pidätys aika

tyhymä minä

kuinka kauan saa pitää putkassa, pidätettynä kuulustelujen takia, eli päästetään pois tai vangitaan. monta vuorokautta. en keksiny googlelle sopivaa hakusanaa

27

10425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piste Veikkonen

      Joo. Ei poliisin tarvitse heti pidättää epäiltyä. Ensin epäilty on ns. kiinniotettuna, se saa kestää 24 tuntia, jos pidättämisen edellytykset ovat olemassa, muutoin 12 tuntia. 24 tunnin kuluessa kiinniotettu on joko vapautettava tai pidätettävä.
      Jos epäilty pidätetään, niin hänet on päästettävä kiinniotosta laskettuna kolmantena päivänä ennen klo 12.00 vapaaksi, tai tehtävä siihen mennessä pakokeinotuomarille vangitsemishakemus. Se on käsiteltävä 24 tunnin kuluessa. edellä mainitusta ajankohdasta.
      Ei tätä googelilta löydä, pakkokeinolaista se löytyy sellaiselle, joka ymmärtää lakeja.

      • Anonyymi

        Kuinka pitkään saa pitää ihmisen putkassa ilman ruokaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka pitkään saa pitää ihmisen putkassa ilman ruokaa?

        Poliisin säilyttämien henkilöiden kohtelusta annettu laki vaatii "terveellisen, monipuolisen ja riittävän ja ravinnon" tarjoamista vapaudenmenetyksen aikana.

        Lain esityöt (HE 90/2005) ottavat asiaan kantaa siten, että "[y]leensä alle 12 tuntia yhtäjaksoisesti vapautensa menettäneenä olevan henkilön osalta ei olisi tarvetta ruokailumahdollisuuden järjestämiseen, vaan vapautensa menettäneen voidaan edellyttää järjestävän itse ruokahuoltonsa vapauduttuaan".


    • sairas60

      Minut vietiin yllättäen putkaan laittomasta uhkauksestatorstaina.perjantaina piti päästä pois mutta vankilan johtaja ei päästänyt.minut pidettiin maanantaihin asti jolloin määrättiin lähestymiskielto vuodeksi.olen henkisesti sairas vanha nainen.kysyisin onko tämä laillista.Minusta ei ole.siis 4 vuorokautta.

      • BMVG

        Hei Sairas60 :) Juu, itse tunnen Suomen lait melko hyvin, eli siis laittomasti toimivat kohdallasi! Suomen laki sanoo kansalainen voidaan pitää putkassa min. 4 tuntia ja maxim. 3 vuorokautta.

        Sinuna ottaisin selvää kuka oli sinä päivänä töissä ja mikä partio sinut pidätti/kiinniotti. Itse tein aikoinaan valituksen poliisista, joka yritti 'auttaa' minua. Tein valituksen 'auttavasta' poliisista eduskuntaan, ja hänet erotettiin 3;ksi kuukaudeksi. Nyt hoitaa kyseinen poliisi hommansa hyvin, eli esim. jos kyse on parkkisakosta, niin silloin käsitellään parkkisakko, ei muita vanhoja sakko tai ilmoituksia yms.

        Tsemppiä :))


      • Laki.poliisillekin

        Tekivät laittomastasti! tee rikosilmoitus toiseen poliisipiiriin heti!


      • ugfthr

        Huokaus. Vieläköhän "henkisesti sairas vanha nainen" näin kuuden vuoden päästä vastauksianne täältä lukee?

        Entä miten suhtautuu poliisi tai mikä tahansa muu instanssi valitukseen, kun tuohon aikaan laki on sanonut samaa kuin nykyäänkin: vangitsemisvaatimus on tehtävä kolmantena päivänä kiinniottamispäivästä, ja sitten tuomioistuimella on aikaa käsitellä asia vielä vuorokausi.

        Sairas60:n kertomuksen perusteella voidaan arvella, että hänet on kiinniotettu torstaina, siitä sunnuntaihin asti on ollut aikaa tehdä vangitsemisvaatimus, ja maanantaiaamuna tuomioistuin on sen käsitellyt päättäen vangitsematta jättämisestä, jolloin sairas60 on vapautettu.

        Missä se virhe taas olikaan?


    • ttppii

      Olisiko kannattanut jättää se uhkaus tekemättä?

      • vaihda.vaippas

        Ei. Tietääpähän mitä on tulossa jos vittuilee.


    • Perätön väite!

      Laittomaan uhkaukseen ei tarvita mitään todisteita, eli riittää kun joku VÄITTÄÄ sinun syyllistyneen laittomaan uhkaukseen.

      Mielestäni on kohtuutonta että kuka vain kadulla vastaan tuleva voi piruuttaan tehdä sinusta vastaavan väitteen, jonka johdosta joudut 4 päiväksi putkaan?

      Saatat menettää sillä välin työsi, traumatisoidut lopun elämääsi ja joudut pelkäämään koska vastaavaa tapahtuu uudestaan. Mitenkään et pysty suojautumaan vastaavia uusia väitteitä kohtaan. Itseasiassa kun sinusta on kerran tehty tuollainen ilmoitus, seuraavat ilmoitukset menevät vielä helpommin läpi, mitä asiaa ne jotka haluavat sinulle pahaa, käyttävät hyväkseen.

      Kukaan ei ole turvassa vastaavalta kiusanteolta!

      • Äläs nyt sentään.

        Ei voi menettää työtä.

        Vasta jos on viikon poissa ilmoittamatta pätevää perustetta, voi työnantaja purkaa työsopimuksen. Ei siis vaikkapa neljän päivän putkareissun takia.


      • Anonyymi
        Äläs nyt sentään. kirjoitti:

        Ei voi menettää työtä.

        Vasta jos on viikon poissa ilmoittamatta pätevää perustetta, voi työnantaja purkaa työsopimuksen. Ei siis vaikkapa neljän päivän putkareissun takia.

        Epäilemättä menettäisin työni välittömästi, jos olisin kiinniotettuna/osallinen jomminkumminpäin rikosasiassa/tms mikä ylipäätään vaikeuttaisi työssäkäyntiä. Kyllä sellaisella, itäisi olla jokin sanktiointi, jos perusteetta tekee ihmisestä ilmoituksen poliisille. Nim. omakohtaista kokemusta, että jos vaikka pahoinpitelystä jotenkin pystyy selviytymään, ilman virkaltaa, vaikka jäisikin ikävyyksiä ja/tai pientä haittaa, ei kannata lähteä penäämään mitään. Koska tekijähän ei silloin menettäisi enää paljoakaan, jos jotain ikävämpää tekisi. Ja kohteen on vaikeaa hoitaa trauman takia sekä arkeaan, että rikosprosessissa olla mukana.
        Kun jättää huomiotta tiettyjä asioita- ne eivät haihdu tapahtumattomiksi, mutta niiden kanssa oppii elämään, varomaan, ja huvittavinta koko asiassa on se että tekijä on niinkuin ei olisikaan mitään missään tehnyt- vaikka puoli pitäjää tietäisi asiasta.
        Ei oikeudessakaan sitäpaitsi saa esimerkiksi entisiä kasvoja takaisin.


    • pol.palvoja, johtava

      Älä valehtele

      Ei pelkkä väite vie ketään putkaan. Kiinniottoon riittää väite, mutta kun ihminen pidätetään ja laitetaan putkaan, niin silloin täytyy pidättämisen edellytykset täyttyä, muutoinhan poliisi lähtee törkeästä vapaudenriistosta ja virkavirheesttä linnaan. Max 4 vuotta vankeutta.

      • polvistu eteeni

        Hyvä alku vastauksessa ja ihan oikein mutta sitten lauseen loppu ei mennyt sinnepäinkään - ei kukaan poliisi minnekään linnaaan lähde pikku ajatuskatkoista ja epähuomioista, huomautuksella selviää. Vaaditaan tahallisuutta tai törkeää huolimattomuutta. Huomaatkos, sulla on koko ajan kaasu päällä, kohta hirttää.


    • 14

      Ajatuskatkolla
      Sulla heittää. Ja, nyt naurua. Virkamies, joka ei osaa ammattinsa alkeitakaan, ei koskaan selviä teosta, mistä voidaan tuomita vankeutta, huomautuksella.
      Et tunne poliisikuntaa vähääkään. Keskinäisen kateuden vuoksi mitään huomautuksia siellä ei jaella. Pienimmistäkin virheistä käräjöidään.

    • pemo676

      Hei osaisko joku kertoa, kun mulle tapahtu näin, että minut kiinni otettiin jokunen aika sitten muutamaan rikokseen epäiltynä. No Sanotaan nyt tässä esim, maanantai yö/aamuyö klo noin 03:00-06:00 kiinniotto, seuraavana päivänä kuulusteluja jne. No sitten alko olee Se 4vrk lähestymässä mitä olin ollut kiinni, ja eikös Se näin nyt ole että minut virallisesti pitäisi vapauttaa VIIMEISTÄÄN klo12:00 Mennessä kun on kulunut Se 3vrk ja sit seuraavan päivän kello 12:00päivällä jolloin päätös hakea vangittavaksi tai heti laskea vapaaksi. No nyt ajattelin kysyä teidän mielipidettä, niinkin pienestä asiasta että kun kello silloin kyseisenä päivänä löi 12:00 Nii painoin heti kutsu nappia mutta sit vartijat rupes keksimään että mm. Nyt tiedonvälitys takkuilee ym paskaa, kun hätääntyivät kun tiesivät että minut olisi heti pitänyt päästää mutta eivät. No.. Noin 14:30 putkan ovi pamahti auki ja oven takana seiso kyttä joka sano että nyt pääset pois, mut me määrättiin sut matkustuskieltoon. Niin mitähän tästä mahtaisi tulla/tapahtua jos kantelisin että minuahan pidettiin LAITTOMASTI kiinni ja vieläpä poliisin/vartijoiden toimesta. Kun jossainhan Se raja aina kulkee! Tällä kertaa siinä kello 12;00. mutta nyt raja ylitettiin. Olen todella kiitollinen jos antaisitte omia mielipiteitä!

      • 19-17

        Jos sinut otettiin kiinni maanantaina klo 03-06 niin siitä 24 tunnin sisällä sinulle on ilmoitettava, jos sinut pidätetään ja ilmoitetaanko pidätykestäsi kenellekään.
        Torstaihin klo 12.00 mennessä poliisin on tehtävä pakkokeinotuomarille ilmoitus vangitsemisvaatimuksesta, tai sinut on siihen mennessä vapautettava. Jos vangitsemisvaatimus olisi tehty, niin siitä 24 tunnin sisällä vaatimus on käsiteltävä, eli perjantaina klo 12.00 mennessä.
        Koko ajan konna on tietysti kaapissa odottelemassa käsittelyä. Poliisi antaa pidätetylle mahdollisuuden hankkia käsittelyyn avustajan, mutta poliisi ei sitä pidätetyn puolesta hanki.


    • 35-vee

      Suosittelen kaikille alan ammattilaista eli lakimiehen juttusille. Vähävaraisille valtio korvaa kustannukset???

    • VittuLiisatTappaa

      Kyllä on Suomessa ihmisen oikeudet surkeat.
      Lissut voi ottaa kiinni huvikseen ja pitää 3 vrk putkassa, ilman oikeudenkäyntiä.

      Minut tultiin hakemaan kotoa putkaan ja syyksi sanottiin laiton uhkaus.
      En ole mitään laitonta uhkausta tehnyt.
      Sain laput kouraani ja luin että voin päästä lääkäriin.

      Vaadin lääkäriin pääsyä ja sinne myös pääsin.
      Siitä vasta ongelmani alkoivat ja nyt olen Niuvanniemessä pakkohoidossa

      Olen aivovammainen enkä ymmärtänyt, että minun pitää ensin mennä kuulusteluihin ja sen jälkeen sitten mennä itkemään lääkärille miten minua kohdeltiin.

      Suomessa on poliisien ja mielisairaaloiden välinen mielivalta. Jossa yksilö on heikoilla
      Olessani Kupittaan mielisairaalassa siellä oli nainen jonka poliisit olivat kaapanneet kyytiinsä, kun hän oli ollut koiraa ulkoiluttamassa !
      Nainen oli hyvin koulutettu ja todisti voimakkaasti uskostaan Jeesukseen

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      306
      3608
    2. 205
      2996
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2554
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      241
      2027
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1455
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1337
    8. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      170
      1334
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1318
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe