Pyhän Hengen kaste?

Tuomas3300

Olen tullut uskoon kauan sitten.
Jokainen uskovainen saa Pyhän Hengen.lahjaksi.
Olen sen huomannut...
En puhuisi ja ylistäisi Jeesusta ilman Pyhää Henkeä.
Mutta jotakin puuttuu.?
Puhutaan...Minä kastan teidät Pyhällä Hengellä ja tulella.Johannes kastoi vedellä.
Jeesuksen kaste on erilanen.
Vai onko?
Kuulen ihmisiä. ..jotka ovat kastetettu tulella.?
Minäkin haluaisin sellaisen kasteen...että oikein sukat pyörisivät jaloissa.
Miten saisin sellaisen kokemuksen..kun tämä oma uskonelämäni on niin puutteellista ja kuivahtanutta.
Miten minusta tulisi Kiiluvasilmäinen Jeesuksen hullu.
Palava..hedelmää tuottava uskovainen hihhuli.kuten näen niin monissa tapahtuneen.
Kertokaa rakkaat kuinka ja mitä minun täytyisi tehdä.
Elämäni on syntiä täynnä.
Uskoni on mitä on...kuljen toinen jalka maailmassa toinen taivastiellä.

55

268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HENGEN_TULI

      Sun täytynee kysyä asiaa Tiaisen Patrickilta.

      • KYSYN-minäVAAN

        Onko Patrick Tiainen Helluntailainen, eli perehtynyt palveluun pyhillä armolahjoilla?


    • Totuuden.HENGESSÄ

      Ap.TEOT 19:2 Ja sanoi heille: Saitteko Pyhän Hengen silloin, kun tulitte uskoon( SANA, VT )?" Niin sanoivat hänelle: "Emme ole edes kuulleet, että Pyhä Henki on olemassa.

      Ap.TEOT: 5:32 olemme kaiken tämän todistajat. Niin myös Pyhä Henki, jonka Jumala on antanut niille jotka Häntä( JUMALAN KÄSKYT, HERRAN LAKI, VT; SANA ) tottelevat.

      Ef.4:30 Älkää saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää( TOTUUDEN )Henkeä, joka on teille( JUMALAN SANAA USKOVILLE ) annettu sinetiksi( OMISTAJAN MERKKI; MYÖS OMISTAJAN VALTUUTUS OMAISUUTENSA HALLINTAAN )lunastuksen päivään saakka.

      1.Pt.2:8 kompastuskiveksi. Ja loukkauskallioksi, koska eivät tottele ( JUMALAN )Sanaa( VT; JESHUAN PYHÄ VAELLUS ), niin he kompastuvat. Ja siihen heidät( 3. PERSOONA ) on pantukin.

      Roomalaisille 2:8 niiden osaksi jotka ovat itsekkäitä, eivätkä tottele Totuutta( VT, JUMALAN SANA; JESHUAN PYHÄ VAELLUS ), vaan tottelevat vääryyttä( LAITON ), Tulee( PARUSIA; TUOMIOPÄIVÄ ) Viha( RANGAISTUS ). Ja Kiivas( Herra JHVH ).

      • jeshuaonhupiukko

        Jeshua on vitun spede.


      • gringos_LOCOS

        Taidat itse henkilökohtaisesti varmaankin olla Tonto?

        http://www.sanakirja.org/search.php?id=117789&l2=17 Epsanja - Suomi

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Hirttämättömät "Suurimmaksi haasteeksi kesken matkan tulee veden puute, koska Tonto sammutti nuotion juomavedellä heti matkan alkupäässä...

        Taipaleella he tapaavat niin vihamielisen intiaanilauman, ryövärikaksikon, kuin myös kauniita intiaanityttöjä.

        Kun Lonely Rider viimein löytää vettä, hän ei juo sitä, toteaa vain ettei hän viitsi hyvää janoa juomalla pilata..."


      • PH1975

        Ei Jeshua ole Jeesus. Vaikka tulisikin hebryyw-käännöksiä, jossa Jeesus vaihdettaisiin Jeshua- nimeksi, ei kyseinen henkilö ole sama. Kuuluisin Jeshua-nimistä, oli makkabealaisaikojen kreikkalaisia vastaan sotinut leeviläinen pappi. Jeesus kirjoitetaan myös hebreassa J-E-S-U-S, kahdella ässällä, vaikkei ehkä kahdella EELLÄ, älkää eksykö. Jeesus nimisiä tosin oli Israelissakin aiemmin, kuuluisin heistä: "Siirak-Jeesus", joka saneli tai kirjaili itse yhden Vanhan Testamentin apokryfinkin. Hesus on Espanjassa nykyään hyvin yleinen nimi, vaikka J:lläkin kirjoitettuna, kyse on vain kaimoista. Kuuluisin nykyajan Jesuksista lienee Jesus Garcia, pyöräilijä- urheilija.


    • ÄlkääMenköHeidänPeräss

      ..saada 'täyttyä tulella, tulikaste'?
      En suosittele tekemään sitä, mitä esim julkimo Rodney Howardbrown todistaa tehneensä. rhb nimittäin vaatimalla vaati (jumalaa) "joko sinä tulet tänne alas, tai minä tulen sinne ylös..!!!" Sen uhittelun jälkeen rodney sai voiman, jossain Afrikan mantereella, ja siitä lähti mm. 'nauruherätys'..'uusi viini -voitelut', 'holy laughing' ym mitä nimiä nyt onkaan, globaalisti liikkeellä!

      Hedelmänä seurakunnat hajonneet, Jeesus-uskovien perhekuntayhteydet tukkeutuneet, itkua ja mielipahaa hyvin paljon. ns voitelun saaneilla jopa mielet järkkyneet!

      Missäs näkyy uskoontuloja, upotuskasteelle jonottamista? Todellisia 'ihmeparanemisia'...

      Kyseessä ollut toinen henki ja toinen jeesus, Jumalan sallima eksytys. Syytä uskoa Jeesukseen, 'niinkuin RAAMATTU sanoo' eikä niinkuin rodney, herzog tai hbaker sanoo!

      • SiinäVastaHerätys

        ...siitä lähti myös tv7.


    • Uskova2

      Matteuksen 3. luvun alkupuolella Johannes Kastaja sanoo Jeesuksesta, että hän kastaa Pyhällä Hengellä ja tulella. Tällä tarkoitetaan sitä, että Jeesus on Tuomari. Hän kastaa Pyhällä Hengellä eli pelastaa ihmisiä. Tulikaste seuraa niitä, jotka eivät usko, sillä kyseessä on tuomion tuli, ikuinen helvetin tuli. Johannes Kastaja on Vanhan Liiton profeetta, joten hän ei tiedä, että Pyhän Hengen kasteen ja tulikasteen väliin tulee vielä seurakunta-aika. Se oli Vanhan Liiton ihmisille Jumalan salaisuus, mikä aukeni vasta Uuden Liiton alussa. Siksi Johannes puhui Pyhän Hengen kasteesta ja tulikasteesta samaan hengenvetoon. Seuraavista jakeista kyllä käy selville, että "nisut korjataan aittaan (pelastus, Pyhän Hengen kaste) ja lusteet poltetaan ikuisessa tulessa (tulikaste eli Helvetin tuli). Jossain helluntailaisten laulussa pyydetään oikein "tulikastetta taivahan", mutta tämä johtuu ymmärtämättömyydestä. Helluntailaisuudessa Raamattua ei tutkita Raamatun valossa, vaan Raamattu alistetaan ihmisten saamille ns. henkikokemuksille ja helluntaiopin oppikirjalle.

      Helluntailaisuuden oppikirja opettaa, että Pyhän Hengen kaste on vain joidenkin ihmisten kokemus, jolloin aletaan puhumaan siansaksaa. Se ei siis ole raamatullista opetusta. Toinen helluntaiopin määritelmä siansaksan tulemiselle on Pyhällä Hengellä täyttyminen, mikä ei myöskään ole Raamatusta peräisin. Pyhällä Hengellä täyttyminen on Raamatun mukaan sitä, että ihminen tottelee Jumalan sanaa ja näin hän elää Pyhän Hengen ohjauksessa. Se on siis sama kuin kuuliaisuus.

      Raamatun mukaan siis Pyhän Hengen kaste on uudestisyntyminen eli uskoon tuleminen.

      • mummikainuusta

        Kirjoitit sen, mitä ajattelin kirjoittaa.
        Aamen!


      • saviseutulainen
        mummikainuusta kirjoitti:

        Kirjoitit sen, mitä ajattelin kirjoittaa.
        Aamen!

        Ja Saviseudulta kompataan!


      • tulella.kastaminen

        Muuten olen suht samaa mieltä, mutta tulella kastamisessa on kyse hieman muusta.

        Siis uskova joka kasvaa Jumalan antamaa kasvua, joutuu kärsimysten kouluun, eli uskova tulee täällä elämänsä aikana tulella kastetuksi eli kärsimyksillä jalostetuksi.

        1. Piet. 4:17 Sillä aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta; mutta jos se alkaa ensiksi meistä, niin mikä on niiden loppu, jotka eivät ole Jumalan evankeliumille kuuliaiset?

        Eli Pyhä Henki paljastaa uskovan vääriä toimia, ja ne tulevat näkyviin vasta kärsimyksissä.

        Mark. 9:49 Sillä jokainen ihminen on tulella suolattava, ja jokainen uhri on suolalla suolattava.

        Hepr. 2:10 Sillä hänen, jonka tähden kaikki on ja jonka kautta kaikki on, sopi, saattaessaan paljon lapsia kirkkauteen, kärsimysten kautta tehdä heidän pelastuksensa päämies täydelliseksi.

        Ps. 66:10 Sillä sinä, Jumala, olet koetellut meitä, olet sulattanut meitä, niinkuin hopea sulatetaan.

        Jes. 48:10 Katso, minä olen sinua sulattanut, hopeata saamatta, minä olen sinua koetellut kärsimyksen pätsissä.

        Siis tuli selvästi kuvastaa uskovan kärsimyksiä, ja kuten Herrammekin kärsi, niin sen kuvan mukaan se on meilläkin edessä uskovina, jos vain kasvamme kypsiksi kärsimyksiin.

        Siis osa ei kasva sen vertaa, että Jumala voisi häntä jalostaa, ja moni uskova kieltäytyy kärsimyksistä, hyvänä esimerkkinä "uskonsanalaiset" sun muut menestysteologian omaksuneet.

        On toki sellaisiakin, jotka eivä jalostu kärsimyksissä vaan pahenevat vain, siitä kertoi tuo yksi Sanankohta.

        1. Piet. 5:10 Mutta kaiken armon Jumala, joka on kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa Kristuksessa, vähän aikaa kärsittyänne, hän on teidät valmistava, teitä tukeva, vahvistava ja lujittava.

        Siis selvästi tuli kuvastaa kärsimystä ja se taas jalostaa uskovaa, eli sen tulen/kärsimysten kautta uskovan sydämen saastat nousevat pintaan ja näkyviin, ja siten vain ne voidaan tunnistaa ja poistaa Pyhän Hengen pyhityksessä.

        Sak. 13:9 Ja sen kolmannen osan minä vien tuleen; minä sulatan heidät, niinkuin hopea sulatetaan, ja koettelen heitä, niinkuin kulta koetellaan. He huutavat avuksi minun nimeäni, ja minä vastaan heille. Minä sanon: "Se on minun kansani", ja se sanoo: "Herra, minun Jumalani".

        Tässä siis puhutaan tulesta/kärsimyksistä, joihin lopun ajan Israelin kansa joutuu.

        Siis kun kultaa kovassa kuumuudessa/tulessa sulatetaan, niin sen epäpuhtaudet nousevat pintaan ja palavat pois/voidaan poistaa.

        Samoin käy uskovalle kärsimyksissä, eli sisimmän piilossakin olleet epäpuhtaudet tulevat näkyviin ja siten niistä Herra pääsee vapauttamaan.

        Tämä Hengen pyhitystyö, eli tulella kastaminen, on siis olennainen osa uskovan pelastumista, eli se kuuluu kiinteästi yhteen Hengellä kastamisen kanssa, koska uudestisyntymässä saatu Pyhä Henki eli Henkikaste tarvitsee jatkon eli saavutettu pelastus pitää säilyttää ja uskovan tulee jalostua.

        Hepr. 12:14 Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa;

        Siis ilman pyhitys elämää ja siihen kuuluvaa tulella kastamista eli kärsimyksiä, ei saavuteta/säilytetä pelastusta.

        Niin ja Jeesus sanoi selvästi opetuslapsilleen, että hekin tulevat kärsimään/tulella kastettaviksi, eli se kuuluu olennaisena osana uskovan Tiehen, jonka Jeesus on eteemme viitoittanut Edelläkulkijana !

        Mark. 10:38 Mutta Jeesus sanoi heille: "Te ette tiedä, mitä anotte. Voitteko juoda sen maljan, jonka minä juon, tahi tulla kastetuiksi sillä kasteella, jolla minut kastetaan?"

        Mark. 10:39 He sanoivat hänelle: "Voimme". Niin Jeesus sanoi heille: "Sen maljan, jonka minä juon, te tosin juotte, ja sillä kasteella, jolla minut kastetaan, kastetaan teidätkin;


      • mummikainuusta
        tulella.kastaminen kirjoitti:

        Muuten olen suht samaa mieltä, mutta tulella kastamisessa on kyse hieman muusta.

        Siis uskova joka kasvaa Jumalan antamaa kasvua, joutuu kärsimysten kouluun, eli uskova tulee täällä elämänsä aikana tulella kastetuksi eli kärsimyksillä jalostetuksi.

        1. Piet. 4:17 Sillä aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta; mutta jos se alkaa ensiksi meistä, niin mikä on niiden loppu, jotka eivät ole Jumalan evankeliumille kuuliaiset?

        Eli Pyhä Henki paljastaa uskovan vääriä toimia, ja ne tulevat näkyviin vasta kärsimyksissä.

        Mark. 9:49 Sillä jokainen ihminen on tulella suolattava, ja jokainen uhri on suolalla suolattava.

        Hepr. 2:10 Sillä hänen, jonka tähden kaikki on ja jonka kautta kaikki on, sopi, saattaessaan paljon lapsia kirkkauteen, kärsimysten kautta tehdä heidän pelastuksensa päämies täydelliseksi.

        Ps. 66:10 Sillä sinä, Jumala, olet koetellut meitä, olet sulattanut meitä, niinkuin hopea sulatetaan.

        Jes. 48:10 Katso, minä olen sinua sulattanut, hopeata saamatta, minä olen sinua koetellut kärsimyksen pätsissä.

        Siis tuli selvästi kuvastaa uskovan kärsimyksiä, ja kuten Herrammekin kärsi, niin sen kuvan mukaan se on meilläkin edessä uskovina, jos vain kasvamme kypsiksi kärsimyksiin.

        Siis osa ei kasva sen vertaa, että Jumala voisi häntä jalostaa, ja moni uskova kieltäytyy kärsimyksistä, hyvänä esimerkkinä "uskonsanalaiset" sun muut menestysteologian omaksuneet.

        On toki sellaisiakin, jotka eivä jalostu kärsimyksissä vaan pahenevat vain, siitä kertoi tuo yksi Sanankohta.

        1. Piet. 5:10 Mutta kaiken armon Jumala, joka on kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa Kristuksessa, vähän aikaa kärsittyänne, hän on teidät valmistava, teitä tukeva, vahvistava ja lujittava.

        Siis selvästi tuli kuvastaa kärsimystä ja se taas jalostaa uskovaa, eli sen tulen/kärsimysten kautta uskovan sydämen saastat nousevat pintaan ja näkyviin, ja siten vain ne voidaan tunnistaa ja poistaa Pyhän Hengen pyhityksessä.

        Sak. 13:9 Ja sen kolmannen osan minä vien tuleen; minä sulatan heidät, niinkuin hopea sulatetaan, ja koettelen heitä, niinkuin kulta koetellaan. He huutavat avuksi minun nimeäni, ja minä vastaan heille. Minä sanon: "Se on minun kansani", ja se sanoo: "Herra, minun Jumalani".

        Tässä siis puhutaan tulesta/kärsimyksistä, joihin lopun ajan Israelin kansa joutuu.

        Siis kun kultaa kovassa kuumuudessa/tulessa sulatetaan, niin sen epäpuhtaudet nousevat pintaan ja palavat pois/voidaan poistaa.

        Samoin käy uskovalle kärsimyksissä, eli sisimmän piilossakin olleet epäpuhtaudet tulevat näkyviin ja siten niistä Herra pääsee vapauttamaan.

        Tämä Hengen pyhitystyö, eli tulella kastaminen, on siis olennainen osa uskovan pelastumista, eli se kuuluu kiinteästi yhteen Hengellä kastamisen kanssa, koska uudestisyntymässä saatu Pyhä Henki eli Henkikaste tarvitsee jatkon eli saavutettu pelastus pitää säilyttää ja uskovan tulee jalostua.

        Hepr. 12:14 Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa;

        Siis ilman pyhitys elämää ja siihen kuuluvaa tulella kastamista eli kärsimyksiä, ei saavuteta/säilytetä pelastusta.

        Niin ja Jeesus sanoi selvästi opetuslapsilleen, että hekin tulevat kärsimään/tulella kastettaviksi, eli se kuuluu olennaisena osana uskovan Tiehen, jonka Jeesus on eteemme viitoittanut Edelläkulkijana !

        Mark. 10:38 Mutta Jeesus sanoi heille: "Te ette tiedä, mitä anotte. Voitteko juoda sen maljan, jonka minä juon, tahi tulla kastetuiksi sillä kasteella, jolla minut kastetaan?"

        Mark. 10:39 He sanoivat hänelle: "Voimme". Niin Jeesus sanoi heille: "Sen maljan, jonka minä juon, te tosin juotte, ja sillä kasteella, jolla minut kastetaan, kastetaan teidätkin;

        Tuli tarkoittaa myös tuota kärsimystä. Itseasiassa tuli voi tarkoittaa myös monia muita asioita, joten se on aina katsottava asiayhteydessään.

        Mutta "tulikastetta" sen nykyisessä merkityksessä en kehota ketään ottamaan.


      • HoseeHalapenjo

        Hoseekin näyttää peukkua täällä. Hyvin kirjoitettu, Uskova2!


      • tulella.kastaminen
        mummikainuusta kirjoitti:

        Tuli tarkoittaa myös tuota kärsimystä. Itseasiassa tuli voi tarkoittaa myös monia muita asioita, joten se on aina katsottava asiayhteydessään.

        Mutta "tulikastetta" sen nykyisessä merkityksessä en kehota ketään ottamaan.

        Niin mummi, olen samaa mieltä, että nykyisiä "tulikasteita" ei tule ottaa itselleen riesaksi.

        Siinä on kyseessä vieras tuli silloin !

        Eikä todellakaan siis Pyhän Hengen tuli, joka siis polttaa uskovasta "kuonaa" pyhityselämän avulla ja kautta koko uskon elämämme ajan.

        Ja siten vain uskova ns. jalostuu pikku hiljaa Hengen pyhityksessä.

        Mark. 9:49 Sillä jokainen ihminen on tulella suolattava, ja jokainen uhri on suolalla suolattava.

        Siis tuo kuva tulella suolaamisesta tarkoittaa sitä, että samoin kuin suolavettä kuumennetaan koeputkessa koulussa ja lopulta jää vain suola jäljelle, niin samoin käy uskovalle kärsimyksissä eli tulella suolaamisessa, mutta uskovan suolaaminen ei siis tapahdu yhdessä hetkessä, vaan se toteutuu ajan kanssa vain.

        Asiaa valoittaa toinen Sanankohta:

        13 Te olette maan suola; mutta jos suola käy mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi? Se ei enää kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi.
        14 Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä;
        15 eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville.
        16 Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa.

        Siis suolan kun lisätään vettä kylliksi, niin se ei kelpaa enää mihinkään suolaamiseen.

        Suola kuvastaa siis Totuutta ja siinä vaeltamista, mutta jos uskomme ei siis näy tekoina ja toimina emmekä toimi siten valoina maailmassa, niin olemme hyödyttömiä uskovina.

        Eli ei turhaan kehoiteta valvomaan ja elämään jatkuvassa Pyhän Hengen pyhityksessä, sillä ilman pyhitystä eli jatkuvaa pyhityselämää, ei Sanan mukaan saavuteta Jumalan valtakuntaa, kuten tuolla sanottiin tuosta kelvottomasta suolastakin !

        Hepr. 12:14 Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa;

        Niin ja nämä nykyiset "tulikasteet" sun muut ovat saatanan markkinoimia oikoteitä onneen, mutta Jumalan suunnittelema Tie sellainen oikominen ei ole !

        Siis ei ole oikotietä onneen eli kaikenlaisten siunausten ja Hengen voiman saavuttamiseen, vaan uskovan tulee kasvaa ja siihen kuuluu kärsiminen ja kasvu ja kypsyminen ja aikuistuminen on luonnollisellakin ihmisellä hidasta.

        Nyt siis markkinoidaan noita oikoteitä, ja moni juoksee perässä, kun ei odota Jumalaa ja Jumalan työtä itsessään.

        Siis se sama näkyy maailmassa eli luonnollisessa ihmisessäkin, eli asenne on tämä " Heti kaikki mulle nyt ", ja ikävä kyllä Hengellisellä puolella pyritään ihan samaan, eli himoitaan kaikkea eikä odoteta Jumalan aikaa ja Jumalan tekevän pitkäjänteistä työtään meissä.


      • uskova2
        tulella.kastaminen kirjoitti:

        Muuten olen suht samaa mieltä, mutta tulella kastamisessa on kyse hieman muusta.

        Siis uskova joka kasvaa Jumalan antamaa kasvua, joutuu kärsimysten kouluun, eli uskova tulee täällä elämänsä aikana tulella kastetuksi eli kärsimyksillä jalostetuksi.

        1. Piet. 4:17 Sillä aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta; mutta jos se alkaa ensiksi meistä, niin mikä on niiden loppu, jotka eivät ole Jumalan evankeliumille kuuliaiset?

        Eli Pyhä Henki paljastaa uskovan vääriä toimia, ja ne tulevat näkyviin vasta kärsimyksissä.

        Mark. 9:49 Sillä jokainen ihminen on tulella suolattava, ja jokainen uhri on suolalla suolattava.

        Hepr. 2:10 Sillä hänen, jonka tähden kaikki on ja jonka kautta kaikki on, sopi, saattaessaan paljon lapsia kirkkauteen, kärsimysten kautta tehdä heidän pelastuksensa päämies täydelliseksi.

        Ps. 66:10 Sillä sinä, Jumala, olet koetellut meitä, olet sulattanut meitä, niinkuin hopea sulatetaan.

        Jes. 48:10 Katso, minä olen sinua sulattanut, hopeata saamatta, minä olen sinua koetellut kärsimyksen pätsissä.

        Siis tuli selvästi kuvastaa uskovan kärsimyksiä, ja kuten Herrammekin kärsi, niin sen kuvan mukaan se on meilläkin edessä uskovina, jos vain kasvamme kypsiksi kärsimyksiin.

        Siis osa ei kasva sen vertaa, että Jumala voisi häntä jalostaa, ja moni uskova kieltäytyy kärsimyksistä, hyvänä esimerkkinä "uskonsanalaiset" sun muut menestysteologian omaksuneet.

        On toki sellaisiakin, jotka eivä jalostu kärsimyksissä vaan pahenevat vain, siitä kertoi tuo yksi Sanankohta.

        1. Piet. 5:10 Mutta kaiken armon Jumala, joka on kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa Kristuksessa, vähän aikaa kärsittyänne, hän on teidät valmistava, teitä tukeva, vahvistava ja lujittava.

        Siis selvästi tuli kuvastaa kärsimystä ja se taas jalostaa uskovaa, eli sen tulen/kärsimysten kautta uskovan sydämen saastat nousevat pintaan ja näkyviin, ja siten vain ne voidaan tunnistaa ja poistaa Pyhän Hengen pyhityksessä.

        Sak. 13:9 Ja sen kolmannen osan minä vien tuleen; minä sulatan heidät, niinkuin hopea sulatetaan, ja koettelen heitä, niinkuin kulta koetellaan. He huutavat avuksi minun nimeäni, ja minä vastaan heille. Minä sanon: "Se on minun kansani", ja se sanoo: "Herra, minun Jumalani".

        Tässä siis puhutaan tulesta/kärsimyksistä, joihin lopun ajan Israelin kansa joutuu.

        Siis kun kultaa kovassa kuumuudessa/tulessa sulatetaan, niin sen epäpuhtaudet nousevat pintaan ja palavat pois/voidaan poistaa.

        Samoin käy uskovalle kärsimyksissä, eli sisimmän piilossakin olleet epäpuhtaudet tulevat näkyviin ja siten niistä Herra pääsee vapauttamaan.

        Tämä Hengen pyhitystyö, eli tulella kastaminen, on siis olennainen osa uskovan pelastumista, eli se kuuluu kiinteästi yhteen Hengellä kastamisen kanssa, koska uudestisyntymässä saatu Pyhä Henki eli Henkikaste tarvitsee jatkon eli saavutettu pelastus pitää säilyttää ja uskovan tulee jalostua.

        Hepr. 12:14 Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa;

        Siis ilman pyhitys elämää ja siihen kuuluvaa tulella kastamista eli kärsimyksiä, ei saavuteta/säilytetä pelastusta.

        Niin ja Jeesus sanoi selvästi opetuslapsilleen, että hekin tulevat kärsimään/tulella kastettaviksi, eli se kuuluu olennaisena osana uskovan Tiehen, jonka Jeesus on eteemme viitoittanut Edelläkulkijana !

        Mark. 10:38 Mutta Jeesus sanoi heille: "Te ette tiedä, mitä anotte. Voitteko juoda sen maljan, jonka minä juon, tahi tulla kastetuiksi sillä kasteella, jolla minut kastetaan?"

        Mark. 10:39 He sanoivat hänelle: "Voimme". Niin Jeesus sanoi heille: "Sen maljan, jonka minä juon, te tosin juotte, ja sillä kasteella, jolla minut kastetaan, kastetaan teidätkin;

        Raamatussa tuli viittaa aina tuomioon. Kärsimyskin voi jossakin mielessä olla merkki Jumalan tuomiosta. Kun uskovainen lankeaa syntiin eikä tahdo tehdä parannusta siitä, niin Jumala aivan varmasti rankaisee, eli tuomitsee syntisen. Kyseessä ei ikinä ole helvetin tuomio, jos kyseessä on uudestisyntynyt henkilö. Esim. 1. kor. 11:30 "Sentähden onkin teidän joukossanne paljon heikkoja ja sairaita, ja moni on nukkunut pois."
        Korintossa oli paljon syntiä seurakuntalaisten keskuudessa, jopa Herran aterian nauttimisen yhteydessä. Toiset saivat rangaistuksi sairauksia, toiset jopa kuolivat. Tuomio on siis Herran antamaa kuristusta. Jae 32 lohduttaa kuitenkin, ettei uskovaisia synnintekijöitä tuomita maailman kanssa kadotukseen.

        Tulikaste sen sijaan on pelkästään kadotustuomio. Matt. 3:12 selventää Pyhän Hengen kasteen ja tulikasteen eroa. "...ja hän puhdistaa puimatanterensa ja kokoaa nisunsa aittaan, MUTTA RUUMENET HÄN POLTTAA SAMMUMATTOMASSA TULESSA."
        Tämä raamatunkohta on alunperinkin tarkoittanut juuri sitä, että Jeesus on Tuomari. Vasta helluntaiseurakunnan synnyttyä maailmaan 1900-luvun alussa, on tämäkin kohta ruvettu tulkitsemaan aivan Jumalan sanan vastaisella tavalla. Helluntailaiset ikäänkuin omivat Pyhän Hengen kasteen pelkästään itselleen. Tällaisesta villistä tulkinnasta on seurannut monenlaisia ongelmia ja murheita aidoille uskoville.
        Ensinnäkin ilman Pyhää Henkeä (helluntailaisilla siansaksailmiö) ihminen joutuu kadotukseen, eli hän ei kuulu Herralle. Väärän tulkinnan mukaan kaikki uskovaiset ennen v. 1901 joutuvat kadotukseen, koska eivät puhuneet eläessään siansaksaa.
        Toiseksi helluntai-karismaattisesta liikkeestä muodostuu pelkkä kultti, koska heidän helluntaioppinsa mukaan pelastusta ei ole kultin ulkopuolella.
        Helluntaiopin mukaan siansaksaa puhumaton henkilö ei voi toimia hengellisissä tehtävissä (pastorina), joten heidän oppinsa mukaan muut seurakunnat eivät ole seurakuntia ollenkaan, koska ei ole hengellisiä eli siansaksaa puhuvia pastoreita ja opettajia!
        Raamatussa on paljon ohjeita siitä, millainen paimenen ja seurakunnan johtajan tai seurakuntapalvelijan tulee olla, mutta yhdessäkään kohdassa ei mainita vaatimuksena ns. henkikastetta eli siansaksakieliä.
        Jotkut helluntai-karismaatit opettavat, että tämä henkikaste-siansaksailmiö on ns. portti muihin armolahjoihin. Raamatussa ei tästäkään mainita missään kohtaa!
        Vielä eräs erikoinen helluntaiopin hölmöys kytkeytyy siihen, että helluntaiuskonnosta luopuneet pystyvät aivan hyvin jatkamaan siansaksaa, vaikka ovat palanneet maailmaan. Voiko Jumalan antama armolahja tosiaankin olla voimassa, vaikka ihminen kieltää Jumalan kokonaan? Helluntailaisilla voi hyvinkin! Tästä voi hyvin päätellä, että ns. armolahjan antaja ei ole Jumalan Henki. Toki helluntailaisilla on tuhat ja yksi selitystä siihen miksi siansaksa jatkuu, mutta näillä pohdinnoilla ja ristiriitaisillakin opeilla ei ole mitään tekemistä Raamatun kanssa.
        Ne kuuluvat vain helluntaioppiin, ja niistä saa tietoa vain helluntaiuskonnon oppikirjasta, ei Raamatusta.

        On todella vaikeaa lisätä Raamattuun mitään vierasta oppia. Aina tulee ongelmia vastaan, sillä valheet muodostavat suuria ristiriitoja Raamatun opetuksen kanssa. Silloin on pakko keksiä lisää valheita, että voisi jotenkin selviytyä jostakin jakeesta, mutta tuloksena lopulta on se, että hukkuu korviaan myöten valheiden suohon! Siinä vaiheessa toiset ottavat mukaan aivan uudet "taivaalliset ilmoitukset" jotka sitten muka todistavat Raamatun olevan vain alkeisoppi, johon tulee uusia päivityksiä!


      • PH1975

        Hei, älkää samaistako kaikkea. Paholaisen Helvetin tulia on viidenlaisia, ja ne silti ovat normaalin fysikaalisen tulen kaltaisia. Mutta Jumalan tuli on totuuden tuli, joka polttaa KUONAT hengestämme ja jalostaa käytöstämme, kohden arvometallien kaltaista arvokkuutta käytöksessämme. Informaatiossa on myös siis tuli. "Tuli on hyvä renki, mutta huono Isäntä." Epäily on tulenkaltaista.


    • pyhähenki

      Olipahan taas vastauksia sinulle.Täytyin Pyhällä hengellä oltuani uskossa vain vähän aikaa.Tapahtui ihan kotona rukoillessani.Aloin puhua vierasta kieltä,tunsin suurta iloa.Edelleen PH täyttää minua ja en ole torontto,kundaliini,sielullinen.Pyhällä hengellä täyttyminen on aivan raamatullista.

      • markku.lievonen

        Kielillä puhuminen on armolahja,- jolla ei ole mitään tekemistä olla täynnä Henkeä. Samoin apostolien kokema vierailla ( tooisen maan äidinkieli) kielillä puhuminen on myös eri asia kuin kielillä puhumisen armolahja.
        Lueppa tuo apostolien kokema ilmoitus uudestaan ja huomaa, miten välttämätöntä apostolien oli puhua eri äidinkieltä. Äidin kielen edustajat olivat kuulijoita. Taas sinun saama kielilläpuhumisen armolahjaa käytät JUMALAN ja sinun välillä.

        Niin, eihän kaikki saa edes tätä kielilläpuhumisen armolahjaa,- vaikka olisivat täynnä Henkeä.


      • pyhähenki
        markku.lievonen kirjoitti:

        Kielillä puhuminen on armolahja,- jolla ei ole mitään tekemistä olla täynnä Henkeä. Samoin apostolien kokema vierailla ( tooisen maan äidinkieli) kielillä puhuminen on myös eri asia kuin kielillä puhumisen armolahja.
        Lueppa tuo apostolien kokema ilmoitus uudestaan ja huomaa, miten välttämätöntä apostolien oli puhua eri äidinkieltä. Äidin kielen edustajat olivat kuulijoita. Taas sinun saama kielilläpuhumisen armolahjaa käytät JUMALAN ja sinun välillä.

        Niin, eihän kaikki saa edes tätä kielilläpuhumisen armolahjaa,- vaikka olisivat täynnä Henkeä.

        Mihin armolahjaan sitten tämä kuuluu,olin eräässä kokouksessa,jossa oli espanjaa puhuva puhuja.Minua siunatessaan aloin puhua espanjaa,jota en edes osaa,hän kuunteli minua tarkasti.Vanhemmiston veli ,joka oli lähellä,myöhemmin kysyi,osaanko espanjaa,hämmästyi suuresti,vastattuani,en osaa.Ymmärsin,että minulta tuli sanoma puhujalle.


      • markku.lievonen
        pyhähenki kirjoitti:

        Mihin armolahjaan sitten tämä kuuluu,olin eräässä kokouksessa,jossa oli espanjaa puhuva puhuja.Minua siunatessaan aloin puhua espanjaa,jota en edes osaa,hän kuunteli minua tarkasti.Vanhemmiston veli ,joka oli lähellä,myöhemmin kysyi,osaanko espanjaa,hämmästyi suuresti,vastattuani,en osaa.Ymmärsin,että minulta tuli sanoma puhujalle.

        No, jos tuo on totta, niin tapahtuma oli apostolien kokemuksten mukainen tapahtuma. Siis puhuit kuulijoiden joukossa olevan ihmisen äidinkietä.

        Niin, mitä asiaa sinun kauttasi Pyhä Henki tiedosti espanjalaiselle puhujalle?


      • näinkintoimii
        pyhähenki kirjoitti:

        Mihin armolahjaan sitten tämä kuuluu,olin eräässä kokouksessa,jossa oli espanjaa puhuva puhuja.Minua siunatessaan aloin puhua espanjaa,jota en edes osaa,hän kuunteli minua tarkasti.Vanhemmiston veli ,joka oli lähellä,myöhemmin kysyi,osaanko espanjaa,hämmästyi suuresti,vastattuani,en osaa.Ymmärsin,että minulta tuli sanoma puhujalle.

        "Pyhä Henki" nimimerkki kirjoitti tapahtuman, joista olen kuullut useita hieman erilaisia versioita. Moni on saanut viestin henkilöltä juuri hänen (yleensä hengelliseen) ongelmaansa, joka on häntä vaivannut. Puhunut henkilö ei ole osannut luonnostaan tätä kieltä puhumattakaan joissakin tapauksessa myös "vastaanottajan" käyttämää murretta. Minusta kyse on ollut Pyhän Hengen vaikutuksesta ilman sensaation tavoittelua. Asia on saanut usein selvyyden kokouksen jälkeen tai myöhemmin. Sekä puhuja että kuulija ovat olleet ihmeissään tapahtuneesta. Moni paikalla olleista ei ole ollut tietoinen tästä...todennut vain "kielilläpuhumista".


      • uskova2
        markku.lievonen kirjoitti:

        Kielillä puhuminen on armolahja,- jolla ei ole mitään tekemistä olla täynnä Henkeä. Samoin apostolien kokema vierailla ( tooisen maan äidinkieli) kielillä puhuminen on myös eri asia kuin kielillä puhumisen armolahja.
        Lueppa tuo apostolien kokema ilmoitus uudestaan ja huomaa, miten välttämätöntä apostolien oli puhua eri äidinkieltä. Äidin kielen edustajat olivat kuulijoita. Taas sinun saama kielilläpuhumisen armolahjaa käytät JUMALAN ja sinun välillä.

        Niin, eihän kaikki saa edes tätä kielilläpuhumisen armolahjaa,- vaikka olisivat täynnä Henkeä.

        Raamatussa ei kerrota, että ihmisen ja Jumalan välillä olisi erityinen salainen kieli. Näin ei ollut VT:ssä eikä UT:ssa. Raamattu ei tunne rukouskieli -käsitettä ollenkaan. Eipä sitä ollut kenelläkään ennen v. 1901. Toki pakanauskonnoissa sitä on aina ollut ja on vieläkin!
        Korinton uskovaiset tulivat paikallisesta Baalin temppelistä. Heille oli siellä tuttua orgiat ja henkien kielillä puhuminen. Puhe oli vain siansaksaa kuitenkin. Mutta sillä kielellä pidettiin yhteyttä henkimaailmaan. Osa uusista kristityistä jatkoi huorintekojaan, joista Paavali mainitsee, ja osa puhui pakanahenkien siansaksalla seurakunnan kokouksissa.
        Paavali selittää, että ihmisen täytyy rukoilla hengessä ja ymmärryksessä. Näitä kahta asiaa ei voi erottaa toisistaan. Kukaan ei voi rukoilla hengessä, jos ei ymmärrys toimi eli on hedelmätön. Samoin ei kukaan voi rukoilla pelkässä ymmärryksessä ilman että rukoilisi hengessä! 1.Kor 14:15 käyttää henki -sanasta kreikan kielen sanaa pneuma, mikä ei koskaan tarkoita Pyhää Henkeä. Se tarkoittaa henkeä, ihmisen henkeä, syvältä sydämen pohjasta tulevaa rukousta. Emme siis voi rukoilla pelkällä ymmärryksellä ilman että henkemme olisi siinä mukana. Se olisi vain riittiä tai liturgiaa tai pelkkää ulkokultaista höpötystä. Jeesus sanoi samat sanat Joh 4:24 "Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden täytyy rukoilla hengessä ja totuudessa.
        Kielten armolahjaa ei ollut kahta erilaista, vaikka helluntailaiset näin uskottelevatkin. Oli vain yksi. Se oli tarkoitettu merkiksi ei-uskoville juutalaisille. Apostolit julistivat Jumalan sanaa kielillä ei-uskoisille juutalaisille Helluntaina. Sama helluntai-ilmiö tapahtui Raamatussa vielä pari kertaa, kun Jumala todisti, että myös pakanat kutsutaan Jumalan seurakuntaan, sekä silloin, kun vanhan liiton juutalaiset, Johannes Kastajan seuraajat tulivat seurakuntaan.
        Nämä kielet olivat samalla merkki rangaistuksesta. Vieraat kielet olivat merkkinä kun assyyrialaiset hyökkäsivät Israeliin sekä silloin kuin Babylonialaiset hyökkäsivat. Myös helluntain kielet olivat merkkinä rangasituksesta uskottomille juutalaisille. Rangaistus tapahtui v. 70 kun roomalaiset tuhosivat Temppelin. Sen jälkeen ei kielten merkkiä ole varmasti ollut, sillä se oli täyttänyt tarkoituksensa.

        Vaikea sanoa mikä nykyajan siansaksailmiö on. Se on häpeällinen kopio aidosta apostolisesta merkkilahjasta. Yleensä se on sielullinen, mutta pahimmassa tapauksessa se voi olla riivaajilta. Riivaajien puolesta puhuu se, että samat siansaksat ovat mormoneilla, joillakin luterilaisilla, katolisilla, shamaaneilla, woodoossa yms. Ja jokaisessa näissä uskonnoissa tämä henkien kieli saa ihmisen tarrautumaan yhä tiukemmin omaan pakanauskontoonsa!


      • uskova2
        pyhähenki kirjoitti:

        Mihin armolahjaan sitten tämä kuuluu,olin eräässä kokouksessa,jossa oli espanjaa puhuva puhuja.Minua siunatessaan aloin puhua espanjaa,jota en edes osaa,hän kuunteli minua tarkasti.Vanhemmiston veli ,joka oli lähellä,myöhemmin kysyi,osaanko espanjaa,hämmästyi suuresti,vastattuani,en osaa.Ymmärsin,että minulta tuli sanoma puhujalle.

        Hassua, että uskotte Jumalan tarvitsevan ihmistä tulkkina välittämään viestiä toiselle. On todella epäraamatullista oppia. Onko Jumala teidän mielestänne kielitaidoton?


      • sitä_itteään
        uskova2 kirjoitti:

        Raamatussa ei kerrota, että ihmisen ja Jumalan välillä olisi erityinen salainen kieli. Näin ei ollut VT:ssä eikä UT:ssa. Raamattu ei tunne rukouskieli -käsitettä ollenkaan. Eipä sitä ollut kenelläkään ennen v. 1901. Toki pakanauskonnoissa sitä on aina ollut ja on vieläkin!
        Korinton uskovaiset tulivat paikallisesta Baalin temppelistä. Heille oli siellä tuttua orgiat ja henkien kielillä puhuminen. Puhe oli vain siansaksaa kuitenkin. Mutta sillä kielellä pidettiin yhteyttä henkimaailmaan. Osa uusista kristityistä jatkoi huorintekojaan, joista Paavali mainitsee, ja osa puhui pakanahenkien siansaksalla seurakunnan kokouksissa.
        Paavali selittää, että ihmisen täytyy rukoilla hengessä ja ymmärryksessä. Näitä kahta asiaa ei voi erottaa toisistaan. Kukaan ei voi rukoilla hengessä, jos ei ymmärrys toimi eli on hedelmätön. Samoin ei kukaan voi rukoilla pelkässä ymmärryksessä ilman että rukoilisi hengessä! 1.Kor 14:15 käyttää henki -sanasta kreikan kielen sanaa pneuma, mikä ei koskaan tarkoita Pyhää Henkeä. Se tarkoittaa henkeä, ihmisen henkeä, syvältä sydämen pohjasta tulevaa rukousta. Emme siis voi rukoilla pelkällä ymmärryksellä ilman että henkemme olisi siinä mukana. Se olisi vain riittiä tai liturgiaa tai pelkkää ulkokultaista höpötystä. Jeesus sanoi samat sanat Joh 4:24 "Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden täytyy rukoilla hengessä ja totuudessa.
        Kielten armolahjaa ei ollut kahta erilaista, vaikka helluntailaiset näin uskottelevatkin. Oli vain yksi. Se oli tarkoitettu merkiksi ei-uskoville juutalaisille. Apostolit julistivat Jumalan sanaa kielillä ei-uskoisille juutalaisille Helluntaina. Sama helluntai-ilmiö tapahtui Raamatussa vielä pari kertaa, kun Jumala todisti, että myös pakanat kutsutaan Jumalan seurakuntaan, sekä silloin, kun vanhan liiton juutalaiset, Johannes Kastajan seuraajat tulivat seurakuntaan.
        Nämä kielet olivat samalla merkki rangaistuksesta. Vieraat kielet olivat merkkinä kun assyyrialaiset hyökkäsivät Israeliin sekä silloin kuin Babylonialaiset hyökkäsivat. Myös helluntain kielet olivat merkkinä rangasituksesta uskottomille juutalaisille. Rangaistus tapahtui v. 70 kun roomalaiset tuhosivat Temppelin. Sen jälkeen ei kielten merkkiä ole varmasti ollut, sillä se oli täyttänyt tarkoituksensa.

        Vaikea sanoa mikä nykyajan siansaksailmiö on. Se on häpeällinen kopio aidosta apostolisesta merkkilahjasta. Yleensä se on sielullinen, mutta pahimmassa tapauksessa se voi olla riivaajilta. Riivaajien puolesta puhuu se, että samat siansaksat ovat mormoneilla, joillakin luterilaisilla, katolisilla, shamaaneilla, woodoossa yms. Ja jokaisessa näissä uskonnoissa tämä henkien kieli saa ihmisen tarrautumaan yhä tiukemmin omaan pakanauskontoonsa!

        ""Vaikea sanoa mikä nykyajan siansaksailmiö on. Se on häpeällinen kopio aidosta apostolisesta merkkilahjasta. Yleensä se on sielullinen, mutta pahimmassa tapauksessa se voi olla riivaajilta. Riivaajien puolesta puhuu se, että samat siansaksat ovat mormoneilla, joillakin luterilaisilla, katolisilla, shamaaneilla, woodoossa yms. Ja jokaisessa näissä uskonnoissa tämä henkien kieli saa ihmisen tarrautumaan yhä tiukemmin omaan pakanauskontoonsa!""

        Täyttä PASKAA!


      • uskova2

        pyhähenki! Uskon täysin kokemukseesi, olen nähnyt monia samanlaisia tapauksia. En tiedä tarkasti mistä on kysymys, mutta raamatullinen ilmiö se ei ole, ja siksi sitä ei löydykään Raamatusta. Monissa ns. pakanauskonnoissa on täysin samoja ilmiöitä. Voit etsiä kirjastosta kirjoja ja tutkia niitä, löydät kyllä vastaavuuksia.
        Monella tämä ilmiö perustuu pelkästään voimakkaaseen suggestioon, varsinkin kun läheisillä ihmisillä on samoja kokemuksia.
        Niistä on täysin mahdollista päästä kokonaan eroon, kun välttää tilanteita, missä on ennen vajonnut transsitilaan. Ihminen pystyy kyllä itse kontrolloimaan näitä "kielilläpuhumisia", siinä on harvoin kyse jostakin ulkopuolisesta henkimaailmasta.


      • PH1975
        sitä_itteään kirjoitti:

        ""Vaikea sanoa mikä nykyajan siansaksailmiö on. Se on häpeällinen kopio aidosta apostolisesta merkkilahjasta. Yleensä se on sielullinen, mutta pahimmassa tapauksessa se voi olla riivaajilta. Riivaajien puolesta puhuu se, että samat siansaksat ovat mormoneilla, joillakin luterilaisilla, katolisilla, shamaaneilla, woodoossa yms. Ja jokaisessa näissä uskonnoissa tämä henkien kieli saa ihmisen tarrautumaan yhä tiukemmin omaan pakanauskontoonsa!""

        Täyttä PASKAA!

        "Hengen herjaamista ei anteeksi anneta, ei tässä eikä tulevassa elämässä!"(Jeesus). Jumalan hengille on loukkaus, jos niitä pitää pahoina ja "saastaisina" henkinä, ja samoin pahat henget paheksuvat jos niitä luulee Jumalan lapsiksi. Pahat henget siitä kuitenkaan välittäne siitä, jos luulee niitä hyviksi tai pyhiksi, koska "Pahalle KAIKKI on samaa".


      • PH1975
        uskova2 kirjoitti:

        Hassua, että uskotte Jumalan tarvitsevan ihmistä tulkkina välittämään viestiä toiselle. On todella epäraamatullista oppia. Onko Jumala teidän mielestänne kielitaidoton?

        Jumalan olemuksesta on äärettömästi käsityksiä. Hyvin varhaiset mm. Kiinalaiset uskonnot pitivät maskuliini-Jumalaa tilavuutena, Taivaan tyhjyytenä ja puhtautena ja feminiinistä oli pistää massaa sen keskelle. Suomen Jumalasanassa on saman tyyppinen käsitys: "Kaikki pinnat(alat) ovat Olemassa, JOS ne ovat "Jumissa", eli pysyvät olemassa, edes hetken." Kuitenkin ihmisille tuli tietoisuus Luojasta kai sangen myöhään. Eli juuri Pyhä Henki, kaiken tasa-arvoisuudesta oli varhaisempi tietoisuus. Kreikan SAAGAT kertovat että ennen kuin Korkeinta Jumalaa palvottiin kaiken Luojana, oli "Titaanien aika". Israelinkin historiassa oli "Tuomarien aika". Tämä ei tarkoita, etteikö "korkein" ollut aina olemassa, vaan että Luotunsa oppivat vertailemaan asioita sangen myöhään


    • Jos tekee mieli hihhuloida iloisena niin kannattaa liittyä sirkukseen ;)

    • Pyhän Hengen kaste on uskoontulosta erillinen tapahtuma. Esim. Apostolien teot 8:12-17:
      "Mutta kun he nyt uskoivat Filipposta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset. Simon itsekin uskoi, ja kun hänet oli kastettu, hän pysytteli Filippoksen seurassa. Nähdessään ihmeitä ja suuria voimatekoja hän hämmästyi. Kun Jerusalemissa olevat apostolit kuulivat, että samarialaiset olivat ottaneet vastaan Jumalan sanan, he lähettivät heidän luokseen Pietarin ja Johanneksen. Perille tultuaan nämä rukoilivat heidän puolestaan, että he saisivat Pyhän Hengen, sillä hän ei ollut vielä tullut heidän kenenkään päälle. Heidät oli ainoastaan kastettu Herran Jeesuksen nimeen. Niin apostolit panivat kätensä heidän päälleen, ja he saivat Pyhän Hengen."

      Pyhän Hengen kasteeseen kuuluu raamatussa kielillä puhuminen, samalla tavalla myös tänä päivänä. Älä luovuta anomista ennen kuin olet saanut Jumalalta aidon Pyhän Hengen täyteyden vaan jatka kunnes olet saanut kasteen Pyhässä Hengessä. Itse asiassa kaste Pyhässä Hengessä on luvattu sinulle jo edeltä, Jumalan lupaus on varma. Se on kuin lahjapaketti jossa on jo nimesi, voit siksi kiittää ja avata lahjan luottaen varmaan lupaukseen:
      Luukas 11:11-13
      "Kuka teistä on sellainen isä, joka pojan pyytäessä kalaa antaa hänelle kalan sijasta käärmeen tai hänen pyytäessään munaa antaa hänelle skorpionin? Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljon ennemmin taivaallinen Isä antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä anovat.”"

      Johannes 7:37-39
      "Juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus nousi seisomaan ja huusi: ”Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon. Joka uskoo minuun, niin kuin Raamatussa sanotaan, hänen sisimmästään juoksevat elävän veden virrat.” Tämän hän sanoi Hengestä, jonka häneen uskovat tulisivat saamaan. Sillä Henki ei ollut vielä tullut, koska Jeesusta ei ollut vielä kirkastettu."


      • markku.lievonen

        >Pyhän Hengen kasteeseen kuuluu raamatussa kielillä puhuminen, samalla tavalla myös tänä päivänä. <

        Mutta,- onhan Raamatussa selkeäsanaisesti ilmoitettu, miten kielilläpuhuminen on armolahja ja JUMALA jakaa armolahjojaan tahtonsa mukaisesti. Ilmoituksen mukaan kaikki eivät puhu kielillä. Vai meinaatko, että ihminen, joka ei puhu kielillä / omaa tätä armolahjaa, niin ihminen uskossaan ja Hengessään olisi vajaa?

        Ihminenhän voi puhua kielillä,- vaikka ei olisi edes täynnä Henkeä. Muuten,- Raamatun opetuksen mukaan rohkeus liittyy Hengellä täyttymiseen / Olla täynnä Henkeä. Aina kun Raamatussa mainitaan tämä tekijä,- olla täynnä Henkeä, niin aina tilanteessa ihmisessä ilmenee rohkeus JUMALAN aivoitusta toteuttamiseen. Kielillä puhumisesta ei tietokaan.


      • markku.lievonen kirjoitti:

        >Pyhän Hengen kasteeseen kuuluu raamatussa kielillä puhuminen, samalla tavalla myös tänä päivänä. <

        Mutta,- onhan Raamatussa selkeäsanaisesti ilmoitettu, miten kielilläpuhuminen on armolahja ja JUMALA jakaa armolahjojaan tahtonsa mukaisesti. Ilmoituksen mukaan kaikki eivät puhu kielillä. Vai meinaatko, että ihminen, joka ei puhu kielillä / omaa tätä armolahjaa, niin ihminen uskossaan ja Hengessään olisi vajaa?

        Ihminenhän voi puhua kielillä,- vaikka ei olisi edes täynnä Henkeä. Muuten,- Raamatun opetuksen mukaan rohkeus liittyy Hengellä täyttymiseen / Olla täynnä Henkeä. Aina kun Raamatussa mainitaan tämä tekijä,- olla täynnä Henkeä, niin aina tilanteessa ihmisessä ilmenee rohkeus JUMALAN aivoitusta toteuttamiseen. Kielillä puhumisesta ei tietokaan.

        Raamatussa on neljässä kohtaa kerrottu kasteesta Pyhässä Hengessä. Opetuslapset helluntaipäivänä, Samarian uskovat, ei-juutalaiset Korneliuksen kodissa ja Johannes Kastajan opetuslapset. Jokaisessa niistä Pyhän Hengen kasteen ulkoisena merkkinä on kielillä puhuminen. Samarian uskovien tapauksessa entinen noita Simon ihmetteli ulkopuolelta kun he, joiden päälle Pietari ja Johannes laskivat kätensä, saivat Pyhän Hengen.

        Pyhän Hengen kasteeseen kuuluu siis Raamatussa aina kielillä puhuminen. Samoin meidänkin aikanamme. Pyhä Henki voi toki koskettaa muullakin tavalla, mutta se ei ole vielä täyttyminen Pyhällä Hengellä ilman kielillä puhumista. Ei kannata tyytyä vähempään kuin Raamatussa on luvattu. Näin se oli itsellänikin, onneksi olin saanut hyvää opetusta niin että ymmärsin jäädä anomaan ja sain todella täyttyä Hengellä. Samoin on moni henkikastettaan epäillyt saanut täyttyä Hengellä Raamatun mukaisesti kielillä puhuminen tunnusmerkkinä ja saanut ihmeellisen lahjan tulla Jeesuksen todistajaksi. On se valtavaa nähdä kuinka muuten niin arka ihminen kertoo rohkeasti Jeesuksesta tuntemattomille.

        Tuossa 1.Kor. 12 yhteydessä mistä mainitsit niin siinä puhutaan armolahjoista, joita "henki antaa ilmetä itse kussakin yhteiseksi hyödyksi". Kielillä puhumisesta Paavali mainitsee samassa kirjeessä että jos kielillä puhumiselle ei ole selittäjää, se ei tapahdu yhteiseksi hyödyksi vaan omaksi rakentumiseksi henkilö rukoilee salaisuuksia Hengessä. Tätä omaksi rakentumiseksi tapahtuvaa kielillä puhumista Paavali soisi kaikkien harjoittavan, mutta suitsii sitä seurakunnan kokouksessa, että profeettojen ääni ja opetus tulisivat kuulluiksi. Siksi hän kehottaa kokouksessa rukoilemaan kielillä ääneen silloin kun kielillä puhumiseen on selittäjä. Tällainen kielillä puhuminen on kielillä puhumista yhteiseksi rakentumiseksi . Sellaista lahjaa ei kaikilla ole vaan monella se on tarkoitettu vain omaksi rakentumiseksi. Eräs kielten selittämisen lahjan omaava kertoi kun häneltä kysyttiin mitä asioita ihmiset sitten rukoilevat kielillä, että valtaosaltaan sitä ei olisi tarvetta selittää että henkilöt usein esimerkiksi kiittävät ja ylistävät Jumalaa kielillä tai muuten puhuvat kielillä omaksi rakentumisekseen. Sitten osaan on tarkoitus tulla selitys. Joku on sanonut niinkin että hän puhui kielillä kun täyttyi Hengellä mutta ei ole sittemmin puhunut. Tällaisessa tapauksessa on joko niin että henkilölle ei jäänyt kielillä puhumisen lahjaa vaan se toimi merkkinä henkikasteesta tai sitten niin kuin minulla että kielillä puhuminen jäi rohkeuden puutteessa vuosiksi ja sitten kun janokin oli kasvanut ja uskalsin alkaa puhua niin lahja sitten jäi ja on myös enentynyt.

        Pyhän Hengen kaste myös avaa armolahjojen runsauden. Sen jälkeen muitakin lahjoja alkaa saada käytettäväksi yhteiseksi rakentumiseksi. Raamattu nimenomaan kehottaa tähän, puhujaa kielillä mutta ei teidän tarvitse jäädä siihen vaan "tavoitelkaa innokkaasti parhaimpia armolahjoja".

        Laitan tähän loppuun vielä Jeesuksen sanat koskien Pyhällä Hengellä täyttymistä. Minä ainakin tarvitsen ja olen tarvinnut tuota voimaa tässä pahassa ajassa ja kehotan kaikkia muitakin anomaan evankeliumin voimaa:
        Apostolien teot 1:8
        "Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teidän päällenne, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka.”"

        Ole siunattu uskon tiellä!


      • markku.lievonen
        Mr.Johannes kirjoitti:

        Raamatussa on neljässä kohtaa kerrottu kasteesta Pyhässä Hengessä. Opetuslapset helluntaipäivänä, Samarian uskovat, ei-juutalaiset Korneliuksen kodissa ja Johannes Kastajan opetuslapset. Jokaisessa niistä Pyhän Hengen kasteen ulkoisena merkkinä on kielillä puhuminen. Samarian uskovien tapauksessa entinen noita Simon ihmetteli ulkopuolelta kun he, joiden päälle Pietari ja Johannes laskivat kätensä, saivat Pyhän Hengen.

        Pyhän Hengen kasteeseen kuuluu siis Raamatussa aina kielillä puhuminen. Samoin meidänkin aikanamme. Pyhä Henki voi toki koskettaa muullakin tavalla, mutta se ei ole vielä täyttyminen Pyhällä Hengellä ilman kielillä puhumista. Ei kannata tyytyä vähempään kuin Raamatussa on luvattu. Näin se oli itsellänikin, onneksi olin saanut hyvää opetusta niin että ymmärsin jäädä anomaan ja sain todella täyttyä Hengellä. Samoin on moni henkikastettaan epäillyt saanut täyttyä Hengellä Raamatun mukaisesti kielillä puhuminen tunnusmerkkinä ja saanut ihmeellisen lahjan tulla Jeesuksen todistajaksi. On se valtavaa nähdä kuinka muuten niin arka ihminen kertoo rohkeasti Jeesuksesta tuntemattomille.

        Tuossa 1.Kor. 12 yhteydessä mistä mainitsit niin siinä puhutaan armolahjoista, joita "henki antaa ilmetä itse kussakin yhteiseksi hyödyksi". Kielillä puhumisesta Paavali mainitsee samassa kirjeessä että jos kielillä puhumiselle ei ole selittäjää, se ei tapahdu yhteiseksi hyödyksi vaan omaksi rakentumiseksi henkilö rukoilee salaisuuksia Hengessä. Tätä omaksi rakentumiseksi tapahtuvaa kielillä puhumista Paavali soisi kaikkien harjoittavan, mutta suitsii sitä seurakunnan kokouksessa, että profeettojen ääni ja opetus tulisivat kuulluiksi. Siksi hän kehottaa kokouksessa rukoilemaan kielillä ääneen silloin kun kielillä puhumiseen on selittäjä. Tällainen kielillä puhuminen on kielillä puhumista yhteiseksi rakentumiseksi . Sellaista lahjaa ei kaikilla ole vaan monella se on tarkoitettu vain omaksi rakentumiseksi. Eräs kielten selittämisen lahjan omaava kertoi kun häneltä kysyttiin mitä asioita ihmiset sitten rukoilevat kielillä, että valtaosaltaan sitä ei olisi tarvetta selittää että henkilöt usein esimerkiksi kiittävät ja ylistävät Jumalaa kielillä tai muuten puhuvat kielillä omaksi rakentumisekseen. Sitten osaan on tarkoitus tulla selitys. Joku on sanonut niinkin että hän puhui kielillä kun täyttyi Hengellä mutta ei ole sittemmin puhunut. Tällaisessa tapauksessa on joko niin että henkilölle ei jäänyt kielillä puhumisen lahjaa vaan se toimi merkkinä henkikasteesta tai sitten niin kuin minulla että kielillä puhuminen jäi rohkeuden puutteessa vuosiksi ja sitten kun janokin oli kasvanut ja uskalsin alkaa puhua niin lahja sitten jäi ja on myös enentynyt.

        Pyhän Hengen kaste myös avaa armolahjojen runsauden. Sen jälkeen muitakin lahjoja alkaa saada käytettäväksi yhteiseksi rakentumiseksi. Raamattu nimenomaan kehottaa tähän, puhujaa kielillä mutta ei teidän tarvitse jäädä siihen vaan "tavoitelkaa innokkaasti parhaimpia armolahjoja".

        Laitan tähän loppuun vielä Jeesuksen sanat koskien Pyhällä Hengellä täyttymistä. Minä ainakin tarvitsen ja olen tarvinnut tuota voimaa tässä pahassa ajassa ja kehotan kaikkia muitakin anomaan evankeliumin voimaa:
        Apostolien teot 1:8
        "Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teidän päällenne, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka.”"

        Ole siunattu uskon tiellä!

        Raamatussa ei todella ole helluntaipuolueen opetuksen tapaista täyttymistä Hengellä JUMALASTA syntymisen jälkeen. Raamatussa on kuvauksia kun ihminen on täynnä Henkeä.

        Niin, jokainen JUMALASTA syntynyt ihminen on kastettu Hengellä ja saanut siten voiman JUMALALTA lapseuteen Olkoompa ihminen luterilainen tai helluntalainen tai hottentotti.

        31. Ja kun he olivat rukoilleet, vapisi se paikka, jossa he olivat koolla, ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja puhuivat Jumalan sanaa rohkeasti.


      • uskova2

        Apostolien teot on historiallinen raamatunkirja. Se kertoo ihmeellisistä tapahtumista kun seurakunta syntyi. Silloin oli Apostoleja, jotka saivat Jumalalta erityiset ihme- ja merkkilahjat - he olivat aivan erityisiä miehiä. He saivat Jumalalta myös suoraa ilmoitusta, jonka kirjoittivat Pyhän Hengen välityksellä Raamattuun.
        Apostolien teot on kirjoitettu meille vain tiedoksi, se ei sisällä varsinaisia opinkappaleita seurakunnalle. Me emme elä alkuseurakunnan aikaa, emme ole laskemassa perustusta seurakunnalle, koska se on jo laskettu. Emmekä ole Apostoleja. Meillä ei myöskään ole näitä ihme- ja merkkilahjoja. Emme oikeasti puhu kielillä.
        Ihminen täyttyy Pyhällä Hengellä uskoontulohetkellä. Raamattu kehottaa myös täyttymään Hengellä jatkuvasti, eli elämään Jumalan tahdon mukaisesti kuuliaisuudessa. Tämä on oikeastaa käsky eikä pelkkä kehotus. Uskova, joka ei täyty Hengellä jatkuvasti on uskoton Jumalalle. Siansaksa ei kuulu tähän ollenkaan.
        Tietysti Apostolitkin täyttyivät Hengellä. He tekivät Hengen johdatuksessa monia ihmeitä. Tällaistä ilmiötä ei tietenkään enää ole, sillä Jumala ei laita meitä tekemään ihmeitä. Me täytymme Hengellä kun elämme Jumalan tahdon mukaan.


      • markku.lievonen
        uskova2 kirjoitti:

        Apostolien teot on historiallinen raamatunkirja. Se kertoo ihmeellisistä tapahtumista kun seurakunta syntyi. Silloin oli Apostoleja, jotka saivat Jumalalta erityiset ihme- ja merkkilahjat - he olivat aivan erityisiä miehiä. He saivat Jumalalta myös suoraa ilmoitusta, jonka kirjoittivat Pyhän Hengen välityksellä Raamattuun.
        Apostolien teot on kirjoitettu meille vain tiedoksi, se ei sisällä varsinaisia opinkappaleita seurakunnalle. Me emme elä alkuseurakunnan aikaa, emme ole laskemassa perustusta seurakunnalle, koska se on jo laskettu. Emmekä ole Apostoleja. Meillä ei myöskään ole näitä ihme- ja merkkilahjoja. Emme oikeasti puhu kielillä.
        Ihminen täyttyy Pyhällä Hengellä uskoontulohetkellä. Raamattu kehottaa myös täyttymään Hengellä jatkuvasti, eli elämään Jumalan tahdon mukaisesti kuuliaisuudessa. Tämä on oikeastaa käsky eikä pelkkä kehotus. Uskova, joka ei täyty Hengellä jatkuvasti on uskoton Jumalalle. Siansaksa ei kuulu tähän ollenkaan.
        Tietysti Apostolitkin täyttyivät Hengellä. He tekivät Hengen johdatuksessa monia ihmeitä. Tällaistä ilmiötä ei tietenkään enää ole, sillä Jumala ei laita meitä tekemään ihmeitä. Me täytymme Hengellä kun elämme Jumalan tahdon mukaan.

        Niin, kyllä Raamatun ilmoitusten mukaan on myös kielilläpuhumisen armolahja, jonka JUMALA jakaa aivoituksiensa mukaisesti. Tämä armolahja ei ole tarkoitettu ihmisten väliseen kommunikointiin / puhumiseen,- vaan JUMALAN ja tämän armolahjan saaneen välille.

        2. Sillä kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet kukaan ymmärrä, sillä hän puhuu salaisuuksia hengessä.

        Tuolla armolahjalla / kielilläpuhumisella ei ole mitään tekemistä Hengen täyteyden kanssa.Ihmisen Hengellisen tilan kanssa. Ihminen voi olla täynnä Henkeä ja 100% JUMALAN tahtooisessa tilassa, mutta ei sanaakaan puhu kielillä.

        Niin, liittyykö kielilläpuhuminen ihmisen sulkeentumiseen / estollisuuteen, koska puhuu salaisuuksia hengessä. Mitä ovat nämä salaisuudet,- joita ei voi käsitellä normaali tasolla ihmisten kesken?

        Itse olen havainnut, miten monasti kielilläpuhuvan ihmisen persoonallisuuteen liittyy juuri estollisuus puhua avoimesti aroista,- henkiläökohtaisista asioista,- mutta taas toiseten sitä avoimemmin.


      • PH1975
        uskova2 kirjoitti:

        Apostolien teot on historiallinen raamatunkirja. Se kertoo ihmeellisistä tapahtumista kun seurakunta syntyi. Silloin oli Apostoleja, jotka saivat Jumalalta erityiset ihme- ja merkkilahjat - he olivat aivan erityisiä miehiä. He saivat Jumalalta myös suoraa ilmoitusta, jonka kirjoittivat Pyhän Hengen välityksellä Raamattuun.
        Apostolien teot on kirjoitettu meille vain tiedoksi, se ei sisällä varsinaisia opinkappaleita seurakunnalle. Me emme elä alkuseurakunnan aikaa, emme ole laskemassa perustusta seurakunnalle, koska se on jo laskettu. Emmekä ole Apostoleja. Meillä ei myöskään ole näitä ihme- ja merkkilahjoja. Emme oikeasti puhu kielillä.
        Ihminen täyttyy Pyhällä Hengellä uskoontulohetkellä. Raamattu kehottaa myös täyttymään Hengellä jatkuvasti, eli elämään Jumalan tahdon mukaisesti kuuliaisuudessa. Tämä on oikeastaa käsky eikä pelkkä kehotus. Uskova, joka ei täyty Hengellä jatkuvasti on uskoton Jumalalle. Siansaksa ei kuulu tähän ollenkaan.
        Tietysti Apostolitkin täyttyivät Hengellä. He tekivät Hengen johdatuksessa monia ihmeitä. Tällaistä ilmiötä ei tietenkään enää ole, sillä Jumala ei laita meitä tekemään ihmeitä. Me täytymme Hengellä kun elämme Jumalan tahdon mukaan.

        "Jumala ei vaadi tekemään ihmeitä"??? Älä kiellä ihmisyyttäsi, tai olit turhaan ihmiseksi syntynyt. Eihän kukaan mitään oikeasti mahdotonta voi tehdä, eikä pelkät rukouksetkaan auta, jos KUKAAN EI TOTEUTA JA SUORITA rukouksiamme. Jaakobkin Raamatussa sanoi, että Jumalanpalveluksemme on turha, jos meiltä puuttuvat teot, oli ne sitten tavallisia tekoja, tai suuren ammattitaidon ihmeitä. Mitään taikurin ihmeitä ei erityisesti tosin tarvita kuin vaan viihteenä. Viihdyttäminenkin on tosin pahaa, jos pelkästään viihdyttää itseään, kaikella kirjallisuudella, keskusteluilla, musiikilla, elokuvilla, teatterilla, tietokonepeleillä yms. mutta oikea työaikansa vähenee liikaa. Eikä sellaisestakaan työstä ole kenellekään hyötyä, jossa työnantaja joutuu liikaa jollekulle ahneelle liikaa maksamaan palkkaa. Tosin en itse halua nähdä tai kuulla enää mistään vääristä ihmeparantumisista, mutta jos joku paranee Jeesuksen nimessä, kenenkään muun nimessä ei ole edes mitään sellaista edes väitetyn tapahtuneen, niin hyvä, eikä sitä tarvitse suorastaan todistaa kenellekään, jos parantui, edes muutamaksi vuodeksi, niin hyvä, ja siinä kaikki.
        Tärkein parantuminen on Jumalasuhteen syntyminen ylhäältä, oli se sitten vain Ählämiksi, Jumalan palvelijaksi, tai Israelilta pöllittyyn osaan => Jumalan lapseksi, vaikka tärkeintä on osata pitää vain ihmisyytensä kunniallisena. Kunniattomia ja ylpeitä voittajia on liikaa kaikkialla, joka toinen suomalainen vaikuttaisi melkein tosin olevan melkein maailmanmestari jossakin tiedossaan tai taidossaan. Jos suomalainen uskoo kykyihinsä, niin silloin sellainen nousee pian maailmansa mestariksi tai jonkun mestarin talliin ammattilaiseksi... Ei se ehkä turhaa ole, eikä monilla muuta elämäntarkoitusta ollutkaan kuin kilpailla ja olla "Mestari", ja olihan Jeesuskin sellainen, puhujana ja parantajana, vaikka Hänen salatumpi luomisvoimansa liittyy siihen että Hänen logiikkansa tajunnassaan oli Jumalien tasoilla.


    • muistaparannus

      Olen ollut aloittajan kanssa vastaavassa tilanteessa. Etsinyt ja hakenut Pyhän Hengen kastetta...ilman selkeää tulosta. Joitakin kokemuksia on ollut, joissa olen luultavasti ollut Pyhän Hengen vaikutuksen alaisena (liittynyt fyysisiä tunteita, ylistämistä). En ole varma, onko niissä ollut kyse enemmän tai vähemmän (vain) omista tunteista tai jonkinlaisesta innostumisesta (yleensä omissa oloissani). Kielillä en ole puhunut, mutta ajoittain olen kokenut sisäistä puhetta, minkä olen pitänyt Jumalan puheena, koska asiat, joista "kuulin" totetuivat ja kehoitukset pelastivat erään kerran (1970-luvulla) ihmisen hengen. Tätä "ääntä" en saa kuulumaan toivomalla ja tahtomalla en sitten millään. Joskus vain sen tunnen sisälläni erilaisena kuin omat ajatukseni.
      Yksi asia, mihin aloittaja viittasi, oli "kahden tien kulkeminen". Ilman parannusta ja itsesi antamista kokonaan Jeesuksen Kristuksen käyttöön Pyhä Henki ei juuri vaikuta Sinussa tai kauttasi. Pyhän Hengen lahja on erityisesti tarkoitettu sielujen voittamiseen Kristukselle. Toki myös omaksi rakentumiseksi ja lohdutukseksi, sairauksien parantumiseksi (Jumalan tahdon mukaan). Ihmeiden ja kokemusten tavoittelu voi johtaa harhaan itsetarkoituksena. Ole kuulianen Jumalalle ja Hänen Sanalleen. Siinä ahkeroi, rukoile paljon. Jumala tekee työtä Sinussa ja kauttasi omalla ajallaan.

    • mitäsluullaan

      Se on sillä tavalla että Pyhän Hengen Voima annetaan työhön ennen kaikkea.

      Ei vitriiniin sijoitteu näyttelyesine tarvitse mitään voimaa mutta nelisiipisen auran vetäminen kesantopellossa vaatii Voimaa!

      monet uskovat ovat aina hakemassa jotain voimaa ja Henkeä vaikak eivät tiedä itsekkään mihin tarkoitukseen he sitä käyttäisivät sitten.

      vuoteessa makaaminen menee vähälläkin Hengen voitelulla mutta leijonien kitaan joutuva ei sillä pärjää, vaan tarvitaan Suurempi Hengen Voima ja Voitelu vai mitä!

    • Henkikasteen.saanut
    • Apt.19.1-6

      Muistaparannus. Aamen. "Me olemme kaiken tämän todistajat, niin myös Pyhä Henki, juonka Jumala on antanut niille, jotka häntä TOTTELEVAT." Apt. 5:32 ja 2:38,41 ja 19:1-6.

    • Odotan.vielä

      Hyvä linkki. Kiitos "Henkikasteen saanut".

      • PH1975

        Pyhä Henki Jeesuksen kautta sanoo: "Sanat, jotka olen teille puhunut, ovat Henki ja Elämä". Mutta EI JEESUS ole mikään Hiljainen Henki, esim. kun Juudas kavalsi Jeesuksen, Hänelle punnittiin HOPEARAHOJA, koska Jeesus havaittiin sangen puheliaaksi henkilöksi. "Puhuminen on hopeaa, vaikeneminen on kultaa". Kuitenkin Jeesuksen Ristinkärsimyksen jälkeisistä tapahtumista on vaiettu sangen paljon. Jeesuksen tulikaste oli todella vaikea, koska vaikka kipua jokainen ihminen kokee, on vaikea mihinkään KIPUUN suhtautua kovinkaan "nöyrästi". Paljonhan on kuolemia, missä ihminen jää koukkuun kipuun, ja tietysti tuolloin menehtyy sangen nopeasti.


    • k1923

      Jos luet Luuk. 3. 16,17, se auttaa ymmärtämään, mitä tulella kastaminen merkitsee. Siinä kuvauksessa akanat heitetään tuleen ja tuhoutuvat. Tuli merkitsee ikuista tuhoa. Samoin Luuk. 17. 29, 30ssa puhutaan miten Sodoma ja Gomorra tuhottiin tulella. Tuli poltti jumalattoman Sodoman ja Gomorran asukkaat, joka merkitsi tuhoa niiden asukkailla. Tuli merkitsee ikuista tuhoa Raamatussa.

    • savottaan.vain

      Kun jätätte vouhkaamasta, ja alatte tehdä työtä, jossa autatte ihmisiä, pilkotte puita, työnnätte lunta, kun sitä on, tai leikkaatte nurmikoita vanhuksille postimiehen avuksi, niin siinä se Henki tulee matkaan ja ne sukat pyörivät.
      Muu on huuhaata, lihan mukaan hengettären hommia.

    • oikeakieli

      On kyllä niin sekavaa sepustusta taas. Kielillä puhuminen loppui apostolien kuoltua. Sen tarkoitus oli opettaa kristillisyyttä muista maista tulleille ihmisille heidän omalla kielellään. He puhuivat jotain oikeaa ymmärrettävää kieltä, ei mitään epäselvää mongerrusta. Koska Raamattu on käännetty useimmille kielelle, sitä voi lukea omalla kielellä. Ja nyt on koko Raamattu valmis, toisin apostolien aikana. Jumala antaa myös henkeään sen ymmärtämiseksi. Pyhän hengen lahja ei ole mikään epämääräinen tunne ihmisessä, joka saa aikaan outoja ilmauksia. Miksi Jumala käyttäisi henkeään sellaiseen?

      • PH1975

        Ei todellakaan loppunut(kielillä puhuminen). Eihän kielillä puhuminen yleensä ole muuta kuin että päästää sanastimensa ULALLE, ja tällöin on monenkin havaittu puhuvan: A) Hulluja hurmoskieliä. B) Ihmisten kieliä C) Enkelien kieliä D) Tietokonekieliä(harvinaista). E) Ääntelee kun eläin.


    • tee.totine.parannus

      " Elämäni on syntiä täynnä.
      Uskoni on mitä on...kuljen toinen jalka maailmassa toinen taivastiellä. "

      - tuossa syy, miksi uskonelämäsi on mitä on.

      Kun parannus tehdään totisella sydämellä, puhdistuneeseen sisimpään lasketaan Jumalan voima.

    • PH1975

      Pyhän Hengen kaste, ja oikein tulella? Sinun on annettava puheesi arvosteltavaksi. Fyysisesti se voi olla tuska, tai jonkinlainen hölmöyden kokemus. Harva kokee Pyhän Hengen kasteessa, esimerkiksi pakanoille julistaessaan itseään kovin älykkääksi tai viisaaksi.

    • PH1975

      Jos koet olevasi sekä maailmassa, että Taivastiellä, niin kokemuksesi on uskovaiselle aika tavallinen. Ei kuitenkaan ammattinsa harjoittamista katsota maailman tiellä elämiseksi, sehän on Jumalan säätämys, että on tehtävä työtä. Mutta kaikenlaiset bailumaniat ja omaisuudellaan ja muodilla pröystäily on maailmasta - ei isästä. Maailma vastustaa uskovaisen elämää, koska usko tähtää parannukseen ja katumukseen, eikä se toimintatapa ole maailmastamme peräisin edes.

      • PH1975

        Ihan pakko silti lisätä, että vaikka tuo kaikki onkin maailmasta, Jeesus haluaa tuonkin ja TÄMÄN maailman PELASTAA - ei TUHOTA. Jeesushan sanoi evankeliumissaan: "En minä tullut kadottamaan so. tuhoamaan maailmaa, vaan pelastamaan." Emmehän mekään kristittyinä saisi täälläkään meuhkata, jos Jeesus ei tätäkin maailmaa haluaisi pelastaa. Siitä nyt nyyssipastoreilla on jokaisella hieman erilainen armoitus, että minkä käytös- ja puhejargonin, kukakin Jeesuksensa avulla täällä "pelastaa". Meidän on helppoa ruveta, nuoriso- teiniangstista kiusaamista täällä tuomita äänekkäästi, mutta Jeesus kysyy, Raamatussakin: "Miksi takerrutte puheeseen ainoastaan, kun tuomitsette, kuin IHMISET AINAKIN, Minä EN ILMAN ISÄNI lupaa saa tuomita ketään."


      • PH1975

        Ja jos joku sitten saakin luvan jotakin asiaa syyttää ja tuomita, niin miten kukaan voi mistään muusta syyttää, kuin siitä, mistä itse loukkaantui verisesti? Kyllähän näitä ISOVELJIÄ tai jopa ISIÄ piisaa, jotka rupeavat muiden riitoja setvimään, mutta Herran tahto olisi, että nämä silti itse keksisivät tavan puolustaa itseään. Jumalan apua jos odotamme, niin Jumalaa sanoo, minulle: "Oma apu paras apu, ellei ole joutunut toisten Herruuksien kuin Jeesuksen valta-alueille."


    • 3_ApostoliaOPETTAA

      Roomalaisille 8:9 ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa.

      Ap.TEOT 5:32 olemme kaiken tämän todistajat; niin myös Pyhä Henki( SINETTI )jonka Jumala on antanut niille, jotka Häntä( JUMALAN SANA, LAKI, KÄSKYT ) tottelevat."

      1.Jh.2:6 Joka sanoo Hänessä(JUMALAN SANA, VT, KRISTUS; Jh.1:1-14 ) pysyvänsä, on velvollinen( VERILIITTO ) vaeltamaan niinkuin Hän( JESHUA ) vaelsi( HYVÄT TEOT ).

      1.Kr.12:13 olemme kaikki Yhdessä( PYHÄSSÄ )Hengessä( VOITELU, VALINTA; SINETTI ) kastetut Yhdeksi( MESSIAAN SEURAAJAKUNTA)ruumiiksi, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita. Ja kaikki olemme saaneet juoda samaa Henkeä.

      1.Pt.2:8 kompastuskiveksi. Ja loukkauskallioksi, koska eivät tottele( JUMALAN )Sanaa( VT ), niin( HOUTOS? TÄLLÄ TAVALLA ) he kompastuvat; ja siihen heidät on pantukin.

      Ap.TEOT 10:35 jokaisessa kansassa( MYÖS JUUTALAISET ; ) se, joka Häntä( JHVH ) pelkääJAtekee vanhurskautta( OIKEAMIELINEN; OIKEUS, LAKI ) on Hänelle otollinen.

      Roomalaisille 2:8 niiden osaksi jotka ovat itsekkäitä, eivätkä tottele Totuutta( VT, JUMALAN SANA ) vaan tottelevat vääryyttä( LAITON ) Tulee VIHA. Ja KIIVAS.

    • xxcå

      Onko tämä sitä kielillä puhumista, kun ei ymmärrä hönkäsenpöläystä äskeisestä tekstistä. Johdonmukainen opetus,missä se viipyy. Onko se opetusta Jumalansanasta, jos heitellään sanoja toisensa perään ilman mitään selkeää opetusta. Ei voi olla.

    • PH1975

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      424
      1849
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      190
      1507
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1421
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      168
      1386
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      990
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      966
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      933
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      921
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe