Jukkolan viesti IPUlaisille!

Eroanomus

Koska eri palstoilla ja monet henkilöt on ihmetelleet, tai jopa syyttäneet minua hajottajaksi, IPU:sta eromiseni vuoksi, sekä ovat tietämättömiä, siihen johtaneista syistä, niin julkaisen tässä koko eroanomukseni, jossa lyhyesti perustelen lähtöäni.

Itsenäisyyspuolueen Hallitus /vuosikokous / Tiedotusvälineet

EROANOMUS.

Pyydän eroa Puoluehallituksen jäsenyydestä, sekä puolueen jäsenyydestä.

Syynä on se, että katson puolueen menettäneen uskottavuutensa ja tätä kautta kasvun mahdollisuuden, saada kannatus todellisen vaikuttamisen asteelle.

Puolue on perustamisestaan asti korostanut kansanvaltaa, itsenäisyyttä ja laillisuutta.

1. Käytännössä se on kuitenkin luisunut, aina oikeassa olevan pienen "yläluokan" teoriapitoiseksi kerhoksi, joka ei kuuntele laajan työtäpuurtavan jäsenistön ääntä, vaan tulkitsee erilaiset näkemykset ja niiden esittäjät, aina väärässä oleviksi ja puolueen hajottajiksi. Ja kuitenkin, kasvu tapahtuu aina alhaalta päin, ohuen hiusjuuriston kautta. Ja jos tätä juuristoa ei hoideta, kasvu lakkaa ja puu lopulta kuolee.

2.Luottamusta puolueeseen on nakertanut myös nimen muutos, sekä tuonut mukanaan myös paljon sekaannusta.. "Eihän nimi miestä pahenna..." ja miten puolueeseen ja asiaan voi toiset luottaa, jos ei itsekään luota ? Vain pysyvyys tuo luottamusta ja tunnettavuutta.

3. Viimeinen niitti luottamukseni menemiseen puolueeseen, oli EU:n Parlamenttivaaleihin osallistuminen. Katson täysin sopimattomaksi EU-vaaleihin mukaan menemisen, puolueelle joka vastustaa EU-ta ja pyrkii sieltä pois. Irtautumisesta päättää Suomen Eduskunta, ei EU. Miten voimme pyrkiä mukaan yhteisöön, johon katsomme meidät, perustuslakimme vastaisesti ja valheellisin lupauksin liitetyksi. Silloinhan yhtyisimme rikolliseen hankkeeseen, josta toisia syytämme. Perustuslakimme ykköspykäklä sanoo, "Suomi on täysivaltainen tasavalta," ( ja nyt lainsäädännöstä Eu sanelee 80% ). Puolueista vain IPU on tätä laittomuutta korostanut. Tämä on ase ja taistelussa ase on tärkeä. Miksi me itse riisuisimme itsemme aseista ? EN VOI SUOSTUA TÄHÄN.

Tällaisella toiminnalla menettää kasvot ja uskottavuuden. Nämä ovat luottamustehtäviä, joissa puheen ja toiminnan pitää olla johdonmukaisia, että äänestäjä varmasti voi luottaa.

Lisäksi minä ymmärrän niin, että kun minä liityn johonkin yhteisöön, niin minä hyväksyn sen yhteisön ja säännöt, sekä haluan edistää sitä, toimimalla sen parhaaksi.

On kummallista pyrkiä mukaan yhteisöön ja alkaa siellä tekemään "myyräntyötä "se on, hajoittamaan ja heikentämään sitä.

En pidä sitä rehellisenä toimintana. Vaan meidän tulee toimia periaatteella, " ON ON, TAI EI EI.

En itsenäisyystaistelijana voi etes äänestää EU-vaaleissa, koska niissä ei ole kyse kansanvallasta, sillä EI OLE YLIKANSALLISTA KANSANVALTAA. Eikä EU-parlamentin jäsenillä ole etes aloitteenteko oikeutta.

Äänestäjilleni ja kannattajilleni vakuutan, että jatkan samoilla arvoilla edelleen, jotka nuoruudessa omaksuin. Kristillisille arvoille kasvaneena ja etsiessäni puoluetta, jolle voisi äänensä antaa. Törmäsin Maalaisliiton julisteeseen, jossa oli iso Raamattu ja Suomen lakikirja, sekä alla teksti, "NÄIHIN NOJAA MAALAISLIITTO." Tuossa se on, ajattelin ja tämä on edelleenkin voimassa. Tälle perustalle ja näille aevoille, aion edelleen toimintani ja ratkaisuni tehdä ja näitä puolustaa. Toipa se sitten halvensuntaa, pilkkaa, tai arvostusta. Teen vain sen minkä koen velvollisuudeksi.

28

742

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alpo Koskiniva

      Mutta ketä kiinostaa oikeasti. Laittakaa Pekka Sivosen kanssa kiska pystyyn ja yrittäkää yhteistoimin niin minäkin saatan tulla mukaan.

      • justiinsa

        Pekan kanssa voisi jotain tapahtuakin.
        Muuten unohtakaa koko juttunne!


    • ei haittaa

      Työ Suomen pelastamisen ja itsenäisyyden palauttamisen puolesta ei jarrumiehiä kaipaa. Jatkamme aatteellisesti kestävällä linjalla hyödyntäen sellaisia poliittisia toimintatapoja, joilla tavoite saavutetaan.

      t: tyytyväinen, työtäpuurtava jäsen hiusjuuristosta

    • Kannattaja.

