Työnhaku, suurta pelleilyä

Muutosta

Hain tässä hiljattain erästä puhelinmyyjän paikkaa.
Lähetin hakemuksen konsultille, joka hoiti rekrytointia. Minulle soitettiin heti hakemuksesta, pidettiin sen jälkeen puhelinhaastattelu, kävin sitten konsultin luona erillisessä haastattelussa, sitten minä ja neljä muuta pääsimme työnantajan haastatteluun, jossa ikäni (olen 58)ja palkkapyyntöni olivat kuuleman mukaan ihan ok. Tämän haastattelun jälkeen konsultti soitti minulle vielä seuraavana päivänä ja kysyi, millainen maku minulle jäi haastattelusta. Kahden viikon kuluttua hän jälleen soitti ja sanoi, että valitettavasti minä en saanut paikkaa, ei kyllä ne neljä muutakaan. Paikkaan oli konsultin mukaan n. 80 hakemusta, joista kauhean ruljanssin ja valinnan jälkeen kukaan ei kuitenkaan kelvannut. Paikkaan on haettu tämän jälkeen uudestaan ainakin kaksi kertaa ihmisiä. Minulla on samanlaisia kokemuksia parista muustakin työnhausta.
Mitä nämä konsultit ja työnantajat oikein hakevat, jotain ihme apinoita vissiin kun niille ei tavallinen suomalainen työhakija millään tunnu kelpaavan. Kehtaavat sitten vielä valittaa työvoimapulasta ja juosuttavat työttömiä turhaan haastattelusta toiseen kuin koiria. SANON, ETTÄ HÄVETKÄÄ. MINUN MITTANI ON AINAKIN JO IHAN TÄYNNÄ TÄTÄ PELLEILYÄ.

6

1486

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Steffen

      Noihin ei missään tapauksessa kannata hakea. Ellet sitten halua olla siellä pari iltaa jotta voit nauraa täysin kelvottomalle kokemukselle.

    • tutulta

      Kuulostaa melko tutulta touhulta, eikä kyseessä tarvitse olla puhelinmyynti, vaan monissa muissa tehtävissä on aivan sama periaate. Itsekin kokenut noita tapauksia useita. En tiedä onko se yrityksien tapa vain kysellä ja katsella, jos tarvitaan työntekijää oskus, että millaisia on tarjolla. Yrityksellehän tuo juttu ei maksa ennen mitään kuin ne palkkaavat jonkun tuolta rekryfirmasta. Huono systeemi sinänsä, koska antaa mahdollisuuden tuollaiseen pelleilyyn!

    • Muutosta 1

      Haluan korjata sellaisen seikan, että kyseessä ei ollut nyt eikä aikaisemminkaan mikään huu haa puhelinmyyntipaikka, vaan aivan kunnollinen teknisen alan puhelinmyyjä, varaosat, jne.

    • suututtaa tollanen

      No tuossa tapauksessa ei taatusti ole konsultin vika. Uskon että häntä vituttaa vähintään yhtä paljon kuin sinuakin, sillä hän on tehnyt hitosti työtä haun eteen. Hän on sitten parhaat valinnut, kuten itse sanoit, useamman haastattelun kautta... ja sitten joku puhelinmyynnin apina-esimies ei helvetti halua ketään. Täyttä perseilyähän tuo on. Jos kerran finalisteista ei yhtäkään palkattu, on tämän firman esimiehellä liian kovat uskot itsestä. Ei sitä vitun teräsmies-einstein-superhessua ole olemassakaan, joka hän tahtoisi.

    • Samat kokenut

      Kerrot kuin minun tarinaa, sillä minulla on työnhausta nyt 55 v. aivan samanlaisia kokemuksia. Työnhaku meille yli 50 ihan perseestä, meitä todella juoksutetaan haastattelusta toiseen ja ei meitä kuitenkaan kukaan palkkaa, vaikka on koulutusta, kielitaitoa ja kokemusta vaikka muille jakaa.
      Sitten puhutaan, että pitäsi olla pidempään töissä, kuinka se on mahdollista, jos ei ole töitä. Me emme saa sitten joskus, jos elämme sinne asti, mitään eläkettäkään kun työttömyyttä tulee n. 15 vuotta ennen 65. Kuka meidät elättää? Työvoimapula on ihan valetta, sen olen itse huomannut, samoin moni ikäiseni ystävä, jotka ovat myös työttömiä.Kaikki kulut vain nousevat ja nykyinen kokoomushallitus poistaa rikkailta kaikki verot ja maksut, jotta raha menee paremmin rahan luo. Sääliksi käy Suomen sairaita, vammaisia, työttömiä ja vanhuksia, joiden tilanne vain pahenee koko ajan ja valoa ei näy tunnelin päässä ollenkaan. Voi perkele sanon minä, mihin oletkaan Suomi Äiti matkalla???????

    • Vittuuntunut

      Tässä on tullut nyt niin hyvää tekstiä, että tämän pitäsi saada jo meidät kaikki yli 50 v. liikkeelle vastustamaan jotenkin noiden kusipäisten konsulttien ja yritysten mielivaltaa työntekijöiden valinnassa. On se todella kumma, että yritykset eivät enään itse viitsi edes valita työntekijöitään ja toimivat sitten näiden pölkkypäisten konsulttien kanssa yhdessä. Minusta kaikki tällainen ihme pelleily rekrytointi ja siihen liittyvät kaikki paskamaiset juoksuttelut moniin eri haastatteluhin, joiden aikana työnhakijaa halveerataan tavalla tai toisella, pitäsi lain nojalla ehdottomasti kieltää ihmisarvon alentamisena.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1806
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe