Suomessa asuvat kiinalaiset

Kiinalaiset.maassamme

Mitä varten Suomessa asuu kiinalaisia? Eivät ainakaan ole mitään eurooppalaisia pakolaisia. Mikä status heillä on? Tässä linkissä on kiinalaisten Hong Kongissa asuvien asunto-oloista. Ovatko tulleet tänne puhtaamman ilman javäljempien olojen perässä?
http://www.iltalehti.fi/asuminen/201706282200233858_an.shtml

Kyllä SUomessa kelpaa asustella toimeentulotuen asumistuilla. Mutta millä perusteella saavat kansalaisuuden? Vai asuvatko pitkäaikaisella oleskeluluvalla? Mikseivät muuta omaan maahansa kun ei Kiinassa ainakaan mitään sotia ole? Pakolaiset olisivat tulossa ja kiinalaiset senkun porskuttavat täällä ilman hengenhätää.

92

2442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paljonko Suomessa asuu kiinalaisia?
      Paljonko Kiinassa asuu suomalaisia? Varmaan suomalaisten yritysten perässä sinne muuttaneita?
      Onko sinulla tilastoa? Itse en löytänyt kiinalaisista Suomessa oikein muuta kuin että kiinalaisten turistien määrä Suomessa on kovasti noussut. Mutta nehän ovat tuomassa rahaa maahan, eivätkä loisimassa.

      Ruotsissa asuu vain vajaat 30 000 kiinalaissyntyistä. Niistä suuri osa on tänne lapsena adoptoituja. Itse tiedän vain yhden kiinalaisen perheen, jonka vanhemmat ovat jotain tiedemiehiä/tutkijoita Teknisellä korkeakoululla ja toiset, jotka pitävät kiinalaista ravintolaa tuossa keskustassa.
      En ole kuullut kiinalaisista pakolaisista ...
      Ruotsalaisten Kiinaan muutto on lisääntynyt sen mukana, kun ruotsalaisia yrityksiä on muutettu sinne. Yksi likan entinen luokkakaveri on Kiinassa englannin opettajana, ei siis pakolaisena.

      • vvvvvvvvggggggg

        Wikipedian mukaan Kiinalaisia Suomessa on 23,500, ja Kiinan kielen puhujiaa on noin 12,000.


      • Anonyymi

        Kiinalaisia on valtavan paljon. En suosi kiinalaisten ruokapaikkoja kun ei tiedä mitä lihaa on käytetty onko rottaa vai koiraa. Kiinalaista ei pidä kutsua kotiini kun menetän koiran kiinalaisten iltaruuaksi. Huh mitä kansaa


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiinalaisia on valtavan paljon. En suosi kiinalaisten ruokapaikkoja kun ei tiedä mitä lihaa on käytetty onko rottaa vai koiraa. Kiinalaista ei pidä kutsua kotiini kun menetän koiran kiinalaisten iltaruuaksi. Huh mitä kansaa

        Ruotsin nykyisellä pääministerillä on kolme kiinalaista asumassa kotonaan.
        Kaikki hänen kolme tytärtään on Kiinasta adoptoituja.
        Koiransa Winston ei vielä ole ollut lautasella.


    • flegmaatti

      En ole kuullut yhdestäkään kiinalaisesta turviksesta Suomessa.
      Muutamista ravintoalan yrittäjistä on havainto. Käyttämäni kuntosalin kanssa samassa rakennuksessa on yksi kinkkirafla. Sen kaksi kinkkiä on hymyileviä, ystävällisiä, kohtelaita tyyppejä myös ravintolan ulkopuolella.

      Ps. Sanghaissa ei tarvitse hirveän kauan luumuilla kaduilla kun tapaa siellä töissä olevan suomalaisen. Riippuu tosin ajankohdasta.

    • Pirrepäniin

      Jaa aha onhan täällä venäläisiäkin, pakolaisiako?

      • Pirrepäniin

        Ja suomalaisia joutomiehiä ja naisia, jotka ei haluakaan töihin, vaan elävät sossun tuilla,


      • Pian69
        Pirrepäniin kirjoitti:

        Ja suomalaisia joutomiehiä ja naisia, jotka ei haluakaan töihin, vaan elävät sossun tuilla,

        Oletko aivan varma tuosta väitteestä minkä laukaisit ?

        Minkälainen arvion antaisit tuollaisesta kommentin antajasta
        kun nuo "suomalaisia joutomiehiä ja naisia" vaihdetaan toiseen etniseen ryhmään ?

        Olen senkin joskus jopa "kuulut" sinunkin kirjoituksista !


      • norodom

        Pirrestä en tiedä, mutta minä kyllä tunnen ainakin pari nuorta, jotka ovat itse sanoneet etteivat välitäkään hakea töitä, kyllä sitä elää tuilla ja pimeillä töillä.


      • Anonyymi

        No ryssiä on 70000 suomessa ihan liikaa. Saispa suomen takaisin niin ei tarttis pelätä. Suomi ei ole turvallinen maa kun kaiken maailman kansa pääsee. En ymmärrä miks ryssiä on niin paljon vaikka on tällä hetkellä inhotuin kansa somalit kuuluu inhokki porukkaan. Miks jätteet kipataan suomeen


    • Niin.että

      Suomeen tulleet ovat yleensä hyvin kouluttautuneita työelämässä olevia, ei mitään loisia.

      • ei.kyrsi

        Kiinalaiset eivät yleensä ole loisijoita. He ovat yrittäjähenkisiä, usein ravintoloitsijoita, mutta myös akateemisilla aloilla.
        Chinatown on ihan toista kuin Mogadishu Avenue.


      • kiinalaisia-hakemassa

        TS/Lähde: Espoon kaupunginmuseo<br />Espoossa 1916 kuvatut kiinalaiset vaikuttivat enemmänkin vangeilta kuin siirtotyöläisiltä. Monien niskassa ollut perinteinen kankipalmikko sai kustavilaiset luulemaan Katanpään kiinalaisia naisiksi.
        TS/Lähde: Espoon kaupunginmuseo
        Espoossa 1916 kuvatut kiinalaiset vaikuttivat enemmänkin vangeilta kuin siirtotyöläisiltä. Monien niskassa ollut perinteinen kankipalmikko sai kustavilaiset luulemaan Katanpään kiinalaisia naisiksi.
        KOTIMAA Turun Sanomat 3.6.2004 3:00 0
        HANNU MIETTUNEN

        Iittalan Kivijaloste Oy:n käyttämät kivimiehet eivät ole suinkaan ensimmäiset kiinalaiset, joiden työskentely Suomessa aiheuttaa jälkipyykkiä.

        Ensimmäisen maailmansodan aikaan maahan tuli linnoitustöihin noin 3 000 kiinalaista. Surkeissa oloissa pidetyistä miehistä osa karkasi pian omille teilleen ja elätti itseään kerjäten ja ryöstellen. Tuloksena oli myös kuolonuhreja.

        Venäjän armeija varautui 1914-1916 Saksan maihinnousuun ja rakennutti Etelä-Suomeen tykistöasemia ja muita linnoitteita enimmillään 100 000 työmiehen voimin. Nämä ns. patterityömaat tulivat pian tunnetuksi kehnoista oloista, juopottelusta ja tappeluista.

        Kun kotimaisten "patterijätkien" työpanos ei tyydyttänyt, edullisempaa ja ahkerampaa työvoimaa päätettiin hankkia Venäjän Kiinalta viemästä Mantshuriasta.

        Ensimmäinen noin 2 100 kiinalaisen erä saapui Suomeen elokuussa 1916. Lopputulos ei vastannut odotuksia.

        Habarovista tulleet kiinalaiset olivat "punaparroiksikin" kutsuttua vähemmistökansaa eli hunghuuseja, jotka olivat virkavallan kanssa napit vastakkain jo kotimaassaan. Hunghuusien rikollisryhmät olivat erikoistuneet mm. ryöstelemään junia.

        Suurin osa Suomeen tulleista oli vapautunut juuri vankilasta. Kyseessä ei muodollisesti ollut mikään rangaistusleiri, vaan vapaaehtoinen siirtotyövoima. Sitä pantiin silti vartioimaan kasakoista ja Keski-Aasian kansallisuuksista koostuneita sotilasosastoja.

        Työolot olivat kurjat, mikä johtui ainakin osittain suomalaisten avoimesta rasismista. Maatalojen isännät kieltäytyivät vuokraamasta majoitustiloiksi edes tyhjillään olleita latojaan.

        Paremman puutteessa kiinalaiset kaivoivat itselleen maakorsuja. Pulaa oli keittovälineistä, talvivaatteista ja jopa jalkineista. Suurin osa oli tullut maahan paljasjaloin.

        LÄNTISIMMÄT TÖISSÄ KUSTAVIN KATANPÄÄSSÄ

        Kiinalaisia sijoitettiin etupäässä nykyiselle pääkaupunkiseudulle. Osa oli ratatöissä Karjaan ja Helsingin välillä.

        Läntisin kohde oli Kustavin Katanpään linnake, jonka tykeille kiinalaiset rakensivat ammustietä.

        Enimmäkseen vieraita käytettiin metsätöissä. Työskentelytapa herätti suomalaisissa hilpeyttä. Väkirikkaan maan edustajat nakuttivat puuta neljältä puolen yhtä aikaa. Osa työskenteli istuallaan tai jopa kontallaan.

        Oudoksuntaa aiheutti myös vieraiden ruokavalio. Syötäväksi kelpasivat kiinni saadut kissat, koirat, rotat, sammakot ja jopa kastemadot.

        Naisväen parissa kiinalaiset herättivät lämpimämpiäkin tunteita kuin kummastusta. Aikalaisten kateudesta on monta kertomusta.

        Kiinalaiset mainitsee myös Helsingin yleisen sairaalan iho- ja sukupuolitautien tilasto, jonka mukaan kuutta oli hoidettu syksyllä 1916 syfiliksen vuoksi.

        Aikalaisten mukaan maahan jäi myös kiinalais-suomalaista perimää.

        GALLEN-KALLELAKIN LÄHTI PAKOON RYÖSTÖMURHIA

        Parhaiten työsiirtokunta muistetaan selkkauksista lain kanssa. Ensimmäiset tulokkaat karkasivat jo noin kuukauden päästä. Ruoka kerjättiin, varasteltiin ja pahimmassa tapauksessa ryöstettiin. Kiinalaisten tiliin kirjattiin useita henkirikoksia.

        Armeija teloitti syyllisiä tai ainakin sellaisiksi epäiltyjä. Maamme erikoisimpiin henkirikosoikeudenkäynteihin kuulunee kenttäoikeuden istunto, jossa kiinalaiset Jang-Tsen-Uen-Sin ja Uong-Khui-Lien vastasivat syytteeseen Suomen alamaisen K.A. Liljan murhasta.

        Uudenmaan paikallisväestö eli pelon vallassa. Esimerkiksi taiteilija Akseli Gallen-Kallela pakeni vaimoineen Espoosta Ruovedelle. Pahin ongelma oli Sipoossa.

        Lopulta itse kenraalikuvernööri puuttui asiaan. Rikoksiin syyllistyneitä kiinalaisia alettiin marraskuussa 1916 karkottaa maasta. Perässä vietiin muitakin, ja vuodenvaihteessa suurin osa oli jo palannut Venäjälle.

        Kun tsaarinvalta maaliskuussa 1917 romahti, matkalaiset jäivät heitteille. Osa päätyi lopulta sotimaan 1919 Viron vapaussodassa bolshevikkien puolella.

        Sitkeän huhun mukaan kiinalaisia olisi ollut Suomessa 1918 vastaavasti valkoisten puolella. Taustalla lienee punaisten Kansan Lehdessä 27.3.1918 eli juuri ennen Tampereen valtausta julkaistu artikkeli. Lehteä toimittanut Arvo "Poika" Tuominen on myöhemmin ilmoittanut keksineensä sen omasta päästään.

        Päälähteenä käytetty Fil.lis. Harry Halénin Genos-lehdessä julkaistua artikkelia "Katsaus Suomessa toimineen Venäjän sotaväen etniseen koostumukseen".


        Tulihan tuota tekstiä, sillä hain googlesta "suomen kiinalaiset", sillä muistelin Kiinalaisten tulleen Suomeen töihin.


      • Anonyymi
        ei.kyrsi kirjoitti:

        Kiinalaiset eivät yleensä ole loisijoita. He ovat yrittäjähenkisiä, usein ravintoloitsijoita, mutta myös akateemisilla aloilla.
        Chinatown on ihan toista kuin Mogadishu Avenue.

        Kiinalaiset harrastaa ihmiskauppaa en koskaan halua käydä kiinalaisessa syömässä kun ei maistu mikään muu kuin curry ja chili. Ei hääviä


    • Miksi sinun piti hakea?

      H.

      • "Miksi sinun piti hakea?"

        Heti huomasin mokani otsikoinnissa , mutta olen jo nauranut itselleni muutaman päivän, koska googlen tietoja hain, en suinkaan Kiinalaisia.

        "Mitä varten Suomessa asuu kiinalaisia? Eivät ainakaan ole mitään eurooppalaisia pakolaisia"

        Mitä varten täällä on kyselijöitä, jotka eivät osaa käyttää googlen hakupalvelua, vaan tulevat tänne kyselemään?


    • Kiinalaiset ja muut kauko-idästä tulleet ovat yleensä ahkeria ja sopeutuvaisia.

    • ö-Öö

      Rasismi tympii

      Mun mielestä hapanimelä ja kevätrullat on tosi hyviä. Ihan sama koskee kepappeja ja pitsoja. Syö sä vaan pottuja ja mieti, mistä ne on suomeen rantautuneet.

      =DW=

      • Vasemmalla.käd.pyyhitään

        Mieluummin kotimaisen keittämiä pottuja kuin karvakäsien ruokia. Minulla kun on vähän erilainen tuo hygienian käsite...


      • flegmaatti
        Vasemmalla.käd.pyyhitään kirjoitti:

        Mieluummin kotimaisen keittämiä pottuja kuin karvakäsien ruokia. Minulla kun on vähän erilainen tuo hygienian käsite...

        Umpirasistina käymme vaimon kanssa joskus syömässä läheisessä turkkilaisen pitämässä ruokalassa.
        Vapaa-ajan paikassamme noudan joskus laiskuuttani myös läheisestä turkkilaisen kepakkolasta kahden henkilön kepakkorullan. 4.50€ koko satsi.
        Käyttämäni kuntosalirakennuksen alakäytävässä on kinkki kuppila jota pitää kinkki pariskunta. Hymyileviä, seurallisia tyyppejä.
        Salinkorttelin talkkari on venäläinen ja hänen venäläinen vaimnsa on siivoojana. Tekee hiivatin tunnollista, hyvää työtä. SOLin mammojen aikastandardit eivät sallineet likimainkaan vastaavan tason tohua.

        Työelämässä jouduin Suomessa vuoden ajan tekemisiin kahden marokkolaisen kanssa. Ainoa somali lähti ensimmäisen viikon perjantaina.
        Aikaisempien lisäksi nämä kokemukset vahvistivat käsitykseni, että länsimaisen kulttuurin ulkopuolisiin on syytä tutustua ennen oman kannan määritystä Eurooppalaista krekutkin ovat jo riittävän törkeitä öykkäreitä.


    • KLEee

      Miksi sinä asut Suomessa? Painu vittuun täältä!

    • Per-kel

      Karkasitko Impivaarasta? Eks sä tiiä et Suomi on nykyään monikultturinen ? :D

    • Paska_laki

      "Eivät ainakaan ole mitään eurooppalaisia pakolaisia."

      Siis, saako jo suomalainenkin olla taas pakolainen EUssa ?

      Mietin vaan kun Helsingin Rautatientorilla ei saa suomalainen enää istuskella rauhassa, vaan paskalakit vartioi kaikilla kylän omistamilla Maijoilla sitä aluetta aivan kun se olisi valtakunnan strategisin kohde, ja suomalaiset olisivat se suurin terrori uhka, eikä paperittomat maahan tunkeutuneet ?

      Miten on noiden Kiinassa asuvien tiibetiläisten olosuhteet tänään Kiinassa?
      Olisikohan heillä oikeus oikeanlaisen pakolais statuksen ?

    • mikster-villant

      Niin, miksi suomessa asuu kiinalaisia, ei ainakaan perustamassa kiinalaisia ravintoloita.
      Useinkin kiinalaisen ravintolan tiskin takaa löytyy aasialainen, arabi tai jopa suomalainen kaali -tai hörökorva.
      Kiinalaisia suomessa löytyy ehkä eniten eri tutkimuslaitoksista, laboratoriot, lääketiede, yliopistot ynnä muuta.
      Loput ovat japanilaisten kanssa suomalaista puskaan kusevaa juoppoa pällisteleviä turisteja. Saattaapa heistä joku kuvata kauppatorin lokin ja suurkirkonkin.

      • Kataju

        Kyllä kiinalaisia ravintolan yrittäjiä on Helsingissä ja ne on muuttanut ruotsista tänne Suomeen. Miksi ?


    • 167-176

      Mulla oli aikoinaan työkaverina yksi kiinalainen, hänen Suomeen muuton syy on kaksilahkeinen, eli suomalainen aviomies 🙂 🙃

      • Kiinalaista.touhua

        Ainakin kiinalaisnaiset ovat kovia huutamaan pienille lapsilleen yötä myöten. Kokemusta on! Kotona muija kolmen mukulan kanssa, miestä en ole nähnyt koko kolmen vuoden aikana, joten miehestä en tiedä mitään. Pari vuotta sitten nainen synnytti kuitenkin lapsen. Olikohan Ben Furman vai kuka joka kertoi käyneensä Kiinassa, ja että siellä hyväksytään lasten lyöminen.

        En tiedä mitä oli menossa kerran puoli kolmelta yöllä kun oli jo 45 min. suihkutettu ja pikkuvauva huusi kuin syötävä. Sen jälkeen koputin kylpyhuoneen seinään ja suihkutus loppui ja vauvan itku lakkasi. Selvästikin vauva itki sitä tolkutonta yöllistä suihkuttamista.


      • Kiinalaista.touhua kirjoitti:

        Ainakin kiinalaisnaiset ovat kovia huutamaan pienille lapsilleen yötä myöten. Kokemusta on! Kotona muija kolmen mukulan kanssa, miestä en ole nähnyt koko kolmen vuoden aikana, joten miehestä en tiedä mitään. Pari vuotta sitten nainen synnytti kuitenkin lapsen. Olikohan Ben Furman vai kuka joka kertoi käyneensä Kiinassa, ja että siellä hyväksytään lasten lyöminen.

        En tiedä mitä oli menossa kerran puoli kolmelta yöllä kun oli jo 45 min. suihkutettu ja pikkuvauva huusi kuin syötävä. Sen jälkeen koputin kylpyhuoneen seinään ja suihkutus loppui ja vauvan itku lakkasi. Selvästikin vauva itki sitä tolkutonta yöllistä suihkuttamista.

        Sinä se et varmaan ole vauvana itkenyt koskaan muulloin kuin silloin, kun sinua on pahoinpidelty?
        Kaikki vauvat eivät näköjään voi sietää veden lotinaa. Minä kun käyn kylvyssä/suihkussa tai vetäisen vessanpytyn, niin meidän alakerran vauva alkaa huutamaan ja kovaa. Ei se haittaa, se vahvistaa sen keuhkoja.


      • ei-koskaan-pahoinpidelty
        Tellukka kirjoitti:

        Sinä se et varmaan ole vauvana itkenyt koskaan muulloin kuin silloin, kun sinua on pahoinpidelty?
        Kaikki vauvat eivät näköjään voi sietää veden lotinaa. Minä kun käyn kylvyssä/suihkussa tai vetäisen vessanpytyn, niin meidän alakerran vauva alkaa huutamaan ja kovaa. Ei se haittaa, se vahvistaa sen keuhkoja.

        Aika hyvä huomio, mutta minun lapseni (noin 1-v) ei itkenyt veden lotinasta, kunhan vain parkui yökaudet ja olin todella väsynyt. Sain hyssytellä häntä sylissä ja yksi keino oli viedä hänet(omakotitalo) ulos, jossa "hoin", että katso Ringo (naapurin koira) ja katso "(katso pamo, meidän koira Samo), mutta huuto vain jatkui, vaikka joskus rauhoituikin.

        Nyt, kun hän on aikuinen, olen joskus jutellut siitä ja hän sanoo muistavansa nuo "katso" viihdytykset ja siitä hän suuttuikin, koska tiesi, että taas äiti vie hänet ulos "katsomaan"!D

        Siis, äiti oli sen kaiken pahan alku, jonka huomasin hänen kerran "parkuessa" juotavaa yöllä ja minä ven, jolloin tämä "ilviö" huusi;" et sinä, vaan iskä", ja silloin kieltämättä minunkin pinna paloi ja heitin sen vesitilkan hänen naamalleen. Siinäpähän "nikotteli", kunnes iskä tuli lohduttamaan ja antoi sitä vettä juotavaksi.

        Omituinen juttu sikäli, että tämä lapseni hymyili ensin isälleen ja minulle oli myrtsi ja niin on jatkunut koko meidän elämän, mutta onneksi on tämä toinen, joka on todella vannoutunut "äidin kulta" edelleen.


      • Mielestäni

        ei pidä ottaa puolia itse kuitenkaan.


      • 167-176

        Tuosta kiinalaisesta joka oli työkaverina en tiedä oliko lapsia vai ei mutta ei paljon kerennyt niille huutamaan kun yöaikaan korkeintaan, päivät oli suomen kilen kurssilla ja illat opetti kiinaa suomalaisille.
        Sen sijaan aikoinaan oli myös yksi kiinatar jonka vieressä nukuin vuoden päivät, toisn siinä oli tiiliseinä välissä. Opiskeli paikallisessa kauppaopistossa. Oli nuo opiskelijakämpät niiin pieniä ja viereiset peilikuvia keskenään joten ainoa paikka sängylle oli juuri minun vieressä seinän takana. Lapsia ei hänelläkään kai ollut mutta kovasti tuntui harjoittelevan sellaisten tekoa siellä seinän takana lähes kaikkina vuorokauden aikoina. Aika tollo oli muuten kun ei osannut edes roskista viedä vaan jätti sen ovensa viereen rappaukäytävälle haisemaan. Viikolla sen vei siivooja ja viikonloppuna minä tai joku muu naapuri. Ei ollut hajuakaan siitä mikä tai missä roskakatos on ja ei ymmärtänyt vaikka selitin sen hänelle englanniksi höystettynä käsimerkeillä, kiinaa kun en osaa. Kiinnasa ei ilmeisesti ole rokskakatoksia.


      • Kiinalainensuomessa
        Kiinalaista.touhua kirjoitti:

        Ainakin kiinalaisnaiset ovat kovia huutamaan pienille lapsilleen yötä myöten. Kokemusta on! Kotona muija kolmen mukulan kanssa, miestä en ole nähnyt koko kolmen vuoden aikana, joten miehestä en tiedä mitään. Pari vuotta sitten nainen synnytti kuitenkin lapsen. Olikohan Ben Furman vai kuka joka kertoi käyneensä Kiinassa, ja että siellä hyväksytään lasten lyöminen.

        En tiedä mitä oli menossa kerran puoli kolmelta yöllä kun oli jo 45 min. suihkutettu ja pikkuvauva huusi kuin syötävä. Sen jälkeen koputin kylpyhuoneen seinään ja suihkutus loppui ja vauvan itku lakkasi. Selvästikin vauva itki sitä tolkutonta yöllistä suihkuttamista.

        No meilläki isä töissä AINA. Hyvä jos näki kerran viikkoon edes. Oli mun iskä ala-asteella urbaanilegendakin kun ei kukaan ollut sitä nähnyt. Aasiassa mies käy töissä ja nainen on kotona. Ja kyllä lapsia saa siellä lyödä vaikka eihän se oikein ole.


    • Meillä täällä pikkukaupungissa on ollut jo vuosia kiinalaisia.
      Ihan ovat työhön tulleet, hyvän amattitaidon omaavia, kerrotaan.

    • no jos sä haluut tietää nii joko ne tulee opiskelee tänne tai sit ne on adoptoitu niiku miutki on adoptoitu pienenä ja ne kiinalaiset ketä tunnen suomessa nii ne on adoptoituja :) jos tajusit XD

      • ja viel tohon lisäis et mitä sä selität luuletko et kiinalaiset tulee suomee tukien perässä? tässä sulle faktat ne on joko adoptoituja tai sitten ne tulee tänne opiskelee/töihin


      • miksikyselet

        Tyttöjä on adoptoitu Kiinasta, mutta tuskin poikia?

        Uiguureja voisi periaatteessa olla turvapaikanhakijoina, samoin muita vähemmistöjä. Siellä vähemmistöt ovat runsaampia kuin Suomen väkiluku!

        Miksi ap otti kiinalaiset lasin alle? Mieluummin kiinalaisia saisi tulla kuin somaleja. Täällä maalla ei ole somaleja onneksi. Aasialaiskasvoja näkyy jonkin verran.


      • miksikyselet kirjoitti:

        Tyttöjä on adoptoitu Kiinasta, mutta tuskin poikia?

        Uiguureja voisi periaatteessa olla turvapaikanhakijoina, samoin muita vähemmistöjä. Siellä vähemmistöt ovat runsaampia kuin Suomen väkiluku!

        Miksi ap otti kiinalaiset lasin alle? Mieluummin kiinalaisia saisi tulla kuin somaleja. Täällä maalla ei ole somaleja onneksi. Aasialaiskasvoja näkyy jonkin verran.

        sä oot oikees kaikki kiinalaiset ketä tunnen on tyttöi oon ite adoptoitu kiinast mut oon poika eikö oo yhtää tuttuu/kaveriä ketä ois adoptoitu kiinasta niiku poikia :D


    • Kiinalainensuomessa

      Hei täälä yhden tälläisen Malesiasta tulleen kiinalaisen lapsi.

      Isä asuu suomessa pysyvällä oleskeluluvalla koska ei kielitaitonsa takia saa kansalaisuutta. Ollut täällä noin 30vuotta. Tuli Suomeen pakoon köyhyyttä, konflikteja ja toiveissa luoda uraa. Saman on tehnyt isän monet ystävät. Isä on hyvin tunnettu henkilö näissä suomen kiinalaisissa piireissä koska työnsä puolesta tapaa pelkästään kiinalaisia ympäri suomea enkä oikeesti voi uskoa että kuvittelet meidän nostelevan tukia täällä. Kiinalaiset on kovan työmoraalin omaavia ja on aika säälittävää nostella tukia ja lokoilla meidän piireissä. Moni kenet näistä tunnen on menestyneitä yrittäjiä tai muuten hyvillä mallilla työelämä. Iskä ei oo koskaan nostanut yhtäkään tukea ja täälä ollessa tehny töitä ihan laillisesti ja maksaa veroa enemmän kun moni suomalainen. Ei mene takaisin tietenkään koska on perhe ja iso bisnes täällä.

      Edelleenkään Kiinassa ei olot tietenkään oo paremmin kun täällä niin en ihmettele miksi on tänne ikinä tullut. Sukulaiset asuu edelleen siellä eikä se elämä oo luksusta enkä koskaan suostuisi siellä asumaan. Ja kaiken sen lisäksi aasian maissa on ihan järkyttävät elinolosuhteet jo pelkästään sen sosiaalisen paineen takia mitä suomessa ei ole. Täälä on hyvä opiskella rauhassa ja kaikki koulut täällä on hyviä verrattuna noiden maiden huippukouluihin. Mene asumaan sinne ja katso onko kivaa vai oletko mielummin suomessa.

      • Taikuritässä

        Minulla on sellainen käsitys, että esim. parikymmentä vuotta sitten Suomi tarjosi turvapaikkaa poliittisten olosuhteiden takia. Minulla oli tuolloin naapurina kiinalaisperhe. Miellyttävä perhe. Lapseni leitti heidän poikansa kanssa pihalla. Tervehdimme vuosia, kun näimme kaupungilla. Nytpä kun ketjua luin, en muista nähneeni aikoihin heitä.
        Kampaajani on vietnamilainen. Heillä on "yrittäjyysgeeni". He ovat myös kovia tekemään töitä. Myös heitä tuli 80-luvun taitteessa poliittisista syistä Suomeen. Arvostavat suomalaista koulujärjestelmää ja pitävät tutkinnon suorittamista tärkeänä. Suomalaiset menevät mieluusti muille töihin, mutta heillä muhii yritysideoita, mitkä eivät ole pilvilinnoja, vaan realistisia.
        Eikö meillä voisi opetuksessa ottaa mukaan näitä henkilöitä, joilla on rohkeutta yritystoimintaan - pieneenkin ja saada heitä luennoimaan.


    • NeitiNokkonen22

      Kiinalaiset on opiskelemassa Suomessa joten turha valittaa kun on teillä jo paljon matuja otettu ghostbusters maista "ns burkailijat" mustat kummitukset.

    • Rassissti

      Kiinalaiset, vietnamilaiset, thaimaalaiset ja muut sieltä päin tulleet, samoin kuin venäläiset, puolalaiset, saksalaiset ja muut eurooppalaiset ovat kelpo kansalaisia ja tervetulleita suomeen asumaan ja suomen hyvinvointia rakentamaan. He pärjäävät omillaan meidän joukossamme. Ei heistä ole harmia eikä vaaraa suomalaisille. Eivät he tyrkytä omia uskontojaan tai tapojaan meille eivätkä tule tänne raiskaamaan ja tappamaan eivätkä valittamaan huonosta ruuasta ja asumisesta.

      • mä-uskon-ihmiseen

        "Kolmisen tuhatta kiinalaistatuli Suomeen töihin jo 1916
        TS/Lähde: Espoon kaupunginmuseo<br />Espoossa 1916 kuvatut kiinalaiset vaikuttivat enemmänkin vangeilta kuin siirtotyöläisiltä. Monien niskassa ollut perinteinen kankipalmikko sai kustavilaiset luulemaan kiinalaisia naisiksi. "

        Jotain tällaista muistelin historiasta, joten googlasin "kiinalaiset suomessa" ja sieltä löytyy lisää tietoa.

        Kuten "rassissti" kirjoitti, niin tervetuloa vaan, mutta oli noista ongelmansakin silloisista tulijoista, mutta nyt on ajat toiset, koska ei ne hääppöiset olot oleet silloin suomalaisillakaan, sillä olisiko muutoin tullut 1918 kapina, josta asumani paikkakunta kärsii edelleen, siis ei Lotta-patsasta tänne! Paikallis-lehden "Lyhyissä" oli aamulla kirjoitus, että "tämä on vanhojen punikkien loppusijoituspaikka"!?

        Paljonhan on porua noista ns. mamuista ja on niitä täälläkin. Aikansa kahinoivat, mutta nyt on laantunut "se sota" ja toivottavasti lopullisesti, sillä he, jotka jäivät, ovat työllistetty ja lapsensa käyvät koulua minunkin lastenlasten luokilla. Upeasti on otettu heitä urheiluun mukaan ja lapset ei tunne vihaa, koska nykynuoriso on jo matkustellut sen verran, että muunkinvärisiä ihmisiä ovat tavanneet ja ystäviksi todeneet.


      • Taikuritässä

        Tuon ajan kiinalaiset rakensivat juoksuhautoja ja bunkkereita mm. Laajalahteen, Tapiolaan, Westendiin jne.. Mitenkähän Laajalahdessa ollut tykkitie oli rakennettu.
        Olosuhteet olivat kurjat. 1915 tuhansia kiinalaisia oli rakentamassa.


      • jhcjg
        Taikuritässä kirjoitti:

        Tuon ajan kiinalaiset rakensivat juoksuhautoja ja bunkkereita mm. Laajalahteen, Tapiolaan, Westendiin jne.. Mitenkähän Laajalahdessa ollut tykkitie oli rakennettu.
        Olosuhteet olivat kurjat. 1915 tuhansia kiinalaisia oli rakentamassa.

        Hyvin on bunkkerit rakennettu. Asun sellaisen vieressä. Kestävät paremmin aikaa kuin osa Tapiolan 1980-luvun taloista.

        Bunkkerit olivat oman aikansa metrotyömaa. Bunkkerintekijöille voisi pysyttää patsaan jonnekin Espooseen.


    • mitä varten suomalaisia asuu ympäri maailmaa? samasta syystä kiinalaiset ovat tulleet Suomeen, eivät todellakaan sosiaalietuuksien perässä. jotain tolkkua.........................

    • Kaukoidästä tulleet ovat yleensä ahkeria. Työllistyvät nopeasti.

    • kinkit.skeidaa

      Usea Suomessakin asuva kiinalainen on jäänyt kiinni kiinalaisten salakuljetuksesta Unionin alueelle. Yksi oli jopa Finnairin henkilökuntaan kuuluva.

    • undun

      Kansantauti Kateus sammuttaa sen vähäisenkin järjenvalon:)))
      Vuonna 2016 Suomessa asui 8480 kiinalaista, pari mielipiteiden vuoksi paennutta, loput duunissa.
      Virolaisia oli 51 000.....jne...

    • Todeten

      Ruotsissa asuu yli 700 000 suomalaisperäistä, ruotsia uhkaa suomalaissaatio eikä ismalisaatio.

      • Pian69

        "suomalaisperäistä" Mitäs jos viimeinkin opettelet historiaa ?

        Katsos, kun oli joskus maa, ja tämä niin sanottu SOOME oli itäistä Ruotsia !


      • munaatvaanittes
        Pian69 kirjoitti:

        "suomalaisperäistä" Mitäs jos viimeinkin opettelet historiaa ?

        Katsos, kun oli joskus maa, ja tämä niin sanottu SOOME oli itäistä Ruotsia !

        Jos tietämys ja ymmärrys on noin kehnoa, älä paina "lähetä" nappulaa.


    • teretule

      Ruotsissa asuu paljon yli miljoonaa suomalaisperäistä ja USA:ssa ehkä sama myös muissa maissa siis jäljellä ovat vain uunot. Suuret yhtiöt palkkaavat ihmisiä eri maista johtoon, koska on muoti mutta muodissa on mutkia jos matkassa USA--- maksaa paljon.

      • teretule

        Rikollisuus maksaa paljon. Suomessa ei mitään.


    • teretule

      Suomessa ei asu montaa ulkomaalaista, näin totuus!

    • vfihimsf

      - asuuhan Kiinassakin varmaan suomalaisiakin
      -mullakin joskus ollut kiinalaine ja muunkinmaalaisia työkavereita, opiskelijoitakin.
      ahkeria iloisia ihmisiä, osa heistäkin puhuu erittäin hyvin suomenkieltä,
      suomalaiset yleensä vaan enimmäkseen vouhottaa työn raskaudesta ja katkeruudesta - kiinalaiset sanovat, että sekin tunne on v a i n pieni osa elämää.

    • Sanotaan Ähtäriin kohta saapuvan Pandoja.
      Kerrotaan eläimiä jaettavan ynpäri-maailmaa moni-puolisen seksin vuoksi.
      Noh.
      Ähtärissä on kuitenkin kysymys politiikasta.
      Miten ihminen yhdistyy eläimiin jne.
      -
      Ähtäriin ryntäävät siis monet ihmiset.
      Onhan Pandan vauva isänsä kokoon-nähden pieni ja punakka.
      Mitä lie naiset sitten Panda-vauvassa näkevät?
      Käsi-työn ehkä?
      Kynttilän-alusen?

      H.

    • 82ju89ikn

      Kiinalainen mafia on myös maailmankuulua.

    • Ainaihaillut

      Minusta kiinalaisia voisi asua enemmänkin. Naiset on kauniita katsella:)

    • kiina-kaunista-kansaa

      Kohta suomi onki kiinalaisten enemmistö asuttama, seuraavan sadavuoden aikana,
      kiina on maailman älykkäintä kansaa,
      mieluummin kiinan vallottama,
      kuin muslimeitten,
      hiukan silti huolestuttaa,

      • onkivapa

        "Kohta suomi onki kiinalaisten enemmistö asuttama,..."
        Jep jep..2017 kiinalaisia oli suomessa 8480 ja viime vuonna 8742, on vain ajan kysymys koska menee 10 milliä rikki. Viimeisen viiden vuoden aikana yksikään kiinalainen ei ole saanut Suomen kansalaisuutta.


      • onkivapa
        onkivapa kirjoitti:

        "Kohta suomi onki kiinalaisten enemmistö asuttama,..."
        Jep jep..2017 kiinalaisia oli suomessa 8480 ja viime vuonna 8742, on vain ajan kysymys koska menee 10 milliä rikki. Viimeisen viiden vuoden aikana yksikään kiinalainen ei ole saanut Suomen kansalaisuutta.

        Piti olla vuonna 2016....


      • päättäjät-jämäkkyyttä-
        onkivapa kirjoitti:

        "Kohta suomi onki kiinalaisten enemmistö asuttama,..."
        Jep jep..2017 kiinalaisia oli suomessa 8480 ja viime vuonna 8742, on vain ajan kysymys koska menee 10 milliä rikki. Viimeisen viiden vuoden aikana yksikään kiinalainen ei ole saanut Suomen kansalaisuutta.

        hyvä niin, jos niitä ei ole vielä paljon, mutta täytyy olla valppaana ketä tänne päästetään ketä ei haluta,
        suomi pysyy suomalaisten omana maana,
        mutta
        täällä on jo aika paljon muslimeita saaneet turvapaikan, nut uutiset kertoi,
        EIKÄ valtio siis kukaan tiedä missä ne ovat
        tietävät etteivät ole edes sopeutuneet suomen kultuuriin, eivät opi suomen kieltä,
        niistä tulee vielä suomelle todella suuri ongelma,
        ne eristäytyy omaksi ryhmäkseen,
        on ilmi selvää ne lopulta tuovat oman maansa ongelmat suomen sisäiseen politiikkaan,
        kohta sotivat suomen valtion sisällä,
        VAROKAA
        suomeen ei tule päästää
        suomeen sopeutumattomia kansallisuuksia,
        se on hyvin VAARALLISTA turvallisuutemme vuoksi,

        ruotsissa on jo SUURIA ONGELMIA samasta asiasta johtuen,

        päättäjät viisautta varovaisuutta jämäkkyyttä maahanmuutto politiikkaan,

        sinisilmäinen EI pidä olla,


      • Kerro.mulle_
        onkivapa kirjoitti:

        "Kohta suomi onki kiinalaisten enemmistö asuttama,..."
        Jep jep..2017 kiinalaisia oli suomessa 8480 ja viime vuonna 8742, on vain ajan kysymys koska menee 10 milliä rikki. Viimeisen viiden vuoden aikana yksikään kiinalainen ei ole saanut Suomen kansalaisuutta.

        Mistäs sä sen tiedät ettei ole viimeisen viiden vuoden aikana yksikään kiinalainen saanut Suomen kansalaisuutta. Millä statuksella ne kiinalaiset sitten täällä asustelevat vuosi tolkulla??


      • Anonyymi

        Kiina maailman älykkäintä kansa ???
        Älä naurata.
        Kiinassa on kaikki maailman suurinta.
        Sen kommunistiseen puolueeseenkin kuuluu 90 miljoonaa jäsentä.


    • tööttt

      - jos elämäänsä hallitsee erilainen vanha usko -esm ihmisen tasapainoisuus köyhyyden poiston ohella ja kostonhimoisuuden puuttumnen elostaan
      - rauhallisempaa väkeä kuin muut heimokansat sotien lietsomisineen.

    • ope574

      "Mitä varten Suomessa asuu kiinalaisia?"

      Ihan samoista syistä kuin n. 250 000 suomalaista asuu ulkomailla. Työt, ihmissuhteet, ympäristö, talous, vaihtelunhalu....

    • Tukkonokka

      Ihan ensiksi kaikki tässä ketjussa vouhkaavat voivat ottaa selkoa, mitä eroa on sanoilla pakolainen ja maahanmuuttaja.

    • Exorientelux

      Mitä varten Suomessa asuu Impivaaralaisia? Rasisteja, no moore questions.-

      • Pysykööt.kotonansa

        Sano sitä sitten impivaaralaisuudeksi tai miksi hyvänsä , mutta esi-isämme ovat rakentaneet tämän pienen syrjäisen maan SUOMALAISILLE omaisilleen, ei millekkään siipeileville sosiaalitukia kyttääville muukalaisille. Ei varmaan silloin kun täällä ei ollut juuri muuta kuin pelkkää maata kylmässä Pohjolassa ollut kovin suurta tunkua. Tunku oli lämpimissä maissa joissa oli mukava lojoa. Nyt kun Suomesta on tehty asumiskelpoinen maa, niin johan on hellemaistakin tulijoita!!


    • e.lä.mä

      On hyvä Kiinalainen ravintola Kouvolassa, söimme siellä koko oleskelu ajan, hieno paikka paljon asiakkaita.

    • kinuskit

      Kiinalaisia on niiiiiiiiiiiiin paljon, heitä riittää jokaikiseen maailman kolkkaan! Ja jo on.

      Mutta, mutta , he eivät tule kerjäämään muiden veromaksajien rahoja! He (99%) ovat yritteliäitä, oppia ja opetusta kunnioittavia ihmisiä, kovia työntekijöitä. He eivät tuijota kello käpälässä milloin sekunttiviisari iskee tasan 17.00 ja juokse toimistosta tehtaasta ravintolasta keittiöstä siivousfirmasta jne . ulos.
      Siksi he menestyvätkin, mihin tahaansa menevätkin. Kun vain saavat tilaisuuden.

    • Kysyjä

      Suomalaisia asuu Ruotsissa monta sataa tuhatta. Mikseivät muuta omaan maahansa kun ei Suomessa ainakaan mitään sotia ole?

      • Minäpä kerron sen sinulle, joka ehkä olet tullut jostain muualta kuin Pohjoismaista, ehkä Euroopan ulkopuoleltakin, kun et vaikuta asiasta tietävän.

        Suomi on yksi Pohjoismaiden neuvoston jäsenmaa. Meillä on ollut jo kauan vapaa liikkuvuus neuvostoon kuuluvien maitten kesken ja "Pohjoismaisen yhteistyön tuloksena syntyi esimerkiksi vuonna 1954 sopimus Pohjoismaiden yhteisistä työmarkkinoista".
        Ei meidän ole tarvinnut keksiä mielikuvituksellisia tarinoita muille Pohjoismaille sodasta pakenemisesta ja sellaisesta. Eikä meidän ole tarvinnut Pohjoismaiden neuvostoon kuuluvissa maissa hakea turvapaikkaa, oleskelu- ja työlupaa ennen Euroopa Unioniin menemistäkään niinkuin Euroopan ulkopuolelta tulevien pitää.
        Kauan sitten olleella ja loppuneella sodalla ei siis ole mitään tekemistä meidän Ruotsissa työperäisenä maahanmuuttajina oleskelumme kanssa.


      • Ihan-suomalainen

        Suomalaiset ovat siis toisin sanoen elintasopakolaisia. Suomalaisten rikollisuusaste Ruotsissa on suurempi kuin ruotsalaisten, ei se ”en finne igen” turhasta syntynyt.


      • Ihan-suomalainen
        Tellukka kirjoitti:

        Minäpä kerron sen sinulle, joka ehkä olet tullut jostain muualta kuin Pohjoismaista, ehkä Euroopan ulkopuoleltakin, kun et vaikuta asiasta tietävän.

        Suomi on yksi Pohjoismaiden neuvoston jäsenmaa. Meillä on ollut jo kauan vapaa liikkuvuus neuvostoon kuuluvien maitten kesken ja "Pohjoismaisen yhteistyön tuloksena syntyi esimerkiksi vuonna 1954 sopimus Pohjoismaiden yhteisistä työmarkkinoista".
        Ei meidän ole tarvinnut keksiä mielikuvituksellisia tarinoita muille Pohjoismaille sodasta pakenemisesta ja sellaisesta. Eikä meidän ole tarvinnut Pohjoismaiden neuvostoon kuuluvissa maissa hakea turvapaikkaa, oleskelu- ja työlupaa ennen Euroopa Unioniin menemistäkään niinkuin Euroopan ulkopuolelta tulevien pitää.
        Kauan sitten olleella ja loppuneella sodalla ei siis ole mitään tekemistä meidän Ruotsissa työperäisenä maahanmuuttajina oleskelumme kanssa.

        PS. Tellukka hyvä, opettelisit nyt ensin eron maahanmuuttajan ja pakolaisen välillä, älä jatkossa sotke näitä kahta.


      • selventäjä
        Ihan-suomalainen kirjoitti:

        Suomalaiset ovat siis toisin sanoen elintasopakolaisia. Suomalaisten rikollisuusaste Ruotsissa on suurempi kuin ruotsalaisten, ei se ”en finne igen” turhasta syntynyt.

        Paljon enemmän ruotsalaiset tekivät Ruotsissa rikoksia kuin suomalaiset.


      • en-ole-kiinalainen
        Ihan-suomalainen kirjoitti:

        Suomalaiset ovat siis toisin sanoen elintasopakolaisia. Suomalaisten rikollisuusaste Ruotsissa on suurempi kuin ruotsalaisten, ei se ”en finne igen” turhasta syntynyt.

        En minä nyt niinkään sanoisi, että elintasopakolaisia, vaikka niinhän se oli, ..ehkä.

        Täällä on näitä Kekkosen ajan ihannoijia, mutta Kekkosen aikaan 60>-luvulla oli käsittääkseni suurin muutto Ruotsiin, koska pientilallisilla ei ollut mahdollisuutta elättää suurta lapsilaumaa, sillä korkeintain yksi peri tilukset ja toiset saivat lähteä, mutta mihin? Siis ensi sijaisesti Ruotsiin tai Norjaan. Ei Suomesta silloin edes Kekkonen pystynyt järjestämään työtä ja koskas se on kuulunutkaan presidentin työnkuvaan?

        Minä onneksi sain työtä Suomesta, vaikka teinkin vuoden lenkin Englannissa, mutta kihlattuni vaati minua heti palaamaan takaisin, joten tässä sitä nyt olaan. Koskaan en ole ajatellut, että työnsaantini olisi Presidentin etsittävä, eikä edes Hallituksen.

        Tellukka kirjoitti hyvin valaisevasti asian, miksi työnperässä oli helppo lähteä juuri Pohjoismaihin.


      • selventäjä
        Ihan-suomalainen kirjoitti:

        PS. Tellukka hyvä, opettelisit nyt ensin eron maahanmuuttajan ja pakolaisen välillä, älä jatkossa sotke näitä kahta.

        Tellukka nimenomaan selitti #sinulle# maahanmuuton Ruotsiin.


      • Ihan-suomalainen kirjoitti:

        PS. Tellukka hyvä, opettelisit nyt ensin eron maahanmuuttajan ja pakolaisen välillä, älä jatkossa sotke näitä kahta.

        Sitä eroa minä juuri yritin yhdelle (sinulleko?) asiasta tietämättömälle (pakolaiselleko?) selostaa, joka ihmetteli miksei suomalaiset muuta takaisin Suomeen, koska siellä ei edes ole sotaa.

        Ymmärrän myös eron turvapaikanhakijoitten ja pakolaisten välillä. Ymmärrätkö sinä?


      • ellerhur
        Ihan-suomalainen kirjoitti:

        PS. Tellukka hyvä, opettelisit nyt ensin eron maahanmuuttajan ja pakolaisen välillä, älä jatkossa sotke näitä kahta.

        Maahan saapuu pakolainen ja jos pakolainen saa oleskeluluvan, maahan jää asumaan maahanmuuttaja.


      • en-ole-kiinalainen kirjoitti:

        En minä nyt niinkään sanoisi, että elintasopakolaisia, vaikka niinhän se oli, ..ehkä.

        Täällä on näitä Kekkosen ajan ihannoijia, mutta Kekkosen aikaan 60>-luvulla oli käsittääkseni suurin muutto Ruotsiin, koska pientilallisilla ei ollut mahdollisuutta elättää suurta lapsilaumaa, sillä korkeintain yksi peri tilukset ja toiset saivat lähteä, mutta mihin? Siis ensi sijaisesti Ruotsiin tai Norjaan. Ei Suomesta silloin edes Kekkonen pystynyt järjestämään työtä ja koskas se on kuulunutkaan presidentin työnkuvaan?

        Minä onneksi sain työtä Suomesta, vaikka teinkin vuoden lenkin Englannissa, mutta kihlattuni vaati minua heti palaamaan takaisin, joten tässä sitä nyt olaan. Koskaan en ole ajatellut, että työnsaantini olisi Presidentin etsittävä, eikä edes Hallituksen.

        Tellukka kirjoitti hyvin valaisevasti asian, miksi työnperässä oli helppo lähteä juuri Pohjoismaihin.

        En oikein menisi sanomaan elintasopakolaisuudeksi Suomesta Ruotsiin muuttamista.
        Mielestäni Suomella ja Ruotsilla ei niin suuri ero elintasossa liene, että voisi puhua elintasopakolaisuudesta. Kummassakin maassa on rikkaat, hyvin toimeentulevat ja köyhät ihan yhtä lailla. Monet kyllä tulivat Suomen työnvälityksen ohjaamina tänne, koska oli (on kai se vieläkin?) se sopimus yhteisistä työmarkkinoista.
        Itse en koskaan edes etsinyt työtä Suomesta. En tiedä sitten sanoa, olisinko löytänyt vai en. Sisarukseni eivät ainakaan ole koskaan olleet päivääkään työttöminä vaikka asuvat Suomessa ja nähdäkseni maallista mammonaa keränneet paljon enemmän kuin minä.


      • Anonyymi

        Työperäinen maahanmuutton on kuitenkin täysin eri asia kuin valepakolaisuus/elintasopakolaisuus.


    • Anonyymi

      Yliopistot Kiinan armeijan asialla
      https://areena.yle.fi/1-50979206

      "Suojelupoliisi on varoittanut suomalaisia korkeakouluja sinisilmäisyydestä Kiina-yhteistyössä. MOT kertoo tutkijoista, jotka auttavat samaan aikaan sekä Suomen tiedemaailmaa että Kiinan armeijaa."

    • Anonyymi

      Ylen selvitys: Kiinan kontrollijärjestelmä pesiytyi myös Suomeen – Toiminnalla on yhteys suomalaiseen puoluepolitiikkaan
      https://yle.fi/uutiset/3-11246365

      Supo huolestui vakoiluriskistä korkeakouluissa – kiinalaisista tuli isoin ulkomaalaisten opiskelijoiden ryhmä eri yliopistoissa
      https://yle.fi/uutiset/3-12155872

      Onhan noista Kiinalaisistakin ollut kirjoituksia.

    • Anonyymi

      Ja vaimoni isoisä oli kotoisin Shanghaista :D

      Gubbe 73

    • Anonyymi

      Miksei rasistit muuta pois Suomesta vai inhoatteko pingviinejäkin ?

      • Anonyymi

        Ainoa siedettävä paikka rasistille olisi etelä-manner.


      • Anonyymi

        Jotkut luulevat rasismiksi aivan kaiken. Eivät tiedä mitä rasismi edes on.


    • Anonyymi

      Mitä varten Espanjassa asuu suomalaisia? Eivät ainakaan ole mitään eurooppalaisia pakolaisia.

      Kiinalaiset tulevat yleensä opiskelemaan tai töihin.
      Omilla rahoillaan lähtevät maailmalle jos vaikka kotimaan järjestelmä ei miellytä.

      Suomessa asuvat kiinalaiset maksavat opiskelupaikastaan ja elättävät itsensä omalla työllään.
      Sitäpaitsi kiinalaiset naiset on kaunista katseltavaa tuulipukumassan seassa.

    • Anonyymi

      USA paljasti vakoojia – Supo: Näin Kiina tiedustelee Suomessa
      https://www.verkkouutiset.fi/a/usa-paljasti-kiinan-vakoojia-supo-nain-kiina-tiedustelee-suomessa/

      Laitonta tiedustelua kohdistuu myös Suomeen

      Verkkouutiset kysyi Suojelupoliisilta, millaista Kiinan tiedustelun toiminta on Suomessa ja mihin toimia erityisesti pyritään kohdentamaan.

      Suojelupoliisin mukaan Kiina on ”yksi niistä valtioista, joka kohdistaa Suomeen tiedustelua”. Tietoa pyritään Supon mukaan hankkimaan esimerkiksi kybervakoilun ja perinteisen henkilötiedustelun keinoin. Erilaiset tiedustelumenetelmät täydentävät toisiaan.

      – Tiedustelullinen kiinnostus Suomea kohtaan on pitkäaikaista. Ulkovaltoja kiinnostaa esimerkiksi suomalainen ulko- ja turvallisuuspoliittinen päätöksenteko, arktiset alueet sekä huipputeknologia. Tarkempiin yksityiskohtiin emme voi mennä operatiivisista syistä, Supon viestinnästä vastataan Verkkouutisille.

      Yhdysvaltojen tapausta ei viranomaisen mukaan voida rinnastaa suoraan Suomeen. Suposta kuitenkin todetaan, että Kiina kohdistaa ”laitonta tiedustelua” myös Suomeen.

    • Anonyymi

      Kiinalaisia asuu Suomessa töiden, opiskelujen ja puolison takia. Kansalaisuuden saavat samoilla kriteereillä kuin muutkin ulkomaalaiset, joskin moni Suomessa asuva kiinalainen ei koe tarvetta Suomen kansalaisuudelle. Eivät muuta Kiinaan samasta syystä miksi kaikki ulkomailla asuvat suomalaiset eivät muuta Suomeen: pitävät nykyisestä asuinpaikasta kotimaataan enemmän.

    • Anonyymi

      Varta vasten ?

      :)

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2525
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2203
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1605
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1558
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      108
      1376
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe