Attendo harjoittaa aggressiivista

thehuijatut

14

223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ppkys

      on se äärimmäisen merkillistä, että Suomen eräitten kuntain terveydenhoito rahat lihottaa ja on ulkomaan pörssiä!

      • SOS-kirjaimellisesti

        Äärimmäisen merkillistä on se, että viimeisimmässä ulostulossa yksityisten edustaja kertoi (kuntalehden sivuilla) kuinka aikoo napata ainakin puolet suomen sotesektorista. Lisääppä se tuohon pörssitulokseen jossa suomen osuus on vasta pienen pieni. Sitten käy läpi missä määrin yksityiset ovat viime vuosina ostaneet vanhuspalvelutaloja ja perustaneet uusia tehdäkseen tiliä myös vanhuspalvelusektorilla? Isot ikäluokat kaatumassa ja rahantuloa ei voi estää kyse on vain siitä, palvjonko saavat vietyä sieltäkin. On se hirveää miten meillä voi olla pystyssä hallitus joka on laatimassa lakia sille, että pörssikeinottelijat saisivat maksimaalisen taloudellisen hyödyn suomen sotemarkkinoista? Jos sotelaki menee läpi nykyisessä muodossaan ainoa asia mikä on varmaa on se, että suomesta valuu miljardeja ulkomaisille pörssipelureille. Asia mitä suomi ei kestä. Se kun tarkoittaa sitä, että olisi sama kun suomalaiset maksaisivat osan veroistaan suoraan ulkomaille. Hinta suomelle kepujen maakunnista.

        SOS - Soini, Orpo ja Soini.


    • k.PA

      Voi tätä ilon päivää kärsämäki kun on yksi osakkeenomistajista. Ei muuta kuin reporahat attendon osakkeisiin ja kunta on velaton rikas kunta muutaman vuoden päästä.
      Pitäisikö potkia pari hoitajaa taas pihalle kun atella menee niin huonosti vai korotetaanko hyvänmiehen bonuksia ettei attendon osakeomistajilla lopu leipä pöydästä? Tuommoista toimintaa ollaan sitten tukemassa ja mahdollistamassa että atte tekee tiliä mm. kärsämäestä varoilla jotka se saa valtion keräämistä verovaroista. Näin se suomi nousee..Hyvällä mielin veroja maksellaan ulkomaille menee. Sipilä lupasi että maksavat edes verot suomeen mutta jotenkin kummassa unohti kirjata edellisen lupauksensa lakiesitykseen joka on nyt kunnissa kierroksella?

    • 8765434

      Attendon osakkailla tilipäivä.

      • joululahjaSuomalaisille

        "Kiitos" siitä mm. kärsämäkisille. Alkusoittoa sen rinnalla kun Sipilä, Orpo ja Soini tuo suomalaisille valinnavapautta ja säästöjä sotessa sitten ne rahahanat vasta todella aukeaa ja mm. ruotsalaiset pörssikeinottelijat nauraa matkalla pankkiin. "Soteuudistuksen" kautta minkä yhteydessä herra pääministeri uhkasi kävellä pressan luo jos ei saa 18 maakuntaa. Kun Stubb laittoi hinnaksi julkisen alasajon ja vaatien yksityisille ovia auki suomen sotemiljardeihin pääministeri kertoi - Sote on valmis.

        https://www.facebook.com/Iltalehti.fi/posts/10154891615252430
        https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/hallituksen-suuri-sote-sekoilu-paaministerin-uhkailuista-kaikkien-kompromissien-aitiin-lue-taustat/
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612222200044917_uu.shtml


      • Tack-för-dej-finnjävel

        Tilipäivä ja osakkeiden arvo nousi..


    • lupaanjavanonkauttakiven

      em kansalaista huolestuttavia ja esilletuotuja lausuntoja pitää kysyä kuntavaalipaikalla(jos sattumoisin ei heitä muulloin tavoita) ehdokkailta, kaipa he kirjaavat kysymätäkin ja automaattisesti ja ensimmäisenä mielipiteensä lukuisten lupausten ja itsensä kehumisen vaalimainokseen!

      • kannonettä

        ..niin ja kysyä paljonko omistavat ykst.terv.yht. osakkeita, sekin pitäisi ilmoittaa kysymätä, kuten Sipiläkin, tai mitensenytolikaan, niino Stillerikin lähti Yleltä Sipilän sinkauttamana!


      • vanhuksentytär

        Attendon toilailut ja sopimusrikkomuket herättävät suurta huomiota itä-uudellamaalla. Siellä kunnat eivät sopimusrokkomuksille hoidontasosta voi mitään, samoin AVI on myös hampaaton.
        Kärsämäellä julkisuuteen tullut sopimus perustui könttäsummaan, tosin samoilla hoidontasolla mitä oli selänteessä ollessa. Attendon tarjoama ruoka ei vanhuksille maistu, mikä mättää.


      • huiskittuon
        vanhuksentytär kirjoitti:

        Attendon toilailut ja sopimusrikkomuket herättävät suurta huomiota itä-uudellamaalla. Siellä kunnat eivät sopimusrokkomuksille hoidontasosta voi mitään, samoin AVI on myös hampaaton.
        Kärsämäellä julkisuuteen tullut sopimus perustui könttäsummaan, tosin samoilla hoidontasolla mitä oli selänteessä ollessa. Attendon tarjoama ruoka ei vanhuksille maistu, mikä mättää.

        ääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus antoi 9. toukokuuta lakiesityksensä sote-valinnanvapaudesta eduskunnalle. Esitys nosti istuntosalissa tunteet pintaan seuraavana päivänä.

        Pitkään jatkunut väittely tulevien maakuntien julkisista ja yksityisistä palvelutuottajista on peittänyt alleen kovia tosiasioita: kunnat ja kuntayhtymät ovat jo ehtineet kokonaisulkoistaa sote-toimintojaan vauhdilla ja nämä vastuut siirtyvät vuoden 2019 alussa uusille maakunnille.

        Esimerkiksi viisi terveysalan suuryritystä on sopinut vuoden 2010 jälkeen noin kahdenkymmenen kunnan asukkaiden sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä kokonaisulkoistussopimuksella. Sopimusten piirissä on noin 100 000 kansalaista.

        On arvioitu, että sopimusten yhteenlaskettu vuosiliikevaihto olisi noin 400 miljoonaa euroa.

        Sopimuksia on tehty keskimäärin 10–15 vuodeksi, mutta viimeisimmät solmituista sopimuksista päättyvät vuosina 2027–2036.



        sopimuskuviot haittaavat Sipilän hallituksen linjaamaa valinnanvapausratkaisua, ja kaiken lisäksi osa kunnista ja kuntayhtymistä valmistelee parhaillaankin ratkaisuja, joilla kiinnitetään ennalta osa uusien maakuntien budjeteista ja pyritään betonoimaan palvelurakenne.

        Periaatteessa maakuntien pitäisi pystyä aloittamaan ”puhtaalta pöydältä”.

        ”Todellisuudessa ei ole mitään puhdasta pöytää”, sanoo valtioneuvoston yhteinen alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti.

        ”Eikä oikeastaan voikaan olla. Monien sopimusten jatkuminen on välttämätöntä kansalaisten palveluiden kannalta, ja useat näistä sopimuksista ovat järkeviä.”

        Vaikka eduskunta sääti vuonna 2016 ”lain kuntien ja kuntayhtymien eräiden oikeustoimien väliaikaisesta rajoittamisesta sosiaali- ja terveydenhuollossa”, kunnat ja sote-alan yritykset ovat keksineet lain porsaanreiät.
        Alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti on sote-uudistuksen arkkitehtejä.

        Alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti on sote-uudistuksen arkkitehtejä. © Heikki Saukkomaa / Lehtikuva



        Monissa kaupungeissa kaavaillaan ulkoistamiseen pohjautuvia malleja. Tavoitteena on turvata oman sairaalan toiminta, näin esimerkiksi Forssassa.

        Lapissa uusi maakunta perii Tervolan kunnan sote-ulkoistamisratkaisun raskaine sopimussakkoineen. Jos maakunta pyrkisi sopimuksesta eroon, se joutuisi maksamaan sakon yritykselle.

        Kemin ja Tornion alueella toimiva Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri kaavailee julkisen ja yksityisen toimijan yhtiömallia. Lapin sote-maakunta saisi yhtiön vastuulleen aloittaessaan toimintansa.

        Pöystin mukaan ongelma on siinä, että tulevat maakunnat eivät ole vielä juridisesti olemassa. Niillä ei ole keinoja ohjata kehitystä.

        Kun kunnat varmistavat palvelurakennettaan ja yritykset asemiaan suuressa uusjaossa, maakunnat tulevat jälkijunassa ja aloittavat toimintansa tilanteessa, jossa moni kunta on ehtinyt ”osaoptimoida” sote-palvelut kuntarajojensa sisällä.

        Osa sopimuksista irtisanottavissa.

        Tuomas Pöysti toivoo kuntapäättäjiltä vastuullista asennetta ja malttia järjestelyissä, joissa tehtäisiin ennalta sitoumuksia maakuntien puolesta.

        Pöysti perää myös jämerää johtamista, jotta maakuntien palveluverkoista tulisi toimivia ja taloudellisia.

        Maakunnilla on keinoja irtautua joistain kuntien sitoumuksista.

        Rajoituslain mukaan ulkoistamissopimuksissa pitää olla irtisanomisehto ja järjestäjällä eli maakunnalla tulee olla oikeus irtisanoa sopimus vuoden 2019 aikana, jos sopimus kattaa kunnan sote-käyttömenoista vähintään 50 prosenttia.

        ”Se on yksi keino yrittää ottaa tilanne haltuun”, Pöysti selvittää.

        ”Toinen liittyy näiden ulkoistamissopimusten tuottajatahoihin tilanteessa, jossa toteutuu valinnanvapaus. Lakiesityksen mukaan tällainen tuottaja voisi siirtyä valinnanvapauslain mukaisiin sopimusehtoihin.”


    • iljunguni

      no mitä wirkaa Rehulalla ja Pöystillä on ollut estää yksityisten "kaappausta, ei sitten yhtään mitään, lausuntoja on kilomeetreittäin jotka saa lähettä P-koreaan wc-paperiksi!

    • Attenpäätös

      ”Attendo trimmaa tuloskuntoaan heikentämällä ikäihmisten hoitoa”
      Kansan Uutiset16.5.2017 11.13
      Kotimaa
      Tehy pöyristyi vastaavan sairaanhoitajan tehtävän lakkauttamisesta.

      Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy tuomitsee jyrkästi Attendon yt-neuvottelujen tuloksen lakkauttaa vastaavan sairaanhoitajan tehtävät ikäihmisten palveluista.

      Vastaavan hoitajan tehtävät lakkautetaan ja jaetaan osittain yksikönjohtajille.

      Vastaaville sairaanhoitajille tarjotaan irtisanomisen vaihtoehdoksi sairaanhoitajan työtä tai muuta työtä. Uusi työmahdollisuus ei vastaa palkkaukseltaan entisiä tehtäviä.

      Samalla heikentyy ikäihmisten hoito ja jopa potilasturvallisuus voi olla vaarassa, varoittaa Tehy. Liitto muistuttaa lain yksityisestä sosiaalipalvelusta edellyttävän, että hoitoyksikössä on vastaava hoitaja, joka valvoo esimerkiksi lääkehoidon toteutumista.

      – On mahdoton ajatus, että yksikönjohtajat pystyisivät valvomaan lääkehoitoa. Yksikönjohtajat vastaavat jopa kuudesta yksiköstä, jotka sijaitsevat kilometrien päässä toisistaan, Tehyn johtaja Kirsi Sillanpää sanoo.

      Vastaavan sairaanhoitajan tehtäviin on kuulunut varmistaa muun muassa palveluiden laadusta, kuntoutumisesta, lääkehoidosta ja niihin liittyvästä osaamisesta. Yksikön johtajat eivät ole aina fyysisesti paikalla eivätkä he ole välttämättä aina terveydenhuollon ammattihenkilöitä.

      – Attendon päätös on oire huolestuttavasta ilmiöstä, jossa potilaiden hoitoa tärkeämpää on liiketoiminnan trimmaaminen parempaan tuloskuntoon ja säästöjen hakeminen, Sillanpää sanoo.

      • turvataantyöpaikatKOPS

        Ihan kuin asia (maksimaalisen voiton hakeminen sijoittajille) olisi yllättävä uutinen johon ei ole osattu varautua??
        Kärsämäessäkin kiristetään ruuvia koko ajan kaikessa hiljaisuudessa voittojen maksimoimiseksi ja kuntalaisten edunvalvojat eli kuntapäättäjät pitää mölyt mahassa koska olivat se taho jotka edelliset tänne toi.


    • kops

      sitä saa mitä tilaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14851
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    8. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe