As Oy:n varojen pimeähköä käyttöä?

Nimmmmittäin

Hei! Kysyisin mielipidettänne. Taloyhtiöön kuuluu 3 erillistä taloa, 2 pienkerrostaloa sekä 1 omakotitalo. Ja 12 asuntoa. Vuoden 2010 yhtiökokouksessa päätettiin 20 000e lainan nostamisesta 'korjausprojektin käynnistämiseen'. Eli tulossa on julkisivuremonttia ja ikkunaremonttia lähivuosina.

Nyt rahat (20 000e) näyttävät menneen, ennen kuin tämän vuoden yhtiökokousta on pidetty, ja jossa siis tullaan päättämään yksityiskohtaisesti korjauksista ym. koskien tulevaa suurta korjausprojektia. Kuntoarviot ja -tutkimukset ja tarjouspyyntöjä koskevat toimisto ym. kulut kuuluvat tähän 'korjausprojektin käynnistämiseen', summa kuitenkin vain noin 4000e. Muutoin vuoden 2010 'yleisvaroja' on käytetty osakeyhtiöstä VAIN 2 talon korjauksiin (esim. lvi-järjestelmien korjaus 7794e, ulkopuolisten rakenteiden korjaus 4522e, korjaustöiden suunn. ja valvonta 7835e), ja mistään rahojen käytön kohteesta isännöitsijä ei ole ilmoittanut yleisesti saati kutsunut asian tiimoilta kokousta koolle. Ja siis mitään päätöksiä suuresta korjausprojektista ei ole vielä tehty, vain ehdotukset paperilla ja velanottoehdotus kutakuinkin 300 000e. Sama meno tiettyjen kahden talojen suosimisesta on kuulemma jatkunut jo pari vuotta.

Kysyisinkin, onko isännöitsijä menetellyt laillisesti, ja millä tavoin häntä voi asian tiimoilta piinata tulevassa yhtiökokouksessa. Kuulun itse hallitukseen (keltanokkana), mutta tämä roska selvisi minulle vasta jonkin aikaa sitten. Yhtiökokouksessahan voi vaatia yksityiskohtaisen selvityksen kuitteineen päivineen spesifioiduista menoista vai kuinka? Ja voiko isännöitsijä käyttää tuhansia euroja tiettyjen talojen remontteihin kysymättä asiasta hallituksen mielipidettä varojen käytöstä? Ja nyt siis on hassattu myös viimeisin laina ties mihin.

Maalaisjärjellä kyseinen isännöintifirman toiminta kuulostaa silkalta perseilyltä. Ja isännöitsijä on täyden kusipään maineessa näillä seuduilla. Tiedän, että on tutustuttava kaikkeen mahdolliseen informaatioon (laki) asiaa koskien, mutta olisin todella iloinen, jos joku viitsisi kommentoida tapausta.

Kiitos jo etukäteen!

33

1848

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lpioytrewsgfhjhjk

      Kaipa olette hallituksen kokouksessa asiaa käsitellyt, koska todennäköisesti olette allekirjoittaneet eli hyväksyneet tilinpäätöksen.

    • URE303

      Hieman sekavalta kuulostaa. Päätetty siis lainan otosta vaikka itse projekteja ei ole vielä päätetty. Täytyy olla taloudellisesti aika huonosti hoidettu yhtiö jos kuntoarvioita varten on pitänyt ottaa lainaa. Paha sanoa kysymykseesi mitään näillä tiedoilla mutta sellaisen kuvan saa, että amatöörejä sähläämässä. 12 000 euron korjauksiin 8000 euron suunnittelu- ja valvontakustannukset. :D

      • kylpä

        ovat varmaan maksaneet itselleen suunnittelusta, ja valvonnasta,onko kukaan tutkinut kenen tiliille rahat on maksettu?kyllä pitäs.nimittäin tätä tapahtuu.


    • Kädetön hallitus

      Nyt en ymmärrä.

      Kuulut hallitukseen, etkä tiedä yhtiön rahojen käytöstä.

      Olettehan käynyt läpi ennen yhtiökokouksesta hallituksen kokouksessa tilinpäätöksen ja taseen kohta kohdalta. Eihän sinulla ole mitään syytä enää yhtiökokouksessa tentata isännöitsijää rahojen kaytöstä, koska sinulla on hallituksen jäsenenä oikeus kaikkeen materiaaliin, mitä taloyhtiön kirjanpidossa on. Myös kuitteihin.

      Kai olet käynyt nuo läpi, jos vilppiepäilyjä on?

      Vai oletko hallituksen kokouksissa hiljaa, vai etkö ymmärrä edes kysyä asioista, jotka ovat sinulle epäselviä?

      Jos isännöitsijä käyttää yhtiön rahoja ohi hallituksen, niin syy on enemmänkin hallituksen saamattomuudesta, kuin isännöitsijän toiminnassa. Vaihtakaa hallitus, siis myös sinut, ja uusi hallitus voi sitten ottaa homman haltuun.

      • kjlkajfkjkjfklakl

        Yhtiökokousta (tulossa) edeltävän hallituksen kokouksen kutsu oli postilaatikossa sen päivän iltana, kun kokous oli jo pidetty. Että sillä lailla. Ei paljon tarvinnut sanoa mitään. Siksi tenttaus tapahtuu tulevassa yhtiökokouksessa.

        Sillä täällä kyselenkin, koska kaikki on päin persettä ja isännöitsijä määrää tahdin eikä kukaan ole sanonut mitään, koska ei tiedä asioista mitään. Tai ei ole niistä kiinnostunut. Mukaan lukien siis myös itseni.

        Itse muutin yhtiöön viime vuonna, ja ajauduin hallitukseen, koska kukaan muu ei siihen ryhtynyt. Ja siis nämä epäselvyydet ovat tulleet ilmi itselleni vasta äskettäin, kun aloin toden teolla perehtymään asiaan. Ilman minkäänlaista kokemusta ko. asioista, siis.


      • #####

        Vaihtakaa myös se hallituksen puheenjohtaja. puheenjohtajan rooli on valvoa hallituksen tekemisiä ja samoin isännöitsijän tekemisiä. isännöitsijä on hallituksen työrukkanen, eli toimii hallitukselta saatujen ohjeiden ja toimeksiantojen mukaan.

        Miettikää myös isännöitsijätoimiston vaihtoa.


    • entinen hallituksen

      Hallitus koostuu usein maallikoista ja isännöitsijä on AMMATTI-ihminen joten kyllä isännöitsijältä sopii odottaa parempaa selvitystä hallituksen jäsenille. Ilmeisesti muutkaan hallituksen jäsenet ei ole ymmärtäneet kysyä isännöitijän toimien perään.
      Sinun pitäisi keskustella nyt hallituksen puheenjohtajan kanssa että onko hallitus antanut luvan rahojen käyttöön vai onko isännöitsijä omin päin jakanut.
      Ja tilintarkastajaan voi myös olla yhteudessä.
      Jos kovin sekavalta näyttää ilmoita eroavasti hallituksesta heti, niin et ainakaan ole vastuussa "holtittomasta " rahan käytöstä. Entinen hallitus jatkaa jos on riittävä määrä jäseniä, yleensä varajäsenet astuu kuvioihin.
      Isännöitsijä tekee yhteistyötä hallituksen kanssa / luvalla varsinkin kun niin isoista asioista on kysymys että ne eivät kuulu normaalin budjetin piiriin.

      • gsfdhghghs

        Kiitos ystävällisestä vastauksesta. Tilanne on juuri niin, että hallitusta vaivaa tietämättömyys ja/tai kiinnostuksen puute. Itse kiinnostuin asiasta epämääräisyyksien hiljalleen valjettua ja aion päästä asioista jyvälle.

        Lyhykäisesti rahojen jaosta: lainamäärä on budjetoitu v.2009 ehdotuksessa eri 'tileihin', mutta niitä ei ole käytännössä juurikaan niihin käytetty ('Ikkunat, ovet', 'Kattorakenteet'). Sen sijaan asioihin, joihin on budjetoitu huomattavan vähän varoja, onkin käytetty tuhansia ja taas tuhansia euroja enemmän kuin mitä budjetoitu. Ja näistä ylimenoista siis ei ole ollut yhden ainutta hallituksen kokousta. Vuoden 2009 menoarvioissa ei myöskään näy budjettimerkintää 'Korjausten suunnittelu ja valvonta', mutta nyt se on sinne äkkiä ilmestynyt ja kyse jopa noin 8000 eurosta.

        Tilanne on hankala, sillä en todellakaan omaa kokemusta ko. asioiden tiimoilta tippaakaan. Mutta tässähän sitä sitten kertyy...


      • ####
        gsfdhghghs kirjoitti:

        Kiitos ystävällisestä vastauksesta. Tilanne on juuri niin, että hallitusta vaivaa tietämättömyys ja/tai kiinnostuksen puute. Itse kiinnostuin asiasta epämääräisyyksien hiljalleen valjettua ja aion päästä asioista jyvälle.

        Lyhykäisesti rahojen jaosta: lainamäärä on budjetoitu v.2009 ehdotuksessa eri 'tileihin', mutta niitä ei ole käytännössä juurikaan niihin käytetty ('Ikkunat, ovet', 'Kattorakenteet'). Sen sijaan asioihin, joihin on budjetoitu huomattavan vähän varoja, onkin käytetty tuhansia ja taas tuhansia euroja enemmän kuin mitä budjetoitu. Ja näistä ylimenoista siis ei ole ollut yhden ainutta hallituksen kokousta. Vuoden 2009 menoarvioissa ei myöskään näy budjettimerkintää 'Korjausten suunnittelu ja valvonta', mutta nyt se on sinne äkkiä ilmestynyt ja kyse jopa noin 8000 eurosta.

        Tilanne on hankala, sillä en todellakaan omaa kokemusta ko. asioiden tiimoilta tippaakaan. Mutta tässähän sitä sitten kertyy...

        Hallituksen jäsenenä olet vastuussa muille yhtiön osakkaille
        hallituksen, ml. isännöitsijän holtittomuudesta.Vastaatte kaikki yhdessä ja yksi kaikkien puolesta periaatteella. Saatatte olla pirunmoisessa kusessa tässä asiassa. Toki taas kun vastuullisia aikanaan haetaan vastuulle, täytyy muistaa se, onko ollut taahallinen teko, eli osaamattomuus vai löydetäänkö sitten näyttö tahallisesti tehtyyn tekoon. On säälittävää että tämmöisiä isännöitsijöitä edelleen alalla kieppuu. Isännöitsijöiden ammatillinen osaaminen ja asenne on edelleen varsin surkeaa tasoa, tosin ammattilaisia löytyy, mutta niukasti.


    • köljhghgefw

      Budjetti on aina talousarvio ja etenkin viime vuonna kovan talven jäljiltä jouduttiin lumitöihin, lämmitykseen ja kiinteistöveroon ohjaamaan lisää rahaa muista kohdista, yleisimmin korjauksista.
      Tämä vaara on aina olemassa, etenkin mikäli vastikkeiden nostoihin ei ole riittävästi varauduttu.

      • jgklafjgkajflg

        Kyllä, se on toki selvää!

        Nyt rahat oli ohjattu LVI-korjauksiin sekä ulkorakenteiden korjauksiin (heitto yht. noin 7500e budjettiin nähden). Ja joista siis ei tíetoa, mitä ne ovat. Se on tiedossa, että ne ovat kohdistuneet kahteen muuhun taloon kaikessa hiljaisuudessa.


    • ent.hall.jäsen

      Isännöitsijän pitää kyetä näyttämään missä hallituksen kokouksessa on päätetty että mihin ja minkä talon korjauksiin ne rahat on osoitettu. Ei isännöitsijä saa omin päin tehdä mitä haluaa, ellei hänelle ole hallitus antanut erikseen siihen valtuutusta (tuskin!)
      Ja rahan käytöstä pitää löytyä (hallitukselle, tilintarkastajille) tarkat tositteet.
      Vuosibudjetti on se rahavarasto josta isännöitsijä hoitaa juoksevat menot, siinä voi tarvittaessa hiukan liukua esim. "lumitöistä" voi ottaa vaikka jonkun "venttiilin" korjaukseen joka on kiireellinen.
      Muita rahasiirtoja tai lainannostoja -siirtoja isännöitsijä ei tee ilman hallituksen lupaa. Lupa voi olla jossakin aiemmassa kokouksessa päätetty asia, kun nykyisistä lainoista ja korjauksista on päätetty.
      Se että aina ne 2 taloa on korjauskohteena, niin As.Oy. laki sanoo että on noudatettava yhdenvertaisuusperiaatetta (kukaan ei saa suurempaa etua kuin toiset). Joku syy ilmeisesti niiden kahden korjaukseen?
      Lainarahat pitää käyttää siihen mihin tarkoitettu, ei budjetin paikkaamiseen.

      Hallitus on isännöitsijän TYÖNANTAJA ja hallitus edustaa osaakkeenomistajia.
      Isännöitsijä ei saa ottaa nokkiinsa jos näistä asioista hallituksen jäsen haluaisi päästä ajantasalle.
      Minä olen kysynyt isännöitsijältä jos on ollut epäselvää, olen antanut moitetta jos oli aihetta (huolimattomuus) ja siitä huolimatta yhteistyö on pelannut hyvin kunnes erosin jotta nuoremmat saa jatkaa ! Minulla oli tapana ottaa asioista tarkka selvyys aina "kaiken varalta".

      • 2+17

        Tämä ei suoranaisesti kuulu tähän, mutta kun läheltä liippaa, haluan kertoa omasta yhtiökokouksesta opiksi muille,
        Juttu on tämä: olin vuosia talon isännöitsijänä ja jouduin syntipukiksi siksi, että yhden kylpyhuoneen kosteusvaurio ilmeni vasta siinä vaiheessa kun kylppärini , seinät ja lattia olivat auki. Juttua puitiin ko:ssa ja HO:ssa vuosia. Lopputulos oli, että taloyhtiö hävisi jutun ja joutui maksamaan niin minun kuin omat oikeuskulunsa.
        Talo halusi riidellä ja minusta on tehty syntipukki. Eilen oli ensimmäinen yhtiökokous uuden as.oy lain mukaisena. Siellä olisi pitänyt esittää viiden vuoden korjaussuunnitelma. Ei ollut. Kokous antoi valtuudet suunnitelman tekoon.Vuosi sitten yk:ssa oli päätetty yhtiöjärjestyksen muuttamisesta siten, ettei tilintarkastajaa/toiminnantarkastajaa valita, samoin joitain muita muutoksia. Kysyin, oliko yhtiöjärjestyksen muutos rekisteröity, koskapa henkilövalinnat olivat esityslistalla vanhan yj:n mukaisina mutta toiminnantarkastajan valinta ei ollenkaan. Olin häirikkö kun huomasin isännöitsijän mokan.
        Yhtiöjärjestyksen muutosta ei ole rekisteröity.


      • novoip

        kyllä toiminnatarkastaja pitää olla ehdottomasti,hän tarkastaa tiliotteet ja tositteet,että ne stemmaa laskujen kanssa,ja että myös laskut,kelle maksettu.toiminta pitäs tarkastaa kerran kuussa niinisompia rötöksiä ei ehdi syntymään.


    • kieroa

      Jos yhtiön varoja on käytetty sinun mielestäsi väärin voit ihan yksinkin tehdä tutkimuspyynnön tai keskustella muiden osakkaiden kanssa. Isännöinti firmat ovat yhtiöiden renkejä eikä niillä ole ominpäin käyttöoikeutta yhtiön varoihinJos pöytäkirjoja ei löydy missä osakkaat ovat suostuneet moiseen, tee rikosilmoitus.

    • tarkkamarkka,

      pöyydä erityistilintarkastus.

    • matkis521

      syytä kutsua tilin tarkastaja
      puolueeton sellainen .
      maksaa mutta saatpa mielen
      rauhan.

      osakas

    • Tuomas-petteri@suomi
      • ####

        Kerrankin hienoa ja asiallista keskustelua tästä aiheesta. Tämä kyseinen tapaus jälleen kerran osoittaa sen, millä tasolla asioden hoito taloyhtiöissä on.

        Hallituksen kokoaminen ja siihen osaavien ja sitotuvien henkilöiden löytäminen on vaikeaa. Hallitusten keski-ikä tahtoo olla ja lähennellä 7-kymmentä ikävuotta. Tämä kyseinen ikä seikka halvaannuttaa yhtiön toiminnan pitämisen taloudellisesti ja elinkaariedullisesti kohtuullisen korkealla tasolla. Yhtiö ja kiinteistö tarvitsee resurssit (eurot) , millä hoidetaan huolto ja huoltokorjaukset ajallaan, niin ettei korjausvelkaa synny. Harva hallituksessa istuva 7-kymppinen kerran osakkeensa maksanut on valmis ottamaan uutta lainaa korjaustoimenpiteitä varten. Mennään periaatteella "kyllä tämä talo meikäläisen eliniän kestää" - mutta mitenkä sitten se uusi sukupolvi? Ei olla valmiita vastuulliseen ja pitkäjänteiseen toimintaan. Näitä saman laisia vanhoja patuja kun on sitten hallituksen ennemmistö, minkäs sitten mahdat korjauseurojen keruulle. Näin se homma vaan menee.


    • mk

      Älkää myöntälö isännöitsijälle vastuuvapautta ennen kuin kaikista on selvitys ja jos ei muu auta niin vaihtakaa isännöitsijä. Sanotte isännöitsijälle että han tekee niinkuin taloyhtön hallitus käskee eikä toisinpäin. Tehkää ylimääräinen tilintarkastus taloyhtiöön niin asiat selviävät ja isännöitsijän saatte vatuuseen ja maksaa itse rahat takaisin jos on väärin toimittu. Muuttakaa yhtiöjärjestystä siten että hallitus hyväksyy ensin kaikki remonttihommat ennen kuin niitä aloitetaan.

      • ####

        Muistakaa se seikka näissä vastuu kysymyksissä koskien isännöitsijää, että koko hallitus on vastuussa. Hallitus ja hallituksen puheenjohtaja on velvoitettu valvomaan isännöisijän toimintaa, eli koko konklaavi vastaa.


      • ####
        #### kirjoitti:

        Muistakaa se seikka näissä vastuu kysymyksissä koskien isännöitsijää, että koko hallitus on vastuussa. Hallitus ja hallituksen puheenjohtaja on velvoitettu valvomaan isännöisijän toimintaa, eli koko konklaavi vastaa.

        Edelleen vastuusta ja vastuun kannosta. Pahimmillaan tässä kyseisessä tapauksessa isännöitsijä pyyhkii kätensä leppään. isännöitsijä todetaan pennittömäksi uneksijaksi ja hallituksen jäsenet kuittaa vahingot maksettavaksi. Isännöitsijä kun ei yleensä ole hallituksen jäsen, niin tähän perustuen ei myöskään kovin suuressa vastuussa. Todetaan vain joskus aikanaan että töpeksitty on mutta mitäpä tuosta, tukistetaan ja moititaan toiminta, mutta ei sitten muuta.


      • dindong

        loppupeleissä osakkaat vastaavat,koska ovat hallituksen valinneet.sen takia toiminnan tarkastajan pitää olla osakas,koska sitten myös hänen rahansa ovat liossa siinä.niin asiaa oikeesti kiinnostaa.


    • ei voi olla totta

      Niinpä niin... Vasta selvisi meillekin, että luotettava isännöitsijä kavalsi
      50,000 e

    • Hallituksen jäsen

      Ainakin 2/3 osaa isännöitsijöistä hankkii lisätuloja hovitoimittajiensa avulla. Niin löytyy paljon enemmän rahaa kuin isännöitsijän palkkiosta.

      Homma tapahtuu seuraavasti. Yleensä mukana joku hallituksen jäsenistä. Joskus hallitus niin täydellinen nolla asiantuntemuksen suhteen että isännöitsijä pyörittää sitä miten haluaa.

      Tyypillinen esimerkki. Piharemontti. Joku ehdottanut vähän kukkia pihalle. Sitten teetetään jollakin suunnittelijalla ehdotus. Yhtäkkiä ei olekaan enään kysymys satasen kukista, vaan kustannusarvio onkin 100.000 - 200.000 euroa. Yleensä siihen sisällytetään nimikkeitä joiden hintaluokka hallituksen jäsenille tuntematon. Olennaista että kustannusarvio on ainakin kaksinkertainen työhön nähden. Muuten ei sitä löysää rahaa irtoa isännöitsijälle.

      Seuraavan vaiheen tarkkailu tärkeintä hommassa. Jos isännöitsijä pääsee valitsemaan kenelle tarjoukset lähetetään niin homma on hallituksella karannut käsistä. Kaikki joille isännöitsijä lähettää tarjouspyynnön ovat hovihankkijan kavereita ja tarjoukset vain vähän kalliimpia. Näin luodaan uskottavaa kuvaa asiasta.

      Isännöitsijältä on vaadittava tarjouspyyntöpaperit ja pyrittävä löytämään joku jolla ei ole suurta firmaa tai toimistoa rasitteenaan. Tarjous saattaa ollakin vain 40% isännöitsijän hovihankkijoiden tarjouksesta.

      Nyt jos valitaan tämä normaalihintainen, niin isännöitsijä alkaa rettelöimään hänen kanssaan ja yrittää kaikkia keinoja vaikeuttaakseen urakan toteutusta.

      Kysyin eräältä urakoitsijalta että miten homma toimii jos maksaa isännöitsijälle, niin hän vastasi "Silloin ei tule ainakaan reklamaatioita" Seuraava ongelma isännöitsijälle miten saadaan pimeänä lahjusrahat.

      Se tapahtuu seuraavasti, Saattaa olla ettei koko firmaa ole olemassakaan ja taloyhtiön maksut menevät tilille ja nimelle jolla ei mitään. Ennakkoveronumeroa ole. Maksun saaja saattaa muuttua yllättäen. Homman huono puoli on siinä että taloyhtiö on vastuussa että ennakkoverolappu löytyy. Ellei löydy, taloyhtiö maksaa. Isännöitsijä on aika hyvin turvannut selustansa, sillä hallitus on vastuussa.

      Toinen vastaava kohde julkisivuremontti ja nykyään putkiremontitkin.

      Isännöitsijän huijauksen heikot kohdat paljastuvat kun häneltä alkaa vaatimaan tarjouspyyntöpapereita. Kaikkensa tekee ettei niitä saisi. Seuraava heikko kohta että on tarkistettava onko tekijällä ennakkoveronumeroa ja ettei maksut mene jollekin muulle kuin sopimuksen osapuolelle.

      Tämä epärehellisyys on niin yleistä että aika usein ei auta edes isännöitsijän vaihto. Aivan alussa pyrkivät antamaan hyvän kuvan jotta saisivat luottamuksen.

    • Kiuluoolku x

      Onko todellista että Riihimäessä Kiulupolulla kolmen talon taloyhtiön peltikatto remontti voi maksaa 220000euroa plus valvonta 8000e ?!?

      Kivat 14-16000euroa/asunto.

      Kusettaako taloyhtiö/isännöitsijä/valvojafirma kilpailutusta?
      Tarjoukset saatu kolmelta joita ei tosin kerrottu yhtiökokouskutsussa.

      Muutaman vuoden takaa tuolla summalla saatiin aika paljon katon lisäksi lähikunnassa, tuli ilmastointi, lämmönjako, lukot, kylpyhuoneremontit siis nyt tuntuu aika kovalta kusetukselta!

      • sdvfdxb

        ei jumavita!!!!katoppa ketkä on ulkomaan reissussa..


    • regsgr

      ei,ei ,ei,ei näin.Ei ole ensimmäinen kerta kun isännöintitaho ja /sekä ty -hallitus käyttäytyy näin.On esimerkkejä tarjouskilpailuista joista oon saatu hyöty niin isännöitsijälle sekä hallituksen jäsenille.
      Esim parvekeremontti ja kas kummaa isännöitsijä sai mökilleen pientä remonttia myöhemmin.Kytkösriski on aina olemassa urakoitsijan ja saneeraajan välissä.Eihän tämä maailmanmeno ole miksikään muuttunut:
      Politiikassa,kunnallistasolla,kansainvälisessä kaupankäynnissä etc etc
      on lahjontaa,korruptiota...elikkäs täyttä kusetusta on jos et ole tarkkana!!

    • Entinen kepulainen

      Kerrankin hienoa ja asiallista keskustelua tästä aiheesta. Tämä kyseinen tapaus jälleen kerran osoittaa sen, millä tasolla asioden hoito taloyhtiöissä on.
      Yksi esimerkki:
      Yhtiössämme tehtiin putkistoremontti johon hallitus esitetti myös muita laajamittaisia saneeraustoimenpiteitä. Näistä yhtiökokouksen enemmistö päätöksellä poistettiin osa. Hallitus ja isännöitsijä kuitenkin teetti osan evätyistä remonteista pöytäkirjamerkinnällä ( urakoitsija teki oma-aloitteisesti ilman lisäkorvauksia ) kyseiset remontit. Remontoidut kohteet olivat sellaisia joista osa hallituksen jäsenistä sekä Isännöitsijä hyötyivät.
      Ajautumalla seuraavana vuonna hallitukseen ja puututtuani saneerauksen aikana tehtyihin useisiin työvirheisiin ja pyytäen Isännöitsijää, valvojaa sekä urakoitsijaa tulemaan paikanpäälle demostoidessani tehdyt virheet, ei yksikään tullut. Virheet kuitenkin jälkeenpäin myönnettiin sekä korjattiin ilmoittaessani ottavani asiat julkisesti esille.
      Kaiken tämän jälkeen olen saanut nuhtelu, jopa uhkauksen alaisia viestejä Isännöitsijältä seka hallituksen puheenjohtajalta.
      Mielestäni tämä kertoo kaiken hyvävelijärjestelmästä mikä usean toloyhtiön kohdalla toimii, ainakin silloin kun hallituksen jäseninä toimii sijoittajat.

    • SIKKOLA30

      Hei nyt on hyvä kysymys mutta en tiedä mikä on tähän oikea vastaus ?
      Helsingissä,suuri taloyhtiö ja jossa on myös liikehuoneistoja,kyseessä paha vuokralaisen aiheuttama vesivahinko.
      Mutta miksi laitetaan talon asukas maksamaan (kuulemma ilman vakuutusta asuva varaton vuokralainen kyseessä) tälläistä tyhmyys laskua.
      Lainaa ottamalla joutuu tämän laskun vielä maksamaan.
      Missä kulkee hallituksen vastuu kyseisessä asiassa ?
      Minusta tämä tyhmyys lasku pitäisi hallituksen maksaa ?
      Eikö taloyhtiöllä pitäisi olla tähän asiaan kuuluva kiinteistö vakuutus?
      Talossa kun vielä on putki-katto-julkisivu remontit alkamassa.
      Tuntuu kuin hallitus nukkuisi ja ei olisi ihan ajan tasalla 2011.

      • sallitko

        osakkeen omistaja tietysti maksaa,ja sitten perii vuokralaiselta jos niin parhaaksi näkee.


    • 32

      Asunto-osakeyhtiön varojen väärinkäyttö on varsin tavallista. Paras mahdollisuus tähän väärinkäyttöön on isännöitsijällä.

      Omassa taloyhtiössämme espoolainen isännöitsijä toimisto Exdom Oy on rikostutkinnassa isännöimiensä taloyhtiöiden rahojen kavaltamisesta epäiltynä.

      Eli Exdom Oy rikostutkinnassa.

      Exdom Oy rikostutkinnassa.

      Exdom Oy rikostutkinnassa.

      Exdom Oy rikostutkinnassa.

      Exdom Oy rikostutkinnassa.

    • Rahansamenettänyt

      Mitä, onko Exdom Oy rikostutkinnan alaisena? Epäilläänkä Exdomia rikoksesta?
      Onko Exdom=krahojen kavaltaja? Moni espoolainen as. Ouy epäilee Exdomia rahojen kavaltamisesta. Onko Isännöitsijäliitto asiasta tietoinen? Kysymys kuuluukin:

      Onko Exdom Oy kavaltanut rahoja asunto-osakeyhtiöiltä?

      Onko Exdom Oy kavaltanut rahoja asunto-osakeyhtiöiltä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1270
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      807
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      760
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      671
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe