Juudas kavalsi Jeesuksen vahingossa

JuudastaKukaHänOn

Juudas kuten moni muukin opetuslapsista sitä sankarimessiasta jota koko kansan keskuudessa odotettiin nostamaan kapina ja vallankumouksella vapauttamaan israelin kansa roomalaisen miehityäjän vallan alta. Jeesuksesta jopa yritettiin tehdä väkisin kuningasta kun hän ruokki viisituhatta miestä sekä heidän perheensä. Jeesus ei kuitenkaan halunnut olla messias, ainakaan siinämielessä kuinka se käsitettiin tuolloin Juudeassa. Se käy hyvin ilmi kuinka Filippoksen Kesareassa Jeesus moittii Simon Kefasta siitä kuinka tämä kehtasi pitää häntä messiaana. Simon Kefaksen ajatukset olivat ihmisestä, eivät Jumalsta. Jeesukselle ainoa messias on itse taivaallinen isä, Jumala. Näin päätteli Jeesus, eikä kukaan osannut vastata siihen:

"Miksi Daavid sitten Hengen innoittamana kutsuu häntä herraksi? Hän sanoo: -- Herra sanoi minun herralleni: Istu oikealle puolelleni. Minä kukistan vihollisesi, panen heidät jalkojesi alle. Jos kerran Daavid sanoo Messiasta herraksi, kuinka Messias silloin voi olla hänen poikansa?"

Palataanpa siis Juudakseen, tähän Keriotin mieheen ja Simonin poikaan. Hän siis halusi Jeesuksen siis olevan se messias jota kaikki odottamalla odottivat kiihkeästi, ei ihmisen poika tai profeetta kuten Jeesus itseään nimitti tai rabbi kuten tämä itseään antoi nimittää. Juudaksesta Jeesus ei sopinut hänen kuvitelmiinsa, mestri oli siis ajettava nurkkaan jotta hän paljastaisi . Siihen Juudaksesta Jeesus tarvitsi apua ja muut opetuslapset olivat hänestä liian pehmoja sitä myöntämään. Jerusalemissa Juudakselle sitten sattu tilaisuus, ylipapit ja suuri neuvosto halisi saada Jeesuksen käsiinsä ja lupasi ruhtinaallista palkkiota. Nyt hän voisi saada jeesuksen heidän eteensä ja tämä takoisi juutalaisten johtajien ja eliitin päähän järkeä eli laittaisi heillekkin luun kurkkuunnkuten monesti oli tehnyt keskustellessaan opinkohdista, teologiasta ja perinnäissäännöistä muiden farseusten kanssa. Ja jos jokin mensiskin pieleen Jeesus vain suvereenisti poistuisi paikalta kutenbaina ennekin. Juudaksen mieleen hiipi ajatus ettei mikään voisi mennä pieleen, hänestä suunnitelma oli täydellinen. Hän saisi Jeesukselle puhumaan neuvostolle asiat selviksi ja neuvosto painostamaan Jeesuksen aloittamaan kauan kaivatun kapinan. Juudas ei kuitenkaan osannut odottaa että suuri neuvosto tavoitteli Jeesuta raivatakseen hänet poist tieltä, ei . Juutalaiselle eliitille Jeesus oli uhka, tämä kilpaili heidän temppelikulttinsa kanssa jolla he pitivät yllä valtaa juutalaiseen kansaan, siis sen osan valtta mikä heillä enään oli roomalaisten miehittäjien tultua.

Pääsiäis aterialla eli pesah sederin aikana Jeesus näki Juudaksen hermostuneisuuden ja päätteli tämän hautovan jotain. Jeesus ei ollut mikään eilisen teeren poika, hän hyvin tunnisti kuinka sodan uhka leijui kokoajan Juudean yllä ja oli siksi kehottanut opetuslapsiaan olemaan valmiina pakenemaan kun se yllättäen puhkeaisi minä hetkenä hyvänsä, hän myös yhdisti Juudaksen hermostuneisuuden suuren neuvoston antamaan ilmianto määräykeen. Siksi hän kehotti Juudasta tekemään pikaisesti sen mitä hän sitten mielessään hautoikaan, sillä Jeesus oli aikeissa lähteä jo etukäteen Jerusalemista jossa oli viettänyt melkein viikon ajan. Juudakselle tuli näin ollen hoppu, ja vaikka neuvosto oli kehottanut tuomaan Jeesuksen heidän eteensä vasta juhlan jälkeen, se oli tehtävä nyt tai olisi myöhäistä. Juudaksen sinisilmäisyys juutalaiseen johtajistoon osoittautui hänen heikkoudeksi ja lopputuloksenä hän päätyi epämääräisen lynkkausjokon oppaaksi. Tuo lynkkaus operaatio oli riskitekijä, siksi Pontius Pilatus prefektin ominaisuudessaan irrotti Antonian linakkeen kohortista miehiä valvomaan ettei se paisu mellakaksi. Hänen vastuullaan oli pitää yllä järjestystä ja valvoa Rooman etua. Minkään laista levotto muutta tai liikehdintää ei sallittu, vaan kapinat oli ennaltaehkäistävä ensi tilassa. Pilatus oli prefektinä vuosina 26-36 jaa ja sinä aikana hän ristiinnaulitsi 500 juutalaista, sekä kapinallisia että viattomia.

Jeesuksenkiinniotto sujui kuitenkin helposti, eikä kummempia yhteen ottoja ollut tapahtunut. Ainoastaan yhteenotto Simon Kefaksen ja temppelivartijan kanssa minkätakia myös tämäkin otettiin kiinni ja kaikki muut Johannesta lukuunottamatta pakenivat paikalta. Koska yö oli pimeä, ehkä pakotettuna Juudas ilmiantoi opettajansa suudelmalla samalla takertuen tähän pätoivoisesti. Juudas varmasti pelkäsi henkensä puolesta mutta tunsi tuskaa ja epätoivoa samalla kun häpeä ja omatunto kalvoi häntä pieleen menneestä operaatiosta, teosta jota ei koskaan saisi anteeksi. Lopulta kaikki tunteet murskasivat Juudaksen ja hän vaipui epätoivon alhossa masennukseen. Tuska viilsi hänen sydäntää ja kasvava häpeän tunne sai hänet päättämään elämänsä itsemurhaan. Radikaaliin tekoon jonka sai aikaan katuminen. Se saastuttaa ihmisen mikä tulee sydämmestä, pahat ajatukset poikivat siveettömyyden, varastelun, murhan, aviorikoksen, ahneuden, häijyyden, vilpin, irstauden, kateuden, herjan, ylpistelyn ja uhman.

16

134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pakkstori
      • Suolet-levisi-pellolle

        Juudas Iskariot ei ole itse kirjoittanut sivuakaan juudaksen evankeliumia, koska hän oli varas ja otti kaiken mitä yhteiseen rahapussiin oli laitettu. Typerä kapinallinen.

        Apt 1: "Miehet, veljet, sen raamatunsanan piti käymän toteen, jonka Pyhä Henki on Daavidin suun kautta edeltä puhunut Juudaasta, joka rupesi niiden oppaaksi, jotka ottivat kiinni Jeesuksen. Sillä hän oli meidän joukkoomme luettu ja oli saanut osalleen tämän viran.

        Hän hankki itsellensä pellon väärintekonsa palkalla, ja hän suistui alas ja pakahtui keskeltä, niin että kaikki hänen sisälmyksensä valuivat ulos. Ja se tuli kaikkien Jerusalemin asukasten tietoon; ja niin sitä peltoa kutsutaan heidän kielellään Akeldamaksi, se on: Veripelloksi.

        Sillä psalmien kirjassa on kirjoitettuna: 'Tulkoon hänen talonsa autioksi, älköönkä siinä asukasta olko', ja: 'Ottakoon toinen hänen kaitsijatoimensa.'
        Niin pitää siis yhden niistä miehistä, jotka ovat vaeltaneet meidän kanssamme kaiken sen ajan, jona Herra Jeesus kävi sisälle ja ulos meidän tykönämme,
        Johanneksen kasteesta alkaen hamaan siihen päivään, jona hänet meiltä otettiin ylös, tuleman hänen ylösnousemisensa todistajaksi meidän kanssamme."

        Ja he asettivat ehdolle kaksi, Joosefin, jota kutsuttiin Barsabbaaksi, lisänimeltä Justukseksi, ja Mattiaan. Ja he rukoilivat ja sanoivat: "Herra, sinä, joka kaikkien sydämet tunnet, osoita, kummanko näistä kahdesta sinä olet valinnut ottamaan sen paikan tässä palveluksessa ja apostolinvirassa, josta Juudas vilpistyi pois, mennäkseen omaan paikkaansa."

        Ei Juudas Iskariotilla ollut edes aikaa mitään kirjoitella ja toisaalta ei siinä ole mitään järkeäkään, koska "hän suistui alas ja pakahtui keskeltä, niin että kaikki hänen sisälmyksensä valuivat ulos."


    • Perinne_siionissa

      Juudalaiset ovat kautta aikojen oleet epäluotettavia ja petollisia luopioita. Kolmannen valtakunnan oli helppo napata leireille toisiaan kavaltavia ja sukulaisensakin myyviä Juudaksia.

      • YxPerusHihu

        Ärsyttävää tuossa ylläolevassa teksitssä on väite, että Juudakselle ilmoitettu Jumalien Isähahmo, Saklas olisi ollut Saatana, mihin tuo väite perustuu?
        EI esim Sakarias ole Saatana, enkä edes luule, että esim. Saimi-niminen äiti-hahmo olisi? Tai Samikaan? Tietenkin samaistuminen pahoihin on ollut joillekin ihmisille, ja jumalillekin tarpeellista, jos he muuten eivät saa kaikkea toimimaan, ja ei Paha ja Hyvä yleensä ole liian suuressa riidassa keskenään, vaikka minuun sellainen luulo istutettiin jo lapsena, TODELLA hullu käsitys siitä, että PAHA TAPPAA JA MURHAA HETI jokaisen jos tulee sille tilaisuus, ja hyvä hyökkää kiltisti, mutta paremmat aseet silti omaten, aina pahat olennot tuhoon ja turmioon, ja ihmisyyden" hyvä" kuolee sitten suuresta ruumiinsa heikoksi jäämisestä, onnellisena ja elämästä kyllänsä saaneena. Tämä on kieroutunut käsitys, eikä tästä edes paholaista kai voi syyttää, vaan ihminen itse keksi käsitteen KUOLEMA, hyvin kovana ja lopullisena, mutta sekään Kuoleman-Jumala, ei ole kuin kuolevainen olento kai itsekään? Elämän ruhtinas ei voi kuolla, tästä syystä tuohon asemaan koroitettua Jeesusta kohdanneet hyökkäykset ovat melko turhia. Vai onko se Danielin kirjan, antikristuksen takia tuolloin sortunut ELÄMÄN RUHTINAS, Jeesus? Monetkin ihmiset siis seurasivat paholaista siinä, että rupesivat ihmisyyttään koroittamaan Jumaluudenkin yläpuolelle? Ihmiset turmelivat ELÄMÄNSÄ ruhtinaan viattomuutta, minkä ehtivät, ja yrittivät poistaa Häneltä PYHÄN HENGEN sillä, että koroittaisivat hänet veili-ihmistensä yläpuolelle. Se ei tarkoita silti sitä, etteikö hän olisi suurempikin monia, maailmankin ruhtinaista, ja sellaisena säilyykin.

        Näitä apinaihmiset. luolaihmiset aikoinaan paljonkin ennen Aadamin ja Eevan nostoa paratiisiin, paljonkin leirinuotiollaan miettivät, poppaukkonsa kanssa, eli ei KIELI ollut ihmiselle syntynyt välttämättä edes syntiinlankeemuksen jälkeen? Ihmiset vain uskoivat eläimienkin samoin käyttävän sanojaan, ja se oli viisasta ja synnitöntä ja en tiedä, miksi ihmiset luulevat näitä kieliä omaksi keksinnökseen? Siksikö koska ne syntyy ruumissamme? Mutta ne jotka arvelavat maailmankaikkeuden syntyneen YX KAX; jotain alle 10000 vuotta sitten, niin kysynpä? Miten sellainen voi olla mahdollista? Ei JUmakaan voi tehdä mitään oikeasti mahdotonta, koska SANAKIN SANOO:"Älkää pistäkö MINUA KIIREHTIMÄÄN, koska KIIREHTIVÄN JALKA ASTUU HARHAAN"


      • YxPerusHihu

        Juutalaiset tommoisa? Nauratteko heille? Olemmeko itte siis samanlaisia? Voi toki, voi tokkinsa oomma:-D Mutta Israel on seemiläinen kansa silti, suomalaiset lienevät jaafetilaisia? Nekrut haamilaisia?


    • Mystikkonsa

      ELi jos luette tuon ylläolevan tekstin, Jeesus oli Juudaksen mukaan tutustunut Gnostilaisiin käsityksiin tai suorastaan sepittänyt gnostilaiset käsitykset ihan itse.
      (JOS USKOMME, emmekä ole epäuskossa, kuten tuo kirjoittaja lievasti oli). Minun näkemykseni on, että oma Galaksimme on ollut olemassa ensimmäinen luomisviikko mentyään, 3,833*mrd vuotta/200 mrd tähteä = , 0.019165 vuotta = 7 päivää, ja aiemmista galaksista tuli hieman erilaisen ruumiin omaavaia luojahahmoja, joilla oli samantapaisia perimyysjärjestyksiä kuin eläimillä ja ihmisillä. He loivat itsensä uusiin hahmoihin, vaihtoivat nimiään ja ominaisuuksiaan, ja myös ensimmäiset ihmisistä periytyvät tuon kaltaisista Jumaluuksista.
      Näitä viikkoja, on ollut lukuisia aiemminkin, eli nykyisen kosmologisen käsityksen mukaan, KAIKKI unversiumimme tähdet olisi tullut olemaan noin 14 mrd vuodessa, eli tämä olisi NYT osapuilleen 3 luomisviikko vasta. Itse uskoisin, että niitä on voinut olla enemmänkin. NYKYISTÄ MAAILMANKAIKKEUTTA ENNEN, yksinkertaisempia maailmankaikkeuksia oli, eräänlaisia PELITODELLISUUKSIA; joilla Jumala oman olemassaolonsa alussa, enkeliensä kanssa leikkivät. Emme muista noita aikoja tietenkään.
      Kreikkalaiset aiemmin puhuivat Titaaneista, eli ennen Jumalia, eli JUMALAN PALVONTAA ei ole ollut aina, Titaanien aikaan, kuten Israelissa TUOMARIEN aikaan, ei ollut kuningasta(=>Jumalaa) vaan jokainen luojahahmo oli tasa-arvoinen, jopa enkeliensä parissa, mutta he päättivät luoda Jumala-kategorian, nuo luojahenget, jotta he omia johtajiaan saisivat pitää paremmin arvossa. SItä, miksi heillekään ei aina riittänyt TASARVOISUUS, ei minulla ole tietoa, ilmeisesti se selkeytti luomistöissaä vaadittua käskynjakoa. Ihmisten systeemi ilmeisesti tässä suhteessa aika identtisiä, noihin aiikoihin mennessä. Paholaiset olivat Titaanienkin aikaan olemassa, mutta heidän tarkoituksenaan oli käydä tuota Titaanienkelien johtajakategorian ylintä olentoa "Jumalaa" vastaan toisinaan, koroittaa itsensä valtaan, mutta heidän kapinansa ja sotansa kukistettiin aika ajoin useitakin kertoja. Paholaiset eivät kertoman mukaan hallinneet mitään galakseja kokonaisuudessaan kauaa itse, niitä monia on tuhoutnutkin, vaikka omastakin maailmastamme sanottaan, että täällä on vallassa "Tämän maailman ruhtinas, paholainen", joka on jo tuomittu. " AHdistavaa on, jos kirjoituksia voida täyttää, mikäli Paha saisi liikaa valtaa, vaikka Jeesus vakuuttaa: "Tapahtuu se, mikä on kirjoitettu."

    • ulaaniv

      Mäkin olen saanut sen käsityksen et juudas yritti pakottaa jesusta kunigaaksi ja näin ymmäryksessä epäonnistui, tokikiin juudas rahapussi haltjiana olis saanut isommat tilit kun omanaa kai piti kukkaroa ja kun tajusi tekojensa merkityksen hirtti itsensä, näin olen ymmärtänyt

    • Kirjakääröt

      Joh.18:3. Biblia (1776). Kun siis Juudas oli joukon kanssansa ottanut ja palveliat ylimmäisiltä papeita ja Pharisealaisilta, tuli hän sinne lyhdyillä, tulisoitoilla ja sota-aseilla.

    • HuonoRooli

      kuka olikin niin ilkeä ja julma, että antoi juudakselle juudaksen osan ?

      • Oma-paikka-odottaa

        Tuo oli Juudas Iskariotin oma valinta. Katsos Jeesusta seurasi myös paljon muitakin opetuslapsia. Juudas meni ahneudessaan liiallisuuksiin hän myi Jeesuksen ylipapeille, hallitusmiehille, jotka toimivat yhdessä italialaisten hallitus miesten kanssa yksimielisesti. Apt 4 "Maan kuninkaat nousevat, ja ruhtinaat kokoontuvat yhteen Herraa ja hänen Voideltuansa vastaan.' Sillä totisesti, tässä kaupungissa kokoontuivat sinun pyhää Poikaasi Jeesusta vastaan, jonka sinä olet voidellut, sekä Herodes että Pontius Pilatus pakanain ja Israelin sukukuntain kanssa, tekemään kaiken, minkä sinun kätesi ja päätöksesi oli edeltämäärännyt tapahtuvaksi.

        Ja nyt, Herra, katso heidän uhkauksiansa ja anna palvelijaisi kaikella rohkeudella puhua sinun sanaasi; ja ojenna kätesi, niin että sairaat parantuvat ja tunnustekoja ja ihmeitä tapahtuu sinun pyhän Poikasi Jeesuksen nimen kautta."

        Juudas iskariot meni omaan paikkaansa, tekojen mukaisesti.


      • väkivaltaoopperauskonto

        erittäin julma uskonto, teeskentelyä ja ihmisten tuhontaa, vanha testamentin julma ja ilkeä laki.
        miksi kidutusväline jopa uskonnon tunnuksena, onko tämä joku sadp masokismi uskonto?


      • Jumalan-lahja-ihmisille
        väkivaltaoopperauskonto kirjoitti:

        erittäin julma uskonto, teeskentelyä ja ihmisten tuhontaa, vanha testamentin julma ja ilkeä laki.
        miksi kidutusväline jopa uskonnon tunnuksena, onko tämä joku sadp masokismi uskonto?

        Jumalan laki on vanhurskas ja hyvä 1Tim 1: "Mutta käskyn päämäärä on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta. Muutamat ovat hairahtuneet niistä pois ja poikenneet turhiin jaarituksiin, tahtoen olla lainopettajia, vaikka eivät ymmärrä, mitä puhuvat ja minkä varmaksi väittävät. Mutta me tiedämme, että laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään

        ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle, vaan laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille, haureellisille, miehimyksille, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan - autuaan Jumalan kirkkauden evankeliumin mukaisesti, joka on minulle uskottu.

        Minä kiitän häntä, joka minulle on voimaa antanut, Kristusta Jeesusta, meidän Herraamme, siitä, että hän katsoi minut uskolliseksi ja asetti palvelukseensa
        minut, entisen pilkkaajan ja vainoojan ja väkivallantekijän. Mutta minä sain laupeuden, koska olin tehnyt sitä tietämättömänä, epäuskossa;

        ja meidän Herramme armo oli ylen runsas, vaikuttaen uskoa ja rakkautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen, että Kristus Jeesus on tullut maailmaan syntisiä pelastamaan, joista minä olen suurin.


    • Niin-miksi

      islamin rauhan uskontoa käytännön tasolla toteutuu juuri ISIsin toimesta Syyriassa:

      Miksi ISISIsistä ei varoiteta:
      Irakin kristityt ovat joutuneet lähtemään Mosulin kodeistaan.
      Mosulin kaupungin väestön. oli paettava kun islamilaisen valtion ISIS taisteliat lähestyivät kaupunkia.
      Kaldean katolilaisen kirkon arkkipiispa pakeni.
      Nyt hän sanoo lännen kristityille:

      "Teidän demokraattiset ja liberaalit arvonne eivät merkitse näille mitään.
      Katsokaa kuinka meille kävi.
      Te otatte vastaan kasvavan määrän muslimeja maahanne.
      Myös te olette vaarassa.
      Teidän on tehtävä vahvoja päätöksiä, vaikka ne olisivat ristiriidassa omien periaatteidenne kanssa.
      Mielestänne tasa-arvo kuuluu kaikille, mutta se ei ole totta.
      Islamissa, ihmiset ei ole tasa-arvoisia.
      Teidän arvonne eivät ole heidän arvojaan. Ellette tätä ymmärrä ajoissa teistä tulee maahan lasketun vihollisenne uhreja."

      • Luetaan-Raamattua

        2 Tes 2 "Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi, tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala. Ettekö muista, että minä, kun vielä olin teidän tykönänne, sanoin tämän teille? Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy.

        Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää,

        niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä, tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.

        Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,

        että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta (sanomaa Jeesuksen Kristuksen Jumalan Pojan evankeliumia), vaan mielistyneet (islamin) vääryyteen.


    • noin-se-varmaankin-on

      Muhamedin ja Kuningas Saulin elämässä varmaan tapahtui jotain tämän kaltaista, Jumala hylkäsi heidät ja sen jälkeen heistä tuli vain uskonnollisia ja molemmat alkoivat vainota Jumalan lapsia:
      Samuelin kirjasta"
      15:15 Saul vastasi: "Amalekilaisilta ne on tuotu; sillä kansa säästi parhaat lampaat ja raavaat uhrataksensa ne Herralle, sinun Jumalallesi; mutta muut me olemme vihkineet tuhon omiksi."
      15:16 Silloin Samuel sanoi Saulille: "Lopeta; minä ilmoitan sinulle, mitä Herra on minulle tänä yönä puhunut." Hän sanoi hänelle: "Puhu."
      15:17 Samuel sanoi: "Sinä olet Israelin sukukuntien päämies, vaikka oletkin vähäinen omissa silmissäsi: Herra on voidellut sinut Israelin kuninkaaksi.
      15:18 Ja Herra lähetti sinut matkaan ja sanoi: 'Mene ja vihi tuhon omiksi nämä syntiset, amalekilaiset, ja sodi heitä vastaan, kunnes olet tehnyt heistä lopun.'
      15:19 Miksi et kuullut Herran ääntä, vaan syöksyit saaliin kimppuun ja teit sitä, mikä on pahaa Herran silmissä?"
      15:20 Saul vastasi Samuelille: "Minähän olen kuullut Herran ääntä ja tehnyt sen matkan, jolle Herra minut lähetti. Minä olen tuonut tänne Agagin, Amalekin kuninkaan, ja vihkinyt tuhon omiksi amalekilaiset. >> Jakeen lisätiedot
      15:21 Mutta väki on ottanut saaliista lampaita ja raavaita, parhaan osan siitä, mikä oli vihitty tuhon omaksi, uhrataksensa ne Herralle, sinun Jumalallesi, Gilgalissa."
      15:22 Silloin Samuel sanoi: "Haluaako Herra polttouhreja ja teurasuhreja yhtä hyvin kuin kuuliaisuutta Herran äänelle? Katso, kuuliaisuus on parempi kuin uhri ja tottelevaisuus parempi kuin oinasten rasva.
      15:23 Sillä tottelemattomuus on taikuuden syntiä, ja niskoittelu on valhetta ja kuin kotijumalain palvelusta. Koska sinä olet hyljännyt Herran sanan, on myös hän hyljännyt sinut, etkä sinä enää saa olla kuninkaana."
      15:24 Saul sanoi Samuelille: "Minä olen tehnyt syntiä, kun olen rikkonut Herran käskyn ja sinun sanasi; sillä minä pelkäsin kansaa ja kuulin heidän ääntänsä.
      15:25 Anna nyt minulle syntini anteeksi ja palaja minun kanssani, niin minä kumartaen rukoilen Herraa."
      15:26 Samuel sanoi Saulille: "Minä en palaja sinun kanssasi; sillä sinä olet hyljännyt Herran sanan, ja Herra on myös hyljännyt sinut, niin että et enää saa olla Israelin kuninkaana."
      15:27 Kun sitten Samuel kääntyi menemään pois, tarttui Saul hänen viittansa liepeeseen, niin että se repesi.
      15:28 Ja Samuel sanoi hänelle: "Herra on tänä päivänä reväissyt Israelin kuninkuuden sinulta ja antanut sen toiselle, joka on sinua parempi.
      15:29 Ja hän, joka on Israelin kunnia, ei valhettele eikä kadu; sillä hän ei ole ihminen, että hän katuisi."
      15:30 Hän vastasi: "Minä olen syntiä tehnyt; mutta osoita minulle kuitenkin se kunnia kansani vanhimpien edessä ja Israelin edessä, että palajat minun kanssani, niin minä kumartaen rukoilisin Herraa, sinun Jumalaasi."
      15:31 Niin Samuel palasi Saulin jäljessä; ja Saul kumartaen rukoili Herraa.
      15:32 Ja Samuel sanoi: "Tuokaa minun eteeni Agag, Amalekin kuningas." Ja Agag tuli iloisesti hänen eteensä; ja Agag sanoi: "Totisesti on katkera kuolema väistynyt pois."
      15:33 Mutta Samuel sanoi: "Niinkuin sinun miekkasi on tehnyt vaimoja lapsettomiksi, niin on myös sinun äitisi tuleva lapsettomaksi ennen muita vaimoja." Ja Samuel hakkasi Agagin kappaleiksi Herran edessä Gilgalissa.

    • katumusjaparannus

      Juudaksen kohtalo oli se mikä oli, koska vaikka hän KATUI tekoaan, mihin hän palasi? Ei Jeesuksen luo, vaan eksyttäjiensä luo. Hän halusi antaa rahat pois ja KATUI sitä mihin oli ryhtynyt. Mutta ainoa joka olisi voinut häntä auttaa, olisi ollut Jeesus, mutta Juudas ei tehnyt parannusta, oliko ylpeys vai pelko, epäusko vai mikä syynä..? Eksyttäjiä ei siinä vaiheessa kiinnostanut enää koko Juudas vähän vertaa. Mutta varmasti houkutuksen hetkellä oltiin "kivoja kavereita ja hyvää pataa"

      Vihollinen saa ansaan helposti, uskovankin, mutta armoa ei katuvalle löydy. Ainoa joka voi armahtaa ja antaa anteeksi on Jeesus.

      Pietari kielsi Jeesuksen ja peräti 3 kertaa. Ja Pietarikin KATUI. Ja palasi Jeesuksen luo ja sai syntinsä anteeksi. Pietari siis teki parannuksen ja uskoi syntinsä anteeksi annetuiksi.

      Tuhlaajapoikakin palasi kotiin Isän luo ja Isä juoksi oikein vastaan, koska oli odottanut poikaa. Sitä on kääntyä vääriltä teiltä ja tehdä parannus.

      Kun synti painaa, mennään suoraan Jeesuksen luo. Moni kristittykin voi toki auttaa, mutta kunhan ei vain etsisi apua eksyttäjiltä tai monenmoisilta sielunhoitopuoskareilta, jotka rikkovat vielä enemmän ja saattavat epätoivoon. "Sinun pitää ensin sitä ja tätä". Huom. eivät tietenkään kaikki sielunhoitajat ole tällaisia, mutta valitettavasti joukkoon mahtuu monenkirjavaa "taitajaa".


      Jeesus ei koskaan palauta luokseen tulevaa pois, eikä vaadi koskaan MITÄÄN konsteja tai tekoja ennen synten anteeksiantamista. Hän antaa AINA anovalle synnit anteeksi, ei myöskään väkisin vaan rakkaudessaan ilman ehtoja . <3

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5369
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3457
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1582
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      195
      1503
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1013
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe