Hengellinen kuivuus, Taivaskeskustelu, osa 2/2

aarteenmetsästäj

15.1.2015

– Tiedättehän, luulenpa että tulee aika, jolloin Jumalan on näytettävä minulle (ja on näyttänytkin), kuka olen ilman Häntä.

– Oiii… se on vaikeaa ja se on totta. Käyn tätä läpi juuri nyt.

– Tarkoitan, on upeaa kun Hänen kätensä on päälläsi ja Hän tekee näin ja sinä teet noin – mutta yhtäkkiä ajattelen aina – ”Voi pojat, jos Hän ottaisi kätensä pois päältämme hetkeksikään, me luultavasti lakkaisimme olemasta”. Mutta silti, jos Hän ottikin pois tietynlaisen voitelun tai läheisyyden tai armon, jos Hän vetikin sitä hiukan etäälle meistä, ehkä Hän siinä muistuttaa meitä siitä, keitä me todella olemme ja kuinka paljon tarvitsemme Häntä. Ja olen herkistynyt paljon tarpeelleni (nyt lähes 30 vuoden Herran kanssa olon jälkeen) kyetä tulemaan takaisin Jumalan luokse ja todella tulla Isän luokse ja sanoa, ”Iskä, minä TARVITSEN Jeesusta, minulla on oltava Hänet. Isä, minä tarvitsen Sinua, minulla on oltava sinut.” Enkä ehkä huomannut tätä tarvetta joinakin aiempina vuosina, mutta minun Herran kanssa olemiseni kolmantenakymmenentenä-jotain-vuotena alan aistia ja tuntea jälleen sen tärkeyden. Tunsitko koskaan tällä tavoin? Mietitkö tätä koskaan?

– Kyllä. Ja minusta tuntuu, että olen kertonut tämän muutaman kerran, mutta kuvittele itsesi pienenä lapsena yrittämässä ylittää Santa Monican moottoritietä ruuhka-aikana, yrittämässä päästä kahdeksan kaistan läpi neljän ruuhkassa. Olet liian pieni, et pysty tekemään sitä, olet vain 6 vuotta vanha. Seisot siinä ja katsot ylös Taivaaseen ja sanot, ”Jumala, en pysty tähän. Olen liian pieni.” Maailma vihaa tätä pienenä olemisen ajatusta. He rohkaisevat lakkaamatta olemaan suuri ja vahva ja voimakas ja riippumaton. Ja meidän Herramme on täysin ihastunut pienuuteen. Hän on täysin viehättynyt sielusta, joka on hyvin tarvitseva ja TIETÄÄ olevansa tarvitseva ja luottaa Häneen täysin. Eikä tässä ole häpeää, oikeastaan pienuutemme myöntäminen vetää Hänet lähelle nopeampaa.

– Muistan kerran nähneeni erään miehen puistossa ja hänen pieni tyttönsä ei voinut olla viittä vuotta vanhempi. Kerta toisensa jälkeen hän vei tyttärensä liukumäkeen, kipusi ylös liukumäkeen hänen kanssaan ja laski alas. Hän yritti saada tytärtä menemään liukumäkeen yksin ja vihdoin hän rohkaistui menemään puoliksi ylös, ja Jumala siunatkoon häntä, hän vain katsoi isäänsä pienessä mekossaan ja sanoi, ”Isi, en pysty menemään yksin, sinun pitää tulla minun KANSSANI”.

En usko, että Jumala koskaan väsyy siihen, että me pyydämme… tiedäthän, ”Hei, Jumala – häiritsen Sinua taas…” Hän on kuin tuo hyvä isä – ja tämä isä muuten suli täysin: silmänräpäyksessä hän oli liukumäessä. Hän luopui yrityksistä saada hänet menemään liukumäkeen yksin. Hänellä oli mahtava päivä laskien yhdessä liukumäkeä alas. Ja tätä minä tarvitsen, että Iskä tekee asioita yhdessä minun kanssa. Oikeastaan en enää mene tekemään asioita, en vain tee sitä. Hän on nyt antanut minulle erityisarmon tuntea, että Hän on se, joka tekee asioita ja Hän kutsuu minua lapsenaan seuraamaan mukaansa. ”Mitä teet tänään, Jumala? Mitä on sydämessäsi ja mielessäsi?”

Ja näin me teemme suunnitelmamme, vai mitä? Ensimmäisenä aamulla yksinkertaisesti kysymme Häneltä, mitä Hänellä on sydämellään ja mielen päällä. Mitä HÄN haluaa saada tehdyksi? Ja mikä on Hänen päiväjärjestyksensä. Emme saa tietokoneelta huipputulostetta päivän varalle, tässäpä aikataulu. Vaan päivässä ja mielentilassa on jotain, kun annat sen Hänelle ja tiedät, ettet johda päivääsi, vaan HÄN johtaa. Ja me olemme Hänen seuranaan. Ja jos Hän pyytää minua tekemään mitään – joka päivä, en voi sanoa kuinka monta kertaa – tämä on ollut aika hankala talvi meille, olemme tulossa vanhemmaksi ja on todella hankalaa mennä ulos ja hakea polttopuita ja tehdä sitä ja tehdä tätä. Ja joka päivä minun on sanottava, ”Isi, tarvitsen Sinun apuasi. Jeesus, Herra, PYYDÄN, en pysty tähän. Voitko auttaa minua pilkkomaan nämä puut tänään? Voitko auttaa minua löytämään puun ja vetämään sen tänne? Autatko minua, etten olisi tämän jälkeen rättiväsynyt ja kolhiintunut?”

– Muistan sen pölkyn, jonka halusit halkaista etkä pystynyt halkaisemaan sitä. Ja pyysit apua Jumalalta ja löit pölkkyä ja se halkesi neljään osaan. Ihmeellistä!

– Minulla oli se seitsenkiloinen kirves. Joka kerta kun löin sitä puupalaa, en tiennyt, että se oli sisältä täysin koukeroinen ja itsepäinen, ja löin sitä kaikella, mitä minulla oli, 6, 7, 8 kertaa ja Ding! Lamppu syttyi päässäni! ”Jumala, voisitko SINÄ halkaista tämän puupalan?” Ja löin sitä niillä vähillä voimilla, mitä minussa oli jäljellä, ja se räjähtää neljäksi erilaiseksi palaksi. Joten oli ikään kuin, ”Etkö olisi voinut pyytää Minua ENSIMMÄISELLÄ yritykselläsi ja säästää itseäsi kaikelta tuolta?”

5

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elämää_elämää

      Ei ole mahdollista pyytää tarpeeksi. Oikeastaan, kun olin kerran rukousryhmässä, muistan erään henkilön pyytäneen jotain ja hän oli hiukan nolostunut ja vähän ujo ja hän pyysi, ”Herra, vihaan vaivata Sinua jollain näin pienellä, mutta…”, unohdin, mitä hän pyysi, mutta joku toisella puolella huonetta puhui pienen mieltäylentävän sanan Jumalalta. Jumala puhui tämän henkilön kautta sanoen, ”Mikään ei ole liian suurta tai pientä. Iloitsen siitä, että pyysit”.

      Karsiminen. Jos olet tuottanut hedelmää,…

      – …hengellinen kuivuus voi olla oksimista ja turhan karsimista.

      – Aivan niin. Johannes puhuu siitä, kuinka Hän leikkaa pois jokaisen oksan minusta, joka ei tuota hedelmää, mutta jokaisen oksan, joka TUOTTAA hedelmää, Hän säilyttää, jotta se tuottaisi yhä enemmän hedelmää. Vai mitä?

      – Halusin puhua vähän lisäeduista. Kun menet rukoukseen ja Jumala ON läsnä ja voit todella TUNTEA Hänen läsnäolonsa, totut siihen ja kiinnyt siihen ja tulet ruokituksi siitä. Mutta on aikoja, kuten Ezekiel sanoi, on aikoja, jolloin Jumala tahtoo sinun tulevan Hänen luokseen ja olevan Hänen kanssaan. Ja oletko halukas menemään rukoukseen ILMAN lisäetuja ja lopettamaan rukouksen tuntien itsesi hengellisesti kuivaksi? Tästä puhumme.

      Mieleeni muistuu jotain, mitä tapahtui Graham Cookille. Herra puhui hänelle edeltävänä päivänä ja sanoi, että Hän puhuisi hänelle tänään, joten hän meni huoneeseensa ja odotti Herraa: kello 7, kello 8, 9, 10, koko iltapäivän, koko päivän, kuulematta mitään Jumalalta. Viimeisenä tuntina, kello 22 sinä iltana Jumala alkoi puhua. Hän odotti niin pitkään. Ja minkälainen apostoli hän onkaan! Hänellä on profetoimisen lahja, joka on aivan uskomaton. Ja todella syvä rakkaus Jumalaa kohtaan. Tämän se joskus vaatii.

      – Toinen rehellinen kysymys: Hypinkö viivan yli tai koettelenko Jumalaa? Leikimmekö ehkä hiukan kiusauksella? Olemmeko tekemisissä jonkin asian kanssa, jonka kanssa meidän ei pitäisi olla tekemisissä, alueella jolla meidän ei tulisi olla? Koettelemmeko Jumalan kärsivällisyyttä jollain alueella ja ehkäpä myös tehden Pyhän Hengen murheelliseksi? Tiedän, millaista on hyppiä viivan yli.

      – Niin minäkin.

      – Kuinka monta kertaa olemme ottaneet esiin Pyhät kirjoitukset ja ajatelleet, ”Toivon saavani luvan, vahvistuksen tai luvan” tai ”Toivon Hänen sanovan ’ei’, koska en oikeastaan halua tehdä tätä”. Mutta taas, ollaksemme rehellisiä, onko elämässäsi aluetta, jossa olet hyppinyt viivalla tai koetellut rajoja? Joskus Hän on hiljaa. Apostolit sanoivat hyvin selvästi: Älä kävele pois kiusauksesta – juokse.

      Toinen tarkasteltava asia on, teemmekö päätöksiä itse? Ehkäpä koska emme edes halua tietää, mikä Jumalan tahto meille on, koska haluamme jotain tosi kipeästi. Olen ollut tähän syyllinen, haluten jotain ENEMMÄN kuin Jumalaa. Ihmiset puhuvat siitä, kuinka patsaat ovat epäjumalia, mutta enpä usko, että on mitään yhtä epäjumalan kaltaista kuin tottelemattomuus Jumalaa kohtaan kallista autoa tai vaatteita tai koruja ostaessa.

      Ulos hiipiminen lupaa kysymättä…

      – Niinpä – asioiden tekemistä, joilla ei ole mitään tekemistä pyhyytesi kanssa, laumasi ruokkimisen kanssa tai minkään muunkaan kanssa, ne ovat vain nautintoja, niin sanoaksemme, ja tiedät sen. Teet päätöksen itse – et kysy Häneltä – koska et halua kuulla ”Ei”. Kunnes saat itsesi kuriin ja sanot, ”Minulla on ikävä Sinua, Jumala, minä todella ikävöin Sinua ja olen vältellyt Sinua, koska en halunnut kuulla kieltävää vastausta”. Kun pääset tähän pisteeseen ja olet valmis laskemaan käsistäsi epäjumalasi, silloin Hän tulee lähellesi. Mutta tämä saattaa olla toinen syy hengelliselle kuivuudelle. Tämä on tapahtunut minulle monesti.

      – Niin, saatamme luisua poispäin toisinaan – Hän kyllä on Jumala, mutta Hän ei näe meitä varmaankaan…

      Muistatko sen junaradanylityskyltin, kun olimme pieniä? Saatamme vieläkin nähdä niitä jossain, emme enää kiinnitä niihin niin paljon huomiota, mutta junaradanylityskyltissä oli aina X: Pysähdy, Katso ja Kuuntele. Kolme kultaista sanaa.

      – Pysähdy, odota ja rukoile. Omistaudu Jumalalle, koska ollaksemme rehellisiä, jos menet ja teet jotain, mitä sinun ei olisi pitänyt tehdä, tunnet olosi kamalaksi jälkeenpäin. Etkä halua käydä sitä kaikkea läpi. On niin paljon helpompaa sanoa ”ei” juuri sillä samalla hetkellä, kuin sanoa ”No, Hän kyllä antaa anteeksi” tai ”vain tämän kerran” tai ”minä todella haluan tämän” tai mitä tahansa. Ja sitten käydä läpi kaikki se katuminen, ja olet hukannut aikaa ja ehkäpä rahaakin, tai ehkä olet loukannut jotakuta.

      – Tai olet kiireessä.

      – Jos sinulla on kiire etkä pysähdy ja arvioi tilannetta, voit pitää ”kylläsi” mutta jos pysähdyt ja arvioit, saatat saada ”ein”.

      – Muistatko Joosuan, kun he ylittivät Jordanin, tällä nimenomaisella kerralla he saivat kutsun suureen juhlaan. Ja niinpä he vain menivät eivätkä ajatelleet kysyä Jumalalta neuvoa. Ja voi pojat, he saivat maksaa siitä! Se oli rajua, todella rajua.

      – Se oli kyllä rajua… tosi raakaa!

    • Elämää_elämää

      – Heidät hakattiin kunnolla! Jos rakastat Häntä, PUHU Hänelle. Meidän on muistutettava itseämme joutumasta kiireeseen. Käyttäydymmekö pakonomaisesti?

      – Haluan sanoa jotain tuosta. Vihollisella on AINA kiire, aina. Hän haluaa sinun tekevän asiat nopeasti, jotta Jumala ei saisi huomiotasi. Joten kun tilanteessa on painetta kiirehtiä, kiirehtiä, kiirehtiä, sen takana on demoni. Koska Jumalalla EI ole kiire. Jumala on hyvin harkitsevainen ja hyvin huolellinen. Saattaa olla aikoja, jolloin Hän sanoo, ”Lopeta se mitä olet tekemässä nyt, mene ja soita jollekin, hänen on kuultava äänesi”. On aikoja, jolloin Hän tekee tätä. Mutta Hän ei painosta sinua toimimaan nopeasti tai muuttamaan suuntaasi.

      – Tilanteessa ei ole ahdistusta, ei nopeaa käännöstä vasemmalle ja piiskansivallusta. Jumala ei vain toimi niin.

      – Hyvin kuvailtu!

      – Kiireessä olemisesta tai nopeasti tekemisestä puheen ollen, taas kerran, näinä maanis-depressiivisyyden, kaksisuuntaisen mielialahäiriötaipumusten, 30 sekunnin mainosten tai minkä hyvänsä nykypäivänä ja -aikana ja -sukupolvena… olemmeko käyttäytyneet pakonomaisesti? Tai hetken mielijohteesta?

      – ”Nyt se on alennuksessa! Olen odottanut, että se menisi alennukseen kaikki nämä kuukaudet ja vihdoinkin se on alennuksessa!”

      – Kerron teille yhden tavan, jolla Jumala on auttanut meitä pääsemään tästä yli, ja se on ”tarkista ja tasoita”-tekniikka. Olen törmännyt niin moniin aviopareihin, jotka yli kolmenkymmenen avioliittovuoden jälkeen tuntevat vieläkin epämukavuutta yhdessä rukoilemisesta, toisillensa puhumisesta, tilanteiden arvioinnista, mutta hei! Teillä on verraton turva miehienne suojasta, naiset, jos arvioitte ja tarkistatte asiat miehienne kanssa. Ja miehet, älkää olko niin isoegoisia… Jotkut teistä sanovat, ”Niinpä niin, saan rangaistuksen, jos teen niin!” – mutta kyse ei ole rangaistuksesta tai palkinnosta, yksinkertaisesti koetelkaa asia yhdessä kumppaninne kanssa, jos olette naimisissa. Teillä on kiinteä arviointikumppani, kaukoputki, jolla katsoa eteenpäin.

      Ja puolisonne saattaa hyvinkin olla se, joka sanoo, ”Varo, edessä on jäävuori”. Vaimoni toisinaan soittaa minulle kaupasta tai jostain ja sanoo, ”Menisitkö juttelemaan Jumalalle? Löysin jotain…” Tiedän että hän haluaa ostaa jotain tai me tarvitsemme sitä, vai mitä? Joten tarkistan asian Jumalan kanssa ja kerron hänelle puhelimessa, kyllä tai ei, mitä vain minusta tuntuu, että Jumala antoi minulle vastaukseksi.

      Mutta on aikoja, jolloin Pyhä Henki alkaa kaihertaa yhtä meistä saadakseen kosketuksen toiseen – sinuun tai minuun, koska olemme menossa häilyville alueille ja soitamme toisillemme ja sanomme, ”Ei, Jumala on antanut minulle eräitä huolestuttavia jakeita Kirjoituksista. Mitä siellä on meneillään? Oletko ajautumassa sivupoluille?” Ei syyllistäen toisiamme, vaan ”Pidän huolta sinusta.”

      – Tätä tapahtuu minulle paljon internetin kanssa. Olen todellinen perhonen. Jos näen jotain kiinnostavaa, klikkaan sitä ja kuuntelen sen, erityisesti jos se on vain 5 tai 10 minuuttia pitkä. Kun teet tätä, tiedäthän kuinka oikealle puolelle kerääntyy avoimia ikkunoita? Aiheeseen liittyy muitakin asioita ja saatat viettää kaksi tai kolme tuntia internetissä aikaa haaskaten. Ja kun hän kävelee huoneeseen, jos olen ajelehtinut internetissä, tunnen sen välittömästi omassatunnossani. Ja hän on tarpeeksi ihana sanoakseen, ”Kulta, oletko joutumassa sivuraiteille?”

      – Ja sama Claren kanssa. Hän kurkistaa joskus kulman takaa ja sanoo, ”Rakas, onko sinun pakko tehdä tuota juuri nyt? Haluaako Jumala sinun työskentelevän musiikin parissa? Tai kirjoituksesi parissa?” On varottava moittimasta. Viimeinen asia, mitä haluat, on joku nalkuttamassa, motkottamassa sinulle tai ärsyttämässä sinua. Minun alkuperäinen viestini oli, arvioikaa asiat ja tilanteet yhdessä kumppaninne kanssa. Ja jos sinulla ei ole tällaista suhdetta, voit pyytää sitä. Rukoile sitä ja salli Jumalan kasvattaa riippuvuutta toisiinne. Jos nöyrryt ja menet kumppanisi luokse jonkun asian kanssa, takaan että Jumala kunnioittaa sitä.

      Ja kumppani, kuka sitten oletkin, sinun ei tarvitse olla töykeä äläkä KÄYTÄ tilannetta hyväksesi. Ole rakastava. Jos joku tulee luoksesi vahvistuksen saamiseksi, ole supernöyrä ja mene Herran luokse nöyrällä tavalla. Plus älä yritä saada nopeita, välittömiä vastauksia. Joskus minun on vain sanottava vaimolleni, ”Rakas – tämä vain vaatii enemmän rukoilua”. Tai me laitamme asian hyllylle odottamaan vahvistusta. Se vaatii hiukan itsekuria ja myöhemmin kun olet lyönyt päätäsi seinään muutaman kerran, opit kyllä.

      – Itsekuri on sen arvioista, kun säästyt niiltä ongelmilta, jotka olisivat tulleet väärien asioiden tekemisestä.

    • Elämää_elämää

      – Puhumme pakonomaisesti tai hetken mielijohteesta käyttäytymisestä… Eräs toinen aika, jolloin kannattaa olla vilpitön ja läpinäkyvä Jumalan edessä on: Olenko KOUKUSSA johonkin? Vau, Jumala – tunnen todella syyllisyyttä. Missä sydämeni on, siellä aarteeni on. Olenko koukussa tähän ohjelmaan? Tai tähän sarjaan? Tai tähän-ja-tähän? Tähän kirjasarjaan? Viekö joku enemmän aikaani ja huomiotani kuin SINÄ, Jumala? Enemmän kuin tehtäväni? Enemmän kuin puolisoni? Lapseni?

      – Muista, kaikki tämä voi aiheuttaa sitä kuivuutta, mistä olemme puhumassa, kaikki tämä.

      – Niinpä. Miksi Jumala vetäytyisi? Saadakseen huomiomme jollain elämänalueella. Pakko sanoa – olenko ollut töykeä jotakuta kohtaan viime aikoina?

      – Oi, ei hyvä.

      – Onko sinulla ollut vaikeuksia Jumalan kanssa viime aikoina, oletko menettämässä kosketuksesi Häneen? Olimmeko jotakuta kohtaan töykeitä? Lapsia, perhettä, kaupan kassatyöntekijää, ketä tahansa kohtaan. Olimmeko töykeitä tai julmia jotakin kohtaan? Emme voi rankaista kanssapalvelijoitamme, meille on annettu lahjoja ja annettu anteeksi niin paljon. Hän painottaa tätä paljon.

      – Tuo on valtavan iso asia, valtavan iso. Hyvänteko on niin, niin tärkeää. Hyvänteko ja nöyryys ovat ne kaksi asiaa, jotka… jos otat Jumalan vakavasti ja olet todella omistautunut Hänelle, Hän ei anna sinun lipsua noilla alueilla. Koska nuo ovat ne asiat, joita Hän kunnioittaa eniten, joita hän arvostaa eniten sielussa, sielun nöyryys ja hyväntekeminen. Ja jos me emme heijasta tuota Jeesuksen nöyryyttä ja hyväntekemistä, Hän vetäytyy varmasti meistä saadakseen huomiomme. Ei oikeastaan ole mitään pahempaa, mitä olen löytänyt henkilökohtaisesti kulkiessani Herran kanssa, joka olisi tehnyt Hänet yhtä murheelliseksi kuin töykeänä ja julmana oleminen, koska me satutamme ihmisiä, olipa se sanallista tai sanatonta. Puhumattomalla sanallakin on kyky viiltää sielua. Voit tuntea sen ihmisten juorutessa sinusta ja sanoessa asioita sinusta ja se sattuu. Se on tuhoisaa ja Hän vihaa nähdä jonkun kärsivän.

      – Tai saatat tuntea, kun olet sanonut tai tehnyt jotain, voit tuntea syyllisyyden. Huomioimmeko tämän syyllisyydentunteen vai jatkammeko vain matkaamme? Tai kuuntelemme keskustelua, jossa meidän tulisi vain sanoa, ”Lopeta, tämä on väärin. Meidän ei tulisi puhua näin.” Ja jos se jatkuu, eroa tuosta seurasta. Se saa Hänet vetäytymään aivan varmasti.

      – Eräs toinen asia on anteeksiantamattomuus. Ja katkeruuden juuren sisällään pitäminen. Kannammeko kaunaa jotakin kohtaan? Jumala on sanonut, että jos kannat kaunaa jotakin kohtaan, Hän ei tule antamaan anteeksi SINUNKAAN syntejäsi. Joten Hän voisi katsoa sinuun ja sanoa, ”Ja mitä SINÄ teit? Näin mitä tuo toinen teki, mutta mitä SINÄ teit?” ja ”Meidän on selvitettävä TÄMÄ asia”. Mutta jos annat anteeksi toiselle, silloin Hänen ei tarvitse olla niin suora kanssasi eikä saada huomiotasi, koska Hän tietää, että olet nöyrä ja huomioit oman syntisi ja kadut sitä. Olet katuvainen.

      -En tiedä kuinka monta kertaa olen nähnyt kuvitteellisten peilien avautuvan eteeni. Mutta toinen asia on se, että joskus sinua on loukattu pahasti. Nuorin tyttäremme tapasi tyypin, joka oli kyseenalainen, ja häipyi hänen kanssaan kun hän täytti 18. Ja hän oli aika kapinallinen siihen aikaan ja päätti ampaista tiehensä, ja yksi asia johti toiseen, ja tyyppi pidätettiin lopulta. Ja tyttären on siivottava sotku ja paikkailtava tuhoja ja niin edelleen, mutta tärkeintä tässä on, etten sietänyt kuulla sen tyypin nimeä! Yritin ottaa hänet esille rukouksessa ja rukoilla hänen puolestaan… mutta voi, raivo vain nousi minussa, se oli niin vakava petetyksi tulemisen haava, rikkomus lastani kohtaan. Ja eräs hyvä pappi sanoi minulle, ehkä sinun ei tarvitse ottaa häntä esille niin paljoa ennen kuin olet parantunut siitä. Ja hän puhui minulle tahdon teosta, niin kuin ennen jos pakenit rikoksen tähden tai jotain ja jos ehdit alttarisarvien luokse, olit turvassa.

      Ja on aikoja, kun minusta tuntuu, että minun on vain tarrattava Hänen viittansa liepeeseen, tällaisia aikoja on ollut, ja sanoa, ”Herra, en pysty antamaan anteeksi. Tarkoitan, että haluan kyllä, tiedän että minun täytyy, mutta…” Ja tämä pappi opetti minua sanomaan, ”Jumala, voitko SINÄ antaa anteeksi viholliselleni minun KAUTTANI?” Tämä on toinen asia, jota tarvitsemme toisinaan, antaa Jumalan työstää anteeksiantoa meissä ja meidän kauttamme, koska loukkaus on vain liian suuri. Mutta se voi tapahtua. Ja sinun täytyy ehkä tehdä se muutaman kerran. Et ehkä tunne tai aisti sitä mutta olet tehnyt siitä tahtosi teon, päätöksen antaa anteeksi. Ja se saavuttaa sinut, lopulta. Se parantaa.

      – Oletko tuntenut syyllisyyttä jostain, sisäisesti, ja olet keksinyt tekosyitä puolustaaksesi tekojasi? Tämä saattaa olla syy kuivuuteen.

      – Tai joku läheisesi yrittää saada huomiosi jossain asiassa ja sinä torjut hänet, et halua kuulla asiasta. Ja monesti Jumala vetäytyy tuodakseen tämän esille.

    • Elämää_elämää

      Tässä vaiheessa haluan sanoa jotain: voi pojat, tämä näyttää joltain 21-kohtaiselta autontarkistuslistalta, mutta ole kärsivällinen. Tämä viesti on kahdessa osassa siitä syystä, että se on niin kuin auton tarkistaminen, diagnoosin tekeminen, tai sairaalan tutkimuksiin meneminen. Yritämme löytää syyn sille, mikä tartunnan aiheuttaa. Mikä aiheuttaa hengellisen kuivuuden? Me siis käymme tässä läpi listaa.

      – Aivan. Onko se jotain, josta minä olen vastuussa? Vai onko se Jumala vain venyttämässä uskoani?

      – Ei niin että, vitsit, he tuossa kertovat meille, mikä kaikki meissä on vialla, tai olemme pahoja… Ei.

      – Minä kerron tässä teille, mikä kaikki MINUSSA on vialla…! (nauraa)

      – (hymyilee) Yritämme jakaa omaa tarkistuslistaamme kanssanne.

      Alkukirkossa oli vanha tapa, kaunis tapa, unohdan sen toisinaan. Jopa kasvaessani, muistan kuinka päivän päätyttyä joku isovanhemmista tai sedistä tai tädeistä, kuka tahansa – puhui omantuntomme tarkastelusta. Tarkastelitko tänään omaatuntoasi? Ja muistan lapsena kasvaessani irlantilaisessa katolilaisessa naapurustossa kuinka ennen lähtöä tai tullessa aina siunailtiin. Katsoitko omiin asioihisi? Katsoitko omaantuntoosi? Tietysti me olimme valmistautumassa lauantain tunnustukseen, joten halusimme tehdä sen kunnolla.

      Mutta siitä huolimatta, on tärkeää tunnustaa syntimme toisillemme, mutta joskus meidän on tehtävä säännöllinen katsaus peiliin. Tämä on tarkastuslista, autamme diagnosoimaan syitä Pyhän Hengen kautta, emme keksineet tätä päästämme. Hän on se, joka antoi nämä jaettavat asiat eilen illalla, kohta kohdalta. Joten kiitos kärsivällisyydestäsi. Nämä ovat niitä samoja asioita, joihin meidän on kiinnitettävä joskus huomiota. Jos haluat vastaanottaa avun, olet valmis tekemään työn.

      – Ehdottomasti. Ehdottomasti. Ei vain ole mitään pahempaa kuin tuntea olonsa erotetuksi Jumalasta tai tuntea se, kun Hänen on täytynyt astua taaemmas jostain syystä. Me haluamme päästä perille syystä.

      – Tässä kaikessa on hyvin paljon toivoa, koska kun löydät ongelman ja hoidat sen kuntoon, yhtäkkiä virkistävä kumppanuus tulee takaisin. Voit tuntea Hänet, aistia Hänet, kuulla Hänet. Valitettavasti saattoi olla niin, että omassa silmässäni oli halko osoittaessani toisen tikkua. Joten Hän kyllä näyttää sinulle, mikä sai Hänet vetäytymään, mutta Hän palaa takaisin. Muista: tämä on väliaikaista. Se ei jatku loputtomiin. Se on väliaikaista, lupaan.

      – Tähän kuivuuden jaksoon, jota käyn läpi juuri nyt, liittyen Hän oli nopea näyttämään minulle, että olin tehnyt syntiä. Hän ei todellakaan jättänyt minua ihmettelemään asiaa.

      – Toinen juttu, minkä haluaisin mainita, on: Olenko halveksinut tai tuominnut Jumalan lahjoja elämässäni? Tai Pyhän Hengen lahjoja elämässäni? Erityisesti hengellisiä lahjoja. Paavali sanoi Timoteukselle: viritä palavaksi Jumalan armolahja, joka sinussa on minun kätteni päällepanemisen kautta. Olemmeko saaneet hengellisiä armolahjoja, joista olemme ehkä hiukan häpeissämme tai epäröimme käyttää niitä, koska joku ei tunne oloansa mukavaksi tämän tai tuon asian kanssa? Tai olemmeko vain antaneet sen kaiken jäädä käyttämättömäksi? Viritä palavaksi ne lahjat, jotka olet saanut. Käytä lahjojasi, älä hautaa niitä.

      – Ja jos jollain on lahja ja heitä pilkataan sen vuoksi, älä ota osaa pilkkaan, koska se on todellinen loukkaus Pyhää Henkeä kohtaan. Ja se voi myös johtaa kuivuuteen, koska et kunnioittanut Jumalan lahjaa jossain toisessa ihmisessä.

      – Meidän on oltava rohkaisijoita ja tuoda nuo lahjat esille ja tukea heitä.

      – Eräs toinen asia, josta olen tuntenut syyllisyyttä, on kun työstän jotain laulua tai opetusta. Ja nämä asiat ovat tärkeitä ja vaativat keskittymistä. Joku saattaa tulla ovelle ja tarvita ruokaa tai apua, ja minä en aina halua mennä ovelle auttamaan heitä. Joskus saatan olla kiusauksessa kieltäytyä kutsusta hyväntekoon. Ja tuohon hyvänteon kutsuun vastaamisessa on niin paljon enemmän arvoa kuin millään, mitä ikinä voin tehdä pianolla tai opetuksen kautta. Se on elävää uskoa, se on Jeesus elävänä noiden ihmisten edessä. Ja Hän pitää minua etäisyyden päässä itsestään, jos olen loukannut Häntä tällä tavalla. On asioita, joita et yksinkertaisesti voi tehdä, jos olet Jumalaa lähellä, on vain asioita joita et voi tehdä, koska sinun on kunnioitettava Hänen läsnäoloaan elämässäsi.

      – Olen kuullut sanottavan, ettemme voi pysähtyä jokaisen kohdalla, emme voi auttaa jokaista, mutta Jeesus ilmestyy eteemme köyhän ahdistavassa valepuvussa. Olipa se… kaasun tarve, ruuan tarve, mitä vain – tai naapuri… mitä tahansa.

    • Elämää_elämää

      – Yksi tapa kiteyttää tämä kaikki voisi olla 1.Piet4: 8. Ennen kaikkea olkoon teidän rakkautenne toisianne kohtaan harras, sillä ”rakkaus peittää syntien paljouden”. Ja olen nähnyt uudestaan ja uudestaan Jumalan kanssa esiin tulevia tilanteita, joissa joku asia pitää oikaista jollekin ihmiselle ja Jumala tuo esille, kuinka paljon RAKKAUTTA tuolla henkilöllä on muita kohtaan. Ja on ilmeistä, että Hän on niin ällikällä lyöty tuon henkilön rakkaudesta muita kohtaan, että ne pienet viat, joita heillä ehkä on, EIVÄT OLE MITÄÄN verrattuna heidän hyvyyteensä ja heidän sydämensä muita kohtaan tuntemaan rakkauteen, se hyvänteko. Ja se on se, mitä Pietari sanoi, ”rakkaus peittää syntien paljouden”.

      Joten kaikki nämä asiat, joista olemme puhuneet, kaikki nämä synnit, joista olemme puhuneet, joskus rakkaus peittää ne. Jumala tuo ne silti esiin, mutta se ei tule olemaan niin rajua ja vakavaa, jos olet rakastava sielu. Jos olet ilkeä ihminen, se tulee olemaan vaikeampaa. Mutta jos olet hellä, rakastava sielu, Hän tulee olemaan armollisempi sinun kanssasi. Me tiedämme, kuinka Hän toimi kirjanoppineiden ja fariseusten kohdalla, prostituoidut eivät joutuneet vaikeuksiin vaan uskonnolliset ihmiset.

      – Kiitos jälleen Taivaskeskustelumme kuuntelusta. Näkökohtia Taivaasta ja taivaallisia näkökohtia. Maan päällä niin kuin Taivaassa, eikö niin?

      Haluan ottaa hetken kiittääkseni niitä teistä, jotka olette ottaneet osaa pienen tehtävämme auttamisessa, jota me pidämme yllä täällä, pientä ruokapankkiamme, ja missä tahansa missä voimme palvella kasettien ja videoiden tai kirjojen tai minkä tahansa kautta. Se todella auttaa pitämään pyörät pyörimässä täällä.

      Joten, Jumala siunatkoon sinua ja pitäköön huolen sinusta ja antakoon Hän sinulle sydämesi syvimmät toiveet ja tyytyväisyyttä, täyttymystä ja onnellisuutta. Aamen. Jumala siunatkoon sinua. Seuraavaan kertaan.

      Spiritual Dryness 1 of 2, Heaven Talk https://www.youtube.com/watch?v=OIKtOeNKKQ8

      Spiritual Dryness, 2 of 2, Heaven Talk https://www.youtube.com/watch?v=djqB31NLpFg

      http://www.heartdwellers.org/all-pdf-files-january--2015-1.html

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe