään, komentosarjat estävät). Käsitykseni mukaan, joko asia on juuri niin kuin kerrot tai sitten psykiatrisen alan ammattilaisiksi ja "sairaan"-kuljettajiksi valikoituu lähinnä vain psykopaatteja. Järjestelmä on hyvin selkeä, hoitoon joskus hakeutumaan erehtyneet kuljetetaan toistuvasti pakkohoitoon ja lääkitään henkihieveriin. Jos he yrittävät tehdä poliisille rikosilmoituksia kohtelustaan. Kantelut ja valitukset evätään syrjivillä perusteilla. Poliisi kohtelee samoin. Toiminnan perusteeksi esitetään muunneltua totuutta mielenterveyslain pykälistä jos perusteluja ylipäätään esitetään. Lisäksi poliisimaijoja ja ambulansseja käytetään joko mielenosoituksiin entisten potilaiden sanavapautta vastaan tai sitten niiden tarkoitus on sadistisesti kokeilla, miten heidän mielenterveytensä sen kestää, ja ehkä myös saada heidät todella sekoamaan niin että saavat "oikean" syyn viedä hoitoon. Vaikuttaa siis siltä että jonkin asteinen psykopatia on kuitenkin loogisempi selitys kuin pelko. Jos se kuitenkin on pelko, niin mikä se instanssi on jossa heitä pelolla hallitaan? Onko se STM tai Valvira? Onko tiedossa henkilöitä?


      • tottaon
        yksi.näkökulma kirjoitti:

        Ehkä alan työntekijät ajattelevat samoin, mutta pelkäävät itse joutuvansa psykiatrisen vainon ja kansanmurhan kohteeksi, jos alkaisivat tuomaan totuutta esiin. Heidän on pakko olla "kiusaajien" puolella, että säilyttävät omat kasvonsa ja jopa elämänsä. Olen kuullut, että moni alalla työskennellyt on päätynyt itse potilaaksi. Psykiatrian alan työntekijöitä hallitaan pelolla ja se pelko siirretään potilaisiin.

        Ehkä alan työntekijät odottavatkin, että potilaiden joukosta nousee yhä enemmän ja enemmän niitä, jotka tiedostavat totuuden ja levittävät tietoisuutta, kunnes psykiatrinen kansanmurha jossakin vaiheessa loppuu.

        Voihan se tietysti olla niinkin että ainakin osa tiedostaa systeemin kauheuden mutta eivät kykene tai uskalla asialle tehdä mitään. On selvää että ylempää tulee ohjeita siihen miten potilaita tulisi "hoitaa". Tai oikeasti se on sitä että mitä potilaalta tulee vaatia valtion hyväksi sillä se on varma ettei tätä valtiota voisi vähempää kiinnostaa kansalaistensa hyvinvointi kuin taloudellisessa mielessä.


      • yksi.näkökulma
        oiaivoi kirjoitti:

        Nimimerkille yksi näkökulma (en pääse kommentoimaan tekstisi perään, komentosarjat estävät). Käsitykseni mukaan, joko asia on juuri niin kuin kerrot tai sitten psykiatrisen alan ammattilaisiksi ja "sairaan"-kuljettajiksi valikoituu lähinnä vain psykopaatteja. Järjestelmä on hyvin selkeä, hoitoon joskus hakeutumaan erehtyneet kuljetetaan toistuvasti pakkohoitoon ja lääkitään henkihieveriin. Jos he yrittävät tehdä poliisille rikosilmoituksia kohtelustaan. Kantelut ja valitukset evätään syrjivillä perusteilla. Poliisi kohtelee samoin. Toiminnan perusteeksi esitetään muunneltua totuutta mielenterveyslain pykälistä jos perusteluja ylipäätään esitetään. Lisäksi poliisimaijoja ja ambulansseja käytetään joko mielenosoituksiin entisten potilaiden sanavapautta vastaan tai sitten niiden tarkoitus on sadistisesti kokeilla, miten heidän mielenterveytensä sen kestää, ja ehkä myös saada heidät todella sekoamaan niin että saavat "oikean" syyn viedä hoitoon. Vaikuttaa siis siltä että jonkin asteinen psykopatia on kuitenkin loogisempi selitys kuin pelko. Jos se kuitenkin on pelko, niin mikä se instanssi on jossa heitä pelolla hallitaan? Onko se STM tai Valvira? Onko tiedossa henkilöitä?

        Osittain kyse on varmasti siitä, että hakeudutaan alalle, jossa pääsee osoittautumaan päteväksi yhteiskunnan jäseneksi ja omalle asemalle haetaan sitten vertailukohteita vaikkapa potilaista. Onko hoitaja oikeasti potilasta varten vai potilas hoitajaa varten? Sama koskee lääkäreitä sekä sidosryhmiä, joiden kanssa työntekijät tekevät yhteistyötä. Nykyään työpaikat ovat vähissä ja hoitajiksi hakeutuu entistä enemmän niitä, jotka tekisivät työkseen mieluummin jotain muuta, mutta kun töitä ei ole yhteiskunnassa tarjolla. Lääkäriksi opiskeluun puolestaan houkuttaa mm. iso raha, hyvän palkan tuoma elintaso ja kunnianhimo arvostetun ammatin saavuttamiseksi. Kun työntekijöitä ei ole valittu soveltuvuuden perusteella niin mitä muuta voi odottaa kuin räikeitä ihmisoikeusrikkomuksia ja piittaamattomuutta. Toisaalta yksittäiset työntekijät tai edes esimiehet eivät voisi muuttaa toimintatapoja, joita vahtivat terveysviranomaiset, lääkäriliitto ja Maailman psykiatrian liitto. On sopeuduttava osaksi yhteisöä tai vaihdettava alaa, jos ei halua kohdata yhteisön ryhmäkuria.

        Lääkärit, hoitajat ja sidosryhmät muodostavat laajemman yhteisön, johon muodostuu vakiintuneet toimintatavat ja kirjoittamattomat säännöt. Ympäristö vakiintuu ja työntekijöillä on oma henkilökohtainenkin elämä. Töissä käydään vain rahan takia ja helpointa työ on silloin kun se tapahtuu totutuin kaavoin. Kun potilaat ovat esimerkiksi ylilääkittyjä, on hoitajien helpompi hengailla töissä ja ladata akkuja vapaa-aikaa varten.

        Mistään psykopatiasta ei ole kyse, vaan sopeutumisesta sairaaseen järjestelmään. Ilman sopeutumista voisi tippua yhteiskunnasta, sopeutumisella olla yhteiskunnan jäsen.


      • tottaon
        yksi.näkökulma kirjoitti:

        Osittain kyse on varmasti siitä, että hakeudutaan alalle, jossa pääsee osoittautumaan päteväksi yhteiskunnan jäseneksi ja omalle asemalle haetaan sitten vertailukohteita vaikkapa potilaista. Onko hoitaja oikeasti potilasta varten vai potilas hoitajaa varten? Sama koskee lääkäreitä sekä sidosryhmiä, joiden kanssa työntekijät tekevät yhteistyötä. Nykyään työpaikat ovat vähissä ja hoitajiksi hakeutuu entistä enemmän niitä, jotka tekisivät työkseen mieluummin jotain muuta, mutta kun töitä ei ole yhteiskunnassa tarjolla. Lääkäriksi opiskeluun puolestaan houkuttaa mm. iso raha, hyvän palkan tuoma elintaso ja kunnianhimo arvostetun ammatin saavuttamiseksi. Kun työntekijöitä ei ole valittu soveltuvuuden perusteella niin mitä muuta voi odottaa kuin räikeitä ihmisoikeusrikkomuksia ja piittaamattomuutta. Toisaalta yksittäiset työntekijät tai edes esimiehet eivät voisi muuttaa toimintatapoja, joita vahtivat terveysviranomaiset, lääkäriliitto ja Maailman psykiatrian liitto. On sopeuduttava osaksi yhteisöä tai vaihdettava alaa, jos ei halua kohdata yhteisön ryhmäkuria.

        Lääkärit, hoitajat ja sidosryhmät muodostavat laajemman yhteisön, johon muodostuu vakiintuneet toimintatavat ja kirjoittamattomat säännöt. Ympäristö vakiintuu ja työntekijöillä on oma henkilökohtainenkin elämä. Töissä käydään vain rahan takia ja helpointa työ on silloin kun se tapahtuu totutuin kaavoin. Kun potilaat ovat esimerkiksi ylilääkittyjä, on hoitajien helpompi hengailla töissä ja ladata akkuja vapaa-aikaa varten.

        Mistään psykopatiasta ei ole kyse, vaan sopeutumisesta sairaaseen järjestelmään. Ilman sopeutumista voisi tippua yhteiskunnasta, sopeutumisella olla yhteiskunnan jäsen.

        Näin on mutta ei se silti tarkoita etteivätkö he olisi vastuussa ihmisoikeusrikkomuksistaan. Ne on ihan samalla tavalla vastuussa teoistaan kuin kaikki muutkin ihmiset. Ja on siellä myös niitä jotka nauttivat valta-asemastaan ja käyttävät potilaita omien traumojensa työstämiseen.


      • tottakai.nauttivat
        tottaon kirjoitti:

        Näin on mutta ei se silti tarkoita etteivätkö he olisi vastuussa ihmisoikeusrikkomuksistaan. Ne on ihan samalla tavalla vastuussa teoistaan kuin kaikki muutkin ihmiset. Ja on siellä myös niitä jotka nauttivat valta-asemastaan ja käyttävät potilaita omien traumojensa työstämiseen.

        "niitä jotka nauttivat valta-asemastaan"

        Tottakai he nauttivat. Heillä on asema, yhteiskunnallinen status. He näkevät sen palkkapäivänä tilillään ja he voivat kertoa ihmisille, että heillä on työ eli että he kuuluvat yhteiskuntaan. He tykkäävät kutsua itseään "alan ammattilaisiksi".


      • tottaon
        tottakai.nauttivat kirjoitti:

        "niitä jotka nauttivat valta-asemastaan"

        Tottakai he nauttivat. Heillä on asema, yhteiskunnallinen status. He näkevät sen palkkapäivänä tilillään ja he voivat kertoa ihmisille, että heillä on työ eli että he kuuluvat yhteiskuntaan. He tykkäävät kutsua itseään "alan ammattilaisiksi".

        Tarkoitin että nauttivat vallan käyttämisestä. Monet potilaat eivät tiedosta oikeuksiaan jota nämä ihmiset sitten käyttävät hyväkseen. Varmasti nauttivat myös yhteiskunnallisesta asemastaan.


      • tottaon
        tottaon kirjoitti:

        Tarkoitin että nauttivat vallan käyttämisestä. Monet potilaat eivät tiedosta oikeuksiaan jota nämä ihmiset sitten käyttävät hyväkseen. Varmasti nauttivat myös yhteiskunnallisesta asemastaan.

        Lisäksi yrittävät ratkaista omia käsittelemättömiä traumojaan potilaita hoitamalla, tosin tämä on muutenkin kai aika yleistä ihmisten keskuudessa esim. parisuhteessa eikä välttämättä vaarallista kunhan osaavat säilyttää rajat.


      • kokemukseni-

        Jos psykiatri määrää jotain lääkettä olisi itsestäni mielenkiintoista kysyä että mikä on lääkkeen toimintamekanismi ja millä perusteella voisi olettaa että lääke auttaa juuri siihen (esim ajatuksiin jne) mihin apua tarvii. Myöskin mitä haittoja lääkkeessä voi olla. Jos lääke määrätään yhdessä tai toisen kanssa, voi kysyä kuinka paljon lääkkeiden yhteiskäyttöä on tutkittu. Vastaukset kertoo psykiatrista paljon.

        Psykiatriassa lääkkeisiin usko on kova. Sana lääke elää omaa elämäänsä ihmisten mielissä ja niihin luotetaan enemmän kuin olisi syytä. Kuulostaa mahtavalta kun kaikkeen tuntuu olevan lääke ja ratkaisu. Ammattilaiset auttavat löytämään 'oikean' lääkkeen. Kyllä kuulostaa hienolta. Sanonta jos joku vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se yleensä on silloin sitä pätee noihin lääkkeisiin. Lääkkeiden käytöllä on aina hintansa. Jo ajatus kuinka jonkun välittäjäaineen muokkaamisella jollain synteettisellä aineella voi pitää itsensä erossa masennuksesta ilman kummempia haittoja jopa koko elämänsä kuulostaa jotenkin... epäilystä aiheuttavalle. Kannattaako oikeasti uskoa psykiatriin kun hän muka tietää mitä välittäjäainetta kannattaa aivoissasi muokata. Se että uskookin ja luottaa johonkin asiaan, ei silti tarkoita sitä eikä se voisi olla itselle haitallista. Ja loppupeleissä haitat kantaa aina se ihminen kuka lääkettä syö, jopa koko loppuelämänsä ajan, kuolemaansa asti. Itse uskoin siihen pisteeseen psykiatria kunnes aloin saada haittoja mitkä vei luottamuksen. Sainko ymmärtämystä silloin? En. Yhtäkkiä vaan tajusin kuinka hataraan pohjaan heidänkin tietämyksensä perustuu loppupeleissä. Näiden "ammattilaisten". Ja minä vuosien kokemuksella olin ainut kuka oli kokenut kaikkien lääkkeiden vaikutukset, vieroitusoireet, mutta silti lääkäri esiintyy kuin olisi se täydellinen asiantuntija joka ymmärtää minuakin paremmin. Kuinka kaikki ne kemikaalit mitä päällekäin söin ei ole mitenkään kovin turvallisia syödä päällekäin saatika niin tutkittu. Se että ne ammattilainen määrää, ei tee niistä turvallisia.

        Pillerillä voi viedä itseltään kärsimystä mutta vain aina leikkaamalla jotain pois, ja usein se jokin voi olla jotain hyvin tärkeää, mikä on tärkeä osa ihmisyyttä. Näin koen psyykenlääkkeistä.


    • psykiatrinen_ansa

      Joskus diagnoosi voi olla ihmiselle suurempi rasite kuin vaikea elämäntilanne, jolloin diagnoosi on asetettu. Diagnoosi ja terveysmerkinnät eivät poistu. Elämäntilanteesta voi päästä yli.

      Joskus lääkitys voi olla ihmiselle suurempi rasite kuin vaikea elämäntilanne, jolloin lääkitys on määrätty. Lääkehaitat eivät välttämättä poistu.
      Elämäntilanteesta voi päästä yli.

    • tottaon

      Nyt kun olen asiaa taas miettinyt niin olen tullut siihen päätelmään että ne ihmiset jotka on heräämässä todellisuuteen leimataan hulluiksi koska ovat uhka systeemille.

    • oiaivoi

      Nimimerkille tottakai.nauttivat (en taaskaan pääse kommentoimaan oikeaan paikkaan eli puheenvuoron jälkeen, sen estää todennäköisesti paikallinen kirjastostalkkeri): On todella irvokasta että kutsuvat itseään alan ammattilaisiksi, ja kuitenkin tekevät kaikkea muuta kuin ammattilaisen kuuluisi tehdä. Kuten yleensä poliisitkin. Ammatitaidottomuus ja yleissivistyksen puute ovat silmiinpistäviä ja oman alan lainsäädännön tuntemuskin liki olematonta, myös johtajilla.

      • tottaon

        Vaikka et mulle kommentoinutkaan niin täytyy sanoa että oikeassa olet. Yleissivistyksen puute ja ammattitaidottomuus ovat olemattomia, mutta itse he kuitenkin kuvittelevat olevansa fiksumpia kuin potilaansa. En voi käsittää että tällaista farssia ylläpidetään ja sitten ihmetellään miksi ihmiset eivät toivu tai menevät jopa huonompaan kuntoon...


    • oiaivoi

      Nimimerkille yksi.näkökulma: Tulee mieleen edesmenneen itseoppineen ihmissuhdekouluttaja Olavi Tähtelän havainto ja toteamus: Mitään ihminen ei pelkää niin paljon kuin omaa käyttäytymistään.

    • oiaivoi

      Nimimerkille totta.on (stalkkeri estää edelleen kommentin kirjoittamisen oikeaan paikkaan): Sen totesin ollessani itse aiheetta tahdonvastaisessa hoidossa siksi että kukaan siellä ei tiennyt eikä uskonut sellaista kuin gang stalking -häirintä olevan olemassa. Eivät uskoneet myöskään minua. Joka ainoa käyttäytyi niin kuin minä olisin ollut se joka on psykoosissa, rajoittivat liikkumista ja syöttivät pakolla lääkkeitään/myrkkyjään sen sijaan että olisivat ensin kokeilleet niiden tehoa itseensä. Eli siellä vallitsi uskomaton massaharhaisuus. Potilaat olivat fiksumpia eivätkä langenneet siihen lankaan, tosin myös osa hoitajista ja lopulta myös yksi lääkäri. Siksi ajattelen että jotain toivoa olisi jonkin verran kuitenkin. Poliisi pitäisi vain vielä saada toimimaan oikein ja järkevästi.

    • oiaivoi

      On sinänsä kummallista että ei uskota siihen että nykyaikaista tekniikkaa voidaan käyttää häirintään ja ihmisten tuhoamiseen. Kaikki tuntevat mikroaallot, gammasäteilyn, matala- tai korkeataajuisen melun, infra- ja ultraäänet, mutta harva uskoo siihen että on rikollisia, jotka väärinkäyttävät niitä ihmisten häirintään, valvottamiseen ja muuhun pahoinpitelyyn. Onko vielä sellaisia jotka uskovat että ydintekniikkaa käytetään ainoastaan ihmiskuntaa hyödyttäviin tarkoituksiin?

      • vai-niin

        Okei....


      • harkinnan.aihe

        Olen ollut vuosia gs:n ja e-häirinnän kohde. En edes tiedä kauanko.
        Kuitenkin tarinaan kuuluu se, että jouduin psykiatrisen lääkkeillä tuhoamisen kohteeksi. Kun sitten joskus älysin lopettaa, vierotusoireitten vallassa vielä ollen netistä luin pysyvistä aivovaurioista.
        -Oli vaikea saada tutkimuksia ja lausuntoja. Tein kantelun potilasvanhinkokeskukseen ja sitten vakuutuuspuolelle. Hoitovirhe (siis että olisi pitänyt lopettaa lääkkeet vuosia aikaisemmin)myönnettiin,mutta ei seurauksia siellä vahinkokeskuksessa. Vakuutuuspuolella vedottiin siihen, että oli kokenut psykiatri, ehkä tätä ei olisi voitu välttää.
        Olen käynyt neurologilla muutenkin valittamassa kaikenlaisia voimakkaita reaktioita ja oireita. Kantnsa on, että eivät voi olla psykiatrisia oireita.
        Nyt se hauskuus. Lääkäreillä rampatessa en tiennyt olevani e-häirinnän kohteena enkä koko aiheesta mitään. Siellä on asiakastietoihini kirjattu tyypillisiä mikroaallotuksen ym reaktioita, ihan peruskamaa. - Jos nyt lähettäisin vaikka viimeisimmälle neurologille listaa näistä e-häirinnän oireista, niin näkisi,että juuri niitä olen (myös) valittanut. Ilahtuisiko, kun sanoisin, että en enää syytäkään lääkkeitä kaikesta. (Kyllä lääkkeetkin ovat tuhoa aiheuttaneet.)


      • puumakarkki

        Ja jos tähän jotenkin reagoi, niin psykiatri kirjoittaa, että psykoosi uudistui. Seuraavat kymmenen vuotta häirintää ja seurataan. Tästä ei voi valittaa, kuten ei voi diagnooseistakaan. Ja keksittyjähän niiden diagnooseista on jokusen sataa vastaan kolme. Kunnon paikka pikkuhitlereille kukkoiltavaksi, jos sellainen sattuu olemaan.


    • Mikävirhe

      Kerroin koirani kuolemasta,papereissa lukee-Kävelee koiransa kanssa.

    • sitäonpsykiatria

      Psykiatria=meillä on oikeus vaurioittaa ja vammauttaa aivojasi vaikka väkisin synteettisillä kemiallisilla myrkyillä joista esitämme tietävämme kaiken vaikkemme tiedä. Meillä on oikeus muuttaa tajuntaasi ja tehdä sinusta puolitajuton.
      Meitä ei koske mitkään yleisesti eettisenä pidetyt toimintatavat. Me voimme laillisesti pahoinpidellä. Voimme käyttää tarvittaessa fyysistä väkivaltaa pistääksemme lääkeaineen sinuun niin että monta hoitajaa hyökkää kimppuusi ja repii housusi alas. Kun meillä on tietty lähete, meidän ei tarvitse kohdella sinua enää täysivaltaisena ihmisenä jolla on täydet ihmisoikeudet. Sitten et tajua enää mikä sinulle on parasta ja jos kritisoit hoitoa olet hullu, jota ei uskota. Syöt kemikaalit, pakolla. Teemme diagnoosin sinusta vaikka et sitä halua tai pyydä. Jos saat vaurioita lääkkeistämme emme usko sitä.

      • sarcastico

        Kaikki pakkohoidetutkin kiittävät jälkikäteen hoidosta. He kiittävät hoitajia jotka pakottivat heidät lääkkeisiin jopa väkivalloin. He tervehtyvät neurolepteillä ja lääkekoktaileilla ja menevät työelämään heti kun kuntoutuvat. He kiittävät diagnoosista kun se on oikea ja auttaa elämässä ymmärtämään itseä enemmän, ilman sitä ja lääkkeitä elämä menisi pilalle. Psykoosi tuhoaisi aivot. Kaikki hullut vaan tappaisi harhoissaan ihmisiä. Niitä vaanisi joka kulman takana.

        Niitä liikkuu muutenkin ulkona liikaa kun siirryttiin liikaa avohoitoon. Kamala kun laitoshoitoa on leikattu. Joka hullun luona pitäisi olla joku joka kävisi kotona ja pakottaisi tekemään asioita. Sitten keskusteltaisiin vaikka väkisin. Paljon enemmän hyysäystä ja rajoitettua valinnanvapautta! Ihmisoikeudet ja valinnanvapaus ei kuulu kaikille. Hullut ei osaa sanoa mikä hoito on sopivaa vaan mt ammattilaiset. Hullut on harhaisia, niiden joka mielipide.

        Lääkkeet ovat niin hyviä että neuroleptejä pitäisi olla koko elämän kestävinä injektioina tai vähintäänkin kapseleina joilla vahdittaisiin että lääkkeet otetaan aina ja ikuisesti. Lisää valvontajärjestelmiä lääkkeen käyttöön. Vain otettu lääke auttaa.

        Ja psykiatri olisi tehnyt hoitovirheen kun ei olisi lääkinnyt ihmistä puolitajuttomaksi ja jättänyt hänet "heitteille". Henkilö olisi voinut ilman lääkkeitä varmasti huonommin.

        Psykiatria ja neuroleptit ehkäisee itsemurhia. Ihmisistä tulee terveitä ja onnellisia kun muistavat syödä pillerin toisensa jälkeen vaikka koko elämänsä. Kun ihmiset lähtevät sairaaloista kotiin heidät on hoidettu sairaalassa hyvään kuntoon.

        Lääkehaittoja ei tule kellekään. Paitsi niille joillekin. Mutta ne ovat niiiiin harvinaisia.


      • oiaivoi
        sarcastico kirjoitti:

        Kaikki pakkohoidetutkin kiittävät jälkikäteen hoidosta. He kiittävät hoitajia jotka pakottivat heidät lääkkeisiin jopa väkivalloin. He tervehtyvät neurolepteillä ja lääkekoktaileilla ja menevät työelämään heti kun kuntoutuvat. He kiittävät diagnoosista kun se on oikea ja auttaa elämässä ymmärtämään itseä enemmän, ilman sitä ja lääkkeitä elämä menisi pilalle. Psykoosi tuhoaisi aivot. Kaikki hullut vaan tappaisi harhoissaan ihmisiä. Niitä vaanisi joka kulman takana.

        Niitä liikkuu muutenkin ulkona liikaa kun siirryttiin liikaa avohoitoon. Kamala kun laitoshoitoa on leikattu. Joka hullun luona pitäisi olla joku joka kävisi kotona ja pakottaisi tekemään asioita. Sitten keskusteltaisiin vaikka väkisin. Paljon enemmän hyysäystä ja rajoitettua valinnanvapautta! Ihmisoikeudet ja valinnanvapaus ei kuulu kaikille. Hullut ei osaa sanoa mikä hoito on sopivaa vaan mt ammattilaiset. Hullut on harhaisia, niiden joka mielipide.

        Lääkkeet ovat niin hyviä että neuroleptejä pitäisi olla koko elämän kestävinä injektioina tai vähintäänkin kapseleina joilla vahdittaisiin että lääkkeet otetaan aina ja ikuisesti. Lisää valvontajärjestelmiä lääkkeen käyttöön. Vain otettu lääke auttaa.

        Ja psykiatri olisi tehnyt hoitovirheen kun ei olisi lääkinnyt ihmistä puolitajuttomaksi ja jättänyt hänet "heitteille". Henkilö olisi voinut ilman lääkkeitä varmasti huonommin.

        Psykiatria ja neuroleptit ehkäisee itsemurhia. Ihmisistä tulee terveitä ja onnellisia kun muistavat syödä pillerin toisensa jälkeen vaikka koko elämänsä. Kun ihmiset lähtevät sairaaloista kotiin heidät on hoidettu sairaalassa hyvään kuntoon.

        Lääkehaittoja ei tule kellekään. Paitsi niille joillekin. Mutta ne ovat niiiiin harvinaisia.

        Pliiiiis, älä ole ihan niin sarkastinen! Joku umpiluupää voi ottaa tosissaan.


      • tottaon
        sarcastico kirjoitti:

        Kaikki pakkohoidetutkin kiittävät jälkikäteen hoidosta. He kiittävät hoitajia jotka pakottivat heidät lääkkeisiin jopa väkivalloin. He tervehtyvät neurolepteillä ja lääkekoktaileilla ja menevät työelämään heti kun kuntoutuvat. He kiittävät diagnoosista kun se on oikea ja auttaa elämässä ymmärtämään itseä enemmän, ilman sitä ja lääkkeitä elämä menisi pilalle. Psykoosi tuhoaisi aivot. Kaikki hullut vaan tappaisi harhoissaan ihmisiä. Niitä vaanisi joka kulman takana.

        Niitä liikkuu muutenkin ulkona liikaa kun siirryttiin liikaa avohoitoon. Kamala kun laitoshoitoa on leikattu. Joka hullun luona pitäisi olla joku joka kävisi kotona ja pakottaisi tekemään asioita. Sitten keskusteltaisiin vaikka väkisin. Paljon enemmän hyysäystä ja rajoitettua valinnanvapautta! Ihmisoikeudet ja valinnanvapaus ei kuulu kaikille. Hullut ei osaa sanoa mikä hoito on sopivaa vaan mt ammattilaiset. Hullut on harhaisia, niiden joka mielipide.

        Lääkkeet ovat niin hyviä että neuroleptejä pitäisi olla koko elämän kestävinä injektioina tai vähintäänkin kapseleina joilla vahdittaisiin että lääkkeet otetaan aina ja ikuisesti. Lisää valvontajärjestelmiä lääkkeen käyttöön. Vain otettu lääke auttaa.

        Ja psykiatri olisi tehnyt hoitovirheen kun ei olisi lääkinnyt ihmistä puolitajuttomaksi ja jättänyt hänet "heitteille". Henkilö olisi voinut ilman lääkkeitä varmasti huonommin.

        Psykiatria ja neuroleptit ehkäisee itsemurhia. Ihmisistä tulee terveitä ja onnellisia kun muistavat syödä pillerin toisensa jälkeen vaikka koko elämänsä. Kun ihmiset lähtevät sairaaloista kotiin heidät on hoidettu sairaalassa hyvään kuntoon.

        Lääkehaittoja ei tule kellekään. Paitsi niille joillekin. Mutta ne ovat niiiiin harvinaisia.

        Kiitos päivän nauruista. Alalla työskentelevät ovat niin sekaisin etteivät osaa erottaa kalaa linnusta tai ovat niin syvällä siinä systeemissä etteivät näe kokonaiskuvaa. Eli sitä mitä psykiatria oikeasti tekee.


    • harkitkaa

      nimerkille oiaivoi ja muillekin. Otan vielä erikseen esiin tämän asia, josta kirjoitin jo edellä nimimerkillä harkinnan aihe:
      olen siis käynyt neurologeilla valittamassa monenlaisia oireita( joista ole syyttänyt aiemmin minulle syötettyjä neuroleptejä ja SSRI-lääkettä). Eli siis asiakirjoihini on merkitty näitä valituksia. -Monet e-häirinnän kohteet ovat ensin rampanneet lääkäreillä. (Eikä ole kyse pelkästään neurologeista.) Kannattaisiko nyt jälkikäteen valistaa näitä lääkäreitä e-häirinnän oireista ja kertoa, että on itselle selvinnyt, että niistä on kyse.

      • oiaivoi

        Se olisi todella tarpeen, mutta kuka sen tekisi? Lääkäriliitto? Psykiatrien järjestöille se kuuluisi mutta olisiko siihen? Minä olen yrittänyt takoa sitä kaikkien kalloon jotka "hoitooni" ovat osallistuneet mutta suurin osa on kovakalloja, joille mikään muu kuin "virallinen" tieto ei mene perille. Psykiatreissa myös psykopaatteja jotka kostavat kaikki "potilaiden" tahdonilmaisut syöttämällä lisää ja kovempia lääkkeitä. En ihmettele että moni hiljenee. Minäkin hiljenisin jos joutuisin vielä sen pahimman psykopaatin harjoittamaan pakkohoitoon, mutta onneksi hän ei ole enää siinä työssä. Onneksi se sairaala lopetettiin. Porsastelee mielenterveystoimistossa sen sijaa ja tekee päättömiä lähetteitä.

        Hallinto-oikeuksiin korkeinta myöten on menettänyt luottamukseni ajat sitten.


      • päällekäisyyttä.on

        Viimeisin neurologi, jolla kävin, uskoi minua: että sellaisia reaktioita ja oireita on ilmennyt. Ei vaan millään tajunnut, että mikä ne on aiheuttanut. -Voisin kertoa, että kun mikroaallotusta suunnataan päähän, niin sillai niitä aiheutetaan.

        -En menisikään psykiatreille mitään kertomaan. Vaan neurologeille. Ja niille yleis-ja sisätautilääkäreille, jotka eivät voineet ymmärtää, mitä sellaiset voimakkaat vatsakipukohtaukset olivat. Kun täräyttää mikroaallotusta mahaan.Sillä lailla niitä tajun vieviä kipukohtauksia tulee. Tai tunnin puolitoista kestäviä tajuttomuuskohtauksia liitteenä kipukohtauksiin.

        Neurologit olisivat kai kohteeni, mutta en uskalla, kun minulle aina kostetaan niin rajusti kaikki paljastukset.

        Sellaiset" puhetta päähän" TI:t ovat otattaneet rtg-kuvia ja magneettitutkimuksia, saadakseen selville, onko implanttia, sirua. On tavallista, että kieltäydytään näyttämästä ko.kuvia, vaikka on ihan tavallista ,että näytetään.

        Että jos on GS:ää, se salataan.


      • mikä.olisi.otsake

        Nyt tätä gs:ää ei kannata sotkea enempää tähän ketjuun, joka olkoon ihan vaan ei-vainottujen hoitoon liittyvä. Aloitan ketjun asiasta.


      • neuvo.sinulle
        mikä.olisi.otsake kirjoitti:

        Nyt tätä gs:ää ei kannata sotkea enempää tähän ketjuun, joka olkoon ihan vaan ei-vainottujen hoitoon liittyvä. Aloitan ketjun asiasta.

        Hyvä että ymmärsit, mikä sotki tämän keskustelun.

        Vaikka gang stalking on tullut laajaan tietoisuuteen ja vaikka se onkin psykiatrian asiakashankintaa niin se on kuitenkin aihe, jolla ei kannata pilata kaikkia keskusteluja. Vähän sama kuin joulupukin tullessa jakamaan lahjoja alettaisiin puhumaan siitä, että joulupukkia ei oikeasti ole olemassa. Eli kaikki tietävät miten asia on mutta Show must go on


      • oletko.stalkkeri.ihan

        En nyt yhtään ymmärtänyt, minkä neuvon sain. Enkä kyllä joulupukki vertaustakaan.

        Joku muu otti gs-aiheen esille. oiaivoi kirjoitti niin hyvän viestin aiheesta, että olen sitä kopioinut muualle nimimerkin mainiten. On ihan tavallista ,että ketjun aiheet alkavat rönsyillä, joskus ihan hyödyllisesti. Ajattelin, että kannattaa avata rönsylle oma ketju -Siitä on mahdollista saada hyvä ketju.

        Suoraan sanoen ällöttää tuo sinun moralisoiva tyylisi:"pilata kaikkia keskusteluja." Gang stalking ulottuu niin kaikille uhrin elämän alueille, että tulee uhrille vastaan oli ketjun aihe miltei mikä tahansa.

        Gang stalking ketjuja ruvettiin vuosi sitten lopettamaan vauhdilla. Eivät ole edes luettavissa. Uusia juuri kannata avata. Jos haluaa, että viestinsä ovat jonkin aikaa luettavissa, kannatta kirjoittaa muunlaisesti otsikoituun ketjuun, jonka aihe sisältyy myös gs:ään.

        Minä en ole tätä ketjua pilannut gang stalkingilla, eikä kukaan muukaan. Oksettaa tuommoinen: hyvä, että ymmärsit. -Mikähän itseäsi täynnä oleva paska ämmä mahdat olla. Ettet vaan kirjoittanut ekaa viestiä avaamaani ketjuun. Voisin antaa muutaman hyvän neuvon, mutta eihän tuohon tyyliin häiriintynyt niitä tajua.


    • gs.toisessa.ketjussa

      Jatkakaa nyt kaikessa rauhassa alkuperäisestä aiheesta. On hyviä kannanottoja.

    • avopuolella-piipahtanut

      Ei tuota vallankäyttöä, mielivaltaa voi mitenkään kukaan ihminen ennalta tietää, etenkään jos kukaan ei ole siitä ennalta kertonut. Tai / ja siis edes uskoa, edes pahimmissa painajaisissa.

    • Billkaasi

      Pakkohoito on keino tehdaisanmaataan rakastavista ja siihen luottavista yksiloista isanmaataan pelkaavia vapisevia ihmisraunoita.

      Sama tapahtuu jos psykiatriset kuvottavalle barbaari eugenismi.teorialle haisevat psykiatriset sairaan hoitajat hairkikoivat ihmisten kotona..

      Nazi.valtiot kayttvat poliiseja , jotka.marssivat kuin.gestabo, koska uskoivat eugenismiin, samalla tavoin he.hairikoivat juutalaisten kuin suomalaistenkin.kotona,
      Samat barbaari nazit, sama teoria, sama kaava, sama sadismi,
      Toisen nimi oli nazi saksa toisen nazi.suomi

    • navemin

      Psykiatria on jo itsessään sairasta. Itse, ja monet muutkin näkevät, että ihmiset reagoivat elämän stresseihin eri tavoilla, joskus oudosti. Psykiatria ei sitten keskity siihen, että elämän stressejä saataisiin ratkaistua vaan siihen, että ei reagoitaisi oudosti. Tähän tarkoitukseen sitten löytyy ties minkälaista lääkettä, yksityisyyden vievää monitorointia, leposidettä yms. Korostan vielä, että reagointi useimmiten ei ole vaarallista, vaan vaikka eristäytymistä. Mutta psykiatiria muistaa vaikka vuosikymmeniä, jos olet vaikka jotakuta uhkaillut ja tekee sinusta parantumattomasti sairaan. Normaalissa rikoslaitoksessa tästä pääsee sakoilla ja unohdetaan asia. Nämä psykiatrien keinot sitten vievät usein sinulta keinot ratkaista elämäsi ongelmia ja kierre on valmis. Tosiaan psykiatrian luokittelemissa sairauksissa kolmessa on biologinen perusta. Loput ovat joittenkin ammatin harjoittajien tekemiä sopimuksia.

      Jos ikinä joudutte näitten psykiatrian mankeloimaksi, lukekaa:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Anti-psychiatry_books
      Osallistukaa vaikka marsseille:
      https://mindfreedom.org/
      Psykiatrit ovat perustaneet elämänsä ja työnsä tähän uskomusjärjestelmään ja kulttiin. Heille ei kannata puhua. Varmaan osa tekee hyvää, mutta väärinkäytöksiä on valtavasti. Elämä lyhenee jopa vuosikymmeniä, jos näitten diagnoosin saatte. Terapia on ainoa, joka jotenkin yrittää matkia aikuisen kypsän ihmisen ongelmanratkaisukeinoja ja on huononakin suhteellisen harmiton.

    • almaneetta

      Itse tein kellon ympäri töitä tyypille, joka käski tekemään ihan järjetöntä juttua väitökseksi. Hän tapasi puoli tuntia noin kerran vuodessa ja rähjäsi, miten minä olen boheemi ja miten minun englannin ääntämykseni on väärin. John Eriksson muuten. No jonkinlainen häiriöhän siitä tuli, kun vuosia jatkui. No psykologithan saivat diagnosoitua minut elinikäisesti sairaaksi skitsofreenikoksi ja yliherkäksi. Millään tavalla tätä ympäristöasiaa ei otettu huomioon tai yritetty korjata. No kyttääminen ja terapia ja vallankäyttöhän jatkuu tänäkin päivänä ja minä olen sisäsyntyisesti ainoa syyllinen kaikkeen. Olisihan se vaativaa jo psykologin työllekin, jos asioita ei voisi nähdä koko ajan mustavalkoisena ja ottaa eri asioita huomioon ja keskustella rakentavasti ja kriittisesti eri ihmisten kanssa. Helpompi lätkäistä diagnoosi ja lääkkeet loppuiäksi.

    • nekkuri

      Niin vastaus tähän psykiatripulmaan olisi psykiatri-sharia. Bruneissa varmasti tälläistä voisi harrastaa. Jos psykiatri antaa diagnoosin, jolla ei ole todellisia perusteita, 100 raipaniskua. Jos psykiatri kirjoittaa lääkereseptin aiheetta, käsi poikki. Sitten Suomen psykiatrit muutaman kuukauden harjoitusjaksoihin Bruneihin ja joka kymmenes vuosi kertausharjoituksiin. Joskus sitä pitää olla vähän ankara, ettei se mielikuvitus ala laukkaamaan liikaa. Sitten voin sanoa, että ansaitsisivat jopa kymppitonnin kuukausipalkkansa.

      Esimerkiksi masennuslääkkeillä ei ole mitään tehoa. Niistä kertoviin tutkimuksiin on julkaistu vain lääketehtaiden sponsoroimat valitut palat. Siinä sitten joka kymmenes aikuinen näitä popsii yhteensä miljardien edestä vuodessa saaden lisääntyneen itsemurhariskin, impotenssin, painonnousun yms.

    • Olkaavarustetut

      Mahdi tulee kv-lain piruna.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe