Päikkärin sensuroima blogi

Sensori

Jumalan kädestä
23.10.2016 06:16 | Päivämiehen verkkolehden vierasblogi
Kun mietin elämääni taaksepäin, huomaan, että siihen on sisältynyt monia asioita, joihin en ole itse löytänyt ratkaisuja. Noissa tilanteissa on tullut kyseltyä neuvoa läheisiltä tai uskonystäviltä sekä myös Jumalalta. Esimerkiksi puolison löytäminen on ollut asia, jossa kukaan ihminen ei ole pystynyt auttamaan. Minulla, kuten varmaan useimmilla, oli nuorena aikuisena ihastumisia, jotka eivät johtaneet mihinkään. Päiväkirjan sivuilta olen huomannut, että oman elämänkumppanin kaipuu on ajoittain ollut voimakas. Ehdin jo itsenäistyä kotoa ja valmistua ammattiin ennen kuin oma rakas täysin yllättäen osui kohdalle. Silloin tuntui, että järki ei nyt auta, on seurattava johdatusta. Jälkeenpäin ajateltuna tämä kaikki on tapahtunut elämänvaiheideni kannalta juuri oikeaan aikaan. Hetki oli kypsä, Jumalan valmistama.

Perheemme alkoi kasvaa. Häitä seuraavana vuonna saimme ensimmäisen lapsemme, pienen ihmeen. Siinä synnytyksessä tapahtui kuitenkin jotain, joka tuli vaikuttamaan kaikkiin myöhempiin raskauksiin ja synnytyksiin. Silti oli luottavainen olo. Koska meitä oli tähänkin asti Jumala auttanut, niin tulevaisuuskaan ei pelottanut. Oli helpottavaa, ettei tarvinnut itse omalla järjellä tehdä ratkaisuja perheen koon suhteen. Tunsin, että Jumala näkee elämäni alusta loppuun asti enkä itse nähnyt edes huomiseen päivään. Siksi oli turvallisempaa seurata hänen osoittamaansa tietä. Saimme toisen ja kolmannen lapsemme. Elämässämme oli paljon aurinkoisia jaksoja, mutta myös haastavia asioita.

Jossain vaiheessa olin hyvin väsynyt ja huolien painama. Silloin sanoin läheiselleni, että jos nyt saisin tietää odottavani lasta, niin en varmaan kestäisi. En tiennyt, että olin jo silloin raskaana. Kun sitten raskaustesti näytti positiivista, mielessä kävi hetkellinen myllerrys. Näinkö tässä sitten kävi? Mikähän tällä on tarkoituksena? Hyvin pian myllerryksen jälkeen mieli tyyntyi ja tuli levollinen ja luottavainen olo, lopulta kiitollisuus: uusi pieni ihme näyttää meille tietä eteenpäin. Tämän ihmeen elämä ei kuitenkaan ollut pitkä, vaan tuli keskenmeno. Taas tunteet olivat voimakkaita, tällä kertaa surun täyttämiä. Jälkeenpäin tuntui kuitenkin siltä, että näin oli hyvä.

Saimme lopulta useita lapsia, mutta näiden lisäksi on ollut myös lähes yhtä monta keskenmenoa. Jokainen saamamme lapsi on ollut omanlaisensa valloittava persoona ja täydentänyt perhettä juuri sopivasti omana itsenään. Nuorimman lapsen syntymän jälkeen lääkärit kuitenkin sanoivat, että äidin terveydentilan takia nyt ei kannattaisi toistaiseksi hankkia lapsia. Olin kauhuissani. Niin isoon ratkaisuun ei minulla ollut eväitä. Vaikka jokainen odotus ja syntymä oli ollut omalla tavallaan haastava, en ollut hetkeäkään ajatellut, että en olisi valmis seuraavan lapsen odotukseen sen ajan koittaessa.

Keskustelin asiasta paljon mieheni kanssa ja myös joidenkin hyvien ystävien kanssa. Kysyin neuvoa myös joiltakin uskovaisilta terveydenhuollon ammattilaisilta. Rukoilin Jumalalta, että hän näyttäisi tässäkin asiassa tahtonsa, sen, mikä meille on tarkoitettu. Sain ammattilaiselta kysymykseeni vastauksen: ”Sinun kannattaa tehdä niin kuin lääkärit sanovat. Joskus Jumalan tahto kuuluu lääkärin suulla. Silloin saatte olla kiitollisia saamastanne perheestä ja pitää siitä hyvää huolta.” Tämä vastaus tuntui aamenelta näihin tuskallisiin pohdintoihin. Tämä vastaus tuli lopulta näyttämään minullekin Jumalan armon uudessa valossa. Aiemmin olin suhtautunut hyvin kielteisesti ehkäisyyn, myös lääketieteellisistä syistä. Minulla ei ollut ollut aiheeseen mitään omaa kosketuspintaa. Koin, että Jumala otti minut ”kiinni” ja avasi silmäni ja mieleni ymmärtämään, että ihmisten omat jyrkät mielipiteet eivät välttämättä olekaan aina Jumalan tahdon mukaisia. Tärkeämpää on nöyrtyä Jumalan tahtoon.

Jumalan tahtoon tyytyminen ei ole läheskään aina helppoa. Tämän tietävät kipeästi ne, jotka eivät ole saaneet yhtään lasta tai ovat menettäneet lapsensa tai läheisensä. Tämän tietää kipeästi myös sellainen ihminen, joka ei omasta tahdostaan huolimatta ole saanut rinnalleen elämänkumppania. Tämän tietää myös ihminen, jolla on poikkeava seksuaalinen suuntautuneisuus. Jumalan tahtoon tyytyminen vaatii nöyrtymistä myös vakavan sairauden tai vammautumisen edessä. Työttömyys tai liika työn aiheuttama kuormitus voi saada ihmistä kyselemään, mikä on Jumalan tarkoitus hänen elämässään ja mikä elämässä oikeastaan on tärkeää ja merkityksellistä.

Voi kun meillä olisikin erilaisissa elämän kipukohdissa ja valintatilanteissa aikaa pysähtyä ja huokaista Jumalan puoleen. Voi kun voisimme edes hetkittäin nähdä tämän ajan taakse, sinne, mihin olemme matkalla. Auttavatko tekemämme ratkaisut meitä pysymään taivaan tiellä vai ovatko ne johdattamassa meitä oman tahdon tielle tai kokonaan eksyksiin taivaan tieltä? Näiden kysymysten äärellä ihmisen oma viisaus ja järki tuntuvat kevyeltä henkäisyltä ikuisuuden edessä.

”On niin paljon asioita, joita en

99

1491

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onkohan_tuota

      blogitekstiä julkaistu Päivämiehessä? Otsikosta voisi päätellä, että ei.

      Tekstin kirjoittajalla - naisella - on kaikki kuitenkin mukavasti, kun hän on saanut useita eläviä lapsia.

      Silloin kun oli Mopin palsta, siellä joku kertoi vastaavanlaisesta tapauksesta. Siinä nainen oli menyt kyselemään neuvoja Jumalan lapsilta. Hän oli kysynyt kuudelta eri henkilöltä. Hän oli saanuty kuusi erilaista vastausta, neuvoa.

      Jumalan valtakunnassa eivät siis ole kaikki tiedon ja taidon tavarat. Eivät varsinkaan terveyden- ja sairaanhoitoa koskevissa kysymyksissä.

      Ylikiiminkiläinen terveydenhoitaja Terttu Hilmi joskus kymmenkunta vuotta sitten toivoi julkisuudessa, että Jumalan valtakunnassaqkin tuontyyppisissä asioissa olisi jokin inhimillisyys.

      Useimmiten ei ole inhimillisyyttä. Isketään vain pöytää kova laki.

      Palstalla oli hiljattain Jyrki Rauhalan saarna. Siinä sanottiin jotenkin siihen tapaan, että mitkään aikaan ja kulttuuriin (terveydenhoitoon? sairaanhoitoon? lisääntymiseen? pakkolisääntymiseen?) liittyvät asiat eivät ole uskonasioita.

    • Kirkonseiska
      • Tuota_linkkiä_ei

        pääse kuuntelemaan maksamatta.

        Blogitekstissä sinällänsä ei vaikuta olevan mitään vikaa. KIrjoittaja on kipuillut elämäntilanteessaan niin kuin monet joutuvat kipuilemaan. Terveyden kanssa monillakin saattaa olla ongelmia. Toisilla taas ei lukuisissakaan raskauksissa tule mitään ongelmia eli voidaan saada vaikka 17 lasta ihan tuosta noin vain. Jumala ei liene tarkoittanut, että kaikilla elämä sujuisi tulla tavalla, koska se kuitenkaan ei suju.

        Jumalan valtakunnassa on esiintynyt sellainenkin melko järjettömältä tuntuva ajatus, että kun nainen saa lukuisia keskenmenoja, ainoa ratkaisu töähän on sterilisaatio. Eli lopullinen mahdollisuuksien menetys.

        Kun taas - jos saisi käyttää edes vähän järkeä - viisaampaa olisi jokin muu ratkaisu. Jos on nuori pari, esimerkiksi alle kolmikymppiset, niin kyllähän he haluaisivat nauttia yhdessäolosta ja seksistä. Pidättäytyminen siis olisi kidutusta ja eräällä tavalla luonnonvastaista. Mutta jos he voisivat odottaa vaikka kolme vuotta tai viisi vuotta niin nainen ehtisi tervehtyä ja saattaisi taas saada (lääketisteellisesti tarkasteltuna) lapsia.

        Silloin pitäisi siis ehkäistä. Jumalan valtakunnassa ajatuskin on kauhistuttava. Ollenkaan kauhistuttavaa ei ole, että nainen lopullisesti sterilisoidaan ja sitten naidaan ja nautitaan. Järjetöntä?

        Totta tietenkin on, että silloin kun ei ollut mitään ehkäisymenelmiä, ei ollut mahdollistakaan ehkäistä. Silloin naisen piti vain kärsiä määrättömästä määrästä keskenmenoja. Silloin piti myös kuolla "ähkyyn" eli ympilisäkkeentulehdukseen, koska ei ollut kirusgista hoitoa.

        Vanhat jermut kristillisyyden johdossa katsovat, että seksuaalisuus on olemassa vain lisääntymistä varten. No entä sitten kun vaimo on 50-vuotias? Eikö sitten saisi naida? Yhrtyä?

        Kullervo Hulkko sanoi jo monia vuosikymmeniä sitten, että puolkisot avioliitossa rikastutavat toistensa elämää. Eli seksi on olemassa myös muuna elämän sisältönä kuin pelkkänä lisääntymisrituaalina. Niinhän se on.

        On turhaa yrittää tuoda lakia aloituksessa tarkoitetussa asiassa Jumalan valtakuntaan kun sellaista lakia ei kerran ole. Mikä sopii yhdelle se ei sovellu toiselle, koska eri ihmisten fysiologia on erilainen.

        Kuunnelkaapa Jyrki Rauhalan saarnaa:

        http://www.suviseurat.fi/2012/media/saarnat/20120701_1530_Jyrki_Rauhala_fi_1.mp3

        Blogitekstin kirjoittaja vaikuttaa olevan oikeassa siinä, että joskus Jumalan ääni saattaa kuulua lääkärin äänessä.

        Turhaa kait näitä on täällä ja muuallakaan pohtia. Se kuitenkin on tosiasia, että monilla nuo olavt elämän todellisuutta. Silloin toiset tulevat mestaroimaan toisten asioissa.


      • Kun_tuota_ei_pää-

        se lukemaan maksamatta, voisikohan joku, joka on maksanut sinne lukuaikaa, kopioida tekstejä sieltä tänne. Kiitos.


      • TeamAhmab
        Tuota_linkkiä_ei kirjoitti:

        pääse kuuntelemaan maksamatta.

        Blogitekstissä sinällänsä ei vaikuta olevan mitään vikaa. KIrjoittaja on kipuillut elämäntilanteessaan niin kuin monet joutuvat kipuilemaan. Terveyden kanssa monillakin saattaa olla ongelmia. Toisilla taas ei lukuisissakaan raskauksissa tule mitään ongelmia eli voidaan saada vaikka 17 lasta ihan tuosta noin vain. Jumala ei liene tarkoittanut, että kaikilla elämä sujuisi tulla tavalla, koska se kuitenkaan ei suju.

        Jumalan valtakunnassa on esiintynyt sellainenkin melko järjettömältä tuntuva ajatus, että kun nainen saa lukuisia keskenmenoja, ainoa ratkaisu töähän on sterilisaatio. Eli lopullinen mahdollisuuksien menetys.

        Kun taas - jos saisi käyttää edes vähän järkeä - viisaampaa olisi jokin muu ratkaisu. Jos on nuori pari, esimerkiksi alle kolmikymppiset, niin kyllähän he haluaisivat nauttia yhdessäolosta ja seksistä. Pidättäytyminen siis olisi kidutusta ja eräällä tavalla luonnonvastaista. Mutta jos he voisivat odottaa vaikka kolme vuotta tai viisi vuotta niin nainen ehtisi tervehtyä ja saattaisi taas saada (lääketisteellisesti tarkasteltuna) lapsia.

        Silloin pitäisi siis ehkäistä. Jumalan valtakunnassa ajatuskin on kauhistuttava. Ollenkaan kauhistuttavaa ei ole, että nainen lopullisesti sterilisoidaan ja sitten naidaan ja nautitaan. Järjetöntä?

        Totta tietenkin on, että silloin kun ei ollut mitään ehkäisymenelmiä, ei ollut mahdollistakaan ehkäistä. Silloin naisen piti vain kärsiä määrättömästä määrästä keskenmenoja. Silloin piti myös kuolla "ähkyyn" eli ympilisäkkeentulehdukseen, koska ei ollut kirusgista hoitoa.

        Vanhat jermut kristillisyyden johdossa katsovat, että seksuaalisuus on olemassa vain lisääntymistä varten. No entä sitten kun vaimo on 50-vuotias? Eikö sitten saisi naida? Yhrtyä?

        Kullervo Hulkko sanoi jo monia vuosikymmeniä sitten, että puolkisot avioliitossa rikastutavat toistensa elämää. Eli seksi on olemassa myös muuna elämän sisältönä kuin pelkkänä lisääntymisrituaalina. Niinhän se on.

        On turhaa yrittää tuoda lakia aloituksessa tarkoitetussa asiassa Jumalan valtakuntaan kun sellaista lakia ei kerran ole. Mikä sopii yhdelle se ei sovellu toiselle, koska eri ihmisten fysiologia on erilainen.

        Kuunnelkaapa Jyrki Rauhalan saarnaa:

        http://www.suviseurat.fi/2012/media/saarnat/20120701_1530_Jyrki_Rauhala_fi_1.mp3

        Blogitekstin kirjoittaja vaikuttaa olevan oikeassa siinä, että joskus Jumalan ääni saattaa kuulua lääkärin äänessä.

        Turhaa kait näitä on täällä ja muuallakaan pohtia. Se kuitenkin on tosiasia, että monilla nuo olavt elämän todellisuutta. Silloin toiset tulevat mestaroimaan toisten asioissa.

        Ongelma ei ole Jumalan lasten neuvoissa, vaan ihmisten aivottomuudessa. Hyvä esimerkki aivottomuudesta on nämä vaiheeseen jääneet entiset v-lestadiolaiset jotka vielä kymmenenkin vuoden jälkeen seuraavat Jumalan valtakunnan neuvoja. Eivät toteuta enää samalla tavalla, mutta ovat riippuvaisia loppu elämän. He eivät kykene enää koskaan oman mielenmukaiseen elämään, joka on terveen elämän elinehto, vaan heidän mieltä ohjaa toisten mielipiteet ja reagoivat niihin, vaikkei pitäisi reagoida. Sairasta.

        Tuo avauksen teksti on ihan hyvä ja normaali mielipide ihmiseltä. Hän on päättänyt elää tuolla tavalla. Toisaalta jos tuo on sensuroitu lehdestä pois, niin se kertoo sensuroijan lahkon mielipiteestä. Kenenkään ei tarvitse ajautua elämässään siihen pisteeseen, että pitää valita oma käyttäytyminen esim. sen perusteella kelpaako teksti vai sensuroidaanko se myöhemmin. Terve ihmisen on niin vahva, että muodostanut mielipide OMASTA uskosta muotoutuu jo ennen noita ohjeita ja tai sensurointeja. Ellei, niin sitten oikea osoite on psykiatrinen sairaala. Valitettavasti nämä topipeukuttajat eivät tätä koskaan oivalla.
        He ovat jääneeytt satukirjan pauloihin iäksi. Vaiheessa on varmasti vaikea elämä, nyt kun tässä miettii...


      • Eroon.srk-kultista.2000
        TeamAhmab kirjoitti:

        Ongelma ei ole Jumalan lasten neuvoissa, vaan ihmisten aivottomuudessa. Hyvä esimerkki aivottomuudesta on nämä vaiheeseen jääneet entiset v-lestadiolaiset jotka vielä kymmenenkin vuoden jälkeen seuraavat Jumalan valtakunnan neuvoja. Eivät toteuta enää samalla tavalla, mutta ovat riippuvaisia loppu elämän. He eivät kykene enää koskaan oman mielenmukaiseen elämään, joka on terveen elämän elinehto, vaan heidän mieltä ohjaa toisten mielipiteet ja reagoivat niihin, vaikkei pitäisi reagoida. Sairasta.

        Tuo avauksen teksti on ihan hyvä ja normaali mielipide ihmiseltä. Hän on päättänyt elää tuolla tavalla. Toisaalta jos tuo on sensuroitu lehdestä pois, niin se kertoo sensuroijan lahkon mielipiteestä. Kenenkään ei tarvitse ajautua elämässään siihen pisteeseen, että pitää valita oma käyttäytyminen esim. sen perusteella kelpaako teksti vai sensuroidaanko se myöhemmin. Terve ihmisen on niin vahva, että muodostanut mielipide OMASTA uskosta muotoutuu jo ennen noita ohjeita ja tai sensurointeja. Ellei, niin sitten oikea osoite on psykiatrinen sairaala. Valitettavasti nämä topipeukuttajat eivät tätä koskaan oivalla.
        He ovat jääneeytt satukirjan pauloihin iäksi. Vaiheessa on varmasti vaikea elämä, nyt kun tässä miettii...

        Jossain määrin tätä emotionaaliseen puoleen perustuvaa ns. aivojen narikkaan jäämistä tunnistan vl/srk-liikkeestä vieraantuneena itsekin.

        Vanhoillislestadiolaisuus kummitellee meidän joskus srk/vl-kultissa mukana olleiden elämässä hautaan asti, tavalla tai toisella, vaikka olisimme muuten täysillä mukana muissa kuvioissa, ja vaikkapa "normi"luterilaisessa uskossa, koko ajan...!


    • Uskovainenvanhoillinen

      Nyt kun "johtajat" sensuroivat ja manipuloivat uskovaisten raittiita ajatuksia, kannattaa miettiä ketä uskoa. Koŕruptoitunutta itseriittoista äijäkööriä vai uskovaisia kanssakulkijoita kuin esimerkiksi tätä blogistia. Suosittelen jälkimmäistä vaihtoehtoa.

      • TEAMAhmab

        Täysin väärä neuvo terveelle ihmiselle. Jos puhut sairaalle olet väärä henkilö puhumaan satukirjan kiemuroista yhtään mitään. Selvästi havaitsee tekstistäsi, että sinulla on vaihtoehtoinen mielipide satukirjaan. Hyi helevetti mitä porukkaa täällä pyörii. Todennäköisesti olet uhrin sängyn edessä polvikyykkäävä helluntailainen Niilo Heinolasta. Seuraava vaihe on sitten upottaa uhri jorpakossa pikkuniiloksi.


    • voivoivoivoivoi

      Mitä nämä srk miehet pelkäävät?

      • Nuo_sensuroi-

        dussa blogikirjoituksessa mainitut asiat ovat niitä ehdonvallan asioita, joista Jyrki Rauhala puhuu saarnassaan. Ne eivät ole ollenkaan uskonasioita. Kuka lieneeköön sensuroinut niin hän on halunnut tioda kovan ja ehdottoman lain - mieleisensä lain! - sisälle Jumalan valtakuntaan, koska se hänen mielestönsä sinne sopii ainakin tässäö nimenomaisessa tapauksessa, vaikka se ei Jumalan mielestä kai sinne sovikaan.


      • Mikä on "ehdonvallan asia"?


      • ihmettelensuuresti
        Kesitas kirjoitti:

        Mikä on "ehdonvallan asia"?

        Etkö tunne perusasiota kristinuskossa???


      • ihmettelensuuresti kirjoitti:

        Etkö tunne perusasiota kristinuskossa???

        Termi ei kuulu kristinuskoon.


      • Jaaaa-hha

        Samaa mieltä. Tulee sellainen fiilis, että käytetään sanoja pönkittämään sanottavaa, vaikka niiden merkitys on härra ties mikä. Vai tietääkö joku muka oikeasti, mitä tuo tarkoittaa, sen sijaan, että kuitataan "etkö tunne kristinuskoa"?


    • Kunhan_Kalevi

      tunnin kuluttua Heinolassa heräilee, hän heti aamurukouksensa


      http://i1.wp.com/asialehti.net/wp-content/uploads/2016/02/10400563_10153905840434836_1185883306439557322_n.jpg?zoom=1.5&resize=346,230

      jälkeen pistää kentän sileäksi.

      Samaten Kesi Kempeleessä, jos pääsee irti tämän kauniin vaimonsa syleilystä;

      http://3.bp.blogspot.com/_8Yvi1L9XW0w/So5CTtGYSwI/AAAAAAAAAyc/8XMN9ZFWYUI/s1600-h/Big-Mommas-House-2-04.jpg

      Tämän näköinen naaraspiispakin saattaa piipahtaa palstalla sanomassa painavan sanansa:

      http://www.funckr.com/genimg.aspx?fn=getthefuckawayfr_1565.jpg&t=p&wp=5

      Ei mulla muuta. Monikulttuurisuus on rikkaus.

    • onsitäennenki

      Kaikki ehkäisy ja vasten lääkärinkin sanomaa lasten määrästä, on syntiä,
      vaikka sairaanakin, äiti voi kuolla synnytykseen ja lapsikin, kummatkin pääsee taivaaseen.
      -
      Tämä oli ennen ja vl sana on muuttumaton.

    • terveestikinvoiuskoa

      Kiitos Jumalalle ettei suvussani ole ainuttakaan lestalaista, ei mitään haaraa niistä 35 ainoasta oikeasta.

      tämä on ainut terve näkemys, tämänkin ketjun luettuani, iso kiitos!

    • On totaalisen mielrtöntä, mikäli joku nykyihminen olettaa Jumalan vaativan itseltään ehkäisemättömyyttä.

      • Totta, eikä edes viitteitä ole Raamatussa ehkäisyyn.

        Luonnon eläimetkin ovat viisaampia, mitä Vl, sillä he eihkäisetät, kun ruoka on heikoilla.


      • kalevi__

        Onko Kesitaksella ruoka vähissä, kun "ehkäisetät"?


      • kalevi__ kirjoitti:

        Onko Kesitaksella ruoka vähissä, kun "ehkäisetät"?

        Mahtaisiko VL-väki lissäntyä nykyisellä tavalla ilman modernia lääketiedettä?

        Onko siinä jotakin ylpeyden aihetta, jos ihminen nykypäivänä vielä kuuluu johonkin fundamentalistien lahkoon?


      • Puhuvainen.Putasjärveltä
        kalevi__ kirjoitti:

        Onko Kesitaksella ruoka vähissä, kun "ehkäisetät"?

        Setät ehkässöö ja sitten ne ähkässöö...!


    • Asiallisuushukassa

      Pöljien kuoro on herännyt. Se siitä asiallisuudesta tälle päivälle, se on menetetty, nimittäin asiallisuus.

    • juutas.käkriäinen

      Eipä tullut taaskaan kempeleestä katsantoa kesitasvammaislapsimielipiteeseen, juh, osaakoha Hän lukea noin pitkää yhdyntäsanaa.
      Muutoin olen sitä mieltä, että helpompaa olisi kuohita ne kiimaiset ukot!
      SUS suinalkoon. Hus. KesHän.

    • Joka_tapauksessa

      poistetussa blogikirjoituksessa ja Jyrki Rauhalan saarnassa on asiaa.

    • tuntuu_ristiriitaiselta

      Käsky lisääntyä ja täyttää maa annettiin täydellisille Aadamille ja Eevalle. Eihän koskaan siihen sisältynyt ajatus sairaista ja kuolevista lapsista, ei edes vaimon synnytyskivuista. Tuo tarkoitus on kuitenkin voimassa Jeesuksen lunastusuhrin avulla, että maa täytetään aikanaan terveillä, täydellisillä ihmisillä, jotka elävät maailamlaajuisena perheenä. Tässä välikappaleena on Jumalan Valtakunnan hallitus, Kristuksen kanssa siinä hallitsevat ne Jumalan maan päältä valitsemat uskolliset, jotka hän kasteen jälkeen siittää uudelleensyntymiseen taivaalliseen elämään pyhälllä hengellään. Heitä Raamattu kutsuu pieneksi laumaksi verrattuna siihen suureen joukkoon, jota kukaan ei voinut lukea, ja joka säilyy elossa Harmagedonin taistelusta. Sitten aikanaan alkaa maallinen ylösnousemus, ja lukemattomat nyt kuolleina nukkuvat herätetään uudelleen elämään paratiisiksi muutetun maan päälle. Heihin kuuluvat vanhurskaat Jumalaan uskonsa osoittaneet, jotka elivät ennen kuin Jeesus uhrikuolemallaan avasi tien taivaaseen, samoin ne joilla ei ollut aikanaan riittävästi mahdollisuuksia Jumalan tarkoitulsen oppimiseen.

      Miksi siis ristiriita olisi, pitäisi noudattaa alkuperäistä tarkoitusta maan asuttamiseksi täydellisillä Aadamin ja Eevan lapsilla, ja kuitenkaan ei puhuta sanallakaan ikuisesta elämästä maan päällä tuon tarkoituksen toteuttamiseksi. Onko paratiisimaa siirretty taivaaseen?

    • possessiivisuffixit

      Kempeleessä on ruokaa riittänyt 9 kk ennen kessin alulle Panoa, siis Hänen. No ehkä ollu vähän heikot eväät kuitenni..

    • uskovainen_ihminen

      SRK:n (käytännössä = muutama mies) kannalla ehkäisyyn ei ole merkitystä koska merkitystä on vain JumalanValtakunnan kannalla, jonka jo blogitekstissä uskovaisen ihmisen kautta saimmekin lukea. Tosin sen kiusaaja jo ehti sensuroida. Hih.

    • ollaanko_hiljaa

      Tämä ehkäisykysymys tulisi selvästi tarkastella SRK.n toimesta ja antaa siitä raamatullinen näkemys, vai veisikö se perusteet heidän uskomuksiltaan laajemmaltikin, joten siihen ei voi puuttua.

    • ewffcc

      Tämä srk:n touhu on ihan suoraan kuin propaganda banaanivaltiosta. Jos jotain aletaan sensuroimaan on se merkki siitä että joku tai jokin elin käyttää valtaa muita kohtaan ja asia pitää tukahduttaa josta ei saa edes kysyä ja puhua siitä koska se on kielletty. Onko tämä rakkautta ja iloa olla uskomassa tällaisessa porukassa?

      Miksi lestadiolaiset eivät näe tämän läpi sitä kuinka heitä kontrolloidaan uskomaan asioita joissa ei ole mitään totuuden häivää? Uskohan ei perustu totuuteen sillä niitä ei voida todistaa (se että jokin kirja sanoo jotain ei ole totuus ellei sitä nähdä jossakin jollakin tavalla kuten taivaaseen pääsyä ei voida näyttää että se on mitä tapahtuu) ja lestadiolaisuus on mennyt vielä askeleen pidemmälle tässä luomalla ihan oman uskonsa jolla ei ole mitään tekemistä sen uskon kanssa johon se muka perustuu.

      En sano etteikö tätä kaikkea olisi joku tai jokin luonut (tämä on hyvintodennäköinen selitys kaikelle) mutta se mikä se on pitää kaikkien nähdä samana eikä siitä ole epäilyksen häivääkään. Kukaan ei kyseenalaista sitä. Ennen kuin tässä ollaan kaikki väitteet siitä että jokin on totuus on spekulointia.

    • Joku_Päivämiehen

      lakivanhurskas sensuroija on kai edennyt pienimmän pahan periaatteella? Hän on luullut, että kun ollaan uskovaisia niin sitä sitten sen myötä ymmärrettäisiin kaikki asiat, lääketisteelliset ja terveyden- ja rairaanhoitooonkin liittyvät asiat. Eihän asia näin ole. Elämäntilanteet ovat moninaiset. Sensuroidun blogikirjoituksen kirjoittajan tilanne on ollut tällainen, josta hän on halunnut kertoa. Tuntuu, että hän on kertonutkin oikein. Se ei vain sopimut keskusjärjestömme sensuroijatyypille, joka luulee, että kaikki voidaan pakottaa samaan muottiin. Sietäisi niiden siellä Oulussakin hävetä ja ymmärtää, että on käytännön asioita, joita he eivät voi ymmärtää. Miksei heille riitä, että Jumala ymmärtää?

      • seonpääasiatuossasakissa

        typeryksiä riittää joka paikkaan.

        ei luulis olevan vaikeaa uskovaiseksi itseään tituleeraavan käsittää edes yksi kohta Raamatusta oikein, mutat ei, ei vaan onnistu kun toisessa vaakakupissa on koko langenneen ihmisen ja tekohurskaan loputon ylpeys joka Ei salli myöntää mitään virhettä vaikka koko liike pn pelkkää virhettä alusta loppuun ja siltä väliltä.

        EI Oulussa ei erhedytä!


    • NaurunRemakka

      Huomaatteko että tähän hyvään avaukseen ja ketjuun on ängennyt mukaan myös helluntailainen rikollinen Kesitas - kyselemään tyhmiä :-). Varsinainen Luciferin lähetti joka hieroo illosillaan ja evakelioi :-)

      • puupäätkelluvatonneksi

        Niin olikos jotain asiaa, vai etkö saa sanottua, henkeenkö tarttui asiasi eikä päässyt ulos ivailu vain pullahti kuten aina ennenkin!

        pidätkös itseäsi uskovaisena tai edes normijärkevänä vai ..?


      • vfdvfd

        On tainnut mennä srk:n oppi perille että kaikki muut paitsi lestadiolaiset ovat saastaa..niinhän sitä opetetaan jo lapsesta asti ettei maailman lasten kanssa saa olla koska ne vie uskosta pois.

        Raamatussa on semmoinen kohta että kohtele muita kuin haluat itseäsi kohdeltavan..onko tämä sensuroitu srk:n toimesta ja tilalle on tuotu kaikki muut ovat sontaa joita voi kohdella miten haluaa?

        Ei ole kysymyksiä jotka ovat tyhmiä..lestadiolaisuudessa kysyminen on kiellettyä ja syntiä joten laitan tämän sen piikkiin ettet voi tietää tuota asiaa.


    • Ketjussahan_on

      mielenkiintoisia kommentteja.

      Tuntuu omituiselta, että Päivämies on sensuroinut tekstin. Senhän on kirjoittanut uskovainen ihminen. Hän on kertonut omasta elämästään. Heillä on ollut tuollaista. Siltikin he saavat olla uskomassa. Turvata Jumalan armoon. Tuntuu hurjalta, että Päiuvämies estää tavallisia uskovaisia ihmisiä kertomasta elämästään toisille.

      • x-srk.-vl

        Päiwämies. Wittu mitä pascaa...!


      • vahvastiHelluntaiuskossa

        ai sit bloggaaja ite käskenyt poistaa, mistä noita tietää


      • Kähtöjoski

        Ei käskenyt. Kotimaan mukaan srk:n johto käski


      • Eihän_SRKn_johto
        Kähtöjoski kirjoitti:

        Ei käskenyt. Kotimaan mukaan srk:n johto käski

        ole mikään Jumalan huoneen hallitus. Ei siellä kenelläkään liene yhtään enempää ymmärrystä ja Pyhää Henkeä kuin blogitekstin kirjoittajalla. Hoitokokousvuosina uskottiin, että SRK:n johto olisi JUmalan huoneen hallitus. Noiden aikojen harhaisista käsityksistä voimme lukea esimerkiksi Joona Korteniemen gradusta:

        https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/163440/KorteniemiJoonaProGradu.pdf?sequence=2

        Kai ne aina aika ajoin palaavat nuo samat harhaiset ajat Jumalan valtakuntaan. Joku jossakin kokee olevansa viisaampi ja ymmärtäväisempi kuin toinen ja alkaa mestaroida niin kuin esimerkiksi tässä, että sensuroi kelvollisen blogitekstin.


      • eivaaaan.ei
        Kähtöjoski kirjoitti:

        Ei käskenyt. Kotimaan mukaan srk:n johto käski

        ei vaan bloggaaja itse käski.

        PS:

        lähde sama kuin sinulla :=/


      • Eipelivaraa

        "Päätoimittaja Pekka Aittakummun mukaan tekstistä tuli ennen poistamista kritiikkiä vanhoillislestadiolaisten johdolta."


      • Varmaan_kritiikkiä
        Eipelivaraa kirjoitti:

        "Päätoimittaja Pekka Aittakummun mukaan tekstistä tuli ennen poistamista kritiikkiä vanhoillislestadiolaisten johdolta."

        on tullut, mutta siitä tosiasiasta ei päästä mihinkään, että momien elämäntilanne saattaa olla samanlainen kuin blokikirjoituksen laatijan. Ei sillä ns. vanhoillislestadiolaisten johdollakaan ole mitään yleispätevää neuvoa ja ohjetta ja käyttäytymismallia kaikkiin elämässä eteen tuleviin tilanteisiin. Turha kuvitellakaan. Soiksi erilaisten näköjulmien pitäisi saada olla esillä. Voisihan Päivämies palauttaa blogikirjoituksen. Se on kuitenkin omiaan herättämään ajatuksia. Eihän siinä ole mitään uskon vastaista.


      • Sitämyöten

        Enemmän näitä luetaan kuin Päikkäristä. Mainosta on blogille tullut ylenmäärin ja kiinnostus on sitämyöten huipussaan


    • Olavi.Voittonen

      jumalanterve! Jumalan Valtakunnassa Päivämies on Jumalan Sanaa. jumalanrauhaan.

    • On_vaikea

      käsittää, miksei blogikirjoitus saanut olla Päivämiehessä. Sinähän on paljon asiaa.

      • hanna27-2

        Minä taas käsitän sen täysin. Käsityskyvyissämme on eroja. Sinulla käsityskyky on rajoittunut.

        Blogikirjoitus sisälsi sanan ehkäistä, muodossa jossa se voidaan katsoa tapahtuneen synnittömästi. Lestadiolaiset eivät hyväksy ehkäisyä , vaan se määritellään ko. liikkeessä synniksi, samoin esim. katolilaisessa uskomuksessa, Islamissa, sekä useissa pienimmissä uskonnoissa tai uskonnottomissa yhteisöissä. Sellaisiakin on.

        Blogitekstin poistaminen kertoo siitä, että lehden toimitus ja ehkä SRK ovat tulleet siihen tulokseen, että kirjoituksesta saattaa "kriittisimmille" syntyä käsitys, ettei ehkäisy olisikaan syntiä. Sellainen käsitys sotisi liikkeen perinteistä opetusta vastaan ja tämä tapahtuisi vieläpä sen pää-äänenkannattajassa päivämiehessä.

        Käsitän, että heidän mielestä olisi pitänyt selvästi kertoa kyseessä olleen vähintään poikkeustilanne, mutta ennen kaikkea terveydenhoito, ei ehkäisy, sillä se on liikkeen mielestä syntiä.

        Kyse on mielikuvista ja sanoista. Totta kai liikkeen virallinen lehti toimii oman liikkeen ja agendansa ehdoilla, muu toimintatapa olisi perin outoa.

        Kirjoituksessa ei sinällään ollut mitään ristiriitaa liikkeen opin kanssa, mutta mielikuvillahan medioita seurataan ja mielikuvilla niitä luodaan. Onpa saattanut tulla palautetta lakihenkisiltä lukijoiltakin.

        Ei elämä mene aina siten kuin se näyttää menevän.


      • Sekasorto

        Hannalla on sana- ja ilmaisutaito hallussaan. Olisi kiva tietää, että oletko luonnonlahjakkuus, hyvin koulutettu, vai molempia. Kiva kuitenkin lukea kommenttisi.

        Kommentistasi voi lukea, että elämäntilanteen perusteellinen esittely jollekkin ylicybervalvojalle tarvitaan, jotta voi tehdä elämässään tärkeitä ratkaisuja hyvällä omalla tunnolla ja kertoa niistä toisille, samassa elämäntilanteessa oleville.

        Täydellinen luottamus ihmisten haluun ja kykyyn toimia oikein, on elävän uskonyhteisön säilymisen lähtökohta. Yliorganisoitu ja -valvottu järjestelmä hajoaa sekasorron kautta. Se on luonnonlaki ja tapahtuu varmasti ennemmin tai myöhemmin. Merkkejä tällaisesta on jo vl-liikkeessä.


      • Kyllähän_Hanna
        Sekasorto kirjoitti:

        Hannalla on sana- ja ilmaisutaito hallussaan. Olisi kiva tietää, että oletko luonnonlahjakkuus, hyvin koulutettu, vai molempia. Kiva kuitenkin lukea kommenttisi.

        Kommentistasi voi lukea, että elämäntilanteen perusteellinen esittely jollekkin ylicybervalvojalle tarvitaan, jotta voi tehdä elämässään tärkeitä ratkaisuja hyvällä omalla tunnolla ja kertoa niistä toisille, samassa elämäntilanteessa oleville.

        Täydellinen luottamus ihmisten haluun ja kykyyn toimia oikein, on elävän uskonyhteisön säilymisen lähtökohta. Yliorganisoitu ja -valvottu järjestelmä hajoaa sekasorron kautta. Se on luonnonlaki ja tapahtuu varmasti ennemmin tai myöhemmin. Merkkejä tällaisesta on jo vl-liikkeessä.

        puhuu asiaa. Mutta asiaa oli myös sensuroidussa blogikirjoituksessa.

        On turhaa luulla, että ihmiselämän moninaisuutta voitaisiin pukea johonkin yhteen muottiin. Blogin kirjoittajan tilanne on ollut sellainen kuin on ollut. Joskun toisen tilanne on toisenlainen, esimerkiksi ei ole mitään terveydellisiä ongelmia, vaan voidaan kestään ja kärsiä raskaus toisensa jälkeen ja saafda paljon lapsia. Entä sitten kun ei noin menekään?

        Ehdonvallan asiat eivät ole uskonasioita niin kuin Jyrki Rauhana edellä saarnassaan sanoo.


      • hmmm...-
        Kyllähän_Hanna kirjoitti:

        puhuu asiaa. Mutta asiaa oli myös sensuroidussa blogikirjoituksessa.

        On turhaa luulla, että ihmiselämän moninaisuutta voitaisiin pukea johonkin yhteen muottiin. Blogin kirjoittajan tilanne on ollut sellainen kuin on ollut. Joskun toisen tilanne on toisenlainen, esimerkiksi ei ole mitään terveydellisiä ongelmia, vaan voidaan kestään ja kärsiä raskaus toisensa jälkeen ja saafda paljon lapsia. Entä sitten kun ei noin menekään?

        Ehdonvallan asiat eivät ole uskonasioita niin kuin Jyrki Rauhana edellä saarnassaan sanoo.

        >>Ehdonvallan asiat eivät ole uskonasioita niin kuin Jyrki Rauhana edellä saarnassaan sanoo. >>

        Mitkään ihmisen itsensä ulkopuoliset mielipiteet eivät ole uskonasioita, tai eivät saisi olla, ei edes Raamattu. Uskonhan pitäisi olla henkilökohtaista rauhaa, vapautta ja iloa, kuten joku kekseliäs sanaseppo on asian oivallisesti ilmaissut.

        Esim. tapauksessasi näyttää siltä, että sinä olet tällä kertaa löytänyt auktoriteettisi jostakin Jyrki Rauhasesta. Mielestäni olette tykönään kaikki hakoteillä. Kun yhdestä pääsette eroon, etsiydytte seuraavan hameen helmaan ja takerrutte siihen kiinni kuin sika limppuun.

        Eikö olisi aika etsiä elämä, takertumatta toisten ihmisten mielipiteisiin? Päivämies toimii tavallaan, blokkaaja tavallaan, Rauhanen tavallaan. Sinä taas arvot itsellesi jonkun heistä ja mietit edellistä. Ikuinen kierre.


    • millälookisuus

      haloo veeällät milloin tulette järkiinne tässäkin aiheessa, !

      Miksi ette seuraa Raamatun opetusta kun kerran mainostatte itseänne uskovaisiski ja jopa jumalanlapsiksi hah.

      • Niilonigeenalle

        Meinaatko että Niilo pelastaa :))))))))))))))))))))))


    • endo

      Meillä naisilla voi olla "sisuskalut" vialliset ! Esim. endometrioosi tai muu vaiva. Hoidetaanhan muitakin sairauksia asian vaatimalla tavalla ja ne voi johtaa välilliseen "pidättäytymiseen"! Siinä pitää puolisoiden välinen "kemia" olla toimivaa ! Ajatella enempi yläpäällä kuin alapäällä ! Eikä se vie uskomisen vapautta pois. Joskus on hoitona vain "sisuskalujen" poisto ! Siihenkin tyytyminen ! Eikä sitä tarvitse kysellä SRK:lta. Meille on suotu joskus viisaat lääkärit ja terveydenhoito. Turha tällä palstalla on näitä asioita "vatuloida"! Kaikilla ei ole yliseksuaalinen "lähestymistapa" se avio-onnikaan. Yhteiselämään kuuluu paljon muutakin. Eikä se aina välttämättä ole ns. ehkäisyä. Vanhemmalla iällä pakosta "laantuu". Tilalle kun tulee muita "hoidettavia asioita" kolottaa "sieltä ja täältä", ei siinä aina jaksa toisen "haluja" täyttää ! JOS parisuhde on kunnossa, kaikki hoituu ja avoimesti voi keskustella asioista.
      JOSPA lopetettaisiin jo toisten, vieläpä ihan tuntemattomien ihmisten asioiden puinti tälläkin "foorumilla" ja hoidettaisiin se "oma tontti" mallikkaasti !?!
      Valoisaa Joulun odotusta ihmiset !

      • Mies50v-

        Ok, minua panettaa lähes kokoajan, lähes. Sen herkumpi mitä vieraampi.
        Naapurin emäntään kyllästyin jo kymmenen vuotta sitten, sillä oli vielä kovemmat halut, halut oli kellon ympäri, minun piti takaoven kautta hipsiä töistä kotiin, ettei se viekottele nurkkansa takaa taas sänkyynsä. Paloin loppuun hänen osalta.

        Tekeekö sinulla koskaan vierasta miestä mieli, enemmän kuin omaasi, jolla ehkä jo seisokit hiipuneet?


    • paskaselitys

      Lapsellista paskaa.
      -
      Lilluuko joku ajatuksissa, että Raamattuun usko ei ole oikea.
      -
      VL ei usko Raamattuun, vaan Sisäiseen siioniin, jota voi itse kukainenkin ohjailla.

      • VoiTaivasSinua

        Raamattuun usko oikea? Usko on aina oikea vaikka uskoisi joulupukkiin, olipa sinulta outo kommentti.
        Etkö näe siinä mitään ristiriitaa sen kanssa, että tuomitset toisen raamattukäsityksen, mutta pidät omaa käsitystäsi oikeana? Molemmat tulkitsevat! Miten sinulle on siunaantunut sellainen ominaisuus, jotta voit omista oikean tulkinnan Raamatusta ja samalla oikean uskon, joka on aina henkilökohtainen?

        Voisitko kertoa tarkemmin, että mikä todistaa tulkintasi olevan oikean? Olet varmaan helluntailainen, mutta se on sivuseikka, olitpa sitten mikä jehovalainen tahansa.

        Voitko vastata?

        Minun näkemys on se, että Raamattu on pääpiirteissään satua. Näkemykseni perustuu kokemukseen joka on suuressa ristiriidassa Raamatun kanssa. Tämä on siis minun näkemys Raamatusta, ei Raamatun tulkinnasta yleisemmin.


      • Ongelmiako

        Mikä on ongelmasi?


      • Heikki.Saari
        VoiTaivasSinua kirjoitti:

        Raamattuun usko oikea? Usko on aina oikea vaikka uskoisi joulupukkiin, olipa sinulta outo kommentti.
        Etkö näe siinä mitään ristiriitaa sen kanssa, että tuomitset toisen raamattukäsityksen, mutta pidät omaa käsitystäsi oikeana? Molemmat tulkitsevat! Miten sinulle on siunaantunut sellainen ominaisuus, jotta voit omista oikean tulkinnan Raamatusta ja samalla oikean uskon, joka on aina henkilökohtainen?

        Voisitko kertoa tarkemmin, että mikä todistaa tulkintasi olevan oikean? Olet varmaan helluntailainen, mutta se on sivuseikka, olitpa sitten mikä jehovalainen tahansa.

        Voitko vastata?

        Minun näkemys on se, että Raamattu on pääpiirteissään satua. Näkemykseni perustuu kokemukseen joka on suuressa ristiriidassa Raamatun kanssa. Tämä on siis minun näkemys Raamatusta, ei Raamatun tulkinnasta yleisemmin.

        jumalanterve! Jumalan Valtakunnassa ei raamatuita tarvita. jumalanrauhaan.


    • voiraukkoja

      Ei niin eikä niitä siellä lueta, eikä siksi mitään tietoakaan ole sen sisällöstä.

      pääasia on ettei vaan ehkäist' taas uutta pellavapäätä , siihen se uskominen tähtääkin.

    • Eitunnuksia

      Voisiko joku kopsata kotimaa24:n keskustelun blogista tänne?

      • Sitä_joku_pyy-

        sijo tuolla edellä. Ei sutä ole ilmestynyt. Myöskään alkuperäise blogitekstin loppuosaa eiu ole näkynyt. Kuka nyt lukuaikaa ostaisi Kotimaasta...


    • joulu.pukki
    • Tuossapateksti

      Lestadiolaisten Päivämies-lehti poisti verkkosivuiltaan ehkäisyä pohtineen blogin
      28.10.2016 17:55 - Meri Toivanen | Kotimaa Päivämiehen verkkolehti
      Vanhoillislestadiolaisissa piireissä on viime päivinä herättänyt huomiota Päivämies-lehden verkkosivuilla julkaistu ja sieltä poistettu blogikirjoitus. Vanhoillislestadiolaisten kattojärjestön Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) Päivämies poisti ehkäisyä pohtineen blogin sivuiltaan tämän viikon tiistaina puolen päivän aikaan. Se ehti olla julki runsaat kaksi vuorokautta.

      Päivämiehen vierasblogissa julkaistaan eri kirjoittajien omalla nimellään tai nimimerkillä kirjoittamia tekstejä.

      Sunnuntaina julkaistussa tekstissä nimimerkki "Kiitollinen lapsista" kertoo elämäntarinansa. Hän kertaa kumppanin löytymisen, lasten syntymät ja monta kohdattua keskenmenoa.

      Nuorimman lapsen syntymän jälkeen lääkärit olivat sanoneet kirjoittajalle, ettei hänen terveydentilansa takia kannattaisi toistaiseksi hankkia lapsia.

      "Olin kauhuissani. Niin isoon ratkaisuun ei minulla ollut eväitä. Vaikka jokainen odotus ja syntymä oli ollut omalla tavallaan haastava, en ollut hetkeäkään ajatellut, että en olisi valmis seuraavan lapsen odotukseen sen ajan koittaessa."

      Kirjoittaja kertoo keskustelleensa asiasta miehensä ja ystäviensä kanssa ja kysyneensä neuvoa myös "joiltakin uskovaisilta terveydenhuollon ammattilaisilta". Hän kirjoittaa rukoilleensa Jumalalta suuntaa asiassa.

      Kirjoittajaa rohkaisi ammattilaisen vastaus: "Sinun kannattaa tehdä niin kuin lääkärit sanovat. Joskus Jumalan tahto kuuluu lääkärin suulla. Silloin saatte olla kiitollisia saamastanne perheestä ja pitää siitä hyvää huolta.”

      Blogin kirjoittaja toteaa, että vastaus näytti hänelle Jumalan armon uudessa valossa. Aiemmin hän suhtautui hyvin kielteisesti ehkäisyyn, myös lääketieteellisistä syistä. Nyt hän koki Jumalan avanneen hänen silmänsä ja mielensä ymmärtämään, että ihmisten omat jyrkät mielipiteet eivät välttämättä olekaan aina Jumalan tahdon mukaisia.

      "Tärkeämpää on nöyrtyä Jumalan tahtoon", hän kirjoittaa.

      "Blogi jätti tulkinnanvaraa"

      Päivämiehen vs. vastaava päätoimittaja Pekka Aittakumpu vahvistaa Kotimaa24:lle poistaneensa blogin lehden verkkosivuilta tiistaina. Aittakummun mukaan tekstissä ei ollut itsessään mitään väärää, mutta asiat oli ilmaistu epäselvästi.

      – Se jätti tulkinnanvaraa siitä, mikä on meidän kantamme ehkäisyyn.

      Blogin poistaminen oli Aittakummun mukaan seurausta kritiikistä, jota Päivämies sai eri-ikäisiltä ihmisiltä eri puolilta Suomea. Yhteydenottoja tuli päätoimittajan mukaan kymmeniä.

      Aittakumpu vahvistaa, että kritiikkiä tuli myös SRK:n johdosta. Hän ei halua eritellä, kuka kritiikkiä antoi. Päätöksen blogin poistamisesta hän sanoo tehneensä itse.

      Aittakummun mukaan teksti luetaan SRK:n kantana, vaikka sen olisi julkaissut vierasblogin kirjoittaja. Päätoimittaja sanoo, että blogeja koskevat samat toimitukselliset ohjeet kuin Päivämies-lehteä: lehti tarkastelee asioita kristillisen uskon pohjalta ja antaa tilaa linjansa mukaisille lukijoiden kirjoituksille.

      Aittakummun mukaan Päivämiehessä julkaistaan lähiaikoina artikkeli, jossa SRK:n kanta ehkäisyyn tulee selvästi esiin. Aittakumpu sanoo, että SRK pitää ehkäisyä Raamatun vastaisena toimena.

      – Äidin ja lapsen henki ovat yhtä arvokkaita ja on tilanteita, joissa on terveydenhoidollisista syistä hyvä pidättäytyä uusista raskauksista. Lääkäreillä on omat ajatuksensa ja näkemyksensä, ja asioita tulisikin punnita tapauskohtaisesti Raamatun ja omantunnon valossa.

      Blogin poistaminen oli Aittakummun mielestä harmillista sekä lukijoiden että kirjoittajan näkökulmasta. Päätoimittaja sanoo, että hänen olisi pitänyt olla toimituksellisessa prosessissa tarkempi.

      – Jos tekstiä olisi vähän selkeyttänyt, se olisi voinut olla ihan ok.

      "Aihe on edelleen tabu"

      Blogin kirjoittaja kertoo Kotimaa24:lle yllättyneensä siitä, että hänen tekstinsä päätettiin poistaa. Hän sanoo keskustelleensa ehkäisykysymyksestä eri ihmisten kanssa vuosia. Perheensä toiveesta hän päätti kuitenkin julkaista kirjoituksensa nimimerkillä.

      – Olen ajatellut, että asia olisi jo selkeämpi, mutta aihe on näköjään edelleen tabu.

      Hän korostaa, että iso perhe on hänestä rikkaus ja siunaus.

      – Itsekään en ennen ajatellut, että raskauden tielle voisi tulla terveydellisiä syitä, mutta ne ovat realiteetti. Terveyden edessä voimme joutua nöyrtymään.

      Kuva: Kuvakaappaus Päivämiehen verkkosivuilta perjantaina 28.10.

      • Turhaa_sitä_on

        Sittakunnun ja muidenkaan selitellä. Käytännön elämässä tilanteet ovat moninaiset. Ei niitä saada yhteen muottiin. Nyt kun he lupaavat julkaista lehdessä taas kantansa niin siinä meillä on taas edessä kova LAKI. Se sopii useimmille, mutta sitten kun tulee eteen elämäntilanne niin kuin aloittajalla niin siihenpä se ei sovikaan... ähä ja kutti!


      • Päivämiehen_ja
        Turhaa_sitä_on kirjoitti:

        Sittakunnun ja muidenkaan selitellä. Käytännön elämässä tilanteet ovat moninaiset. Ei niitä saada yhteen muottiin. Nyt kun he lupaavat julkaista lehdessä taas kantansa niin siinä meillä on taas edessä kova LAKI. Se sopii useimmille, mutta sitten kun tulee eteen elämäntilanne niin kuin aloittajalla niin siihenpä se ei sovikaan... ähä ja kutti!

        SRK:n on turha yrtittääkään tehdä sellaisista asioista hengellisiä, jotka eivät ole hengellisiä.


      • Pitäkööt_Aitta-
        Päivämiehen_ja kirjoitti:

        SRK:n on turha yrtittääkään tehdä sellaisista asioista hengellisiä, jotka eivät ole hengellisiä.

        kumpu ja SRK:n johto (eihän se ole mikään Jumalan huoneen hallitus!) ovavanhurskaat eli lakivanhurskaat käsityksensä, jotka eivät kuitenkaan perustu Raamatussa ilmoitettuun Jumalan sanaan niin kuin sensuroitu blogi. Blogissa on jumallista ymmärrystä.


      • SRKn_johto
        Pitäkööt_Aitta- kirjoitti:

        kumpu ja SRK:n johto (eihän se ole mikään Jumalan huoneen hallitus!) ovavanhurskaat eli lakivanhurskaat käsityksensä, jotka eivät kuitenkaan perustu Raamatussa ilmoitettuun Jumalan sanaan niin kuin sensuroitu blogi. Blogissa on jumallista ymmärrystä.

        Meillä ei erilaisuutta ymmärretä niin kuin Jumalakaan ei ymmärrä. Kaikk pakataan samaan muottiin. Meillä on kaikki tiedon ja taidon tavarat myös terveyden- ja sairaanhoitoa koskevissa asioissa. Inhimillisyyttä ei ole. MIksi olisi? Oliko se muka inhimillistä, että Jeesus naulittiin ristinpuulle?


      • VLITSEKKIN

        ONGELMA ON SANOITUKSESSA.

        EI SAA SANOA SANAA "EHKÄISY" VAAN PITÄÄ KIERTÄÄ ASIA KAHDELLA VAIHTOEHTOISELLA TERMILLÄ

        1
        "LÄÄKETIETEELLINEN OPERAATIO" TAI

        2
        "PIDÄTTÄYTYMINEN"


      • Tässä_päätoimittaja

        sanoo, että on tullut kymmeniä palautteita. Ne palautteet lienevät tulleet MÄDILTÄ KALOILTA, koska niitähän riittää. Semmoisilta, jotka omilla elämänratkaisuillaan kuvittelevat kelpaavansa Jumalalle.


    • HAAAAAAh

      Tämä on kyllä melkoista itsepetosta:

      "– Itsekään en ennen ajatellut, että raskauden tielle voisi tulla terveydellisiä syitä, mutta ne ovat realiteetti. Terveyden edessä voimme joutua nöyrtymään."

      Nöyrtymään missä asiassa??? Siinä, ettei voi ottaa lapsia vastaan, vaikka niin haluaisi? Vai oikeammin siinä, että ei voi olla ehkäisemättä Jumalan tahdon vastaisesti? Kysynpä vaan. Melkoista sanaleikkiä taas vl-piireissä.

      Entä se joka raskain mielin on ottanut lapset vastaan, joutuuko hänkin "nöyrtymään." :D

    • On_se_ainakin

      verinen lounnaus kirjoittajaa kohtaan, että blogiteksti ensin julkaistaan ja sitten poistetaan.

      Päätoimittajan mielestä teksti oli OK ja hän päätti sen julkaista. Sitten ilmestyi kämppään joku ISOMPI PAMPPU, jolla olasta mielestään oli ENEMMÄN PYHÄÄ HENKEÄ ja vaati kirjoituksen pois. Se on KOVA LAKI!

    • Yhteinen

      Onhan se paha kolaus kaikille päikkärin blogisteille. Sananvapaus ei ole päikkärin juttu. Fiksummin asia olisi hoidettu vapaalla keskustelulla blogin yhteydessä ja siinä esitetyt ajatukset olisivat rakentaneet kauniin tuloksen yhteiselle ymmärrykselle ehkäisystä.

      Nyt kaikki myöhemmät korjausyritykset ovat värittyneet johtokunnan kannanotoksi, johon siioni ei välttämättä kotiudu. Toimi hajoittaa ja ei rakenna. Toivottavasti olen väärässä.

      • Sitäpaitsi_kirjoitus

        oli parempaakin suomen kieltä kuin joidenkin muiden blogistien.

        Parasta olisi, jos blogiteksti palautettaisiin verkkolehteen ja sillä hyvä. Ei sille mitään voi, että elämäntilanteet ovat erilaisia.

        Onhan Jumalan lasten keskuudessa avioerojakin. On sitten sellaisiakin tapauksia, että eronneet ovat avioituneet uudelleen ja heidät on taas hyväksytty Jumalan lapsiksi, koska anteeksiantamusta ei katuvalta silloinkaan voida kieltää. JUmala tietenkin näkee myös sydämeen, mutta SRK:n ukot eivät nähne.


    • Aittakumpu

      Olisihan sen blogikirjoituksen (periaatteessa) voinut korjata.

      Onhan meillä muitakin blogikirjoituksia korjailtu. Esimerkiksi helmikuussa julkaistussa Murtomaan kirjoituksessa "Onko tämä se joukko" aluksi luki, että kun JUmala on antanut uskon lahjan niin hänhän voi ottaa sen poiskin. Tuo blogikirjoitushan tuli kuuluisaksi. SAiutä siteerattiin seurapuheissa eri puolilla maata. No sitten joku moitiskeli, että ainakin tuo sanottu kohta oli väärin, koska eihän JUmala KOSKAAN ota uskon lahjaa pois, vaan siihen pyskii sielunvihollinen. Nyt tuota kohtaa ei enää tuossa kirjoituksessa ole.

      Tässä poistetun blogikirjoituksen tapauksessa korjaaminen olisi ollut ongelmallista. Meillä Jumalan valtakunnassa näet edellytetään, että kaikki ovat terveitä ja voivat saada lapsia. Erilaisuutta ja ja sairauksia ei hyväksytä. Meillä johtokunta on hyväksynyt tällaisen linjan ja siihen on tyytyminen. Jolle ei kelpaa, menköön hellareihin tai adventisteihin tai minne nyt lystääkään.

      • Onko_totta_kans

        mitä päätoimittaja tuossa sanoo?


      • Aittakumpu
        Onko_totta_kans kirjoitti:

        mitä päätoimittaja tuossa sanoo?

        Totta joka sana. Minä van olen puun ja kuoren välisdsä. Perheelle pitäisi saada jostakin revityksi leipä. Vaikutusvaltaiset punaniskat toisaalta painavat päälle. Mitä vittua tässä tilanteessa oikein voisi tehdä? Jos eroaisin niin kuin Hänninen (itse asiassahan hänet erotettiin, mutta eläkeläiselle se ei ollut suuri katastrofi), niin mistä helevetistä minä sitten repisin pesueellen leivän? Kenenkään ei pitäisi erehtyä tulemaan työhön johonkin äs-är-koohon, koska toisaalta ahdostelee Jumala, toisaalta itse piru ja joka tapholta toinen toistaan omavanhurskaammat johtomiehet, otka kukun kuvittelevat olevansa enemmöän kuin nuo toiset.


      • Voisthan
        Aittakumpu kirjoitti:

        Totta joka sana. Minä van olen puun ja kuoren välisdsä. Perheelle pitäisi saada jostakin revityksi leipä. Vaikutusvaltaiset punaniskat toisaalta painavat päälle. Mitä vittua tässä tilanteessa oikein voisi tehdä? Jos eroaisin niin kuin Hänninen (itse asiassahan hänet erotettiin, mutta eläkeläiselle se ei ollut suuri katastrofi), niin mistä helevetistä minä sitten repisin pesueellen leivän? Kenenkään ei pitäisi erehtyä tulemaan työhön johonkin äs-är-koohon, koska toisaalta ahdostelee Jumala, toisaalta itse piru ja joka tapholta toinen toistaan omavanhurskaammat johtomiehet, otka kukun kuvittelevat olevansa enemmöän kuin nuo toiset.

        löytää muuta työtä. Esimerkiksi Helsingin seudulla on puutetta kaupan kassoista.


    • Kai_tämä_blo-

      kikirjoitus pian palautuu Päivämiehen verkkolehteen?

      Eihän siitäkään mitään tule, että blogien täytyy olla vain yhtä ja samaa kiiltokuvamaista hyminää kun elämä oikeasti ei ole sellaista.

    • Alarantanauraa

      Kyllä pappilassa nyt nauretaan, kun srk:lla sekoillaan.

      "Knalli ja sateenvarjo
      Perniön tuli talavi. Se on oikiastaan ihan kiva. Ensilumesa on taikaa. Kohta on joulu. Tekasin jouluksi kirkon etteen parit jätkänkynttilät. Niijen valosa sitte sopii sipsutella yöllä kirkkoon.

      Hyvät naurut tuli tuosta päivämiehen knalli ja sateenvarjo -vedosta. Kaikkihan sen tietää, että mikkään ei muutu, mutta surffailu on hassua. Tiedote, jonka mukaan ensimmäinen tiedote oli virhe, oli virhe.

      Riparikessää täsä jo ootellaan. Kohta on sekkii täälä."

      Alaranta Kotmaan seiskassa.

      • knallivain

    • Varmaan_blogikir-

      joutus pian palautetaan verkkolehteen. Taikka sitten ovavanhurskaat oululaispapat heittävät kirjoittajan saatanalle.

    • Känniäpukkaa19

      Otettinkohan pappilassa punkkua ennen vai jälkeen makeiden naurujen. Se on vissiin kirkon tapana nykyisin, että punkkua otetaan joka välissä. Juopot papit siunaa varmaan ehtoollisviiniäkin niin paljon, että voivat otta messun jälkeen kännit. Siunattu viini pitää juoda tai kaataan kirkon kivijalkaan.

    • Miksihän_ne

      tämän sensuroivat? Tuovat kovaa lakia Jumalan valtakuntaan?

    • Nstetaan_ketjua

      kun blogeista tai niiden puuttumisesta on taas tullut palstalla puhetta.

    • Tässä_se_lakivanhurs-

      kaiden johtomiesten sensuroima blogi, johon toisessa kejussa viitattiin. Erilaisuutta ja mtään sairauksia ja vivahteita ei johdossa suvaita, vaan LAKI on kaikille prikulleen sama.

    • Huomasitteko_että

      se blogi ilmestyi Päivämiehen verkkolehteen taas torstana tai perjantaina, mutta tänä aamuna sitä ei siellä enää ole? Joku on voinut ehtiä lukea sen tässä välillä. Päätoimittaja tietenkn otti jo kertaalleen hyväksymänsä tekstn takaisin, mutta korkeammat johtomiehet tulivat ja iskivät kovan lain taas pöytään.

      Tuntuu siltä, että se SKR:n korkein johto hieman sooloilee eli nyt ei ole aivan varma siitä, onko sillä muiden tiedon ja taidon tavaroiden ohella myös korkein lääketieteellinen asiantuntemus eli valta määrätä, että kaikken on oltava fyysisesti terveitä.

      • Onhan_se_blo-

        giteksti aina välillä esillä Päkkärin verkkolehdessä. Päätoimittaja Aittakumpu ei helpolla anna periksi? Kun hän on hyväksynyt tekstin niin se on lehdessä ja sillä sipuli. Mutta taas tulee joku korkeammassa asemassa oleva punaniska ja tempaisee blogitekstin pois. Minusta tuntuu, että Jumalan valtakunnan pääkallonpaikalla on meneillään käsirysy.


      • Exonehoollinen

        Älkää pilkatko Jumalaa sillä että srk olisi jokin Jumalanvaltakunta. Sen tiiän että ovat omahyväsiä aivopestyjä reppanoita. Sääliksi käy ne ihmiset jotka siinä lahkossa ovat mukana


      • Eihän_kukaan
        Exonehoollinen kirjoitti:

        Älkää pilkatko Jumalaa sillä että srk olisi jokin Jumalanvaltakunta. Sen tiiän että ovat omahyväsiä aivopestyjä reppanoita. Sääliksi käy ne ihmiset jotka siinä lahkossa ovat mukana

        liene enää vuosikymmenin väittänytkään, että SRK olisi Jumalan valtakunta. 1970-luvulla ne johtomiehet Heikki Saaren johdolla kuvittelivat, että SRK olisi Jumalan valtakunnan ylihallitus ja paikallisten rauhanyhdistysten johtokunnat alihallituksia ja muu roskasakki sitten missä lieneekään... sitä siis oli tarkoitus höykkyyttää. Heikki Saari kumppaneineen onnistui vähäksi aikaa sysäämään Jumalankn valtaistuimeltaan ja kapusi sinne itse, ja silloin taivaan voimat totisesti järkkyivät, kun eiväthän Heikki-polon kyvyt riittäneet esmerkiksi säätelemään linnunradastojen liikkeitä puhumattakaan, että luonnon ihmeet olisivat voineet tapahtua säädyllsessä järjestyksessä. Minullakin yhtenä vuotena perunaan kasvoi itu aivan väärälle puolelle ja muutakin kummallista sattui.

        Jumala sitten virkosi pöydän alta ja selevitti kaikille, että Jumalan valtakunta onkin se käyhä ja yksinkertainen roskakansa ja että he yhdessä Jumalansan kanssa hallitsevat iankaikkisesta iankaikkiseen. Noin se suurin piirtein meni.


      • Kova_poika_tuo
        Eihän_kukaan kirjoitti:

        liene enää vuosikymmenin väittänytkään, että SRK olisi Jumalan valtakunta. 1970-luvulla ne johtomiehet Heikki Saaren johdolla kuvittelivat, että SRK olisi Jumalan valtakunnan ylihallitus ja paikallisten rauhanyhdistysten johtokunnat alihallituksia ja muu roskasakki sitten missä lieneekään... sitä siis oli tarkoitus höykkyyttää. Heikki Saari kumppaneineen onnistui vähäksi aikaa sysäämään Jumalankn valtaistuimeltaan ja kapusi sinne itse, ja silloin taivaan voimat totisesti järkkyivät, kun eiväthän Heikki-polon kyvyt riittäneet esmerkiksi säätelemään linnunradastojen liikkeitä puhumattakaan, että luonnon ihmeet olisivat voineet tapahtua säädyllsessä järjestyksessä. Minullakin yhtenä vuotena perunaan kasvoi itu aivan väärälle puolelle ja muutakin kummallista sattui.

        Jumala sitten virkosi pöydän alta ja selevitti kaikille, että Jumalan valtakunta onkin se käyhä ja yksinkertainen roskakansa ja että he yhdessä Jumalansan kanssa hallitsevat iankaikkisesta iankaikkiseen. Noin se suurin piirtein meni.

        Heikki Saari aikoinaan kun pystyi suistamaan Jumalankin ainakin vähäksi aikaa pöydän alle.


    • Kai_se_blogi-

      kirjoitus taas pian palautuu entiselle paikalleen, koska eiväthän Oulun punaniskat mitään parempaakaan tekstiä voi keksiä. Niillähän on ollut jo kolme kuukautta aikaa punoa omavanhurskaita juoniaan, mutta ei siitä mitään taida tulla. Onko se niin vakea siellä Oulussa käsittää, että joku voi olla sairaskin eikä niin terve, että voisi pukata pennun maailmaan joka vuosi?

    • Taisi_eilisaamuna

      olla blogiteksti entisellä paikallaan, mutta taas on joku korkea-arvoisempi punaniska käynyt poistamassa sen.

    • Korjattu_blogi-

      tekstihän voisi kuulua kakessa yksdinkertaisuudessaan:

      "Me Oulun punaniskat olemme päättäneet. että kaikkien on oltava yhtä terveitä. Sairauksia ei siis suvaita."

      Taikka:

      "Terveyden- ja sairaanhoitoon kuuluvat asiat eivät ole uskonasioita, vaikka me omavanhurskauteen taipuvaset Oulun punaniskat usein haluammekn tehdä niistä uskonasioita."

    • Joko_se_pian_al-

      kaa ilmestyä Päikkäriin se kolme kuukautta sitten luvattu kirjoitus, että kaikkien Jumalan lasten on oltava yhtä terveirtä - sairauksia ei suvaita!- ja että mukuloita on pystyttävä tekemään joka vuosi? Vähemmällä kait Päivämes olisi selviytynyt kun olisi antanut alkuperäisen blogitekstin olla paikoillaan. Siinä joku on kärsinyt sairauksista, vaikka Oulun punaniskat käsittävätkin, että sairauksia e kenelläkään saa olla.

    • Mikähän_alku-

      peräsessä blogitekstissä oikein oli vikana?

    • 2005005

      Niin mikä vika tuossa oli?

      • Ei_kai_siinä

        mitään vikaa ole. Päätoimttaja Aittakumpu otti sen lehteensä. Sitten tuli toimstoon rähjäämään joku korkeampi SRK-pappu ja selevitti, että ei tällaien vetele ollenkaan, vaan jokaisen Jumalan lapsen velvollisuus on olla terve ja pukata uusi Jumalan lapsi maailmaan kerran vuodessa. Leipäpuunsa säilyttääkseen Aittakumpu posti blogitekstin ja nyt tätä on äimisteltu jo kolme kuukautta.

        Toisissa ketjuissa päteviksi havaitut Joona ja Roosahan voisivat seksasiantuntjoina laatia korjaustekstin. Tohtori Johanna Hurttaa voisi käyttää konsulttina kun se osaa kuvitella niin hurjia seksijuttuja, että niillä saa vuoden kristillisen seksihurjastelijan tittelin.


      • Eikä_ole_uut-
        Ei_kai_siinä kirjoitti:

        mitään vikaa ole. Päätoimttaja Aittakumpu otti sen lehteensä. Sitten tuli toimstoon rähjäämään joku korkeampi SRK-pappu ja selevitti, että ei tällaien vetele ollenkaan, vaan jokaisen Jumalan lapsen velvollisuus on olla terve ja pukata uusi Jumalan lapsi maailmaan kerran vuodessa. Leipäpuunsa säilyttääkseen Aittakumpu posti blogitekstin ja nyt tätä on äimisteltu jo kolme kuukautta.

        Toisissa ketjuissa päteviksi havaitut Joona ja Roosahan voisivat seksasiantuntjoina laatia korjaustekstin. Tohtori Johanna Hurttaa voisi käyttää konsulttina kun se osaa kuvitella niin hurjia seksijuttuja, että niillä saa vuoden kristillisen seksihurjastelijan tittelin.

        ta kirjoitusta kuulunut? Mahdotonta kai saattaa olla sellaisen kirjoituksen julkaiseminen, että terveyden- ja sairaanhoitoonkin liittyvät asiat ovat pelkkiä uskonasioita?


    • Tähän_viitat-

      tiin tänään rupatteluketjussa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2713
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2060
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1797
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1686
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1612
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe