Vesimaksun perintä

uusajattelija

Nyt katsotaan sitten käräjäoikeudessa onko taloyhtiöllämme oikeus periä vesimaksua kun asumme 3 kk ulkomailla toistuvasti ja maksamme siellä vesimaksun.

Mielestämme tämä on As Oy lain 1 luvun 10 § "Osakkeenomistajain yhdenvertaisuus" vastainen ja loukkaa oikeuksiamme. Maksamme kuitenkin veden lämmityksestä muodostuvan kustannuksen lämmityksen yhteydessä.

Taloyhtiömme haastoi meidät oikeuteen kun jätimme maksut 2 vuodelta maksamatta, siis yhteensä 6 kk 2 henkilöltä. vesimaksumme perusteena on "asukasmäärä/kk/16 euroa" henkilö ja lasketaan eri tilille tulot ja menot.

Mitä yhdenvertaisuutta se on että me maksamme naapurin vesimaksun kun emme itse ole kuluttamassa ?? Miksi laki kieltää yhtiökokoukselta, hallitukselta ja isännöitsijältä päätöksen tekemisen, ja määrittää vielä mitättömäsi ??

74

2314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AIT-isännöitsijä

      Lain mukaan vesimaksuvelvollisuus on niillä asukkailla jotka ovat virallisesti kirjoilla talossa. Siis väestörekisteriin merkitty asumispaikka määrää tämän. Jos näin ei tehtäisi niin syntyisi melkoinen sotku koska monet asukkaat ovat kesällä jatkuvasti mökeillään ja alkaisivat vaatia maksuvapautuksia siltä ajalta. Veden lämmityskustannukset ovat osa vesimaksua. Sen lisäksi maksetaan raakaveden hinta. Toiseen paikkaan, vaikka ulkomaille maksaminen ei tietenkään vaikuta asiaan. Jos maksaa vaikka vastiketta ulkomaisesta asunnosta niin se ei vapauta vastikkeen maksusta vakinaisesta asunnosta. Jos vaikka ostaa kuukausilipun bussiin eikä käytä sitä joka päivä niin rahaa ei kuitenkaan saa takaisin käyttämättömistä päivistä. Tietämättömyys maksaa tässä tapauksessa muutaman ylimääräisen tonnin.

      • Löytyykö tuohon "tulkintaan" mitään lakisääteistä perustetta tai oikeuden päätöstä. Mekin maksamme kesämökillä olomme ajalta vesimaksut ja se lienee oikein. Eikö siitä mitään sotkuja synny jos ilmoitamme lähtiessämme isännöitsijälle lähtö - ja tuloajan, ellei sitten isännöitsijän päässä. Mielestäni ajatus kuuluu lähinnä kommuuniajatteluun.


    • oikeuteen-vaan

      Ihan oikein teki kun haastoi oikeuteen. Ettehän te itse voi päättää että voitte jättää tietyt maksut maksamatta, koska omasta mielestänne teidän ei tarvitse niitä maksaa. Kyllä se on niin, että vesimaksun maksaa se joka asunnossa on kirjoilla ja piste. Kuten edellinenkin jo sanoin, niin muuten siitä tulisi niin älytön savotta, kun milloin kukakin katsoo ettei ole velvollinen vesimaksuun milloin minkäkin viikonloppumatkan takia. Joten selkeintä ja nimenomaan yhdenvertaisinta on se, että kaikille maksun peruste on sama, eli tässä tapauksessa asunnossa kirjoilla olevien henkilöiden määrä/kuukausi.

      • Ensinnäkin kysyin kommenttia 3 kk ulkomailla olon ajalta, en mistään viikonlopun ajalta. Missä on mainittu tuo kirjoilla olo ja peruste sille.


    • väsynyt-isännöitsijä

      Älkää hyvät immeiset päästäkö asiaa parin satasen takia käräjäoikeuteen, mikäli teillä ei ole 100 % vakuutusturvaa ja harvalla sellaista enää on. Käräjäoikeus on eräänlainen lottolaitos, lopputulos ei ole ennalta arvattavissa. Olen AIT-isännöitsijän kanssa samoilla linjoilla. Maksakaa heti ja ottakaa lasilliset, tulee paljon halvemmaksi !

      • Kyllä tuo pitää nyt selvittää koska tuohan tulee maksamaan 10 vuodessa "perkuuksia" ja ehkä asiaa ei ole käsitelty oikeusasteissa juuri tuon "parin satasen" periaatteen mukaisesti. Toisilla on varaa maksaa ja toisilla ei ole varaa selvittää. Me otamme silti "karahiiot" espanjassa. Minä nyt sitten Lottoan"


      • NickNailer

        Ei se ole edes lottoa. Jos yhtiöjärjestyksessä on yhtiölle annettu lupa kerätä vesimaksuja, maksuun ne myös menevät. Jos ei ole, ei tarvitse maksaa.

        Yksinkertainen asia.


    • beethooven

      Aikoinaan myös meille ne entiset isännöitsijät laittoivat yllättäen 6 vuoden ajalta puuttuvat kahden naperon vesimaksut. Sanoin sitten yhtiökokouksessa että pennin persettä ei teille pilipali-pojat tule ikinä tippumaan? Noloa että vaimo oli mennyt maksamaan ennen yhtiökokouksen alkua yhtiölle 1 vuoden maksut Kiinteistöliiton ohjeistuksen mukaan. Lopulta päätettiin yksimielisesti luopua vesimaksuista yhtiössämme kokonaan aina tähän päivään asti.

      • Strauss-

        Et taida aamulla muistaa mitä tuli örvellettyä. Olisit kirjoittanut vielä että vastikkeiden periminen lopetettiin samalla kertaa.


    • MaksaKöyhä

      Te maksatte ja itkette ja maksatte.....hahahaaa....ihanan kallista on.....Olette jo hävinnyt oikeusjutun!

      • eroarahasta.fi

        Ethän naura rahalle.


    • NickNailer

      Oikeus vesimaksun perimiseen syntyy, mikäli se on mainittu yhtiöjärjestyksessä. Mikäli ei ole, niin vesimaksun voidaan periä vastikkeessa ja vain siinä.

      Mikäli on mainittu yhtiöjärjestyksessä, ei pitkäkään oleskelu muualla ole vapauttanut maksuvelvollisuudesta.

      Jos on yhtiöjärejestyksessä, niin suurella todenäköisyydellä maksettavaksi tulevat kantajan oikeudenkäynti- ja perimiskulut, vesimaksut ja korot. Luultavasti jotain 5000 luokkaa.

      Jos ei ole, niin ei tarvitse maksaa - arvaan.

      Itse joudun ramppaamaan käräjäoikeudessa tuon tuostakin. Ei ole miellyttävä paikka. Miksi kukaan sinne haluaa noin mitättömän asian vuoksi? Katso peiliin ja mieti kenet siinä näet! Jonkun joka haluaa riidellä? Hanki järkevämpi harrastus.

      • Mielenkiintoista tässä asiassa onkin että taloyhtiö haastoi meidät oikeuteen ja me maksoimme perittävänä olevan summan, MUTTA me vastasimme silti haasteeseen.


      • onnea-vaan
        uusajattelija kirjoitti:

        Mielenkiintoista tässä asiassa onkin että taloyhtiö haastoi meidät oikeuteen ja me maksoimme perittävänä olevan summan, MUTTA me vastasimme silti haasteeseen.

        No sinne vaan sitten kokeilemaan onneaan, jos kerran ylimääräistä rahaa on. Tottakai tuollaiset asiat pitäisi yrittää sopia etukäteen, että oletteko oikeutettuja vapaukseen vesimaksusta kun oleskelette ajan x muualla. Ette nyt tosiaankaan voi vain jättää maksuja maksamatta. Sanoisin, että ette ole vahvoilla.


    • uusajattelija

      Eikö täällä ole kenelläkään mitään laki § perustuvaa tietoa tai päätöstä noiden "kuluneiden" mielipiteiden sijaan. Ei meidänkään yhtiön hallituksellakaan löytynyt kuin yksi "turun tapaus" ja oliko toinen se "pesutupa" Hämeenlinnassa, mutta niitä ei voi soveltaa meihin. Kaikki tuntuu nojautuvan näihin kahteen tapaukseen. Köyhät tutuvan olevan "eväät" toisillakin ja kovin yksipuolista. Kyllä minä oikeuslaitokseen luotan tässäkin asiassa.

      • Laskentamalli_käyttöön

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2009/20091599
        3 luku
        4 §
        Yhtiövastikkeen maksuperuste

        Vastikkeen maksuperusteesta on määrättävä yhtiöjärjestyksessä. Perusteena voi olla esimerkiksi huoneiston pinta-ala, osakkeiden lukumäärä taikka veden, sähkön, lämmön tai muun hyödykkeen todellinen tai luotettavasti arvioitavissa oleva kulutus.

        Osakkeenomistajan on ilmoitettava yhtiölle huoneistossa asuvien tai sitä muuten käyttävien henkilöiden lukumäärä, jos henkilömäärä on vastikkeen maksuperusteena.

        Meillä on yhtiöjärjestyksessä maininta, että "Hoito- ja rahoitusvastikkeen ja vedestä suoritettavan korvauksen, maksuajan ja -tavan määrää yhtiön hallitus. Vesimaksu on 30 €/kk/asukas ja perustana on laskelma, jossa on otettu huomioon käyttöveden lämmitykseen tarvittava energia. Lisäksi peritään osakkaalta erillinen taloyhtiön asuntokohtainen laajakaistamaksu. Yhtiökokous on nämä vahvistanut ja siellä esim. vesimaksun perustana oleva laskelma on käsitelty hyväksytty yksimielisesti.

        Meillä asuu muutama asukas ulkomailla ja he käväisevät paikan päällä muutaman viikon ajan vuosittain. Pari asuntoa on sellaisia, joissa asukkaat asuvat muualla ja käyvät vaikkapa viikonloppuna saunomassa kakkosasunnollaan. Muutama asukas on ulkomailla pari kuukautta vuodessa eikä kukaan heistä ole tullut vaatimaan vesivastikkeen palautusta. Periaatteena on, että jokaisesta asunnosta maksetaan ainakin yksi vesimaksu kuukausittain, vaikka asukas on vain osan vuotta paikalla. Isännöitsijä ottaa asukaslistat 1-2 kertaa vuoteen, joten tiedämme ketä talossa on kirjoilla.

        Tuo 16 €/kk/asukas on puolittain lahja taloyhtiöltä, sillä se on kaukana todellisesta kustannuksesta. Laskentamalliin voi tutustua esim. http://www.motiva.fi/koti_ja_asuminen/taloyhtiot/energiaeksperttitoiminta/lahtotilanteeseen_tutustuminen/vesimaksut


      • NickNailer

        Turun tapaus lienee KKO:2009:22.

        Kun kyse ei ole rikoslaista, käy analogia tuohonkin tapaukseen.

        Korkein oikeus toteaa, että vesimaksu voi perustua kaavamaiseen laskutukseentai mittaroituu kulutukseen tai niiden yhdistelmään.

        Anteeksi, mutta mitä tästä et ymmärrä?


      • Tässä tapauksessa oli kyseessä asentaja jolla oli asunto Helsingissä ja Turussa: Yritti sitten selvitä 6 kk yhtiövastikkeella molemmissa asunnoissa, eli kustannuksen puolittamista. KKO:n päätös oli että pitää maksaa ainakin Turun asunnossa täysimäärinen vesimaksu, ei paikkakunnalla jossa oli kirjoilla ja jossa as yhtiö haki päätöstä. KKO ei ottanut kantaa Helsingin asuntoon, koska yhtiö siellä ei ollut hakenut mitään päätöstä. Päätös on aivan oikein meidänkin mielestämme.


      • NickNailer
        uusajattelija kirjoitti:

        Tässä tapauksessa oli kyseessä asentaja jolla oli asunto Helsingissä ja Turussa: Yritti sitten selvitä 6 kk yhtiövastikkeella molemmissa asunnoissa, eli kustannuksen puolittamista. KKO:n päätös oli että pitää maksaa ainakin Turun asunnossa täysimäärinen vesimaksu, ei paikkakunnalla jossa oli kirjoilla ja jossa as yhtiö haki päätöstä. KKO ei ottanut kantaa Helsingin asuntoon, koska yhtiö siellä ei ollut hakenut mitään päätöstä. Päätös on aivan oikein meidänkin mielestämme.

        KKO:2009:22 koskee oikeutta periä vesimaksua Selostus: yhtiössä aikaisemmasta poiketen ryhdyttiin perimään erillistä vesimaksua ja erillistä rahoitusvastiketta. Näiden suuruus määräytyi eri tavoin toisaalta asuinhuoneistojen ja toisaalta myymälä- ja toimistohuoneistojen osalta.

        Ja Korkein oikeus perustelee päätöstä näin:

        Varsin yleisesti asunto-osakeyhtiöissä vesimaksu määräytyy huoneistossa asuvien henkilöiden lukumäärän mukaan. Huomioon ottaen, että asunto-osakeyhtiössä yhtiövastikkeen perimisessä noudatettavat perusteet ovat aina jossain määrin kaavamaisia eivätkä osakkeenomistajien suorittamat maksut ja kullekin tuleva hyöty voi siten olla täysin toisiaan vastaavia, tätä voidaan pitää riittävän luotettavana ja tasapuolisena veden todellisen kulutuksen arviointiperusteena. Näin ollen Korkein oikeus katsoo, että vastikeperusteen muutos tältä osin on voitu tehdä asunto-osakeyhtiölain 40 §:n 1 momentin mukaisella määräenemmistöllä ja siis hankkimatta suostumusta kaikilta niiltä osakkeenomistajilta, joiden maksuvelvoite on muutoksen johdosta kasvanut.


        Ja tämän jutun osalta keskeistä on:

        Huomioon ottaen, että asunto-osakeyhtiössä yhtiövastikkeen perimisessä noudatettavat perusteet ovat aina jossain määrin kaavamaisia eivätkä osakkeenomistajien suorittamat maksut ja kullekin tuleva hyöty voi siten olla täysin toisiaan vastaavia, tätä voidaan pitää riittävän luotettavana ja tasapuolisena veden todellisen kulutuksen arviointiperusteena.


        SIIS VIELÄ KERRAN:

        ... aina jossain määrin kaavamaista ...

        JOTEN

        SUMMAARINEN MENETTELY vesimaksun keräämisessä on korkeimman oikeuden hyväksymä.


        => Ennakkopäätöksen perusteella vastaaja häviää käräjäoikeudessa

        => Kalliiksi käy


      • ai.kaiva.itte.jostain
        NickNailer kirjoitti:

        KKO:2009:22 koskee oikeutta periä vesimaksua Selostus: yhtiössä aikaisemmasta poiketen ryhdyttiin perimään erillistä vesimaksua ja erillistä rahoitusvastiketta. Näiden suuruus määräytyi eri tavoin toisaalta asuinhuoneistojen ja toisaalta myymälä- ja toimistohuoneistojen osalta.

        Ja Korkein oikeus perustelee päätöstä näin:

        Varsin yleisesti asunto-osakeyhtiöissä vesimaksu määräytyy huoneistossa asuvien henkilöiden lukumäärän mukaan. Huomioon ottaen, että asunto-osakeyhtiössä yhtiövastikkeen perimisessä noudatettavat perusteet ovat aina jossain määrin kaavamaisia eivätkä osakkeenomistajien suorittamat maksut ja kullekin tuleva hyöty voi siten olla täysin toisiaan vastaavia, tätä voidaan pitää riittävän luotettavana ja tasapuolisena veden todellisen kulutuksen arviointiperusteena. Näin ollen Korkein oikeus katsoo, että vastikeperusteen muutos tältä osin on voitu tehdä asunto-osakeyhtiölain 40 §:n 1 momentin mukaisella määräenemmistöllä ja siis hankkimatta suostumusta kaikilta niiltä osakkeenomistajilta, joiden maksuvelvoite on muutoksen johdosta kasvanut.


        Ja tämän jutun osalta keskeistä on:

        Huomioon ottaen, että asunto-osakeyhtiössä yhtiövastikkeen perimisessä noudatettavat perusteet ovat aina jossain määrin kaavamaisia eivätkä osakkeenomistajien suorittamat maksut ja kullekin tuleva hyöty voi siten olla täysin toisiaan vastaavia, tätä voidaan pitää riittävän luotettavana ja tasapuolisena veden todellisen kulutuksen arviointiperusteena.


        SIIS VIELÄ KERRAN:

        ... aina jossain määrin kaavamaista ...

        JOTEN

        SUMMAARINEN MENETTELY vesimaksun keräämisessä on korkeimman oikeuden hyväksymä.


        => Ennakkopäätöksen perusteella vastaaja häviää käräjäoikeudessa

        => Kalliiksi käy

        Hauska kirjoitus. Ensin mainitaan korkeimman oikeuden päätösnumero mutta ei mitään siitä mikä oli päätös.


      • alustajatapaus
        Laskentamalli_käyttöön kirjoitti:

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2009/20091599
        3 luku
        4 §
        Yhtiövastikkeen maksuperuste

        Vastikkeen maksuperusteesta on määrättävä yhtiöjärjestyksessä. Perusteena voi olla esimerkiksi huoneiston pinta-ala, osakkeiden lukumäärä taikka veden, sähkön, lämmön tai muun hyödykkeen todellinen tai luotettavasti arvioitavissa oleva kulutus.

        Osakkeenomistajan on ilmoitettava yhtiölle huoneistossa asuvien tai sitä muuten käyttävien henkilöiden lukumäärä, jos henkilömäärä on vastikkeen maksuperusteena.

        Meillä on yhtiöjärjestyksessä maininta, että "Hoito- ja rahoitusvastikkeen ja vedestä suoritettavan korvauksen, maksuajan ja -tavan määrää yhtiön hallitus. Vesimaksu on 30 €/kk/asukas ja perustana on laskelma, jossa on otettu huomioon käyttöveden lämmitykseen tarvittava energia. Lisäksi peritään osakkaalta erillinen taloyhtiön asuntokohtainen laajakaistamaksu. Yhtiökokous on nämä vahvistanut ja siellä esim. vesimaksun perustana oleva laskelma on käsitelty hyväksytty yksimielisesti.

        Meillä asuu muutama asukas ulkomailla ja he käväisevät paikan päällä muutaman viikon ajan vuosittain. Pari asuntoa on sellaisia, joissa asukkaat asuvat muualla ja käyvät vaikkapa viikonloppuna saunomassa kakkosasunnollaan. Muutama asukas on ulkomailla pari kuukautta vuodessa eikä kukaan heistä ole tullut vaatimaan vesivastikkeen palautusta. Periaatteena on, että jokaisesta asunnosta maksetaan ainakin yksi vesimaksu kuukausittain, vaikka asukas on vain osan vuotta paikalla. Isännöitsijä ottaa asukaslistat 1-2 kertaa vuoteen, joten tiedämme ketä talossa on kirjoilla.

        Tuo 16 €/kk/asukas on puolittain lahja taloyhtiöltä, sillä se on kaukana todellisesta kustannuksesta. Laskentamalliin voi tutustua esim. http://www.motiva.fi/koti_ja_asuminen/taloyhtiot/energiaeksperttitoiminta/lahtotilanteeseen_tutustuminen/vesimaksut

        Löytyi setään yksi joka ymmärtää vesimaksuista ja sen laskuttamisestakin jotain; kaunis kiitos. Meillä vain sillä erotuksella että veden lämmitys sisältyy lämmityksen kokonaiskustannuksiin. Eli maksamme veden lämmityksen koko vuoden ajalla lämpöitilin kautta.
        Tuo Motivan vesimaksun laskentamalli sopii hyvin myös oikeudenkäynnin aineistoon. Kysyisin vielä mihin tuota laskentamallia käytetään kun meidän yhtiössämme ei siitä tiedetä yhtään mitään.
        Tosin näitä oikeustapauksia ei liene paljoa, sillä vastaavissa ulkomailla oleskelu tapauksissa maksuvapautus myönnetään isännöitsijän toimesta.


      • NickNailer kirjoitti:

        KKO:2009:22 koskee oikeutta periä vesimaksua Selostus: yhtiössä aikaisemmasta poiketen ryhdyttiin perimään erillistä vesimaksua ja erillistä rahoitusvastiketta. Näiden suuruus määräytyi eri tavoin toisaalta asuinhuoneistojen ja toisaalta myymälä- ja toimistohuoneistojen osalta.

        Ja Korkein oikeus perustelee päätöstä näin:

        Varsin yleisesti asunto-osakeyhtiöissä vesimaksu määräytyy huoneistossa asuvien henkilöiden lukumäärän mukaan. Huomioon ottaen, että asunto-osakeyhtiössä yhtiövastikkeen perimisessä noudatettavat perusteet ovat aina jossain määrin kaavamaisia eivätkä osakkeenomistajien suorittamat maksut ja kullekin tuleva hyöty voi siten olla täysin toisiaan vastaavia, tätä voidaan pitää riittävän luotettavana ja tasapuolisena veden todellisen kulutuksen arviointiperusteena. Näin ollen Korkein oikeus katsoo, että vastikeperusteen muutos tältä osin on voitu tehdä asunto-osakeyhtiölain 40 §:n 1 momentin mukaisella määräenemmistöllä ja siis hankkimatta suostumusta kaikilta niiltä osakkeenomistajilta, joiden maksuvelvoite on muutoksen johdosta kasvanut.


        Ja tämän jutun osalta keskeistä on:

        Huomioon ottaen, että asunto-osakeyhtiössä yhtiövastikkeen perimisessä noudatettavat perusteet ovat aina jossain määrin kaavamaisia eivätkä osakkeenomistajien suorittamat maksut ja kullekin tuleva hyöty voi siten olla täysin toisiaan vastaavia, tätä voidaan pitää riittävän luotettavana ja tasapuolisena veden todellisen kulutuksen arviointiperusteena.


        SIIS VIELÄ KERRAN:

        ... aina jossain määrin kaavamaista ...

        JOTEN

        SUMMAARINEN MENETTELY vesimaksun keräämisessä on korkeimman oikeuden hyväksymä.


        => Ennakkopäätöksen perusteella vastaaja häviää käräjäoikeudessa

        => Kalliiksi käy

        Nyt olemme ilmeisesti ei tapauksessa, minä kerron tapauksesta KKO 2004:84 ja sinä jostakin toisesta.


      • NickNailer
        ai.kaiva.itte.jostain kirjoitti:

        Hauska kirjoitus. Ensin mainitaan korkeimman oikeuden päätösnumero mutta ei mitään siitä mikä oli päätös.

        Juridiikassa oleellista ei ole niinkään yksittäinen Korkeimman oikeuden päätös kuin sen perustelu. Perusteluilla luodaan oikeuskäytäntöä analogisille tapauksille, josta tässä on kysymys. Analogia toimii kaikessa muussa pois lukien rikoslaki.

        Oleellista päätöksessä on se, että vesimaksun voi periä kaavaimaisesti. Isännöitsijän ei siis tarvitse väijyä asukkaita sen selvittämiseksi milloin asukas A on Jakomäessä ja milloin Fuengirolassa. KKO:n mielestä vesimaksu voi perustua myös mittaroituun kulutukseen joko yksinään tai johonkin muuhun tekijään yhdistettynä.

        Tämä tapaus on sikäli outo, että vastaaja on jo myöntänyt olleensa väärässä suorittamalla laskun.

        Ei kyllä heti tule mieleen yhtään asianajajaa, joka lähtisi tuollaista juttua ajamaan, ainakaan tuolla asetelmalla. Kuitenkin olen joutunut vääntämään juttuja sellaisia asianajajia vastaan, jotka ovat saaneet tuomioistuimilta lopulta porttikiellon. Ihan syystä sanoisin.

        Missä käräjäoikeudessa tuo juttu on?


      • NickNailer kirjoitti:

        Juridiikassa oleellista ei ole niinkään yksittäinen Korkeimman oikeuden päätös kuin sen perustelu. Perusteluilla luodaan oikeuskäytäntöä analogisille tapauksille, josta tässä on kysymys. Analogia toimii kaikessa muussa pois lukien rikoslaki.

        Oleellista päätöksessä on se, että vesimaksun voi periä kaavaimaisesti. Isännöitsijän ei siis tarvitse väijyä asukkaita sen selvittämiseksi milloin asukas A on Jakomäessä ja milloin Fuengirolassa. KKO:n mielestä vesimaksu voi perustua myös mittaroituun kulutukseen joko yksinään tai johonkin muuhun tekijään yhdistettynä.

        Tämä tapaus on sikäli outo, että vastaaja on jo myöntänyt olleensa väärässä suorittamalla laskun.

        Ei kyllä heti tule mieleen yhtään asianajajaa, joka lähtisi tuollaista juttua ajamaan, ainakaan tuolla asetelmalla. Kuitenkin olen joutunut vääntämään juttuja sellaisia asianajajia vastaan, jotka ovat saaneet tuomioistuimilta lopulta porttikiellon. Ihan syystä sanoisin.

        Missä käräjäoikeudessa tuo juttu on?

        Peräänkin täällä sitä, että löytyykö oikeuden päätöstä joka osittaan selvästi vastaavan tapauksen, sillä pitäähän noita olevan monia kun on noin selviä mielipiteitäkin. Tuota en kuitenkaan ymmärrä mitä tarkoitat analogia sanalla As Oy lain yhteydessä.

        Toisaalta ei isännöitsijän tarvitse meitä "kytätä" kun teemme asianmukaisen ilmoituksen lähdöstämme ja paluustamme, mitä ihmeellistä tuossa nyt on ? Tämä toimi kolmena vuotena aikaisemmin mutta ei parina viime vuonna.

        En minä ole myöntänyt olevani väärässä maksaessani vesimaksun koska minä kuitenkin annoin vastineen varsinaiseen haasteeseen. Hallitus on silti tehnyt As Oy:n vastaisia päätöksiä johon vaadin oikaisua. Hallitus saa nyt sitten vastata lainvastaiseen päätökseen ja maksaa takaisin.

        Vihjeenä sinulle, että olen saanut vakuutusyhtiöltä oikeusturva päätöksen omille kuluilleni ja katselen sitten asianajaa kun saan vastapuolen vastauksen käräjäoikeudesta.

        Kukaan ei ole vielä pystynyt vastaamaan, mitä yhdenvertaisuus tarkoittaa ja mitä lainsäätäjä on sillä tarkoittanut. "Onko tasapuolisuutta, että naapuri käyttää yksin vettä ja me molemmat yhdessä sitten maksamme".

        Tämä sopii "kommuuni ajatteluun" mutta silloin tulotkin tasataan.


    • ihmetyksenaihe

      Meille vuokralaisille yleishyödillisessä talossa on vesimaksu vuokrasopimuksessa 18 € /hlö ja vuoden lopussa tarkistetaan vesimittarit jolloin voi tulla lisämaksua tai palautusta. Mikäli on viettänyt kesämökillä 3-4 kk, niin silloin ei mene vesimaksua kuin kulutuksen mukaan. Kuitenkin jotkut asukkaat päivittelevät korkeita vesimaksujaan vaikka eivät käytä suihkua kuin havoin, mutta pesevät pyykkinsä omassa kylppärissä ja osa pesee pyykkinsä talon pesulassa.
      Kuka ja miten näitä vesimittareita luetaan ?

      • Tämä on varsin järkevää menettelyä ja sitä "yhdenvertaisuutta" jota laissa perään ja aivan oikein. Meillä kun ei ole vesimittareita ollenkaan ja siksi on määritetty tuo asukas/ kuukausi/euro maksu, josta on velvollinen ilmoittamaan isännöitsijälle ja jota toteutetaan vaikka olisi ruumishuoneellakin asumassa. Nuo eivät kuitenkaan enää reklamoi.


      • todistustaakka
        uusajattelija kirjoitti:

        Tämä on varsin järkevää menettelyä ja sitä "yhdenvertaisuutta" jota laissa perään ja aivan oikein. Meillä kun ei ole vesimittareita ollenkaan ja siksi on määritetty tuo asukas/ kuukausi/euro maksu, josta on velvollinen ilmoittamaan isännöitsijälle ja jota toteutetaan vaikka olisi ruumishuoneellakin asumassa. Nuo eivät kuitenkaan enää reklamoi.

        Miten todistetaan taloyhtiölle se, että oleskelee muualla, eikä sinä aikana asunnossa kukaan käytä tippaakaan vettä?


      • todistustaakka kirjoitti:

        Miten todistetaan taloyhtiölle se, että oleskelee muualla, eikä sinä aikana asunnossa kukaan käytä tippaakaan vettä?

        Meillä löytyy lentoliput koska poistumme ja palaamme maahan ja lisäksi runsas sata silmäparia seuraa että asuntomme on tyhjillään.


    • uusi.parempi.tapa

      Jos on vesimittarit niin asia on yksinkertainen. Laskutus menee kulutuksen mukaan, ihan sama missä oleskelee.

    • HPJ

      Asunto oy:ssä asuminen tuntuu olevan toisille ylitsepääsemättömän vaikeata. Vesimaksuista voidaan toki neuvotella ETUKÄTEEN jos asukas/asukkaat ovat pidempään yhtäjaksoisesti poissa asunnosta. Jälkikäteen se on jo pari pykälää vaikeampaa ja jos jättää vain maksuja maksamatta, tietysti ne peritään. Yleensäkin jos on sovittu tai sopimukseen kuuluu jokin perusmaksu, ei niitä voi vaan jättää maksamatta. Kokeilkaapa jättää maksamatta vaikka sähkölaitoksen perusmaksu tai kännykän perusmaksu.

    • xdcffred

      Taloyhtiö on velvollinen maksamaan asukkaiden vesilaskut, jos veden laatu on heikko ja sisältää alunaa ja rautaa.

      • hyvä.systeemi

        Vesilaitos on velvollinen maksamaan asukkaiden hautauskulut jos veden heikko laatu aiheuttaa kuoleman.


    • opintojen.äiti

      Ketjun aloittaja kirjoitti samat jutut viime vuonna. Onkohan taas kohta tulossa uusi samanlainen aloitus?

      • Nyt asia realisoituu ja kohta on päätöskin tulossa, meni sitten "syteen tai saveen".


    • näinsemenee_

      Osakas häviää aina oikeusjutut, ja taloyhtiö voittaa.

    • Ulkosuomalaiset

      Meillä on Helsingissä vesimaksu 14 euroa/asukas/kk (ei asuntokohtaisia vesimittareita). Asumme pysyvästi ulkomailla (jo yli 20 vuotta) eikä meistä kumpikaan ole kirjoilla asunnossa (ei tietenkään kun emme ole kirjoilla koko Suomessa).

      Olemme asunnossa kuukauden kesäisin, kolme viikkoa joulun aikaan, ja muutamia noin viikon pituisia jaksoja per vuosi. Siis yhteensä max. 2,5 kuukautta. Muuten asunto on täysin tyhjillään (sukulainen käy kerran kuussa katsomassa paikat, vetämässä vessan, ja laskemassa vähän vettä hanoista että hajulukot eivät kuivu).

      Meille isännöitsijä sanoi että riittää kun maksamme yhden vesimaksun per kk. Siis 14 euroa. Meistä tämä on ihan reilua; onhan selvää että emme voi päästä täysin maksamatta.

      • alustajatapaus

        Tuohon voisi jo suostua sovinnolla, sillä se osoittaa kohtuullista vastaantuloa lainkin mukaiselle tavalla. Siksi hallitukselle on annettu oikeus "määrätä" vesimaksun suuruudesta. Osoittaa fiksuutta isännöitsijältä, mutta toiset vähentävät koko maksun.


    • Tyhjästä.ei.makseta

      Jos ei ole asunnossa kirjoilla ei tartte maksaa myöskään vesimaksuja.
      Tai sanotaanpa näin ,jos as.yhtiö itse omistaa asunnon maksaako as.yhtiö vesimaksun.

    • tättärääpippijuu
      • taloyhtiön_johtaja

        Eli tässähän edellisessä tättärääpippijuu nimimerkin antamassa linkissä on selvä oikeuden ennakkotapaus asiasta, jossa asia on mennyt korkeimpaan oikeuteen asti, ja niinpä vesimaksu pitää maksaa asui tai ei ; mutta jos on kirjoilla, niin maksaa.

        Turha käräjöidä siis, turpiin tulee.


      • "Tättärääpiipijuun" osittama tapaus on sama josta minä mainitsin ja KKO on päätellyt oikein. Henkilö jonka asunto on Turussa, on siellä kirjoilla ja viettää sillä aikaansa epäsäännöllisesti, niin tietysti hänen on maksettava sinne myös yhtiövastikkeensa kun niin halutaan. Hän yritti selvitä 6 kk maksuilla Turussa perusteena että hänellä oli toinen asunto Helsingissä jossa hän oleili myös epäsäännöllisesti. Helsingin asuntoon KKO ei ottanut kantaa koska siellä asuntoyhtiö ei ollut hakenut päätöstä. Tilanne on täysin ymmärrettävä joka lakia vähänkin ymmärtää. "taloyhtiön_johtajassa" ei oikein ole lain lukutaitoa kun oikaisee ensimmäisessä mutkassa, eli missä aita on matalin, kannattaisi lukea tarkemmin.


      • KoijaritKuriin
        taloyhtiön_johtaja kirjoitti:

        Eli tässähän edellisessä tättärääpippijuu nimimerkin antamassa linkissä on selvä oikeuden ennakkotapaus asiasta, jossa asia on mennyt korkeimpaan oikeuteen asti, ja niinpä vesimaksu pitää maksaa asui tai ei ; mutta jos on kirjoilla, niin maksaa.

        Turha käräjöidä siis, turpiin tulee.

        Eikös tuossa kyse ollut siitä, että kaverilla oli kaksi asuntoa. Molemmissahan ei voi käsittääkseni olla kirjoilla. Tästä huolimatta kun tuomittu rikollinen käytti molempia asuntoja, oli hän silloin velvoitettu maksamaan vesimaksun molemmista asunnoista. Näin ollen vesimaksu on sidoksissa asumiseen ei siihen missä on kirjoilla ja näinhän se tietysti pitää ollakin.


      • olekko.pöljä
        uusajattelija kirjoitti:

        "Tättärääpiipijuun" osittama tapaus on sama josta minä mainitsin ja KKO on päätellyt oikein. Henkilö jonka asunto on Turussa, on siellä kirjoilla ja viettää sillä aikaansa epäsäännöllisesti, niin tietysti hänen on maksettava sinne myös yhtiövastikkeensa kun niin halutaan. Hän yritti selvitä 6 kk maksuilla Turussa perusteena että hänellä oli toinen asunto Helsingissä jossa hän oleili myös epäsäännöllisesti. Helsingin asuntoon KKO ei ottanut kantaa koska siellä asuntoyhtiö ei ollut hakenut päätöstä. Tilanne on täysin ymmärrettävä joka lakia vähänkin ymmärtää. "taloyhtiön_johtajassa" ei oikein ole lain lukutaitoa kun oikaisee ensimmäisessä mutkassa, eli missä aita on matalin, kannattaisi lukea tarkemmin.

        Yhtiövastike pitää tietysti maksaa aina. Asuminen ei vaikuta siihen millään lailla.


    • aitoBlueteam

      kannattaa asua omakotitalossa landella

    • Kaikista hyvistä vastauksista voin taas päätellä olevani oikeassa. Minulla on ilmeinen oikeus vaatia hyvitystä ulkomailla asumien ajalta, kuukausissa laskettava määrä, ja kohtuulliseksi katsottava summa. Summan tulee perustua todellisiin säästöihin ja tämän pitäisi olla neuvoteltavissa isännöitsijän/hallituksen kanssa. Taloyhtiön hallituksen tulisi määrittää yhtenevä käytäntö kaikille osakkeille ja asunnoille, eikä missä on kirjoilla saa olla perusteena perinnälle, jos huoneisto on asumattomana .

      Osakkaiden kohtelun tulee perustua kaikilta osin 1 luvun 10 § periaatteeseen, joka on As Oy lain kantava ajatus kautta koko lain, nimenomaan yksittäisen osakkeenomistajan turvaksi.

      Olenko tulkinnut kommentit oikein "arvon asiantuntijat" ?

      • EtOle

        "Minulla on ilmeinen oikeus vaatia hyvitystä ulkomailla asumien ajalta"

        Eihän kukaan kiellä sinua vaatimasta hyvitystä, se on ihan perustuslaillinen oikeus. Itse lähtisin aika nöyränä aneleen mahdollisuutta neuvotella asiasta. Yleensä kuitenkin tällaiset neuvottelut käydään ja asiasta sovitaan ennakolta, ei jälkeen.


      • Olen neuvotellut tästä jo viisi vuotta joista kolme ensimmäistä meni oikein molempien kanalta, mutta kaksi viimeistä vuotta päätyi "ratkaisemattomaan". Taisi iskeä "kateuspykälä" hallitukseen, sekä määräys halu. Tosiasia myös on että hallitukemme muodostuu täysin maalikkojäsenistä joita sitten isännöitsijä voi käyttää hyväkseen, halujensa mukaan. Suurin syy lienee kuitenkin että olen joitakin kertoja oikaisut hallitusta yksinkertaisista asioista, jota ei saisi tehdä.


      • s5iii64dÅÅ

        Vai isännöitsijä käyttää hallitusta hyväkseen halujensa mukaan, eikö siitäkin pitäisi mennä käräjille?


      • oikeuteenvaan

        Jos kerran oikeassa olet, niin eikun oikeuteen vaan. Voitto on varma. Mitä sinä täällä enää mitään kyselet. Eihän täällä kukaan mistään mitään tiedä. Jos (kun) olet jo alunperin tiennyt olleesi oikeassa, niin turhaan edes aloitit koko keskustelua. Suoraan oikeuteen vaan hoitamaan homma kotiin! Muista kuitenkin tulla tänne kertomaan miten kävi, kun kuitenkin päätit keskustelun tänne aloittaa.


      • Kyllä minä kuvittelin että täällä olisi tietoa paremmin ollut, mutta kyllä sitä näinkin jotakin kertyi. Eniten kaipasin tietoa mitä As Oy lain 1 luvun 10 § yhdenvertaisuudella tarkoitetaan ja miksi sillä on kautta koko lain niin määräävä asema. Yhtiökokous, hallitus ja isännöitsijä ei saa ryhtyä tämän lainkohdan vastaisiin toimiin ja ne määritellään päätöksinä mitättömiksi. Minulle tämä on täysin selvää, mutta kun meidän hallitukselle ei ole, eikä asiasta neuvotella.

        Nyt se sitten nähdään kun hallitus itse haastoi itsensä oikeuteen 200 euron takia, muutaman tonnin kuluilla ja todennäköisesti itse maksavat. Minä en aio tarvita tuomareita näin yksinkertaisen asian hoitamiseen.

        Kerron sitten miten kävi, kun käsittely siirtyy huhtikuulle 2017 puolelle kun pitää taas muuttaa tuonne Espanjan puolelle, jolloin satavani nousee yli 300 euron. Saadaan sitten uusi ennakkotapaus tänne suomeen.


      • ohhohhohhooo
        uusajattelija kirjoitti:

        Kyllä minä kuvittelin että täällä olisi tietoa paremmin ollut, mutta kyllä sitä näinkin jotakin kertyi. Eniten kaipasin tietoa mitä As Oy lain 1 luvun 10 § yhdenvertaisuudella tarkoitetaan ja miksi sillä on kautta koko lain niin määräävä asema. Yhtiökokous, hallitus ja isännöitsijä ei saa ryhtyä tämän lainkohdan vastaisiin toimiin ja ne määritellään päätöksinä mitättömiksi. Minulle tämä on täysin selvää, mutta kun meidän hallitukselle ei ole, eikä asiasta neuvotella.

        Nyt se sitten nähdään kun hallitus itse haastoi itsensä oikeuteen 200 euron takia, muutaman tonnin kuluilla ja todennäköisesti itse maksavat. Minä en aio tarvita tuomareita näin yksinkertaisen asian hoitamiseen.

        Kerron sitten miten kävi, kun käsittely siirtyy huhtikuulle 2017 puolelle kun pitää taas muuttaa tuonne Espanjan puolelle, jolloin satavani nousee yli 300 euron. Saadaan sitten uusi ennakkotapaus tänne suomeen.

        "Minä en aio tarvita tuomareita näin yksinkertaisen asian hoitamiseen."

        Oho, sinäpä uhmakkaana olet! Oikeuteen olet menossa, mutta et edes tuomaria tarvitse asian ratkaisemiseksi. Kukahan asian oikeudessa sitten ratkaisee, kun et tuomaria edes siihen tarvitse.


    • uuttera.trolli

      Tee taas ensi vuonna uusi aloitus samasta asiasta niin tulee 3 vuoden putki. Oletko muuttanut sanajärjestystä vai onko nämä kopioita viime vuodesta?

      • Onko sinun isälläsi montakin noin viisasta lasta joka noin fiksuja ajattelee. Mene ja vertaa jos osaat hakea ? Sinussa on ainesta vaikka mihin, hyvä poika.


      • uuttera.trolli
        uusajattelija kirjoitti:

        Onko sinun isälläsi montakin noin viisasta lasta joka noin fiksuja ajattelee. Mene ja vertaa jos osaat hakea ? Sinussa on ainesta vaikka mihin, hyvä poika.

        Vaikene vaari vaikka jäit kiinni. Itke yksin hihaan sitten vasta illalla peiton alla kun imet peukkua.


    • Eino-Petteri

      Meillä isännöitsijä sanoi aiheesta niin, että suosittelee käytäntöä jossa minimi poissaolon aikaraja on 6 kk ja poissaolon pitää olla yhtäjaksoista, ennen kuin lähdetään sovitteleen vesimaksua. Kertoi, että käytäntö on aika yleinen. Tähän me eli hallitus suostuttiin ja varmemmaksi vakuudeksi asiasta sovittiin vielä yhtiökokouksessa.

      • AIT-isännöitsijä

        Sillä konstilla kesän mökillä olijat pääsevät luistamaan maksuista. Tämä on asunto-osakeyhtiölain vastaista. Tietysti vain asian vieminen oikeuteen voi tuoda oikaisun.


      • Mitä yhdenvertaisuutta tuohon sitten sisältyy kun puolet ajasta pitää kuitenkin maksaa. Yleisempi käytäntö lienee, ette kokonaiset kuukaudet huomioidaan poissaolona.


      • AIT-isännöitsijä kirjoitti:

        Sillä konstilla kesän mökillä olijat pääsevät luistamaan maksuista. Tämä on asunto-osakeyhtiölain vastaista. Tietysti vain asian vieminen oikeuteen voi tuoda oikaisun.

        AIT isännöitsijälle

        Meidän yhtiössä mökillä olosta ei käytännössä pyydellä eikä myöskään hyväksytä hyvityksiä, koska tämä on minunkin mielestäni kyseenalainen peruste kuten muukin lyhyt lomamatka.

        Mökiltä käydään kuitenkin välillä pyykinpesussa ym. ja siinä se etu sitten käytännössä olikin. Mökillä voi kyllä asua mutta sen tulee olla hyväksytty ympärivuotiseen käyttöön.

        Pidemmillä ulkomaanmatkoilla tulee kuitenkin hoitaa kaikki toiminnot ja maksut kuten suomessakin tapahtuu.

        Muistutan kuitenkin että jokaiseen päätökseen voi tyytyä kunhan antaa siihen suostumuksensa, jopa lain vastaisenkin.


      • HugoMullqvist
        AIT-isännöitsijä kirjoitti:

        Sillä konstilla kesän mökillä olijat pääsevät luistamaan maksuista. Tämä on asunto-osakeyhtiölain vastaista. Tietysti vain asian vieminen oikeuteen voi tuoda oikaisun.

        Ei raastuvan oikeus voi päättää lainvastaisista toimenpiteistä.
        Tukeutuvat joka tapauksessa lakiin ja tarvittaessa kiinteistöliiton juristien lausuntoihin.


      • laki.sama.kaikille
        HugoMullqvist kirjoitti:

        Ei raastuvan oikeus voi päättää lainvastaisista toimenpiteistä.
        Tukeutuvat joka tapauksessa lakiin ja tarvittaessa kiinteistöliiton juristien lausuntoihin.

        Raastuvanoikeus nimenomaan päättää lainvastaisista toimenpiteistä. Se kumoaa tällaiset toimenpiteet.


      • AIT-isännöitsijä
        uusajattelija kirjoitti:

        AIT isännöitsijälle

        Meidän yhtiössä mökillä olosta ei käytännössä pyydellä eikä myöskään hyväksytä hyvityksiä, koska tämä on minunkin mielestäni kyseenalainen peruste kuten muukin lyhyt lomamatka.

        Mökiltä käydään kuitenkin välillä pyykinpesussa ym. ja siinä se etu sitten käytännössä olikin. Mökillä voi kyllä asua mutta sen tulee olla hyväksytty ympärivuotiseen käyttöön.

        Pidemmillä ulkomaanmatkoilla tulee kuitenkin hoitaa kaikki toiminnot ja maksut kuten suomessakin tapahtuu.

        Muistutan kuitenkin että jokaiseen päätökseen voi tyytyä kunhan antaa siihen suostumuksensa, jopa lain vastaisenkin.

        Yksi isännöitsijän tehtävistä on valvoa päätösten lainmukaisuutta ja jos tehdään lain vastainen päätös niin sitä ei saa panna toimeen.


      • Siinä sitä taas ollaankin. Isännöitsijä saa tukeutua taloyhtiön yhteisiin rahoihin ja yksittäinen osakkeen omistaja vain omiinsa. Mitä yhdenvertaisuutta tässä on. Minä vaadin isännöitsijää ja hallituksen jäseniä myös henkilökohtaiseen vastuuseen lain vastaisesta päätöksestään ja korvaamaan kaikki kulut. Hallitus ei saa tehdä 1 luvun 10 § vastaisia päätöksiä !!

        Kyllä on sen jälkeen hallitus ollut hiljaa. Laki se on hallituksellakin ja sitä on noudatettava, jos sitä joku edellyttää..


      • lakitieteen.lääkäri
        uusajattelija kirjoitti:

        Siinä sitä taas ollaankin. Isännöitsijä saa tukeutua taloyhtiön yhteisiin rahoihin ja yksittäinen osakkeen omistaja vain omiinsa. Mitä yhdenvertaisuutta tässä on. Minä vaadin isännöitsijää ja hallituksen jäseniä myös henkilökohtaiseen vastuuseen lain vastaisesta päätöksestään ja korvaamaan kaikki kulut. Hallitus ei saa tehdä 1 luvun 10 § vastaisia päätöksiä !!

        Kyllä on sen jälkeen hallitus ollut hiljaa. Laki se on hallituksellakin ja sitä on noudatettava, jos sitä joku edellyttää..

        Juuri niin. Jos on talossa kirjoilla niin vesimaksut maksetaan siitä riippumatta missä oleskelee.


      • Kyllä maksaa saa mitä pyydetään, mutta kaikkea ei tarvitse hyväksyä. Tosin kaikilla ei ole "kanttia" alkaa oikeustoimiin hallitusta vastaan, laittomuuksissakaan. Pitää myös perehtyä lakiin monelta kohdin, mutta yhdenvertaisuus säännös on varsin kattava kautta lain. Kaikkien ei tarvitse olla myöskään niitä "myötäeläjiä" joka uskoo kaiken mitä sanotaan.


      • käräjäkorppi

        Siis onko tää joku surkea provo vai onko joku oikeasti noin idioootti, että lähtee käräjöimään muutaman kympin vuoksi?

        Minulla on oikeus ja minä minä minä ja muut ovat väärässä, hallitus sitä ja isännöitsijä tätä.

        Laittakaa vesimittarit, niin ei tarvi käräjöidä...


      • Ei kaikkien tarvitse myöskään olla kuin "sopulilauma" joka syöksyy pää edellä kaivoon kun joku käskee tai pyytää. Idiootteja kyllä myös löytyy mutta ei ne aina käräjille lähde, eikä ensimmäiseksi kaivoon hyppää..

        Vesimittarit on viisas huomio, mutta arvaa mitä ne maksaa 70 luvun taloyhtiöön ja luuletko niihin sitten maksuhalukkuutta löytyvän. Siihen sitten vielä mahdolliset putkityöt, sekä juuri uusitut kaapistot ja kaakeloinnit remonttiin 100 huoneiston taloyhtiössä. Kyllä minä mutta entä sitten tuo sopulilauma, tuleeko perässä kaivoon ja riittääkö rahat remonttiin.


    • Vanha-ajattelija

      Sinun uusajattelija kannattaa samalla käräjöidä muustakin, joka sisältyy yhtiövastikkeeseen.
      Jos olet puolet vuodesta poissa, ei rappujen siivouksesta, lämmityksestä ja sähköstä yleisiin tiloihin tule sinun mitään maksaa. Koska et ole paikalla.
      Pistäpäs nämäkin väärydet kuntoon meidän muidenkin puolesta.
      Varmaan jäi joitakin kuluja vielä mainitsematta, mutta sinähän tarkkana ne voit setviä. Lumityöt mm. !!

      • Muista että "pulloja puhaltamalla tehdään", eikä tyhmyydestä sakoteta ja osa viedään saunan taakse oppimaan.


    • Herra_Yli_tuomari

      Mitäs tälle aloittaja pupujussille kuuluu?
      Joko on käräjätuomari pistänyt hilut kinttuun?
      Vai loppuiko satutunti näin?

      • Odotellaan että taloyhtiön tuomari saisi aikaan oman vastineensa minun vastineeseeni. Eikö olekin hauska tilanne että haastoivat itsensä käräjätupaan 200 euron saatavan takia, sitä saa mitä tilaa. Kuten huomaat ei tässä mitään "pupujusseja" olla vaan rohkea aito Suomalainen joka ei tuomareita pelkää, eikä sata päistä asukaslaumaa. Kovin vain on hallituksemme mennyt hiljaiseksi, lieneekö pupujussit silla puolella.

        Jännittääkö ?


      • Rohkeus_tulee_kalliiksi
        uusajattelija kirjoitti:

        Odotellaan että taloyhtiön tuomari saisi aikaan oman vastineensa minun vastineeseeni. Eikö olekin hauska tilanne että haastoivat itsensä käräjätupaan 200 euron saatavan takia, sitä saa mitä tilaa. Kuten huomaat ei tässä mitään "pupujusseja" olla vaan rohkea aito Suomalainen joka ei tuomareita pelkää, eikä sata päistä asukaslaumaa. Kovin vain on hallituksemme mennyt hiljaiseksi, lieneekö pupujussit silla puolella.

        Jännittääkö ?

        http://www.kiinteistoposti.fi/artikkelit/vesimaksun-suorittamisvelvollisuus/ voit lueskella tätä tulkintaa ajan kuluksi. Jos hallituksella on vakuutukset kunnossa, niin ihan hyvin he voivat käydä katsomassa tämän jutun päätökseen saakka. Itsekin olen hallituksen pj:nä ollut hovioikeudessa saakka selvittämässä isännöitsijän tekemisiä, mutta se olikin ns. kiistaton tapaus. Kolmatta vuotta siinä kuitenkin meni ja paljon paperityötä tarvittiin, ennen kuin saatiin homma päätökseen. Kannatti viedä asia päätökseen, sillä syyttäjäkin toivoi, ettei jätetä asiaa kesken..

        Kun olet aikanaan käräjäoikeudessa, niin hauskuus on kaukana eikä kannata leveillä noin kevyin eväin. Joudut palkkaamaan asianajajan ja hintalappu onkin sitten jotain muuta kuin mitä ajattelit, jos asian käsittelyä mahdollisesti jatketaan hovioikeudessa. Ja etelään ei kannata lähteä, sillä oikeuden istunto saattaa osua matkasi ajaksi.

        Tekstiä lainaten: "Jos yhtiöjärjestyksessä on vesimaksun perusteena määräys, jonka mukaan vesimaksua maksetaan huoneistossa asuvien henkilöiden lukumäärän perusteella, muuttuu tilanne toiseksi. Tällöin osakkaat ovat velvollisia maksamaan vesimaksua mainitun perusteen mukaan. "


    • hauskaa.pilaa

      Aloittajan keksimä "ongelma" on pyörinyt täällä yli vuoden. Luulisi että sitä olisi jo käsitelty oikeudessa.

    • jatkopilaa

      Niinpä näkyy olleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3036
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3034
    Aihe