J.Ehrnrooth: hyvinvointivaltio sosialismin jäänne

Brezneviläinen-Suomi

Kuunnelkaa YLEN:n ykkösaamun loppupuolelta tänään 24.10.2016

Ehnrooth toteaa suoraan että hyvinvointivaltioajattelu johti moraalin ja arvojen rapautumiseen ja että Suomi on nyt vääjämättömän remontin edessä. Rahat yksinkertaisesti loppuvat.

http://areena.yle.fi/1-3689998

33

185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • xkdcyts

      Myös yritystuet ja kansalliset maataloustuet pois.

      • Gruntvik

        Kannatan. Mutta tämä olisi Suomen tapauksessa saatava myös EU:n sisällä toimimaan. Lisäksi mm. Etelä-Korea jakaa sosiaaliavustusta telakkateollisuudelleen. Kuinkahan moni tietää että USA:n viljanviljelijä saa vuosittain keskimäärin miljoona dollaria sosiaaliavustusta Liittovaltiolta?


      • borwari

        Mahtava homma kun saataisiin ruoantuotanto nitistettyä Suomesta! Valuuttatulojen kuluttaminen tuontiruokaan on niin nastaa ja sexyä!!


      • xsldiuys
        borwari kirjoitti:

        Mahtava homma kun saataisiin ruoantuotanto nitistettyä Suomesta! Valuuttatulojen kuluttaminen tuontiruokaan on niin nastaa ja sexyä!!

        Suoemssa on nykyisellään liikaa tiloja (noin 55 000). Niitä on karsittava jotta kansalliseen maataloustukeen ei mene enää tokuttomasti vero ja velkarahaa.


      • hwheeu
        xsldiuys kirjoitti:

        Suoemssa on nykyisellään liikaa tiloja (noin 55 000). Niitä on karsittava jotta kansalliseen maataloustukeen ei mene enää tokuttomasti vero ja velkarahaa.

        Sinun kaltaisiasi kuononkolistajia on liikaa!


    • nimi.miestä

      Rahat loppuvat myös siksi että toiset ehnrootit vievät ne Luxemburgiin.

      "Ehrnrootheilta paljastui oma veroparatiisitehdas"

      Vaikea nähdä että hyvinvointivaltio olisi luonut ahneuden ja moraalittomuuden, pikemmin se on niitä vähentänyt Kiinan ja Rooman keisarien ja ajoista.

      • VeronapinaHanuriin

        Ehrnroothien veronkiertovelkatalous tyhjentää Suomen, ei hyvinvointivaltio tai duunarin palkat.
        Jos maksaisitte ne kunniavelkanne eli verot yritysten yhteisöveron 20% ja pääomaverotuksen 30-34% mukaan ilman veronkiertoa, niin Suomella ja Suomen taloudella ei olisi mitään hätää, duunarikin maksaa verottajan progressiivisen verotaulukon mukaan. Te sentään tästä hyvinvointivaltiosta ja isiemme työstä olette eniten hyötyneet. Nyt se ääriahneus ja narsismi perseeseen ja kunniavelkaa maksamaan, mars, mars!


    • v....v....v....v....v

      Suomea riivaa brezneviläinen dementia. Henkisesti Suomi on suomettunut (= elää EU/Nato-huoreissa) ja sisäpolitiikassa mitään "saavutettua etua" ei saa ottaa pois vaikka seinät vieressä kaatuvat.

      • fuiiuafhuif

        Luuletko tosiaan, että näin on. Mä en luule, ei ole enää. Nyt jakorasia on jakanut viimeiset vuodet rahansa ulkomaalaisille, siis arvaat kyllä mihin.

        Irakkiin ja muihin muslmaanimaihin lapsilisiä, kun maat eivät tee töitä itse, vaan puhuvat olevansa johtava valtias Euroopassa. Asekaupat, rahan anto sinne johtaa tähän.

        Hyi vittu, mielummin vaikka maataloustukeen, kuin kusetukseen, nehän työntyvät tänne kuitenkin "hallitsemaan".


    • Penna-Tervo

      Jari Ehrnrooth: Hyvitysvaltion syy ja seuraus

      "Hyvinvointivaltio on hyvitysvaltio. Se tarkoittaa vasemmistolaista tulontasausjärjestelmää, jota kaikki puolueet konsensuksella varjelevat."

      http://areena.yle.fi/1-3777965?autoplay=true

      • vbncvbncv

        Eli tämän sairauden taustalta löytyy Urho Kaleva Kekkonen ja häikäilemätön vasemmistolainen ay-liike.


      • zxiuyts
        vbncvbncv kirjoitti:

        Eli tämän sairauden taustalta löytyy Urho Kaleva Kekkonen ja häikäilemätön vasemmistolainen ay-liike.

        Miksi kokoomus ja sen papupuole PS eivät muuta asiaa nyt kun ovat vallassa?


    • Stankovic

      On oikeastaan oikein ja kohtuullista että järjestelmän keskeiset luojat: SDP ja Vasemmistoliitto vaalivoittonsa jälkeen (?) ja hallituksessa romuttavat tämän moraalittoman hyvitysvaltiojärjestelmän.

      • zxugts

        Miksi kepu, kokoomus ja PS eivät tee sitä kun nyt ovat vallassa?


    • hei-me-osataan

      kuten katajainen fantastisuudessaan aikoinaan höpötti lapsenomaisesti. nyt tuo typeryys pilaa koko eurooppaa virkaloisena ymmärrystä vailla olevana.

    • Systeemion

      Pomminvarma, siihen ei saa muutosta kukaan, ja hyvä näin.

      • zxiuyrs

        Kannatat siis valtion loputonta velanottoa.


      • Sipiläntoilailut

        Valtiohan ottaa velkaa joka tapauksessa, vaikka toista meille vaalien tienoissa vakuuteltiin.


    • herraihankuutamolla

      Miten rahat voivat loppua? Raha on vaihdon väline, mistä voidaan luopua jopa kokonaan, jos Ehrnroothin tapaiset turhat herrat alentuvat tarttumaan lapion varteen.

      • rterdfgdf

        Tämän hyvitysvaltiopelleilyn vaarallisuus onkin sen voimassa romuttaa moraali.


    • minulla-ei-muuta

      Sosialismi nyt ei vain yksinkertaisesti toimi. Yrittäkää nyt jo vihdoinkin tajuta tämä asia.

      • xziuyts

        Ei toimi yltiökapitalismikaan.


    • vbncvb

      Markkinatalous toimii sillä se on aitoa. Ihmiset myyvät ja ostavat.

      • xlojutsx

        Älä yleistä. Asia ei ole aina noin. Kapitalismissakin tulee kartelleja jotka rahastavat ja kilpailulta suojattuja aloja kuten Suomessa maatalous, apteekkilaitos ja mm. lääkehapen myynti. Tuossa muutamia esimerkkejä kapitalismin valuvioista.


      • vbncvb

        Minä puhuinkin markkinataloudesta, en kartellikapitalismista.


      • xoiuyts
        vbncvb kirjoitti:

        Minä puhuinkin markkinataloudesta, en kartellikapitalismista.

        Kartellit ovat yleisiä kapitalismissa jota sievemmin markkinataloudeksi kutsutaan.


      • Tutkittu.asia

        Kuntatierakentaminen on kartellisoitunutta, luultavasti myös talonrakennus.


      • xxsdcd
        xlojutsx kirjoitti:

        Älä yleistä. Asia ei ole aina noin. Kapitalismissakin tulee kartelleja jotka rahastavat ja kilpailulta suojattuja aloja kuten Suomessa maatalous, apteekkilaitos ja mm. lääkehapen myynti. Tuossa muutamia esimerkkejä kapitalismin valuvioista.

        Maatalous on KAUKANA suojatusta ..ENNEN v. 1995 se oli suojattu ja paremmin oli asiat.


    • 766776

      "Markkinatalous toimii sillä se on aitoa. Ihmiset myyvät ja ostavat. "

      Maatalous ei ole markkinatalousvetoista missään. Sitä tuetaan ihan joka paikassa, mm. USA:ssa. Katsokaa itse IMF.n sivuilta googlettamalla.

    • muutos.nyt

      Ihmisten moraali on ollut Pohjolan hyvinvointivaltiossa täysin eri tasolla kuin umpikorruptuneissa "tule toimeen omillasi" maissa kuten Brasiliassa tai Venäjällä.

      Kokoomuspolitiikka on ansiokkaasti mädättänyt hyvinvoinnin ohella moraalin.

    • hohhoijaahaukotus

      Surullista: dosentti- Ehrnroot voisi keskittyä kirjoittamaan vaikkapa sikareista, koska sen hän varmasti osaa. Ikävää, että jos yleisiä yhteiskuntatieteitä sotketaan kaupallisiin intresseihin, mutta sehän nyt on sitä samaa touhua, missä kansa pyritäänkin pitämään tyhmänä. Tällaiset dosentit vaan kertovat sen sieltä ylätasolta, että mikä heidän käsityksensä maailmasta on. Vallanpitäjät haluavatkin, että taviskansa katsoo kymmenettä kertaa viikossa aamutelkkarista ohjelmia kasvisten syönnin lisäämisen tärkeydestä ja missä "tyhmälle" kansalle hyvä kun ei opeteta perunankeittämistäkin(!) dosenttien toimesta ja iltapäivälehdet haluaa, että kansa mesoaa aiheista, jotka oikeasti eivät ole siinä suuressa kuviossa kupletin juoni ollenkaan, mitä talouspolitiikkaan tulee. Kätevästi unohtuu, että Suomi on EU:n tarkkailulistalla esimerkiksi minimisosiaaliturvan riittämättömän tason vuoksi, kun tällaiset uljaat urheilevat dosentit kertovat kuinka pitäisi elää.


      Minä olen vaan harmiton nimetön mielipiteen ilmaisija, enkä arvon dosenttia ja hänen fanittajiaan ole ylevä arvioimaan, mutta tuollaiset "jariehnrootit "pitäisi jonkun timanttisen älykkään tiedeihmisen pakottaa vastaamaan tieteellisesti kysymykseen, että KETKÄ sitten ovat niitä, joille heidän mielestään kuuluu yhteiskunnassa sosiaaliturva, jos muka annetaan ymmärtää, että sosiaaliturva laiskistuttaa ja että muka oikein hyvin minimisosiaaliturvalla pärjää nyky- Suomessa ( vastaus: ei pärjää, minimisosiaaliturva Suomessa on jo nyt niin alhainen, että ei kukaan esimerkiksi työmarkkinatuen varassa oleva pysy sillä nykytuen määrällä tuella hengissä, vaan köyhien omat läheiset paikkaavat köyhiensä puuttuvan sosiaaliturvan tasoa). Yleensä ne oikeistolaiset vastaa, että joo kyllä "kaikkein heikoimpia" pitää sosiaaliturvalla auttaa, mutta mitään tieteellistä euromäärää ne ei koskaan esitä, että mikä summa minimisosiaaliturvaa olisi riittävä Suomen kaltaisessa yhteiskunnassa, vaan se vaatimus on aina siellä taustalla, että vähemmän, vähemmän... Ärsyttävän epätieteellinen asenne on, jos joku erityisen hyväosainen eliitin edustaja kuvittelee omistavansa maan kaikkien veronmaksajien yhteiset rahat olemalla mielestään niin viisas, että hän olisi pätevä ne jakamaan ja kertomaan "tyhmälle kansalle", millainen on terve "kansakunta".


      Sinänsä saahan köyhistä ja sosiaaliturvasta puhua rikkaatkin, mutta miks ne aina vääntää kaikki keskustelut siten, että muka työttömien vika, jos yritykset ei menesty? Miksei ikinä nähdä telkkarissa esimerkiks Ylessä ohjelmaa vaikka yrittäjistä, jossa yrittäjät keskustelis sillä tyylillä itsekriittisesti keskenään, että mistäs johtuu että he on paskoja yrittäjiä - ei, aina työttömien syy muka jos maan yrityselämä on lamassa ja joka studioon työllisyysaihedebatteihin on aina raahattu yksi tai kaksi "pakollista kiintiötyötöntä", joiden osa on pyydellä anteeksi olemassaoloaan, jotta yrittäjien ruikutusohjelmat olisi täydellistä työttömiä ja sairaita ja vähäosaisia syyllistävää epäempaattista ja epäsivistynyttä piinaa.


      Maan yrittäjät ( ei kaikki, mutta kulttuuri..) on nykyään kuin pikkukakaroita, jotka inisee ja saa loputtomiin ohjelma-aikaa telkkarissakin haukkuakseen työttömiä. Sitten jotkut dosentit - saaden itsekin palkkansa julkisista varoista, on tyytyväisyyttä pullollaan, koska he sentään lenkkeilee! Et niinku muille vaan se vastikkeellinen sosiaaliturva ja pakkotyöt, mut joo niinku yhtenäisen kansakunnan kannalla... Hoh hoijaa.

    • punaisempi

      Myönsi siis että juuri punainen sosialismi loi hyvinvoinnin.

      Kokoomus luo vain jyrkät tuloerot, rikollisuuden ja pahoinvoinnin.

      • hohhoijaahaukotus

        Ei noinkaan. Poliittisen vasemmiston ansio Suomessa on esimerkiksi maksuton peruskoulu ( poliittinen oikeisto vastusti sitä aikoinaan), mutta aikoinaan oikeisto ja vasemmisto teki yhteistyötä ja oli sellainen ns. sivistysporvaristo, jota vasemmistokin arvosti ja toisinpäin. Nyt lama on nostanut esiin niiden asenteet, jotka on edenneet yhteiskunnassa joko syntymällä kultalusikan kanssa ja tai sen lisäksi vielä saaneet siitä vasemmiston & oikeiston luomasta hyvinvoinnista, koska 1980-luvulla kun ne kävivät lukiot ja yliopistot, todella oli hyvinvointivaltio. Ne 50- vuotiaat yhteiskunnassa menestyneet ei haluais samaa hyvää itseään nuoremmille, jota itse ovat hyvinvointivaltiolta saaneet. Vähän sama vertauskuvatasolla, kuin että pikkulapsi hiekkalaatikolla pitäisi kynsin ja hampain kiinni kauneimmasta kakkulapiosta. Ikävä sanoa, mutta nämä "jariernroothit" ovat norsunluutorneissaan varmaan välillä ihan oikeasti aika pihalla siitä todellisuudesta, mitä heitä nuoremmat pätkätyösukupolvet elävät. En tiedä millainen persoona dosentti- Ehrnroot on, mutta veikkaan että sellainen, että jos sen opiskelija olis, olisi syytä olla samaa mieltä... Yleisestikin yliopistoissa menestyvät perseen nuolijat aika usein, joskin tieteeseen aidosti uskovat sallivat erimielisyydenkin.


        Jyrkimpien tuloerojen kannattajat löytyvät sieltä kaikkein suurimpien yhteiskunnan tukien saajien joukoista. Yksi kakku ja monta ottajaa, niin rikkaimmat ei haluais köyhille antaa mitään. Ahneet syyttää aina köyhimpiä ahneudesta. Menestyvä yhteiskunta ei arvottais ihmisyyttä varallisuusmittareilla, mutta jos Suomi halutaan jonnekin sosiaaliturvakääpiömaa- Viron kanssa samaan sarjaan mikä on jo tapahtunut, niin eipä siihen voi kansalaiset tavikset vaikuttaa. Meillä taviksilla on sentään kunnia maksaa jariehnroothien palkat dosenttien työstään ja siitäkin pitäisi varmaan kumartaa, että tällaisten Suurten Ajattelijoiden ajatuksia on kunnia kuulla, että on kunnia työikäisenä lukea, että jos siis minulla ei tule tulevaisuudessa olemaan työpaikkaa, Kunniani olisi tehdä palkatonta työtä minimisosiaaliturvaa vastaan josta ei kerry eläkettä..ja sen kaiken tietenkään vaikuttamatta esimerkiksiu kunniallisen dosentin Jari Ehrnrootin palkkaan, koska hän on Tärkeä Henkilö.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      284
      2978
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1890
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1562
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1350
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1218
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      262
      1162
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1052
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1021
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      961
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      143
      821
    Aihe