Raamattu on täynnä epäkohtia

NoJustiinsa

2. Aik. 7:5, 8-9 -- Raamattu ilmoittaa kuningas Salomon uhranneen 22 000 härkää ja 120 000 lammasta yhdessä viikossa. Tämä merkitsee hänen teurastaneen yli 845 eläintä tunnissa, yli 14 eläintä minuutissa, tauotta seitsemän vuorokauden ajan.
1. Moos. 4:15 -- Kain merkitään, jotta muut ihmiset käsittäisivät hänen olevan Jumalan suojelema. Jumala katsoo toimeenpiteen tarpeelliseksi siitäkin huolimatta, että Raamattu ilmoittaa maailmassa tällöin elänneen vain kolme ihmistä (Aatami, Eeva ja Kain).
2. Moos. 28:34-35 -- Jumala ilmoittaa että pyhään paikkaan astuminen ilman kelloja saattaa johtaa kuolemanrangaistukseen.
5. Moos. 1:1 -- Mooses puhuu koko Israelin, arviolta kaksimiljoonaiselle kansalle, samanaikaisesti. On huomattava, että tämä tapahtui ennen television, radion ym. massamedian yleistymistä.
Kuningas Salomon rakennuttama temppeli oli mitoiltaan ainoastaan 35 x 12 metriä (1. Kun. 6:2, 1 kyynärä = 0,593802 metriä), mutta pienistä mitoistaan huolimatta:
1. Kun 5:15-16 ilmoittaa temppelin rakentamisen vaatineen 150 000 rakentajaa.
1. Kun 6:38 ilmoittaa rakennustyön kestäneen 7 vuotta.

1. Aik. 23:4 ilmoittaa rakennustyötä valvoneen 24 000 työnjohtajaa, sekä 6 000 henkilön toimineen päällysmiehinä ja tuomareina.

1. Aik. 22:14 ilmoittaa rakennustyön vaatineen yli 3 500 000 kiloa kultaa, yli 35 000 000 kiloa hopeata ja tämän lisäksi "mittaamattoman paljon rautaa sekä vaskea hirsien ja kivien lisäksi" (1 talentti = 35-40 kg).

Kuningas Aahas oli kuollessaan 36-vuotias (2. Kun. 16:2). Hänen kuoltuaan tuli kuninkaaksi hänen 25-vuotias poikansa Hiskia (2. Kun. 16:20, 18:1-2). Täten Aahaksen oli täytynyt siittää Hiskia jo kymmen- tai yksitoistavuotiaana.
5. Moos. 25:5-9 -- Veljen kuoltua miehellä on velvollisuus siittää lapsia hänen veljensä leskelle. Jos mies kieltäytyy, hänen kälynsä tulee sylkeä häntä silmille vanhimpien edessä.
Psa. 121:6 -- Kerrotaan Jumalan suojaavan seuraajiaan kuun poltteelta (jota verrataan auringon poltteeseen).
2. Kor. 12:2 -- Ilmoitetaan taivaita löytyvän ainakin 3 kappaletta.
Gal. 1:8-9 -- Paavali uhkaa kiroavansa taivaasta lähetetyn enkelin, jos tämä uskaltaa saarnata evankeliumia joka eroaa Paavalin versiosta.
1. Moos. 7:2-4,10 ilmoittaa Nooan keränneen arkkiinsa seitsemässä päivässä vähintään yhden parin jokaisesta eläin-, lintu- ja hyönteislajista. Eri lajeja löytyy maailmasta, hyönteislajit mukaanlukien, noin 10 miljoonaa. Otettaessa kaksi yksilöä per laji, lastattavien organismien määräksi tulee 20 miljoonaa, mikä merkitsee, että arkkiin lastattiin melkein 2000 yksilöä minuutissa, yli 30 yksilöä sekunnissa, arkin yhdestä ainoasta ovesta, yötä päivää seitsemän vuorokauden ajan.
Heb. 7:1-3 -- Ilmoitetaan, että Melkisedekillä, Jumalan ylipapilla, ei ole isää, ei äitiä, ei sukua, ei alkua eikä loppua. Tämä siitäkin huolimatta, että 1. Tim. 6:15 ilmoittaa vain ja ainoastaan Jumalan olevan kuolematon.
3. Moos. 21:10 kieltää ylimmäisiä pappeja ehdottomasti repimästä vaatteitaan, tästä tärkeästä käskystä huolimatta ylimmäinen pappi repii vaatteensa Jeesuksen oikeudenkäynnin aikana (Matt. 26:65, Mark. 14:63).
Matt. 26:15 kertoo ylipappien "maksaneen 30 hopearahaa" Juudakselle maksuksi petoksestaan. Tämä siitä huolimatta, että Juudeassa käytettiin Jeesuksen aikaan kuparirahoja, ja punnittavan hopean käyttö maksuvälineenä oli lopetettu jo yli 150 vuotta ennen Jeesuksen syntymää. Hopeasekelit otettiin käyttöön Juudeassa vasta vuonna 67 jKr., mutta näitä ei kolikkojen standardisoituessa enää punnittu maksettaessa.
Matt. 27:38 ja Mark 15:27 ilmoittaa että Jeesus ristiinnaulittiin samanaikaisesti kahden ryövärin kanssa. Tämä siitä huolimatta, että ryöväreitä ei yleisen roomalaisen käytännön mukaan ristiinnaulittu. Ristiinnaulinta oli rangaistus, jota sovellettiin poliittisille tai uskonnollisille kiihkoilijoille.
Matt. 27:9-10 kertoo Juudaksen lunnasmaksun ja kuoleman olleen profeetta Jeremiaan ennustama, mutta Matt. 27:9-10:n siteeraamaa kohtaa ei löydy Jeremiaan kirjasta lainkaan. Sen sijaan kyseinen kohta löytyy Sakarjan kirjasta (Sak. 11:12-13 - tosin asiayhteyttä tutkittaessa on selvää, että kyseisellä kohdalla ei ole mitään tekemistä tulevan messiaan kanssa).
Joh. 19:25-30 paljastaa Jeesuksen ristin äärellä seisoneen hänen sukulaisiaan ja ystäviään sekä heidän antaneen viiniä Jeesukselle. On silti historiallinen fakta, että teloitettavien välittömään läheisyyteen ei turvallisuussyistä koskaan päästetty ketään, eritoten ei sukulaisia tai ystäviä, jotka saattaisivat auttaa teloitettavaa pakenemaan.

JNE JNE!!

54

3072

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ghosty

      Ja kumma kyllä, raamatusta ja jumalan sanasta puhutaan suu vaahdossa ja siihen viitataan, muttakun joku tuo ristiriitaisuudet ja omituisuudet esille niin kukaan ei sano sanaakaan. Eletään mukamas raamatun mukaan, mutta ollaan tekopyhiä, koska todellisuudessa näin ei ole. Ja hulluinta on, että minä kannustan jokaista uskomaan mihin haluaa, kunhan sitä ei tuputeta eikä pidetä oikeana, koska kenelläkään ei ole oikeutta sanoa, että jonkun usko on väärin. Se on mielestäni väärin, että täällä mussutetaan jumalan sanasta ja synneistä ja blaa blaa blaaaaaaaaa. Voisi hyvin sanoa, että minä uskon tähän: "jumala on luonut kaiken ja että MINUN on elettävä näin ja näin jotta pääsen taivaaseen". Ja sen perään voisi todeta, että sinä uskot toisin, ok!! Aivan turha mussuttaa ja väitellä, koska voittajia EI OLE!! Jokaisella on oikeus uskoa mihin haluaa, vaikka hemmetin voikukkaan!! Maailma olisi paljon parempi paikka, jos asioita ja ihmisiä ei tuomittaisi kaikesta!! Mitä sitten jos joku katselee televisiota? Mitä sitten jos joku ei usko jumalaan? Mitä sitten? Häh? Niin kauan kuin toimitaan lain oikealla puolella ja terveellä järjellä niin antaa kaikkien kukkien kukkia!!! Ja ottakaa myös herran jestas selvää asioista ennenkuin tuomitsette mitään. Se on kumma juttu, että ns. uskovaiset ovat niin herkästi heittämässä kiviä, jos joku sanoo, että jumalaa ei ole. MITÄ VÄLIÄ?? Antakaa muiden elää niinkuin haluavat niin hekin varmasti antavat teidän elää niinkuin haluatte!! Kyllä jumala pitää sitten huolta siitä ketkä taivaaseen pääsevät. Se EI ole TEIDÄN tehtävänne.

      Annetaan kaikkien kukkien kukkia!!

      • Väärä palstako?

        Kuka sinua noin kovasti on ahdistelemassa?
        Itseäsi näyttää kiinnostavan uskovaisuus
        kun et voi pysyä poissa palstalta,joka on
        Raamattuun liittyvä.

        Kukaan uskova ei täydellisesti pysty elämään
        Raamatun Sanan mukaisesti,mutta olemme
        armahdettuja syntisiä,jotka Jumalan armosta
        saamme kasvaa päivittäin Jumalan,kuin Hänen
        Sanansa tuntemisessa.
        Jumala ei vaadi meiltä täydellisyyttä,vain sen
        mitä kukin olemme Hänen sanastaan ymmärtäneet.

        Te synnissä elävät menette tuomioissanne Jumalankin yläpuolelle
        vaikka itse olette vielä Hänen tuomionsa alaisia ja Hän muistaa
        teidän syntinne,mutta uskovien syntejä Hän ei muistele,koska
        ne ovat anteeksiannetut Jeesuksen sovitustyön tähden jokaisen
        kohdalla,joka Häneen uskoo.


      • Olen minä

        Kiitos Ghosty! Olet oivaltanu jo paljon siitä mitä oikea henkisyys on.

        Olemme kaikki yhdessä täällä luomassa Elämää. Tuomioiden kautta ei Elämää luoda vaan pelkoa ja erillisyyttä toisistamme.

        Olemme yhtä kaiken kanssa, myös sen voikukan :)

        Hyvää matkaa Sinulle!


      • Joillekin kristityille nuo Raamatun ristiriitaisuudet ja muut ongelmat ovat niin itsestäänselvä juttu eikä oikeastaan ongelma ollenkaan, että eivät aina jaksa olla niitä kommentoimassa, vaikka osa ongelmista olisikin kuviteltuja tai keksittyjä.

        En esimerkiksi ymmärrä, miksi tuo ylipapin suorittama omien vaatteidensa repiminen Jeesuksen "oikeudenkäynnissä" on muka jotenkin ongelmallinen juttu. Sehän on siinä tekstissä juuri siksi, että sillä halutaan korostaa tuon ylipapin tekopyhyyttä. Syyttää nyt toista aiheettomasti jumalanpilkasta samalla kun itse tekee jotain, mikä on omassa laissaan yksiselitteisesti määritelty jumalanpilkaksi.

        Toivoisin vain, että monet ei uskovatkin pidättäytyisivät jatkuvasta toisten tuomitsemisesta. Varsinkin menneen "suuren homokeskustelun" aikana ja nyt tuossa "onko hoitohenkilökuntaan kuuluvalla oikeus omantunnonsyistä kieltäytyä suorittamasta aborttia" keskustelussa on tullut varsin selkeästi esille se tosiasia, että äänekkäät "ihmisoikeuksien puolustajat" ovat aivan yhtä umpimielisiä ja tuomitsevia kuin pahimmat fundiskristityt. Lapsiako nämä ihmiset oikein ovat, kun eivät pysty hyväksymään sitä faktaa, että aikuisten maailmassa ihmiset eivät oikeasti aina ole kaikesta samaa mieltä ja että todellisuudessa ainoa keino heille hyväksyttävän "kaikki samaa mieltä" -maailman aikaansaamiseksi edellyttää jotain, jota ihmisoikeuksien puolustajat eivät ikinä haluaisi nähdä?

        Varsinkin Esko Valtaojan kommentit, jonka luokittelisin tuon ajattelutavan yhdeksi näkyvimmistä edustajista, ovat minun suhteellisen neutraalista ja molempia osapuolia jotenkin ymmärtävästä näkökulmasta suorastaan lapsellisen typeriä. Tyypillisiä fundiskristittyjen kantoja en nyt lähde tässä edes kommentoimaan, kun ne eivät ole edes sen arvoisia.

        Suoraan sanottuna tuo tuollainen "uskonto on kaiken pahan alku ja juuri" ja että "me olemme fiksuja järkeviä ihmisiä", jossa leimataan muut idiooteiksi ja moraalisesti rappeutuneiksi vain siksi, että he ovat ajattelultaan vanhanaikaisia eivätkä vain usko samalla tavalla samoihin asioihin. Vanhanaikainen ajattelu, joka vastustaa "tieteen voittokulkua" tuntuu olevan monille nykyajan ihmisille se kaikista suurin kuolemansynti. Ja samalla tieteelle ja sen "ainoalle oikealle" menetelmälle annetaan suorastaan maagisia ominaisuuksia ja sen popularisoijia kohdellaan kuin ylipappeja muinoin kuitenkin unohtaen, että tieteen näkökulmasta katsottuna ihminen ei oikeastaan ole kovinkaan rationaalinen olento eivätkä tiede eikä puhdas järki ole niin kaikkivoipia kuin niiden voimaan lähes sokeasti uskovat haluaisivat ajatella. Eikä tietenkään muisteta sitäkään, että ei siitä kovin kauaa ole, kun itsekin raakalaisia täällä vielä oltiin. Vai onko vanhanaikaisia ajatuksia ajattelevat ongelma juuri siksi, että he muistuttavat trendikkäämpiä ja itsestään liikoja kuvittelevia nykyihmisiä heidän juuristaan ja siitä, että ei me oikeasti olla niin paljon kaikkia maailman muita ihmisiä parempia?

        Tai no tältä se ainakin tämän heterodoksisen liberaalin itsenimitetyn kristityn heresiarkin näkökulmasta näyttää.

        Ja kyllä, annetaan kaikkien kukkien kukkia ja katsotaan sitten kokemuksesta viisaampina, että mitä kukkia ei kannata kokeilla toista kertaa.


      • saatana
        Väärä palstako? kirjoitti:

        Kuka sinua noin kovasti on ahdistelemassa?
        Itseäsi näyttää kiinnostavan uskovaisuus
        kun et voi pysyä poissa palstalta,joka on
        Raamattuun liittyvä.

        Kukaan uskova ei täydellisesti pysty elämään
        Raamatun Sanan mukaisesti,mutta olemme
        armahdettuja syntisiä,jotka Jumalan armosta
        saamme kasvaa päivittäin Jumalan,kuin Hänen
        Sanansa tuntemisessa.
        Jumala ei vaadi meiltä täydellisyyttä,vain sen
        mitä kukin olemme Hänen sanastaan ymmärtäneet.

        Te synnissä elävät menette tuomioissanne Jumalankin yläpuolelle
        vaikka itse olette vielä Hänen tuomionsa alaisia ja Hän muistaa
        teidän syntinne,mutta uskovien syntejä Hän ei muistele,koska
        ne ovat anteeksiannetut Jeesuksen sovitustyön tähden jokaisen
        kohdalla,joka Häneen uskoo.

        herää jo todellisuuteen ja lopeta tollanen jeesustelu. jos jumalia ois olemassa nii niistä tiedettäs muuta kautta ku raamatusta!


    • uhritoimituksia

      Vaan papisto Kuningas Salomon Jerusalemiin rakennetun Tosi Jumalan Temppelin vihkiäisjuhlissa, koko kansan ja itsensä puolesta. Ja he saivat myös kokea Jumalan yliluonnollisen ilmestymisen noilla juhlilla. Koska temppelin vihkijäis uhri toimitettiin kaikkien Israelilaisten edestä tarkoittaa sitä että koko läsnäoleva seurakunta ja juhlayleisö saivat syödä vatsansa täyteen ilmaiset sapuskat, jotka Kuningas Salomo heille tarjosi.

      2. Aik. 7:5, 8-9 -- Raamattu ilmoittaa kuningas Salomon uhranneen 22 000 härkää ja 120 000 lammasta yhdessä viikossa. Tämä merkitsee hänen teurastaneen yli 845 eläintä tunnissa, yli 14 eläintä minuutissa, tauotta seitsemän vuorokauden ajan.

    • kristitty t

      Jotka ette tahdo tehdä oikeaa kristillistä parannusta! Onhan siellä viimeisellä tuomiolla vuohiakin! ja Tuomiopäivä voi alkaa minä hetkenä hyvänsä!

      • B-hemotH

        Sinun uskoasi ei sitten muutama ikävä fakta horjuta. Mutta niinhän se on aina ollutkin, että totisen uskon tieltä on tosiasioidenkin väistyttävä. Muutenhan kyse ei olisikaan uskosta...

        Kerro nyt kuitenkin meille, mitä perusteita ihmisellä on uskoa täynnä ristiriitoja olevan teoksen ilmaantuneen jostakin ihmistä korkeammasta lähteestä? Kuinka monta virhettä Raamattu voisi ylipäätään sisältää ollakseen vielä Jumalan Sana? Entä hyväksytäänkö vaikkapa Koraanissa yhtä monta virhettä ilman, että ruvetaan epäilemään sen henkeytystä?

        Hesekiel ennusti Tyroksen täydellisen ja pysyvän autioitumisen (Hes. 26:14, 19-21). Tästä huolimatta Jeesuksen ja Paavalin kerrotaan jutelleen Tyroksen asukkaille omana aikanaan. Nykyään tuon kaupungin asukasluvuksi ilmoitetaan yli satatuhatta. Täältä löytyy myös kauniita valokuvia tuosta ainiaaksi autioitetusta satamakaupungista:

        http://en.wikipedia.org/wiki/Tyre,_Lebanon


      • kk3456

      • Olen minä

        Vain erillisyyden harhasta ihminen pelkää omaa kadotustaan ja Jumalan tuomioita.

        Rakkaudessa ei ole tuomioita.
        Ja kadotus on harhaa.


    • epäkohtia

      ja tuossa oli ihan kiitettävä määrä mutta kyllä niitä löytyy vielä rutkasti lisää...
      Myös jumalan persoona Raamatussa on hirviömäinen.Hänen tekojaan,jos hän olisi olemassa siinä muodossa,ei voisi mitenkään puollustella.

    • Vilaisin pikaisesti nuit "epäkohta" kohtia ja jokaiseen näyttäs löytyvän käypänen selitys. Kun Raamattua lukee vikoillen, vikoja etsien se ei avaudu niinkuin sen on tarkoitus avautua.

      • saatana

        vitut, mikä tahansa kirja tai vaikka leffa avautuu ku sen on muutaman kerran lukenu tai kattonu, mut siihe se sit jääki...


    • ...ehkä?

      Raamattu on ihmisten kirjoittamaa,monen käännöksen ja muokkauksen läpikäymää tekstiä, joten sitä lukiessa pitäisi osata noukata jyvät akanain seasta (siis ei uskoa kaikkeen sanasta sanaan).

      • kuolematon sielu

        teosofia ja esoteerinen raamatun tulkinta.


    • ei tillintallin

      Ei se piässytkään, Raamatussa lukee oikeasti, että ne raahasivat siihen eteen valtavan kokoisen kivenjärkäleen, ja laittoivat vielä pari vartijaukkoakin vartioimaan, ettei sinne mennä eikä sieltä tulla. Kannattaisi sinun lukea se Raamattu kuitenkin vielä kerran uudestaan!

    • Aatteleppaite

      on ajattelu kielletty.

    • Lue uudelleen

      Joh. 19:25-30 paljastaa Jeesuksen ristin äärellä seisoneen hänen sukulaisiaan ja ystäviään sekä heidän antaneen viiniä Jeesukselle... näin sanoit.

      Ja näin lukee Raamatussa:
      Jotta kirjoitus kävisi kaikessa toteen, hän sanoi: "Minun on jano." 29 Siellä oli astia täynnä hapanviiniä. Sotilaat kastoivat siihen sienen ja nostivat sen iisoppiruo'on päässä Jeesuksen huulille. 30 Jeesus joi viinin ja sanoi: "Se on täytetty." Hän kallisti päänsä ja antoi henkensä.

      Eli siis sotilaat antoivat viinin...

      Että se sekavuuksista, tämä on taas ymmärtämättömän kirjoituksia.. Lue tarkemmin ,lue kirjoina ja kokonaisuuksina äläkä pätki lauseittain ja vieläpä väärentele niitä..

    • mietiskelijä'

      Nooa sen aikaisilla kulkuvälineillä haki esim. Pohjoisesta jääkarhuja, Etelämantereelta Pingviinejä, Siperiasta Biisoneja, lisäksi Australian pussieläimet ym......

    • bu

      Raamattu on muutenkin täyttää paskaa.. Ihmisten kirjottama opus, joka mukamas on sitten Jumalan sanaa hohhoijjaa voin vaan sanoa. Ihmisten kirjoittama kirja ihmisille.. Ei siinä sen kummempaa.

      Se on hienoa, että ihmiset uskoo johonkin, mutta se että tuomitsee muita ihmisiä, tuputtaa omaa uskontoaan ja pitää itseään "parempana" kun ei uskovaiset on naurettavaa.

      • ÄäniHuutaa

        Itse uskovana en tuomitse muita ja jos kerran Raamatun tunnet niin hyvin, niin varmasti tiedät myös Jeesuksen kieltävän sen. Sinänsä koko väite "pitävät itseään parempana" on aika tekopyhä, koska itse rivien välistä ylistit omaa paremmuuttasi, viisauttasi ja hurskauttasi, joten syyllistyit itse juuri aivan samaan. Et selvästikkään tunne montaa uskovaista. En toki halua tästäkään sua tuomita tai syyllistää, koska ajattelin kristityistä aivan samoin ellen jopa aggressiivisemmin, ennen kuin tajusin Kristuksen merkityksen. Osalta me kristityt ollaan siihen itse syyllisiä. God Bless


      • Mitä?!
        ÄäniHuutaa kirjoitti:

        Itse uskovana en tuomitse muita ja jos kerran Raamatun tunnet niin hyvin, niin varmasti tiedät myös Jeesuksen kieltävän sen. Sinänsä koko väite "pitävät itseään parempana" on aika tekopyhä, koska itse rivien välistä ylistit omaa paremmuuttasi, viisauttasi ja hurskauttasi, joten syyllistyit itse juuri aivan samaan. Et selvästikkään tunne montaa uskovaista. En toki halua tästäkään sua tuomita tai syyllistää, koska ajattelin kristityistä aivan samoin ellen jopa aggressiivisemmin, ennen kuin tajusin Kristuksen merkityksen. Osalta me kristityt ollaan siihen itse syyllisiä. God Bless

        Jeesus kieltää raamatun?

        Mistähän sinä tiedät, kieltääkö Jeesus raamatun, jos koko kirja on kirjoitettu Jeesuksen kuoleman JÄLKEEN?

        Ja jos Jeesus kerta kieltää raamatun, sen kirjan, jota uskovaiset pitävät totena ja johon uskovaiset turvautuvat, niin miksi Häntä ylistetään?


    • hj

      ANTAA OLLA TÄYNNÄ EPÄKOHTIA, meille ne kohdat ovat tärkeitä,koska ne kertovat jotain! :) omalle palstallesi siitä nyt!

      • nimierkki122

        Minullekin on hyvin tärkeää lukea valheita ja ristiriitoja... tulee niin huispausolo.


      • ÄäniHuutaa
        nimierkki122 kirjoitti:

        Minullekin on hyvin tärkeää lukea valheita ja ristiriitoja... tulee niin huispausolo.

        punk ass troll


    • ihminen voi etsiä

      epäkohtia, mutta Jumala tahtoo vanhurskauttaa ihmisiä, sillä on hyvä asia jokaiselle sielulle.

    • Metksu

      3 Moos 11:
      20 ¶ Ja kaikkia siivellisiä pikkueläimiä, jotka liikkuvat neljällä jalalla, inhotkaa.
      21 Kuitenkin saatte siivellisistä pikkueläimistä, jotka liikkuvat neljällä jalalla, syödä niitä, joilla jalkojen yläpuolella on kaksi säärtä hypelläksensä niillä maassa.
      22 Niistä te saatte syödä seuraavia: heinäsirkkalajeja, solam-sirkkalajeja, hargol-sirkkalajeja ja haagab-sirkkalajeja.
      23 Mutta kaikkia muita siivellisiä pikkueläimiä, joilla on neljä jalkaa, inhotkaa.

      Jotkut sanovat, että Raamatussa on virhe, koska Raamattu sanoo, että heinäsirkalla on neljä jalkaa. Samoin he sanovat Raamatussa olevan virheen, koska Raamattu väittää, että on olemassa nelijalkaisia pikkueläimiä (hyönteiset).

      Nuo edellä olevat väitteet ovat vääriä. Totta kai Jumala sekä Mooses tiesivät, että heinäsirkalla on kuusi raajaa. Raamattu sanoo, että niistä jotka käyvät neljällä jalalla ja joilla on jalkojen yläpuolella kaksi säärtä hypelläkseen niillä maassa. Neljä jalkaa plus kaksi säärtä joilla hypellään tekee yhteensä kuusi raajaa (jalkaa). Raamattu sanoo kuin sanookin oikean lukumäärän, eli kuusi.

      Raamattu ei väitä, että on olemassa nelijalkaisia hyönteisiä. 3 Moos 11:20-23 kertoo, että syötäviä heinäsirkkalajeja on kolme ryhmää, jotka ovat solam-sirkkalajeja, hargol-sirkkalajeja ja haagab-sirkkalajeja. Jae 23 tarkoittaa, että muita heinäsirkkalajeja ei saanut syödä kuin noita kolmea lajia. Raamattu ei siis puhunut 3 Moos 11:20-23 hyönteisistä, vaan koko ajan heinäsirkkalajeista.

      Uuden Liiton järjestys on kumonnut lain ruokasäädöksistä, eli näitä käskyjä ei tarvitse noudattaa VT:n lain mukaan. Jokaisella on kuitenkin myös Uudessa Liitossa oikeus syödä terveellisesti ja välttää epäterveellistä ruokaa, mutta se ei ole VT:n lain alla olemista, koska Uudessa Liitossa on oikeus syödä tai olla syömättä.

      Tekstin lähde; http://koti.phnet.fi/petripaavola/Raamatun_ristiriitojen_tarkasteluaVT.html

    • GHJTYI

      RISTIRIITOJA RAAMATUSSA,MUTTA JOS JUMALA KUITENKIN LAITTAA SYNNINTEKIJÄT HELVETTIIN, NIIN KELLE SITTEN VOI VALITTAA KUN JUMALA EI ENÄÄ VASTAA JOS HELVETISTÄ HUUTAA. ÄLKÄÄ HEITTÄKÖ LASTA PESUVEDEN MUKANA VAAN PELASTAKAA SIELUNNE IKUISELTA KADOTUKSELTA JA VAIN JEESUS ON TIE, MUUT USKONNOT EIVÄT MIHINKÄÄN VIE.

      • Olen minä

        Vain erillisyyden harhasta ihminen kuvittelee, että Jumala ei vastaa.

        Kadotuskin on vain harhaa, joten mitään pelättävää ei ole kuin omissa uskomuksissa, joihin on alkanut uskomaan totena. Tämäkin on muutettavissa heti kun itse niin haluaa.


      • saatana

        mistähän sä sen Helvettis löydät? tässä asiassa on koulukirjat paljon raamattua luotettavampia kerta niiden tiedot on tutkittua ja niimpä tiedetään että maan ydin samanlaista kuin muidenkin taivaankappaleiden eli jotain ihan muuta kuin helvettiä. ja missä on jumala? no ei missään... siihen olis jo joku luotain törmänny jos sellanen hyypiö jossain hihittelis...


    • sadf

      Haistakaa paska natisit, jotka eivät salli enempää kuin yhden jumalan ja alkavat siitä aukomaan päätänsä niille joille on erillailla opetettu! Samallainen henkilö oli Aadolf Hitler, joka hävitti maailmalta 6 miljoonaa juutalaista sen takia kun heidän pärstä oli "väärä".

      Pitääkö kristityn huutaa ihmiselle, joka on hänen tahtomatta opetettu eriin uskoon

      Ei Jumala rankaise uhria vaan aiheuttajaa. Jos Jumala rakastaa niin tummia kuin vaaleita miksi te tekopyhät ette voi hyväksyä eriuskovaisia?

    • vasemmistotyttö90

      LAPSIA EI PIDÄ LIITTÄÄ KIRKKOON! Lapsi pitäisi jättää kaikkien katsomusryhmien ulkopuolelle, neutraaliin tilaan, kunnes hän itse mahdollisesti haluaa liittyä jonkin ryhmän jäseneksi.

      Miten pieni rääkyvä toukka joka ei edes kävele voi uskoa jo johonkin satuolentoon? Vanhemmathan ja yhteiskunta näitä satuja kertovat niin paljon, että tulisi lapsista tyhmiä uskovaisia jotka uskovat johonkin satuun, ei todisteita!

      Ja uskovaiset aina vaativat ateisteja todistamaan sen, että jumala ei ollut olemassa. MITEN TODISTAA SELLAISTA JOTA EI OLE OLLUT! miten voit esim. todistaa että lehmät lensi vuonna 1454 jos siitä ei ole mitään todisteita.

      Uskonnot aiheuttavat eniten sotia.. MIKSI USKONTOJA ON OLEMASSA?

      Siksi, että löydettäis edes joku jolle jakaa huolia. Voi prkl!

      • Olen minä

        'MIKSI USKONTOJA ON OLEMASSA?"

        Koska ihminen on henkinen.
        Koska ihminen pelkää omaa kadotustaan.
        Koska ihminen ei muista kuka todella on.


      • pyh!

        Ateistit ovat tappaneet eniten.


    • järkikäteen

      Jos joku löytää elämäänsä lohtua tai tukea rukoilusta/uskonnosta, nii sehän on tosi hyvä homma, mutta ei saa ottaa uskontoa tai raamattua liian vakavasti/kirjaimellisesti. Ihan mikä tahansa uskonto liian kirjaimellisesti tulkittuna rajoittaa ja hankaloittaa elämää. Kaikkea madiaa kohtaan pitää osata olla kriittinen. Kyse on satukirjasta, jonka ensimmäinen versio on wikipedian mukaan kirjoitettu 1000 vuotta ennen ajanlaskun alkua, joten eiköhän se ole ihan luonnollista, että siellä on epäloogisuusksia.

      • pyh!

        Ai että älä ota Jumalaa niin vakavasti? Sano hänelle, että hällä väliä... niinkö?

        Tuolla asenteella ei kunnian kukko laula tuomiopäivänä.

        Raamattu ei ole satukirja.


    • Leeviläisiä oli

      noin kahdestoista osa kansasta, joten jokainen voi ymmärtää myös uhrausta suorittaneita pappeja olleen ihan pajon eikä vain yksi ihminen.

      Hyvä on ymmärtää asiat oikein eikä viilailla pilkkuja olemattomalla ymmärryksellään.

    • satuilua

      Raamatun suurin epäkohta: Jumala loi Aatamin ja Eevan, he saivat kaksi poikaa, Kainin ja Abelin, toinen pojista tappoi toisen ja lähti muihin maihin ja hommas vaimon itselleen..? Eihän vielä ollut ketään muita kuin Aatami, Eeva pojat....

    • tempart

      Raamattu on uudelleenkirjoitettu ihmisyytensä jättäneiden elukoitten toimesta, ilmankos ihmiset ovat ihmeissään yrittäessään tulkita sitä sanomaa joka siellä sentään vielä on pelastuksesta ja elämästä. Sieltä ei kannata poimia juuri muuta kuin se varsinainen viesti - Usko Jumalaan Kristuksen kautta. Jeesukset ja harhaopit voitte jättää omaan arvoonsa.

      • iniofoi

        Totta,ei siitä ota pirukaa enää selvää.


      • pyh!

        Jumala jättää sinut omaan arvottomuuteesi kun noin opetat.


    • pyh!

      TAITAA OLLA NIIN, ETTÄ SULLA ON FAKTAT HUKASSA.

    • vaikea uskoa

      Uskovat usein ajattelevat, että jos ei-uskova arvioi kriittisesti Raamattua ja löytää sieltä ristiriitaisuuksia, hän lukee sitä tosiaan "kuin Piru Raamattua" ja jotkut toki niin tekevätkin, haluten löytämällä löytää kohtia, jotka todistavat oikeutetuksi heidän epäuskonsa. Silti voin sanoa, että itsekin olen aina sieltä löytänyt kohtia, jotka minua ihmetyttävät ja pohdituttavat ja tuntuvat virhellisiltä tai ovat vaikeita ymmärtää. Näin silloinkin, kun olin uskossa ja tietenkin nyt kun en enää kykene uskomaan Raamatun mukaisesti. Luulisin, että ne kristityt, jotka eivät näitä ristiriitaisuuksia näe, pettävät itseään, yrittäen löytää aukottoman maailmankuvan, jossa kaikelle on kristillinen, oikeaoppinen selitys.

      Kristittynä minä hyväksyin monet asiat ihmeinä ja mysteereinä, joita ei ole tarpeen kunnolla ymmärtää tai tieteellisesti selittää (neitseellinen sikiäminen, ylösnousemus, leipien ja kalojen jakaminen kansalle, vesi viiniksi yms). Silti monet muut asiat kummastuttivat. Toki ne voi käsittää monella tavalla: toinen ottaa ne kirjaimellisesti, joku muu vertauskuvallisesti. Tieteen valossa en yritäkään selittää jotain Nooan arkkia.

      Olen hiljattain alkanut lukea Raamattua läpi pitkästä aikaa ja minua vaivaavat monet asiat, kuten Vanhan Testamentin heimojen väkivaltaisuus. "Jumalan miehetkin" ovat joka käänteessä leikkamassa vihollisiltaan päät poikki ja hevosilta jalan jänteet. Samalla kielletään tappamasta. Samat miehet käyvät prostituoiduilla ja lähettävät koskemattomat tyttärensä himokkaan väkijoukon raiskattaviksi, pelastaakseen jonkun miespuolisen. On insestiä, vaikka se kielletään. Listaa voisi jatkaa.

      Sitten selvät epäloogisuudet kuten juuri tuo suvun jatkuminen, kun maailmassa on (mainittu olevan) vain Aadam ja Eeva poikineen. Mistä siis Kain ja Aabel löysivät vaimot, elleivät sitten yhtyneet äitiinsä?

    • kirkasotsa

      Ihmiskunta on lähtenyt Afrikasta n.150000 vuotta sitten ja levittäytynyt ympäri maailman asuttaen liki jokaisen asuttavaksi kelpaavan kolkan. Tämä on pystytty todistamaan DNA.-testein ja antropologisin tutkimuksin.Miksi useimmissa Aadamista ja Eevasta kertovista kuvissa ovat he kuvattu siisteiksi valkoihoisiksi?Miksi Raamattu kuvaa vain lähi-idän alueita,jossa vain osa silloista väestöä? Raamattu kuvaa vain juutalaisten historiaa ja sitäkin melkoisen ristiriitaisesti. Jos jumala olisi rakkaus ja anteeksiantamus,niin hän olisi antanut perisynnin anteeksi jo melkoisen aikaisessa vaiheesa juutalaisille,eikä pyytänyt näitä julmille sotaretkille ja seuraamaan itseään ympäriinsä Siinailla 40 vuotta. Matka Egyptistä nykyiseen Israeliin olisi kävellen kestänyt korkeintaan muutaman kuukauden.

      • saatana

        pää räjähtää uskovaisia kuunnellessa. mutta tuo on kaikki niin totta ja selvää ja loogista ja todistettua että kuka sitä vanhaa satukirjaa enään lukee? no aika moni mutta heräisivät jo todellisuuteen!!


    • Media vs Raamattu

      Raamatun vastakohta on televisio. Kumpaa pidät totuutena? Jompikumpi on valittava.

    • Vähän myöhässä
    • Jumalan olemassaoloon on vaikea uskoa, mutta kysy vastausta Jumalalta johonkin asiaan Hän kyllä vastaa, ei heti, voi mennä kuukausia tai pitenpääkin mutta Hän kyllä vastaa. Olen kokeillut, ensimmäisellä kerralla vastaus tuli niin ihmeelisellä tavalla ettei voinut saada väärinkäsitystä, tuli vielä varmistus-näky jossa mies kuoli hirvimetsällä, saman sain lukea seuraavan päivän lehdestä.

    • Hei !

      Raamatussa on näennäisiä epätarkkuuksia. Toki kaikkea ei ole voitu pukea sellaiseen muotoon mitä jotkut odottaisivat. Ahkera tutkija uskossa löytää, mutta skeptikolle ei tahdo jäädä mitään käteen. Uuden Testamentin lukaisemalla selviää kristinuskon ja pelastusopin perusteet selvällä suomenkielellä kyllä. Tutkija löytää uskossa lisää ja saa vastauksia.

      Raamattua pitää ymmärtää oikein- siinä on ydin.
      Tapahtuma kulttuurin ymmärtäminen- alkukielen merkitykset asiayhteydessä koko Raamatussa ovat ratkaisevan tärkeitä. Monet asiat ottavat aikaa ennen kuin ovat kypsiä valkenemaan ihmiselle.


      Raamattu Jumalan sanana ja auktoriteettina



      Onko Raamatussa Jumalan sana ja onko se totta ?


      ”Ja taulut olivat Jumalan tekemät, ja niihin kaiverrettu kirjoitus oli Jumalan kirjoittama. Jumala antoi hänelle kaksi kivistä liitontaulua jotka Hän oli omalla kädellään kirjoittanut” 2 Moos 31:18, 32:16

      Vuonna 1947 löydettiin ”Kuolleen meren kirjakääröt.” Yhteensä 850 kappaletta noin 2000 vuotta vanhoja Raamatun käsikirjoituksia ! Qumranin luolat sijaitsevat lähellä Kuolluttamerta. Joukossa on Vanhan Testamentin (tanakin) kirjojen käsikirjoituksia sekä ns. apogryfisiä tekstejä. Suurin osa kirjoituksista ajoittuivat 200-100 eaa. Kuolleen meren kääröjä on kirjoittanut n. 500 kirjoittajaa hebreaksi, arameaksi, latinaksi ja kreikaksi. Kääröt sisältävät mm. kopion kymmenen käskyä 5- Mooseksenkirjasta ja osan 1 Moos luomiskertomuksesta jonka päiväys on n. 100 ekr. Psalmien kopioita ja satoja muita 2000 vuotta vanhoja tekstejä. Kuolleen meren kääröt paljastivat ajan jolloin Jeesus opetti toisen temppelin aikana vallinneet uskomukset. Kuolleen meren kääröt ovat 1900 luvun tärkein ja merkittävin argeloginen löytö.

      Kirjoitukset ovat todistaneet että meillä on tänään kädessämme aivan sama Raamattu kuin profeetoillakin. Samaa Raamattua Jeesuskin kädessään piti. Juutalaiset kopioivat Raamattua hyvin tarkasti ja valvotusti. Raamatun kieltä on jouduttu tarkistamaan nykykielelle, mutta kaikki käännöstyöt on tehty samoista vanhoista alkukielen asiakirjoista. (jopa 250 ekr - 450 jkr, Pääosin VT:n 1008 jkr ja UT:n 350-450 jkr asiakirjoja)
      Raamattu on kirjakokoelma jonka 66 kirjaa kirjoittivat hyvin erilaiset noin 40 ihmistä vajaan 1600 vuoden aikana. Jumala antoi profeetoilleen sanoman jonka he pukivat kukin persoonalliseen tyyliinsä ihmiskielelle. Raamatun syntyä ohjasi itse Jumala Pyhän Henkensä kautta. Raamattu Sanookin ettei Jumala tee mitään ilmoittamatta ensin palvelijoilleen profeetoille. -Myös ettei yksikään kirjoitus ole syntynyt ihmisen omasta tahdosta, vaan ihmiset saivat Jumalalta sen minkä kirjoittivat. >2 Piet 1:19-21, 2 Tim 3:15-17, Joh 10:35.
      ”Ei Jumala tee mitään ilmoittamatta suunnitelmiaan ensin palvelijoilleen, profeetoilleen.” (Aamos 3:7)
      "Näin sanoo Herra" sanonnat toistuvat Raamatussa noin 1800 kertaa. (Jer 1:4-9, 38:2-3, Sak 1:4) Raamatun arvovalta perustuu jumalalliseen ja profeetalliseen alkuperään. Raamattu on yhtenäinen ja looginen kirja alusta loppuun, eikä sisällä todellisia ristiriitoja Raamatun sanoman kannalta. Raamattua pitää arvostaa sanatarkkana, mutta se pitää myös ymmärtää oikein. Usein irrotetaan yksi jae asiayhteydestään ja tulkitaan asiayhteydestä irrallaan. Asiayhteys- sen ajan tapa- ja tapahtumakulttuuri, alkukieli ja mitä koko Raamattu sanoo samasta asiasta pitää huomioida ennen kuin usein voidaan ymmärtää oikein jotakin Raamatun tekstiä. Yhdellä sanalla voi olla tusina erilaisia merkityksiä asiayhteydestä riippuen.
      Raamattu onkin vakaumuksellisille kristityille Jumalan sana ja auktoriteetti. Ei siis mikään ”uskonnollisten mielipiteiden kokoelma” joka mahdollistaisi ihmisen oman tahdon etusijalle. Raamattu sisältää valtavan määrän profetioita eli ennustuksia. Jokainen Raamatun profetia on toteutunut tarkasti yksityiskohtiaan myöten. Ennustuksista osa toteutuu parhaillaan ja osa odottavat toteutumistaan. Se kertoo että Raamatussa on jotakin ”yliluonnollista” jumalallista.


      Jatkuu heti alla >>>>>>>>>>>>>>>>

      • .

        Jatkoa edelliseen >>>>>>>>>>>>>>>>>>



        Raamattu on ilmoitus kirjakokoelman keskushenkilöstä Jeesuksesta Kristuksesta. Raamattu on puolueeton ja erehtymätön erehdysten paljastaja. Raamattu esittää ihmiskunnan historian. Raamattu on Jumalan sana ihmiselle. Raamattu on maailman levinnein kirja joka kertoo myös uskon suurmiesten erehdyksistä. Raamattu on profeetallinen sana ja luotettava opas. Raamatulla on ihmistä muuttava vaikutus. Raamattu on muuttumaton ja oppimattomienkin ymmärrettävissä Pyhän Hengen avulla. Oikein tulkittuna Raamattu kulkee monen tieteenkin kanssa rinnan. Raamattu paljastaa totuutta ja on siksikin vihattu ja rakastettu.
        Raamattua on tutkittava vilpittömällä mielellä hengessä ja totuudessa. (Juud 20, Room 1:25) Siksi Raamattu ei avaudu pelkille virheiden etsijöille, skeptikoille, ja siksi Raamattua ymmärretään ja opetetaan usein väärin. (Joh 4:23-24, Joh 17:16-17) Kriittinen saa olla ja kriittinen pitääkin olla. Uskosta Jumalaan tullaan vanhurskaaksi. (Room 4:3) Totuuden vastustajat eivät voi päästä totuuden tuntemiseenkaan. (2 Tim 3:1-9, 2 Piet 2:2)
        - Aivan samalla jokainen yliopistossa opiskellut tietää ettei opinnoista tule mitään jos alalle ei ole myönteisiä vaikuttimia ja kiinnostusta. Jumalan Henki itse puhuttelee ihmistä usein jokaista omassatunnossa ja tietoisuudessa synnistä, uskosta ja parannuksesta. Ihminen vastaa Jumalan kutsuun aina itse. Ihminen voi olla totaalinen vastustaja ja paatua.

        Koko Raamattu on Pyhän Hengen voimasta syntynyt kirjoitettu erehtymätön Jumalan sana oikein ymmärrettynä. Jokainen Jumalan mies ja naiset puhuivat ja kirjoittivat innoitettuna Pyhän Hengen voimasta ja profetian sanalla. (2 Aik 21:12, Jes 1:1, Apt 21:9 mm.) Raamatussa on pelastusoppi. (Ilm 7:10, 1 Piet 1:9-12, Juud 3)
        Jos uskoo Jeesukseen on uskottava Raamattuun. >Joh 20:29-31. Raamattu on todistus Jeesuksesta Kristuksesta maailman Vapahtajasta.

        ”Kaikki mitä pyhät kirjoitukset sisältävät, on kirjoitettu meille opiksi, että saisimme siitä kestävyyttä, lohtua ja toivoa.” (Room 15:4)

        Muuta mahdollisuutta ihmisen ikuiseen elämään ei ole olemassa kuin Jeesus Kristus. Missään muussa kirjassa ei ole ilmoitusta Jumalan teoista pelastushistoriassa.
        (Snl 30:5-6, Jes: 8:20, Joh: 17:17, 1Tess: 2:13, Hepr 4:12-13) Jeesus itse viittasi kirjoituksiin. (Mark 14:49, Luuk 24:32,45, Matt 22:29, 24:56, Joh 5:39-44, 46-47, 7:15)

        Jeesuksen opetuslapset näkivät Jeesuksen. Opetuslapset uskoivat kirjoitukset. >Joh 2:19-22

        ”Nyt on saatettu julki ja annettu ikuisen Jumalan käskystä profeetallisissa kirjoituksissa tiedoksi kaikille kansoille, jotta ne johdettaisiin uskoon ja kuuliaisuuteen.” (Room 16:26)

        Jeesus on Raamatun keskushenkilö. Jeesus itse viittasi puheissaan kirjoituksiin jotka rodistavat hänestä. Jeesus on pyhittänyt Raamatun. Vain Jeesuksessa Kristuksessa on ihmisen pelastus.

        ”Miten suloiset ovatkaan Sinun sanasi! Ne maistuvat hunajaa makeammilta.” Ps 119:103
        ”Sinun sanasi on lamppu joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani” Ps 119:105

        Raamatusta olen kirjoittanut tänne muutakin;
        http://jarinhotelli.blogspot.com/search/label/2


        Kaikkea hyvää vuodelle 2014
        Jari Laurila


    • somes

      Onhan tuossa ensimmäisessä viestissä aivan naurettavia juttuja. 75% osaisi vastata ilman jakeita. Esim. tuo Salomonin polttouhrien määrä. Menee täysin siihen kun Hitlerin kerrotaan tappaneen 6-7 miljoonaa juutalaista tai Stalinin tappaneen 20 miljoonaa omee kansaansa. Tai mistä vaan diktaattorista kyse. Ei se tarkoita sitä, että kysyinen henkilö on itse käynyt kaasunappia painamassa tai puukottamassa näitä henkilöitä.

      Tai kun joku sanoi keskivaiheilla, että suurin ristiriita on se että Raamatussa mainittiin Adamin ja Evan saaneen vain kaksi(?) lasta (en jaksa nyt tarkistaa). Sitten kerrottiin toisen pojan hankkineen vaimon. Missä sanotaan, etteivät kyseiset henkilöt saaneet lisää lapsia? Eihän Raamatun sukuluetteloissakaan mainita sukupuita tarkasti, jätetään mainitsemassa mm. vanhin poika joltain jne.

      75% noista väittämistä menee tosiaan suoraan vääristelyyn tai siihen että "joo, etsitään Raamatusta virheitä" kuten tuo Salomon-vertaus osoittaa, joskus vähän ihmetyttää...

    • Halleluujaa

      Kuningas Salomo tuskin ITSE uhrasi yhtäkään eläintä, vaan käski tuhansien palvelijoidensa uhrata niitä eläimiä. Vähän sama, kun se rakenti suuria puutarhoja ja kaiken maailman palatseja. Ei se ite niitä rakentanut, vaan käski muiden rakentaa. Huhhuh. Ateistit taas sekoilemassa...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      113
      8650
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      127
      2342
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1724
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1534
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1213
    Aihe