      Maailma ei valitettavasti pyöri Jaakon tahtiin. Promillekannatuksella ei mikään puolue toimi pitkään. Kapuloita pistävät rattaisiin suuret puolueet ja heidän rahoittajansa ja näiden töissä olevat ihmiset. Mikäli IPU olisi jatkanut vanhalla tavalla,niin se olisi näivettynyt nopeasti.
      Jaakko se jaksaa uskoa raamatun voimaan,vaikka suurin osa suomalaisista on ymmärtänyt uskonnot ihmisten petkutukseksi. Kepukin on jo luopunut raamattulinjaltaan. Puolueen tehtävä on kansalaisten elämän tukeminen,ei kuolemankysymysten yhdistäminen todellisuuteen.
      Olet väärässä Jaakko monessa asiassa. Suomi ei ole enää itsenäinen. Sinun käsityksilläsi itsenäisyys voidaan saavuttaa takaisin vain sodalla. Me ipulaiset olemme rauhan miehiä ja naisia. Perustamme puolueen toiminnan järjen käyttöön kaikkia asioita käsitellessä. Emme halua leimautua typeriksi,kuten muut puolueet tekojensa kautta.
      Olet antanut puolueemme nälvijöille uusia aiheita,jotka ovat tuhonneet tämän sivun sisällön. Emme kaipaa tätä roskajoukkoa. Jospa puolueesi saa oman sivun tälle firmalle,niin osa mölyäjistä häipyy sinne. Me ipulaiset emme tule sinne huutelemaan,se on varma. Arvostamme sivistynyttä käytöstä ja avointa keskustelua,mutta emme asioden vääristelyä ja valehtelua.
      Ipuun on keräytynyt joukko häiriköitä alusta alkaen. Suurin osa niistä on onneksi lähtenyt. Tulevaisuutemme on nyt paljon valoisampi kuin 10 vuotta sitten. Toisaalta valtapuolueet asettavat lisää esteitä toimintamme vesittämiseksi korruptiorahojensa ryydittämänä. Vaikuttaa siltä,että mikään ei niitä enää pelasta. Kansan tahto on puolellamme.IPU tehköön parhaansa,turha sitä on sättiä.

      • näin sen näin

        Asiaa, joskin pienin osin vierestä kirjoittaa "kannattaja", koskien lähinnä uskonto-aihetta. Muuten teksti meni suoraan tosiasioihin aika paljolti ja hyvinkin. Puhuttaessa ihmisten maailmankatsomuksista ja uskonnollisista vakaumuksista kannattaa näet olla hienovarainen. EU-Suomessa esim. on erään nimeltä mainitsemattoman tuontiuskonnon kannattajia lisääntyvässä määrin,ja he eivät esim. osaa ottaa vastaan kritiikkiä tai kyseenalaistamistaan kovinkaan paljon. Lisäksi ateistit ovat kovin tarkkoja eräissä yhteyksissä näkemyksiensä huomoimisesta. Silti, kun kerran vapaaseen Suomeen tähdätään,niin sanan, uskonnon, maailmankatsomuksen ja mielipiteen vapauteen ja asioista suoraan puhumiseen tähdätään. Euroopan Unioniahan ei pysty tai ei saa julkisesti tosiasioissa kritisoida tai kyseenalaistaa. On myös vaara, että kohta eräitä toisia uskontoja tai maailmankatsomuksia ei saa arvostella ja kyseenalaistaa lainkaan ja toisia saa -kristitythän ovat olleet vihattuja ja syrjittyjä jo Raamatunkin mukaan, joten kaikenlainen loukkaava hyökkäily ei ole Jaakkolallekaan vierasta (tällä hetkellä n. 170 miljoonaa eri puolilla maailmaa vainottuna). Missään ei ole tutkimustulosta, että "suurin osa suomalaisista on ymmärtänyt uskonnot petkutukseksi". Kokemuksia siitä, että eri uskontoja ja maailmankatsomuksia hyväksikäyttäen petkutetaan kylläkin on kautta historian. Vaikkakin Euroopassa on perinteisen kristillispohjaisen maailmankatsomuksen osuus vähentynyt, niin sen sijaan ei uskonnollisuus ole mihinkään vähentynyt. On syntynyt individualistisia sekalaisia omia uskonnollisia näkemyksiä, materialistista "mammona-uskontoa" (sopii EU:iin hyvin?), sekä erilaisia ns. tuontiuskontoja, joilla on ollut jo tukeva perinteinen alue muissa syntymä alueillaan. Lisäksi on kuitenkin uus-pakanuuskin tavallaan uskonnollinen ilmiö.Toisissa maanosissa puolestaan kristinusko leviää. Esim. Afrikkaa pidetään kristitympänä kuin Eurooppaa jo.Keskustapuolueella olisi hyvä olla ollut jokin eettinen ja moraalinen maailmankatsomus takanaan.Varmaankin joku Raamattua hyvin tunteva voisi sanoa, että noin siinä käy kun unohdetaan edes totuudellisuudessa pysymymisen yrittäminenkin. Eikö tuo pääministerin ja keskustan tila hieman sitten muka valheelliselta vaikuta viime aikojen uutisissa? Pääministeri Vanhasen EU-selitysten ristiriitaisuudet kaikki tietänevätkin jo.

        Mitä Raamattuun tulee, niin itse tuo IPU:n perustajahenkilö sekä kunniapuheenjohtaja, ja akateemisessa mittapuussa korkeimpia tieteellisiä ansoita tuottanut henkilö tunnustautui "tunnustavaksi kristityksi" ollessaan presidenttivaalien ehdokas jo 90-luvulla. Myöskin "kannattajaa" koulutetumpia ja silti raamatullisia tervejärkisesti olevia henkilöitä on ollut ja on puolueessa ja myös sen tekijäpaikoilla - ja tuottoisasti.

        Mitä tulee Jaakkolan tapaan vedota raamatullisuuteen poliittisen työnsä ohjeena, niin yhtä hyvin joku toinen samaan uskoon tunnustautuva voi löytää sieltä sen linjan, että EU-vaaliin osallistumisen motiivi ei ollut ristiriitainen vaan oikeutettu. Joku kolmas voisi raamatullisuutta silti hylkäämättä todeta, että olisi tehnyt kumpaa tahansa, niin siinä ei olisi ollut raamatullista "ristiriitaa". Ja joku neljäs toimii sitten miten toimii.

        Koskapa ihmisillä on kaiketi IPU:nkin periaatteiden mukaan uskonnon- ja mielipiteen vapaus, niin varmaan on hedelmällisempää olla kaikkiin suuntiin suvaitsevainen ja kunnioittava. Varsinkin jos IPU:lainen kertoo arvostavansa sivistynytttä käytöstä, siihen tarvitaan myös näyttöä jo sanan käytössä. -Mutta tietenkin kaikkien suvaitsemisen on tapahduttava keskinäisessä kunnioittamisessa myöskin varoen sekoittamasta omia ja muiden uskonnollisia ja maailmankatsomuksellisia näkemyksiä siten, että puolueen toiminta lukkiutuu. Itsenäisyyspuolue on puolue eikä minkään maailmankatsomuksen (esim. ateismi) tai uskonnon yhdistys yms. Jaakkola ja hänen kannattajansa olisivat tervetulleita äänestäjiä ja rakentajia EU-Suomessa, joka on valitettavasti toisenlainen ja pahempi, jollaiseksi Jaakola sen ehkä tietää?
        Hyvinpä "kannattaja" kirjoittaa, että EU-Suomi ei edes ole itsenäinen, mutta siitä ei pääse eroon kyllä edes sotimallakaan. Sen sijaan hyvää ovat näkyvyys kuten "kannattaja" asian ehkä näkee, ja Jaakkolan "totuudellisuus" -siinäpä yhdstelmää avuksi?


      • Alpo Koskiniva
        näin sen näin kirjoitti:

        Asiaa, joskin pienin osin vierestä kirjoittaa "kannattaja", koskien lähinnä uskonto-aihetta. Muuten teksti meni suoraan tosiasioihin aika paljolti ja hyvinkin. Puhuttaessa ihmisten maailmankatsomuksista ja uskonnollisista vakaumuksista kannattaa näet olla hienovarainen. EU-Suomessa esim. on erään nimeltä mainitsemattoman tuontiuskonnon kannattajia lisääntyvässä määrin,ja he eivät esim. osaa ottaa vastaan kritiikkiä tai kyseenalaistamistaan kovinkaan paljon. Lisäksi ateistit ovat kovin tarkkoja eräissä yhteyksissä näkemyksiensä huomoimisesta. Silti, kun kerran vapaaseen Suomeen tähdätään,niin sanan, uskonnon, maailmankatsomuksen ja mielipiteen vapauteen ja asioista suoraan puhumiseen tähdätään. Euroopan Unioniahan ei pysty tai ei saa julkisesti tosiasioissa kritisoida tai kyseenalaistaa. On myös vaara, että kohta eräitä toisia uskontoja tai maailmankatsomuksia ei saa arvostella ja kyseenalaistaa lainkaan ja toisia saa -kristitythän ovat olleet vihattuja ja syrjittyjä jo Raamatunkin mukaan, joten kaikenlainen loukkaava hyökkäily ei ole Jaakkolallekaan vierasta (tällä hetkellä n. 170 miljoonaa eri puolilla maailmaa vainottuna). Missään ei ole tutkimustulosta, että "suurin osa suomalaisista on ymmärtänyt uskonnot petkutukseksi". Kokemuksia siitä, että eri uskontoja ja maailmankatsomuksia hyväksikäyttäen petkutetaan kylläkin on kautta historian. Vaikkakin Euroopassa on perinteisen kristillispohjaisen maailmankatsomuksen osuus vähentynyt, niin sen sijaan ei uskonnollisuus ole mihinkään vähentynyt. On syntynyt individualistisia sekalaisia omia uskonnollisia näkemyksiä, materialistista "mammona-uskontoa" (sopii EU:iin hyvin?), sekä erilaisia ns. tuontiuskontoja, joilla on ollut jo tukeva perinteinen alue muissa syntymä alueillaan. Lisäksi on kuitenkin uus-pakanuuskin tavallaan uskonnollinen ilmiö.Toisissa maanosissa puolestaan kristinusko leviää. Esim. Afrikkaa pidetään kristitympänä kuin Eurooppaa jo.Keskustapuolueella olisi hyvä olla ollut jokin eettinen ja moraalinen maailmankatsomus takanaan.Varmaankin joku Raamattua hyvin tunteva voisi sanoa, että noin siinä käy kun unohdetaan edes totuudellisuudessa pysymymisen yrittäminenkin. Eikö tuo pääministerin ja keskustan tila hieman sitten muka valheelliselta vaikuta viime aikojen uutisissa? Pääministeri Vanhasen EU-selitysten ristiriitaisuudet kaikki tietänevätkin jo.

        Mitä Raamattuun tulee, niin itse tuo IPU:n perustajahenkilö sekä kunniapuheenjohtaja, ja akateemisessa mittapuussa korkeimpia tieteellisiä ansoita tuottanut henkilö tunnustautui "tunnustavaksi kristityksi" ollessaan presidenttivaalien ehdokas jo 90-luvulla. Myöskin "kannattajaa" koulutetumpia ja silti raamatullisia tervejärkisesti olevia henkilöitä on ollut ja on puolueessa ja myös sen tekijäpaikoilla - ja tuottoisasti.

        Mitä tulee Jaakkolan tapaan vedota raamatullisuuteen poliittisen työnsä ohjeena, niin yhtä hyvin joku toinen samaan uskoon tunnustautuva voi löytää sieltä sen linjan, että EU-vaaliin osallistumisen motiivi ei ollut ristiriitainen vaan oikeutettu. Joku kolmas voisi raamatullisuutta silti hylkäämättä todeta, että olisi tehnyt kumpaa tahansa, niin siinä ei olisi ollut raamatullista "ristiriitaa". Ja joku neljäs toimii sitten miten toimii.

        Koskapa ihmisillä on kaiketi IPU:nkin periaatteiden mukaan uskonnon- ja mielipiteen vapaus, niin varmaan on hedelmällisempää olla kaikkiin suuntiin suvaitsevainen ja kunnioittava. Varsinkin jos IPU:lainen kertoo arvostavansa sivistynytttä käytöstä, siihen tarvitaan myös näyttöä jo sanan käytössä. -Mutta tietenkin kaikkien suvaitsemisen on tapahduttava keskinäisessä kunnioittamisessa myöskin varoen sekoittamasta omia ja muiden uskonnollisia ja maailmankatsomuksellisia näkemyksiä siten, että puolueen toiminta lukkiutuu. Itsenäisyyspuolue on puolue eikä minkään maailmankatsomuksen (esim. ateismi) tai uskonnon yhdistys yms. Jaakkola ja hänen kannattajansa olisivat tervetulleita äänestäjiä ja rakentajia EU-Suomessa, joka on valitettavasti toisenlainen ja pahempi, jollaiseksi Jaakola sen ehkä tietää?
        Hyvinpä "kannattaja" kirjoittaa, että EU-Suomi ei edes ole itsenäinen, mutta siitä ei pääse eroon kyllä edes sotimallakaan. Sen sijaan hyvää ovat näkyvyys kuten "kannattaja" asian ehkä näkee, ja Jaakkolan "totuudellisuus" -siinäpä yhdstelmää avuksi?

        Minusta sinä olet pahasti sairas. Mielipuolen kirjoitus!


      • Kannattaja.
        näin sen näin kirjoitti:

        Asiaa, joskin pienin osin vierestä kirjoittaa "kannattaja", koskien lähinnä uskonto-aihetta. Muuten teksti meni suoraan tosiasioihin aika paljolti ja hyvinkin. Puhuttaessa ihmisten maailmankatsomuksista ja uskonnollisista vakaumuksista kannattaa näet olla hienovarainen. EU-Suomessa esim. on erään nimeltä mainitsemattoman tuontiuskonnon kannattajia lisääntyvässä määrin,ja he eivät esim. osaa ottaa vastaan kritiikkiä tai kyseenalaistamistaan kovinkaan paljon. Lisäksi ateistit ovat kovin tarkkoja eräissä yhteyksissä näkemyksiensä huomoimisesta. Silti, kun kerran vapaaseen Suomeen tähdätään,niin sanan, uskonnon, maailmankatsomuksen ja mielipiteen vapauteen ja asioista suoraan puhumiseen tähdätään. Euroopan Unioniahan ei pysty tai ei saa julkisesti tosiasioissa kritisoida tai kyseenalaistaa. On myös vaara, että kohta eräitä toisia uskontoja tai maailmankatsomuksia ei saa arvostella ja kyseenalaistaa lainkaan ja toisia saa -kristitythän ovat olleet vihattuja ja syrjittyjä jo Raamatunkin mukaan, joten kaikenlainen loukkaava hyökkäily ei ole Jaakkolallekaan vierasta (tällä hetkellä n. 170 miljoonaa eri puolilla maailmaa vainottuna). Missään ei ole tutkimustulosta, että "suurin osa suomalaisista on ymmärtänyt uskonnot petkutukseksi". Kokemuksia siitä, että eri uskontoja ja maailmankatsomuksia hyväksikäyttäen petkutetaan kylläkin on kautta historian. Vaikkakin Euroopassa on perinteisen kristillispohjaisen maailmankatsomuksen osuus vähentynyt, niin sen sijaan ei uskonnollisuus ole mihinkään vähentynyt. On syntynyt individualistisia sekalaisia omia uskonnollisia näkemyksiä, materialistista "mammona-uskontoa" (sopii EU:iin hyvin?), sekä erilaisia ns. tuontiuskontoja, joilla on ollut jo tukeva perinteinen alue muissa syntymä alueillaan. Lisäksi on kuitenkin uus-pakanuuskin tavallaan uskonnollinen ilmiö.Toisissa maanosissa puolestaan kristinusko leviää. Esim. Afrikkaa pidetään kristitympänä kuin Eurooppaa jo.Keskustapuolueella olisi hyvä olla ollut jokin eettinen ja moraalinen maailmankatsomus takanaan.Varmaankin joku Raamattua hyvin tunteva voisi sanoa, että noin siinä käy kun unohdetaan edes totuudellisuudessa pysymymisen yrittäminenkin. Eikö tuo pääministerin ja keskustan tila hieman sitten muka valheelliselta vaikuta viime aikojen uutisissa? Pääministeri Vanhasen EU-selitysten ristiriitaisuudet kaikki tietänevätkin jo.

        Mitä Raamattuun tulee, niin itse tuo IPU:n perustajahenkilö sekä kunniapuheenjohtaja, ja akateemisessa mittapuussa korkeimpia tieteellisiä ansoita tuottanut henkilö tunnustautui "tunnustavaksi kristityksi" ollessaan presidenttivaalien ehdokas jo 90-luvulla. Myöskin "kannattajaa" koulutetumpia ja silti raamatullisia tervejärkisesti olevia henkilöitä on ollut ja on puolueessa ja myös sen tekijäpaikoilla - ja tuottoisasti.

        Mitä tulee Jaakkolan tapaan vedota raamatullisuuteen poliittisen työnsä ohjeena, niin yhtä hyvin joku toinen samaan uskoon tunnustautuva voi löytää sieltä sen linjan, että EU-vaaliin osallistumisen motiivi ei ollut ristiriitainen vaan oikeutettu. Joku kolmas voisi raamatullisuutta silti hylkäämättä todeta, että olisi tehnyt kumpaa tahansa, niin siinä ei olisi ollut raamatullista "ristiriitaa". Ja joku neljäs toimii sitten miten toimii.

        Koskapa ihmisillä on kaiketi IPU:nkin periaatteiden mukaan uskonnon- ja mielipiteen vapaus, niin varmaan on hedelmällisempää olla kaikkiin suuntiin suvaitsevainen ja kunnioittava. Varsinkin jos IPU:lainen kertoo arvostavansa sivistynytttä käytöstä, siihen tarvitaan myös näyttöä jo sanan käytössä. -Mutta tietenkin kaikkien suvaitsemisen on tapahduttava keskinäisessä kunnioittamisessa myöskin varoen sekoittamasta omia ja muiden uskonnollisia ja maailmankatsomuksellisia näkemyksiä siten, että puolueen toiminta lukkiutuu. Itsenäisyyspuolue on puolue eikä minkään maailmankatsomuksen (esim. ateismi) tai uskonnon yhdistys yms. Jaakkola ja hänen kannattajansa olisivat tervetulleita äänestäjiä ja rakentajia EU-Suomessa, joka on valitettavasti toisenlainen ja pahempi, jollaiseksi Jaakola sen ehkä tietää?
        Hyvinpä "kannattaja" kirjoittaa, että EU-Suomi ei edes ole itsenäinen, mutta siitä ei pääse eroon kyllä edes sotimallakaan. Sen sijaan hyvää ovat näkyvyys kuten "kannattaja" asian ehkä näkee, ja Jaakkolan "totuudellisuus" -siinäpä yhdstelmää avuksi?

        Yritin selkeästi sanoa,että puolue vesittää sanomansa raamatun sanaan vetoamalla. Puolueen tehtävä on edistää tai tuhota ihmisten elämää. Jälkimmäisiä nyt onkin riittävästi joten IPUn pitää keskittyä näiden positiivisten asioiden toteuttamiseen,kuten Pesosen aikana onkin kiitettävästi tapahtunut. Vain valta puuttuu ja se on äänestäjien käsissä.
        Tuntemattomien ihmisten ollessa kyseessä,on ajattelematonta vähätellä toisen koulutusta ja sivistystä. Kullakin on oma sivistyksensä. Sen laatu ratkaisee. Kun seuraa näiden monen alan asiantuntijoiden toimia ja niistä johtuvia seurauksia,voi helposti huomata,miten puutteellista koulutus usein on. Kun siihen lisätään kehitetty ahneus,niin eipä ihme että talouskin nyt on lopullisesti tuhottu.
        Toivottavasti IPUn päättäjät jo lopulta ymmärtävät että uskonnon käyttäminen politiikassa on väärin. Menestyvä puolue ei voi enää pitäytyä Suomessa uskonaseeseen. Se vaan karkoittaa ihmiset. Tämän vuoksi ehdotan että IPU poistaa sivuiltaan kaikki viittaukset uskontoihin. Se jo yksistään tuo huomattavasti lisää ääniä.


      • Ei edes IPU:lainen?
        Alpo Koskiniva kirjoitti:

        Minusta sinä olet pahasti sairas. Mielipuolen kirjoitus!

        Alpo Koskiniva-nimellä palstoja kiertävä kirjoittelija ei osaa kirjoittaa vastineita. Kun tuon yläpuolella lukevan jutun lukee lukemaansa ymmärtäen, voi todeta ettei siihen mitään "vastineita" tarvita. Ja Alpon vastine ei edes ole mikään vastine: ainoastaan kaksi lausetta, jotka eivät liity mitenkään ko. tekstiin. Todelliseen vastineeseen ja kohta kohdalta kommentoimiseen eivät mahdollisesti ole Alpo Koskiniva-kirjoittajalla taidot riittäisi.
        Eihän se taidollisuus ole ammatista ja koulutuksesta vaan sydämen viisaudesta ja sivistyksestä kiinni. Ja sellaista voi hankkia.

        Mutta kun Alpo Koskiniva ei oikein käytöksellään mahdollisesti edes täytä puolueen jäsenyyden ja ohjelman mukaisia sitoutuneisuuden vaatimuksia. Alpo Koskiniva kirjoittaa asioista, arvoista ja ihmisistä loukkaavasti mahdollisesti kokiessaan sellaista josta hänellä ei ole tietoa tai ymmärrystä. Esim. toisaalla hän pitää jotakin Jukkolaa arvokkaana, ja täällä nyt hän mollaa Jukkolan vakumusta sekä arvoja ja myös monien IPU:n merkityksellisten jäsenten ja tekijöiden arvoja -sekä mahdollisesti potentiaalisten äänestäjien erilaisia vakaumuksia. Ja toisaalla hän mahdollisesti koettaa ärsytellä Pohjois-Karjalaa ja Lappia -ainakaan siinä ei mitään rakentavaa vaikutusta voi havaita. Näinkö sitä IPU hankkii uusia äänestäjiä kaikista äänestäjäryhmistä? Voi voi, kaikkea hyvää ja viisautta IPU:laisille ja Alpo Koskinivalle, ja kaikille "sitoutumattomille" ja EU:n kannattajillekin yms.


      • hyvä SP
        näin sen näin kirjoitti:

        Asiaa, joskin pienin osin vierestä kirjoittaa "kannattaja", koskien lähinnä uskonto-aihetta. Muuten teksti meni suoraan tosiasioihin aika paljolti ja hyvinkin. Puhuttaessa ihmisten maailmankatsomuksista ja uskonnollisista vakaumuksista kannattaa näet olla hienovarainen. EU-Suomessa esim. on erään nimeltä mainitsemattoman tuontiuskonnon kannattajia lisääntyvässä määrin,ja he eivät esim. osaa ottaa vastaan kritiikkiä tai kyseenalaistamistaan kovinkaan paljon. Lisäksi ateistit ovat kovin tarkkoja eräissä yhteyksissä näkemyksiensä huomoimisesta. Silti, kun kerran vapaaseen Suomeen tähdätään,niin sanan, uskonnon, maailmankatsomuksen ja mielipiteen vapauteen ja asioista suoraan puhumiseen tähdätään. Euroopan Unioniahan ei pysty tai ei saa julkisesti tosiasioissa kritisoida tai kyseenalaistaa. On myös vaara, että kohta eräitä toisia uskontoja tai maailmankatsomuksia ei saa arvostella ja kyseenalaistaa lainkaan ja toisia saa -kristitythän ovat olleet vihattuja ja syrjittyjä jo Raamatunkin mukaan, joten kaikenlainen loukkaava hyökkäily ei ole Jaakkolallekaan vierasta (tällä hetkellä n. 170 miljoonaa eri puolilla maailmaa vainottuna). Missään ei ole tutkimustulosta, että "suurin osa suomalaisista on ymmärtänyt uskonnot petkutukseksi". Kokemuksia siitä, että eri uskontoja ja maailmankatsomuksia hyväksikäyttäen petkutetaan kylläkin on kautta historian. Vaikkakin Euroopassa on perinteisen kristillispohjaisen maailmankatsomuksen osuus vähentynyt, niin sen sijaan ei uskonnollisuus ole mihinkään vähentynyt. On syntynyt individualistisia sekalaisia omia uskonnollisia näkemyksiä, materialistista "mammona-uskontoa" (sopii EU:iin hyvin?), sekä erilaisia ns. tuontiuskontoja, joilla on ollut jo tukeva perinteinen alue muissa syntymä alueillaan. Lisäksi on kuitenkin uus-pakanuuskin tavallaan uskonnollinen ilmiö.Toisissa maanosissa puolestaan kristinusko leviää. Esim. Afrikkaa pidetään kristitympänä kuin Eurooppaa jo.Keskustapuolueella olisi hyvä olla ollut jokin eettinen ja moraalinen maailmankatsomus takanaan.Varmaankin joku Raamattua hyvin tunteva voisi sanoa, että noin siinä käy kun unohdetaan edes totuudellisuudessa pysymymisen yrittäminenkin. Eikö tuo pääministerin ja keskustan tila hieman sitten muka valheelliselta vaikuta viime aikojen uutisissa? Pääministeri Vanhasen EU-selitysten ristiriitaisuudet kaikki tietänevätkin jo.

        Mitä Raamattuun tulee, niin itse tuo IPU:n perustajahenkilö sekä kunniapuheenjohtaja, ja akateemisessa mittapuussa korkeimpia tieteellisiä ansoita tuottanut henkilö tunnustautui "tunnustavaksi kristityksi" ollessaan presidenttivaalien ehdokas jo 90-luvulla. Myöskin "kannattajaa" koulutetumpia ja silti raamatullisia tervejärkisesti olevia henkilöitä on ollut ja on puolueessa ja myös sen tekijäpaikoilla - ja tuottoisasti.

        Mitä tulee Jaakkolan tapaan vedota raamatullisuuteen poliittisen työnsä ohjeena, niin yhtä hyvin joku toinen samaan uskoon tunnustautuva voi löytää sieltä sen linjan, että EU-vaaliin osallistumisen motiivi ei ollut ristiriitainen vaan oikeutettu. Joku kolmas voisi raamatullisuutta silti hylkäämättä todeta, että olisi tehnyt kumpaa tahansa, niin siinä ei olisi ollut raamatullista "ristiriitaa". Ja joku neljäs toimii sitten miten toimii.

        Koskapa ihmisillä on kaiketi IPU:nkin periaatteiden mukaan uskonnon- ja mielipiteen vapaus, niin varmaan on hedelmällisempää olla kaikkiin suuntiin suvaitsevainen ja kunnioittava. Varsinkin jos IPU:lainen kertoo arvostavansa sivistynytttä käytöstä, siihen tarvitaan myös näyttöä jo sanan käytössä. -Mutta tietenkin kaikkien suvaitsemisen on tapahduttava keskinäisessä kunnioittamisessa myöskin varoen sekoittamasta omia ja muiden uskonnollisia ja maailmankatsomuksellisia näkemyksiä siten, että puolueen toiminta lukkiutuu. Itsenäisyyspuolue on puolue eikä minkään maailmankatsomuksen (esim. ateismi) tai uskonnon yhdistys yms. Jaakkola ja hänen kannattajansa olisivat tervetulleita äänestäjiä ja rakentajia EU-Suomessa, joka on valitettavasti toisenlainen ja pahempi, jollaiseksi Jaakola sen ehkä tietää?
        Hyvinpä "kannattaja" kirjoittaa, että EU-Suomi ei edes ole itsenäinen, mutta siitä ei pääse eroon kyllä edes sotimallakaan. Sen sijaan hyvää ovat näkyvyys kuten "kannattaja" asian ehkä näkee, ja Jaakkolan "totuudellisuus" -siinäpä yhdstelmää avuksi?

        Luit Jaakko Jukkolan nimen huolimattomasti. Sukunimi on Jukkola. Ymmärrän muuten oikein hyvin, että Jukkola on kyllästynyt IPU:n johdon toimintaan ja lähti perustamaan uutta puoluetta. Aika näyttää, mitä Suomalaisesta Puolueesta tulee. Toivotan kuitenkin SP:lle menestystä. On hyvä, että kansalaisilla on vaihtoehtoja vaaleissa.


      • Jaakon puolesta

        Se osoittaa, ettei Itsenäisyyspuolue ole demokraattinen vaan hyvin eriskummallinen puolue.


    • 123...

      123...

    • MattiKertänen , Salla

      ... oikeastaan kaikki perimmäiset tehtävänsä :

      Esimerkiksi seuraavat tärkeät asiat on unohdettu : Raamattu , Lakikirja , rehellisyys , kosketus tavallisiin suomalaisiin ihmisiin , puolueiden perimmäinen tarkoitus , läpinäkyvyys , lahjomattomuus , hyveellisyys , moraalisuus ja usakottavuus.

      Kun 1960 - luvulla maamme sisäpolitiikka lopullisesti ammattilaistui , syntyivät seuraavat kehityksen kukkaset : Veronmaksajien varoista pulitettavat puoluetuki ja lehdistötuki.

      Kansanedustajat alkoivat eristäytyä ja etääntyä äänestäjistään. Puolueista tuli apparaatteja , äänestäjistään irti leijuvia korporaatioita. Puolueet kadottivat suoran vastuunsa äänestäjilleen.

      Kaikkein pahimmat korruption muodot - vieläpä laillistetut - olivat puoluetuki ja lehdistötuki. Veikko Vennamo vastusti jyrkästi puoluetukea . Ja hän joutui ensimmäisenä puoluetuen uhriksi. Sillä puoluetuella ostettiin hajalle kolme suurta vaalivoittoa saavuttanut SMP 1970-luvulla. Hajoittajapuoplue SKYP:iä ei olisi koskaan syntynyt muuten kuin puoluetukirahojen avulla.

      Tähän hajoitukseen taitettiin Veikko Vennamolta poliittinen selkäranka. Samalla puolueista alkoi kehittryä korruption jas dsaalistuksen mestareita. Vennamohan ennusti , etteibvät puoluetuet suinkaan tule riittämään.

      Ja nythän on kulluneen vuoden aikana nähty , että mihin ovat puoluetuki ja lehdistötuki maamme vieneet.

      Moraalisten jakristillisten arvojen unohtamisen lisäksi on myös unohdettu alkeelisimmatkin ihmisarvot.

      Vanhustenhuolto ja hoito ovat pöyristyttävästi lainlyödyt . Suomen maine korruptoitumattomana maana on lopullisesti tuihottu. Poliittinen vastuuntunto , moraali , hyveelllisyys ka kunniallisuus ovat lopullisesti kadfonneet.

      TILALLE ON SAATU KÄHMINTÄÄ , KORRUPTIOTA , SALAILUA , VALEHTELUA JA TOTUUDEN VÄÄRISTELYÄ !

      Toisaalta en jaksa sääliäkään keskustaa puolueena ! Vieläkin kyrsii mieltäni se kylmä tapa , jolla pääministerimme hylkäsi Kemijärven ja lappilaiset sellutehtaamme alasajossa täällä Kemijärvellä.

      Muista kuinka Jarmo Kojhonen jakoi hernesoppaa viime kunnallisvaalien edellä Sallan torilla ja agitoi tietysti Kepun laskuun. Agitaatio loppui kuin veitsen iskusta . Eräs vanempi mies alkoi huudella kesken puheen , että miksi te aina siellä Helsingissä äänestätte aivan toisin kuin mitä täällä lupaatte ?

      Korhonen löi nmopsasti kimpsunsa kasaan , lähti ja jätti yleisönsä horppimään hernesoppaa !

      • Ei nimimerkkiä

        Ei nimimerkkiä
        Vieras Viestejä: n/a

        Laitan linkin Silminnäkijään

        --------------------------------------------------------------------------------

        http://areena.yle.fi/video/448407

        ketjun aloittaja


    • Yrjö Saraste Sotaveteraani

      29. syyskuuta 2009
      Yksinvaltiasko Suomeen ?

      Hallituksen nimittämä, ministeri Taxellin johtama perustuslakitoimikunta tulee antamaan valtiosäännön uudistamiseksi esityksen, johon sisältyy ennen muuta presidentin valtaoikeuksien kaventaminen.

      Poliittinen eliitti myöntää miten ”Vahva presidentti oli ehkä aiemmin Suomessa tarpeen, muttei enää.” Edelleen miten nyt olisi ei vain korkea aika vaan myös sopiva tilaisuus poistaa presidentin lopullisetkin valtaoikeudet. On arvioitu, että asia saattaisi nyt onnistua tilanteessa, jossa nykyiset hallituspuolueet ovat tämän muutoksen kannalla.

      Asian yhteydessä painotetaan jatkuvasti miten päätäntävallan keskittäminen pääministerille on mukamas sitä oikeata länsimaista kansanvaltaa. Nykyinen yksinkertaisen enemmistön valtaan perustuva järjestelmä on kuitenkin tosiasiallisesti luonut tilanteen, jossa riittävän röyhkeätä pääministeriä ei pystytä erottamaan.

      Tämä koska voimassa olevan perustuslain mukaan nimenomaan pääministerin tulee tehdä aloite Eduskunnan hajottamisesta. Perustuslakia viimeksi uudistettaessa ei kiinnitetty huomiota tähän asiaan. Presidentti tehtiin toimintakyvyttömäksi asian suhteen ja hajotusvalta siirrettiin pääministerille.

      Tässä yhteydessä on muistettava miten presidentti on valittu suoralla kansanvaalilla. Kun pääministeri sen sijaan on noussut valtaan kansanedustajien ”lehmänkaupoilla”. Hyvä ajatus olisi suoralla kansanvaalilla valittava presidentti, jolla olisi valtaoikeus yhdessä määrävähemmistön kanssa hajottaa eduskunta.

      Mitään ei tietenkään tapahdu niin kauan kuin hallituskumppanit seisovat pääministeri Matti Vanhasen takana.

      Ilkeämieliset huhut kyllä väittävät miten hallituksen piirissä varmuuden vuoksijo suunniteltaisiin Vanhaselle syytesuojaa samaan tapaan kuin pääministeri Silvio Berlusconille Italiassa.

      Yrjö Saraste
      Sotaveteraani

    • Matti V.

      Minä haluan, että Itsenäisyyspuolueen johto ottaa opiksi näistä Jaakon viisaista sanoista ja korjaa välittömästi puolueemme toimintakulttuuria ja tavoitteita oikeudenmukaisemmiksi. Kannatan myös harkistemaan sitä, että Jaakko Jukkolalta pyydettäisiin anteeksi ja häntä kutsuttaisiin takaisin Itsenäisyyspuolueen pariin.

      • En ole jäsen

        Pesonen ja Hakalehto ovat niin täynnä itseään, etteivät ota milloinkaan opiksi. He eivät häpeä milloinkaan tekemiään vääryyksiä. Sen tietää jokainen "voimakaksikon" tavannut.

        IPU on diktatuuri ja diktatuurissa ei huonojakaan johtajia arvostella.


      • ei diktatuurille
        En ole jäsen kirjoitti:

        Pesonen ja Hakalehto ovat niin täynnä itseään, etteivät ota milloinkaan opiksi. He eivät häpeä milloinkaan tekemiään vääryyksiä. Sen tietää jokainen "voimakaksikon" tavannut.

        IPU on diktatuuri ja diktatuurissa ei huonojakaan johtajia arvostella.

        ipu tarvitsisi rajun toimintakulttuurin muutoksen


    • Ipun Omatunto

      Vääryyden vallasta seurannut johtopäätös

      Ettei kipeä totuus unohtuisi

      Muistutus Ipun entistä varapuheenjohtaja Jaakko Jukkolaa kohtaan tehdystä vääryydestä sekä häntä kannattavia ex-ipulaisia kohtaan tehdystä vääryydestä

      Sekä vääryyden seuraamuksista

      • Ipun Omatunto

        Ipun Omatunto muistuttaa näin joulun allakin totuudesta ja sen hylkäämisen seuraamuksista. Ettehän aio jouluakin rypeä synnissänne? Pyytäkää vääryydet Herralta Jeesukseslta Kristukselta anteeksi ja rukoilkaa sielunne puhdistusta. Sen jälkeen pyytäkää anteeksi Jaakko Jukkolalta sekä niitlä ex-ipulaisilta ja niiltä Ipussa vielä jäseninä olevilta Jaakko Jukkolan kannattajilta tekemiänne vääryyksiä. Siunattua Herramme Syntymäjuhlaa!


      • Ipun Omatunto

        Pyytäkää Jaakko Jukkolalta ja hänen tukijoiltaan anteeksi ja rukoilkaa Taivaan Herralta Siunausta työllenne. Pysykää totuudessa, käytännössäkin

        Olen myös huolissani Itsenäisyyspuolueen hengellisestä tilasta nykyisin. Onko puolueessa enää lainkaan tilaa Kristukselle ja kristillisille arvoille? Voitte tietenkin häätää totuudenpuhujat ja totuuden mukaan toimivat ulos, mutta samalla menetätte Jumalan Siunauksen ja se tulee vääjäämättä näkymään työssänne. Euroopan Unionin laittomiin vaaleihin osallistuminen on perkeleellistä ja petoksellista toimintaa, omien arvojen maahanpolkemista ja vääryyden hyväksyntää, kuten aivan oikein ha rehdisti Itsenäisyyspuolueessa vielä vuonna 2004 yleisesti tunnustettiinkin. Mihin sittemmin katosi totuuden kaipuu ja etsintä Itsenäisyyspuolueessa?

        Rukoilen joulurukouksessani, että Itsenäisyyspuolue kääntyisi jälleen Elämän Antajan ja Hänen arvojensa puoleen ja pyytäisi pahoja tekojaan anteeksi Jumalalta ja kaikilta niiltä lähimmäisiltänne, joita tekonne kipeimmin ovat koskettaneet.


      • hauskuus tarttuu
        Ipun Omatunto kirjoitti:

        Pyytäkää Jaakko Jukkolalta ja hänen tukijoiltaan anteeksi ja rukoilkaa Taivaan Herralta Siunausta työllenne. Pysykää totuudessa, käytännössäkin

        Olen myös huolissani Itsenäisyyspuolueen hengellisestä tilasta nykyisin. Onko puolueessa enää lainkaan tilaa Kristukselle ja kristillisille arvoille? Voitte tietenkin häätää totuudenpuhujat ja totuuden mukaan toimivat ulos, mutta samalla menetätte Jumalan Siunauksen ja se tulee vääjäämättä näkymään työssänne. Euroopan Unionin laittomiin vaaleihin osallistuminen on perkeleellistä ja petoksellista toimintaa, omien arvojen maahanpolkemista ja vääryyden hyväksyntää, kuten aivan oikein ha rehdisti Itsenäisyyspuolueessa vielä vuonna 2004 yleisesti tunnustettiinkin. Mihin sittemmin katosi totuuden kaipuu ja etsintä Itsenäisyyspuolueessa?

        Rukoilen joulurukouksessani, että Itsenäisyyspuolue kääntyisi jälleen Elämän Antajan ja Hänen arvojensa puoleen ja pyytäisi pahoja tekojaan anteeksi Jumalalta ja kaikilta niiltä lähimmäisiltänne, joita tekonne kipeimmin ovat koskettaneet.

        Olet ainakin itse hauska.


    • Osakemies

      HAISTA LÄSKI VITTU!

    • Jukkolalainen

      Muistutetaanpa jälleen totuudesta ja petoksesta JOTA EI VIELÄ OLE PYYDETTY ANTEEKSI. Mutta niin kauan kuin on elämää, on mahdollisuus Ipun johtajillakin nöyrtyä ja pyytää pahoja tekojaan anteeksi. Ja tehdä parannus. Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.

      Anteeksipyyntöä odotelleessa
      Jukkolalainen

      • voi ei

        Kauheaa tämmöistäkö tämä ipun toiminta on? Että Ipudiktatuuri. Hui kamalaa.


      • ei jäsen
        voi ei kirjoitti:

        Kauheaa tämmöistäkö tämä ipun toiminta on? Että Ipudiktatuuri. Hui kamalaa.

        Aina uudelleen, jos jollakin on asiaa, ottakoon suoraan yhteyttä Jukkolaan. Lopettakaa hänen herjaamisensa, koska hän ei itse osallistu tähän, eikä ole tulossa ipuun. Tehkää työtanne ihan rauhassa.


      • ovista ja ikkunoista
        ei jäsen kirjoitti:

        Aina uudelleen, jos jollakin on asiaa, ottakoon suoraan yhteyttä Jukkolaan. Lopettakaa hänen herjaamisensa, koska hän ei itse osallistu tähän, eikä ole tulossa ipuun. Tehkää työtanne ihan rauhassa.

        Joukkopako Ipusta saa jatkoa kun Mahti-Masa pistää pyörät pyörimään kyynärpäätaktiikkaa käyttäen.


      • persujen paosta
        ovista ja ikkunoista kirjoitti:

        Joukkopako Ipusta saa jatkoa kun Mahti-Masa pistää pyörät pyörimään kyynärpäätaktiikkaa käyttäen.

        Masan tuomasta mahdollisuudesta Itsenäisyyspuolueelle. Aivan selvästi Pohjois-Savon persu kirjoittelee täällä joukkopaosta. Uskon kuitenkin , että ei ole muta mahdollisuutta kuin, että hänen tuli kirjoitusvirhe hänen olisi pitänyt kirjoittaa, että alkanut joukkopako persuista saa jatkoa.
        Tietääkseni Maakunnan Masa on Pohjois- Savon piirissä oleva henkilö eikä se voi mitenkään saada Itsenäisyyspuolueesta siellä joukkopakoa aikaiseksi vaan pelkästään perussuomalaisista.
        Sillä jos edellisissä vaaleissa Itsenäisyyspuolue sai kaikkiaan 74 ääntä Pohjois-Savossa, niin ei voi muuta ajatella kuin sen , että kirjoittajalle tuli kirjoitusvirhe ja hän tarkoitti joukkopaon tulevan perussuomalaisista. En kyllä ihmettele sillä mitä täällä on voinut kirjoituksia seurata niin Pohjois- Savon Perussuomalaiset todellakin tykkäävät Maakunnan Masasta ja siitä se pako johtuu.


      • jääaseman seepra
        persujen paosta kirjoitti:

        Masan tuomasta mahdollisuudesta Itsenäisyyspuolueelle. Aivan selvästi Pohjois-Savon persu kirjoittelee täällä joukkopaosta. Uskon kuitenkin , että ei ole muta mahdollisuutta kuin, että hänen tuli kirjoitusvirhe hänen olisi pitänyt kirjoittaa, että alkanut joukkopako persuista saa jatkoa.
        Tietääkseni Maakunnan Masa on Pohjois- Savon piirissä oleva henkilö eikä se voi mitenkään saada Itsenäisyyspuolueesta siellä joukkopakoa aikaiseksi vaan pelkästään perussuomalaisista.
        Sillä jos edellisissä vaaleissa Itsenäisyyspuolue sai kaikkiaan 74 ääntä Pohjois-Savossa, niin ei voi muuta ajatella kuin sen , että kirjoittajalle tuli kirjoitusvirhe ja hän tarkoitti joukkopaon tulevan perussuomalaisista. En kyllä ihmettele sillä mitä täällä on voinut kirjoituksia seurata niin Pohjois- Savon Perussuomalaiset todellakin tykkäävät Maakunnan Masasta ja siitä se pako johtuu.

        persuilla on tosi ikävä Maakunnan-Masaa, sillä heidän omissa kirjoituksissaan mistään tai kenestäkään ei puhuta tai kirjoiteta juuri laisinkaan, no mitä jotain jostain Soinista.
        Tärkeintähän on se, että persut omilla sivuillaan muistavat lämmöllä Maakunnan-Masan eroa, joka jätti heidät, kuin lokin kakan rantakalliolle. Maakunnan-Masa oli persujen ainoa toivo eduskuntavaaleissa, mutta onneksi maakunnan-Masa huomasi kieroilun ja erosi ryhmineen heistä. Nyt on huomioitava, että maakunnan-masan vapaat eivät ole vain Juankoskelaisia, vaan Kaavilaisia, Tuusniemeläisiä ja muualta P-Savosta. Eniten ja parhaiten hänet tunnetaan Kuopion suunnalla ja kyllä koko Pohjois-savon vaalialueella suuren julkisen mielenkiinnon takia. Paljosta Maakunnan-masa saa kiittää julkisuudestaan myös persuja, jotka lähes jokaisessa kirjoituksessaan ja puheissaan muistaa Maakunnan-Masaa suurella lämmöllä jopa tulisesti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5554
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      61
      2353
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      52
      2312
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1059
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1044
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      940
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      877
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      793
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      771
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      763
    Aihe