Kemi on mahtava kesäkaupunki

yllättynyt

Kyllä täytyy sanoa että olen kyllä yllättynyt vierailessani Kemissä tässä kuluneella viikolla. Käveleskelin iltasella Koivuharjulla, Ruutinrannassa, venesatamassa, puutalokortteleissa ja keskustassa, niin teki kyllä vaikutuksen. Ja etenkin meri ja merellinen ilma oli sisämaan asukille hieno asia. Täällä on paljon hienoja juttuja, mitä välttämättä paikkakunnalla pitkään asuneet eivät näe.

Ottakaapa joskus kesäisenä, aurinkoisena ehtoona jalkapatikalla vastaava reissu ja avatkaa silmät.

25

529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • :P :) :D

      Inhottaa kun jotkut vaan valittavat, että Kemi on paska paikka. Tietenkään kaikki paikat eivät voi olla parasta mahdollista, mutta kyllä jotkut paikat ovat kauniita :P

      Itse pidän Kemiä kauniina paikkana :)

    • VeneiIijä

      Kyllä Kemi on hieno ja meren läheisyyden tuntee, vaikkakin kaupungin rannasta katsoen näyttää ihan järvimaisemalta. Se suuri aavan meren rannattomuus puuttuu, mutta vesistöllistä kauneutta on riittämiin. Paitsi Ajoksen uimaranta. Aivan hirveän näköinen, rehevöittynyt ja rantamaisuutensa menettänyt pusikko alue. Eikö Kemi todellakaan ole kiinnostunut Perämeren Rivierastaan?
      Todellinen rantojen ranta täällä perämeren pohjukassa menetetty muutamassa kymmenessä vuodessa välinpitämättömuuden vuoksi. On erittäin harvassa matalat hiekka pohjaiset uimarannat täällä pohjoisella perämerellä. Ajoksen uimaranta on yksi sellaisista ja sen läheisyyteen voisi rakennuttaa Suomen varmaa hiennoimmalle alueelle komean leirintä-tai mökkialueen. Oulun Eden jäisi kolmanneksi Kalajoen jälkeen.
      Käykää hyvät ihmiset katsomassa missä kunnossa ranta on? Ei kohta löydä kahdelle rantaviltille tilaa, on sen verran rehevöittyny.
      Sukarin Toivo vois varmaan halvalla ostaa, ku ei siitä kehtaa kyllä paljoo pyytääkkään. Siitähän tulis matkailu rahaakin joillekkin.

    • Keppi

      Itse vuosina 2005-2008 Kemissä työn puolesta "olemaan joutuneena" voin sanoa, että ainakin henkilökohtaisesti tykkäsin niistä paikallisista ihmisistä, joiden kanssa olin tekemisissä. Minusta Kemistä löytyy lähes kaikki palvelut, mitä ihminen tarvitsee, kaupunki on sopivan kokoinen ja tosiaan jos nyt ei aivan Perämeren helmi, niin ainakin sisäsatama, Paavonkari, Rytikari, Sauvosaari ja Koivuharjukin ovat kauniita. Kemistä on lappilaisittain lyhyt matka Ouluun, Rovaniemelle ja tietenkin rakkaaseen naapuriin Tornioon ja Haaparannalle ;) Onhan Kemissä toki paljon pikkurikollisuutta, esim. huumehörhöjä, mutta niin on varmaan muillakin teollisuuspaikkakunnilla. Jos täältä "mettäperältä" vielä joskus lappilaiseen kaupunkiin muuttaisin, niin Kemi tai Tornio olisivat ainoat varteenotettavat vaihtoehdot. Rovaniemi ja Kemijärvi ovat niin rumia, etten viihtyisi niissä maisemissa päivääkään.

    • PIKKUHAUKKA

      Pakko kysyä että mitä kaunista näet rytikarissa??????????????????

      • Heh heee

        Samaa ihmettelin minkäkin! Rytikari on aivan hirvee mesta!


      • Arkkitehtuuri

        Rytikarissa on 1960-luvulle poikkeuksellisen hienoa arkkitehtuuria. Uki Heikkisen piirtämät kerrostalot ovat paljon tyylikkäämpiä kuin tuon ajan lähiöissä muualla.


    • onnoonono

      Monikaan kemiläinen nuori ei ole koskaan käynyt selkäsaaren merenpuolella. Saatikka saaristo muuten. Voisi yllättyä aika positiivisesti.

      • Pauha

        Kyllä kyllä. Juuri selkäsaaren takana se meri todellakin näkyy. Harmi kun se saari on siinä näkö esteenä, olis edes puolet pienempi niin johan avautuisi loistava merimaisema. Mutta?


    • Kemi on kaunista juu

      Kemi on kaunis....omalla tavallansa :D

    • asennekysymys

      Kiitä onneasi että siinä on selkäsaari välissä, voisi olla aikamoisia maininkeja kaupunkiin päin syysmyrskyillä. Siinä menisi veneet sunmuut hajalleen ja tulva valtaisi keskustan. Näkyyhän tuota vettä jo ihan riittävästi mutta kun mikään ei riitä...

      • Juupati

        juu


    • RytikarissaEnAsu

      Että mitäkö kaunista Rytikariissa?! No MERI tietenkin, ja rantamaisemat!

    • nytkin tuolla

      gallerian rannassa paljon tapahtumia ja porukkaa. menisin itekkin, kävin autolla, mutta selkä vaivaa niin etten v iitti sinne sekaan mennä linkkaamaan.
      menkää sinne, siellä on todella kivaa porukkaa

    • Zalluz

      Kemi on kesällä todellakin kaunis. Varsinkin aamuisella Ruutin puisto on mitä mainioin. On kauniita lehtipuita, hyvin hoidettuja puistoja ja kaunis meri. Vertailukohteena voisi ottaa vaikka Rovaniemen, jonka Kemi voittaa selvästi.

    • roth

      Merellinen Kemi on hieno verrattuna sisäänpäin kääntyneeseen Ouluun.

    • uljas hast

      Vaimo on stadista ja tykkäs enemmän Kemistä kuin Rovaniemestä. Jäljempi kun on betonia ja jouluhelvettiä.

    • Hienoa Kemi

      Kemi on oikeasti kaunis kaupunki. Pientaloalueilla ihmisillä on pääsääntöisesti kauniit pihat ja keskustan kerrostalojenkin pihja hoidetaan. Lisäksi Kemi on säilyttänyt puutalokortteleiden "hengen" rakentamalla vanhojen talojen lomaan matalia puukerrostaloja tai muita rakennuksia. Puistokadut ovat kauniit ja vehreät ja yllättävänkin siistit. Pyöräilyreittejä, puistoja ja lenkkeilypaikkoja on hyvin. Keminmaasta pääsee nyt uutta siltaa pitkin näppärästi Keminn asioille. Lisäksi Kemissä on seutukunnan paras mattojen pesupaikka.

    • päälaellaan

      Tiedotus kaupungin omille asukkaille on surkeaa! Kemistä tietävät enemmän toisten kaupunkien asukkaat kuin kemiläiset itse.

      • ilja vatkuli

        Väittäisin että kyllä kemiläiset tietävät, mutta eivät arvosta.


      • odotan vaaleja
        ilja vatkuli kirjoitti:

        Väittäisin että kyllä kemiläiset tietävät, mutta eivät arvosta.

        Kaupunkilaiset arvostavat kyllä, mutta päättäjät vetävät omaan pussiin niin pahasti, että särkevät tunnelman. Kaupunginjohtaja keulakuvana.


    • Betre folke

      Samaa mieltä.Sanoo tammisaarelainen eliitti perhe.

    • Anonyymi

      Älä komentele!

    • Anonyymi

      Joskus kun elämä alkaa ketuttamaan on kiva tulla kävelemään keminkatuja etenkin kesällä, vaikken Kemissä asukkaan.

      Sen jälkeen kun palaa takaisin kotikaupunkiin. Kaikki näyttääkin niin kauniimta ja huomaa ettei asiat olekkaan nii hullusti. Vois olla ankeamminkin. Kiitos Kemi 😍

    • Anonyymi

      Kestääkö koko kesän?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      160
      2570
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      207
      1682
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      182
      1630
    4. 79
      1301
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1035
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      966
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      47
      934
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      850
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      833
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      808
    Aihe