Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tapaus Sipilä/Chempolis ja oudot käänteet

oikeaa_journalismia

50

760

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Funlandiankansalainen

      Isänmaan hyväksi mä vaan kaiken teen sanoo Pisilä ja pyytää itseltään anteksi. Ei ihme, että istuu hätäkokouksissa.

      • UskomatonSipilöijä

        IL-analyysi: Sipilän Chempolis-laina vaihdettiin osakkeiksi - lasten sijoituksen arvo nousi nollasta miljoonaan euroon
        http://www.iltalehti.fi/politiikka/201702072200066382_pi.shtml
        "Pääministeri Juha Sipilän esteellisyysselvitykset synnyttävät yhä uusia kysymyksiä, kirjoittavat Iltalehden Marko-Oskari Lehtonen ja Juha Ristamäki".

        Meno on ollut koko ajan sama, yhteiskunnan rahat ja omistukset omaan omistukseen.

        Juha Sipilästä miljonääri verovaroin!
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14883376/juha-sipilasta-miljonaari-verovaroin!

        Sipilöinti ja koplaus tarkoittavat samaa.


      • BIO_huijaus

        Entisen Medipolarin tiloissa on keitelty keväästä asti Suomen kalleimmat keitokset, ja niiden hyöty on jo kirjekuoressa, mutta valtiolle tulee mahtavat kulut Forttumin kautta ja Sipilän mairea hymy vaan leviää


    • törkeydenhuippu

      Aivan uskomatonta , vastuuseen !

      • Ei-ole-maassa-oikeutta

        Vastuuseen, vaan miten, kun oikeusasiamiehetkin ovat samassa veneessä ja korkeimman oikeuden jäsenetkin ehtivät hoitaa vain omat sivupisneksensä


      • ryppyreikää
        Ei-ole-maassa-oikeutta kirjoitti:

        Vastuuseen, vaan miten, kun oikeusasiamiehetkin ovat samassa veneessä ja korkeimman oikeuden jäsenetkin ehtivät hoitaa vain omat sivupisneksensä

        Sipilä ajattelee vastuunsa loppuvan henkilökohtaisen saarnamiehen suorittamaan voiteluun ja anteeksiantoon.
        Uskovaiset ovat IHME talvivaaran tapaan


      • Mongolandianmenoa
        Ei-ole-maassa-oikeutta kirjoitti:

        Vastuuseen, vaan miten, kun oikeusasiamiehetkin ovat samassa veneessä ja korkeimman oikeuden jäsenetkin ehtivät hoitaa vain omat sivupisneksensä

        Vastuuseen siten, että tuo kuteva mongopaskaläjä muuttaa tai muutatetaan muiden mongojen, ja matujen muassa Ouluun ja euripidisuomalaisille ei- vapaamuurareille järjestetään oma, erillinen valtio. Ei ole mitään järkeä laahata perässään tuollaista kutevaa ja loisivaa mongojurttalesta -paskakutulaumaa.


      • Mongolandianmenoa
        Mongolandianmenoa kirjoitti:

        Vastuuseen siten, että tuo kuteva mongopaskaläjä muuttaa tai muutatetaan muiden mongojen, ja matujen muassa Ouluun ja euripidisuomalaisille ei- vapaamuurareille järjestetään oma, erillinen valtio. Ei ole mitään järkeä laahata perässään tuollaista kutevaa ja loisivaa mongojurttalesta -paskakutulaumaa.

        Eduskuntaa kiinnostaa vain sopeutumisrahansa ja mongokutuhallitusta omistusohjaukset ja rikastuminen julkisilla varoilla. Lisäksi tämä kutulauma on vaarantanut kansallisen turvallisuuden, tuonut maahan terroristeja sekä jättänyt palauttamatta tuodut, vaikka ne olisi tämän momngokutulestankin mukaan voitu palauttaa.

        Suomen kansa, se eurooppalainen puoli siitä, saa itse syyttää itseään jos jatkaa tuon demokratian mongokutuirvikuvalauman ylläpitämistä.


    • ..On kummallista, kuinka pari tyhmää toimittajaa pystyy asiat toteamaan, ja tutkimaan! ihan selkeästi. MUTTA eduskunnanoikeusasiamies ei pysty.

      On kauhea farssi, kun pääministeri itkee ja inisee YLE toimittajille ja häiritsee heitä yötä myöten, että hänen lastensa bisnekset eivät saisi tulla julki.
      Sipilän saatava potkut pääministerin tehtävistä.
      Hänen omituinen kiristys politiikkansa on nyt tiensä päässä ja hallitus kaadettava.

      MIKSI pirun hiiessä oppositio ei nyt tee välikysymystä Sipilän perheen raha-asioista ja hänen jääviydestään. Energia yhtiön saama yhteiskunnan tuki on yksinkertaisesti törkeää!
      On törkeästä törkeämpää, että YLE:n kepulainen johtaja suojelee pääministeriä antamalla varoituksia toimittajille ja kieltämällä juttujen julkaisua!....ketku-kepu lakaistava maton alle...

      • S24uomlaineN

        Salla Vuorikoskella oli jo silloin sopimus Suomen Kuvalehden kanssa. Että sellainen sananvapauden puolustaja.

        Ps. Punakaarti ja Venäläiset eivät kaada Suomen Kansan luottamuksen saanutta hallitusta.


      • Sipilä-Berner-petturit6

        Sipilä on pettänyt luottamuksen täysin.
        Sipilä on polkenut demokratian lokaan, ajaa vain omaa lastensa etua.
        Sipilä näyttää olevan täysi rosvo ja huijari. Ahne paskiainen.
        Sipilä ja Berner helvettiin!


    • nimiäesiinvain

      IL: "Sitten tuli vuosi 2016, Fortum ja finanssikonserni Taaleri. Fortum ja Taaleri ilmoittivat 20. lokakuuta sijoittavansa yhteensä noin 10,4 miljoonaa euroa Chempolikseen."
      "Tekes tuki oululaista Chempolista lähes 11 miljoonalla eurolla vuosina 2001-2011. Rahahana meni kiinni marraskuussa 2013, kun Tekes perui yhtiölle saman vuoden kesäkuussa myönnetyn yli puolen miljoonan euron avustuksen. Avustuksen epääminen johtui yhtiön heikosta taloustilanteesta. Tekes ei voi myöntää rahoitusta yritykselle, joka on kokonaan menettänyt oman pääomansa eli on ns. vaikeuksissa oleva yritys, päätöksen perusteluissa todettiin."
      Ketkä tekivät Fortumissa ja Taalerissa päätöksen sijoittaa Chempolikseen? Eivätkö he tienneet Tekesin päätöksestä?

    • Timo3T

      Miten niin "nyt haissooo"!?
      Niin kauan haissooo, kun Kepu on olemassa!
      Ja sitä enemmän ja pahemmalle haissoo, jos kepu on hallituksessa! :/

    • ..Osuuspankki ja kepu ovat kaikki suomen rahat. Joka vuosi konserniin pumpataan maataloudentukia 7 miljardin edestä, jne. kepun bisnekset ovat sidoksissa aina verovaroihin. Myös Pellervosäätiö on kepun käsissä, miljardien prismat ja s-ketjut, vakuutusyhtiöt-Tapiola, metsäteollisuus.Kuka muistaa kun oli pakko ostaa sokeria hirmu hinnoilla ja nyt sitä saa Lidlistä 45 centillä kilo.

      Kepu Pääministerille kun antaa lahjoja saa takaisin lahjoja.

      Kepun rottamaiset bisnekset ovat levittäytyneet moneen paikkaan. Nuorisosäätiö on tästä hyvä esimerkki, kuinka hyvällä asialla johtajat rahastivat itselleen jne. Kuinka Talvivaaran ympäristöluvilla tehtiin jo bisnestä kepu minsterin perheessä jne.

      Omaetu ja verovarat ovat kummallinen yhdistelmä keskustapuolueessa.

      Miksi kepu saa ääniä myös palkansaajilta?..

      • KoplaustaVatuaMatuaPedoa

        "Miksi kepu saa ääniä myös palkansaajilta?.."

        Se on aina ollut hieman mysteeri...

        Lieneekö osa palkansaajista ja duunareista sitten jonkinlaisia verienseisauttelusta nauttivia masokisteja kun noita lestakepuleita äänestävätten..?


    • velvollisuusjopa

      Tämä asia on kyllä käännettävä viimeistä hiekanjyvää myöten. Tätä Chempolista on syytä seurata ja sen rahaliikennettä myös tulevaisuudessa erittäin tarkasti.

    • päivittäin

      Tämä aihe syytä pitää otsikoissa seuraaviin eduskuntavaaleihin asti.

      • Siirtymä.riitti

        Tai laittaa siitä jatlo-osa 1-5 ja linkittää ne tähän ja toisiinsa.


    • siltä_vaikuttaisi

      Onkohan Sipilän tarkoitus junailla asiat hyvälle mallille lähipiirin taholta päämisteriyden aikana.

      • ei.uudelleen

        Berneri on ainaki yhden kauden ja rosvoamisen asialla ja Sipilä on varmaan mukana. Muutenhan berneri ois saanu jo kenkää.


    • Hulluus-päättyy

      > "Miksi kepu saa ääniä myös palkansaajilta?.."
      > Se on aina ollut hieman mysteeri...

      Saihan Kokoomuskin aikoinaan runsaasti ääniä Sari Sairaanhoitajilta. Hoitsut äänestivät kokkareita, ja tunsivat samalla nousevansa Ylempään Keskiluokkaan.

      Vieläkin osa hoitsuista intoilee kokoomuksen perään. Suurin osa on kuitenkin palannut takaisin demukoihin ja itu-vihreisiin ja osa myös persuihin. Järki ja realismi palailee kehiin.

    • kivet_kengässä

      Onneksi on tutkivia journalisteja.

    • CHEXIT

      FORTUMIN RAHOJEN TEHTÄVÄ CHEMPOLIKSESSA

      Chempolis: Ensin kasvua, sitten yrityksen myynti

      Joulukuussa 2014 Chempolis esitteli yhtiön tulevaisuuden suunnitelmia Pohjois-Pohjanmaan liiton järjestämässä Radikaalit teknologiat -seminaarissa.

      Yhtiö on jakanut suunnitelmansa kolmeen vaiheeseen.

      1. Ensimmäisessä vaiheessa yhtiö keskittyy neuvottelemaan biojalostamoiden rakentamisesta. Rahaa kerätään tässä vaiheessa etenkin piensijoittajilta.

      2. Kakkosvaiheessa yhtiö pyrkii keräämään lisäpääomia yhtiön taloustilanteen vahvistamiseksi sekä keskittyy rakentamaan laitoksia. Vaihe kaksi toteutui, kun Fortum ja Taaleri Kiertotalous lähtivät mukaan yhtiön omistajiksi.

      3. Kolmosvaihe on “Exit”. Yhtiön PowerPoint-esityksessä todetaan, että viiden vuoden jälkeen yrityksen “osakekanta myydään kokonaan tai osittain”.

      PowerPoint-esitys on päivätty joulukuulle 8.12.2014 eli omistajien suunnitelman mukaan osakkeilla olisi tarkoitus rahastaa loppuvuoteen 2019 mennessä.

      Exit-vaiheessa yhtiön osakkeenomistajat pyrkivät siis myymään osakkeensa mahdollisimman hyvällä hinnalla sopivalle ostajalle.

      Fortumin teknologiajohtaja Antila ei kommentoi, onko Fortum aikeissa ostaa yhtiön myöhemmin.

      Joka tapauksessa yrityksen vanhojen omistajien on nyt pystyttävä luomaan suuria odotuksia yhtiön taloudellisesta menestyksestä yli kahden vuosikymmenen odottamisen jälkeen.

      Näin yhtiö voitaisiin myydä hyvällä hinnalla.

      Tämän suunnitelman kannalta uudella kaupallisen mittakaavan jalostamolla on keskeinen rooli. Näin Fortumin jalostamokaavailut sekä tänään esiin noussut Intian hanke ovat omistajille tärkeitä.

      http://yle.fi/uutiset/3-9394950

      Mikäli kasvuodotuksia syntyy, ovat exitissä voittajina omistuksistaan luopuvat nykyiset omistajat. Sipilän lapset omistavat Chempoliksesta sijoitusyhtiö Fortel Investin kautta viisi prosenttia. Pääministeri Sipilän liikemiestuttava Juha Hulkko omistaa yhtiöstä kymmenen prosenttia.

      http://yle.fi/uutiset/3-9395763

      Kolmannen sukupolven biojalostus Juha Anttila, varatoimitusjohtaja, Chempolis Oy

      http://www.pohjois-pohjanmaa.fi/file.php?3305

      • PöpilänChembalotBisnes

        Onko tämä enää laillista touhua?????

        Chempolis..............3. Kolmosvaihe on “Exit”. Yhtiön PowerPoint-esityksessä todetaan, että viiden vuoden jälkeen yrityksen “osakekanta myydään kokonaan tai osittain”.

        PowerPoint-esitys on päivätty joulukuulle 8.12.2014 eli omistajien suunnitelman mukaan osakkeilla olisi tarkoitus rahastaa loppuvuoteen 2019 mennessä.

        Exit-vaiheessa yhtiön osakkeenomistajat pyrkivät siis myymään osakkeensa mahdollisimman hyvällä hinnalla sopivalle ostajalle.
        .......siis "sopivalle ostajalle" ????? kukahan se mahtaisi olla.....


    • Ierika

      Joo. Iltalehden journalismi on haissut jo pitkään ja eritysesti näissä asioissa. Lehti on selvästikin tietoisesti suunnattu alentuneen ymmärryksen lukijakunnalle. Hyvä bisnesidea mutta jätän siksi ostamatta.

      • oikealla.tiellä

        Itse laitan iltalehden samaan roskalehti-kategoriaan seiskalehden, kallen, jallun, raton ja mitä niitä lieneekään. Päivämies on ainoa lehti jota nykyisin luen. Tiedän, että kyseinen lehti ei tule kommunistien, demarien eikä muidenkaan vasurien tupiin.


      • J-annu

        Jallu on varmaan kepulilehti


    • Kepuli4nen

      Sipilä on onnistunut vaientamaan muiden paitsi IL:n ja IS:n keskustelun.

    • mitänetkee

      siis tuottaako se yritys jotain, vai onko se vain rahakeräämistä
      tai sen kierrättämistä?

      tuo juttu haisee. Miten voi saada 60 miljoonan tilauksen kiinasta
      jos yrityksellä ei ole mitään toimintaa...paitsi pitää odotuksia "korkealla"?
      - jotta sijoittajilla pysyy hyvä mieli

    • OlemmekoViisaita

      Äänestäjä on itse syyllinen. Maanviljelijöitä on suomessa alle 1% kansalaisista mutta heidän etujaan ajavaa Maalaislitto - Kepua äänestäää 25%. Näin rahamme siirretään tuottavasta kaikkein eniten tappiota tuottavaan toimintaan. Olemmeko viisaita?

      • kadotuksen-uskot

        Onhan nämä lahkolaiset, lestat ym:t kepuäänestäjiä, pappi sanoo, miten äänensä antaa


    • EttäTällai
      • kansankokki

        Komiat on esitteet ja mahtavat valtion tukiaiset, omaa on vain auki oleva kirjekuori johon miljoonat uppoavat


    • myös_sukulaisten

      Sipilän puuhailua on syytä seurata koko ajan.

    • nmn2

      Hei kaikki köyhtyvät alamaiseni,
      Olen rukoillut ja kokenut herätyksen ja teen parannuksen, otan uuden uskonnonkin.
      Lopetan kaikki hämärähommat Suomen talouselämässä ja siirryn pakolaispolitiikkaan, siirryn auttamaan pakolaisia. Ps. Siitä maksetaankin paremmin. ja arvostelijat tuomitaan rasismista, hähääää.
      Iloisin terveisin Juha Jihhad Pöpilä

    • ummukohiseepiiu

      suomenhuonot päättäjät mulla käy vihaksi nämä maansamyyneet ketkut.
      miksi senolemus onkuinastia jokaonkiilotettu ulkoapäin ja sisälläiljettäviäsalaisuuksia.
      niinsote kuin laillistettuveronkierto ja tämämammutus valtio ottaavelkaa 23miljardialisää.
      minkähän kokonenonvaje se on niinsuuri että eimitäärajaa.

    • TotalisenAutoritäärinen

      Tämä olikin suunniteltu tutkimus Suomen poliittisesta korruptiosta ja sensuurista.
      Tästä testistä asian voi todeta tyhmempikin omin silmin ilman prorsentteja ja vaikeasti ymmärrettäviä virherajoja.

      Tulosanalyysin mukaan Suomi on samassa luokassa henkilökultin sensuurissa Kuin Pohjois-Korea, Uganda Idi Aminin aikaan ja Neuvostoliitto elinaikanaa ja Putinin Venäjä.
      Tätä vahvistaa myö viime aikojen YLEn johtomentelmät pääministeri toimesta.

    • OligarkiKassa

      Tässähän se Kepun uusi ja entistä suurempi käteiskassa valtion rahoja "taseen pyörittämiseen" pienessä piirissä on.

      Lakimies ihmettelee ”erikoista poikkeusta” – ”Pääministerille luodaan 2,4 mrd:n €:n budjetti ohi eduskunnan vallan”

      Uusi Suomi
      28.12.2016 Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi

      Eduskunta hyväksyi ennen joulua lakiesityksen valtion uudesta kehitysyhtiöstä.

      Faktakulma
      Valtion kehitysyhtiö Vake Oy:n toimialana on perustaa, omistaa, hallinnoida ja kehittää toisia osakeyhtiöitä sekä luovuttaa tai hankkia niiden osakkeita.
      Yhtiö voi lisäksi hankkia, omistaa, vuokrata ja hallita toimintansa edellyttämiä kiinteistöjä ja oikeuksia sekä kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöiden osakkeita, arvopapereita, osuuksia, rakennuksia, rakenteita ja laitteita, sekä käydä kauppaa osakkeilla ja muilla arvopapereilla sekä kiinteistöillä.
      Lähde: Valtioneuvosto

      Työoikeuteen erikoistunut lakimies, SDP:n Helsingin piirihallituksen jäsen Valtteri Aaltonen arvostelee valtion omistajaohjauksen uuden organisoinnin seurauksena hallituksen lanseeraamaa suunnitelmaa uudesta valtion sijoitusyhtiöstä Valtion kehitysyhtiö Vake Oy:stä. Eduskunta hyväksyi lakiesityksen juuri ennen joulua.

      Lakiesityksen mukaan yhtiö ”kehittäisi salkkuunsa sijoitettuja valtion omistuksia, voisi myydä niitä ja voisi sijoittaa myynneistä tai osinkoina saatuja varoja uudelleen”.

      – Eduskunnan hyväksymään lakiesitykseen sisältyy kuitenkin erityinen poikkeus, joka tekee Vakesta täysin Solidiumista poikkeavan rakenteen. Lakimuutoksen mukaan nimittäin Vaken salkkuyhtiöiden omistajaohjausta koskeva päätösvalta säilyy sittenkin omistajaohjausosastolla, omistajaohjauksesta vastaavalla ministerillä ja tiettyjä isompia asioita koskien valtioneuvoston yleisistunnolla. Itse kehitysyhtiöstä tuleekin siis vain hyvin näennäinen väliporras, jolle ei ilmeisesti ole tulossa edes merkityksellisiä resursseja, kuten omaa analyysiosaamista, Aaltonen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.
      Hän pohtii, miksi tarvitaan ”ylimääräinen väliporras” eli Vake Oy, jos kaikki todellinen päätösvalta omistuksia koskien pysyy siellä missä se nytkin on.

      –Vastaus tähän löytyy eduskunnan budjettivallasta. Valtioneuvoston kansalian omistajaohjauksen alla olevat yhtiöt ovat valtion omaisuutta, jonka käytöstä päättää eduskunta. Jos niitä myydään tai niistä tulee osinkotuottoja, nämä varat tilitetään valtiovarainministeriölle ja niiden käytöstä päättää eduskunta valtion talousarviossa. Sen sijaan Vaken alla olevat yhtiöt ovat kehitysyhtiön itsensä omaisuutta. Niiden myyntituotot ja osingot jäävät Vakeen, ellei niitä erikseen päätetä yhtiöstä ottaa ulos, Aaltonen kertoo.

      Hän päättelee, että ne yhtiöosuudet, jotka kehitysyhtiö Vakeen siirretään, siirretään myymistä varten.

      –Niistä yhtiöistä, joihin on vain osittainen myyntivaltuus, siirretään Vakeen vain se osuus, joka voidaan myydä. Yksikään kehitysyhtiön salkkuun siirrettävistä omistuksista ei ole sellainen, jonka kehittämiseen valtiolla olisi merkittävää intressiä. Ja milläpä ”kehitysyhtiö” edes kehittäisi, kun salkkuyhtiöiden omistajaohjaus ja analyysitoiminta säilyy kuitenkin omistajaohjausosastolla, Aaltonen kertoo.

      Vake mahdollistaa Aaltosen mukaan pääminsiteri Juha Sipilälle oman budjetin ohi eduskunnan budjettivallan.

      –Kun siis Vakeen siirretään selkeästi likvidoitavaksi tarkoitettua omaisuutta, ja sen varojen sijoittamisesta päättää pääministeri ja valtioneuvosto, on tätä kautta luotu pääministerille oma budjetti ohi eduskunnan budjettivallan. Alkuvaiheessa tämän budjetin koko on 2,4 miljardia. Ei siis ihan kahvirahoja, hän kirjoittaa.

      Aaltosen mielestä valtion tuottavan omaisuuden myyminen käyttörahan saamiseksi valtion budjettiin on huono idea.

      – En haluaisi nähdä valtion hyvää omaisuutta myytävän sen vuoksi, että saadaan rahoitusta uusiin Talvivaaroihin tai maatalouden tuki-investointeihin, hän toteaa.

      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/211127-lakimies-ihmettelee-erikoista-poikkeusta-paaministerille-luodaan-24-mrdn-eun-budjetti

    • tananSipilä

      Viime vuonna tuli lomarahaa 500 € käteen.
      Nyt tuli 200 €

    • valtionraha.ja.kuoret

      Juha Sipilä uskoi pumppuhammasharjaan ja puukaasuttimeen – näin eteni ura enkelisijoittajana
      Ennen poliitikon uraansa Juha Sipilä oli enkelisijoittaja, joka laittoi miljoonia euroja villeihin yritysideoihin. Sijoittajana Sipilä luotti kotiseutunsa yrityksiin, jotka saivat valtiolta miljoonia.
      18.6.2017

      https://yle.fi/uutiset/3-9656605

    • Rosvoihin-kyllästynyt

      Eikö todellakaan ole MITÄÄN keinoa, millä tuosta LESTAKYRVÄSTÄ päästään eroon?

      • vain.yksi.keino

        Kysyppä Akseli Koskelalta


      • Yhteinen_tekijä

        On kerrottu, että TV2:lla ohjelmatarjonta on muuttunut samanlaiseksi kuin se on MTV:llä.


    • kepulit

      Oulun Kepulaisille sitä aina "sattuu"

    • KiitosPaljon

      Kiitän Teitä veronmaksajia rahoistanne ja pitkämielisyydestänne.

      Terveisin,
      Johtajanne

    • ShikarilakiSuomessa

      Pääministeri Juha Sipilä kertoo, että eduskunnassa rikotaan raamatun 8. käskyä.

      Sen lisäksi Juha Sipilä ja Sipilän hallitus rikkoo Suomen perustuslakia.

      Sen on oikeusoppineet ja perustuslaki valiokuntakin todennut.

    • Mongolandianmenoa

      Ongelma on, että ei nähdä metsää puilta ja ongelmien perimmäistä syytä. Mikä on Kepun, Kokoomuksen, vihreiden, persujen jne. YHTEINEN TEKIJÄ? Niiden johdossa ja suurimmaksi osaksi on itäinen mongoloidi N1c, jota Sipiläkin on. Katsokaa vaikka sen vinoja silmiä, puhumattakaan tekemisen tasosta.

      Tämä itäinen matumongoloidi ei edes ole alkuperäinen suomalainen Y-DNA, vaan isovihan siitosta. Kai nyt jokainen ymmärtää, että tuo kutuporukka itse tajuaa sen. Muidenkin pitäisi ymmärtää se, ennenkuin on liian myöhäistä.

      Vain tyhmä odottaa eurooppalaistasoista ja läpinäkyvää politiikkaa jurttamongojen siitoksilta. Niillä vain ei ole siihen kulttuurihistoriallista eikä geneettistä kapasiteettia. Kyllä pitäisi hälytyskellojen jo kilistä.

    Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      88
      2313
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2019
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1853
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1400
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe